Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

31/8 dressyr och hopp

2011-08-31 @ 22:04:30
När jag kom till stallet var Jessica där och höll lektion för My. När jag hade gjort iordning Fantasia och skrittat lite fick Jessica rida henne. Hade tagit novabettet men Jessie ville ha det tredelade så jag fick byta träns, och det var väl bra det för hon var jätteduktig sen! Det var underbart att hoppa upp på Fantasia när Jessie värmt upp henne, så mjuk och fin! Det blev alltså kanske dressyr första halvtimmen/40 minutrarna, sedan hoppade jag några språng, först på 50 och sedan på 80 cm. Gick jättebra :D


Förra gången Jessie var här och red F. Tog några bilder idag också med hennes kamera, så de kommer väl när de kommer x)

En bild från uppvisningen på lägret, fotad av mamma. SNYGG SITS...

Onsdag

2011-08-31 @ 16:09:34
Nämen tjenare! Har slutat skolan, sitter på mammas jobb och väntar på att åka hem. En onsdag för mig i skolan är nästan bara dator-sittande... jag har Grafisk Kommunikation, Multimedia och Webbdesign varav graf och mum går på 4 timmar med en matrast inräknad. Med andra ord har jag redan fått massor av datortid idag även jag inte bloggat förrän nu, haha ;)

Tror jag ska rida idag, Fantasia kommer ju få sin vilodag på fredag eftersom jag tävlar på lördag. Idag blir det nog ett "känna-av" pass inför tävling, lite dressyr och lite hopp. Annars tar jag det imorgon och kanske rider ut eller rider dressyr idag. Förresten, det var nära att jag fick avanmäla mig till tävlingen, stallägarna ska nämligen ha transporten själv för att ta Lisa, Fairy och Isak till bondens dag i Backamo. Men som tur är har jag underbara Julia med en underbar transport som jag får låna då :D


Foton: Sofia Genne, Moalinn Ahlström, My Åkesson

Tyvärr, det finns ingen regelbok.

2011-08-30 @ 21:58:50
Jag vet att det blivit mycket om detta inlägget nu, men det väller fortfarande in kommentarer där då och då, så jag kör ytteligare en "Svar på tal".

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över hur patetiskt några kommentarer är uppbygga.
Till exempel din Emma...

Tror du verkligen att jag inte kan unna rikemansungarna någonting, och att jag sitter hemma och tjurar över detta dag och natt? Du säger att jag är en sosse-torris som borde inse att livet inte är rättvist? Jag vet att livet inte är rättvist och kommer aldrig vara - men vad jag vet så har jag aldrig nämnt att jag inte trivs med hur jag har det? Jag trivs jättebra, och jag har väldigt mycket annat jag kan ha nytta av i framtiden som faktiskt är viktigare än alla pengar i världen (ja, den kan du ju fundera på Emma...)

Du påstår också att alla MÅSTE ha en tränare för att komma någon vart - säger regelboken det eller? Jag har kommit jävligt långt redan (utöver själva tävlandet, men också där jag har kommit en bit) så tyvärr kan jag ju då berätta att tyvärr, det finns ingen regelbok. Jag deppar inte över att jag inte har någon topptränare och slutar absolut inte kämpa för att du säger sånt, det får mig istället att vilja kämpa ännu mer...

...för att visa er, att det går visst!


30/8 Uteritt, kondition

2011-08-30 @ 20:42:57
Nu har jag varit i stallet med My. Vi red ut tillsammans, hade konditionsträning. Jag hade gamla sadeln igen fast idag med en rumpvärmare på, så det skulle bli lite mjukare iaf. Jag står inte ut... -.- Som grädde på moset så har jag skitont i sittbenet (antagligen från ridningen igår), så det gjorde extra ont i rumpan att rida i den idag. HÖGER sittben om ni ville veta, endast höger XD My fick testa rida i den, hon älskade den lika mycket som jag! Då red jag ju Boppan lite och jag brukar inte gilla Boppans sadel så mycket men idag kändes den GUDOMLIG jämfört med stensadeln! Vi tog en glass hos My på vägen hem som vanligt när vi konditionstränar där, hehe ;)

Foto: Sanna Lindegren

Typiskt mig

2011-08-30 @ 12:00:00


• Att inte svara på sms - det är inte det att jag iggar personerna utan mer att jag tänker "varför ska jag svara på det NU?" och sedan glömmer!

• Att prata fort och otydligt så att ingen uppfattar vad jag säger XD

• Att fixa till lakanet innan jag ska sova - hatar att ha det skrynkligt och knöligt, det ska va slätt!

• Att ångra mig, det är jag rätt bra på. Flera gånger om oftast!

• Att säga "Va?" när någon pratar med mig även om jag hörde vad h*n sa.

• Tvätta händerna 24/7. Jag kan knappt röra vid mig själv, speciellt inte i ansiktet (förståeligt iaf?), utan att ha tvättat händerna.


Vad tycker ni om sånna här inlägg? Är det kul att läsa ibland, emellan allt hästsnack och vardagprat?

Bilden är ett gammalt självporträtt, ett reslutat av att leka med lampor och självutlösare och att totalt gå loss i photoshop... hehe, vad tycks?

Gilla bloggen på Facebook

2011-08-30 @ 10:08:46
Nu har jag fixat en FB-sida till bloggen som ni kan gilla om ni... gillar den här bloggen helt enkelt :)
Ni hittar den här


Där kommer jag uppdatera om nya inlägg och annat som rör bloggandet! Jag har även lagt in en "Like-box" i menyn till höger i bloggen, där ni kan se uppdateringar på sidan.

Kingston VERY Flat Seat

2011-08-30 @ 06:50:00
Godmorgon allt folk! Läget idag? För mig känns det segt, upp jättetidigt, börjar kl. 8.00 (börjar halv tio alla andra dagar!). Iaf, jämförde bilder på nätet igår och har listat ut att min gamla sadel borde vara en Kingston Flat Seat. När jag letade bilder hittade jag ett dokument (fast ingen hemsida) där det stod denna beskrivningen:

"En hoppsadel för den kräsne ryttaren. Uppbyggd på en engelsk bom.( 5-års garanti).
Tabac och svart. Normal eller vid bom. Stl: 17 ”. Mycket prisvärd!"


Hahahaha, snacka om att överdriva till max... eller LJUGA till max.
Skrattar inombords åt just "för den kräsne ryttaren" - för jag har väl blivit lite kräsen när det gäller sadlar efter att jag köpte min Zaldi - den fyller inte det allra minsta krav, det är den värsta sadeln som finns att sitta i skulle jag vilja säga! (iaf som jag ridit i, hehe) Okej när jag fick den i samband med att jag fick Fantasia, var den ju helt okej... då hade jag inget att jämföra med, och jag kunde ju inte rida så bra heller.


Ett tips mina vänner - Köp aldrig en Kingston Flat Seat!


Jag är inte helt hundra men det måste vara denna, känner änna igen den platta sitsen -.- Min är dock mörkbrun eller kastanjebrun, vad den nu vill heta.

Höstens mode (för människor)

2011-08-29 @ 22:34:54
Någon mer än jag som tycker att höstens mode SUGER? Om vi snackar VARDAGS-kläder.

Jag stannade en timme i stenungsund efter skolan och kollade in butikerna där. Jag brukar tycka att där är bättre ordning i butikerna, det lättare att hitta de snygga kläderna bland alla random kläder i Stenungsund jämfört med i Göteborg typ, där hittade jag verkligen ingenting och blev endast förvirrad x) Jag fick inte med mig något hem idag dock, för problemet var att det inte fanns några snygga kläder!

Jag vill ha enkelt och fint, och billigt, men det existerar tydligen inte längre? Nä det ska vara oversize, stickat i massor, och massa tjofs på kläderna... Inget känns som slappa men lagom fina, enkla plagg. Och nästan alla kläder i alla butiker går i samma färg nu, den där äckliga senaps-färgen:

Har inget emot färgen egentligen, men på mig som är så blek ser det oerhört löjligt ut!

Butikerna ska iaf veta att jag inte tänker köpa några kläder alls i höst om de inte tar in något bättre -.-
Sen att jag nog borde hålla mig till att skriva "tankar & åsikter" om hästrelaterade saker - det är en annan femma, hehe.

Svar på tal

2011-08-29 @ 21:20:08
Fick precis en ny kommentar på det "omtalade inlägget" (länk). Den hade en bra poäng precis som de mesta annat ni skrivit! Men jag har ett svar på tal som alltid ;)
"om du blir vuxen, får ett bra jobb, tjänar bra med pengar och din unge vill ha en ponny, en bra ponny som ni har råd med, skulle du inte köpa den då?"

SVAR: Om jag skulle få en toppenbra lön i framtiden och mitt barn vill ha en ponny, självklart skulle jag köpa en "bra" ponny - men bra behöver inte betyda dyr, det har jag ett livs levande bevis på. Jag skulle köpa en ponny som passar till mitt barn, och är jag rik så är jag - då kan det lika gärna bli en svindyr ponny.

Men det är skillnad på att växa upp som jag (och alla andra i min situation givetvis) - mot att växa upp som de personer jag pratar om i inlägget, de som får allting serverat som barn. Bara för att jag "blir rik" har jag fortfarande dessa "erfarenheter", eller vad man ska säga, i bagaget.

Att också ha i åtanke - min text handlar om hur jag ser på saken nu, som 17-åring.


Kimblewick

2011-08-29 @ 19:33:56
Är det någon som ridit på ett Kimblewickbett? (antingen vanligt eller med apple mouth) I så fall får ni gärna dela med er av vad ni tycker om det och vad för hästar ni ridit med det på.

Jag letar nämligen efter ett nytt bett att testa på Fantasia.


29/9 Gamla sadeln

2011-08-29 @ 18:19:37
Idag när jag tagit in Fantasia fick jag för mig att hon kändes "tjock" vid ryggraden lite bakom manken. Men jag tror jag inbillade mig, jag tryckte lite och det var inte ömt.  Jag hade bestämt redan innan att jag idag skulle jämföra hur min gamla sadel ligger på henne jämfört med min "nya". Jag är urdålig på sådant, men jag försökte så gott jag kunde. Jag kunde inte se/känna något speciellt, mer än att den "nya" nog ligger aningen bättre baktill, men jag är inte säker.

Jag har fått en del hjälp av er läsare, det tackar jag för. Några påpekade att min "nya" (det är bara den jag använt i två år nu) ser ut att ligga i bakvikt på Fantasia, det har ni nog rätt om. Fast ändå har jag alltid haft känslan att det blir för mycket tryck framtill, precis bredvid manken. Men jag kanske bara fått den känslan för att sadeln är så "sladdrig" nedanför, den ligger inte emot längs med kanten. Jag har frågat personer som sagt att just det inte är några problem. Några av er läsare har också påpekat att den ligger för långt fram, men saken är att den åker fram (därför jag har svanskappa, fast den hjälper ju inte direkt, vill inte spänna den hårt).

Hur som helst så red jag i den gamla sadeln idag, i paddocken. Väldigt lätt dressyr bara. Jag har en svag känsla av att hon faktiskt trivs bättre med den gamla... Men sen kommer också tanken att om hon får ont eller så av den "nya" så borde hon ha visat det mer i ridningen, speciellt i hoppning tycker jag ju. Det värsta är att jag HATAR den gamla sadeln (det gör alla som testat!), den är förfärligt obekväm. Platt och stenhård i sitsen, man får ont i sittbenen eller vad det kan heta.

Det jag ville komma till med detta inlägget... var väl att jag får försöka prata med någon som kan sånt här, se om någon kan kolla på det. Och ev. fråga mamma och pappa om vi skulle kunna åka och prova ut en ny sadel snart. Om de inte har pengarna... då får jag väl spara ihop själv och rida i stensadeln tillvidare (eller barbacka), usch.

Btw, red i spöregnet, lagom mysigt sådär -.-

Min Zaldi ♥ Tror det är en Zaldi "Royal".

En två år gammal bild där jag rider i den gamla sadeln.

Bara en tanke...

2011-08-29 @ 13:00:00
Många ponnys säljs för att ryttaren tycker att de har gjort sitt på hopptävlingar (t.ex) och närmar sig 18 år, men att ponnyn har kapacitet till mer. Ryttaren älskar hästen över allt annat men vill lämna ponnyn vidare till en ny liten ryttare som kan ta hästen högre.

Men om man verkligen inte vill sälja hästen... varför inte ha den kvar? (om man inte är för lång eller så) Nu tänker ni - man vill ju att hästen ska få fortsätta göra det den älskar, hoppa och visa upp sig? Och då är min fråga, varför skulle man inte kunna göra det?

Man kan ju fortsätta åka på clear rounder som 18-åring, möjligtsvis att man får gå ner i höjd då bara (beror på vilken nivå man tävlar). Om hästen är glad om den får tävla, då bryr sig den väl inte om att den går en clear round eller en medelsvår bana med större priser och större ära åt vinnaren. Det är skillnad för ryttaren, men egentligen ingen skillnad för hästen, förutom skillnaden på svårhetsgraden naturligtsvis. Huvudsaken är ju att den får fortsätta göra det den älskar!


Som sagt, bara en tanke som slog mig.
Vad säger ni om det hela?


Btw, det känns som att jag är lite "back on the track" vad gäller såna här inlägg ;)

Ihopsläpp, failade bilder

2011-08-29 @ 10:00:00
Igår släpptes Vör ihop med de "stora" hästarna, hon har gått med Isak och shettisarna hittils. När när jag och My red fick Kron och Vör göra upp själva, dock var det inte så mycket att göra upp om. Vör försökte kaxa lite, sparka med framhoven i luften och skrika, Kron skrek tillbaka men brydde sig inte mer. Hade Kron varit människa hade han nog himlat med ögonen xD Han måste ju vara högre i rang än Vör, men hon trodde sig visst lite mycket ;)

När vi ridit Boppan och Fantasia släppte vi in Fantasia till dom. Vör stod lång bort och blev nyfiken när Fantasia kom in, började gå fram. Då fick Kron eld i baken och satte iväg i 130 mot henne, typ sprang typ in i henne och försökte bita. Fantasia är hans tjej vettu! Samma procedur när vi släppte in Boppan, Kron jagade bort Vör till andra sidan hagen. Efter det åkte jag hem så sen vet jag inte vad som hände.

Här kommer några bilder jag fotade (som också dem blev kassa och redigeringen failade totalt), det kanske blir första gången ni ser Vör utan det hemska eksemtäcket, när hon inte rids? ^^ Man känner inte igen henne utan shettisar runt sig, hon såg väldigt liten ut bredvid Kron!


Bara jag som tycker att hon ser ut som en liten fölis här? x)Som sagt, cepe-bilder!

Ny dag. Ny vecka.

2011-08-29 @ 07:41:35
Jag verkligen älskar mitt nya schema, för på måndagar slutar vi kl. 12.00! (Om jag inte sett/läst helt fel) Hur gött är det inte att starta upp en ny jobbig vecka med en kort dag? Lagom gött tycker jag!

Jag ska nog rida ihop med My idag, och hon slutar inte så tidigt skulle jag tro x) Så jag funderar på att stanna till i stenungsund efter skolan och checka affärerna... Jag har ju pengar kvar efter helgens shoppning.

Senare kommer det upp ett inlägg (tidsinställt) om gårdagens ihopsläpp av Vör och de "stora" hästarna :)

My och Boppan

2011-08-28 @ 22:32:20
Här är de bilder jag blev mest nöjd med på My och Boppan. De red dressyr iklädd en rosa outfit, bl.a mitt Libresse-schabrak och lindor lindade av mig, haha ;) De var riktigt fina!

Dock ville inte kameran samarbeta riktigt med mig idag, de flesta bilder blev grådassiga. Mitt försök att göra dem snyggare i photoshop gick inte så bra heller... Man ser ju vad bilderna föreställer i alla fall, det är ju positivt xD

Favoriten av favoriterna!

Bilder från dagens ridpass

2011-08-28 @ 21:58:03
Tack Embla för att du fotade och var hästskötare idag ^^
(De små bilderna är klickbara)*Djupt koncentrerad* haha
Haha gulligt... xD


Embla fick skritta av henne :)

28/8 Hopp/markarbete

2011-08-28 @ 20:41:17
Har varit i stallet i flera timmar med My och Embla. Först fotade jag när My red och sedan red jag Fantasia i paddocken.

Hade ställt upp en serie med låga hinder och bommar samt två studs. Fantasia kändes inte helt fräsh i bärjan av passet, det kändes som att hon markerade lite men jag satt att och kollade upp det men det var inget. Kanske var jag som inbillade mig bara, sedan märkte jag inget på henne.

Poängen med dagens ridpass var att få Fantasia att tänka själv lite. Hon har verkligen ingen koll på avståndsbedömning och taxering, hon springer fram och om det blir konstigt hoppar hon av jättenära hindret. Man får alltså tänka helt själv när man hoppar henne. Så jag tänkte att det var bra med en sådan här serie, för kommer hon in i den rätt så brukar det gå per aoutomatik att hon går rätt på de andra. I början satt fokus bara på att få henne över serien i galopp, komma rätt in och hålla igång. Hade det ganska kort emellan bommarna i början med längde sedan. Lät henne rulla på och försöka inte påverka henne så mycket, så att hon fick klara av att pricka in avstånd och tempo själv.


Ett smakprov av bilderna Embla fotade, vill ni se mer? :D

Slapp dag hittils

2011-08-28 @ 15:16:07
Efter att ha slappat nästan hela dagen, kollat på Heartland (nu blev ni förvånade va?) och bloggat men faktiskt också gjort lite skolarbete, ska jag nu bort till stallet. Hoppas det irriterande vädret med uppehåll-spöregn-upphåll-spöregn har taggat ner, det ser faktiskt ganska fint ut nu! Så det blir hoppning och jag har två fotografer på plats, haha ;) Sen ska jag fota My när hon rider.

En gammal bild på Boppan (och My), gillar känslan i den!

Uppmärksammat

2011-08-28 @ 14:38:00
Mitt inlägg "Vad man egentligen behöver för att lyckas" har fått väldigt mycket uppmärksamhet, inte bara av Ponnysanning utan av andra hästbloggar.

Mestadels har jag fått positiv respons, vilket faktiskt... förvånar mig ganska myckett! Efter länken av Ponnysanning hade jag räknat med att få stå här som en måltavla för andra att kasta skit på. Men det glödjer mig att att det är så många som håller med mig. De som inte håller med mig, de förklarar varför och nästan alla har en god poäng. Inte bara det där "du vet inte vad du pratar om" eller "du är bara avundsjuk" osv (även om man får en liten dos av det med).

Jag verkar faktiskt ha träffat rätt, hittat ett ämne som faktiskt upprör många, vare sig dem vill eller ej.

Jag drog alla över en kant i mitt uttalande, men det var faktiskt lite medvetet. Det är ändå upp till var och en om ni känner er träffade. Det är självklart att inte alla rika barn = snobbar, det fick vi ett bra exempel på i mitt förra inlägg. Men för att väcka reaktioner måste man överdriva ibland, så är det bara. Och varför jag ens tog upp ämnet är för att jag träffat en del människor som har det sådär. Precis som alla andra har jag har all rätt i världen att bilda mig en uppfatting om folk, samt dra den här slutsatsen som jag gjort, det är trots allt mina åsikter.. Sen är det klart att inte alla håller med, det måste man ju alltid räkna med!

Jag kör mitt eget race, det borde alla andra också göra! Vad gäller Fantasia så tycker jag att vi klarar oss hur bra som helst som vi har det, även om vissa av er tror att det är omöjligt att komma någon vart utan tränare. Fast jag nämde ju att jag gör det ibland, inte alls ofta, nu vart det riktigt längesedan.

Foto: Moalinn Ahlström

En av mängden läsvärda kommentarer

2011-08-28 @ 12:05:18
...på detta inlägget, postat av Evelina. Stort cred till dig tjejen!

Det där var väldigt bra skrivet !

Jag känner nog inte riktigt igen mej i din situation, men jag kan ana.
Jag har det bättre på ett sätt & värre också.

Jag är en av de (få..?) som har rika föräldrar men som inte vill ha en massa märkesgrejer och superdyra hästar.
Visst, märkeskläder har jag ett par stycken, om jag verkligen gillar ett plagg som jag vet att jag kommer använda mycket, då jobbar jag ihop till det själv. Men jag har ALDRIG köpt ett ridplagg för över 1000 kronor, även om mina föräldrar gärna lägger ut de pengarna då & då.

När jag skulle hitta en häst, då satte mina föräldrar en maxgräns på 500'000, jag valde en häst för 75'000. Jag tror helt ärligt inte att det är många som hade gjort det.
Men denna hästen, den har kapacitet som kommer räcka hur långt som helst!
Han rör sej underbart och är löshoppad 170 och hoppad bana med 15 sårång som låg på 150 !
Detta med mej, vi fick köpa honom så billigt eftersom säljarna inte var speciellt kunniga om hur en "oslipad diamant" såg ut. ;)
Jag föll för annonsen av en okänd anledning, när jag såg hästen trava runt i hagen & sen red lite osv, så såg jag talangen. Ägarna sålde honom pga att han var väldigt svårhanterlig och busade gärna till det i ridningen, samt sprang på rejält i hoppningen.
Nu har vi tävlat SM, det tog oss 1 år att komma dit och vi gick runt med bra resultat, men det var tufft, hästen hade aldrig tävlat innan jag köpte honom och jag själv hade aldrig hoppat storhäst-SM.

Jag har även turen att komma från en "hästfamilj" typ, eller alltså mina föräldrar håller inte på med hästar (dock hade min mamma egen som barn), men min morfar har tävlat svår hoppning & msv dressyr, mormor har tävlat msv dressyr, min moster tävlar just nu msv dressyr och utbildar unghäst & alla 3 har tränarlicens & är grymma tränare! Min moster tränar mej i dressyr & morfar mej i hoppning, och detta blir ju gratis. Mina föräldrar låter mej träna för en massa andra tränare också, men jag vill inte det så ofta, får inget ut av att byta tränare och rida för 4 ggr på ett år typ, vad kan dom då lära mej om en häst de inte känner liksom?
Sen tävlar jag varje helg också, eftersom mina föräldrar har råd att låta mej göra det, men jag ser till att visa enorm tacksamhet för det och hjälper dem så mycket jag kan med allt.
Sen vill dem ge mej någonting "tillbaka" liksom, för att jag har MVG i alla ämnen i skolan och bäst betyg på hela skolan (haha, ändå pluggar jag 2 timme i veckan som mest, oftast bara 1, jag har fotografiskt minne, tur det, annars vet jag inte hur det hade gått xD) och då vill dom belöna mej. :)

Ja, förlåt nu för en lång och mycket rörig text, men det jag ville få fram var alltså att;

Man behöver inte ha en svindyr häst & svindyra grejor & träna för svindyra tränare, man kan blir grym ändå!
Sen finns det (tur nog? xD) ungdomar med rika föräldrar, som är smarta nog att lära sej pengarnas värde och faktiskt inte VILL glassa runt på en häst som gör allt jobbet själv och bara hoppar över allt och går nolla varje gång utan glädje, och med endast märkesgrejor bara för att osv, jag kan nog faktiskt säga att jag själv är ett levande exempel på detta!

Jag tog min häst från botten till toppen, och det är jag SÅ stolt över !
jag har självklart fått hjälp av min familj, och det är jag också stolt över, att ha en familj som vill hjälpa mej, jag är stolt över att få ha så fina och hjälpsamma föräldrar!

Jag har aldrig läst din blogg tidigare, men kämpa på bara, då klarar man det !

Extra vila

2011-08-27 @ 20:57:03
Hästen fick en extra vilodag (idag alltså). Jag var döende när jag kom hem, ont i benen och trött som ett as! Vem behöver gym när man kan gå i affärer i fem timmar?

tyvärr tjejen, vi ses inte förrän imorn :( Fast nu blev du nog glad! Är det bättre väder tar vi hoppning då :D

En badbild fotad av Mys pappa, vilket får mig att sakna den riktiga sommaren! ♥

Tecken på att sadeln inte passar

2011-08-27 @ 18:57:47
Det första tecknet på att sadeln inte passar till din häst är att hästen säger ifrån. Har du en häst som…

• inte tycker om att bli sadlad?
• rusar mot hinder?
• spänner/sänker ryggen och skjuter upp huvudet?
• är dåligt musklad vid manke/rygg?
• har ont i ryggen? försöker slänga av dig?
• har svårt att sätta under sig?
• spänner och knäpper av i nacken?
• behöver värmas upp 15-20 min innan den är ”ridbar”?
• har sadelgjordstvång?

...då kan det vara sadeln som inte passar!

- Källa

Nu blir jag nästan deppig här ju.. väldigt många punkter stämmer på Fantasia. Tänk om sadeln inte passar? Jag har tänkt tanken förut men skjutit den åt sidan då vi faktiskt hade henne till en sadelutprovare. Men det kan ju faktiskt vara så att hon musklat sig sedan vi köpte sadeln för två år sedan, så att den kanske inte ligger bra längre. Dock har jag svårt att tro det eftersom hon knappt har ryggmuskler, så det är en utan punkterna som stämmer. Sedan tycker hon inte om att bli sadlad, hon spänner/sänker ryggen och skjuter upp huvudet och har ganska svårt att sätta under sig.

Jag vill inte ha någon ny sadel, jag älskar den jag har. Den är den bästa hoppsadel jag ridit i någonsin! Men jag måste kolla närmre på detta... dock blir det jobbigt att köpa ny :/


Min älskade Zaldi ♥

Besöksrekord big time

2011-08-27 @ 17:53:43
Vart helt chockad när jag såg gårdagens slutliga siffror! Högre siffror har jag aldrig fått på någon blogg. Skvallerbloggar har sina bra sidor... haha ^^


Nu är jag hemma från Göteborg som ni kanske fattar. Så typisk, för nu när jag har "massa" pengar då hittar jag inget typ! Men det blev ett par jeans och en vanlig vit kofta iaf.

Shopping

2011-08-27 @ 09:57:49
Idag blir det shoppning i göteborg! Jag kanske kan göra ett tidsinställt, annars bloggar jag när jag kommer hem, nu ska det brännas pengar och spenderas kvalitétstid med min syster :D Har inte shoppat något på länge så nu har jag mycket pengar... för att vara mig i alla fall! Det ska shoppas kläder, och för en gångs skull inte ridkläder, haha. Har typ inga kläder känns det som, så det behövs verkligen!

Så vi höres i eftermiddag/ikväll :)


Åhhhhh, det regnar för fullt ute... jag som hade tänkt hoppa idag, på ganska låg höjd. Men det är inte så kul när paddocken är en lerpöl :(

Rakt in i hjärtat

2011-08-26 @ 22:00:16
"Hejdu, jag ville bara säga att jag tycker det är så otroligt roligt att följa din och Fantasias framgång. Det märks på bilderna du lägger ut hur otroligt mycket ni har utvecklas med varandra på bara några veckor. Så sjukt härligt & jag blir glad för din skull.
Jag vet hur otroligt jobbigt det är att rida en häst som inte vill samarbeta, men du är grym. Du kommer komma långt tror jag, din vilja är grym. Jag hoppas du kommer lyckas med dina mål, det förtjänar du! :)

I början när jag följde dig så var du bara en helt vanlig hästtjej med en ponny, precis som alla andra. Men när jag nu följt dig ett tag så börja jag inse att, fan, vad duktig du egentligen är. Det är någonting med dig & din hästhållning som gör att jag ser upp till just dig & ingen av de andra.
Själv har jag ingen egen häst, ridskola & medryttarhästar gäller det här. Jag kämpar dock för att få köpa loss en av hästarna på ridskolan. Det är lite småläskigt för att när jag läser texter om Fantasia så är det som om du beskriver honom, de verkar så lika till sättet. Kanske är det därför jag har fastnat för dig? Jag vet inte, men bra är du iallafall!

Någon gång så ska jag träffa dig & se dig och Fantasia in real. Verkligen en dröm! Och så måste jag bara säga att du och Fantasia är jättefina ihop.
"


Ni ska bara veta vad glad jag blir när det ploppar upp ett sånt här meddelande!

Ibland känns det otroligt svårt att nå fram till er läsare på det sätt JAG vill, alla tolkar saker olika och "svarar" mig på olika sätt. Jag vill att ni ska förstå hur jag kämpar med det jag gör, men också att jag inte bara söker någon typ av medlidande eller så, utan att jag helt enkelt bara delar med mig av mitt liv. Så sånt här känns så jäkla underbart att få höra!

Meddelandet kom från den här fina tjejen som jag vill tacka sjukt mycket för dessa stärkande ord och som jag håller mina tummar för ang. hästen!


Foto: Isabelle Knutsson (vinter, usch!)

Crazy!

2011-08-26 @ 21:51:24


Jag sitter och fixar med en header samt design åt en fd. bloggpartner, ni kan ju gissa vem, haha. Gladare tjej får man leta efter! (Tog mig friheten att sno bilden av henne, busigt...)

I alla fall alltid lika kul att pilla i Photoshop - vilket påminner mig och att vi snart ska uppdatera till CS5 i skolan! Annars har jag fullt upp att förvånas över statistiken som verkligen going crazy! Shit va mycket intressanta kommentarer ni kommit med, snart måste jag börja svara på dem.

WB gymkhana

2011-08-26 @ 19:27:47
Jag fick nästan hjärtattack när jag loggade in nu och såg statistiken... fick en länk av Ponnysanning för detta inlägget som hon tyckte var riktigt läsvärt :')

Iaf, jag var precis i stallet. Hade först planer på uteritt, men när jag red förbi stora gräshagen där My ställt upp tunnor och lite annat WB gymkhana-material blev jag mer sugen på att rida där. Så jag skrittade fram en bit på vägen först innan jag red i hagen. Gjorde några upphopp i trav samt stillastående. Tror jag kommer få ett blåmärke vid knät för jag failade lite en gång haha. Testade att flytta saker mellan tunnor, gick itne så bra i början, Fantasia ville inte gå nära dem. Men efter ett tag blev det bra :D Dock failade jag i galopp men trav gick det bra. Testade en annan grej också, att plocka upp en stång som kan liknas med en flagga (haha) ur hålet på en liggande sockerbit och sen sätta i den i nästa. Gick också ganska bra i slutet.

Fick nog den här gymkhana-inspirationen efter att Amanda frågade om jag ville ställa upp i par-sm med henne om ca tre veckor. Fan va kul ändå... men jag eller Fantasia är verkligen inte redo för något sådant tror jag. Kan inte hälften av grenarna som är med, kan typ 2 xD


- En bild från GHS i år.
Hon på den vita ponnyn var en utav mina ridlägerledare på Alleby v. 30. Vi fick träna gymkhana för henne en gång där, det var skitkul :D Enda gången jag ridit "riktig" gymkhana.

It's a new day, it's a new world

2011-08-26 @ 11:40:53
Jag älskar verkligen rubriker ska ni veta :))) Att ta text från en låt eller någon mening på engelska... eller helt enkelt bara något random urval ur det oerhört intressanta inlägget man skriver... *host*

Jag fick ett hål på 3½ timmar hål mellan mina två lektioner för dagen... Nu är det "bara" 2 timmar kvar. Kul att lektionen ändå säger kommer innehålla ett "hej, trevligt att ses igen, idag ska jag bara gå igenom vad vi ska göra på denna kursen..." så är det över på en kvart. Mitt liv och min värld suger väldigt mycket, det förstår ni va? Åh så bra, då har vi den saken klar för oss XD Det ändå som är bra är att jag är väldigt mätt på milkshake, chicken nuggets och pommes från Donken ♥

Asså jag vet verkligen inte meningen med detta inlägget, men jag antar att att det var att få er att förstå hur svårt jag har det, hehe ;) Liksom, inte nog med håltimman (timmarna) så är mitt hår inte längre platt. Whatever, vi hörs när jag kan berätta något vettigt igen, typ när jag kommit hem eller när jag vart i stallet eller så... är dock rädd att ni får stå ut med några fler såna här random inlägg nu när jag inte har något bättre för mig! Fast.... för att rädda er från det ödet skulle jag ju kunna kolla på Heartland :'D

Känslan av att framstå som schizofrenisk

2011-08-25 @ 21:37:00
Fantasia fick vila idag också alltså, men det skadar aldrig med vila eller hur? Jag har bara tittat på Heartland, bloggat och fixat lite med en bloggdesign som jag lottade ut för ett tag sedan.

Nu har jag precis duschat och mitt hår är fluff, vet inte varför. Har exakt samma shampoo som jag brukar, så jag kan ju bara säga att jag hatar mitt hår -.- Imorn blir det skolan även om halsen fortfarande ska bråka, jag måste ju ta tag i saker... Åh, det känns som att jag i denna bloggen framstår som schizofrenisk typ XD Fast det kan jag nog leva med, haha.

Saknar min sötnos!

Foto: Moalinn Ahlström

De andra hästarna på Husebacken

2011-08-25 @ 15:07:15
- INLÄGG UPPDATERAT JANUARI 2012 -

Utöver Fantasia finns det numera 7 hästar samt en åsna på Husebacken. Drar en kort presentation av dem...

KRON
Nordsvensk f. 1999 (?)
Bossen i stallet! Ägs av stallägaren Inger, rids av Malin, Erika och Embla.


HALEBOP (BOPPAN)
Arab/Shetland f. 1997
Mys ponny, lite lite mindre än Fantasia (några millimeter haha). En liten diva det där ;)
My har precis böjat hopptävla på klubbnivå med henne och har också startat en klubbdressyr.


TOMAC'S ROULETTE (ROLLAN)
New forest f. 2005
Mys hyrhäst som dock ska lämnas tillbaka så snart som möjligt. Går i lösdriften.


HELI
Shetlandsponny f. 1989
Ägs av Inger. Heli har stått här i nästan hela sitt liv och är mor till Hilma. Jag var skötare på henne några år innan jag fick Fantasia. Nu rids hon inte så mycket eftersom hon är så gammal och har väldigt dåliga ben :( Men ibland rids hon av några små barn som är här med sina mammor. Heli är inkörd men slutades köras för många år sedan pga en liten olycka, hon är rädd.


HILMA
Shetlandsponny f. 1996
Ägs av stallägaren Inger, mor till Hilmer. En riktig liten argbigga periodvis! Rids av Elin (som kanske ska sluta dock) samt av småbarn som är här med sina mammor (precis som med Heli) Hilma var jag också skötare på för några år sedan. Hilma kördes in för ett par år sedan men det har inte tagits upp igen.


HILMER
Shetlandsponny/Minishetlandsponny f. 2004
Ägs av Inger, barn till Hilma och barnbarn till Heli ;) Hilmer har alltid varit stallet busfrö och plutt, innan Lisa och Fairy kom vill säga. Han är lite på gränsen för att räknas som minishettis tror jag. Jag var skötare på honom också för längesedan. Han rids ibland av små barn samt pysslas ibland om eller körs av Embla.


DELICIOUS (LISA)
Minishetlandsponny f. 2009
Ägs av Inger, jag pysslade om henne och tränade lite med henne i somras, men nu hinner jag inte.
Hon har varit med på ett hörn i denna bloggen tidigare, så det finns en liten presentation om henne här.
Står i lösdriften, dock bara i själva "huset" då hon har hålrum i hovarna.


FAIRYTALE (FAIRY)
Minishetlandsponny f. 2009
Ägs av Inger. Har också hålrum och står med Lisa.


ISAK
Åsna f. 2007
Ägs av Inger. Inger hade inte tänkt honom som en "häst" egentligen, men det blev så.
Han behandlas precis som hästarna. Han är inriden och sköts och rids ibland av Embla eller Elin.
Jag har ridit honom ett par gånger men har ingen tid till det längre.

Det har varit några andra hästar här under sommaren också som setts i bloggen/mina gamla bloggar...
- 37-åriga vita b-ponnyn Ludde
- Mys hyrhästar Pegasus (brun kraftig d-ponny) och Amigo (lite smäckrare d-ponny fux)
- Julias d-ponny Alpha (fux, Fantasias gamla kompis)
- Vör som precis har lämnat stallet, Sofia har flyttat henne till ett stall närmare sitt hem. Ni vet islandshästen...?

Vinn ett par MH byxor

2011-08-25 @ 14:02:59

- Bilden är en länk till tävlingen.

Presentationer

2011-08-25 @ 13:54:07
Nu har jag fixat ett presentations-inlägg även om Fantasia, som ni ska hitta en länk till i menyn. Så nu är alla tre bildlänkarna fixade. Om mig, om Fantasia samt om Lisa :)


Har fått ett önskemål om att skriva lite om stallet där jag har Fantasia. Så jag tänkte kanske börja på det idag, är det något särskilt ni vill veta? Annars drar jag väl "det vanliga" - hur stallet ser ut/är, vilka hästar som står där osv.

Ångest - kul att du är tillbaka, saknade dig verkligen under lovet!!!

2011-08-25 @ 12:33:14
Med skola i tre dagar sitter rutinen redan, känns som om lovet inte ens funnits. Jag har försökt lovat mig själv en sak - att hänga med bättre i plugget och ta tag i sakerna, inte skjuta upp allt. Förra året var tufft, komma in i en ny skola efter att en hel termin hade gått, det var så mycket jag låg efter i.

Jag orkar inte med mig själv ibland. Jag drar mig för att gå till skolan och för att plugga. Presentationsångesten stiger i takt med allt jag skjuter upp. Jag vill inte ha det så i år. Jag har saker från förra året att göra i år utöver allt, men jag ska kämpa.

Idag är jag hemma (och då stiger ju ångesten över att inte vara där när vi har uppstart på vissa ämnen). Har ont i halsen igen, vaknade inatt och kunde knappt svälja. Det känns bra att ligga hemma och bara ta det lungt. Helt själv, det känns bara bra. Det måste vara något fel på mig.

Vad man egentligen behöver för att lyckas

2011-08-25 @ 10:00:00
Jag är så himla trött på personer som får allt serverad på silverfat. Dem som får allt de pekar på, vare sig det är en häst, kingsland-saker eller träningar för bra tränare. Dem som har gott om pengar helt enkelt.
Ni måste ju hålla med mig om att det är ungarna med de rika föräldrarna, de är de som är snobbarna. Eller de med föräldrar som helt enkelt bara lever för sitt barn och vill ge sitt barn vad den än vill ha. Vill ungen ha en ponny, javisst. Vill ungen ha en dyr ponny som h*n kan vinna tävlingar med, visst, bara ungen är glad typ.

Fine, jag kan ta att vissa jobbar sig uppåt och helt enkelt har mer pengar och kan leva sitt liv dyrare om man säger så. Men jag klarar inte att stå här och känna mig misslyckad pga allt snobbarna briljerar med. Skryt om vilken tränare de ska träna för, att de har en sadel av varje sort, att de köpt en tröja och såg sen att det visst var en Kingsland (tänka sig, de skiljer sig ju inte alls i priset mot andra, nejnej), att deras häst är dyrare och mer utbildad. Och inte bara allt jävla sånt skit... när man får träna för en bra tränare är det klart att man har bättre chanser att utvecklas, eller hur? Att vinna tävlingar på sin dyra tävlingsponny?

Jag tänker inte stå kvar här och låtsas se glad ut, jag tänker fan visa att man inte behöver allt det där för att lyckas. INGEN behöver det där för att lyckas. Man behöver tålamod, kämparglöd och ett mål, that's all.Jag har redan kommit långt på vägen, med tanke på att jag sällan fått något serverat. Jag säger inte att mina föräldrar inte gör allt för mig, för de gör dem. Men till skillnad från snobbar är det begränsat på sätt och vis. Jag har FÅTT en häst, en billig häst (missförstå mig inte, hade aldrig önskat en annan häst än F), jag får åka och tävla, jag får träna då och då. Bara det är tillräckligt, det är... grymt! Jag får även hästtäcken ibland om de verkligen behövs. Men kingsland-jackor, scapa-schabrak eller gpa-hjälm skulle jag aldrig FÅ hur snygga jag än tycker det är. Jag betalar mina träns, shabrak och ridkläder själv med mitt studiebidrag, jag köper nästan aldrig saker till mig själv därför, men jag är okej med det, jag tycker det är bra. Jag är stolt över att i slutändan kunna vara den som har någon uppfattning om pengar.

Mina föräldrar har aldrig kunnat något om hästar, jag har inte tränat för en hopptränare på hela tror jag, förra året var det bara några - ändå har jag kommit dit jag står idag. Även om det är svårt att utvecklas när man hela tiden måste fundera över sin ridning själv, så funkar det, det tar bara längre tid. Jag brukar få tips av kompisar m.fl. men ärligt talat tar jag oftast inte in tipsen eftersom ingen känner min häst som jag gör. Kalla mig skrytig nu, men jag har klarat detta helt själv och jag är stolt över det. Jag behöver ingen tränare, även fast det hade varit lättare. Fast vem har sagt att livet ska vara lätt? Jag har kämpat med dressyren vid sidan av hoppningen i min hoppsadel fastän jag hatar det och förtvivlat gärna vill ha en dressyrsadel, men jag har inte råd. Jag har inte märken på nästan några av mina saker, och jag kommer aldrig ha råd med det jag verkligen VILL ha.

Där jag står idag är nästan bara tack vare mig själv.
Ja, det kan jag faktiskt säga rakt ut här, det står jag för.


Foto: Mamma


Foton: Moalinn Ahlström

Oj, det var längesedan jag fick ut så här mycket innehåll och mening med ett blogginlägg (jag antar att det är därför bloggen blivit så lame så sistone), blev lite förvånad själv nu!

Tävling

2011-08-24 @ 20:10:44
Tävlingen som jag så hastigt anmälde mig till igår precis innan kl. 18.00, är "Höstrusket med DIV 2" nästa lördag 3/9 på Lilla Edets Ridklubb. Lite jobbigt att anmälningar alltid går ut tisdagen veckan innan -.-

DIV 2 går i LC och jag var inte säker på om jag kunde anmäla mig till den klassen utan lag, så jag tog inte någon vanlig LC. Utan jag anmälde mig till en LD+5 (med omhoppning) samt en LC avd. B. Har dock inte frågat än om transporten är ledig då, men man kan avanmäla tills den 29:e. Men det ska nog inte vara några problem :)


Någon mer som ska dit?

Ang. bloggen

2011-08-24 @ 18:04:00
Jag har bestämt mig för en sak ang. bloggen.

Det är att aldrig någonsin mer blogga bara för att jag känner att jag "måste". Utan kommer jag inte på något så skriver jag inte alls, ingen idé att tvinga fram något att skriva om. Bättre att blogga när man har idér än att blogga "bara för att". Jag kommer fortfarande blogga varje dag om Fantasia och ridpass, det behövs det ju inga idér till liksom - men andra inlägg kanske inte kommer upp varje dag utan de kommer när de kommer, när jag har blogglusten.

Vilodag

2011-08-24 @ 17:58:30
Fantasia vilar idag, kom hem rätt sent från skolan och hon har inte fått någon vilodag på länge (förutom innan tävling och sånt, typ i lördags). Nu när skolan kommit igång ska jag ha en bestämd vilodag under veckan, så jag kan fokusera på endast på läxor den dagen (om jag har några).

- Foto: Sanna Lindegren

Schleese-sadeln

2011-08-24 @ 11:00:00
Läste om sadeln Schleese - skräddarsydda speciellt utformade för kvinnor
Det var väldigt intressant tycker jag, synd bara att priset på sadlarna ligger mellan 26 000-40 000... Textstyckena och bilden är hämtade från stallrustorp.se, där kan du läsa en massa mer om det.


"Det unika med Schleese är att sadelmodellerna är ergonomiskt utformade för kvinnor!!! Man tror lätt att det gäller alla sadlar, men det är unikt för Schleese, de flesta sadlar på marknaden är utveckalde av män för män."

"
Kvinnor behöver ett djupare säte med tyngdpunkten längre fram och mer stoppning på bakvalvet då vi inte har någon lång svanskota att stödja oss på och våra rumpmuskler sitter för högt upp för att ge stöd t.ex. i en flatback. För att hålla balansen måste vi kuta rygg och hålla fram axlarna och det är inte alldeles ovanligt att huvudet nickar också."

"Hur är då Schleesesadeln utformad för att passa kvinnor?

Sadlarna har:
• ett bredare säte så sittbenen hamnar på sätet och inte på kanten
• tyngdpunkten placerad längre fram
• mer stoppning bak i sätet
• grenkomfort, dvs den är utskuren så att blygdbenet går fritt
• sömmen i midjan placerad bredare så att den inte sammanfaller med troskanten
• en smalare midja så lårmusklerna får plats
• valbar placering av stigläderkrampans position
• en mer vinklad/framåtskuren kåpa
• flyttbara knästöd"

Stall Rustorp - manligt vs kvinnligt

- En bild på det kvinnliga respektive det manliga bäckenet, det skiljer en hel del!

Fux + rosa

2011-08-24 @ 08:59:47
Alla håller ju inte med mig, men jag tycker fuxar passar i ljusrosa ;)
Fantasia är jättesöt i det...

Utåtpekande tår?

2011-08-23 @ 21:01:41
"Rider du i en sadel som är för bred över midjan för dig pekar tårna utåt. Det är alltså inte ditt fel att tårna pekar utåt och det spelar ingen roll hur mycket ridläraren/tränaren tjatar ” in med tårna” för det går inte."
- Källa

Det är alltså inte alltid
ryttaren det är "fel" på :)

23/8 Skritt-dressyrpass

2011-08-23 @ 18:31:50
Var i stallet en väldigt kort stund idag, fast jag red och allt. Red sammanlagt 30 min, i endast skritt.

Skrittade fram ute i ca 10 min, sedan red jag i paddocken. Jobbade med ställningen och med skänkelvikningar, men väldigt basic. Skrittade knappt av i paddocken då jag fick himla bråttom hem för att hinna anmäla mig till en tävling precis innan tiden gick ut, men jag red ju henne tillbaka till hagen sedan. Tog en kort bit trav och galopp då också ^^


En bild fotad under ett dressyrpass hemma på ängen i juli, älskar den ♥ Så ni får några fler från den gången, mamma som fotat:

Visste du att...

2011-08-23 @ 18:15:15
...av 2500 tävlingsrundor i hoppning sker 73% av alla rivningar och stopp i höger varv - det har hopptränaren E-G Haking kommit fram till.

Det beror troligtsvis på att vi då har vänsterbenet som ytterskänkel, och de flesta ryttare har sämst koll på vänsterskänkeln. Många ryttare använder även höger hand för att bromsa, oavsett om man är i höger eller vänster varv.

Ett tips - när du värmer upp hästen med sidvärtsrörelser, flytta undan vänster skänkel först.

Källa: Häst&Ryttare


Läste detta idag, tyckte det var ganska intressant. Blev väldigt fundersam och jag kom på att när jag och Fantasia rev ett hinder på tävlingen i söndags, var det just i höger varv. Så jag tror detta kan stämma väldigt bra. Tror ni?

Kändes passande med en failbild som denna ;)

Trött tjej!

2011-08-23 @ 15:41:58
Chill skoldag även idag för att lära känna de nya ettorna (liten rundvisning i skolan och minigolf), slutade kl. 13.00. Imorgon blir det vanliga lektioner, tyvärr.

Nu ska jag snart bort till stallet. Funderar på ett lätt dressyrpass i paddocken med ev. longering innan. Men vet inte om jag orkar dressyr idag... är så himla trött, skulle kunna somna ståendes känns det som! (fast när jag väl somnat är jag nog inte ståendes så länge till XD) Jag är mest sugen på att krypa ner i sängen och kolla på Heartland, inte behöva tänka på allt annat.


Bergochdalbana

2011-08-23 @ 08:00:56
När Anna var här gjorde vi en liten jämförelse av våra statisktiklinjer... min är rena bergochdalbanan i jämförelse mot hennes! XD


- Annas


- Min

Godnatt

2011-08-22 @ 21:52:07
Kollar på Heartland (är på episod 12 nu), förbereder ett inlägg tills imorgon, kollar in på era fina bloggar och svarar på kommentarer, har blivit urdålig på det... måste bli bättre på det! Försöker också fortsätta på ett inlägg om Fantasia som jag aldrig blir klar med, det gäller saker som är typiskt henne.

Första skoldagen var nice, 1 timma... fick några papper och nytt busskort. Jag tror mitt shema är sjukt najs, lite svårt att förstå nämligen haha. Fått reda på att vi kommer få Adobe CS5 nu! Har haft CS3 innan (alltså photoshop och de andra programmen), men CS5 slår det med hästlänger så detta är jag glad för :D

Med detta ointressanta säger jag godnatt till bloggen för idag, nu återgår jag till Heartland!

Outfit för alla hästar

2011-08-22 @ 21:29:50
Fick ett önskemål om att göra en outfit som passar alla hästar. Alltså en outfit i en färg som passar alla hästfärger.
Min första tanke var vitt, men en skimmel ska absolut inte ha vitt tycker jag.
Svart? Nä, tänk på en svart häst liksom... och för övrigt är jag inget fan av svart schabrak/lindor överhuvudtaget.
Beige? Nä, det är riktigt gräsligt att se en palomino eller ljusa gulaktiga hästar i beige!
Rött? Passar inte på en fux med mycket rött i sig.

Så mitt tips faller på rosa eller ljusblå. Skimmel som svart, brun, fux, palomino, skäck... alla klär i det tycker jag. Men ganska ljus rosa, chockrosa passar verkligen inte på en rödfux x)

I detta fallet gjorde jag en rosa outfit (främst hopp), men för er som tycker rosa endast är för ston, ni ska satsa på ljusblått tycker jag :)

Stigbyglar-JER / Tröja-Kingsland / Schabrak-HV Polo (dressyrmodell på bilden) / Boots-Shires

Hade verkligen inte tackat nej till denna outfit! Schabraket är hur snyggt som helst i verkligheten, och det ska vara ett allroundschabrak hittade dock ingen bild på det. Vad säger ni, hiss eller diss?

Heartland

2011-08-22 @ 18:56:02
Vet att det blivit mycket filmtips det senaste, men nu är det faktiskt en serie jag ska tipsa om ;)

Någon som har läst böckerna Heartland? Skulle tro att många gjort det, de är grymt bra. Men jag tror inte det är lika många som sett den amerikanska (antar jag) serien som är baserad på böckerna... Jag har precis börjat kolla på den och jag är verkligen fast! Började igår och har hittils sett 10 avsnitt. Jag ser den utan text och jag har typ börjat tänka på engelska XD

Idag när jag var ute och red pratade jag på engelska med Fantasia...

Mina fingrar kliar!

2011-08-22 @ 16:47:02
Jag vill skriva massa åsikter och tankar, väcka reaktioner. Precis som jag brukar, dock har det inte blivit av på länge. Har slut på idér helt enkelt. Ni kanske har något ni vill att jag skriver om? Tveka inte att säga till då!

Nu ska jag bort till stallet, det blir en skrittur, precis som vanligt dagen efter tävling. Antagligen kör jag barbacka i bara grimman+grimskaftet, känns mycket mysigare då :)

Gammal bild från mars 2010. Då kändes det mesta med Fantasia perfekt. Det gör det visserligen nu med, fast på ett helt annat sätt...

3 år

2011-08-22 @ 14:03:24
Ännu ett gammalt inlägg från TeamHB som jag gjorde på min och Fantasias treårsdag, med en film jag gjort...

Har lagt ner hela min själ i denna filmen så hoppas ni gillar den ♥

Jag hade ganska roligt när jag gjorde denna filmen xD (inte bara pga musiken, haha) Leta igenom alla mappar, för tre års tid... väcka alla gamla minnen till liv. Jag kan inget annat än skratta åt de allra första klippen. Så liten och oerfaren var jag. Hästen var högt och lågt, jag bara studsade runt där uppe. Skillnaden mellan de första klippen och de sista är enorm.
Jag kan inte tro att det faktiskt är VI, som utvecklats sådär...

Vad tycker ni om filmen? :')

Största "striden"

2011-08-22 @ 13:54:26
När jag rotade fram inlägget om katastrof-tävlingen på TeamHB hittade jag även de andra inläggen jag gjorde till den dagen jag haft Fantasia i tre år. Tänkte publicera några fler, här kommer ett...

Med strid menar jag inte... bokstavligt strid, som i krig, haha. Jag menar som en "inre fight", eller något problem vi kämpat med i dessa tre åren.

Fantasia är en sån speciell ponny.
Hon låter ingen komma nära henne mentalt. För två år sedan började jag fundera väldigt mycker omkring detta, jag läste en del om NH och jag började på allvar försöka - försöka
f ö r s t å henne. Vintern 2009/2010 släppte en hel del, vi började verkligen kommunicera. Först då hade jag verkligen hittat henne, på riktigt. Men ju mer jag vill, ju osäkrare blir hon. Kommer jag för nära, då stänger hon av. Det är sådan hon är och jag tror (jag VET) att det har något att göra med henne bakgrund - hon måste ha blivit misshandlad, det märks. Det märks på allting man gör med henne, hennes sätt. Tydligast är ju såklart de fysiska grejerna, hanteringen (spörädd, hastiga rörelser) men jag märker även av det på ett annat sätt. Jag vet att långt där inne i hennes huvud finns alltid de där hemska minnena som bara väntar på att få anledning att komma fram. Men jämna mellanrum gör dem det tyvärr.

Men tillbaka till vintern 2009/2010, då
hittade jag henne verkligen på riktigt. Sedan dess vet jag inte om man ska säga om det gått utför eller frammåt? Det är mixade känslor. I ridningen har vi haft så jäkla många framgångar sedan dess. Hösten 2010 släppte en del vad gällde hoppningen. Men vår kommunikation... ibland känns det inte som om den finns längre. Men alla framgångar med ridningen får mig att glömma det andra, som är tusen gånger viktigare. Kommunikationen, känslan. Stundtals hittar den oss och det är tillfällen guld värda ♥ Fantasia trivs med mig som person, det märks. Det finns ingen annan människa hon litar så mycket på, inte så konstigt såklart. Men det är just känslan, kommunikationen... Den är svår, Fantasia är svår att förstå sig på. För någon annans sinne är hon världerns enklaste häst som gör i princip allt man ber om sålänge hon litar på en, men för mitt sinne är hon så mycket mer.

Det är vår störtsta "fight" - kommunikationen.


Bilder, gamla som nya!

Skola

2011-08-22 @ 09:18:38
Då börjar helvetet skolan igen då, och med den - ångesten... för allt. Något bra är i alla fall att vi har lite sovmorgon, jag börjar kl. 11.00, ska moppa bort till bussen om en stund. Hoppas vi slutar ganska tidigt idag, men det märker ni, jag bloggar nog inte förrän jag kommer hem igen.

På ett sätt blir det ändå ganska bra med skola igen. Man får bättre rutiner på allt... plugg, stallet, datortid osv. Det kommer nog bli lättare med bloggen också, jag har ju väldigt bra möjligheter att blogga i skolan på rasterna :)

Har ni också börjat skolan än? När började/börjar ni?

Som bloggare

2011-08-21 @ 20:55:59
Fick nyss en kommentar som fick hela mig att skina upp. Nu är ett sånt tillfälle då jag verkligen är glad att jag har bloggen, att det finns folk som uppskattar det jag gör och som stöttar mig, även om det bara är över internet.

Komma hem från en tävling och kunna berätta något kul. Något man VILL berätta för alla, något man är sjukt nöjd över. Att sedan få läsa att ni är glada för ens skull. Men man kan också komma hem från en tävling som gått uselt. Då vill man inte alltid dela med sig, man vill inte ens skriva i bloggen hur det gick - rädd för att känna sig ännu mer misslyckad än man redan gör efter ett dåligt resultat.

Jag tänker mig att det finns två olika slags inlägg en bloggare skriver:
1. Det man vill att alla ska läsa, man är nöjd eller glad eller vill väcka reaktioner med sina åsikter.
2. Det man vill att ingen ska läsa, men skriver ändå för att man söker medlidande eller peppande ord.

Som bloggare har man gjort sitt beslut redan när man skapade sin blogg tycker jag - att man skriver de båda sorters inlägg. Framgång, motgång - sånt är ju livet. Vad är det för falsk fasad man gömmer sig bakom om man bara visar framgångarna?


Katastrof-tävlingen

2011-08-21 @ 19:38:22
Fick en fråga om jag kunde berätta om "katastrof-tävlingen" som jag nämde i ett inlägg. När Fantasia inte stått inne under natten utan gått i hagen, antar att det inte fanns något att lägga bädd i boxen av. Skrev om den på TeamHB, lägger upp den texten igen...

Den värsta tävlingen jag och Fantasia varit på
... nu handlar det inte om rivningar eller vägringar egentligen, det handlar om känslan.

Det var när jag åkte till en tävling i Kongahälla sommaren 2009 för att starta endast en klass, 80 cm vilket vi inte ens klarar stadigt i nuläget. Men det kändes bra på träningarna då så jag ville försöka. Men det gick verkligen inte alls. Vi kom knappt över ett enda hinder, vägrade ut oss på trean. Det jag kände då går väl inte ens att få ut i ord! Jag kände mig misslyckad, undrade vad jag plötsligt gjorde fel, ja ni vet? Det FANNS ingen känsla i ridningen den dagen, jag satt där på henne, men jag RED inte.Printad från filmen från den tävlingen

Video

2011-08-21 @ 15:39:39
Mamma är ju ingen höjdare på att filma med systemkameran, men till och från finns det ju lite skärpa på oss x) Det ser ju inte så snyggt ut... fast det ser bättre ut än det kändes (alltså rid-mässigt, min sits och så, jag är jättenöjd med henne), men läs gärna förra inlägget där jag skrev mer om det.

LC - Råda Ridklubb

2011-08-21 @ 14:07:33
Kan börja med att säga att jag är GRYMT nöjd med resultatet idag! Åka och hoppa endast en LC, efter att jag hållt mig till LD och LD+5 ett tag, med detta resultatet känns grymt!

Det blev ett jättelång framskrittning och väntan inför min start, dels pga att de drog ut på tiden och dels pga en tjej i min klass som ramlade av och inte reste sig på ett tag. Men det var nog bra att jag skrittade så länge :) På framhoppningen kände jag först att SHIT va hög oxern ser ut. Men jag tog tag i min nervositet och bara red på. Fantasia tvekade inte en sekund!

Banan var ganska svår jämfört mot hur lokala brukar vara. Men jag tycker det ibland är alldeles för lätta banor på lokal nivå, så det var ändå lite roligt. I alla fall, jag rider in på banan, låter Fantasia kolla snabbt på ett polka-hinder. Jag ligger på som en jag vet inte vad bara för att inte ta med mig en vägran på första hindret, får in ett superbra tempo som håller hela banan. Alla hinder fixar vi utan problem, dock kan jag ju inte säga att det kändes som en stilren runda... Hej och hå, korsgalopp och fel galopp. Det blev några "Alpha-hopp" som jag kallar det, där hon nästan försöker vägra men ändrar sig och hoppar ändå, det var jag ju inte riktigt med på alltid så min sits var katastrof över hindren XD Hon var så grymt duktig! Vi fick en bra tid i omhoppningen och kunde fått ännu bättre då jag helt glömde bort en genväg jag tänkt ta, så det som var synd var att hon fick med sig bommen på nästa sista hindret.

Så ett pet, men gud så nöjd jag är ändå ♥
Inte ett enda stopp varken på framhoppning eller på en LC-bana, det känns awesome!På något sätt känns det som att vi passerat en milstolpe.

Tävlingsdax

2011-08-21 @ 06:33:31
Nu beger jag mig strax till stallet. Kommer inte stanna extra för att kolla eller så, så är nog hemma rätt tidigt igen - vi hörs då!

Nu ska jag ge allt och hoppas att Fantasia är med mig!

Fixat i stallet

2011-08-20 @ 21:08:40
Nu står Fantasia inne i sällskap av Heli. Heli kan behöva vila lite i boxen, hon är halt på ett ben igen :( Fina lilla tjocka gamla skäcken! Fick fyllt boxarna med lite spån. Har packat grejer och putsat sadeln. Embla var snäll och agerade lite hästskötare idag, hon tog in och borstade lite på Fantasia, tack!

Har bestämt outfit, det blir detta gula fast med bruna benskydd och kanske kavaj...


Nu ska jag checka startlistor och ryttarmeddelande, bestämma tider och sedan ta en dusch innan jag kryper ner i sängen och bloggar lite mer och så ^^
NU ÄR JAG VERKLIGEN TAGGAD INFÖR TÄVLING!

Vad vill ni ha mer av i min blogg?

2011-08-20 @ 18:26:19
Tävlingen blir av, pappa kan köra :D
Nu ska jag till stallet, snygga till hästen, förbereda och putsa, hoppas att det finns torv eller spån jag kan lägga i boxen under natten.

Vart är alla? Bloggen ekar nästan av ickebefintliga kommentarer, haha. Inte så många som sitter inne sista dagarna innan skolan börjar förståss... Men jag skulle gärna vilja ha lite hjälp - vad tycker ni behövs MER av i min blogg? Samt vad tycker ni det finns för MYCKET av?

Gårdagens ridpass (19/8)

2011-08-20 @ 16:03:50
Igår kände jag av Fantasia lite inför den eventuella tävlingen imorgon med lite dressyr/markarbete och några hopp på en kombination i paddocken. Hoppade inte så många språng på 80 cm, bara kollade av och det funkade super när jag drev bra och vi kom rätt på första hindret. Anna fick testa hoppa henne på ganska låg höjd sedan. Även My fick rida lite, trava av och skritta av medan jag red Boppan lite.

Jag är fett sugen på att tävla nu, men lite otaggad ändå... för jag vet inte om jag har möjlighet att sätta in Fantasia över natten ikväll. Boxarna är tomma och jag tror inte det finns torv hemma, möjligtsvis har pappa spån eller så kan jag låna av stallägarnas spån. Med tanke på katastroftävlingen för två år sedan när Fantasia gått ute natten innan tävling, vill jag inte göra om samma misstag!


Five things about me

2011-08-20 @ 15:46:38


• Jag älskar O.C, Glee och Twilight

• Jag hatar att ligga ner still (förutom när man sover) t.ex. när man inte kan sova, när man solar eller när man är sjuk och inte kan göra något. Låg och solade förut men kunde inte sova, jobbigt och tråkigt va!

• Jag biter på naglarna. När jag har börjat med en nagel slutar jag inte förrän alla "långa" naglar är nerbitna... sen kan jag fortsätta med fingrarna, typ vid nagelband och så, vidrigt jag vet :S

• Något av de värsta jag vet är människor som uppför sig som att de känner min häst bättre än jag själv.

• Jag ett sår i munnen från när jag klantade mig med tandborsten, samt en äcklig vit blåsa. Ni kan ju tänka er känslan när man äter något surt?! Som tur är har jag någon bedövning som hjälper hyfsat.

Snygg bild jag la upp också!

Tävlingsoutfit

2011-08-20 @ 11:00:00
Funderar på hur det blir med outfiten OM det nu blir någon tävling imorgon. Det lutar mot denna:


(Fast med bruna benskydd om det är eller lerigt. Och kanske kavajen om det är kallt)

Fast jag är lite inne på ljusgrönt också...

Kanske ingen tävling för min del...

2011-08-20 @ 10:00:00
Tävling imorgon - det vart planen alltså...
Dock kanske det inte blir någon för min del :( Pappa är sjuk och om han inte är bättre idag kan han inte köra, och mamma vågar inte köra hästtransport. Jag kanske jag övertala henne... frågan är hur bra det blir, hon sa att jag nog inte VILL att hon kör min häst vilket nog kan stämma xD Är inte pappa bättre kanske jag kan ragga någon annan chafför? Haha, fast nä. Det blir som det blir i vilket fall.

Kul hade det ju i alla fall varit att få komma ut igen, var så längesedan sist nu...


Senast på Uddevalla Ryttarförenings gräsbana, 16/7 // Foton: Moalinn Ahlström

Gårdagen

2011-08-20 @ 09:00:00
Nu är detta inlägget tidsinställt då jag säkert sover länge idag, i skrivandes stund är klockan liksom... 04:22, haha. Men jag får berätta lite snabbt om gårdagen då jag tog lite vila från bloggen.

Anna sov ju hos mig från i torsdags. Igår åkte vi till stallet vid 14/15-tiden, jag och My red Fantasia och Boppan i paddocken. Anna fick också rida dem båda lite. Tog inte ens med kameran till stallet med tanke på vädret, så inga bilder har jag att bjuda på tyvärr. Efter vi ridit fick Anna hälsa på åsnan och shettisarna i hagen, sedan åkte vi hem. På kvällen körde vi Anna till tåget i stenungsund och jag drog vidare till Malin som jag inte träffat på jättelänge! Vi har haft lite filmkväll, sett på några filmer och bakat kladdkaka. I skrivandes stund (alltså inte vid 09:00) har jag alltså inte gått och lagt mig ännu, komplicerat jag vet! ;)

Så nu vet ni vart jag hållt/håller hus... som att någon VILL veta haha!Anna har förresten en blogg som är värd en titt tycket jag! Helgo tjej verkligen ♥ Hon skriver roligt, särskilt bildtexter, hahaha! Snodde denna bilden, på henne och en utav hennes sköthästar, från hennes blogg.

Anna & Fantasia 18/8

2011-08-19 @ 13:34:54
Gud vad taggad man blir av spöregn! Eller..? Jag nog inte blogga så mycket idag, som sagt har jag ingen lust när jag har kompis här.

Här ska ni få några bilder på när Anna provade Fantasia igår. Hon är lite längre än mig men det gick ju bra ändå. Stegra tyckte hon var kul att göra, haha.Sketmongosak

2011-08-18 @ 23:47:47
Jag och Anna skulle se en massa hästfilmer ikväll. Vi såg Spirit först, sen skulle vi se Black Beauty. Jag vart helt säker på att jag sett den tidigare men kunde fan inte känna igen den när vi började kolla. När vi kollat halva filmen har vi undrat ett bra tag varför den är så JÄVLA KASS. Då märker vi att det är fel film, det är någon annan jävla failverision av den. Jävla sketmongosak! Vi som har lagt stor del av vår dyrbara tid på att vänta medan den laddades ner. SKETMONGOARSLESAK! (Ursäkta mitt språk)

Ett tips: Se inte Black Beauty inspelad år 1994...

Dressyrbilder 18/8

2011-08-18 @ 21:03:39
Ha överseende med mina breddade händer på vissa bilder, ni fattar nog varför. Mina fötter har jag dock ingen ursäkt för, de lever sitt eget liv xD

Här ser ni hur manen blev efter klippning.
Filmer

2011-08-18 @ 19:00:00
Jag har sett en massa filmer det senaste och jag har ju inget liv så här får ni lite info om dem ;)


I am number four
Lite "konstig" och annorlunda...
men sjukt bra :D


Insidious
En rysare, lite läskig och väldigt overklig.
Inte dålig men inte jättebra.


Big Momma's House 2
Störtskön komedi, sevärd!


Big Mommas - Like Father, Like Son
Samma här, fett skön film!


Gullivers Resor
Jack Black i huvudrollen, vilket betyder ganska grymt.
Lättsam komedi/äventyr/familjefilm.


Water for Elephants
Sorglig här och där men... så fin, så bra!

Smakprov

2011-08-18 @ 18:23:17
Har inte direkt någon lust att blogga nu när Annan är här, men ni ska få två smakprov av dagens bilder.

Hästfrisörerna

2011-08-18 @ 17:06:28
Nu har jag och Anna varit i stallet och ridit Fantasia. Före det hjälpte Anna mig att skölja ögat på henne (som såg mycket bättre ut idag) med vatten och sedan frisera manen och svansen.


Före skabbet åkte av.

Kommer ni ihåg att jag sagt att man kan fläta Fantas hovskägg? Har haft en bild som jag inte har hittat, men nu har jag fixat en ny bild, haha...

Ta det med en nypa salt ;)

It's a beautiful day

2011-08-18 @ 11:47:20
Solen skiner :D Hade vart gött att sola men alldeles snart ska jag och mamma hämta Anna vid bussen, hon stannar här till imorgon. Idag och imorn ska hon med till stallet så det kan nog ordnas en del bilder :)


Saknar alla andra från lägret också... ♥

Hemmakväll

2011-08-17 @ 23:52:20
Det blev inte att åka till kusinen idag, det blev en slapp kväll hemma istället. Det är helt okej det också förutom att internet dampar loss! Har kollat på film och tjockat mig... Haha, kommer ni ihåg att jag skulle bli "nyttig"? Det gick alltså inte så bra, precis som jag väntat mig!

Jag ska nog se en till film i min ensamhet xD Så nu säger jag godnatt till bloggen för idag: godnatt!

Jag saknar Sanna!

Lisa failar

2011-08-17 @ 23:21:36
Hittade två gulliga små "bildserier" på Lisa från när hon fick hoppa på lina i söndags, när Sanna fotade.Ett ben i taget, eller hur var det Lisa? XD
Hon är i alla fall sjukt gullig när hon failar, haha :')

Race Safe

2011-08-17 @ 20:29:48
Jag håller inte riktigt med om vad Linn på dressyrmupparna.se skrev om Race Safe västen, i en jämförelse mot sin egen av märket Riders Company.

Jag själv tycker att Race Safe är den allra snyggaste västen, även om det finns många som kopierat utseéndet totalt så har ingen lyckats bra. Den är absolut inte klumpig heller. Jag tycker den är värd sitt ganska höga pris, ca 2400. Och sen är i princip alla säkerhetsvästar "Beta 3" nuförtiden.

Någon som håller med mig?- Bild printad från dressyrmupparna.se

Remont vs. achen

2011-08-17 @ 17:10:04
Vilken nosgrimma tycker ni hon passar bäst i?
Om ni bortser från läderfärgen (och att bilderna är helt olika).

- Högra bilden är fotad av Sanna.

Jag själv trodde aldrig innan att hon skulle se särskilt bra ut i remont eftersom hon har rätt långt huvud, men det tycker jag hon gör hyfsat :) Utöver remont och achen har jag även pullarnosgrimma på henne ibland.

17/8 Uteritt själv

2011-08-17 @ 16:16:52

När jag hämtade henne i hagen tyckte jag att hon var lite svullen vid ena ögat och hon hade hon fått av sig sin flyweil. Det var liksom tjockt under ögat med var i. Letade i stallet efter en ögonsalva vi haft hittade den dock inte. Så jag lät det vara för idag och red med en flyweil på tränset och satte på en annan efteråt på grimman som inte borde åka av i första taget. Är det inte bättre imorgon får jag väl fråga någon efter salvan eller köpa en ny salva.

Red ut en runda själv, galopperade ganska mycket. Andra hälften av rundan skrittade jag bara. Jag hade lite tur, det duggade bara på oss lite under ridturen. Bilden är tagen innan jag satt upp, Fantasia är verkligen posarn, haha.

Fantasia inför tävlingen

2011-08-17 @ 12:25:47

Today I don't feel like doing anything

2011-08-17 @ 11:57:37
Deprimerande att titta ut genom fönstret och se det där enorma nästan svarta molnet... deprimerande att nästan VETA att det kommer gå loss över mig när jag ska rida idag, för NU regnar det inte.
Vet inte vad jag ska hitta på med Fantasia idag, det blir som det blir. Nu ska jag i alla fall fika, och ikväll ska jag till min kusin och kolla på deras små kattungar :') Ni kan räkna med bilder!

Förövrigt är det en väldigt bra låt, med en väldigt random musikvideo...

På söndag

2011-08-17 @ 00:13:49
Jag har faktiskt en tävling inbokad på söndag, i Mölnlycke. Ska hoppa endast en LC av några anledningar. Det fanns 70 cm fast det var en Clear Round = tråkigt. Och nu kan jag kan ge allt i denna klassen utan att innan trötta ut henne på någon "uppvärmningsrunda" på 70 cm. Hoppas detta går bra nu, det har ju flytit på så jäkla bra det senaste nu!

Bloggdesign

2011-08-16 @ 23:10:26
Min kväll har bestått av kinamat, kladdkaka och att fixa en bloggdesign.
Jag la in bloggdesignen åt tjejerna som vann den första designen jag lottade ut, ni hittar dem på teambp.blogg.se. Det är väldigt kul att pilla med stilmallar och kodmallar och photoshop! Btw, kan sitta uppkopplad vid min dator igen, fast inte trådlöst.

Vinnaren av bloggdesign 2

2011-08-16 @ 21:19:33
Jag har nu avgjort vinnaren av denna tävlingen,
där priset var denna bloggdesign (på ett ungefär, med nya headerbilder såklart):


Vinnaren har vi...
HÄR
Grattis! Jag lägger in designen åt dig/er nu i veckan om det passar. Jag hör av mig till dig även via din blogg eller ev. mail.

Om det finns intresse har jag ÄNNU EN bloggdesign jag skulle kunna lotta ut ;)

Hovis

2011-08-16 @ 20:29:56
Var i stallet en stund igen förut, hovslagaren var där så hjälpte till lite med att ta in och ut hästar. Tog även några bilder på några av hästarna.

Grimman och det förstör inte alls haha!

Fairy

Lisa

Slutligen en sur Hilma som är brunstig som bara den nu! Hon är sur, vill inte komma in från hagen, piper och gnäller på alla hästar (mer än vanligt alltså, haha).

Ni får gärna säga vad ni tycker om bilderna :)

Jessie & Fantasia

2011-08-16 @ 18:00:00
Känns alltid lika ovanligt att se någon annan på min häst!

16/8 Dressyr med Jessicas hjälp

2011-08-16 @ 17:28:51
Idag kom Jessica till stallet och "hjälpte" mig och My. Först red jag själv ett tag, det gick sådär. Fantasia släpade bakbenen och sprang iväg lite från arbetet när jag ville ha igång dem. Sen höll Jessies "lektion" för mig , då gick det bättre. Sedan red Jessie på henne, det såg fint ut! Dressyrfjollan kan allt haha ;) Fantasia var dock väldigt stum i munnen för henne (det var hon ju med mig med, och är alltid men jag är ju van).

Lite bilder blev det, dock togs typ inga på mig när jag red. Lägger upp fler snart, som jag fotade när Jessie red.


- Dessa bilder är fotade av My tror jag, eller Rachel.

Wow... Jag sitter ju vid stationära datorn hemma nu, och herregud vad mycket bättre kvalité bilderna har här! xD Min lilla dator har verkligen kass grafik, haha.
...men nu kan ju i alla fall uppmuntra mig själv med att bilderna jag lägger upp inte alltid är så dåliga som jag trott!

15/8 Uteritt

2011-08-16 @ 16:47:12
Igår red jag ut med My och Rachel. Vi red en ganka lång runda ute, ganska mycket galopp blev det :D Måste säga att Fantasia gick jättefint ett tag där i skogen när jag jobbade henne lite. Även fast jag satt med 1000 m breddade händer, med så får det ju va i början.

Och i fall ni undrar - anledningen till att jag inte bloggat förrän nu är för att trådlösa internet hemma la av totalt igår kväll. Nu har pappa fixat internet på den stationära datorn hemma, ej trådlöst.

Guld på en fux?

2011-08-15 @ 15:41:41
Guld på en fux, går det tror ni? På Fantasia? Hon är ju väldigt röd i färgen... :S
Jag tänker på denna outfiten... vill så gärna ha ♥

My & Fantasia (10/8)

2011-08-15 @ 14:20:11
Snodde resten bilder (heheheee) från när My red Fantasia i onsdags, som hennes pappa fotade.

Bilder från igår

2011-08-15 @ 11:30:00
Sanna har fotat alla bilder

Vinterhästar

2011-08-15 @ 10:04:16
Nu ska jag iväg på en fett tråkig sak, fråga inte vad -.- Kommer hem om några timmar antar jag...

Kan man längta till vintern?

Nä jag trodde väl inte det. I så fall för att hästarna blir så lurviga. Nu ska vi inte prata om alla "nackdelar" med det, bara fördelarna - att de blir så söta! Shettisarna blir som hårbollar, särskilt Hilmer! Och tänk hur Lisa och Fairy kommer se ut, de som har så tjock päls nu på sommaren!

Fantasia i januari


Hilmer i december :')

14/8 Hoppning

2011-08-14 @ 21:38:42
Red med Julia idag, vi bestämde oss för lite hoppning och markarbete. Vi ställde upp en kombination, galoppbommar och travbommar.

Bra flyt, underbar känsla i sprången, inte en enda vägran förrän vi kommit upp på 100-105 cm på oxern. Då vart det ett stopp när jag drev dåligt eller om vi kom fel på det första hindret, men sedan klarade hon det som ingenting, eller VI gjorde det. Jag visste inte hur högt det var innan, eller jag ville inte veta. Jag bara körde på eftersom det gick så jäkla bra :D

My fick ett par bilder i slutet, lägger upp dom så fort hon skickat dem.

Uppätna av shettisar!

2011-08-14 @ 17:30:00
Bilder från igår när vi satt i Vör, Isak och shettisarnas hage och blev uppätna...

RYGGSKOTT NÄSTA, HAHA ;)

Lisa

2011-08-14 @ 15:50:00

- Det första tricket Lisa lärde sig (även Fairy som står likadant fast ur bild)

Idag tränade jag lite på longering med Lisa. Det går ganska bra nu, fast ibland brallar hon och sparkar. Longerade henne över ett litet hinder ett par gånger, ibland ville hon inte hoppa men när hon hoppade såg det fint ut. Testade tricket ni ser på bilden, det kunde hon jättebra! Man får hjälpa henne upp eftersom det ändå är rätt högt för henne. Testade även buga, det klarade hon med min hjälp det också.

Lisa satte ett litet spår efter sig själv på mig idag... hahaha. Vi hade henne och Fairy lösa i paddocken och de betade i kanten. Fairy skulle gå förbi precis bakom Lisa men då blev hon sur och sparkade, och där stod jag en bit bakom. Blir nog ett fint blåmärke!

Sanna & Fantasia

2011-08-14 @ 15:05:24
Sanna på min häst (och med min hjälm, haha) igår.


Fotade med Sannas kamera, en Canon så det var lite ovanligt. Måste bara säga att jag älskar hennes objektiv!

Nu har Sanna åkt...

2011-08-14 @ 14:40:00
Saknar henne redan! :(

Jag har inte haft någon större lust att blogga nu när hon varit här, men det har blivit en massa bilder. Så nu kommer jag blogga järnet!


Vi var i stallet en stund i förmiddags, Sanna ville se Isak. Han var borta på en åsnetävling hela dagen igår nämligen, och duktig var han! Han hade vunnit galopptävlingen, med My på ryggen samt kommit tvåa i utställningen. Han deltog också i en lydnasklass och en hoppklass (där man springer bredvid). My kom till stallet också när vi var där idag, vi grejjade med Lisa och Fairy.


- Sanna och jag

Äckligt och drygt

2011-08-13 @ 21:50:35
Nu ska jag FETDISSA två saker, som jag "stött på" precis, haha.

• Dessa fruktansvärt äckliga godisar, med vattenmelon-smak...


• Sen också "p-smilies" alltså denna ---> :P
Jag får seriöst ryck när jag ser en sådan, den är så dryg och.... usch xD Det är typ det värsta någon kan skriva till mig!

Någon som håller med mig eller?

Jag & Fantasia 13/8

2011-08-13 @ 18:01:14
Här kommer bilderna från när jag red idag.
Det finns massa andra bilder på annat som ni får senare/imorgon/någon annan gång ;)
Dessa två är ju för goa, haha!


Tack för att du fotade Sanna! Besök hennes blogg här.

Hur är det att rida Fantasia?

2011-08-13 @ 15:17:53
Hello, Sanna här! :D
Jag har ju ridit Fantasia idag och tänkte berätta lite hur det är att rida henne, eller hur jag tyckte det var att rida henne.

Jag började med att rida i skritt och känna lite på henne, hon kändes ganska bra! Tyckte inte alls hon var hård i munnen som Jossan säger, eller så vad hon bara duktig idag. Jag testade lite skänkelvikningar och öppna, hon är riktigt duktig på såna saker! Även fast hon kanske inte går i form så kan hon dressyrstegen.

Sedan började jag trava och kände lite där. Hon är väldigt skön att sitta på :D Jag red inte så seriöst. Jag testade också att galoppera, snacka om obekväm galopp xD Inte alls vad jag är van vid! Så galoppen slutade jag med ganska snabbt. Jag kunde typ itne göra någonting när jag satt där så vi slutade galoppera ganska snabbt. Det var ungefär det jag gjorde :)

Fantasia är en väldigt speciell häst. När jag satte mig upp på henne så fick jag en bra känsla. Hon är inte den som jobbar mer än hon behöver, men hon går inte heller  och släpar benen efter sig. Fantasia är inte en dressyrhäst, men hon är ganska rolig att rida. Jag vet inte varför hon är bara det :D

Det är ganska svårt att förklara hur hon är att rida xD

/ Sanna

Stallet

2011-08-13 @ 14:39:45
Nu har jag och Sanna varit i stallet. Först tog vi in Fantasia, vi red henne i paddocken. Jag kände mest igenom henne lite för att se om hon blivit en dressyrponny efter att Julia och My ridit henne, haha. Nämen hon var väldigt fin, dock orkade jag inte rida så jätteseriöst idag. Efter det gosade vi med småhästarna.

Det blev en massa bilder som jag lägger in lite senare, men ni ska få en nu...

...på en väldigt åsne-lik Fantasia, hahaha xD

Bra hästfilmer

2011-08-12 @ 22:38:10
Nu är Sanna här :D Vi kollar på Mannen som kunde tala med hästar. Det är helt klart en utav de bästa "hästfilmer" som finns!I toppen ligger också filmen Secretariat.


Någon som har tips på andra bra "hästfilmer" får ni gärna kommentera :D

Dressyr med Julia & My

2011-08-12 @ 15:07:03
I tisdags fick Julia uppgiften att rida Fantasia. Julia red dressyr i paddocken och hon sa att Fantasia hade varit jättefin! My red lite då också, såhär skrev hon:

"Sedan bytte vi och jag fick rida Fantasia, herregud så Julia ridit igenom henne i fomen! Det gick väldigt bra för oss med. Något som är väldigt jobbigt med Fantasia är att hon är väldigt spänd i vänster sidan, om man säger det så. Det känns som att man tar i sten när man tar i tygeln, hon har även svårt att böja sig där. Men i slutet så slappnade hon av i både skritt och trav, ordentligt! :D"

I onsdags red My Fantasia, så här skrev hon om det ridpasset:

"Idag så var det min tur att rida Fantasia. Det fick bli att både rida ut och dressyr i padocken. Pappa var snäll som kom ner och fotade när jag red i padocken.

Började med att rida ut med julia. Red en runda på 40 minuter, tror dock att vi skrittade i 35min. Så efter uteritten red jag en stund i padocken. Hon var väldigt tung i munnen idag, men sjukt mjuk i kroppen! Ibland började både hon och jag slappna av ordentligt! Gjorde mycket serpentiner och halter, sammtidigt endel voltarbete! Försökte inte att kräva så mycket av henne i trav och ingenting i galoppen, men efter allt mjukgörande i skritt så höll hon "formen" bra där med :D"


Igår vilade Fantasia, Julia hann inte rida. Men det förtjänade hon verkligen!

En bild som My la upp, hoppas det var okej att jag lånade den! Kanske kan sno några fler när hon lägger upp dem (A)

Men det låter ju gött! Jag kanske har en liten dressyrponny som väntar på mig i stallet idag? ;)

In London

2011-08-12 @ 14:22:37
Här får ni lite blandade bilder från London, som hela familjen har fotat.

Jag och ett big mama-träd i parken Russel Square bredvid hotelletHahahahaha, mums med baguette!

Dessa bussar såg man överallt hela tiden!

Helt klart coolaste statyn i London ;)


Närbild på Big Ben

Maria, mamma och jag framför Tower Bridge

Turister var det, japp! Utanför tågstationen när vi skulle hemmåt


Köpte några små saker i London, som jag kan ta bild på om ni vill?