Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Användandet av Bloglovin

2011-09-30 @ 22:57:56
Användandet av Bloglovin har sjunkit i mina ögon. Sidan är hur bra som helst - men hur folk nyttjar den...
Folk nästan tigger sig till prenumeranter istället för att nöja sig med de frivilliga prenumeranter som faktiskt gillar bloggen och läser den.

Alla kommentar man får på bloggen där det står "följa varandra via bloglovin?" går inte hem hos mig överhuvudtaget, bara så ni vet. För det första använder jag inte ens bloglovin för att själv kunna följa bloggar och för det andra, skulle jag gjort det så lägger jag inte till dig bara för att du skulle lägga till mig i "utbyte". Det har hänt någon enda gång bara. Skulle jag lägga till någon är det för att det är en GRYM blogg som förtjänar fler prenumeranter.

Vissa skickar runt dedär till alla hästbloggar de hittar, för att sjävla kunna stiga på topplistan på Bloglovin. Sjukt fel. Nej jag föredrar att endast ha prenumeranter som valt det själva. Annars har ju hela grejen med Bloglovin förstörts. Det finns till för att FÖLJA bloggar, och man följer ju ingen bara för att man frågar runt alla om man ska lägga till varandra?

Håller ni med mig?

Som sagt, annars är hemsidan/verktyget riktigt bra.

INTEC Stigbyglar

2011-09-30 @ 20:00:00


Gissade rätt gjorde Liv.

Jag var ju på torp för någon vecka sedan för att kolla in dessa stigbyglar, och det blev ett köp. Idag red jag i de för första gången då, och de var underbara! Det kändes så "mjukt" på något sätt, och stötdämpande. Många tycker dom är aldelles för stora, de är inte direkt bredare än vanliga dam-stibyglar men de är lite högre. Inget som stör dock tycker jag, jag behövde bara korta stiglädren lite. Ett plus är att man får två olika plattor vid köp, ett par i gummi och ett par i järn. Gummi blir nog en självklarhet i vinter för mig då jag har väldigt frusna fötter. De andra verkar ha ett jävligt bra fäste då de ser ut lite som rivjärn, ska testa de plattorna också någon dag :)

De är köpta på Hööks för 759 kr. Var lite osäker på dem först pga det höga priset, men de är verkligen värda pengarna.
Någon annan som har likadana?

30/9 Uteritt

2011-09-30 @ 19:17:50
Red inte så långt eller länge, men det blev lite trav och lite galopp. Inga krav alls. Fantasia fick bestämma det mesta själv idag, det uppskattade hon verkligen :D Tror hon längtat efter att få komma ut på riktigt! ^^
Mobilbild, hehe.

Nyss hemkommen

2011-09-30 @ 16:37:17
Nyss hemkommen från skolan. Nu ska bara äta och sedan dra till stallet och rida. Är faktiskt mest sugen på att dressyra (!?) lite i paddocken, men eftersom Fantasia knappt fått komma ut ut hagar och paddock förutom på promenader så uppskattar hon nog en uteritt med rejs! :D LITE. Men bara ha kul, inga krav, så kanske jag tar dressyr imorn.

Ska ta med "en sak" som jag nyss köpt och testa rida med, så ska ni få en liten utvärdering av dem ikväll! Har nämnt "saken" i bloggen flera gånger, kan ni gissa vad? Den som gissar rätt får en länk ;)

Jag ska rida idag. Jag ska rida Fantasia :')

2011-09-30 @ 09:10:15
...det var ett tag sedan jag kunde säga det nu, så jag var tvungen liksom! x)

Vad skönt det är att inte behöva sätta igång henne på nytt liksom, i med att hon inte stått helt still under dessa två veckor utan blivit tömkörd/longerad/promenerad mer än hälften av dagarna. Jag kan nog bara köra på som jag gjorde precis innan. Kanske inte köra slut på henne första dagarna men ni fattar vad jag menar.

Funderar dock på hur jag ska göra med sadeln. Uppenbarligen har hon inte ONT av den, men jag tror ändå inte att den ligget helt behagligt och bekvämt på henne, så vi kommer att prova ut en ny. Men fram till dess. Det skadar nog inte att ha den fram till vi fått köpt en ny, veterinären hade nog sagt om den såg ut att ligga helgalet på henne.


Sådär glad är jag fast tvärtom... och i människoform såklart!

Om ni undrar vad jag gör nu så kan jag säga er att jag sitter i skolan, väntar på foto-lektionen halv tio. Har foto till kl. elva och därefter håltimma till kvart i två, och då blir det prov, wiihueeeee..

Allt om veterinärbesöket

2011-09-29 @ 22:52:20
Vi hittade fram till Sundsby Veterinärklinik efter att ha virrat runt på de små kringelkrok vägarna!
Väl där fick vi vänta ett tag innan vi lastade ur. Först frågade Anna en massa och kände lite på benen, det första jag fick göra sedan var att longera Fantasia i ett ridhus, i skritt och trav i båda varven. Anna ville få en snabb koll på hur hon rörde sig på plan mark utan ryttare, och det såg bra ut tyckte hon.

Sedan kände Anna över Fantasias kors, länd och rygg och konstaterade att det var lite låst och spänt i länden. Rörligheten vid sidan av länden någonstans (alla konstiga namn vettni!) var dock bra. Efter det fick gå och trava med Fantasia fast utan böjprov (vilket kan få vilken äldre häst som helst att verka jättehalt). Det blev sedan dags att sadla för att visa F under ryttare. Red i alla gångarter i ridhuset och Anna tyckte det var bra. Gick ut och tog en backe, och i nerförbacken kunde Anna tydligt se precis det jag upplevt hemma också.

Anna röntgade sedan ryggen och hasarna på henne. Hon sa att plåtarna visade en slags... nu kommer jag fan inte ihåg bemämningen, men dem visade någonting med ryggen, samt att Fantasias har spatt i vänster bak (spatten var dock inte ny, utan har funnits i ett halvår eller mer, så den har inte kommit då jag började märka av det konstiga beteendet). Men inget av detta är "hela världen" sålänge jag håller igång henne och inte låter henne tappa muskler. Så jag ska fortsätta rida precis som innan.


Nu fick vi i alla fall klart för oss att Fantasia inte har ont någonstans alls, inte ens i nerförsbackarna. Hon har helt enkelt en stel bakdel, som gör det "fysiskt svårt" för henne att gå "normalt" nerför - hon kan inte riktigt vinkla hasarna och tvärar därför och håller på. Vi fick ett preparat som kan göra henne mycket mjukare och rörligare i kroppen om vi har tur. Fast gör inte så mycket om det inte funkar. Men som sagt, jag ska röra på henne, fortsätta hoppa, tävla och göra vad jag vill! (Sålänge jag inte märker att hon inte vill) Klättringen kan jag dock inte påverka, hon får lösa nerförsbackarna själv, hon har ju ändå inte ont av det.

För övrigt tyckte Anna att Fantasia var väldigt fin i hullet och i kroppen, alltid skönt att höra!


Känslan när jag hoppade upp i sadeln alltså, amazing... ♥
(för att sedan skämmas en smula över hur fult jag rider, som att jag tappat hela ridkänslan totalt efter att inte ha suttit i en sadel på 2 veckor, också framför en veterinär nu xD)

Lättnad

2011-09-29 @ 20:57:08
Jag kan nu med glädje meddela att "baksidan" i detta fallet inte alls kommer påverka Fantasia negativt :') Samt att motion och ridning bara gör henne bättre! Berättar ALLT om vad vi gjorde, vad veterinären kom fram till och vad som händer härnäst antingen innan jag lägger mig senare, eller imorgon. För nu står en dusch och mat högst på listan!

Ni ska bara veta hur otroligt lättad jag är. Känns som att jag blivit flera ton lättare och svävar fram...
Du och jag - det är så det ska vara helt enkelt ♥


(Foto: My)

Påväg

2011-09-29 @ 17:19:33

Snart kommer jag sitta på hennes rygg för första gången på över två veckor <3 men sen har ju allt en baksida också...

 

Vem har tid för läxor?

2011-09-29 @ 12:00:00
Det finns 365 dagar om året för att göra läxor i. Om man tar bort alla söndagar, det är 313 dagar kvar, också finns det ca. de 50 dagar när vädret är för varmt för att göra läxor, då är det 263 dagar, och såklart vi sover minst 8 timmar varje dag, vilket motsvarar 122 dagar per år. Sedan finns det 141 dagar kvar. Om varje dag använder vi minst en timme på oss själva, är det 15 dagar på ett år, dvs. att det finns 126 dagar kvar. Vi ska också äta och dricka det tar ca 2 timmar per dag, vilket är 30 dagar totalt. Nu har vi 96 dagar kvar. Och att utvecklas, måste man gå ut och rör på 2 timmar per dag och 2 timmar att köpa nya kläder (vi växer ju), och det tar 92 dagar. Så vi har 4 dagar kvar. Och efter som vi är människor vi är nog sjuka minst 3 dagar per år. 1 dag kvar! :(

OJ, just det, jag har ju födelsedag också, Jag har inte tid att gör läxor ;)

Hoppas ni håller tummarna för henne ikväll... <3

2011-09-29 @ 09:10:51
Ikväll kör vi Fantasia till en veterinär på Tjörn. Jag får berätta mer efter jag varit där, jag vet inte så mycket själv mer än att sadel och sånt ska med, för att jag ska få rida där. Anna, som veterinären heter, vill inte bara känna på ryggen utan se henne röra sig på plan mark också. Har aldrig haft Anna förut, brukar ha en annan. My har haft Anna det senaste och hon verkar bättre, och många andra rekommenderar henne. Hon är både veterinär och kiropraktor, vilket passar super i mitt fall.

Hoppas ni håller alla era tummar för att hennes rygg ska vara helt okej <3 Samt resten av kroppen förståss...


Några hjälpsamma själar där ute?

2011-09-29 @ 08:15:00
Jag tänkte ge er läsare en liten uppgift nu, som kanske någon liten procent ställer upp på? Eftersom jag har lite tomt på ideér nu, så kanske ni kan hjälpa mig genom att...

Leta upp ett inlägg på min blogg som du tycker...
* Är det roligaste
* Är det mest intressanta
* Berör dig mest
(Om du inte orkar leta upp ett av varje så kan du väl i alla fall leta upp ett som passar till någon av punkterna?)


Bara länka inläggen i en kommentar här. Är några underbara och gör detta kan jag få en bättre uppfattning av vilken typ av inläggen jag skriver som ni uppskattar mest. Och då blir jag glad, samt kan fundera ut nya inlägg i dem spåren. Och då kanske ni också bli gladare sen? :D


28/9 Tömkörning - underbar känsla!

2011-09-28 @ 22:34:51
Det märktes tydligt när jag tagit ut henne i paddocken idag och började skritta fram hur trött Fantasia är på tömkörning vid det här laget! Jag förstår henne verkligen, och jag själv ville så gärna bara upp på ryggen och rida ut eller något. Hon var jättepigg när jag skrittade fram henne och taktade nästan ibland, men jag försökte ta det posivit. Och det var som att hon förstod precis, för hon gjorde ändå verkligen sitt bästa idag och var jätterolig att jobba med.

Jag har ju tränat en del på skänkelvikningar och sidvärtförflyttning från marken det senaste som ni borde veta vid detta laget. Idag när jag jobbade på att öka/minska hennes volt runt mig (brukar tömköra bakom henne, snett bakom och från sidan på volt), bjöd hon plötsligt till med lite skänkelvikningar typ! Fortfarande på volten med bakdelen utåt. Antar att det var mitt kroppspråk som jag inte hade full koll på kanske. Det kändes så roligt i med att jag inte tränat på detta alls från den zoonen, så långt ifrån henne. Det gjorde min dag!

Jag börjar inse hur duktig och samarbetsvillig hon faktiskt blivit! Jag förstår henne bättre och bättre för var dag som går och hon förstår mig bättre, underbar känsla ♥


Gammal bild från jan 2010, foto: mamma. Det var ett tag sedan det, och mycket har förändrats sedan dess :]

Vilken av filmerna gillar DU bäst?

2011-09-28 @ 20:42:04


Vilken av filmerna tycker du är bäst och förmedlar mest känsla?
Jag själv antar att jag aldrig slår den första filmen jag gjorde (den översta) och det känns både grymt och frustrerande, haha!

Och ni ska veta att jag blivit förvånad över antalet visningar på vissa av mina senaste videos!

Snabb uppdatering på iPhonen

2011-09-28 @ 14:53:44
Gör mitt första inlägg med blogg.se's nya app nu. Väntar på bussen och svälter ihjäl typ.

Var inte i stallet alls igår, Fantasia har fått väldigt mycket vila de senaste dagarna men idag ska jag dit. Och imorn blir det veterinären... <3

I behov av uppdatering

2011-09-28 @ 07:07:25
Jag är i stort behov av att uppdatera min garderob med nya vardagsridkläder och tävlingskläder. Ridbyxor har jag ganska ont om då de enda snygga paren inte är lika bekväma som mina fula. Och mina fula är rutiga (blä) och köpta på Ullared, de är lagom utslitna nu. I år vill jag ha en SNYGG vinterjacka men helt en väst. Ridtröjor ska vi inte tala om. Min kavaj måste också bytas ut, den är i barnstorlek så inte undra på att den är för kort i ärmarna... Någon som har tips på vart man kan hitta snygga kavajer till ett bra pris? Inga märkeskavajen alltså, de kommer jag aldrig ha råd med.

De perfekta tävlingsbyxor hittade jag för längesedan, men det har såklart inte blivit något av än (som det brukar vara med mig). Ett par Catago där man kan brodera sitt namn på benet, precis som jag vill ha det!

Som gjorda för mig! (Bildkälla)

With a touch of sunshine

2011-09-27 @ 22:14:06
Har lekt med lite filter och textures på ett par bilder. Vad tycker ni?


Min prinsessa ♥


Alpha, julias ponny.

Hilmer

Plutt-Lisa :']

Dagens...

2011-09-27 @ 18:45:13
Some people are'nt what they seem to be. Och världen är orättvis. Jag är irriterad på vissa vuxna och på vissa lärare. Och på personer som aldrig hört talas om begreppet "du ska behandla andra så som du själv vill bli behandlad".

Aja, jag har suttit i flera timmar med graf-arbetet, och nu återstår lite matte eller svenska innan Idol. Har kört skype för första gången sedan vi bytte router och det funkade prima, laddage inget och internet höll sig levande :D Har snackat med Sanna flera timmar ♥ Saknar dagarna när Sanna var här på sommarlovet.


DAGENS...

blogghumör: Segt, noll ideér.
längtan: Att sitta på Fantas rygg...
lagg: Att Sanna säger VOLT istället för paddock?!?!?!
random: Att jag blåste på glassen för att den var för kall!
suck: Facebook -.- Blir bara värre och värre.
klädstil: Sovtröja, det är grejer det!
gulliga: Sune, Sannas vovve!

...and you saved me [Set fire to the rain]

2011-09-27 @ 10:42:16
Idag har min klass orientering på idrotten, men inte jag för jag är inte där. Är hemma och har ont i magen :( Men jag är då inte avundsjuk på dem iaf, läsa karta och jaga kontroller... jag kan se charmen i det hela, men gud så onödig sysselsättning!

Under denna morgon har jag gjort klart filmen jag började på igår, den innehåller en utav mina favoritlåtar just nu. Set fire to the rain, den berör mig sjukt mycket fast jag kan inte sätta fingret på varför. Anyway, resten av denna dagen ska typ spenderas framför skolarbete.

Vad tycker ni om den? :]

Ny film på G

2011-09-26 @ 21:38:59
Jag har tagit det så lungt jag bara kunnat denna kvällen. Slappnat av för en gångs skull och gjort ingenting typ, därav ingen bloggning. Men jag kan glädja er med att ni snart ska få se en ny film jag håller på med nu :D


Dagens dusch

2011-09-26 @ 17:42:21
Nu har jag varit i stallet i en timma kanske. Har dock inte gjort ett skit typ, haha. Det började dugga när jag åkte dit, det började SPÖREGNA x 1000 när jag tagit in Fantasia. Så något mer gjorde jag inte... eller jag satt länge typ nerdäddad i hö i hennes box och pilla på min iPhone. Gav henne lite mat och tog in Heli innan jag åkte hem igen.

Jag behöver ju inte duscha håret idag, det har ju redan fått dagens dusch, haha...

Haha btw, otroligt fult att jag hade samma tröja igår när vi fotade som på de bilderna jag också la upp igår!

Foto: My Åkesson

Utanförskap

2011-09-26 @ 12:50:59
Att vara utanför är en utav de allra hemskaste sakerna man kan uppleva. Det säger jag för att jag vet.
J a g   v e t   h u r   d e t   k ä n n s .

Jag vet hur det känns att bli lämnad utanför. Att inte få vara en del av gemenskapen. Jag har aldrig varit personen som tagit plats, som fått mycket uppmärksamthet och inte VILJAT ha massa uppmärksamhet heller för den delen. Jag har hamnat med fel personer, fel personligheter. Människor som skiljer sig från mig. Det är därför det alltid känns som att det är MIG det är fel på när det blivit som det blivit. Det kan inte hjälpas att folk är olika - så är det bara - det som är det skrämmande är att hur människor behandlar varandra, hur jag blev behandlad.

Jag minns det som igår... när alla "kompisarna" pratade om den där tjejkvällen som skulle bli av. Tänk er det, dom pratar om det inför dig. Visst tror man då att man faktiskt räknas som en av dem då? Men när ingen säger något specifikt TILL dig och dom har sin tjejkväll utan dig... det är en känsla ingen ska behöva känna. Men det var den känslan jag fick känna.

Man fick höra av vuxna som ville hjälpa att man måste ta plats och låtsas vara en i gänget för att få bli en. Komma med förslag, fråga om saker, involvera sig i saker. Men om folket inte ens gillar en från början, inte gillar dom en mer om man blir efterhängsen och frågar saker hela tiden?

Ni kanske undrar varför jag skriver ut det här. För det första skulle jag inte tro att de där hjärtlösa människorna läser min blogg eller bryr sig ett skvatt om mig längre, eller, de har de aldrig gjort. Men de kan lika gärna vara så att de läser... Men jag valde att ändå skriva det. Det blir inte pinsamt för någon annan än de själva. För vad har JAG att skämmas för? Det var DE som gjorde fel. Jag behöver inte skämmas överhuvudtaget över att skriva ut detta för mina bloggläsare. Det är ett sätt för mig att komma över det som hänt, att dela med mig. Att prata öppet om det, eller än så länge skriva om det. Jag hade kunnat skriva ut deras namn bara för att folk som känner dem ska veta vad de faktiskt gjort, för att ge igen. Men jag är inte sådan.


Foto: Isabelle Knutsson

Fantasia var det ända som fick mig att kämpa då. Hon har varit solen i mitt liv sålänge jag haft henne, men då... hon var det ända som fick mig att fortsätta
.

TeamHB humor!

2011-09-25 @ 22:50:42
My: Det var något mer jag skulle berätta om henne... kom att tänka på något när jag såg din gjord... (sadelgjord)
Jag: Kanske att hon åt jord?

Winter wonderland

2011-09-25 @ 20:01:57
Nu har jag varit så taggad på att göra film i flera dagar, och så full av ideér att det blir kaos
när jag ska försöka. Dessutom är mitt nya program jag försöker använda väldigt ovilligt :(

...så denna gånger får ni bara ett bildspel tyvärr, fast det innehåller MASSA mysiga
vinterbilder och en väldigt mysig låt! Lite tråkigt kanske... men ni måste ju inte kolla xD
Det är både bilder på mig och Fantasia samt bilder jag tagit på andra hästar/ekipage.


Dagens bilder - markträning

2011-09-25 @ 17:13:08
Inte så roliga bilder kanske, men dem är väl bättre än inga alls. De senast tagna bilder på mig och Fantasia är ju liksom från senaste tävlingen och det var ca 3 veckor sedan nu! Så här får ni se lite bilder som visar saker utöver ridning, markträning blev det idag. Lite longering, lite löslongering med endast det kravet att hon skulle gå i den gångart jag ville, lite sidvärtsförflyttning och inte så mycket mer. Jag var totalt ofokuserad som det brukar bli när någon annan är med i paddocken när vi tränar från marken, men ändå lyssnade Fantasia väldigt bra på mig. My var det som var med, hon fotade alla bilder utom de tre sista :)
Lite longering (och grimman har åkt på sne)Lite "fri" galopp

Puss ♥

Ska precis göra eller har precis gjort sidvärtsförflyttning skulle jag tro

Min häst som äääääälskar att posa verkligen...

Seriösa och mindre seriösa gamla bilder

2011-09-25 @ 13:42:47
Nu ska jag strax iväg till stallet och jag har fixat en fotograf :D Ska longera eller tömköra eller något sånt - uttjatat? Varför tror ni det...

Sålänge kan ni få se några gamla goa, både seriösa och mindre seriösa bilder. De är fotade i våras av My.


Världskrigens tid

2011-09-24 @ 23:29:07
Efter att ha haft första och andra och till och med tredje världskriget mot mina finnar så ska jag nu försöka glömma dem j*vlarna och gå och sova. Man kan ju alltid hoppas på ett under, att finnarna är borta när jag vaknar igen -.-

Hemmaspa-kväll

2011-09-24 @ 19:33:22
Idag har jag typ bara... pluggat matte och svenska, proppat i mig choklad (= inte bra för min hy!) och slappat lite vid datorn emellan. Nu är jag ensam hemma, de andra har åkt till kusinerna. Jag föredrog att vara hemma ikväll, det är skönt det också ibland :) Jag ska ha en riktig hemmaspa-kväll här min ensamhet!

Var precis i stallet en snabbis. Men det blev ju inga nya bilder idag, får försöka fixa det imorgon istället! Fantasia fick stå idag också, jag bara mockade.

Detalj i färg - på två olika ENKLA sätt i Photoshop

2011-09-24 @ 16:26:19
Nu tänkte jag visa er två olika sätt att skapa en svartvit bild med detaljer i färg, som t ex bilderna i detta inlägget. Det finns massor av andra sätt att göra detta på naturligtsvis, men dessa två tycker jag är det allra enklaste...

Tillvägagångssätt 1
Detta sätt ska du främst använda om din detalj har mer än en färg.


• Välj svamp-verktyget som finns tillsammans med verktygen "Skugga" och "Efterbelys" i verktygsfönstret.
• I alternativmenyn väljer du "Tunna ut".
• Välj en passande pensel, på vissa bilder kanske en mjuk passar bäst och på andra kanske en hård passar bäst, det är bara att prova sig fram.
• Sedan är det bara att "måla fram" det svartvita och lämna området du vill ha i färg.


Tillvägagångssätt 2
Detta sätt kan du använda om du har en eller flera stycken deltajer som är enfärgade enligt en av "standardfärgerna" (Röd, gul, grön, blå, cyan eller magneta)

• I menyn väljer du Bild » Justeringar » Nyans/mättnad (i vissa PS funkar kortkommanot Ctrl+U)
• I rullisten är alltid "Master" valt från början, men nu ska du gå in i alla fäger UTOM din detaljfärg och...
• ...dra det mittersta reglaget längst åt vänter (-100), dvs gör den färgen svartvit. Gör alltså så på all utom din detaljfärg.Denna bild är gjord enligt 1:an. Fast det ligger andra justeringar bakom den också.


Lämna gärna förslag på vad för slags tips ni vill se/läsa om nästa gång!

Details

2011-09-24 @ 11:23:32
Jag älskar iPhone-skalet, mini-datormusen, hörlurarna, klockan... + allt det andra i bilderna! Klockan är från London, coooooolt va? ;)

Idag ska jag plugga. Har två prov nästa vecka som vi knappt fått någon tid alls för -.- Men sen ska jag försöka få med mig någon till stallet som kan fota när jag longerar/tömkör eller vad jag nu ska hitta på med Fanta.

Vad gör ni en sån här fin dag?

Ponnykex.blogg.se

2011-09-24 @ 10:35:36
Godmorgon! Igår kväll pillade jag med bloggdesign åt Sanna och Emma, som vann senaste utlottningen.
Känns lite konstigt att se teamHB-designen på en annan blogg, hehe. Kolla in bloggen här!

"Regel" inom design och layout

2011-09-23 @ 22:16:11
Jag tänkte börja med olika tips inom foto, design och photoshop. Hoppas detta uppskattas då jag fått många frågor om bl a bloggdesign.

Placering & riktning av bilder
Jag tänkte nu börja med något väldigt simpelt, fast som många inte tänker på. Det är en "regel" snarare än ett tips när det gäller design och layout. Detta är bra att ta till sig när man vill göra en bra header. Det handlar om vilket håll man riktar sina bilder. Alla bilder ska ha sin riktning "innåt" - är det en människa eller djur ska den ha blicken åt det håll där det finns mest luft. En bild i högra delen av headern ska vara riktad åt vänster och tvärtom.

För att ni ska fatta något (jag är ju inte så bra på att förklara, haha) så ska jag ta min header som exempel. Jämför bilderna nedan. Ett okunnigt öga kan nog inte sätta fingret på varför den vänstra bilden inte är lika tilltalande för ögat, en kunnig gör det direkt. Den högra är den headern jag har och är gjord enligt denna "reglen".


Varför är det såhär?
Jo, det är helt enkelt så att om man placerar bilder med riktingen utåt blir bilden inte tilltalande för ögat. Det blir fult, rörigt på något sätt och ögat "faller ur" bilden liksom.

Gäller allt
Detta gäller alla sorters kollage men även enskilda bilder. Du ska alltid beskära bilden så att du har mest luft åt det hållet motivet är riktat.


Vad tyckte ni om detta inlägget? Skulle det vara uppskattat med mer sånt här?
Lämna gärna förslag på vad ni vill se/läsa för tips.

Idolbild

2011-09-23 @ 19:50:00
Var och mockade och borstade igenom Fantasia, men gjorde inget mer. När man har tömkört, longerat, gått promenader och lekt i paddocken med hästen i över en vecka... då kan man säga att man har man typ slut på ideér om vad man ska hitta på, för att undvika att träningen blir enformigt!

En idolbild gjord av Olivia, tack! Ni får mer än gärna skicka bilder till mailen fantasias@live.se, blir så glaaaaaaad då :D

Mocka

2011-09-23 @ 16:58:24
Sitter och (hets)äter småtomater, haha. Intresseklubben antecknar verkligen! (Småtomater är goooooda)

Ska till stallet om en stund. Idag blir det nog lite "lek" om paddocken är ledig, annars longering eller inget alls. Jag ska också MOCKA för första gången för "säsongen", hästarna stod inne inatt. Det kallar jag jobbigt ._. Särskilt jobbigt känns det att mocka nu i början när man knappt mockat på månader!

Kanske känns det roligare om man skaffar en grep i typ rosa, haha...

Bildkälla

Hårmodell

2011-09-23 @ 11:43:28
Har haft fotolektion och nu har jag håltimmar från till kvart i två. Sitter och agerar hårmodell åt Jennifer, haha. Hon filmar just nu in en "turtorial" när hon friserar mitt hår på något sätt, till hennes blogg ^^

De senaste dagarna har hon dokumenterat sina/mina frisyrer med sin iPhone:

22/9 Tömkörning m.m

2011-09-22 @ 20:47:01
Har fått tid hos veterinären om en vecka så tills då ska jag fortsätta longera/tömköra/träna från marken.

Idag tömkörde jag först och Fantasia var jätteduktig idag. Hon dampade inte loss (skakade) lika mycket med huvudet idag utan jag kunde ha ett stöd men behövde inte "dra" någon gång utan hon lyssnade på mitt kroppsspråk och min röst helt och hållet. Samma fina lugna galopp idag.

Släppte henne löst sedan och löslongerade typ i hela paddocken. Eller ja släppte henne och hade ett krav: att hon skulle gå i den gångart jag ville. Fångade sedan in henne och lekte med henne samt gjorde lite basic övningar, rygga, sidvärtsrörelser m.m.

(Foto: My) Ska försöka fixa lite nya bilder i helgen, när jag jobbar från marken. Lite dåligt med bildfronten just nu!

Hur och varför jag fick egen häst

2011-09-22 @ 15:00:00
Jag har nämnt det förut - det var inte meningen att jag skulle få en egen häst - men jag tänkte berätta hur och varför det ändå blev som det blev.

Jag var 13 år när jag började växa ifrån shettisarna som jag var skötare på. Inte bara storleksmässigt (jag fortsatte rida Heli och Hilma då och då ett tag efter jag fått Fantasia) utan kunskapsmässigt. Jag ville ju komma någonstans i min ridning, inte bara stå kvar och stampa där jag var - på ridskola och med några små shettisar. I nuläget hade jag mycke väl och gärna kunnat ta på mig en drös shettisar om jag hade haft tid (har ju Lisa ibland) för att ha till allt annat utöver ridning, men då var det bara själva ridningen som fanns i mitt intresse.

Jag och Hilma för ett antal år sedan.

Vintern/våren 2008 funderade vi på att hyra en häst över sommaren. Vi letade runt men hittade inget passande (vet dock inte om vi letade särskilt flitigt då). Sedan gick det över till att leta foderhäst fram till hösten/vintern. Vi hade ju en stallplats om vi skulle hitta någon ponny, där jag ridit shettisarna.

Jag var iväg på en enda provridning utöver Fantasias. Det var en d-ponny som skulle ut på foder. Vi kom dit och möttes av en ensam 15-åring som visade allt/hjälpte mig. Hästen var orolig och reds i westernsadel. Det är första och enda gången jag ridit i westernsadel, och då kunde jag knappt rida. Ägaren var okunnig och allt kändes bara oseriöst. Så det blev ju inget med det. Om jag minns rätt stog det i annansen att det tog 3 timmar att lasta den ponnyn, haha.

Från början var tanken mest att jag skulle ha häst att lulla runt på, att min syster skulle rida mycket hon med och att ja, mina föräldrar skulle kunna prova på det. Så vi i familjen la ut en annons där vi skrev att vi var en familjs som sökte ponny att låna/hyra. Det nappar ju folk på bättre än om man skriver "Jag är 13 år och söker en d-ponny som är pigg och hoppar bra" typ. Jag kommer ihåg att det ringde en tjej som ville låna ut sin vita ponny till oss, pappa pratade länge och väl med henne. Problemet var att hästen då precis hade kommit upp till stockholm där hon bodde men hade precis stått mycket närmare oss (antagligen hos de gamla fodervärdarna).

Sen började tankarna på att köpa häst, vi hade tagit avstånd från det pga kostnaderna. Men vi hittade så många billiga hästar som nog kunde passa mig så vi bestämde oss att vi nog klarat det, stallplatsen vi skulle få var den billigaste vi kunde hitta (är fortfarande!). Så en dag hittade vi annonsen på Fantasia.

[Det är synd att jag inte sparade annonsbilden, då hade ni fått se den NU. Den hade vart kul att visa med tanke på hur "ful" den faktiskt var! Men ändå föll jag lite för den...]

Vi åkte och provred och ponnyn var toppen! När jag provred och fick hoppa och rida henne i grimma+grimskaft, kändes allt så rätt! Men jag visste inte om jag ville ha henne ändå. Jag själv ville aldrig bara ha en ponny att lulla runt på, jag visste från början att jag skulle vilja ut och tävla mycket.

På provridningen.

Enligt annonsen verkade Fantasia passa som den ponnyn min familj sökte, men det var ju som sagt inte det jag ville ha egentligen. Så vi bestämde inget den dagen utan skulle funderade. Men jag ville göra en chansning. Så någon/några dagar efter provridningen, ringde pappa till säljaren för att berätta att vi ville köpa F. Då fick han veta att hon var såld... I den stunden blev jag så himla ledsen, även om jag inte alls var säker på saken så hade F lämnat med sig en underbar känsla hos mig efter provridningen, jag ville ha tillbaka den känslan. Det gick någon dag och pappa fick ett sms från säljaren. De som skulle köpa F hade fått någon förhinder av privata skäl, så vi var välkomna att komma och hämta Fantasia. Jag blev så lycklig! Den 28:e juni 2008 blev hon MIN ♥

...på den tiden såg hon ut så här, hihi. (Datumstämpeln är crazy, stämmer inte för fem öre)

Första ridpasset hemma.

Mina tävlingsdrömmar krossade ju inte trots allt! Ponnyn var helt amazing och älskade att hoppa och likaså jag. Min syster red ibland men slutade rida efter ett tag, och min mamma och pappa har fortfarande bara suttit upp på Fantasia en enda gång. Ponnyn var inte det jag trodde hon var, hon var mycket bättre! Och nu är det ju bara jag som rider henne, min syster rider bara några gånger på sommrarna. Och jag tävlar ju, precis som jag alltid velat :D

Bilderna i inlägget är fotade av Julia Broman samt mamma.

Bubblare

2011-09-22 @ 10:59:52
Jag är just nu en av de tio "bubblarna" inom hästsport på bloglovin, hur awesome? :D
Fast vad menas ens med det, någon som vet?

Sen kan man ju undra hur man sköter räkneverk för antal prenumuranter eftersom det står olika på olika ställen x)
Btw så har jag typ ångest för jag vet inte hur jag ska organisera mina blogg-kategorier, hahaha! Måste ändra om dem, det är ju kaos xD

Visste ni att...

2011-09-22 @ 10:37:44
...det var verkligen SÅHÄR nära att Fantasia blev såld till en annan familj? När vi ringde och sa att vi ville köpa henne någon/några dagar efer provridningen fick vi höra att hon var såld. Men ändå slutade hon hos oss. Fyfan vilken tur!

Kan inte sluta undra hur mitt liv sett ut idag om vi inte haft den turen.
Jag tvivlar på att någon annan häst i hela världen hade kunnat ge mig de kunskaperna, erfarenheterna, upplevelserna eller framförallt den glädjen som Fantasia gett mig. Utan henne hade jag inte varit samma person. Hon har gett mig självförtroende, hon har fått mig att tro på mig själv.


Håller på med ett inlägg om hur och varför jag fick en egen häst, så då får ni veta mer om hur allt gick till. Så kolla in snart igen och läs ett långt inlägg om allt detta!

Mer hästsport i media!

2011-09-22 @ 08:28:51
Jag sprider vidare detta som går runt som en löpeld på många hästbloggar...

"Jag är sjukt trött på att behöva sitta vaken mitt på nätterna för att kunna se sändningen från EM finalen i dressyr. Jag är trött på att jag inte får se Rolf Göran Bengtsson ta EM guld. Jag är trött på att inte kunna se den enda hästsport som sänds eftersom att det sänds mitt i natten. Jag och alla andra som rider och håller på med hästar har väl lika stor rätt att se på våra sporter och nationshjältar som alla andra i mellanmjölks sverige. Om SVT skyller på dåliga tittatsiffror kan dom slänga sig i väggen. I vintras var det fler som kollade på sammandraget från Globen än som kollade på tour de ski. Det säger ganska mycket. Pinsamt att Svt inte sänder mer än TV4. Pinsamt att Annika Lanz kallar Roffe för ”Lars Göran Bengtsson” genom den hela 3 minuter långa intervjun. Pinsamt Sverige. Ännu mer pinsamt är att ingen av mina hästintresserade vänner viste om att vi hade OS silver i hästhoppning. Eller att det ens pågick VM. Kallas det allmänbildning? Isåfall är det fel på studieplanen i idrott. Eller barn kanske inte ska veta något om Sveriges tredje största sport. Men de ska allt veta en massa om orientering och allt annat billigt tjaffs.

Jag är trött på detta och nu vill jag sjutton ha hästsport i media! Bjud in alla ni känner och sprid. Svårare är det inte. Svt ska få se på tittarsiffror.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000390970459#!/groups/117152531723862/"

Water

2011-09-22 @ 07:00:00


A woman is like a tea bag - you can't tell how strong she is until you put her in hot water.

Jag är bara en random person...

2011-09-21 @ 22:01:44


Detta skrev Isabelle till mig idag, jag blir så himla glad!


Det ÄR sjukt att ni läser min blogg. Att ni kommer tillbaka varje dag. Vem är jag liksom?? En random person som inte är bättre än någon annan. Jag kämpar inte bättre än någon annan. Men vad jag däremot är bra på är det på att skriva ner saker jag upplever och går igenom, det vet jag själv om och det är därför jag tycker det är så kul.

Det är så himla kul att få uppskattning för det man gör och främst för det man får ut i text.

21/9

2011-09-21 @ 20:57:33
Idag blev det backen precis vid stallet. Jag fick rida för att känna av hur hon var, det gick inte att leda och försöka få henne att jobba samtidigt. Och hon var likadan som sist, trävare och stegrade och ville inte gå eller försökte springa iväg neråt.

Imorgon ska pappa försöka få tag i veterinär.

Fifty

2011-09-21 @ 16:32:36
Sist jag kollade var det 47, men nu vart det plötsligt 50! - Prenumeranter på bloglovin, kul :D

Nu sitter jag trött som attan på mammas jobb och väntar på att åka hem. Kanske inte hinner till stallet idag, men jag hoppas verkligen att jag hinner! ♥


Läget för F just nu... måste få tag i någon veterinär och kolla upp ryggen så snart som möjligt. Nu har det gått en vecka utan ridning (utöver lite skritt till eller från hagen, fatta vad jag längtar efter att få hoppa upp på hennes rygg och RIDA?!) och idag ska jag leda henne i backar om jag hinner då.

Min & Fantasias första tävling

2011-09-21 @ 08:37:32
Godmorgon! Som vanligt på onsdagar sitter jag en och en halv timma och väntar på min lektion. Sitter och kollar på massa gamla filmer.

Så jag startar denna morgon med en repris på en film - en film som är nästan 3 år gammal - från min första tävling med Fantasia och min första någonsin - jag kan knappt hålla mig för skratt för jag rider så kasst ♥


Ang. min dåliga uppdatering ibland, jag tänker inte förklara varför eller ens be om "ursäkt" som alla gör, för jag har ju sagt att jag bloggar när jag har tid. Det är väldigt många bloggar som blir sega nu när skolan kommit igång på riktigt, man har plugg att göra efter skolan när man inte är i stallet. Även om jag inte är mycket i skolan (alltså inte pga skolk utan pga slappt schema och inställda lektioner hit och dit xD) så har vi mycket att göra hela tiden, det mesta får jag ju göra hemma. Men allt detta borde ni nog redan ha förstått vid detta laget ^^

Jeansleggins

2011-09-20 @ 22:32:55
Det var ju några år sedan nu, som alla började få dille på jeansleggins. Det var ju såååå coolt då! Jag själv tyckte då att jeans var det fulaste som fanns och gick runt i jeanslegging och långt linne 24/7. Hahahahaha, fyfan, det var tider det!

I nuläget skulle jag aldrig tänka tanken att ha på mig ett par till skolan och jag äääääälskar jeans! Men jag har ju en massa leggins kvar och nu vet jag hur de ska komma till användning - i stallet. Haha. Har gått runt i ett par i stallet i en veckas tid nu. Ett billigt alternativ till dyra "jeansridbyxor" xD Fast man MÅSTE ju en lång tröja om det ska se någorlunda propert ut. (Fan va gammalmodig jag lät där)

Vem fan behöver skoning, kardborren och gylf? ;)

[What are words]

2011-09-20 @ 21:51:10
Är lite stolt över att jag kämpat i några timmar med samhällskunskap fast har lite dåligt samvete över all choklad jag åt... så går det när man har tur på Liseberg! Efter det har jag pillat med denna filmen...

En film till My. Hoppas att hon blir lite glad av den i alla fall ♥
...eller känna vad nu filmen borde få henne att känna.


Hoppas allt går vägen My, men kom ihåg - allt händer utav en anledning, det är i alla fall så jag brukar tänka.

Ryttar-power!

2011-09-20 @ 12:16:25
Har haft friluftsdag idag, gått en mil. Är det inte awesome att komma i sina stallskor när man inte har några stövlar? :D Det kallar jag ryttar-power! Dom vistas ju ändå dagligen i lera och skit så varför inte?

Nu befinner jag mig på mammas jobb och när hon slutar ska vi åka till Torp. Stigbyglarna har kommit in på Hööks nu, så jag ska förhoppningsvis köpa dem idag. Ska även köpa ett displayskydd till min iPhone.

Fantasia får nog vila idag, tisdagar kommer nog bli hennes vilodag framöver. Har en del plugg att göra, hemskt!

My ♥ Boppan

2011-09-19 @ 21:30:18
Sänder en tanke till min fina vän My och hennes fina, fina, fina Boppan :( ♥ Hon behöver nog höra allt uppmuntrande och peppande ni kan komma på. Ni ska få några fina bilder på dem...Brunett igen!

2011-09-19 @ 21:22:43
Nu har jag sagt farväl till det halvblonda fläckiga håret + utväxten!

19/9

2011-09-19 @ 20:45:21
Fick bli lite longering och annat för Fantasia idag igen, fast dock utan inspänning och sånt utan bara "på kul". Tränade på att flytta henne åt olika håll samt på sidvärtrörelserna/skäneklvikningarna. Återupptog tricket "skrapa hov" som hon egentligen kan som innan, det gjorde hon med glädje x)

Fantasia var allmänt ofukserad men som sagt var det ju bara på lek idag så det gjorde inte så mycket.

En mobilbild från promenaden i torsdags.

I lösdriften

2011-09-19 @ 17:57:43
Har varit i stallet en stund. Tog ut Fantasia i paddocken lite och la bädd i hennes box. De står fortfarande ute på nätterna men så fort det blir kallare och sämre väder ska vi stalla in dem. De som ska gå på lösdriften har redan fått komma in där och bekantat sig med den ^^ Hälsade på Lisa och de andra, Lisa låg ner och rullade sig när jag gick in genom dörren till lösdriften :')Nu får ni allra sista bilden på mig i denna ruttna hårfärgen, om en stund drar jag till frisören!

Några månader sena tävlingsvideos

2011-09-19 @ 15:31:26
Jag kom på att jag har två ovisade filmer liggande... från när jag tävlade terränghoppning tidigt i somras på Nygårds RS. Men jag förstod varför jag inte lagt upp de, de va verkligen kassa! I första klassen åkte jag bara runt för att det var så löjligt lågt, men Fantasia tog ju chansen direkt och stoppade på första hindret. Jag red hur kasst som helt verkligen! I 70 cm gick det bättre även fast jag inte red bra här heller och vi rev ett hinder istället. Mamma filmade verkligen kasst sista klassen!

Men ni får ju inte bara se våra bra sidor, så jag lägger upp dem i alla fall. Men ni kan ju ha allt detta i åtanke när ni bildar era uppfattningar.

Också en bild på Issa och mig från den dagen, fotad av mamma.

Prioriteringar

2011-09-19 @ 10:57:51
Jag är så galet tävlingssugen. Många kompisar och andra i min klubb tävlade på Troya i helgen, Godiscupen/DM. Där kunde jag också varit! Att jag aldrig lär mig att anmäla mig till tävlingar i tid! Visserligen var alla klasser fulla innan anmälningsdatumet hade gått ut denna gången, det kunde ju inte jag hjälpa, haha.

Om två veckor är det både hopp-KM på ljungskile och DIV2 på Orust, inte heller då kan jag vara med på något av dem. Kanske dock ska följa med en kompis till Orust, fast tråkigt att inte tävla själv x)

Samtidigt... jag hade väl ens hade kunnat tävla i helgen med tanke på hur det ser ut med Fantasia. Jag kanske inte kan tävla på flera veckor, eller månader, framöver? Prio ett är att kolla Fantasia efter denna veckan utan ridning. Kanske tar vi henne till en hästmassör, kanske får vi ta hit veterinären till att undersöka ryggen. Prio två är att prova ut en ny sadel åt henne. Vågar inte lägga på min en enda gång till nu.

Det finns så mycket jag vill men så lite jag kan påverka.


Får bli en bild på när jag och My (och delvis Johanna) stalkade Sofia Genne på en tävling i somras, tror Sofias mamma fotat ;)

Gårdagen

2011-09-19 @ 09:55:24
Kan berätta lite om gårdagen också kanske... Åkte till Liseberg vid två och stannade tills det stängde kl. åtta. Jag åkte höjdskräcken och uppskutet som jag aldrig åkt förut, och ATMOSFEAR! Spelade litegrann, det första jag gjorde var att vinna 1:a pris Marabou och lite senare en stjärnvinst Geisha. Var ju där med lilla dressyrfjollan Jessie, hon vann 2:a pris Center och stjärnvinst Paradis. Vi hade värsta flyt ;D

Tack för en grym dag Jessie ♥

Min dag i bilder

2011-09-18 @ 21:21:02
Kassa mobilbilder, men det får allt duga denna gången ^^

En Jessica hemma och en Jessica vid entrén till Liseberg

Glassen var GUDAGOD! Och jag såg ut en mupp min röda bigmama regnjacka xD

Glada tjejer!

Dagens vinster ;D Jag har typ aldrig vunnit något i hela mitt liv!

Liseberg

2011-09-18 @ 10:25:38
Har ni saknat mig? Var ju hos My igår kväll, tittade på film och åt godis. Jessica var också där och vi moppade hem inatt till mig, hon har sovit här.

Idag ska hon följa med Liseberg :D Gud, jag har inte varit där på århundraden... så det ska bli lite roligt! Fantasia får stå idag.

Åh jag vill upp och rida nu, nu, nu! :(

17/9 Longering m.m

2011-09-17 @ 17:04:56
Har precis varit iväg och longerat Fantasia. Gick jättebra idag, hon hade hela sin uppmärksamhet på mig hela tiden. Gjorde även lite andra grejer, som faktiskt är delar ur Seven Games. Flytta hennes bakdel, flytta henne i sidleds från mig m.m. Sidleds kan ju vara en bra början till att sedan göra skänkelvikningar från marken. Åt ena hållet fattad hon inte alls utan ville bara backa men åt andra gick det superbra!

Själva longeringen gick också bra, för typ första gången gjorde hon ett par halter ute på volten. Annars brukar hon komma in till mig och stanna om jag ber om halt. Hon lyssnade jättebra på min röst!

En gammal mysig bild fotad av My :D Så söt!

Union Jack som svenskt, ha-ha

2011-09-17 @ 13:23:34
John Whitakers kollektion med engelska flaggan är ju väldigt populär. Undrar hur populär den hade varit om JW varit en svenskt märke och alltså istället grundat sig på svenska flaggan? xD Jag tror inte detta schabraket hade blivit lika populär, ha-ha...

(Bildkälla - redigering av mig)

Kombinationen BLÅ & GUL är nästan det fulaste jag vet på hästoutfits! Eller vad tycker ni?

Then there are days like today (fail-videos)

2011-09-17 @ 11:27:47


Och här har ni den nya videon!
Blev sjukt nöjd med den, älskar hur klippen passar in till låten ^^
Vad tycker ni denna gången då? Nu vill jag ha MYCKET kommentarer!

Aldrig mer Movie Maker!

2011-09-17 @ 11:22:31
Om en stund blir det plugg fram till senaste kl. 3, då jag får dra till stallet. Ikväll ska jag till My och vara med hennes SMÅ kompisar, haha ;) Först ska jag vänta tills min nya video har laddats upp så jag kan lägga upp den. Satt inatt och fick sådan inspiration så jag gjorde en film. Programmet dampade sönder, men till slut blev den klar (tiiiiidig imorse, haha). Men jag kan ju konstatera att jag aldrig mer gör film i Movie Maker -.-

Så snart får ni en ny grym film att titta på!

Sålänge kan ni ju få se de tre bilder som jag valde ut för fotoläxan. Blev inte så nöjd med de sista då det var ganska mörkte ute, men om man bortser från kvlitén så funkar dem väl. Porträttet blev jag jättenöjd med!

Så går det när man heter Josefine Pehrson...

2011-09-16 @ 22:44:28
Suck... som alltid när jag skriver en "to-do list" (som jag gjorde imorse) så lyckas jag inte följa den helt. Jag fick varken gjort någon matte, svenska eller läst i engelskaboken. Det ända "plugg" jag gjorde var att redigera klart bilderna som typ redan var klara. Inte har jag bloggat några bra inlägg idag heller! Så går det när man heter Josefine Pehrson...

När jag väl började städa så tog det helt överstyr, jag städade och ändrade om bland massa fler grejer än vad jag hade tänkt. Så det ligger väl något positivt i det hela? Typ att... mitt rum blev fint :D Före var det rena kaoset...
Också en bild på min frukost, gröööt ♥ Godare än det ser ut, haha!

Efter jag vart i stallet åt jag, tog en dusch och gjorde en riktigt go hårinpackning, kollat lite på Idol, nördat FB osv. Nu hade jag tänkt kolla på Heartland, ska börja på säsong 4 i så fall - fast jag fick en sjudundrande blogglust nu så kanske sätter mig och fixar några inlägg istället!


Förresten, vill ni ens att jag skriver om min vardag utanför stallet?
Denna bloggen är ju egentligen inte enbart en hästblogg, men det blir mest det jag skriver om, för det känns som att ni ändå bara tycker det är tråkigt att läsa annat. Har jag rätt?

Vinnaren av bloggdesign 3

2011-09-16 @ 19:21:39
...av denna tävlingen (som vinner bloggdesignen som nu finns på teamHB) är utsedd!
(via slump.nu som vanligt)
KLICKA FÖR ATT SE OM DET BLEV DU!

Så dit flyttar denna designen om h*n/dem fortfarande vill ha den ;)

Jag sätter in den åt dig/er samt byter ut bilder i headern såklart.

Vill ni ha ny tävling eller? :D

16/9 Tömkörning ute & i paddocken

2011-09-16 @ 18:58:24
Tömkörde Fantasia idag igen, den gick ju så bra i förrgår så ville fortsätta där vi va. Men som vanligt när det gått extra bra med något, så går det inte bra när man försöker nästa gång... Jag tömkörde både ute och i paddocken idag, och ute var hon inte svängbar för fem öre typ. Hon ville minsann bestämma själv när det passade att svänga, typ vid infarten till andra vägar/stigar. I Paddocken gick det hyfsat, hon var lika lugn och fin i galopp idag med. Försökte med skönkelvikningarna men det gick åt skogen x) Får ta det lite från början igen på söndag tror jag. Imorn ska jag nog longera.

Jag tömkör ju (efter framskrittning) med inspänning, men då går Fantasia och drar upp och "skakar" på huvudet hela tiden, för att få länge tömmar. Riktigt irriterande då jag försöker hålla ett jämnt stöd! Har ni några tips mot detta?

(Foto: mamma)

Alltså, vaaaaa?

2011-09-16 @ 14:42:50
Är man ute på en hopptävling så stöter man alltid på dem "överutrustade" ekipagen. Där hästen är överpigg och tydligen måste hållas igen med pessoa och martingal. Den kanske busar lite också, och då har ryttaren spö för att kunna rätta hästen eller likn.

Alltså, vaaaaa? Det hänger inte ihop alls. Stoppa upp den med starkt bett och samtidigt ha ett spö. Fattar inte folk att även om man tänkt ha spöt bara ifall hästen gör något "dumt"/oväntat/busigt så triggar det hästen om ryttaren har det, alltså vill det springa fortare osv.


En googlebild...

Ledig dag

2011-09-16 @ 09:34:24
Idag fick vi "ledigt" från skolan, vi skulle bara haft en lektion som ändå inte brukar bli så mycket av, så vi fick lov att stanna hemma. Jag ska inte bara slappa idag dock...

• Jag ska städa och damsuga rummet
• Plocka iordning och organisera mina dator- och iphonetillbehör m.m, som nu ligger utspritt på golvet.
• Redigera klart bilderna vi tagit till fotoläxan
• Göra instuderingsfrågor i svenskan (litteraturhistoria - wohooo...)
• Plugga lite matte, kan vara bra då jag inte händge med alls de första två veckorna och fattade inget! x)
• Läsa lite i boken vi läser i engelskan
• Blogga bra inlägg!
• Avsluta bloggtävlingen, så ta sista chansen och anmäl er nu HÄR!
• Plocka ur diskmaskinen... standard-uppgift i denna familjen, för den som är ledig en dag!

Utöver det ska jag väl spela lite wordfeud, hehe. Har nog blivit lite besatt. Jag heter jpehhhrson där om ni vill spela mot mig ^^

Mobilblogg: Ute på promenad

2011-09-15 @ 19:30:53
Nu skriver jag mitt första inlägg från iPhonen!

Jag håller på att gå en promenad med Fantasia, så stackarn får inte mycket uppmärksamhet! Vi lunkar på i sakta mak, men kanske springer lite med henne när jag bloggat klart ^^

Jag hade ju tänkt lägga upp en mobilbild tills jag insåg att det inte går xD Men vi hörs!

Mer stilhoppning åt folket!

2011-09-15 @ 18:35:00
Något jag tycker det finns för lite av i hästvärlden är stilhoppnings-tävlingar. Det är en enormt bra grej, att rida för att visa att man kan rida snyggt och harmoniskt även fast det inte handlar om dressyr. Jag själv gillar stil - det är skönt att inte behöva tänka på någon tid eller om man ska våga sig den där omhoppningssvängen.

Ofta på ponnyhoppning så ser man alltid några pessoabett, några skänklar som studsar en halvmeter ut från sidorna, några ryck och slit, några ryttare som får varning för sitt användande av spö, några hästar som nästan ligger i omhoppningssvängarna samt några överpigga hästar som gapar för att ryttaren kortar upp tyglarna till max.

Det är för mycket fläng helt enkelt, på vilken tävling man än är på. Men det finns också guldkornen, de som tränat på sin stil. De kanske inte är allra snabbast och kanske inte vinner några tidshoppningar men de är de som plockar segrarna när det väl är stilhoppning. Vilket det väldigt sällan är. Och det känns aldrig kul att bli utklassad av en liten unge som bara sliter och rycker i sin häst, när man vet att man själv inte gör det.

Om stilhoppningar hade funnits lika ofta som tidshoppningar, då hade ju intresset för det höjts.

Fler stilhoppningar = mindre fläng. Det är vad jag tror.
Vad tycker ni om stilhoppning respektive tidshoppning?

Hööks nya schabrak

2011-09-15 @ 16:54:26
Vill hissa Hööks nya schabrak "Canter". Så enkla men ändå så snygga. Fast inte så att jag vill ha ett, för det ända som passar på en fux är väl det beige och det påminner om mitt ljusgula/beige GG.Finns även i dressyrmodell. Vilken färg tycker ni är snyggast?

Pics from yesterday

2011-09-15 @ 09:46:32
Sovmorgon idag, nu ska jag bege mig till bussen.
Men här är lite blandade bilder från igår på My (samt Elin, Boppan & Hilma)Vad tycker ni om bilderna?
Jag vet att den i färg på henne och Boppan är kass men det blev mörkt ute :(

Colur vs. black&white

2011-09-14 @ 21:59:16
Fotade mitt offer för fotoläxan idag, My. Blev inte av i helgen när det var så tråkigt väder.
Här får ni en liten bild som jag inte har en aning om jag ska ha i färg eller inte...Färg eller svartvitt???

14/9 Tömkörning

2011-09-14 @ 20:48:11
Jag bröt en del av min plan redan första dagen, vilka skillz... för jag red till och från hagen, fast det kan ju inte göra något - några meter i skritt.

Tömkörde fantasia idag. Det var riktigt längesedan sist så jag blev riktigt förvånad när hon skötte det hur bra som helst! Kunde tömköra i skritt och trav bakifrån, i skritt och trav och även galopp från "sidan" (på volt typ) och göra påbörjad skänkelvikningar. Allt detta fastän jag körde med inspänning, speciellt förvånad blev jag att hon galopperade i ett friskt tempo men saktade ändå av precis när jag ville.

Hon var riktigt duktig och det var faktiskt kul att tömköra :D Men så ni vet, jag är verkligen inte bra på att tömköra... jag har aldrig lärt mig hur det SKA göras om man säger så, jag har lärt mig själv och kör på det som funkar för oss. Men det är ju inget fel med det!

Ruskigt gammal bild, hehe (foto: mamma) - jo jag vet, jag måste fixa nya bilder!

Hoppas på det bästa

2011-09-14 @ 14:02:36
Jag har alltså (med hjälp av era råd) lagt upp en plan för Fantasias närmsta dagar. I några dagar/en vecka ska jag enbart motionera henne från marken; longera, tömköra och kanske gå promenader. Efter en vecka ska jag leda henne nerför backar och se hur hon reagerar. Då kanske det märks om det är själva ryggen som är problemet, att hon har ont när jag sitter på.

Så nu är det bara att hoppas på det bästa... ♥

...and at the break of day you sink into dream [Dreamer]

2011-09-14 @ 08:55:18
Ska verkligen försöka uppdatera bloggen bättre idag och jag börjar denna morgon med en kort film med intro-låten från Heartland ;) Jag är inte alls liiiite besatt, hehe...Always togheter, never apart
Maybe in distance, but never at heart

10 timmar senare...

2011-09-13 @ 19:20:36
Ca 10 timmar är min definition av "senare" - det kanske ni märkt nu haha. Men jag lever ju iaf!
Jag har haft en hästfri dag och bara pluggat sedan jag kom hem från skolan. Övningskörde sista biten hem, snacka om skills när jag fick tre kärringstopp på raken... (det hade dock en anledning men ändå, haha). Nu har jag lagt hela min själ i ett arbete i grafisk kommunikation samt skickat in några månader gamla uppgifter jag legat efter i, hehe.

Nu ska jag plocka fram min älskade iPhone och starta upp den (om jag lyckas) för ja nu har mamma ringt och fått lite info, haha. Nu vet ni varför jag kanske inte bloggar mer idag, hehe. Fast jag har lite ideér till en ny film så det kanske blir något iaf, om det inte tar väldigt lång tid att göra.

Foto: Julia Broman

Måste passa på att tacka er för alla råd om Fantasia, ang. klättringen, ryggen m.m. - Ni ska veta att era tips och råd är till stor hjälp! Även om de kanske inte alltid stämmer med det jag upplever (det är ju svårt att få ut i text ibland) så är det alltid saker som är bra att ha i bakhuvudet.

Har en liten plan för hur jag ska lägga upp träningen de närmsta dagarna för att se om det verkligen kan vara ryggen eller musklerna. Det kan ju vara något helt annat.

At school, about school

2011-09-13 @ 09:49:41
Tänkte börja dagen med att tipsa om detta inlägget, värt en tanke!

...Jag själv har nästan alltid dragit mig för att gå till skolan, det har bara kännt jobbigt och tråkigt. Det var mycket förra året, dels pga byte av skola och att jag kom efter i några ämnen, men dels för att schemat vi hade var fullt av sena långa dagar. Ettan i gymnsasiet kanske sägs vara slappt men inte för mig, jag har ett mycket slappare schema nu i tvåan. Nu tycker jag inte alls det är så hemskt med skolan längre, inte med tanke på att man faktiskt påverkar själv vilka ämnen man vill läsa. Jag har inte mycket kärnämnen alls utan det är matte en gång/vecka, svenska och engelska. Utöver det är det media-ämnen. Mitt individuella val är webbdesign, vilket jag inte ångrar en sekund, det är något jag är riktigt intresserad av och alltså blir det roligt. Det är inte mycket i skolan som känns tråkigt nu för det flesta ämnen har jag ju "valt själ" :)

Hade nyss webbdesign-lektion och vi har precis börjat med Dreamweaver (program för att skapa hemsidor, HTML/CSS). Fatta va grymma hemsidor jag kommer göra i framtiden, haha. Kanske även lär mig något jag kan använda i bloggdesigner ^^ Nu sitter jag på mediekunskap och ska börja arbeta, men jag ska försöka återkomma med något som är lite roligare att läsa senare!

Bild i repris (foto: Sanna Lindegren)

När inget annat gör mig glad...

2011-09-12 @ 22:13:25

Gjorde nyss denna videon, blev dock kort och allmänt ful x) Klippen är blandade från 2010 och 2011.
Är på ett sånt himla filmskapar-humör! En ny gud innebär en ny livsstil och denna livsstil innehåller just filmskapande, haha ;)

Rainy days are followed by even more rainy days

2011-09-12 @ 18:11:39
Några väldigt gamla nyredigerade foton :}

Okej att min blogg enbart handlar om regn nuförtiden, men... det är faktiskt höst nu så...

Det regnar hela tiden typ!!! Ett under att det inte regnade när jag moppade till och hem från bussen/skolan idag. När jag red var det lite dugg då och då, men nu öser det ner igen. Åhhhh, ÄLSKA HÖST ♥ - eller hur vare?!

Och nog för att jag sagt detta x antal gånger nu, men...

Skola till 12 och hemma vid halv två på måndagar - det är najs! Det är inte lika najs att vi har tusen läxor nu. Det känns iaf så. Har bl.a fått en engelsk bok att läsa typ 11 sidor per dag i... Jag älskar ju verkligen att läsa engelska böcker -.-

12/9 Klättring - behöver hjälp!

2011-09-12 @ 17:28:11
Klättrade med Fantasia idag, skrittade fram ganska länge först med tanke på långritten och hur hon var igår. Jag skulle bli glad om ni verkligen läser detta, för jag behöver lite hjälp/råd tror jag...

Sist jag klättarade ville F inte riktigt gå nerför. Hon tvärade, stegrade, backade och höll på. Då hade jag ju sadel, och jag har funderat på om det är den som sitter så illa så att det var därför hon inte ville. Så idag red jag barbacka (jobbigt när man klättrar, jo... särskilt med schabrak, padd och ländtäcke som glider iväg), mest för att kolla om det verkligen är sadeln som är problemet i detta.

Hon var likadan idag om inte snäppet värre. Så fort vi kom till nerförsbacken ökade hon, och när jag kortade henne och bromsade in tvärade hon iväg mot dikena. När jag var på henne med skänklarna så hon flyttade tillbaka baken från dikena, försökte hon trava nerför. Hon bara strundade i mig, tog bettet och ökade. Det hade ju varit lite mer logiskt om nerförbacken inte låg på "hemväg" vilken den gör. Resten av ridturen taktade hon nästan i skritten och var allmänt jobbig. Efteråt var hon svettig vid ryggen, inte så mycket på men på "sidorna" rätt långt bak (vet inte riktigt hur jag ska förklara).

Jag själv kan just nu komma på tre olika möjliga anledningar till hennes uppträdande...
• Antingen beror det bara på det att hon använder "ryggmusklerna hon inte har", så att det blev för jobbigt för henne och hon vill komma undan jobbet?
• Eller så är det något allvarligare, att hon har ont i ryggen eller i någon annan kroppsdel?
• Eller så är det bara trots och stofasoner som hon låter spela över totalt? o.o

Kan även tillägga att jag flera gånger klämt och känt på ryggen på henne efter jag ridit för att se hur hon reagerar, men jag har aldrig tyckt att hon verkar ha ont. Jag brukar även stretcha benen när jag kommer ihår (har gjort de de senaste dagarna iaf) och idag stretchade jag ryggen också. Tänkbart är också att hon hoppar utan protest och bråkar inte vid annan ridning förutom lite i dressyren.

Som ni förstår behöver jag alla tips och råd jag kan få. Vad tror ni det kan bero på?
Börjar ju bli orolig...

I'm on the edge with you [the edge of glory]

2011-09-12 @ 07:27:03
Det blev visst lite glest med uppdateringen igår eftermiddag, jag blev sittande med den där filmen och den tog ju sin tid att göra klart kan jag ju säga... i princip från kl. 17-24, haha. Windows Live Movie Maker är inte det smidigaste eller mest funktionella programmet att jobba i -.- Det segar och hoppar i uppspelning så man får gissa lite hur det kommer bli. Men skam den som ger sig! Det gick ju till slut, så här har ni den...

VIDEOFYME DRYGADE (aka. uppdaterades) SOM FAN ETT TAG, MEN NU FUNKAR VIDEON :)Videon innehåller klipp från alla mina senaste tävlingar (samt någon träning hemma), så den är ju som en liten sammanfattning av hur jäkla bra det gått det senaste :') Grymma ponny!

En annorlunda film mot dem jag brukar göra, men vad tycker ni? - Ge mig kritik nu :}

Det var väldigt kul att göra så jag kanske kan göra fler såna här videos.

Inga stigbyglar idag

2011-09-11 @ 20:21:07
Stigbyglarna var slutsålda på Hööks, så de ska lägga undan ett par åt mig när de får in ny nästa vecka. Fast då får jag åka dit och känna på dem innan jag bestämmer mig, det var ju därför jag inte köpt på nätet redan. Inget annat heller följde med hem från Hööks, men däremot ett iPhoneskal. Ett rött blev det, så matchar det mina hörlurar som jag kommer använda även till min iPhone ;)

11/9 Longering+dressyr

2011-09-11 @ 16:15:15
Har longerat och ridit dressyr på Fantasia idag. Hade inspänning när jag longerade och det gick bra! Men själva ridpasset... det gick inte dåligt, men det var verkligen inget "wow". Jag red kasst idag, usch. Men Fantasia var ju duktig när hon väl försökte :)

Tror F var trött efter gårdagens långritt, hade kanske varit bättre med en skrittur idag... Men det är lätt att vara efterklok!

Ska försöka göra en film på Fantasia nu men jag känner på mig att det inte kommer gå jättebra, haha.

Min nya gud [aka. bloggtips]

2011-09-11 @ 14:00:00
Jag har fått en ny idol, förebild, inspirationskälla... en ny GUD...
Nämligen en tjej vid namn Josäfin Andersson. Ni kanske känner igen namnet? - Ja hon har en blogg, that's right!

Så nu tänkte jag alltså lite smidigt få detta inlägget att övergå till ett bloggtips! För jag vill verkligen tipsa er alla att kolla in denna bloggen - jossanamigo.blogg.se. Det är en utan väldigt få bloggar som är en riktigt bra kombination av häst och vardag. Hon skriver roligt, fotograferar bra och hon gör sjukt roliga filmer.

Man kan inte lämna den bloggen utan ett leende på läpparna!
(fast jag har ju inte försökt...)
Allt hon gör - skriver, fotar, filmar - får en på så bra humör!

Lånade bilden från hennes blogg. Hoppas detta var okej, annars säg bara till!

Favorit i repris (i form av animering)

2011-09-11 @ 12:00:00
Bildserien är två och ett halvt år gammal nu men är fortfarande lika kul att se x)

- Jag satt kvar ;) -

Torp Köpcentrum

2011-09-11 @ 10:39:52
Nu ska jag sticka till Torp med mamma och syster. Ska ta en titt på Hööks, kolla och känna på stigbyglarna jag visat här på bloggen tidigare. Ska även ta en snabb titt i dator/mobil-affärerna efter iPhone-skal. Men vi får väl se vad som hänger med hem till mig, till Fanta eller till min iPhone haha ;)

Nostalgi

2011-09-10 @ 22:58:25
Känner mig så himla nostalgiskt just nu... (är det ett ord ens?) När jag letade upp "skillnadsbilder" förut gick jag igenom så sjukt mycket bilder. Bilder som väcker så otroligt mycket minnen med världens finaste häst.

Kollade igenom mina filmer på Videofy också, stannade upp vid denna som jag gjorde i vintras. Alla känslor bubblar upp på samma gång och jag vill nästan börja gråta när jag ser den - av lycka... tror jag... ♥


Detta är ända gången jag filmat på "det här sättet", alltså utöver träning och så. Kanske ska fortsätta med det eller vad tycker ni?

Text värd att lyftas fram, skriven av vår PA-prinsessa...

2011-09-10 @ 22:22:48
(Hade helt glömt bort vad jag "lovat" i detta inlägget, men här kommer det!)
En kommentarer som är väl värd att lyftas fram är den här skiven av
Isabelle Knutsson... Stort cred till dig min fru ♥
Detta är väl såklart inte som alla andras 'klarat min ponny' utan detta handlar om något jag klarat av, något du oxå klarat av.. vi e nog rätt lika endå ;)

Vet inte riktigt hur jag skall korta ner det, så jag länkar mitt inlägg där jag skrivit om det.. eller jag kopierar in det här :D


"Alla har märkt det någon gång, vissa mer än andra. De som märker av det mest är de största inom hästvärlden. Som ni redan vet är vi hästmänniskor väldigt bra på att kritisera andra, kommentera, och helt enkelt säga för mycket. Vi är avundsjuka, stör oss på andra och är allmänt elaka.

Hur många av er har inte blivit elakt bemött av en kommentar på er blogg, bdb, facebook osv? Om ni tänker efter har vi alla fått någon sådan kommentar, vissa känns ända in i själen, vissa lägger du bakom dig och glömmer.


Varför gör vi så? Varför sätter vi ossbakom våra skydd, och skriver skit om andra? Varför skickar vi den där kommentaren som kan få någon att bryta ihopa totalt? Varför skickar vi in skvaller till skvallerbloggar? Varför tar vi kort på tävlingar när folk rycker och sliter sina hästar i munnen?


Jag ska berätta lite om hur jag har farit illa bara pga blogg och bdb.


Jag var på en westerntävling förra året, och glömde curbstrapen, en liten rem under hakan som gör att bettet inte kan gå igenom munnen. Direkt när jag kommer hem är det en tjej som heter naturligtvis, på bdb, som lagt upp bilder när pongo öppnar munnen jätte mycket och bettet åkt igenom munnen på honom. Jag står för att det har hänt!


Men vad är sjukast, att en häst utan varken nosgrimma eller curbstrap öppnar gapet i en sväng när ryttaren tar hårt i tygeln eller att en liten skitunge som inte har självförtroende högre än sin skostorlek sitter bakom sin datomskärm och skriver 'gör det samma på ryttaren' eller 'döda ryttaren'. Jag tror det sistnämnda är det mest sjuka, men att de ska behöva skriva sådana saker är nog det värsta.


De kan inte må bra själva, de kan inte ha det bra att vara dem. Men i detta samanhanget skiter jag blanka fan i om de blir misshandlade hemma, har varit mobbade själva, för man sitter fortfarande inte och skriver sådana saker. Det är ren och skär mobbning, till och med mordhot.


För mig är den ens overkligt att man åker till en tävling för att fota hästar som enligt dem 'far illa', helt seriöst mentala mognadsnivån ligger vart sa du?

Jag blev ledsen, arg och besviken. Jag anmälde och bad dem ta bort bilderna. Tillslut orkade jag inte bry mig, folk hade redan sett bilderna. Okey, det är bilder från under en minuts tid, vad säger dom dig egentligen? Bildar du en uppfattning om den personen? Så du menar att om du ser ett 10 tal foton som är fotade exakt efter varandra på en person som ur en vinkel gör att personen ifråga ser "tjock" ut, skriker du rakt ut på 'vilket jävla fetto, döda h*n" Det är ungefär samma sak som att sitta och skriva sådana här saker om folk på internet så att de kan se det (det är förensten samma sak om de inte kan se det oxå).

Ex. Nellie Berntsson, hon har blivit trakasserad på sin blogg pga, hennes utseénde, who the fuck kommer på tanken att sitta och bedömma nåns utseende? Och hennes ridning, och att hon inte kan ha som skydd att hon är 11 år. Nej förvisso inte, men det finns alltid någon bättre, alltid någon sämre. Men vem gav dig rätten att helt plötsligt dömma folk? Brukar folk komma fram till dig och säga 'Ursäkta, men jag ville bara säga att du är ful och du rider som en kratta, just so u know' Sjukt var ordet! Nellie är en helgo tjej men förnuftet på rätt plats och hur söt som hellst.


Och att sitta och skratta åt tjejen med den tjocka b-ponnyn som är så långsam när de kommer in på tävlingsbanan? Varför, alla har inte samma förutsätningar som du, vissa har bättre (de du avundar) vissa har sämre ( de du trakasserar) Det är riktigt sjukt. Men när det är hon som vinner en tävling, då är det skratta bäst som skrattar sist liksom.


Detta med internet och hästvärlden är något som inte platsar så bra tillsammans, nej, det är för mycket mobbning, för lite 'var-glad-för-andra'. Istället för att vara så empatilös att kommentera 'ah håller med dig' på ett blogginlägg bloggaren skrivit ' usch tävlingen gick så dåligt idag', kommentera något i stil med 'en gång ingen gång , ni klarar det bättre nästa gång '


Vi vet nog innerst inne, allihop, att hästtjejer som har olika åsikter är det värsta som finns. Alla är olika, och därmed har alla olika åsikter, men att kasta skit i ansiktet på den som inte tycker som dig är bara sjukt.


Nej, från och med nu, här ifrån, nu från med, ifrån här, alltid skall jag vara schyst mot andra, skriva peppande kommentarer, vara glad för andras framgångar, se det positiva i det hela.


Och bara för detta så kommer jag nu (när detta inlägget publicerat) redan ha fått min revanch! Som jag nämnde innan så tog naturligtvis bilder på high chaparall, på nästan alla ryttare som hade en häst som öppnade munnen, alltså mig och pongo. Och lätt att jag ska ta igen det. Jag och pongo ska tävla den klassen det hände i! Och bara ta det lungt, ha kul tillsammans och satsa gärnet, yiha!


Var stolt över den du är! - Allt du tillåter kommer att nå fram till dig, när du sätter ner foten och lägger det bakom dig kommer de inte skada dig mer.


Okej, vi kör fairplay nu va?


'WHAT GOES AROUND COMES AROUND'"alltså att jag kommit över internet mobbningen... jag är stolt över att jag gjort det!!! <3 o dig eftersom du varit utsatt för det men kommit över det delvis <3
/ Isabelle Knutsson


Sötare får man leta efter! - Lånade bilden från Isabelles FB, hoppas det var okej :)

Min lördagskväll

2011-09-10 @ 20:34:36
NU: Fångarna på fortet, med grymma Ana Gina!


SEN: Transformers 3 :D (Om jag nu fattar vad jag redan har sett, vad jag har på datorn redan och vad jag precis laddat ner :S Något stämmer inte o.O)


Också lite varma mackor och chocklad mousse på det!

Då - Nu

2011-09-10 @ 19:17:05
Har fått önskemål om att visa s k skillnadsbilder på Fantasia. Jag är inget överdrivet fan av "skillnadsbilder", och jag själv har verkligen inget öga för sådant, men jag har försökt leta upp några.

Det var väldigt svårt att hitta bilder ur samma vinklar och i samma steg hos Fanta, så man kan ju inte bedöma så bra (de som har öga för sådant vill säga). Men dem är väl bättre än inga alls.

(Klicka på bilderna för att förstora)

Fotografer: Mamma, jag, Julia Broman, Moalinn Ahlström
& syster

Jag kan inte se någon större skillnad utseéndemässigt såhär på bild, men har man sett henne i verkligeheten både då och nu upplever man verkligen en stor skillnad. Det är stor skillnad i ridningen, framför allt i dressyr. Den allra största skillnaden är dock det som sitter på henne - jag som ryttare har förändrats väldigt mycket under dessa tre åren...

Den enda bra med vintern

2011-09-10 @ 17:05:13
Allt är så vackert när det är snö, bilder blir så himla underbara! (Det dåliga är att man måste ha tjockekläder när man rider som blir så HIMLA fult på bild) Kolla bara här på några från förra vintern...Fotografer uppifrån: Jag, jag, Jessica Christoffersson, mamma, My Åkesson, mamma

Att "rejsa"

2011-09-10 @ 14:59:02
Det här med att "rejsa" när man rider ut...
Är det när man driver på hästen och galopperar så fort den bara kan med/mot andra hästar? Hmm...
Är det när man "släpper" och låter hästen tävla mot en annan häst, alltså på hästens eget villkor/vilja? Ja det kan ni ju få fundera på.

Jag vet precis vilket av dem jag står för - nämligen det sistnämda. När jag rider bredvid någon och vi ska "rejsa", inte fan driver jag på för allt jag är värd? Att "rejsa" ska vara kul, så då tycker jag hästen ska bestämma själv fort den vill springa. Helt okej om den inte vill tävla mot den andra hästen, men de flesta vill det och då är det ju helt okej om hästen springer fort som sjutton. Det är ändå på kul vi gör det, för att hästen ska ha kul. Att "rejsa" är inte att tvinga sin häst att springa fort.

Detta är hur jag ser på saken. Hur ser ni på det hela?


Foto: My

10/9 Långritt

2011-09-10 @ 14:24:31
Vilken härlig ridtur! Jag kan somna ståendes, så trött är jag nu xD Jag, Malin och My var ute i nästan 3 timmar, och vad kan det ha blivit - 2 mil? Vi red runt hela jÖdsmål kändes det som!

Det går undan när Malin är med, haha, mycket trav och galopp. Det uppskattades av hästarna, de blev riktigt pigga och glada :D Vid någon galopp blev de dock FÖR taggade och gick knappt att få stopp på, hehe. Den som säger att Kron är lat, den skulle vart med idag!

Hästarna var ordentligt svettiga efteråt! Svampade av Fantasia och skippade regntäcket, stretchade henne även lite.

Boppan (haha), Fanta och Kron.

Försenade tävlingsbilder - Råda RK 21/8

2011-09-10 @ 12:00:00Där har ni alltså Mys bilder från denna tävlingen. Detta var en toppenrunda verkligen! ...fram till rivningen ni ser på sista bilden, hehe. Men sååååå nöjd ändå ♥

Idag: långritt

2011-09-10 @ 10:00:33
Det skulle bli fint väder denna lördag... men jag tycker inte det ser särskilt fint ut -.- Hoppas det är uppehåll så jag kan få gjort min fotoläxa iaf, blev inte av igår.

Idag blir det långritt med My och Malin, det blir mysigt! Funderar dock på om det är värt att ta den "nya" sadeln... pallar inte gamla och barbacka blir väl lite jobbigt på en långtur, men jag vill inte använda den "nya" mer än nödvändigt egentligen.. Haha jag drömde att jag hittade en svart allroundsadel som låg jättebra på Fantasia, av märket GG (har dem ens sadlar i verkligheten? xD). Hur som helst är jag borta ett tag från bloggen idag men då vet ni varför. Under tiden kan ni ju anmäla er till tävlingen ;) Ska lägga in lite försenade bilder tidsinställt om jag hinner.

Senare ska jag försöka städa mitt rum som ser ganska förjävligt ut men för övrigt har jag inga planer. Eller jo, blogga, haha.

9/9 Dressyr

2011-09-09 @ 22:00:43
Nu har jag varit och ridit. Skrittande fram ute med My och red sedan dressyr i paddocken, på det tredelade tränsbettet. Gjorde mycket skänkelvikningar och sidvärtförflyttning, halter, lättridning och arbete på volt. När jag fick mjukat upp henne och fått henne att kvickna till lite så försökte hon verkligen ge allt. Var noga med att inte glömma bort yttersidan, jobba med ytterskänkeln och ha ett fast tag i yttertygeln. Jag kände mig faktiskt väldigt följsam och avslappnad i min sist till slut! Innan jag skrittade av var formen hyfsat fin. Halter var underbara, jag behövde bara tänka "halt" så gjorde hon halt ^^

Vi fick tända lampan i paddocken idag - det känns otroligt vintrigt! Usch :S Men då passar det ju med några vinterdressyr-bilder... (fotade av My)


Tävling - vinn en bloggdesign - 3

2011-09-09 @ 18:00:00
Nu är det dags för ännu en bloggtävling där en bloggdesign gjord av mig står som pris (tjatigt tycker vissa, passande tycker jag då jag fått många frågor på sistone om jag kan göra bloggdesign åt den och den). Detta är sista designen jag har "på lager", sen får jag göra nya om jag ska kunna ha fler tävlingar. Hur som helst, designen som du kan vinna är ingen mindre än designen vi hade på teamhusebacken. Den är väldigt enkel, mycket grått och vitt, men stilren och med lite färg i (min favvofärg hehe).

(Bloggen finns ju kvar med designen, så ni kan ju se den live här)För att delta i tävlingen ska du göra följande:
Följ min blogg via bloglovin
Gilla min blogg på FB
♥ Lägg upp bilden nedan på din blogg/hemsida/DV tillsammans med en länk till detta inlägget
♥ Kommentera detta inlägg med en länk till stället du lagt upp bilden (samt förslag på vad jag kan ha för priser i bloggtävlingar i framtiden uppskattas)


Har inte bestämt något datum för när tävlingen avslutas, men kan tänka mig att det blir nästa vecka någon gång.
AVSLUTAD

ÄNTLIGEN HELG!

2011-09-09 @ 17:14:04
Invigde helgen med käk på Donken tillsammans med Anna efter skolan idag ♥ Tror jag väntar med att gå till stallet tills efter maten, det kanske är fin kvällsol då om man har riktigt tur... fick nämligen en fotoläxa idag som jag ska försöka få gjort ikväll (annars får det bli imorgon), med My som mitt offer! Ska ta tre bilder på en person; ett porträtt - en där personen håller på med ett intresse (då tänkte jag ju en bild med Boppan såklart) - samt en "social" bild. Hoppas My går med på detta nu!Helgens bloggning tänkte jag starta upp med en ny bloggtävling, så håll utkik lite senare!

Svar på kommentar

2011-09-09 @ 11:46:19
Lovisa om Tävlingsuppehåll:
den 2/10 är de hopptävling på Ljrk :d Där kan du vara med eller fota kanske ? (A)


SVAR: Jag hade tänkt det - innan jag frågade mappa & pappa... de kan inte köra till tävling den helgen, så den 2-3:e oktober blir det ingen tävling för mig :( Fota skulle jag ju kunna göra... fast en tävling i oktober är ju antagligen inne så det blir ju inte så kul bilder.

Hästar som "skenar"

2011-09-09 @ 11:00:00
Min kompis Anna skrev ett jättebra inlägg som handlar om hästar som "skenar"...


"Man är ute och rider i tex, skogen, hästen blir glad och drar iväg i galopp, skenar hästen då?

Oftast när hästen drar iväg ute på en uteritt och man itne tiktigt får stopp fören om ett tag, eller om man hoppar och hästen drar en repa efet hindret och kanske brallar lite, eller bara rider dressyr och hästen sticker.
Då brukar folk säga att hästen "skenar" men..."


Läs resten på hennes blogg HÄR.


En småsur rejser-Fanta i vintras! Nu blir jag sugen på att visa fler av dessa bilder... det kanske kommer :D

Najs morgon

2011-09-08 @ 23:38:40
Najs morgon jag hade idag alltså... skulle ut och skynda mig tanka moppen innan jag skulle åka till bussen. Bensindunken är tom, andra dunken är också tom. Morfar är inte hemma, så någon skjuts kan jag inte få. Tiden går och jag får sikta in mig på nästa buss istället. Får ta syrrans moppe som jag egentligen inte ens får köra (EU). Jag blir bara en si sådär 20 min sen till matten. Jag kan ju säga att jag inte hade haft något emot att missa ytteligare två bussar... för matten var verkligen SEGx100000000! -.-

Jag skulle egentligen bara säga godnatt nu, men... nu vet ni ju detta också!

Btw, ni glömmer väl inte att gilla min blogg på FB eller att följa mig via bloglovin?

Madame Tussauds

2011-09-08 @ 22:55:48
Några ovisade London-bilder. Det var knappt att jag ville lägga ut de med tanke på att jag var sjuk då så jag ser inte alltför vacker ut på bilderna...

Träffade på Leonardo då ;)

Bruuuushaaaan och jag! Stencoola.

Sen här har vi jag och min man! (fuck va lång han va...)

Detta var alltså under besöker på Madame Tussaunds om någon inte fattade, höhö.