Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Sjuksysselsättning

2012-08-31 @ 20:25:52
Hade tänk att Fantasia skulle få gå lugnt idag, men hon får ta det lugnare än planerat - hon får vila - eftersom jag är sjuk. Jag har kollat film och jobbat med en bloggdesign hela dagen. Nu ska jag se PLL och Awkward och äta Ben & Jerrys. När man är sjuk får man faktiskt tröstäta! Man brukar väl ändå gå ner i vikt när man är sjuk? ;)

Sjuk

2012-08-31 @ 11:41:07
Kunde slagit vad igår kväll om att jag skulle bli sjuk, för nu ligger jag här med halsont. Go start på helgen! Kommer få knarka tabletter om jag ska överleva... Har precis gurglat något bedövande, dock var det mest i munnen jag blev bedövad. Så fort det släppt ska jag försöka äta frukost.
 
Det blir inte mycket att göra idag alltså, ligga hemma och se film, jobba lite på en bloggdesign... Får hoppas att det poppar upp massa bloggideér under dagen också, så att jag kan göra grymma inlägg!
 
Hoppas ni mår bättre än jag!

Bäst just nu

2012-08-30 @ 19:51:35
Dessa låtar spelas dagligen ur min mobil, såååå BRA! Många av dem är från filmen LOL som också är sjukt bra ♥
 
 
 
 

Markarbete

2012-08-30 @ 19:37:04
Har haft er och bloggen i tankarna hela dagen, men dessvärre inga bra inlägg i tankarna.
Nu har jag precis kommit in igen efter att ha ridit Fantasia och joggat. Nöjde mig med med att springa ca 1,5 km idag. Fantasia red jag först ute och värmde upp, sedan red jag i paddocken och jobbade vidare lite på det vi gjorde igår. La upp liknande övningar; tre travbommar på långsidan samt fyra galoppbommar på böjd linje innanför kortsidan. La mest fokus på galoppen idag. Fattningarna gick jättebra och galoppen överlag var mycket bättre än igår. Fast galoppbommar är verkligen inte vår starka sida, men efter en stund evigt tragglande gick det bättre.

Mycket ponny

2012-08-29 @ 23:26:00
Ett chill markarbetspass tänkte jag mig idag, riktigt så blev det dock inte. Idag var tant Fantasia mycket ponny att jobba med, jisses! Det märktes att jag inte ridit markarbete på länge, ska verkligen bättra mig. Tänkte skriva en lite längre utvärdering (än vanligt) om dagen pass...
 
Kollade igenom och letade efter övningar tidigare idag, och jag gjorde en variant av denna. Mycket svårare än jag trott... Hade först ett avstånd som motsvarar ganska normala travsteg, skrittade över med två steg emellan. Det var inte det lättaste, fick göra halt efter varje steg och vi slog i varenda bom typ, haha. Tog det sedan i trav och då var alltså syftet att komma över dem i väldigt kort trav, vilket också var lättare sagt än gjort... Antingen ville hon springa för fort eller så saktade hon av. Fick till det hyfsat några gånger tillslut.
 
Hade lagt ut två galoppbommar innanför spåret på kortsidan, på en böjd linje. Blev ca 2 galoppsprång emellan beroende på hur man styrde och vilket tempo. Skulle avsluta med denna övning, men den var lika knivigt som allt som har med avstånd att göra brukar vara. Om inte värre då hon var väldans tjurig idag. Och jobbig i galoppen och fattningarna. Takten var dålig och när jag försökte justera blev hon sur och drog på istället. Och att hålla henne i en stadig galopp på rakt spår är inget vidare... stadigt.
 
Var nära att få utbrott på henne några gånger men lyckades ta ett djupt andetag och hejda mig, det tycker jag var bra gjort av mig! Nu låter det som att allt gick piss, men det gjorde det inte hela tiden. Jag var noga med att avsluta varje övning med en bra gång (det tog ett tag) och jag upplevde ändå skillnad på henne i slutet jämfört mot i början.
 
Imorgon tänker jag rida lite i paddocken igen och bygga på den här övningen.

Shopping

2012-08-29 @ 20:05:00
Idag efter skolan åkte mötte jag My på bussen mot Göteborg, väl i stan mötte vi upp Issa och Olivia. Vi har shoppat och haft väldigt trevligt! Jag fick köpt mig en sött linne, ett par byxor och underkläder. Nu känns det okej på klädfronten igen! Sitter på tåget hem just nu så jag tar tillfället i akt att blogga eftersom att när jag kommit hem ska jag direkt byta om och rida Fantasia. Har jag lovat mig själv att jag ska rida så SKA jag det, även om det inte blir förrän kl. 21!

Nytt upplägg

2012-08-29 @ 10:00:00
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så ska jag göra små ändringar i upplägget med Fantasia. Först och främst behöver vi "hitta tillbaka" till varandra, saknar det vi hade i vintras. Mer träning från marken så att vi kan samarbeta bättre. Sen ska jag lägga upp sjävla träningen helt annorlunda. Jag har aldrig egentligen varit den som tränat inför tävlingar, men jag inser att vi har passerat en gräns vilket gjort att jag tänkt om. Jag kommer att köra massor med dressyr, markarbete, hoppövningar... Och emellanåt får hon ta det lugnare med mysiga uteritter. Jag brukar inte ha motvation till att trimma dressyr särskilt ofta, eller att lägga fram bommar och banor och göra massa övningar. Men jag måste bli bättre på det nu, om detta ska fungera.
 
Jag har varit väldigt omotiverad till ridningen de senaste dagarna (har inte ridit sedan tävlingen, utöver det lilla i måndags), men efter helgens dipp är det kanske inte så konstigt. Jag var ju tvungen att samla mig och finna nytt hopp, vilket jag gjort som ni märker. Nu ska det bli förändring. Inget mer "orkar inte" vad gäller stallet. För stunden kanske det inte känns som en big deal men i längden kommer jag bara ångra mig. Ska försöka fokusera stenhårt några veckor nu, och se om det ger några resultat.
 
Hoppas att ni är med mig, jag kommer att behöva tips på bra ridövningar!
Som idag när jag tänker mig lite bommar och cavalettis, som gör att hon får hålla ordning på benen?

Era ord

2012-08-28 @ 22:31:00
"Snälla ge inte upp! Du är min förebild, idol, inspirationskälla, allt du kan tänka dig. Din blogg är en del av mig, DINA ord är en del av mig... Jag känner inte Fantasia, jag vet inte hur man ska rida henne, du rider henne så JÄVLA bra ska du veta, det är inte alla som har denna glöden som ni har. Vissa bara plockar rosett efter rosett men är ändå inte nöjda, du kommer hem med ett leende på läpparna även om det gick skit på tävlingarna, vet du varför? Jo för du är bättre än dom andra! Du har tagit dig hit själv, tillsammans med din överfina ponny Fantasia. Ska du verkligen ge upp 4 år av slit, svett och tårar? Jag tror på dig Josefine."
 
"Åh, förstår din känsla, kan inte vara roligt alls. Men du ska ha så sjukt mycket beröm för hur du tänker på din häst i första hand! Att hon kanske inte passar för högre höjder men att hon faktiskt har en nivå där hon trivs. Det i mina ögon gör dig till en otrolig ryttare! Ni har redan kommit en lång bit tillsammans ju och det kanske är så att du lyckats få fram hennes maxkapacitet, förstå vilket jobb det är då."
 
Bara två av kommentarerna jag fick på depp-inlägget.
Era ord till mig, när jag utelämnade allt. Nu tar jag nya tag, mycket tack vare er och Linn. Ni har delat med er av era egna erfarenheter, några av er verkar ha varit i en liknande situation. Några av er fortsatte kämpa och fick tillslut resultat, några av er fick ge upp men ni fick åtminstone en förklaring. Hur det än blir för mig och Fantasia har ni en stor del i det hela ska ni veta, och ni ska ha ett stort tack. Vill ställa er på rad och krama om er allihopa! ♥

Sämst

2012-08-28 @ 19:36:33
Vädret har inte lockat mig ut idag, så Fantasia får vila. Sämst är jag. Men för att kompensera lite har jag tvingat mig att börja på en bloggdesign-beställning, ska även skriva lite på ett skolarbete sedan. Börjat kolla film med syrran mitt upp i allt, ser klart den lite senare. Nu ska jag skära upp en avokado och äta med keso, mumma!

Olika sätt att blogga

2012-08-28 @ 10:00:00
Återpublicerar ett gammalt inlägg, det fick ingen direkt respons förra gången så jag ger det en ny chans. Jag tycker nämligen detta är väldigt intressant, minst lika intressant nu som när jag skrev det!
 
 
Har prov i mediakunskap i veckan och mitt i alla dödstråkiga fakta/begrepp/lagar hittade jag faktiskt något intressesant! Det handlade om olika typer av kommunikation. Jag kopplade direkt några av typerna till oss bloggare! Det är ju olika från person till person hur man uttrycker sig och framstår i sin blogg. Det finns det raka och tydliga, det blidkande, det anklagande, det överdrivet förnuftiga och det avledande sättet att skriva på.

Först och främst finns det det raka och tydliga sättet vilket jag tror är det vanligaste bland bloggar som inte sticker ut så mycket. Man uttrycker klart och tydligt sina egna behov, känslor och önskningar. Man ser läsarna som jämlika vuxna människor som själv tar ansvar för vad de vill och behöver. Alltså, man lyckas skriva på ett sätt som inte provocerar någon eller leder till missuppfattningar. Kommunikationen mellan bloggaren och läsarna (i form av kommentarer) blir jämlik.

Bloggare som är osäkra på sig själva eller sitt bloggande använder ofta den blidkande metoden. De försöker göra alla till lags och är rädda att någon ska missuppfatta. Man anser sig mindre värd än andra och underkastar sig sina läsare. Man känner sig tvungen att förklara sig flr att undvika missförstånd.
Detta skapar lätt en slags skuld hos läsarna.

Många storbloggar är anklagande i sitt skrivande. Man anklagar andra för fel och brister. Man tillskriver dem dåliga egenskaper och anser sig själv överlägsen och mer värd, vilket provocerar läsarna. Det gör att läsaren också känner sig mindre värd. I botten ligger inget annat än en dålig tro på sig själv som man medvetet pjojicerar ut på andra.

Sen finns de dem som alltid ska verka överdrivet förnuftiga. De resonerar logiskt och förklarar länge och väl och omständigt om hur förnuftigt allting är och måste vara. Ändlöst malande tröttar ut läsaren.

Slutligen finns det den typen som - om jag får säga det själv - inte lyckas så bra som bloggare. De skriver på ett avledande sätt. De vågar inte lita på att det man har att säga är något värt och man skapar förvirring hos läsarna. Man "stör" och hindrar sina åsikter från att nå ut helt genom osammanhängande och irrelevata kommentarer. Man skriver alla sina privata tankar men kommer in på sidospår som ingen förstår.

Kan ni, precis som jag, koppla ihop detta med er själva eller andra bloggare?
Nämn gärna vilken bloggare ni tycker passar in med vilken punkt :)
 

Källa: Mig själv samt ett utdrag ur en bok (om kroppsspråk) som jag inte har något namn på.

Nu ikväll har jag...

2012-08-27 @ 22:41:00
Skickat iväg ett mejl som gäller min praktik, samt förgäves uppdaterat min mejl i hopp om ett svar från ett annat ställe dit jag mejlat via TRE olika adresser. Men ETT litet svar är tydligen för mycket begärt.
Sett på serier och glott på bloggen, tom på idéer för tillfället. Känns som om mitt huvud inte rymmer mer än Fantasia just, och ni vet ju hur det ligger till där.
Fått en fin överraskning på Linns blogg, här.
Förvånats än en gång över hur BRA ni är, hur ni verkligen lockar fram motivation hos mig igen.
 
Ska gå och lägga mig nu med känslan med mig, känslan som ni ger mig såna här tillfällen ♥

Tränat Fantasia

2012-08-27 @ 17:06:47
Har varit ute och tränat Fantasia nu. Ska ändra på vårt upplägg lite, kanske kan dela med mig av det till er. I alla fall så tog jag ut henne på ängen med repgrimma och red och tränade henne från marken. Jag tror vi tappat en hel del på den fronten, det är synd. Ska börja göra det oftare igen! Det är nyttigt, behövligt och kul och man märken verkligen skillnad sen. Bara idag var det en himla skillnad i början och i slutet. Började med ledövningar och longering och sen tränade vi på buga. Har lagt det där helt åt sidan ett tag, men tyckte det var värt ett försök. Det kanske kan gå om jag fortsätter träna. Red lite i slutet i alla gångarter, bara för att se om hon lyssnade på mina hjälper och det gjorde hon bra.

Vänner, kubb, mat, Saw III, godis och skratt

2012-08-27 @ 13:53:48
Några bilder från i lördags på mig, Issa, My och Olivia ♥

Ni är så bra

2012-08-26 @ 22:10:00
Hej på er. Har chillat från bloggen lite nu. Fantasia har vilat idag (skippade den vanliga skritturen dagen efter tävling, det var ju inte mycket vi fick hoppat igår och jag skrittade av länge). Jag har sprungit ca 3,5 km för att dämpa ångesten på gund av allt godis och skit jag tryckt i mig denna helgen, haha. Snart ska jag gå och lägga mig och vänta in slappaste måndagen... kommer ha EN enda lektion på måndagar om jag fattat det hela rätt.
 
Säger godnatt till bloggen för idag. Ni är så bra på att peppa mig, så jag avslutar med att tacka er ♥

Dags att ta ett steg tillbaka?

2012-08-26 @ 15:25:00
Gårdagens tävlingsresultat, blev uteslutna. Har inte velat tänka på det alls, det hade bara blivit massa deppiga inlägg då. Visst, det blir det nu också fast jag skjutit upp det, men jag kan i alla fall tänka på det utan att vilja gråta. Igår var jag så ledsen, besviken, arg.
 
Att inse att man får ge upp ett mål som man kämpat så hårt för så lång tid, det är allt annat än kul. Man tar det inte med en klackspark direkt. Det tär på en, det gör ont.
 
Det gick så himla bra på framhoppningen, så klockren bjudning mot hindren och ingen tvekan. Men på banan... det sa bara pang och så försvann allt. Ingen känsla alls. Lyckades ta mig över några hinder, men det var precis så att bommarna låg kvar typ. På fyran fick jag första stoppet, och innan femman gjorde jag en volt eftersom vi låg i korsgalopp och det brukar inte bli så bra. Sen stopp på femman och där va vi uteslutna. Oj wow, tänker ni - hur många finns det inte som vägrar ut sig på tävlingar liksom? Men ni förstår inte. Tror ingen förstår hur jag känner. All den energi jag lagt på att försöka få det att fungera... den har räckt till att få det att fungera HEMMA, ibland - när jag haft tur. Men inte mer än så.
 
Ni anar inte hur jag försökte igår. Jag kunde inte gjort mer som ryttare. Jag red som en tok. Särskilt efter vi vart uteslutna och jag fick hoppa ett hinder påväg ut, tog femman. Visst kom vi över, men jag var inte schyst. Jag bara drev och drev och drev, sket fullständigt i distansen, över skulle hon. Vissa kanske tycker att det är sådär man alltid ska rida om man vill komma någon vart, men sådär fungerar det inte i mina ögon. Det är inte okej ridning att ta sig igenom en hel bana på. Det ska vara känsla i det hela, annars kan man lika gärna dra. Och det har jag stor lust med nu. Att dra, aldrig återvända till tävlingsbanan. Men det hade inte varit rättvist mot varken mig själv eller Fantasia. Fantasia ÄR jätteduktig sålänge det är på en lagom nivå, på en höjd hon tycker det är kul och lätt. Och jag, jag måste väl också vara lite duktig eftersom jag tagit oss hit. Vi har ändå utvecklats en hel del på fyra år. Sen att jag inte lyckas ta oss längre... ja, allt och alla har ju begränsningar, så är det bara.
 
Som ni förstår är jag sjukt nere. Lyckades dock komma undan alla dessa känsor när tjejerna var här. Skönt. Men nu, bubblar miljoner tankar upp igen.

Det är bara för mig att inse att det kan vara dags att ta ett steg tillbaka.
Detta kan ju vara Fantasias sätt att själv tala om det. Att det räcker.
 
Nu en fråga till er, är det värt att jag ens lägger upp film från rundan..?

Världens bästa Jossan

2012-08-26 @ 09:56:44
Du är bäst, rolig, söt, allt de där du vet.. vi älskar dig <3 //issa, my oliva <3

Vänner

2012-08-26 @ 09:47:19
Har haft en kul kväll/natt med Isabelle, Olivia och My. Snacka om härliga tjejer som man kan vara sig själv med till 110%. De har sovit över i stugan med mig. Uppdatering om tävlingen kommer lite senare.

"Nya" bilder på missen

2012-08-25 @ 15:15:00
Togs bara några dagar efter de senaste. NU är hon mycket större, hon växer så det knakar.
- Nej, hon har fortfarande inte något namn... hon får la heta Missen/Missan, haha.
Den här sista är min favorit, så gullig ♥

They say bad things come in threes

2012-08-25 @ 14:57:00
Tyvärr har jag inga goda nyheter... men jag släpper det för idag, väntar in tjejerna och har en grym kväll med dem. Jag skriver imorn, orkar inte tänka på det mer idag. Men så att ni inte dör av nyfikenhet, vi blev uteslutna. Som grädden på moset dängde jag huvudet i bilen när jag klev in i den när vi skulle hem, så nu har jag en bula i pannan, toppen. För att inte tala om hur jag startade dagen med att stå framför ena garderodsdörren, ska öppna den bredvid men öppnar fel dörr hastigt, smällde den alltså mitt i fejjan.
I bilen påväg hem förut, i högsta hugg med kylklampen. Haha...

Tävlingsmål

2012-08-25 @ 09:00:00
Idag är det tävling som gäller! Är på Sotenäs Fältrittklubb och ska hoppa en lokal LC, bara. Just för att kunna fokusera på enbart de jäkla 80 centimeterna och inte trötta ut henne i en klass innan dess. Kunna rida på ordentligt och slippa oroa mig för att hon ska ge mer än hon orkar. För det kan ju vara därför det gick som det gick i LC:n sist, för att hon var trött efter första klassen, i en väldig värme dessutom.
 
Jag kommer tänka på det som en träning. Jag ska satsa på att nolla på hinder, åtminstone komma över alla. Rivningar är väl skitsamma. Och skulle jag känna redan långt innan något hinder att det blir fel, för långsamt/snabbt/okontrollerat så får det faktiskt bli en volt och det är inte mer med det. Jag vill kunna se hindren på samma sätt som jag gör hemma, det är målet. Det är ingen skillnad. Bara fler bommar, större bana och publik.

Nu; Awkward

2012-08-24 @ 22:21:00
Har tjockat mig lite (våddå? Så himla nyttig är jag faktiskt inte... ännu), ställt klockan och förberett ett inlägg inför imorgon. Kommer nog hem rätt tidigt eftersom det bara är en start. Så vi hörs då och jag hoppas så INNERLIGT att jag kommer kunna sprida glädje och inte depression... Sen imorgon kväll, den kommer bli grym med grymma vänner.
 
Nu ska jag äntligen se det senaste avsnittet av Awkward, season 2 episode 9!

Eget stall

2012-08-24 @ 20:56:00
Har precis packat grejer inför imorn och gett hästarna mat och kollat läget bara. Det är nu jag inser hur mycket jag kan gilla det här med att ha eget stall på gården - allt blir så enkelt och smidigt. Bara en sådan sak som när man ska packa inför tävling, då är det bara att springa mellan huset och stallet d v s mellan ridutrustning och hästens utrustning hur man vill. Man har ju inte allt på samma ställe, inte jag i alla fall. Stövlar, hjälm, väst och sånt har sin plats i garaget, dock provisoriskt i en ikeakasse än så länge. Sen att kunna fixa hästen och sen gå in, för att sedan gå ut och fodra blir ju också superlätt. Eller om man bara vill klappa om och pussa på hästen innan man själv ska sova.
 
När jag tvättade och borstade Fantasia förut band jag henne utanför huset på spolplattan. Sen sprang jag lite mellan henne och datorn inne, för att jag ville få upp filmen på bloggen. Vad gör man inte för er liksom? ;)
 
Hur som helst, jag tror jag kommer älska det här. Trots att det blir mer att göra själv, eller rättare sagt oftare (har ju aldrig tidigare morgonfodrat varje dag). Men eftersom det är så nära och endast kommer va två hästar här, så tror jag inte det kommer vara några problem alls. Bara man får in en rutin så kommer det nog kännas väldigt lätt gjort.
Någon av er som har eget stall? Eller hur har ni det?

Från skogsmulle till tävlingsponny

2012-08-24 @ 19:32:00
Har tvättat ben, borstat på och friserat Fantasia inför imorgon. Manen har behövts klippas länge nu, den såg jätteskabbig ut, så det var änna dags å ta fram saxen. Jag är inget proffs på att klippa man, men det blev okej som vanligt. Det värsta jag vet när det gäller manar är när den är klippt spikrak, så jag klipper upp och tunnar ut det längst ut. Mycket snyggare, sen har Fantasia för tjock man för att det ens ska se respektabelt ut med spikrak!
På tal om hår, vad gillar ni mitt nya löshår? ;)

Film från första klassen i Nuntorp

2012-08-24 @ 18:11:00
Har glömt att lägga upp film från förra tävlingen, men nu kom jag ihåg det. Från första klassen alltså, andra gick ju allt annat än bra som ni antagligen förstått. Helnöjd med denna rundan förutom den kassa omhoppningssvängen inför 9:an.
På köpet får ni höra pappa som tror sig och kommenterar när det går långsamt ;)

Helg!

2012-08-24 @ 11:49:00
Hade 40 min "lektion" idag, kom precis hem. Åhh vad jag älskar första veckan/veckorna i skolan, bara massa information och introduktioner, man gör ingenting ♥ Nästan lika chill som det var i slutet av tvåan när vi allteftersom fick klart alla arbeten och fick ledigt titt som tätt.
 
Det beror delvis på att jag läser massa nya kurser i år som Religion, Naturkunskap, Expo samt B-kurserna i Graf, Foto och Expo. Då blir det genomgångar om vad vi kommer göra under året och hur vi jobbar. Religion och naturkunskap ger mig ruggiga återblickar på högstadiet, haha. Fasar mest för naturkunskap, när jag gick in i den salen kunde jag bara tänka på NO-lektionerna. Usch! Får tänka posivivt, jag hade faktiskt MVG i både SO och NO i högstadiet. Tröstar mig också med att jag aldrig igen behöver lösa ett mattetal såvida jag inte vill (vilket inte är  så troligt) ;)
 
Annars är det som vanligt. Skolan är sig lik och likaså klasskompisarna. Är på ett sätt gansk skönt att vara tillbaka!

Markarbete

2012-08-23 @ 19:34:50
Red på ängen idag. La upp "klockan", en bomövning med fyra bommar jämt fördelade på en volt. All fokus idag låg på att hon skulel lyssna, så i uppvärmningen blev det MASSA halter och avsaktningar/igångsättning i alla gångarter. Hoppade över ett hinder i slutet, för att känna av lite inför tävlingen. Hon vägrade från ena hållet men det var lite halt och jag hade inga broddar så jag klandrar henne inte. Red på hacket men det gick bra, hon var inte alls så stark idag. Fick säga till henne en gång på skarpen men annars var hon ganska så kontrollerbar även på det.
Bild från i vintras. Ska klippa henne göra ett fint F i år igen :D

Kost & träning (2)

2012-08-23 @ 15:14:00
Som vanligt när jag är i farten kommer jag på långt efteråt vad jag missat att skriva i ett inlägg. Så då får det bli ett till inlägg, nu när jag var inne på det här med kost & träning.
 
Jag tränar mest för att må bra, älskar känslan efteråt! Så ni får inte tro att jag vill skapa vikthets är är värsta freaket, för så är det verkligen inte. Men jag ljuger om jag säger att jag inte gör det delvis för vikten. För jag har gått upp ganska mycket i sommar och det trivs jag inte med. Eller att jag inte trivs är fel uttryckt, jag tycker såklart inte att jag är tjock och jag mår hur bra som helst - bara det att jag har en målbild. Fast i det stora hela är det inte just vikten jag vill förändra, jag vill bli starkare i kroppen och som alla vet - muskler väger mer än fett.
 
Som svar på kommentaren ovan... jag ska ju faktiskt inte 'börja' träna, förra året gymmade jag då och då, och under sommaren har jag hållt igång lite hemma. Ridning nästan varje dag gör sitt också. Däremot vill jag träna mer, just för att det får mig att må bra. Sen är det så skönt att dra ut på en joggingtur för sig själv och bara tänka.
 
Vill understryka att jag absolut inte ska äta mindre. Jag vill minska på det onyttiga men istället öka på det nyttiga! Det är främst sockret jag vill minska på, samt småätandet. En orsak än att jag får finnar av att äta massa chips, choklad osv - det vill jag helst slippa! En annan är att jag vill kunna uppskatta godsakerna mer när jag väl äter det, inte trycka i mig det varje dag. För övrigt vill jag försöka äta sundare, nyttigare. Det är lite kul att äta nyttigt, hitta nya recept och favoritvaror. Nu har jag fått dille på Avokado, sååå himla gott! Idag gjorde jag en avokadosallad när jag kom hem. Helt vegetariskt så till kvällen efter ridning ska jag ta mig något 'köttigare' ;)
 
Nog pratat om träning och mat, återlämnar den uppgiften till bloggarna med just den inriktningen, haha!

Tack

2012-08-23 @ 13:00:00
På lördag är nästa tävling inbokad för mig och Fantasia, i Sotenäs. Vill passa på att tacka er för tips och pepp på mitt deppiga inlägg om förra tävlingen (länk). Fick det superbra tipset att starta endast en LC och se om det kan bero på att hon blir trött i andra klassen. Jag har såklart tänkt på detta innan, men det sätter sig på ett annat sätt när man hör det från andra. Så tack! Det är precis vad jag ska göra på lördag - hoppa endast en LC. Även fast det hade vart kul att få delta i två klassen när det är en bit bort. Det hade ju varit skillnad om tävlingen vart i Ljungskile t ex.
 
Hoppas att det blir bra såhär!

Dagens

2012-08-23 @ 09:58:41

Har fått önskemål om att lägga ut mer bilder på mig själv och ni kanske har
märkt att jag försöker? Det blir ju lättare nu när skolan börjat, under lov fixar jag mig aldrig överhuvudtaget en vanlig vardag - då blir det inga fräsha bilder, haha. Men nu så får ni en bild på hur jag ser ut idag.

Kost & träning

2012-08-22 @ 20:46:00
Jag försöker gå in för det här med kost och träning nu. Joggat flera gånger på sistone och ska försöka fortsätta göra det några gånger i veckan. Även styrketräning då och då. Sen ska jag försöka komma igång med gymmet igen under hösten/vintern, om Jennifer eller någon annan vill hänga på. Känns lite forever alone att gymma själv!
 
Maten... där går det desto svårare. Jag har hittils hela mitt liv gått på sockerdiet typ, haha. Familjen i det stora hela också för den delen ;) Mycket bullar, kakor och halvfabrikat blir det här hemma. Så lätt är det inte, men det tar sig!
 
Idag gjorde jag smoothie till frukost och lagade en nyttig middag till mig själv bestående av bulgur och grönsaker m.m. Red ju förut och sen har jag joggat med syrran, 3,5/4 km.
 
Sen går jag ju på Mimers Hus... världens sämsta mat... Café i byggnaden, McDonald's på andra sidan vägen, baguettbar ännu närmare... ni förstår ju? Var på Donken senast igår med Amanda och Sandra, hehe.
 

Joggat Fantasia

2012-08-22 @ 19:08:19
Idag har Fantasia fått trava inspänd i lungt tempo på grusvägen lite fram och tillbaka. Galopperade lite också, försökte korta och hålla ihop henne men det var svårt. Det är alltid svårt ute och dessutom på rakt spår, men får träna mer på det där. Red kanske en halvtimma (fram- och avskrittning borträknat).

Favoriter

2012-08-22 @ 15:00:00
Tänkte visa upp er lite av min utrustning som ligger min närmast om hjärtat...
Först ut - pannbandet och nosgrimman från Kyro Riding Gear, största favoriterna!
 
JW-schabraket älskar jag, just för att det passar till så mycket! Till annat brunt, till marinblått, till något färgglatt för att dämpa det hela lite... you name it! Dock passar det som bäst när Fantasia är rakad och ljusare i färgen.
 
Min nyaste Lamicellhjälm, som jag piffat till lite på egen hand. Blingbling :D

Prova på gymkhana?

2012-08-22 @ 11:00:00
På uppdrag av Amanda (som i sin tur fått uppdrag av sin klubb, Hålta) sprider jag denna infon om gymkhana:
 
Är du nyfiken på hur riktig gymkhana går till? Eller Mounted Games som det även heter. Nyckelorden är kontroll, precision, fart och samarbete med sin ponny och sina lagkamrater. Nu har du chansen att få prova!
Vi håller på med en ny uppstart av gymkhana i Sverige. Gymkhana kan ridas i lag, par eller individuellt. Vi kan erbjuda att komma till er och hålla en prova-på-lektion eller att ni kan komma till en ridbana hos oss med allt material som behövs, det enda du behöver är en ponny. Och nej, det kostar inget!
Vårt mål är att få ihop lag till de olika ryttarkategorierna: under 12 år, under 14år, under 17år och öppen klass (ingen åldersgräns) I alla kategorier så är det enbart ponny som gäller, så max 148cm.
Det finns ett flertal tävlingar i Sverige, mest runt Västkusten, och under nästa år kommer det även att anordnas några prova-på-tävlingar.
Det hade varit jättekul om ni hörde av er, antingen för frågor eller att boka tid. Vi ser gärna att ni är minst 4st i en grupp.
Varmt välkomna!
frida.schelander@hotmail.com 0702578254
 
http://www.bukefalos.com/r/attachment.php?do=fullview&attachmentid=317339

Har testat på riktig gymkhana en gång, på ridlägret på Alleby förra året då vi tränade för Carro (som tävlar i svenska landslaget). Det var hur kul som helst! Fick även se när landslaget tränade.
 

Dressyr

2012-08-21 @ 19:25:39
Hade planerat lite dressyrarbete för Fantasias del idag. Men hon verkade väldans livlig så jag red en tur ute först, värmde upp och så. Sedan red jag i paddocken och då blev hon seeeg. Men hon var duktig, hon sänkte huvudet och jobbade jättebra i slutet. I början var hon lite springig och tjafsig i munnen, men jag ser det som ett bra tecken, då vet jag att jag gör rätt - bara det att hon tycker det är jobbigt och vill komma undan till en början, sen släpper det ju.

Good time

2012-08-21 @ 13:00:00
Tagga nu! För här kommer en film... med klipp från lägret, AWESOME! Tyvärr är inte My med på filmen då hon hade åkt hem när vi filmade men ALLA dessa tjejer är hur goa som helst och guld värda ♥

That moment when you finish a good movie and you have to face the reality of your boring life

2012-08-21 @ 10:00:00

 

Jag efter att jag sett LOL. Men jag kan inte låta blir att se den, såå bra! Som sagt vet jag inte varför, den har väl inget speciellt egentligen? Men ändå... den tilltalar mig helt enkelt - mycket! Sen är ju Douglas Booth inte dåligt snygg...

OMG

2012-08-21 @ 08:18:00
Har ni hört om Kristen Stewart?! Hon har varit otrogen mot Pattinsson med regissören till hennes senaste film Snow White and the Huntsman. Jag visste inte ens att Kristen och Robert varit ett par, trodde det var längesedan. Kirsten fick sparken från uppföljaren till Snow White och det är även osäkert hur det blir med Breaking Dawn... den har ju premiär i november som ni alla (borde) veta!
 
Läste någonstans att Twilight-fans är så besvikna att de tänker bojkotta filmen om inte Kristens och Roberts förhållande i verkligheten är som Edwards och Bellas - wtf? Jag skulle aldrig bojkotta filmen, bara den kommer ut när och som den ska :O Skiter väl i vad som händer i verkligheten...
 
Twihards, snart är det dags för den sista filmen! Robert Patiinson, Kristen Stewart och Taylor Lautner återvänder i The Twilight Saga: Breaking Dawn Pt 2, där du får se Bella och Edwards dotter Renesmee, och möta Bella som vampyr! Vi kan knappt vänta, men vi måste ända till den 16 november!

Tankar om skolan

2012-08-20 @ 22:05:00
Har varit ute och sprungit ca 3 km. Behövde tänka igenom saker... som skolan. Jag känner ångesten kommer krypande, och det har gått EN dag. Fast nu har jag tagit första steget mot studenten. Vi har ju inte gjort någonting alls idag, men det är fortfarande en dag närmare. Det dämpar ångesten att tänka framåt, men när skolan väl kommer igång och alla rutiner ramlar på plats, då hjälper inte ens det. Jag är så jobbig mot mig själv. Jag är, som jag alltid är ovsett situation, för bra på att VILJA och för dålig på att göra.
 
Vill verkligen göra detta till ett bra år. Vill att det ska bli lätt, vill slippa fightas med mig själv... Vet dock inte hur.
Stannade och pussade på ponnyn. Har inte ridit idag heller, men jag kände att jag behövde hitta fokus.

High five!

2012-08-20 @ 17:21:00
Jag har överlevt första dagen (som inte var mer än en timma lång), scooore! Och jag fick överskåp - äntligen, efter 1,5 år av hukning och ryggskott - ÖVERSKÅÅÅÅP! High five till mig själv där alltså! Annars då... Var en utav få med shorts. Jag tänker såhär, att man måste ju passa på innan det blir kallt - lite regn skadar inte. Fast himelen klarnade upp innan jag skulle gå från bussen till skolan och senare blev det soligt och cepevarmt, jag måste vara magisk. Skadeglädje på dem som gick runt i långa svarta jeans...
 
Sen jag kom hem har jag tjockat mig, ätit glass och bullar och börjat kolla på LOL för tredje gången på lite mer än en vecka. Jag vet inte vd det är men jag älskar den filmen, skulle kunna se den gång på gång utan att tröttna!

Colors

2012-08-20 @ 12:00:00
Lite fler bilder från lägret, som jag fullständigt gått lös på i Photoshop... Suger på jus det där! Fast blev hyfsat nöjd med coloringen på den första! Men de andra... hehe, vad ska man säga?

Busskortet som alltid försvinner

2012-08-20 @ 09:36:00
Back to school. Eller rättare sagt back to hell ;) Hade lite sovmorgon i alla fall, och vi ska säkert bara vara där i en timma. Har startat dagen med att springa runt och leta i alla jackor (det är många!) och väskor efter det jävla busskortet som alltid försvinner fastän man varit noga med att inte slänga det. Hittade det till slut och fick två andra busskort på köpet, haha. Ska fixa mig och sedan brumma iväg på moppen til bussen.

Rix FM

2012-08-19 @ 22:48:00
Jag, Malin och Hann bestämde oss ganska spontant för att dra till Rix FM festivalen. Så i Göteborg har vi varit idag. Sett och hört Dead By April, Danny, Darin, Loreen m fl live. Riktigt grymma de flesta! Innan vi åkte hem käkade vi på Donken. Och vetni, jag gjorde värsta tabben på tåget hem. Det var kolsvart ute, tåget var tyst och jag var inne i mobilen och instagram så jag missde att gå av... så det fick bli att gå av i ljungskile och bli hämtad där istället. Klantarsel, haha

Brunst

2012-08-19 @ 12:56:00
Fantasia blev helt kär i Expo när han var här! Fantasia började brunsta - det har jag aldrig varit med om tidigare, seriöst! Inte så att jag märkt det åtminstone. Men nu var hon desperat, haha. Dock var hennes humör ganska oförändrat, vid ridning och så, men runt Expo i hagen gick hon och skvätte hela tiden, haha.
Hehe, söt bild va?

Startar upp dagen på hästryggen

2012-08-19 @ 10:46:16

Skrittar på en väldans lat ponny. Barbacka med grimma och grimskaft, enkelt ska det va!

Myskväll

2012-08-18 @ 22:28:00
Är hemma igen och nu blir det mysmat, Ben&Jerrys, PLL, Akward och mys med katten som var borta flera timmar förut!

Hoppbilder

2012-08-18 @ 20:00:00
Tack än en gång Rebecca för hjälpen och för fina bilder!
När jag äntligen klara det "stora" hindret!

Mot Marstrand och The Boogie Quartet

2012-08-18 @ 18:41:35

Fantasia fick vila, lät kroppen avgöra istället... Är sjukt trött och har fortarande träningsvärk sedan barbackaritten i onsdags/dressyren i torsdags! Fantasia är nog också lite trött efter dessa dagar.

Är påväg till Marstrand med mamma och pappa nu, ska se Johans band spela. Kameran och regnjackan är med ^^

Lika som bär

2012-08-18 @ 13:54:22
Isabelles shettis Joddy är sjukt lik Lisa, en av minishettisarna på HB. De har en fläck på vänster sida som liknar Italien och de har ungefär samma tecken på benen. Joddy är dock större och har lite mer vitt i ansiktet samt på rumpan.
 
Lisa:
 
Joddy:

Sovmorgon

2012-08-18 @ 13:51:59
En efterlängtad sådan! Sovit i min egen säng Fick dock stänga ute katten ur mitt rum tidigt imorse för att hon dampade runt och störde min sömn! Idag ska jag lata mig, se på nya PLL och Awkward, fixa bilder och filmer och kanske ta en skrittur på Fantasia. Eller så får hon vila... låter vädret avgöra det, hehe. Ska också fortsätta spara ner gamla bilder från bloggen på USB. Lika bra att få det gjort, lär ju aldrig få tillbaka min hårddisk fungerande igen... :(

Fantasia, Expo & Joddy

2012-08-18 @ 00:09:00
Reflexer på grimman är PRO (Joddy är PRO hela han) Förresten, ser ni vem han är SJUKT lik?! Tänk nu...

Hoppning och barbackaritt

2012-08-17 @ 22:29:32
Idag har Fantasia fått hoppa och komma ut en sväng. I förmiddags kom Rebecca hit och fotade när vi hoppade bana på ängen. Det gick lite si och så, vart jätte besviken och arg på mig själv när jag inte fick över henne över det största hindret (på ca 90/100 cm)... Jag fegade ur totalt. Men de andra peppade mig och gav mig råd så till slut gick det och ni anar inte hur bra det kändes! Särskilt tack till Rebecca som hjälpte till och gav mig jättebra tips ♥

När Issa och Olivia åkte hem så red jag och Felicia ut en sväng. Vi red barbacka, skrittade mest, men lite trav och galopp blev det. Jag red i grimman för på tillbakavägen släppte jag henne hos Boppan och Danny på HB.
- Expo och Fantan -

Nu blev det tomt...

2012-08-17 @ 22:12:13
Nu har alla tjejerna åkt och det känns hur tomt, tyst och dött som helst här! Issa och Olivia åkte vid 7 och Felicia åkte ganska nyss. Vi har haft så himla roligt under dessa dagar! Jag har massa roligt att bjuda på, bilder och filmer.
Vi och våra nötter (som inte ens är nötter) haha (det vi har i munnen)

Bilder #2

2012-08-17 @ 16:42:38
Fler bilder på oss från tävlingen som jag halv glömt bort,
Får inte låta det dåliga ta över helt, hon var sjukt duktig i första klassen ♥

Maja & Max

2012-08-17 @ 16:35:00
Kom på att jag fotade lite på tävlingen i lördags, på Maja och Max. Så fina så!

Dressyrbilder

2012-08-16 @ 22:35:37
Jag stod över hoppningen nu på kvällen. Sparar Fantasia inför imorgon, då vi också planerat hoppning. Men de andra har hoppat lite, i mörkret! Annars så har vi sett på film, ätit mat och glass, byggt hinderna och lite så.
 
Här får ni en drös bilder från dressyrpasset imorse,

Horse and rider

2012-08-16 @ 21:57:18

Jisses vad bilder!

2012-08-16 @ 17:51:00
Här har ni några bilder från gårdagens första ridpass, markarbetet:
Passade på nu att låna Felicias kamera och lägga in lite bilder, jisses va mycket bilder redan! Issa rider ett dressyrpass på Pongo nu innan kvällens hoppning, hon höll ju i dressyren för oss andra imorse. Nu ska jag och My snart börja laga maten, vi hörs!

Saw

2012-08-16 @ 14:42:35
Idag på morgonen/förmiddagen höll Issa i ett dressyrpass för oss andra. Fick kämpa och svettas lite utan stigbyglar. Fantasia var duktig! Spolade av alla hästarna efteråt, gott för dem nu när det är så varmt! Ikväll blir det hoppning som jag antaglien ska hålla i, Olivia kanske tar Fantasia. Nu ska vi se på Saw, mitt på ljusa dagen!

Markarbete och bad

2012-08-15 @ 19:41:00
Hej på er! Lite svårt att blogga när tjejerna är här, vill inte vara alltför osocial, hehe. Men ett snabbt inlägg om dagen...
 
Idag har vi suttit på hästryggen ett bra tag! "Imorse" red vi markarbete på ängen och nu på eftermiddagen red vi till sjön och badade. Riktigt kul har det varit, dock har jag ont som f*n i rumpan då vi red barbacka... Fantasia har varit minst sagt pigg idag! Eller, på markarbete var hon mest springig men ute så var hon hur stark som helst!
 
Blev fotade imorse, har även tagit andra bilder. Men ni får alla bilder och sånt till helgen, det blir lättast så ^^
 
Måste avsluta detta inlägget med "dagens", seriöst jag DOG!
Felicia: Har ni någon krubba jag kan låna?
Issa: Ska du föda Jesus eller?

Hästarna

2012-08-15 @ 08:56:03
Vi släppte ihop alla hästarna igår kväll. Innan vi red fick Fantasia träffa Pongo och Lola. Pongo har hon nosat lite på förut, det gick bra. När Felicia kommit med Expo och Joddy släppte vi in dem, men det var så mörkt ute så man såg inget. Hörde ett Fantasia-tjut bara, men sedan verkade det lungt! Tog bilder snabbt förut...
- Fantasia och Pongo
- Alla hästar (Fanta, Pongo, Lola, Joddy, Expo)

Galet!

2012-08-14 @ 22:07:05
Isabelle och Olivia kom hit vid sju, sedan dess har vi packat in grejer och ridit. Snart kommer Felicia, samt My som är hemma och hämtar grejer. Jag, Issa, Olivia och My red ut förut, hem till My typ. Hästarna var GALET taggade!

När Felicia och My kommit ska vi äta korv med bröd. Sedan göra iordning i stugan och tältet.

Stall Husebacken

2012-08-14 @ 15:27:07
Fick frågor om stallet/hästarna, så jag får klargöra det hela för er känner jag. Hästarna jag la upp bilder på imorse står på Husebacken, stallet Fantasia stod i förut. Vi har ju byggt eget stall hemma med två boxplatser, en åt Fantasia och en som vi ska hyra ut. Fantasia står på HB tillfälligt nu för att Alpha åkt, så att hon inte ska stå ensam här hemma. Efter att Issas hästar varit här ska hon få gå på Husebacken igen, tills vi hittat någon som vill ha den andra boxen hemma i vårt stall.
 
På Husebacken står det ganska många hästar just nu. Kron och Boppan känner ni nog igen, samt shettisarna Heli, Hilma och Hilmer. Sedan är det minishettisarna Lisa och Fairy, åsnan Isak och Mys foderhäst Danny. Sen finns det nu en ny häst där borta, ett d-ponny sto, som kommit efter att jag sa upp min stallplats där.

Häst, hästar, häst

2012-08-14 @ 10:05:11
I brist på annat bjuder jag på några till bilder som jag fotade i hästhagen i söndags,
- Danny
- Boppan och Fantasia
- Den nya hästen som tagit över Fantasias gamla boxplats
 
Ska hämta hem Fantasia idag, ikväll kommer ju tjejerna och deras hästar. Innan dess ska jag sola om vädret tillåter, städa rummet lite snabbt och RÖRA PÅ FLÄSKET. Fick fan panik sist jag ställde mig på vågen... Jag är inte sådan som hetsar över vikt och sånt annars, men nu var det illa. Kanske joggar till hagen och tillbaka med Fantasia på släp sedan.

Hej jag har inget liv.

2012-08-13 @ 19:22:37
Sitter och skrattar högt för mig själv åt en tumblr » sodamnrelatable. Äter glass också. Tidigare idag försökte jag sola men det blev molningt och sen regnigt. Jag har kollat på TV-serier hela dagen, förutom när jag städade stugan. Och katten, hon har sovit hela dagen. Just nu ligger hon och rycker som fan vid min fot, haha. Jag låter Fantasia vila inför de kommande dagarna med tjejerna, då ska det hårdtränas, ridning 2 gånger per dag!
 
 
The "gay" moments you have with friends.
You see your friend and you’re like:

And they’re like:

 

 

That awkward moment when you have 2387932789347109740912739127489347 tabs open and you can't figure out ich one the music is coming from.

 

 

Take a good picture

but the longer you stare at it, the uglier it gets.

 

 

I always wonder "If I die, how would my internet friends find out?"

Så mycket tankar

2012-08-13 @ 13:51:45
Tänker över tävlingen gång på gång. Vad som gick fel. Om det kunde berott på att Fantasia var trött av värmen och efter första klassen, eller om det bara hängde på mig. Det kändes hur bra som helst när jag började galoppera mot första hindret, satte tempot klockrent... men ändå gick det inte. Kom helt rätt på andra hindret andra gången, men ändå stopp. Jag kanske gick in på banan med för stora förväntningar på henne. Redan direkt efter första klassen såg jag framför mig hur jag skulle vara lite mer PÅ i LC:n, få till bättre och snabbare omhoppningssvängar och sen stå där på prisutdelningen. Jag är sådan som person - jag går alltid händelserna i förväg (även om det i princip alltid bara är önsketänkande) och tänker över/analyserar/förbereder mig för saker innan det ens hänt. Jag får alltid säga åt mig själv att sluta skena iväg. Jag tänker för mycket.

Funderar på hur jag ska lägga upp tävlingarna resten av året. Det är trots allt vårt sista år på banan som vi kan tävla mot andra. Jag har två alternativ, båda är bra på sitt sätt. Antingen kan jag sänka nivån, ligga på LD/LD+5, kanske starta pay and jumps. Bara för att komma in i det igen. För att ha KUL den sista tiden. Eller så fortsätter jag kämpa. Jag kanske måste ge ännu mer.

Jag är inte den som ger upp saker i första taget. Så för mig har det varit självklart att aldrig ge upp detta, det har ju gått riktigt bra ibland och vi har gjort stora framsteg. För mig ÄR det en självklarhet att aldrig ge upp. Men kanske är det för mycket begärt?

Jag har alltid fått kämpa för det jag vill åt med Fantasia. Jag har aldrig fått något gratis av henne och jag har inte blivit bortskämd med massa tränare eller annan hjälp. Jag har fått lösa de mesta själv, och hittils tycker jag faktiskt att det gått riktigt, riktigt bra. Jag trivs med att ha det så. Jag vill kämpa, jag vill nå mina mål och känna mig nöjd med att jag aldrig gav upp.

Om jag fortsätter kämpa i LC och om jag lyckas... den känslan kommer jag kunna leva på helt och hållet när jag inte längre får tävla henne. Vara stolt över att jag aldrig gav upp. Men om jag inte lyckas... då har jag slösat sista tiden i onödan, gjort den till något dåligt. Gått miste om det roliga. Men om jag väljer att gå ut och ha kul i LD, då kommer jag alltid undra om jag hade kunnat fixa det om jag inte gett upp...

Så mycket vilja och så mycket tankar och förhoppningar. Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta...
Saknar känslan... ♥

KF

2012-08-13 @ 09:23:09
De andra jobbar eller är på annat håll, så idag är jag ensam... fast nä, numera är man aldrig ensam hemma - vi har ju katten! Ska starta upp dagen med våffelfrukost, sedan städning i stugan och därefter ska jag locka fram solen, hehe...
 
Påtal om KF, knäppte ju några bilder på henne igår, här kommer dem!
Hon är den lataste kattungen jag någonsin träffat... Hon sover heeeela dagarna nästan, latmask! Men hon är så söt så ♥ Tidigare imorse väckte hon mig genom att lägga sig precis framför mitt face i sängen och nosa på mig, haha.

Vinnaren är dragen...

2012-08-12 @ 21:48:25
Grattis Amanda :D Tack ni andra som vart med, hoppas kunna ha fler tävlingar framöver!

Tillbaka på gammal mark

2012-08-12 @ 20:36:45
Nu har jag släppt Fantasia hos Boppan och Danny, tog cykeln dit med hästen på släp ;) Det gick bra, Boppan hälsade Fantasia välkommen så snällt så och Danny fick inte komma i närheten av Fantasia för Boppan, haha. Nu ska jag ta en dusch, sedan ska vi äta våfflor! Ska även dra vinnaren av bloggtävlingen. Sålänge får ni några få bilder jag fotade.

Nu har Alpha åkt,

2012-08-12 @ 18:13:33
jag och Julia var ute på en sista ridtur tillsammans förut. Vi skrittade länge runt Tegen/Grötån, travade litegrann också. Jag red barbacka med shorts och allt, det var ju så varmt! Låg och solade flera timmar innan :D
 
Nu står Fantasia i boxen och har fått lite mat. Ska ta henne till HB snart, där hon ska gå tills på tisdag när Issa och company kommer med sina hästar. Jag får välja hage därborta, men blir det en ny häst att träffa i vilken jag än väljer. Boppan går med Danny som hon i för sig sett och gått bredvid när vi ridit, och Kron går med en ny häst, ett sto som tagit över Fantasias stallplats där borta. Så jag släpper henne nog med Boppan och Danny.

Svart schabrak

2012-08-12 @ 13:00:00
Något som jag blivit sugen på är ett svart schabrak. Har tidigare varit emot det, svart schabrak när man har svart sadel liksom? Eller värre - när man har brun? Men nu tycker jag att det kan vara riktigt fint när det har guldkant. Kikade och kände på detta när jag var på Hööks sist, det var verkligen lockande. Men jag håller hårt i pengarna just nu, så vi får se.
 
Svart schabrak - HISS eller DISS från er?

Missen

2012-08-12 @ 11:17:11
Godmorgon! Igår kväll... herregud, jag var svintrött och svettades som ett as! När jag skulle sova fick jag panik för jag var så äckligt varm, så jag hämtade kylklampar och la under täcket. Somnade hyfsat tidigt i alla fall. Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk, det har jag inte tid med.
 
Nu på morgonen har jag jagat katten med kameran! Längtar verkligen tills hon vågar vara ute mer så at tjag kan fota henne ute. Hon har inte fått ett namn ännu, hehe. Hon går för det mesta under namnet Missen än så länge. Hon har inte besvärat mig ett dugg inatt, så antingen har hon besvärat någon annan eller så har hon tagit det lungt hela natten ;)

Bilder #1

2012-08-11 @ 21:18:49
Bilder som mamma fotat under första klassen,

Planerat

2012-08-11 @ 18:26:14
Har pratat i telefon med Issa en stund. Planerat lite inför den kommande veckan. Hon, Olivia och Felicia kommer hit med sina hästar på tisdag och stannar till fredag. Issa har ju Pongo och Olivia rider Lola och Felicia har Expo. My ska även vara med oss under dagarna. Det blir uteritter, dressyrpass, hoppning, bad med hästarna och massa kul :)

Hemma

2012-08-11 @ 16:29:52
Har varit på Nuntorps tävling idag. Både nöjd och missnöjd med resultaten...
 
LD+5
- Körde på safe, ville känna på underlaget. Såg nämligen en häst som halkade iväg en meter i en vägring, men anatagligen var den inte broddad. Jag hade gräsbroddarna på runt om, så det var inga problem. Det gick jättebra, Fantasia hoppade allt. Startade ganska tidigt i klassen, la mig på 2:a plats och gled ner på 11:e. Min tid var ganska dålig, jag tog inte en av svängarna i omhoppningen som jag tänkt utan den blev längre. Jag red inte direkt på sämre tid än någon annan i fas 1, så tempot överlag var väl okej, men jag förlorade på den första omhoppningssvängen. Några bokstavligen låg ner i svängarna! Efter denna rundan va jag såklart taggad på att ge gärnet i LC:n och rida snabbare och bättre i omhoppningen.
 
LC
- Framhoppningen gick bra, ett stopp bara. Går in på banan, drar igång tempot, och... hon stannar på första. Hon kom in fel och drog med sig bommarna i stoppet. Hoppar det sen men stannar på andra, kom in fel även där. Försöker igen, hon kommer in HELT RÄTT men ändå stopp. Uteslutna.
 
Är så beskiven på mig själv nu. Fattar inte vad jag gör så annorlunda på tävling på just 80 cm?! Hur kan 75 cm gå som på räls men inte några ynka centimeter högre? Hemma stannar hon nästan aldrig längre på 80 cm och 90 cm brukar gå hyfsat bra. Hoppar högre också hemma ibland...

Där har ni en bild från idag i alla fall, fler kommer.

Sista chansen...

2012-08-11 @ 11:00:00
Imorgon dras vinnaren. Klicka HÄR för att komma till tävlingen.
Tycker ni ska passa på, finaste smycket jag sett på länge. Min kompis Sofie som gör dem! Jag köpte ju både örhänget och ett armband med samma häst-berlock. Har använt dem flitigt, såå fina och speciella.
 

Vad vill ni höra min åsikt om?

2012-08-11 @ 08:00:00
Känns verkligen som att jag behöver väcka bloggen till liv litegranna. Det kliar väldigt i fingrarna men huvudet är alldeles tomt på ideér - ingen bra kombo. Försökte börja skriva igår men det blev bara några rader utan någon direkt tanke bakom så då fick det va. Nu frågar jag er - vad vill ni höra min åsikt om? Kan ni komma på något ämne som ni vill se mig sätta en, så att säga, personlig touch på?
 

Extreme makeover

2012-08-10 @ 22:25:51
Fantasia verkar trivas i stallet. Hon har åtminstone inte sagt annat ;) De stog båda två helt kolugna både tidigare idag när vi tog in dem för att vänja dem lite, och när jag tog in dem nu på kvällen. Nu har de fått kvällmat också, det är ju aldrig fel!
 
Har packat alla grejer och putsat stövlar och sadeln. Eller, rättare sagt, sadeln har fått en extreme makeover typ! Den var inte putsad sen vi gick omkull på senaste tävlingen, den 16:e juni... Tror inte ens jag putsade sadeln innan den tävligen, eller tävlingen innan dess... är lite lat när det gäller just sadeln - man sitter ju ändå på den, haha! Och det är jobbigt att putsa den... Men det var ju bra att jag äntligen fick gjort det! Ena sidan fick ju smaka ordentligt på gruset när vi gick omkull, några smårepor och en reva blev det också.

Kör ba kör

2012-08-10 @ 14:24:33
Åker till Nuntorp med Fantasia imorgon. Är så oförberedd som det bara går egentligen, haha. Har inte hoppat alls sedan Lotta-träningen så Fantasia är väl inte heller direkt förberedd...
 
Okej, jag brukar inte vara den som tränar massa inför en tävling, men nu är det extremt! Jag har knappt tänkt på tävlingen alls - när jag frågade varför jag inte kunde planera något på fredag kväll fick mamma påminna mig om tävlingen. Men äsch, för mig så handlar det om stunden, inte om veckan innan. Jag tror inte att hårdträning dagen/några dagar innan gör några underverk, jag tar det som det kommer. Jag trivs bäst med att ta det lungt innan tävling, i de flesta fall får Fantasia vila helt dagen innan. Kanske känner av henne på hinder någon vecka innan.
 
Denna tävlingen blir en mjukstart efter vår lilla tävlingspaus. Ska hoppa LD+5 och LC, det är samma nivå vi brukar tävla på, anledningen till att jag kallar det mjukstart är för att jag inte direkt har några förväntningar. Får ha i åtanke också att det var på vår senaste tävling vi faktiskt gick omkull.
 
Ska göra mitt bästa bara. Köra, ba köra!

Stallpyssel

2012-08-10 @ 12:04:39
Godmorgon! Bättre natt och sovmorgon. La mig tidigare igår så att jag sov när missen sov. För sen när hon ville leka mitt i natten höll hon mig vaken ett bra tag! Hon sprang runt och underhöll sig själv och varje gång jag la henne i sängen så attackerade hon mina fötter/knän/händer ovanpå täcket...
 
Idag blir det mest stallpyssel. Fantasia ska pysslas om och göras fin, utrustningen ska putsas (i första hand sadeln, den ser ut som FAN) och krubbor och sånt ska upp i boxarna. Tror Fantasia ska få vila, kanske att jag skrittar henne.
 
Fick frågor om stallet, typ om det ska målas. Nej, det ska inte målas. Alla väggar ska förbli omålade. Träfärgat, allra snyggast enligt mig! Lampor vet jag inte hur det blir med, men vi ska göra något slags fönster i ena porten. Krokar, täckeshängare och andra hängare ska upp på väggarna. Sen står det ju bröte lite överallt. Så det är ju inte helt klart än, men när det är det ska jag fota nya bilder igen!

Nya bilder

2012-08-09 @ 21:27:16
Idag har hästarna fått stå inne i stallet! Torvade boxarna när jag kom hem, sen gjorde vi iordning hästarna i boxarna när vi skulle rida - jag red ut en kort sväng med Lina som red Alpha. Fantasia tyckte det var lite läskigt att gå in i stallet först, och stod väldigt fundersamt och stilla. Imorgon natt får de stå inne, på lördag blir det tävling!
 
Tog lite bilder. Ni har ju inte ens fått se hur det ser ut när boxarna är klara.

Drömmer mig bort...

2012-08-09 @ 18:25:43
Haft några trevliga timmar i stan med Hanna och Malin. Har faktiskt inte köpt något mer än mat och godis... Ju mer jag tänker på en ev. resa efter studenten, ju snålare blir jag. Jag och tjejerna har pratat lite om att åka till Rhodos eller någon stans, som en student/sol/partyresa - hur kul?! Då har vi ALLA fyllt 18, yeeaah! Det känns som att alla, verkligen ALLA åker till typ Rhodos eller Alanya, snart tycker jag att det ska vara våran tur! Kan inte tänka mig något bättre än att spendera en vecka efter studenten på ett soligt ställe med de personer jag trivs allra bäst med ♥
 
Någon av er som varit i Alanya, på Rhodos eller på något liknande ställe?

Hårddisken

2012-08-09 @ 13:00:00
Som ni vet pajjade min hårddisk för ett tag sedan. Har lärt mig lev utan den (haha) och inser nu att det är lönlöst att tro att jag ska få tillbaka filerna... Det kan kosta 10 000 kr att rädda filerna på en skadad hårddisk. Klart jag var beredd på att det kostar, men jag kan inte slänga ut 10 000 spänn sådär. Det är inte ens så mycket pengar jag har efter jag fått min lön. Det borde vara ett i-landproblem men jag känner mig typ förkrossad. Tänk ändå vad mycket minnen som finns sparade där. Tiotusentals bilder, filmer, bloggdesigner och annat. Jag ska vara glad att jag har blogg så att mycket grejer finns sparat på internet!
 
Skulle DU kunna lägga ut 10 000 kr på att laga en hårddisk värd runt tusenlappen, som du arkiverat bilder och annat på i flera år?

Kul natt

2012-08-09 @ 09:28:34
Kul natt, kul... Ktten höll mig vaken ett bra tag! Först gick hon upp i min sängefastän jag lagt henne i stolen, men jag orkade inte bry mig. Sov ca 3 timmar, sedan pep hon. Fick gå med henne på lådan. La mig igen. Hör ett pip nerifrån, får gå ner och se på när hon äter. La mig och tog henne med mig. Men då är hon inte ett dugg trött och vill leka. Hon pringer ut och leker. Väcker syrran för att hon är jobbig, haha. Syrran får deala med det ett tag innan jag lägger henne i min säng igen. Lyckas sova igen.
 
Yey vad intressant tycker ni! Nu ska jag slänga i mig frukost och fixa mig, sen mot tåget!
 

Välkommen missen!

2012-08-08 @ 19:12:58
Säg hej till sötnosen som mamma och syster hämtade imorse! Än har hon inte något bestämt namn - hon heter Maja sedan innan men vi får se om vi byter. Just nu ligger hon och sover bredvid mig i sängen ♥ Är hemma med familjen och våra gäster ikväll, men imorn ska jag till Göteborg med Malin & Hanna.

Så sött!

2012-08-08 @ 16:32:54
En lien snutt jag filmade igår. Alpha gnäggar som en riktig bebis (åtminstone som en tjej) när han blir lämnad ensam i hagen, så sött! Haha, på köpet får ni se när Fanta blir dörädd för en fågel...
 

Ridit och fixat

2012-08-08 @ 15:07:26
Har ridit med Jennifer, Julia/Alphas medryttare. Vi red på ängen och sedan en tur ute. Fantasia var sjukt hård i munnen men trots det gick hon fint efter en stund, men jag fick kämpa för det såklart. Efter vi red hjälpte jag pappa att flytta porten till logen. Man ska kunna gå från stallet direkt till logen utan att behöva gå ut emellan.
 
Ska ta nya bilder där ute snart, det tar sig verkligen! Boxarna är ju helt klara med galler, skutdörrarna och allt. Bara krubborna och det som ska upp. Annat än på denna "gamla" bilden alltså:

Onsdag

2012-08-08 @ 10:17:48
Godmorgon! Dags att rycka upp bloggen lite igen. Min dag ser ut såhär:
 
• Damsuga mitt rum(!)
• Rida med Julia & Jennifer
• Kanske få hem en kattunge!
• Antingen vara hemma ikväll när vi får besök eller vara med Malin och Hanna
 

Designfronten

2012-08-07 @ 23:11:52
Har varit helt dött på designfronten ett tag, har verkligen inte... haft orken. Sen blir man fruktansvärt tom på ideér och inspiration när man säljer bloggdesigner. Jag vill ju kunna "jobba" mer den både för er och min egen skull. Det är ju ändå en extra liten inkomst för mig ^^ Men det blir lite enformigt så ibland får man pausa lite. Jag har inte gjort något på ett bra tag, så idag har jag i alla fall fixat designen som jag lottade ut i bloggtävlingen. Vann gjorde ju Ida.

Mysig ridtur

2012-08-07 @ 21:22:56
Nu har Fantasia stått i två dagar (hon fick stå igår eftersom jag inte var helt på topp så att säga), så idag fick det bli en lång mysig ridtur. Red till havet faktiskt, där fick Fantasia plaska lite i vattnet men sen räckte det tyckte hon.
 

Inhandlat stallutrustning

2012-08-07 @ 17:26:04
Efter att Malin åkte hem idag, åkte jag och hela familjen till Uddevalla och Torp för att handla grejer till stallet. Blev en massa nödvändigheter såsom boxlås, krubbor, vattenhinkar, grep, sop etc. Även torv och foder. Ska torva boxarna någon dag, Fantasia behöver nämligen stå inne redan på fredag eftersom jag ska tävla på lördag. Givetvis får ju Alpha också stå inne då. Hoppas att det går bra och att de trivs!
 
Vi har förresten lagt ut annons på vår boxplats nu, den finns på hästnet (urdumt bara att man inte kan klicka sig in och få webbadress till en specifik annons där) och på blocket HÄR.
 

Bästistime

2012-08-06 @ 20:44:33

Har lagt bloggen åt sidan idag vilket ni kanske märkt. Tar nya tag imorn!

Bloggtävling i samarbete med toltaren.se/smycken

2012-08-06 @ 12:00:00
Nu kör jag igång en ny bloggtävling, denna gången med ett mycket påtagligt och konkret pris ;) Min kompis Sofie gör nämligen handgjorda smycken och gav mig äran att lotta ut ett här på bloggen! Jag köpte själv två smycken av henne och valde att lotta ut ett likadant örhänge som jag har. Det har earcuff, en pegasus och tre kedjor. Superfint!
 
Reglerna är enkla:
Följ mig via bloglovin
♥ Gå in på toltaren.se/smycken och välj ut ditt favoritsmycke. (Klicka på fliken "Smycken" och sedan på t ex Örhängen)
♥ Lägg upp bilden nedan på din blogg/DV/FB tillsammans med en länk till detta inlägget
♥ Lämna en kommentar som innehåller:
- Namn, mail, bloggadress (om du har någon)
- länk till inlägget där du lagt upp bilden
- namnet på ditt favoritsmycke
 
 
 
Tävlingen avslutas troligtsvis på söndag, alltså den 12:e augusti.

Svar på kommentarer

2012-08-05 @ 23:16:53
Kan du lägga upp några mer bilder på det ljusgula schabraket? Det ser nästan vitt ut ju? :) vem är det som betalar frakten? Kram! <3
- Har ingen som gör färgen mer rättvis direkt... du får helt enkelt föreställa dig ^^ I verkligheten syns det tydligt att det är ljusgult och inte vitt. Köparen står för frakten, såvida man inte bor nära mig!
 
Har sett att du rider med stövlar i bland & med skor & chaps i bland, hade inte du kunnat skriva ett inlägg om för & nackdelar med stövlar& skor å chaps? Hade vart kul å veta då jag står å väger på om jag ska köpa stövlar eller skor å chaps!
- Uppmärksam läsare ;) Men jo det stämmer. Jag tycker bäst om att rida i stövlar och hade helst alltid gjort det. Men eftersom jag inte vill slita på stövlarna mer än på tävling och träning så använder jag chapsen till vardags. Jag måste ha något av det, har blivit så van vid det så utan rider jag som en kratta. Hade jag haft massa pengar hade jag inte tvekat på att köpa ett par till stövlar att slita på hemma, men det har jag ju inte. Mitt råd till dig är att köpa ett par stövlar OCH ett par chaps. Chaps behöver inte alls vara dyra, mina kostade 199 kr eller något. Några skor förmodar jag att du redan har. Om inte så finns det ju billigare alternativ där också.
 
Några frågor.. Hur hjälper ett hackbett? Vad är skillnaden på ländtäcke och ridtäcke? Hur sätter man på ett? Kan man rida ett "vanligt" dressyrpass med det? Alltså galoppera osv. Tack i förhand! Skulle vara grymt om du svarade :)
- Det är ett alternativ till att rida på bett helt enkelt. Ett ridtäcke går fram framför sadeln där det vanligen fästs med kardborre. Ett ländtäcke ligger bara över rumpan och fäst i sadelgjorden. Man använder det ju oftast för att hästen är klippt och då är det bra om man tar av det när hästen är uppvärmd, och lägger på det igen när man ska skritta av. Fantasia var klippt i vintras och då gjorde jag så. Fast när jag red ut fick hon ha på sig det hela ridturen, det skadar väl inte det heller.
 
En smart idé om du inte hittar nån, köp/låna en shettis? Dom är billiga att köpa, behöver inte en massa mat och träning utan du kan ju bara träna trix och så ibland och de är bra roliga sällskap? :)
- Vi har tänkt på det, men det får verkligen bli en nödlösning. Helst ska det ju vara någon mer i Fantasias storlek med tanke på betet, och sen är det ju större chans att det är någon att rida med då. Visst, jag har alltid velat ha en egen liten shettis att trickträna med men jag hade nog inte hunnit det så ofta.

Vad jag pysslar med

2012-08-05 @ 16:58:01
Är inte flitigast på att blogga just nu, har inte så mycker ideér. Jag är för tusan mer aktiv på Instagram, och mer engagerad också för den delen. Vill bara kika in och tala om vad jag gör. Har pusslat mesta tiden idag, haha. Fantasia vilar och jag ska strax till mormor med familj och deras gamla kompisar. Finns inte mycket mer att säga... bara två veckor kvar på detta sommarlovet ungefär, det ska jag verkligen försöka nyttja det till fullo!
 
Dagens tips till er - börja inte pussla, det är såå frustrerande emellanåt!

Bloppis

2012-08-05 @ 14:37:21
Lägger upp bloppis igen, med de saker som finns kvar och som jag glömde förra gången.
 
Grönt schabrak
Allround, strl full. Var svårt att göra färgen rättvis på bild, men det är ljust äppelgrönt samt med beiget kantband. 100 kr så skickar jag med ett spö i samma färg (har nämligen tre gröna spön, hehe).
 
Vitt dressyrschabrak
Köpt som allroundschabrak (över internet) men i själva verket är det värsta dressyrschabraket, strl full. Vitt med grå och röda detaljer. Jag gillar det väldigt mycket men har inte direkt använt det. Så kom med bud
 
Gult Schabrak
Ljusgult allroundschabrak, strl PONNY. 40 kr
 
Beigea lindor
Fleecelindor i ljus beige färg. Kardborreknäppningen är ljusblå. Köpt i ett beige/blå täckesset från Hööks, lindorna är dock bara använda en gång. 40 kr.
 
Transportskydd
Endast framskydd, bakskydden är trasiga. Strl PONNY (passar Fantasia). Ska tvättas. 50 kr
 
Sadelgjord
Sadelgjord med kraftig resår i båda ändar, 120 cm. Säljes då den är för lång för Fantasia. Av märket Globus, nypris 300 kr. Sparsamt använd, har en enda liten skråma. 50 kr
 
Svanskappa
Mörkbrun svanskappa samt "fästet" till sadel. Använd ganska mycket under en period men är i fint skick. Strl PONNY, passar Fantasia och går att förstora mycket samt göra fler hål. 50 kr (Nypris ca 200 kr)
 
Röda stigbyglar
Plaststigbyglar sprayade med röd färg. De är mer klarröda i verkligheten, nästan lysande. Har inget att mactha dem med, använda väldigt få gånger. Kom med bud
 
Kontakta mig på mail eller via Facebook om ni har frågor / är intresserade av något.

F**k allergy?!

2012-08-04 @ 21:40:31
Mamma är allergisk mot hästar
- Vi har en häst...
 
Mamma är allergisk mot katter
- Nu ska vi skaffa katt...

Än en gång - KAOS IN THA HOUSE!
Mormors misse får stå för bilden!

WOW

2012-08-04 @ 16:01:34
Red själv förut och lämnade Alpha själv i hagen. Han kunde se oss hela tiden eftersom jag red på ängen, så han överlevde ;) Red dressyr och jag kan bara säga att när man kämpat som jag gjort i fyra år... så även om det inte är mycket för omvärlden så för mig... WOW. Det känns som att jag faktiskt hittat knapparna nu.
 
Det tar långt tid att få henne avslappnad, det gör det, det gjorde det även idag. Man får kämpa så gott det går och vips bara släpper det. Man känner genom tyglarna hur hon går från att streta emot till att faktiskt ge respons och verkligen FÖRSÖKA, även fast det är jobbigt. Med ett litet knäpp liksom, så tar hon emot hjälperna om än för en halv sekund. Emellanåt försöker hon börja trava när jag håller om med benen, men nu vet jag att det är för att jag gör precis rätt - hon tycker bara det är jobbigt och vill underlätta lite för sig själv. Då får jag liksom "övertala" henne till att försöka lite till. Och när hon gjort det, då ger jag mig för dagen.
 
Nu kan jag bara blicka framåt. Jag har kommit närmre underfund med hur jag ska göra och det kan bara bli bättre!

Alpha & Julia

2012-08-04 @ 11:43:41
Några bilder jag knäppte i onsdags,

Kort och lätt

2012-08-03 @ 20:43:08
Red med Julia idag, till paddocken. Ställde fram några små hinder men det blev inte mycket hoppat. Blev kort och lätt pass. Imorn ska jag nog rida desto intensivare, dressyr på ängen om det inte är för blött. Är lite taggad med tanke på att det gick så bra i onsdags :D

Magic Brush

2012-08-03 @ 13:00:00
Jag skaffade ett par Magic Brush i höstas någon gång. Nu har jag dock inte använt de på månader, tycker det är lättare och skönare att borsta med en vanlig borste. De ger ju ingen WOW-effekt, men de är helt klart bra sålänge borstarna var "rena". Efter ett tag blev de smutsiga och helt fulla av hår, och nu har de har legat och samlat damm hemma ett bra tag.
 
En av fördelarna med Magic Brush skulle ju vara att man kan tvätta de i tvättmaskin, undrar hur många som gjort det?
Jag har inte "orkat" testa - förrän nu. Och det fungerade ju bra. Okej visst, allt hår försvann inte - men de är åtminstone rena om än lite håriga. Ska se om jag kan pilla bort resten hår. Sen ska jag nog börja använda borstarna igen!