Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Ridit och flyttat hästarna

2012-06-30 @ 19:05:26
Har ridit och flyttat hästarna till en ny hage. Nu går de i den bredvid de precis gick i, men ska nog öppna upp mellan dom två så att vi slipper flytta vattnet. Red Fantasia på grusvägen med halsförlängaren. Försökte få henne avslappnad och till att sänka huvudet i trav, galopperade lite också och gjorde några skänkelvikningar i trav.

Mitt "nya" rum

2012-06-30 @ 14:43:21
Är i nästan klar med rummet nu. Foton ska beställa och sättas upp och väggen med alla prisrosetterna ska ändras också (antingen tar jag ner rosetterna eller flyttar dem, och har enbart den lilla hyllan och tavlor där).
 
Det jag gjort i rummet är:
• Slängt ut skrivbordet, keyboarden, den vita hutchen, byrån vid sängen och TV:n.
• Flyttat sängen, den lägsta vita hyllan, spegelpedistalen, papperkorgen och stolen
• Dragit in fåtöljen/stolen och glasbordet som ståt i stugan
• Byt ut den svarta mattan mot en större blå (orkar inte bry mig om att den inte passar med tapeten)
• Köpt en spegel, äntligen kan jag se hela mig utan att behöva sitta ner eller gå till ett annat rum!
• Köpt krokar att ha på dörren så att stolen slipper bli offret för alla mina kläder
• Slängt en himla massa onödiga prylar och flyttat saker
FÖRE-bilder kan ni se HÄR.
 
Det går allt att få en förändring utan att behöva byta golv eller tapet eller ens köpa massa nytt.
Jag trivs mycket bättre nu! Mysigare, mer plats och inte massa onödigt. Skrivbord och TV klarar jag mig utan. Satt ändå aldrig vid skrivbordet, läxor gör jag i köket eller i vardagsrummet (eller på datorn) och datorn har jag i knät i sängen/soffan/vid matbordet. Och TV:n... haha, man blir lätt synskadad av att se en textad film då den är så liten. Hade på den ytterst sällan, ser ju hellre på TV:n nere. CD-spelaren skulle också åkt ner men jag fattade inte hur man gjorde (skruvade och höll på helt själv, så stolt är jag!) så den fick hänga kvar, den tar ju ingen plats direkt.

Summerpics

2012-06-30 @ 11:47:05
Fotat mig själv för en gång skull, det händer inte ofta. Kände mig tvungen att ta de klassiska höga-gräset-bilderna innan vi slår av det. På mig har jag tishan jag köpte på Gina igår, så fin! Shortsen är ett par gamla jeans som jag klippt av.

Bloggdesign

2012-06-30 @ 10:26:56
 
Blev klar med denna bloggdesignen igår, till Marica. Det går lite segt just nu, fastän att beställningarna bara öser in. Bara tanken på att jag har 8 på kö stressar mig och det gör det svårt att göra någonting överhuvudtaget. Men idag ska jag börja på nästa, får försöka hitta ett flyt i det. Det blir dock svårt nu när jag ska jobba, kommer bli mest på helger.

Tossig

2012-06-29 @ 21:30:45
Skrittade till klätterslänten i skogen idag, hade sällskap av Erika och Embla en bit. Klättrade upp och ner 5 gånger där det var minst brant, sen på hemvägen travade jag lite. Fantasia var småtossig idag. För att inte tala om innan jag red! Det berodde dock på att Embla ridit Kron innan och när jag skulle rida så fick han komma ut i hagen igen, så då ville hon också följa med. Men när jag red så var det liksom "OJ, en människa", "HJÄLP, en trädkvist bröts", "AHHHH, en buske". Haha, såå störigt men samtidigt sött.
 
Det är lite konstigt det där. Det är först nu den senaste tiden hon blivit sådan att hon får såna dagar... då hon är heltossig, tittig och rädd för allt. Annars bryr hon sig inte ett skvatt om sådant, hon är lugn i nästan alla situationer. Men så kommer de dagarna när hon beter sig som värsta... nervösa fullblodet. Haha, hon är lite knepig den ponnyn ;-)

Spö i drivande syfte

2012-06-29 @ 19:50:43
Om jag ska vara som alla andra och ta upp moderniseringen av djurskyddslagen kanske..? Åtminstone en av punkterna:
- Att använda spö för att driva på hästar blir förbjudet. Spö blir bara tillåtet för att ”korrigera hästen för att undvika olyckor”.

Det är ju en bra grej, det finns många som verkligen inte kan hantera spön. Men om jag tänker på min egen situation... jag KAN inte rida Fantasia utan spö längre. Eller, klart jag kan rida henne, det är inte så att hon busar/bråkar eller så. Men hon är... LAT. Som det så fint heter. VÄLDIGT LAT.
 
I början var hon världens piggaste häst enligt mig, men det var ju fyra år sedan nu. Så dels har hon blivit äldre och dels har hon blivit tryggare hos mig. Ju tryggare hon blivit med mig, ju mer bekväm och lat vågar hon vara. Hon vågar ta för sig, t.ex. genom att försöka strejka mot det som är jobbigt. Rider jag med spö är det inga problem, jag behöver bara hålla i det så är hon mer vaken. Så jag använder det ju faktiskt i drivande syfte, skulle jag (försöka) hoppa utan spö skulle vi nog inte komma över många hinder. För Fantasia är inte överkänslig för skänkeln om man säger så... Det är väldigt svårt att rida henne med enbart säte och ben liksom.
 
Så på det sättet jag använder spö är typ djurplågeri eftersom det inte längre ska vara tillåtet enligt djurskyddslagen, eller vad? Fast samtidigt är det ju stor konstrast mellan min spöanvändning och t.ex. travhästar som blir piskade att springa fortare när de redan springer allt de orkar. Jag slår aldrig Fantasia, jag har det i handen och om det skulle behövas så petar jag på henne. Men som sagt är det i just drivande syfte...
 
Men det är ju inte så att jag tvingar henne att springa fort och tvingar henne att hoppa, hon gillar det. Ingen kan ju säga att denna ponnyn ser missnöjd eller pressad ut.
 
Förresten, jag förstår inte riktigt hur dom resonerar för den andra delen av punkten - att spö bara blir tillåtet för att "korrigera hästen för att undvika olyckor". Jag kan inte på något sätt förstå hur ett slag med ett spö ska kunna undvika olyckor?! Någon kan gärna berätta det för mig, jag kanske bara är trög. Om man inser att en olycka är påväg att hända tar man väl inte till spöt!
 
Hur tänker ni om detta?

Gårdagens filmklipp

2012-06-29 @ 17:33:41
Mina händer har verkligen blivit usla. De hänger ju med fast på ett ryckigt och osmidigt sätt ser jag nu. Ser ni också det? De har varit mycket bättre förut. Tror förresten att jag smackar utan att jag är det minsta medveten om det, haha. Går lite trögt/långsamt på vissa ställen men jag ville inte öka för mycket då det var blött i marken på vissa ställen.
 
Nu ska jag gå ut och hämta Fantasia. Ska rida ut en liten bit, bara ta det lungt.

New in

2012-06-29 @ 16:14:29
Vit blus - Lindex, tisha - Gina Tricot, linne - BikBok, Bikiniöverdel - Stadium, eyeliner & bodybutter - HM

Shopping @ Torp

2012-06-29 @ 13:38:03
Jag har inte glömt er ska ni veta. Är på Torp och shoppar med mamma, nu ska vi äta på Donken. När jag kommer hem ska jag rida, fixa filmerna från igår, lägga in en bloggdesign och försöka blogga en massor! Kan visa er vad jag köpt också om det intresserar er? :)

The power of this blog

2012-06-28 @ 23:58:23
Ännu en kväll har rullat förbi. Fick träffa personerna jag ska tillbringa varje vardag med i tre veckor, fick höra regler och annat, sedan grillade vi på badplatsen medan massa "svenshögenbor" röjde och gjorde snyggt där. Åkte hem vid 8, åt glass, såg på New Moon och fixade naglarna. Stämningen var aningen stel på "träffen", så lite nervositet på det medförde att nästan vartenda nagel var trasig sen... x)
 
Får la börja titta igenom era bloggar och snart utse vinnaren av gästbloggningen (ni som missat kan läsa om det här), bara 30 bloggar att välja mellan... ni gör det väldigt lätt för mig :-) Men det är hur kul som helst och lite sjukt att så många var intresserade av detta! Den här bloggens kraft slutar aldrig förvåna mig, haha.
 
Också en liten uppdatering om hårddisken. Pappas polare hade inte verktyg för att öppna upp hårddisken men han visste kanske ett ställe där man kan lämna in den. Åhh snälla gud var på min sida, jag har hanterat den bra... faktiskt!

Nu när jag ändå börjat att leda in detta inlägget på femtioelva olika spår kan jag ju ta ett femtiotolfte: Har fixat till ännu lite mer i mitt rum nu. Det är i stort sett klart, det känns mycket mer MIG nu. Det saknas bara foton som ska upp på dörrar och väggar och att det dröjer (om det nu går att rädda några bilder) kan ni nog räkna ut själva...

Bilder - del 2

2012-06-28 @ 19:00:00
 
 
 
 
 
 

Första doppet - check!

2012-06-28 @ 16:44:49
Idag har jag tagit första doppet! Redan. Det var svinkallt men hela huvudet gick allt ner ändå. Har även stekt och fått ännu mer färg, det ser ljust ut nu - kanske är jag riktigt BRUN innan denna sommaren är slut! När vi kom hem från stranden utklassade jag mamma i kubb. Nu ska jag strax iväg och träffa gänget jag ska jobba med på simskolan, börjar ju nästa vecka! Känner två av dem lite, men det är ändå lite läskigt, haha ^^
 
Sorry för ännu en bild i repris men nu måste jag sticka!

Bilder - del 1

2012-06-28 @ 15:11:45
 
Huvudet i vädret ja. Fast baken är ju med hyfsat bra så skit samma.
 
 
"Fan va jobdigt det va dååå"
Amatörhindret nr. 1, haha.
 

Hoppning

2012-06-28 @ 11:57:33
Glömde skriva att Fantasia fick vila igår.
Men förut hoppade jag nere på ängen, mamma fotade & filmade. Så nu kan ni vänta er bilder och film. Hoppade inte så mycket eftersom det var så varmt. Hade inte heller så många hinder så det blev ingen riktig bana. Det var första gången vi hoppade mer än enstaka hinder efter att vi gick omkull och Fantasia visade inga tecken på att hon har dåliga minnen från just hoppning. Det är ju otroligt skönt! Fantasia var jätteduktig, hon vägrade eller tvekade aldrig.
Ni får fler bilder senare! Nu ska jag åka till stranden ett par timmar.

Årsdag & födelsedag

2012-06-28 @ 09:18:54
Idag för exakt fyra år sedan hämtade jag hem Fantasia. Det är även hennes födelsedag (typ). Hennes födelsedatum är okänt så på pappret fyller hon år den 1:a januari, men jag bestämde att den skulle vara idag, på årsdagen. Tänkte spy massor utav bilder på er idag, gamla som nya, men jag väntar till senare.
 
Grattis Fantasia och grattis till oss ♥
Skulle haft en film klar till denna dagen också men som ni vet gjorde hårddisken uppror innan jag var klar med den. Får återkomma med den om nu något går att rädda.

BJUDER TILL TUSEN!

2012-06-27 @ 21:04:24
Kan detta vara innebörden av uttrycket 'FOREVER ALONE' kanske?
Jag var rastlös och ingen ville spela kubb med mig, vad ska man göra liksom...

Gästbloggning av mig

2012-06-27 @ 16:24:58
Har fått flera stycken förfrågningar om gästbloggning bara de senaste dagarna. Det hade varit kul att skriva ett gästinlägg men kanske inte hundra, så jag tänkte att jag gör såhär:
- alla som vill ha ett gästinlägg av mig på SIN blogg kommenterar här!
 
Väljer ut "vinnaren" inom kort. Jag har en idé om vad jag ska skriva om. Det blir lite personligt, lite pep-talk, lite om bloggen samt såklart en liten presentation av mig själv.
Nu sticker jag till Ikea, sen blir det ridning och sedan blir det blogg-time!

KubbmästarN

2012-06-27 @ 11:23:29
Jag har utsett mig själv till kubbmästare. Vann över Johan och Maria igår - TVÅ GÅNGER. Then who's the boss liksom? Annars åt jag Ben & Jerrys, fixade i rummet, solade och sprang runt och var rastlös. På kvällen efter jag ridit var jag lite med Maria, Johan och deras kompisar.
 
Idag... ska sola nu om det är varmt. Och se klart Twilight. I eftermiddag ska vi till Ikea, ska köpa en grej till rummet :D Ska rida efter det ikväll. Idag tar pappa med min hårddisk till en polare som kan sånt där... håll tummarna nu hörni! Jag är typ nervös, haha :(
 
Bjuder på en gammal bild ur arkivet (från april förra året)

Some sketches

2012-06-26 @ 20:57:07

Avslappnad och stadig

2012-06-26 @ 20:43:36
Red ut på Fantasia idag igen, hade tänkt hoppa nu när det är fint väder men ängen var för blöt. Mamma gick med medan jag skrittade fram. Sedan satte jag på halsförlängaren och travade och galopperade på grusvägen. Hon blev väldigt avslappnad och stadig trots snodden, och jag kom ner ordentligt i sadeln (satt ner mestadels).

Jag har blivit en i mängden!

2012-06-26 @ 18:03:35
Har gått runt i budgetvarianter eller slitit på mina låga "rosa"/randiga converse i x antal år nu. Det var dags att ta steget! (Som alla andra redan gjort!) Gjorde en beställning hos Malin när hon skulle till USA - vita converse! Ja, man behöver ju inte vara rädd att sticka ut... Sååå opraktiskt färg men så snygg, särskilt till bruna ben ♥
 
Hur länge tror ni jag lyckas hålla dom VITA? haha

Förslag på hur man kan måla bommar?

2012-06-26 @ 15:54:23
Nu är jag taggad på att måla bommar! Särskilt som man kanske får hjälp av Becca :D Har ni några förslag på hur man kan måla dem? Gärna mer avancerat än bara enfärgat eller randigt, jag gillar utmaningar ;)
 
Av de bommar jag målade för två (?) år sedan så vart zebrabommarna det största projektet! Det tog tid och var pilligt - men det är lätt de snyggaste bommarna jag sett! Annars har jag två helrosa, två vita med blå/gröna/gula smala streck samt röda med vita tjocka streck. På bilderna nedan ser ni lite hur de ser ut.

Failklipp med Expo

2012-06-26 @ 11:03:07
Någon av er kanske kommer ihåg när och Issa hoppade i ridhuset tillsammans (i mars detta året). Hon hade med sig både Pongo och Expo, jag fick testa rida och hoppa Expo. Efter den dagen hade jag två goa filmer inkl. failklipp:
 
 Där har ni Issa när hon red Expo och fick smaka på backen...
 
...och här har ni mig när jag red Expo och fick smaka på manen, haha!

Slapp dag för Fantasia

2012-06-25 @ 18:23:36
Idag kändes inte som en dag att "åstadkomma något inom min ridning", haha. Skrittade (och travade ytterst lite) en kort runda på Fantasia. Sen fick hon en tor morot. Slapp dag för henne med andra ord! Nu ska jag återgå till rummet!
 
Ni ska bara veta hur trött jag är på att välja första bästa bild ur arkivet (jobbigt att bläddra ju!)
istället för att kunna välja fritt på min hårddisk :( Åhhh, behöver den så! Snart går jag under...

Ridängen

2012-06-25 @ 17:06:01
Jag och pappa har börjat hägna in ängen där jag brukar rida. Så att man kan släppa hästen där vid behov, eller om jag ska longera eller träna från marken. Han slog först gräset och igår började vi sätta stolpar. Det stod mellan att göra den rektangulär - så rakt som det går på den skeva ängen - eller att hägna in hela, hur skevt och snett det än blir.
 
Jag valde det sistnämnda för att få så stort som möjligt. För liksom, hur ofta är man behov av en precis rak och exakt ridbana? Vet precis vad ni tänker nu - när man rider dressyrprogram. Men det kommer sååå inte hända mig, haha! Bara på skoj och då spelar inte vinklar och mått någon roll.
 
Som jag skrev på min lista - jag ska försöka måla fler bommar. Har fyra par (två av varje) målade bommar och resten miljarder bommar är omålade. Hade vart kul med lite färg. Pappa får göra två nya hinderstöd nu när vi har två "fötter".

Kvällen/natten & nu

2012-06-25 @ 13:43:02
Hej på er! Spenderade kvällen/natten hos Malin med Hanna och Jessica. Underbart att träffa Malin som precis kommit hem från USA. Tog moppen dit igår kväll och idag var på torget med H & J samt solade med J innan jag åkte hem.
 
Nu ska jag fortsätta städa och röja på rummet. Igår var jag i full gång med borrmaskinen i högsta hugg, tog ner det ena och det andra, tömde lådor och slängde saker. Är fast besluten om att snart kunna checka av punkten "Möblera om i rummet och slänga all onödig skit" på listan. Här ska ni få se FÖRE-bilder på mitt rum:

Massa filmer

2012-06-24 @ 17:44:37
Nu är det snart vår 4-årsdag. Jag började med en film, en bättre och mer utvecklad version av "3-årsfilmen" - den ligger på min hårddisk. Den sög ju. Ni får se gamla filmer sålänge! (Och hålla tummarna för att det går att rädda hårddisken)


"3-årsfilmen" jag gjorde inför vår 3-årsdag (rätt uppenbart kanske).


Vår första tävling.

En av de senaste tävlingarna - vinst.

Vi har tagit oss genom bra stunder...


...som dåliga ♥
 

Vi har tagit smällar...


...och jag har fått kämpa...


...men jag har vunnit det finaste man kan få - det här bandet mellan oss.
 
Vilken resa vi gjort, och än är den inte slut. Gud vad jag älskar denna ponnyn! Bäst och oersättlig.

Kort uteritt

2012-06-24 @ 15:42:18
Har precis varit ute och ridit Fantasia. Blev en ganska kort sväng ute. Fantasia var pigg och glad men lite fjollig i början, tror att hon såg spöken eller något - hon hoppade till några gånger utan att det "hände" något runtom.

Summer 2012

2012-06-24 @ 13:44:16
Nu tänker jag skriva en lista på vad jag SKA göra i sommar.
Har ni också en lista på vad ni ska göra i sommar? Dela med er, för jag utmanar er alla :D
 
• BADA! Jag har inte tagit första doppet än, vad gick snett?!
• Bada med hästarna
• Läsa Breaking Dawn igen
• Träffa Sanna
• Dra hit Issa, My, Olivia och Felica samt deras hästar
• Jobba! (sommarjobb på simskolan)
• Möblera om i rummet och slänga all onödig skit
• Sälja massa bloggdesigner
• Måla fler bommar till hoppängen (har sjukt många omålade)
• Använda kameran bättre!!!
• Se The O.C. och Vampire Dairies från början
• Äta tonvis med Ben & Jerrys
• Flytta hem alla mina saker från Husebacken
• Se alla Twilight-filmerna igen (det var sjukt längesedan!)
• Bli brun
• Rensa bland alla mina hästsaker och sälja det jag inte behöver
• Fixa Fantasias nya stallplats
• Partaja med mina tjejor
• Hoppa på Mys studsmatta (rena träningspasset - blev stel i hela kroppen efter sist, HAHA)

Nyss vaknat (a k a blivit väckt)

2012-06-24 @ 12:45:09
Det var la tur att jag gjorde ett tidsinställt inlägg, för här SOVER vi! Vaknade nyss, eller nej - jag väcktes. Fan, jag hatar att sova bort halva dagen. Idag ska jag städa rummet och rida. Ikväll får jag se vad som händer.

"Under tiden använder vår ko denna yta för bete"

2012-06-24 @ 09:00:00
Bara jag som älskar blogg.se's ko?!
Den som dyker upp när sidan eller någon data inte kan hittas/laddas.
Allt för att lätta upp stämningen de gånger man helst vill strypa blogg.se, haha ;)

Hejdå boxen!

2012-06-23 @ 21:13:55
Har varit och tömt boxen på Husebacken. För sista gången. Nu säger jag farväl till boxen som varit "min" i typ 3 år (de första året när Alpha stod i denna boxen hade Fantasia den som Boppan har nu). Hejdå boxen! ♥

Nu händer det grejer

2012-06-23 @ 18:42:48
Som jag nämnt har jag en stor sak på G som kommer förändra mycket, inte minst för Fantasia. Vi har sagt upp vår stallplats på Husebacken - nu händer det grejer ska ni veta. Jag är så spänd inför detta!

Konditionstränat

2012-06-23 @ 18:16:09
Det stod mellan konditionsträning och klättring idag. Det var lite blött i markerna (och bästa klätterstället är i skogen, i en slänt) så valet föll på konditionsträning. Travade fram och tillbaka på grusvägen, sedan skrittpaus och sedan mycket galopp. Det händer för sällan att jag galopperar mycket och ordentligt på rakt spår. Skrittade av länge sedan. Nu forsar regnet ner så nu har Fantasia fått på sig regntäcket.

Lördag

2012-06-23 @ 12:16:32
Hoppas ni hade en grym midsommarafton! Min blev inte riktigt som planerat, det slutade med att jag och Hanna kollade film, snackade om allt mellan himmel och jord och spelade dart hemma hos henne. Men det var riktigt mysigt ändå.
 
Idag kommer... eller hon har nog redan kommit hem - Malin! Hon har varit i USA i 2½ vecka, gud vad vi har saknat henne! ♥ Får se om jag kanske kan träffa henne senare. Måste till stallet och ta ut bädden ur boxen, det ska högtryckstvättas och göras fint snart. Sen ska jag rida. Och så ska jag till mormor och träffa min kusin.

All about the money?

2012-06-22 @ 16:00:00
Allt handlar om pengar i dagens läge. Det faktum går inte att förneka. Men enligt min mening har det gått för långt när det gäller liv levande varelser, hästar.
 
Ska man köpa en bra "första ponny" som inte är över 20 år får man tömma plånboken rejält. För en "första ponny" borde ju vara ordentligt utbildad, trafiksäker och lugn och snäll i all hantering och kanske ha tävlingsrutin. Okej vad vet jag egentligen, men när ska jag köpa ponnyn hästen till min unge tycker jag att den borde ha de kriterierna. Och då kostar det - för att komma tillbaka till just pengarna. Ska du ha en billig häst är det antingen • ett föl/en unghäst som säljs för att stolpskottet till säljare kom på att woouups, vi har visst inte plats till något föl, eller • en gammal häst som endast får gå som sällskaps- eller promenadhäst, eller • ponnyn med kapacitet som är såååå lovande och såå snäll och duktig MEN behöver en bestämt hand, och visar sig vara världens mardröm.
 
Nämen det verkar ju så i alla fall. Folk sätter priserna så högt. Vad hände med "hemmet viktigare än priset"? Jag säger som Jessie J - Forget about the pricetag! Se till hästens bästa istället! Behöver den nödvändigtsvis få det bättre hos en familj med alla pengar i världen? Nej, snarare tvärtom... De kanske kan köpa varenda pryl ur ridsportsbutikerna, delta i tävlingar varje helg, betala licenser och dyra träningar och på så sätt ta sig upp i klasserna och ta vara på hästens kapacitet. Men är det det ända som spelar någon roll numera?
 
Forget about the pricetag, let's pay with love instead.
 
Fantasia köptes vi inte för en dyr summa. Men det betyder inte att hon är mindre värd egentligen. Hon hade utbildning, hade tävlat och var världens snällaste häst. Så det finns en gnutta hopp trots allt. Eller så hade jag bara en jävla tur!

Ingen rymdvetenskap

2012-06-22 @ 13:00:00
Tro det eller ej men att blinga sin hjälm är ingen rymdvetenskap! ^^ Det ända du behöver är strasstenar och det kan du köpa på Biltema för 50 kr/ark. Det finns en sort med bara små stenar och en annan med olika storlekar. De är självhäftande, så du slipper hålla på med lim. Bra metod för att ge nytt liv åt din utrustning!
 
 
Har förutom hjälmen blingat träns och stövlar. På stövlarna (mina förra som såldes för längesedan) satte jag dit några stenar längst upp. Tränset hade lite annorlunda pannband och nosgrimma som jag tog till vara på när jag tog fram blingblinget (också sålt nu).
 

Glad Midsommar

2012-06-22 @ 11:15:21
Ha en trevlig midsommar alla ni!
 
Vaknade nyss, sms:ar med Hanna och chattar med kompisar. Kvällen är oklar, får se hur det blir. Ska snart gå upp ur sängen, käka frukost och göra något vettigt. Ska ner till hagen och ge Fantasia massa morötter men ska inte rida idag.

Kanske möjligen eventuellt

2012-06-21 @ 22:22:09
Har ägnat några timmar enbart åt bloggen nu ikväll. Skrivit ett bang-inlägg och ett annat (något för er som undrar hur jag blingade hjälmen) som ska upp imorgon - då blir det midsommarplaner med Hanna.
 
Solade och lunchade ju med Jessica i förmiddags som ni vet - jag säger bara OH MY GOD vilken god buffé ♥ Har jobbat lite med en bloggdesign under dagen också. Har INTE städat... glömde - eller nja, sköt upp det, haha. Typiskt mig ;)
 
 
Nu blir det mat (är kanske möjligen eventuellt hungrig nu typ 10 timmar efter lunchen) och film med mamma & pappa.

Skänkelvikningar och annat

2012-06-21 @ 20:06:10
Red dressyr på ängen idag - utan gummitygeln, bara basic. Huvudet fick hon ha där hon ville, bara hon lyssnade, gjorde skänkelvikningar när jag ville. Hon blev lite springig och bökig ibland, lite konstigt att hon fjantar sig så när hon faktiskt är jätteduktig på skänkelvikningar när hon väl skärper sig. Jobbade mycket med galoppen i slutet och det kändes riktigt stadigt och bra. Vi var lika rosa idag som häromveckan, fast idag hade jag ingen fotograf på plats.

Sagt och gjort

2012-06-21 @ 17:06:16
Har blingat hjälmen nu, tycker det blev skitsnyggt! Dock snyggast på längre avstånd. Har inte satt stenar runt hela den "grå saken" men jag gör nog det förr eller senare. När jag tröttnar jag på allt bling kan jag bara ta av dem igen.

Blinga?

2012-06-21 @ 12:00:00
Har länge tänkt att jag ska blinga min nyaste hjälm, den blå/svarta. Så att den sticker ut lite mer. Med det har inte blivit av. Men om jag skulle fixa det snart kanske? Jag har ändå massa strasstenar liggande hemma. Vad tycker ni?

Torsdag

2012-06-21 @ 10:30:43
Dagens planer då. Om en timma ska jag träffa Jessica i stenungsund. Ska sola och luncha ihop. Sen hemma ska jag nog städa, det är kaos in tha house (eller ja, i mitt rum). Ikväll ska jag rida på ängen, någon kanske fotar om jag är snäll.
 
Har förresten en stor sak på G som kommer förändra framtiden för mig, min familj, Fantasia m.fl! Nyfikna?

Uteritt med My

2012-06-20 @ 22:50:00
Det blev en väldigt mysig ridtur idag, tillsammans med My & Boppan. Det var mycket knott och skit det sista, det är ju nackdelen att rida sent på kvällen. Slapp den värsta värmen iaf, frös faktiskt på vägen hem, hehe. Vi red i skogen och till en äng där vi rejsade lite, sedan hem till My och hämta glass innan vi red hem ;)

Inget kan stoppa mig, när jag bara rullar fram

2012-06-20 @ 19:14:15
Solade, åt glass och glodde på en serie i några timmar tidigare. Nu har jag varit hos My en stund. Åt upp hennes Ben & Jerrys, hoppade studsmatta, filmade en ful film och åt mer glass. Jag kommer rulla fram efter detta sommarlovet...
 
Ska rida ut med My lite senare. F har dock redan motionerat sig själv lite idag under tiden Embla red Kron - hon sprang runt och gnäggade efter honom och var jätteledsen, haha sötnosen. Nu har de bytt hage och går i en annan, på andra sidan huset typ. De drunknar nästan i allt gräs ;) (Gammal bild ↓)

Blå outfit

2012-06-20 @ 13:35:53
Söndagens tävlingsoutfit var blå, alla möjliga nyanser av blå faktiskt, haha. Men jag tycker det blev snyggt ändå!
 
Hjälm - Lamicell Transformer
Väst - Race Safe
Tröja - Gina Tricot
Byxor, benskydd, träns (minus nosgrimman & pannband) - Hööks
Nosgrimma - Kyro Riding Gear
Pannband - Swarovski
Schabrak & huva - Catago
Stövlar - Globus Bocaj

Globus Bocaj

2012-06-20 @ 11:07:16
Ni ville ha en liten recension på stövlarna så här kommer det.
 
Mina stövlar är ett par Globus Bocaj. Jag har haft dem sedan februari förra året och har inte ångrat en sekund att jag köpte dem! Jag använder de först och främst på tävlingar. Men också på träningar och ibland hemma när jag hoppar, rider dressyr eller blir fotad - när jag vill rida mer seriöst helt enkelt.
 
Jag trivs som sjutton i dem, de är jättesköna att rida i och tycker att det är minst lika snygga nu som när jag köpte dem. De är jättemjuka i lädret och "sladdriga" jämfört med andra läderstövlar, men jag gillar det. Tycker inte om stela hårda stövlar som tar en livstid att "rida in". Mina behövdes knappt ridas in, det var bara när jag gick runt mycket i dem som jag fick skoskav i början.
 
Jag köpte dem för 2 300 kr (egentligen kostade de 2 500, var rea eller något just då) - pengar som jag sparat ihop själv. De är nog det bästa dyra köpet jag någonsin gjort för helt egna pengar, de är fortfarande värda vartenda öre.
När de är som snyggast - nyputsade med SKOKRÄM. Oftast rengör jag dock bara med glycerintvål.

Fan.

2012-06-20 @ 10:15:25
Idag skiner solen men det kan inte få mig på bra humör just nu.
 
Min hårddisk strejkar fortfarande... börjar ge upp hoppet om att det är något "tillfälligt". Igår fick jag den dock att nästan funka. Hade haft i den längre i datorn och plötsligt bara dök den upp. Men när jag klickade på den händge sig skiten så jag gjorde samma sak igen men då stod det "åtkomst nekad". Alltså, hela mitt liv finns på den hårddisken! Bilder och filmer från alla kameror och mobilen jag haft sen år 2006, filmer och serier, musik, videos jag gjort, bloggdesigner... Jag har inte lagt ett skit på själva datorn eftersom jag vet hur kassa dom är. Och det är så typiskt också, för i julas önskade jag mig en till hårddisk så att jag skulle kunna ha en backup liggande som jag aldrig skulle röra. Men den funkade inte i min dator och det blev aldrig någon ny.

Fan.
En liten tröst är att jag lagrat bilder på internet i väldigt många år (bl.a blogg) - många bilder och filmer finns ju här.

När vi gick omkull

2012-06-19 @ 18:59:42
Det var några som ville se hela filmen från tävlingen, men här kommer en enskild på när vi går omkull. Usch... (Känsliga bör kanske inte se)

Uteritt

2012-06-19 @ 18:44:18
Hade tänkt klättra Fantasia i skogen idag, men jag ångrade mig och red ut och hade det mysigt bara. Galopperade på grusvägarna, skrittade i skogen och i tog även ett hopp hemma på ängen. Gick bra! Hon fick konstiga ryck några gånger bara, hon stannade och ryckte till med huvudet.

Munkelandshoppet - LD+5

2012-06-19 @ 13:02:48
Här har ni filmen från tävlingen i söndags (fram till att vi gick omkull)
 

Godmorgon

2012-06-19 @ 12:09:07
Men gud... vaknade typ nu, kl. 12. Hatar att sova så länge, känns som att halva dagen redan gått då! Fast det spelar inte så stor roll, ska inte direkt göra något idag. Hela denna första sommarlovsveckan kommer nog bli så, haha. Slappt!

Vet ni, min statistik slog i taket igår - över fyra gånger så hög mot vad jag brukar ha - tack vare Linn!

Ska fixa videon från tävlingen nu, så den kommer upp snart!

Min förra bloggdesign i ny form

2012-06-18 @ 23:16:53
Nu när jag inte kunnat titta på film eller serier på min hårddisk har jag fixat med en bloggdesign.
- Vilket inte heller gick helt problemfritt eftersom photoshop-filerna ligger på hårddisken, men jag fick till det mesta ändå

Min kompis Anna vann min förra design i utlottningen jag hade, nu äntligen har hon fått den! Den är dock inte helt klar, ska lägga till lite saker när min hårddisk vill fungera igen. Tycker denna designen gjorde sig grymt mycket bättre på hennes blogg, med hennes bilder, än vad den gjorde på min! Kolla in den live här!


Ogillar faktiskt en sak med nya blogg.se nu - designa! Det var fruktansvärt omständigt att pilla med koderna. Det laggade när man skulle markera rader, det var rörigt med all världens färger på texten och det gick segt ._.

Skrittat i regnet

2012-06-18 @ 20:09:09
Vart ute i regnet och ridit Fantasia. Skrittade ut barbacka i ca 40 min, det gick bra. Travade några steg på asfalt också, hon gick rent. I övrigt var hon okej, såren såg bra ut och läker fint.

Usch... har film på hela rudan inkl. fallet. Vågade knappt se den. Nedan har ni en print.
Kommer åtminstone lägga upp en video inom kort på de fina hoppen hon gjorde innan.

Nya blogg.se

2012-06-18 @ 18:28:52
Jag är redan nästan helt hemma med den nya layoten/designen och funktionerna. Vilken förbättring! Många bra saker.

Först måste jag hissa bilduppladdningen. För det första är det enklare nu när det inte kommer upp ett nytt fönster när man ska ladda upp bild utan att arkivet alltid finns bredvid. Sen är det oerhört smidigare nu när man kan välja flera bilder samtidigt och ladda upp, och att bildstorleken ändras för alla om man ändra på en utav dem.

Jag gillar att man kan välja fler än en kategori på ett inlägg! Dock gör jag inte det då bara en av kategorierna visas på bloggen. Jag tycker tidsinställningen har blivit smidigare, och numera kan man tagga inlägg med ord, vilket ska göra det lättare att söka i bloggen.
 
Som jag redan skrivit så älskar jag också att man kan ändra kategori på flera inlägg samtidigt. Det kom nämligen väldigt lägligt för mig då jag precis höll på att minska antalet och organisera om bland kategorierna.

En ny funktion är att man kan svara på kommentarer direkt där man läser kommentarerna (vilket också är ett nytt system för - ett bra sådant). Jag har provat en gång och det funkar, dock vet jag inte hur nödvändigt det är med tanke på att den som kommenterar nog inte kollar in inlägget gång efter gång bara för att se om man fått svar.

Ännu en förbättring, väldigt liten och inte så viktig dock, är bildarkivet. Man kan få fram bildadressen både till fullstor och miniatyr bara genom att hålla muspekaren över.

Ni andra blogg.se:are, vad tycker ni - gillar ni nya blogg.se? Varför/varför inte?

Ytteligare några tävlingsbilder

2012-06-18 @ 16:00:00
Har fått ännu fler bilder från tävlingen på Tjörn förra söndagen, från en annan läsare. Tack Lisa! Hoppas det inte är uttjatande med alla tävlingsbilder jag lägger upp - det har ju varit mycket tävling nu!

Min hårddisk gör uppror

2012-06-18 @ 13:51:17
Vilket drabbar bloggen mer än ni någonsin kan ana

Hade på datorn hela natten med hårdisken i (ja det var nödvändigt), fast den var typ avstängd imorse. I alla fall så vill inte jäveln funka nu! Jag har alltid behandlat den varsamt (nästan) och den är inte DÖD - den bara strejkar. Den lilla lampan på den lyser men den vill vägrar dyka upp i datorn... eller i TV:n... eller i den andra datorn.

Åhhh, FML.
Jag får väl googla. Det finns alltid en bunt människor som råkat ut för samma problem tidigare, och någon av dem borde ju ha tagit upp det på något forum?! Om inte tycker jag att någon ska göra det nu, för min skull!

Något som gör mig glad mitt i detta elände är att Linn valde just mitt mejl som en av hennes läsarstorys - CHECKA!

Hästens definition av gående bord

2012-06-18 @ 11:54:54
Godmorgon!  Nu känns det att det är sommarlov på riktigt. Vad ska man göra liksom?!
Startar upp dagen med en liten video jag filmade igår när jag tog ut Heli. Vem känner INTE igen sig? ;)

Två senaste bloggdesignerna

2012-06-17 @ 21:27:40
Sjutton vilken slappis dag. Kom ju hem från tävlingen redan vid elva så jag har haft ett par timmar att döda. Har i princip bara suttit vid TV:n och datorn - och det tänker jag fortsätta med under kvällen. Jag som hade tänkt ta tag i bloggdesigner... det får vänta tills imorn. Kan förresten passa på att visa de två senaste jag gjorde, en åt Julia och en åt Isabelle. Givetvis är dessa uppe på jpdesign.blogg.se, följ mig där om ni vill ha koll på mina jobb.
julialundgren.blogg.se
infrequent.blogg.se

Dagens bilder

2012-06-17 @ 16:48:17
Bilder från tävlingen idag, mamma som fotat. Åhh va fin hon är ♥ Det var rätt snyggt med blått va? :)

Vi mår bra!

2012-06-17 @ 12:48:46
Mina läsare måste vara de bästa! ♥
Det är bra med oss, jag är helt oskadd och Fantasia också näst intill.


Gick omkull på näst sista hindret, jag kände att vi kom in hur fel som helst så jag fick driva som satan - men jag vet faktiskt inte riktigt hur det gick till. Tror att hon hoppade av väldigt tididigt och räckte inte över utan drog med sig bommarna och gick omkull. Jag ramlade av i fallet men slog mig inte, blev bara chockad och orolig för Fanta.

Fantasia såg ut att må bra så jag tänkte först att jag skulle starta i LC:n, bara för att hoppa någonting liksom. Fast det kändes inte rätt mot henne. Jag var i alla fall uppe på henne direkt och skrittade av och travade lite för att se så att hon gick rent. Såg sen att hon hade två sår, ett på knät och ett litet skrapsår på mulen. Men annars verkar hon helt okej. Får bara hoppas att hon inte kommer ihåg hoppning som något hemskt.

Just det - innan vi gick omkull (på näst sista i omhoppningen) gick hon superbra! Blev bara ett stopp på ett vågplank i omhoppningen, drev dåligt och tog inte världens bästa sväng. Det kommer (fler) bilder sen :)

Ute.

2012-06-17 @ 11:24:40

Gick omkull i första klassen...
strök mig från andra. Skriver mer senare.

En bild av Fantasia

2012-06-16 @ 19:00:00
Visar en till bild jag målat i skolan. Målade av en bild på Fantasia med vanliga färgpennor.

Är det kul att jag visar upp teckningar och annat jag gör? :)

Fler bilder från tävlingen

2012-06-16 @ 17:00:00
Fick jättefina bilder som en läsare fotat på mig och Fantasia i söndags. Fick även en kommentar av en annan läsare som varit där som ångrade att hon inte tog idol med mig. Känns lite sjukt men så himla gulliga är ni!
Tack Ida!

Bråkig

2012-06-16 @ 14:09:46
Har varit ute och fixat Fantasia lite, tvättat ben och borstat. Skulle ställa upp henne på plattan vi brukar ha bilen på, som har en ränna. Perfekt att tvätta hästen på! Ska ordna två ordentliga uppbindningar, en på varje sida, så att det blir precis som i en stallgång. Idag skulle jag testa ställa henne så, fast med provosorisk uppbindning, men det blev pannkaka. Hon stegrade och snurrade så jag fick sätta henne som jag gjort förut, i endast en ring. Sen var hon jobbig när jag duschade benen också, stampade och höll på som vanligt.

Det är så jobbigt att hon blivit så jävla bråkig att duscha! (Och att binda upp?)

Något som kan gå på några minuter (en snabb avspolning typ) blir plötsligt väldigt omständig. Det kan ju bero på att vattnet i stallet är SVINKALLT. Men hemma finns det varmvatten att dra ut så jag hoppas hon lugnar sig lite vad gäller sånt. Även vad gäller uppbindning. Första gången jag satte henne vid en annan uppbindningsring här hemma fick hon också smått panik, men där har jag stått nästan varje dag så hon har vant sig. Hoppas det är desamma med detta, det är ju ganska praktiskt att ha de fast från båda sidor.

Någon som är van vid såna här problem vid duschning och uppbindning? - Har ni några tips?

- Uppbindningen hon vanligen står vid här hemma

Nu är Fantasia ute i hagen igen så jag hoppas inte att hon smutsar ser sig för mycket, typ rullar sig på det lerigaste stället, haha... Jag och mamma ska nämligen ta bort henne och Kron till stallet sen, precis innan jag ska iväg :) Så nu blir det duschen, ska på min kusins kalas sen.

Grym kväll!

2012-06-16 @ 11:22:18
Har vart hemma i två timmar redan, har sovit en stund i min egen säng och nu äter jag frukost. Hade en grym kväll/natt med goa människor, inte minst mina fina tjejor ♥ Malin fick vara med på ett hörn även fast hon är i USA nu, vi skype-ade (finns nog inget ord för det va? haha) med henne!

Mina fina tjejer Hanna och Jessica, och jag. Läckert ;)

Dömande blickar

2012-06-15 @ 15:00:00
Tänkte berätta mer om tävlingen i söndags (skrev om den här), om en grej som jag helt glömde bort att skriva men som jag tror bidrog ganska mycket till resultaten. Särskilt första rundan som inte alls kändes bra även fast den var felfri. Jag slarvade massor, såklart inte medvetet men jag hade så mycket i huvudet...

Det var den första tävlingen som jag känt en riktig press. Inte från mig själv, mina föräldrar eller laget utan från alla andra; mina konkurrenter och publiken - såna som jag inte alls känner. Jag kunde inte koncentrera mig alls på min ridning inne på framhoppningen. Dels berodde det på att det var kaos därinne med 6 ekipage och trångt mellan hindren och väggarna. Gjorde knappt annat än att rida ur vägen för de andra. Men det berodde också på att jag kände allas blickar döma mig.

Jag vet att Fantasia inte är den vackraste hästen. Hon är kantig, galopperar inte i korrekt form, släpar ofta bakbenen, hamnar lätt i korsgalopp osv. Det är inget jag bryr mig om, jag bara kör min grej och ibland går det hem och ibland inte. Men i söndags hostade hon även väldigt mycket (förut har hon hostat när höt varit torrt/dammigt, men nu har hon hostat ibland ändå fastän hon inte äter något hö), vilket gjorde att det kändes som att alla dömde mig ännu mer. Jag ville så gärna visa dem alla att Fantasia KAN minst lika bra som de där fina ponnysarna. Jag ville för mycket och gjorde för lite. Jag kunde bara tänka på vad andra kunde tänkas tycka om mig.


Brukar aldrig, ALDRIG, tänka på vad andra kan tyckas tänka om mig/Fantasia. Men i söndags mådde jag nästan dåligt pga alla dessa tankar... Har ni också känt den här pressen någon gång?

En bambi

2012-06-15 @ 12:00:00
Detta var det sista jag målade i kursen Bildverksamhet A (individuellt val). Tråkigt nog finns det ingen B-kurs :(
Målade av en bild i en bok - med avkvarellfärg (första gången jag målade med det)

Night of nights

2012-06-15 @ 09:19:37
Ska strax åka till Stenungsund och möta Jessica och Hanna. Ska handla lite inför ikvällen, sen åker vi hem till Jessie och taggar grillparty! The night of nights ^.^

Har fixat två tidsinställda, har inte haft ideér till fler men jag kanske uppdaterar via mobilen under kvällen.
Fantasia får tyvärr vila idag, men jag tror hon är minst lika glad för det :)

Nu blev det änna jobbigt!

2012-06-15 @ 00:12:03
Har ägnat mig enbart åt min Ben & Jerrys och New Girl sen jag kom hem i förmiddags förutom när jag red. Kollat bloggen lite emellanåt. Fick en smärre chock när jag loggade in nu, haha. Det kommer säkert inte dröja länge innan jag kan nya layouten/designen i sömnen, men just nu... allt går i slowmotion, haha!

Mest glad blev jag över att man kan markera flera inlägg i arkivet och byta kategori på alla samtidigt! Började ju fixa och ändra bland mina kategorier för ett tag sedan så här har man suttit med säkert över 20 sidors inlägg som man fått byta kategori på var för sig. Så detta var positivt!

Tredje helgen i rad

2012-06-14 @ 19:59:10
Har glömt att berätta att jag ska tävla på söndag igen. Detta blir tredje helgen i rad - såhär IGÅNG med tävlingar har vi aldrig varit! Jättekul är det, bara inte Fantasia tröttnar... för jag är jättetaggad! Nu när Bohuscupen över ska jag ge gärnet indivuduellt, har fått nog av lagtävlingar. Kändes ju lagom kul i söndags efter att de andra i laget gjort felfria rundor och jag sätter 12 fel...

Hursomhelst, åker till Munkedal på söndag och startar i 75 cm och 80 cm - någon mer som ska dit?
De har meeting lördag-söndag, men jag valde bara söndagen då det passar bäst.
Ska dock på kalas lördag så får se hur det blir med installning, duschning och fodring...


Var på samma tävling, "Munkelandshoppet", förra året och det gick superbra i 75 cm - kom 2:a!

Hur det än går på söndag så ska Fantasia få vila från tävlingar ett tag sedan.
Inte länge om jag får bestämma dock, några veckor! Men såsmåningom är det väl dags att ta in hö och då kan man inte ha något planerat ^.^

Kravlöst

2012-06-14 @ 19:43:05
Hade tänkt mig en kravlös uteritt idag, men så red jag förbi stallet när My red i hagen. Så jag joinade och kollade in hennes nya d-ponny Danny, en riktig cooling! Tog några skutt över hindren som stod där, men annars blev kravlöst ändå. Galopperade på grusvägen hem sedan innan jag skrittade av runt gården och förbi grannarna.

Another day in paradise

2012-06-14 @ 12:57:36

Det var gårdagens bilder hörni. Kommentera och gör mig glad! (ännu gladare, sommarlov nu ju!)

Avslutning

2012-06-14 @ 08:04:28
Har avlutning idag, längtar typ dit så att jag kan krama om alla goa vänner. Imorn blir det grillparty, då ska det firas! Just nu hemma står denna goding och väntar på mig, med den ska jag fira hemma idag ♥

Markarbete

2012-06-13 @ 22:05:03
La fram en serie upphöjda bommar på ängen och satte på gummisnodden. Försökte få henne avslappnad men ändå framåt. Det gick hyfsat, jag är nöjd iaf. Ni får några bilder nu och resten imorgon.


Dagens

2012-06-13 @ 21:19:41

Red på ängen förut och såhär såg vi ut. Mamma fotade lite i slutet av passet så fler bilder blir det.

Hjälm - Lamicell Transformer
Tröja - Gina Tricot
Ridbyxor, chaps, skor - Gekås
Schabrak, benskydd, träns - Hööks

Åsiktsinlägg

2012-06-13 @ 15:59:19
Får önskemål om att skriva åsiktsinlägg. Det är dags, det håller jag med er om. Men jag har lite tomt på ideér så förslag mottages hjätligt!

Ledig

2012-06-13 @ 12:18:42
Har haft en lång go sovmorgon. Och gjort en rejäl frukost med syrran. FÖR JAG ÄR LEDIG IDAG. Mitt lov har i princip börjat. Fast avslutningen är imorgon så har min hjärna haft sommarlov i flera veckor redan, haha.

Idag blir en slappisdag med film, serier, dator och ridning. Yeeaah ;)

Film från lagklassen

2012-06-12 @ 20:06:00
Har precis ridit ute med Malin + Kron. Vi red till sjumilaskogen och galopperade lite.

Nu har jag fått tag på filmen från tävlingen.
Pappa lyckades inte filma förklassen utan bara lagklassen. Jag tycker faktiskt det ser bättre ut än det kändes, fick ju hyfsat poäng ändå - 44,5. Men vad tycker ni? Är det en typisk Josefine+Fantasia-runda eller sämre/bättre? Bortsett från stoppen.

Underlaget var väldigt lerigt och TUNGT, det kanske syns? La förresten märke till att det andra hindret hon vägrar på, är precis samma skrikiga gula som hon vägrade ut sig på när jag tävlade där för 2 år sedan, haha.

18!

2012-06-12 @ 17:14:27
167 dagar, mindre än ett halvår, kvar tills min artonårsdag ♥

Hur många fördelar blir det inte liksom?!
Kan bara komma på en nackdel som ni säkert kan gissa :(

Sista bilderna

2012-06-12 @ 12:00:00


Sista tisdagen i tvåan

2012-06-12 @ 09:33:20
Gick och la mig "tidigt" igår, typ rekord... Haha. Såg filmen Eragon som gick på TV, den var ju bra! Idag har jag en lektion, idrott. Och vi ska LEKA, med vikarie. OVÄRT. Ont i magen har jag också. Menmen, jag får väl stå ut när det är den allra sista tisdagen i tvåan!

Kommer upp fler bilder från tävlingen tidsinställt idag, på mig och Fantasia.

Gillar denna bilden massor!

Finaste inomhusbilderna alltså!

2012-06-11 @ 18:27:14
Blev alltså ingen skola alls idag. Sista lektionen var också inställd! Fast det fick jag reda på efter att jag redan hade bestämt mig att stanna hemma. Jag har inte gjort så mycket mer än bakat scones, börjat på en "ny" video (åhh den kommer bli så bra!) och ridit.

Så det vart en halvtråkig dag sådär - tills jag klickade in på linnolsson.se, då blev jag glader :D

Några av bilderna som knäpptes!

Ute och skrittat

2012-06-11 @ 17:58:52
Var ute och red förut. Skrittade på en trög halvsovande häst i lite mer än en timma. Hade ingen spö och hon ville bara hem, så det gick i slowmotion innan vi red på hemväg. Det räcker att jag har ett spö i handen så är hon mer vaken och framåt, men utan spö går det nästan inte att rida.

Hoppekipage på Tjörn

2012-06-11 @ 16:00:00
Fotade några få ekipage på tävlingen igår. (Mestadels på Isabelle som red i mitt lag)

- Isabelle Petrusson och Red Hot Chili Pepper

- Okänt ekipage- Isabelle igen

- Ellen Sörensson och Lilla Grå- Den andra lilla tjejen i mitt lag och hennes O´boy. Så söta :D

Spread my wings

2012-06-11 @ 13:20:42


Bara att hoppa av bussen och ta nästa buss hemmåt igen

2012-06-11 @ 11:36:13
Då fick jag slösat några timmar denna morgon på att gå upp "tidigt" och åka buss i onödan. I stenungsund fick jag veta att första lektionen var inställd och nästa (som är dagens sista) börjar inte förrän halv tre. Bara att gå av och vänta in nästa buss hemmåt igen. Kanske åker in till sista, men det är tveksamt alltså... x)

Vad ska man göra nu då?
Kan ju börja med att fixa någon bättre frukost än knäckemackorna förut!

En bild från igår, kommer fler under dagen!

Mer om Fantasia

2012-06-11 @ 08:00:00
När jag skrev presentations-inlägget om Fantasia kortfattade jag mig väldigt. Missade även ett par grejer som hade vart bra att ta med, som jag ofta får frågor om - t ex om mankhöjden. Har lagt till information nu och gjort det lite mer ingående, så vill ni kika så hittar ni det här.

En hyfsad bild från idag

2012-06-10 @ 20:03:49
Min kamera får då stå ut med mycket - idag blev den dränkt under första rundan!
...Ändå blev det bara en hyfsad bild, haha. Men det hänger ju på mammas fotarskillz...

Men det KAN bli så grymt underbara bilder där, vattnet är bara en bit från paddocken! Ska titta igenom bilderna från andra klassen nu - sa åt mamma att fota HELA tiden så vi får väl se ;) Några bilder finns det säkert som kan visas upp!

Bohuscupen final

2012-06-10 @ 17:37:33
Är äntligen hemma efter en oerhört seg tävlingsdag med dåligt väder och "dåliga" rundor...

Förklass

- Den kändes inte alls bra, slarvade allt för mycket. Fick en jättedålig galopp. Dock var vi felfria men jag är faktiskt inte ett dugg nöjd ändå. (Pappa lyckades inte filma rundan heller så jag kan ju inte kolla på den i efterhand heller)

Lagklass
- Försökte skärpa till mig ordentligt, rida fram på ett bättre sätt och jobba med galoppen. Fram men mer ihop och med bättre rytm. Tyckte jag fick en liten förbättring och hoppningen var inga problem på framhoppningen. Banan hade blivit ännu lerigare och tyngre sen första klassen då det regnade nästan oavbrutet. Fick två stopp som jag tror delvis berodde på det. Totalt 12 fel (tidsfel också), men poängen var helt okej - 44,5. Har haft denna domaren flera gånger förut (det kanske gjorde sitt, haha) och hon är ju bra skön!

Fantasia fick i alla fall gå och göra de andra avundsjuka i sin fina nosgrimma och sitt pannband från Kyro ;)

Jag har faktiskt ingen aning om hur det gick för laget totalt.
Det gick i alla fall bra för de andra individuellt. Det var en annan b-ponny ryttare med i laget idag, utöver mig och Isabelle. Hon var jätteduktig och kom på tredje plats med 43 poäng. Hon var bara typ 10 bast och helt ny på tävlingsbanan, stentufft! Så roligt att se :D

Förvånandsvärt

2012-06-10 @ 14:00:00
Vet ni vad med ER som förvånar mig mest när det kommer till mig och Fantasia?

Det är att jag aldrig, ALDRIG har fått höra att jag är för lång för henne (nu lär det väl komma bara för att jag nämner det, haha). Inte på tävling, inte av tränare, inte av nära och kära... inte ens i anonyma kommentarer på bloggen! Det är ju såklart skänt, men det förvånar mig något otroligt då såna kommentarer verkligen slängs till både höger och vänster på bloggar. Ett jävla hysteri är vad det är.

Jag är inte kort, inte lång, alldeles lagom enligt mig - strax under 170-strecket. Men jag är ändå snart 18 år och tävlar c-ponny, bara min ålder gör mig "stor" på henne kan jag själv tycka. Skämt åsido, enda gångerna jag känt mig lång på Fantasia är när jag rider barbacka, eller på tävling när man tävlar mot små barn.

Som sagt, grymt skönt - men med tanke på hur mycket annat vissa läsare får för sig så hade en kommentar om min längd inte förvånad mig det minsta även om jag själv inte anser mig för lång.

Stormförtjust i bilden ♥

Gött stöd

2012-06-10 @ 11:00:00
Jag fick ett rätt gött stöd ändå, underbart!

SHRF - NU KÖR VI!

2012-06-10 @ 09:00:00
Finalen av Bohuscupen idag, går på Tjörns Ridklubb. Tävlar med Isabelle och någon ny tjej i laget. Jag ska ge ALLT! Måste åtminstone överskrida 35 poäng, haha - det lär ju inte vara något problem sålänge det är en riktig domare ;)

September 2008

2012-06-09 @ 20:00:00
HAHA! Skrattar ihjäl mig åt några av dessa bilder... eller nä, åt alla rättare sagt!

Lördag kväll

2012-06-09 @ 18:24:44
Nu har jag fixat en bra kväll för fantasias.blogg.se! Det blir massa urgamla bilder.

Nu ska jag snart ta moppen till Jessica och spendera kvällen där. Kanske stannar till i stallet och ger hästarna mat först. Får se vad kvällen bjuder på! Men det blir nog en hel del snack och mys ♥

Förresten, vill ni få lite underhållning (eller medhåll, inte vet jag) kan ni läsa här. Fan va cool bloggare. För det är väl ganska modigt att skriva såna texter när hon borde veta att man kan blocka/anmäla och söka upp hennes IP hur lätt som helst? :) Gav henne lite smaskig info, undrar vad hon gör av den ;)

Ha en trevlig kväll!

- Gammal bild på mig och syrran -

Häst på rymmen

2012-06-09 @ 17:06:02
Nu är både Fantasia och Kron hemma i stallet, Fantasia får ju stå inne över natten eftersom det blir tävling imorgon. Att ta hem båda två helt var dock inte så lätt och resulterade i häst på rymmen, en arg Josefine och en hand som gör ont!

Skulle som sagt hämta båda i hagen hemma vid mig. Annars när jag bara hämtar Fantasia håller Kron på att jaga iväg Fantasia och gör det allmänt jobbigt att hämta henne. Så nu gick jag mot Kron först och skulle ta fast honom först, men han bara vände rumpan åt mig. Så jag tog Fantasia först i alla fall, för då brukar han ändå svansa efter intryckt i Fantasias rumpa. Men tror ni han gjorde det idag? Nä, han stack ut ur hagen. Han började springa på ängen hemmåt fast han ångrade sig eftersom Fantasia inte var med. Satte fast Fantasia i närmsta stolpe vilket var staketet på altanen. Sedan sprang jag och pappa runt efter Kron som sprang över ängarna, runt huset och i trädgården. Han ville ju inte springa hem för Fantasia var ju kvar här, haha. Pappa fick fast honom och sen kunde jag och min syster leda båda hästarna till stallet.

Blir så arg över att han vänder rumpan mot mig i hagen! Jag är ju snabb och hoppar undan men vill inte veta hur det hade varit om han sparkat mig. Det är en jävla flodhäst vi snackar om liksom (förlåt för ordvalet), en stor och stark Nordsvensk. Vill gärna att han har lite respekt för mig!

Han är alltid så när han och Fantasia går själva i en hage. Tyvärr (av idiotiska anledningar som jag inte kan ta upp här) så "kan" ingen annan häst sällskapa dem, det hade gjort det hela enklare! Alla säger åt mig att ha ett spö till hands i fall han skulle dumma sig, men jag vill faktiskt inte ha det då Fantasia är rädd för spön och ljudet av slag - då skulle ju hon också springa ifrån mig i hagen. Så jag vet inte hur jag ska göra med den där djävulska hästen. Vill bara att Fantasia ska slippa gå med honom och gå med någon annan, men som sagt... det går inte.

Slog till honom med ett grimskaft förut, hans kedjegrimskaft, men träffade min egen hand. Vill ogärna röra/böja lillfingret, det gör ont. Det är så typiskt mig sånt där >.<

Dagens garv

2012-06-09 @ 15:15:40

Enligt mig var Fantasia världens piggaste häst i början, men detta var väl ändå att överdriva ;)

Har fler bilder från denna dag, då vi hade en liten tävling hemma i stallet. Datumet var 14/9 2008. Vill ni se mer eller?

Glada grabbar

2012-06-09 @ 11:51:37- Johan och hans kompisar -

Student på Mimers Hus var rena KAOSET... och där ska jag ta studenten nästa år, herregud! Fick panik bara av att se på allt folk när jag skulle leta upp och gratta några kompisar (vilket var mission impossible ungefär). Efter väntan och lite spring fram och tillbaka tills flaken var tillbaka, åkte vi hem till Johan.

Filmmys

2012-06-08 @ 21:26:46
Kom nyss hem och det spöregnar så jag känner inte någon större lust till att rida, så jag gör helt enkelt inte det. Istället ska jag ha myskväll med mamma och pappa framför TV:n. Har precis satt på en film och tagit fram godispåsen från 4-gott. Perfekt! Ska försöka fixa med några bloggdesigner under tiden, man är ju kvinna... ;)

120607

2012-06-08 @ 16:30:00