Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

31/5 Skogstur

2012-05-31 @ 22:47:14
Idag busade vi lite i skogen jag och Fantasia. Red lite här och klättrade lite där ^^ Herregud vilka minnen det väckte, det var inte igår jag brukade rida i den skogen! Det var på den tiden man red shettis eller red ut med någon shettis... alltid när vi red ut var det just i den skogen, haha!

Lite jobbigt var det allt, joggade en del i skogen och tog lite galopp på en liten äng.

MP10(a)

2012-05-31 @ 17:41:24
Idag var det fältstaffetten i skolan, min klass gled runt som cowboys! Vi var rätt sämst, fast enligt MIG var vi både bäst pch snyggast av alla! MP10 ♥ Eller MP10a, varför nu någon kom på att sätta dit ett A när det bara finns en klass ^.-

Jag är hon med hatt :) Hahahaha. Nejmen jag är hon som ser helt deprimerad ut, haha!

Sen jag kom hem (övningskörde lite för första gången på en evighet) har jag kollat BB, bakat muffins med min syster och bara slappat. Orkar inte dra till stallet... än... ska se klart BB först, haha. Och försöka blogga... om något vettigt...

Fantasia (presentation)

2012-05-31 @ 10:00:00
Fantasia är c-ponnyn jag köpte för 4 år sedan. Det började med att jag skulle få ha en sommarhäst och slutade med denna lilla hästen. Hon är min första och hittils enda egna häst jag haft. Nu är hon 20 år men är lika pigg än idag som hon var som 16-åring. Vi tävlar då och då och har gjort det mer eller mindre i 3½ år, i hoppning. Tävlar mest på lokal nivå LD/LC, men har startat reginalt en gång och det lär bli fler. Har även startat en klubddressyr men det lär det INTE bli fler starter i. I år satsar jag på hoppningen, är inne på mitt allra sista ponnytävlings-år nu, blir 18 till hösten. Vi är väl inga rosettplockare direkt, det går lite upp och ner. Men nyligen tog jag en vinst och en 2:a placering på en terränghoppning.

Hemma gör vi allt möjligt, vi har kul utomhus eller tränar från marken, trimmar dressyr eller bara myser. Eller hoppar såklart! Fantasia älskar att hoppa sålänge man inte blir pressar henne när man själv är osäker. På högre höjder än 70 cm får man minsann inte sitta och slappa på hästryggen om man vill få över henne.

Fantasia har lärt mig så himla mycket, hon hjälpte mig inte bara att gå från skogsmulleryttare till tävlingryttare - hon har lärt mig vad tillit är. Den relation vi jobbat upp under dessa åren är så betydelsefull. Den här ponnyn är fantastik och jag kommer nog aldrig ha hjärta att sälja henne. Mina planer just nu är att behålla henne även om jag skaffar storhäst såsmåningom.

Fantasia är en korsningponny, irländsk import. Precis maxad c-ponny med sina 139,5 cm. Man vet aldrig riktigt vart man har den här hästen, men det är det som är så himla roligt med henne, det växlar så! Ena dagen kan hon vara helt tossig och bara dra på uteritten, andra dagen kan hon vara lat och envis och allmänt stoig, tredje dagen kan gå runt som världens snällaste och lugnaste och bära på nybörjare, för att sedan fjärde dagen ge allt på en hopptävling med mig. Hon har ett hjärta av guld, men hon ger inte något gratis om man som ryttare inte ger 110% hela tiden.

Hon var ridskoleponny en gång i tiden, långt innan hon kom i min ägo. Hon har antagligen också varit misshandlad tidigt i livet då det märks i hennes beteende mot människor och hastiga rörelser - för att inte tala om långa spön. Dock har det där blivit otroligt mycket bättre sen jag köpte henne.

Jag har henne uppstallad hos min "granne" som har ett litet stall med några hästar samt en åsna. Just nu går hon dock utanför mitt hus i våra egna hagar.
Finns det något jag borde lägga till tycker ni? Ni kanske undrar något särskilt om henne?

Kontakta mig

2012-05-30 @ 23:43:00
Vid enkla frågor och liknande föredrar jag att ni kommenterar, så brukar jag antingen ge er ett svar på er egen blogg eller i ett inlägg. Vid lite större frågor/funderingar/synpunkter, samarbetsförslag samt gällande bloggdesigner - mejla mig på fantasias@live.se. Vid snabba frågor kan ni prova skriva på Facebook (Josefine Pehrson), lägg gärna till mig som vän.

Ny design på plats

2012-05-30 @ 18:40:20
Tryck f5 några gångra gånger om det ser rörigt ut!

Har suttit med designen nästan hela dagen förutom de få timmarna jag arbetade i skolan. (Internet var totalt värdelöst i skolan idag förresten, så jag kunde inte komma in på bloggen). Den är inte helt och hållet klar dock, men ändå såpass att jag kunde lägga upp den. Länkar och sånt ska fixas bara. Jag är helnöjd! Vad tycker ni?

Lite småfix

2012-05-29 @ 22:30:12
Lite småfix runt om bloggen ska tas tag i nu. Först och främst ska bloggen få en ny design, har tröttnat så in i norden på denna. Det är nog lite därför jag bloggar så dåligt nu också, det blir roligare med en design man trivs med! Håller på en ny nu, den kommer bli i enklaste lagen, men jag tror ni kommer gilla den ändå.

Nu när det blir lov vill jag komma igång med bloggdesignerna bättre. Har bestämt mig för att fixa en ny "blogg" där allt om bloggdesignerna ska finnas. Ett helt nytt namn ska den få, ska klura lite på det. Tror jag ska lägga upp försäljningen lite annorlunda, med två olika prisalternativ.

Funderar på att strukturera upp hela bloggen bättre... jag tänker främst på kategorierna. Minska antalet, det är så fruktansvärt många. Men jag har försökt tusen gånger men lyckas aldrig x) Jag trivs ändå med dem jag har...

Lite småfix som sagt. Inom kort hoppas jag kunna lägga upp en ny design, håll utkik!


En bloggdesign igen

2012-05-29 @ 21:23:13
Har legat lite nere med bloggdesignerna nu när det varit så mycket i skolan det sista. Men nu har jag fått sålt en igen, till Carolina. Titta in på hennes blogg för att se resultatet "live" ^^

29/5 Dressyr ute

2012-05-29 @ 20:31:58
Hade tänkt att kanske hoppa idag eftersom det blir tävling på söndag. Men jag kände att jag verkligen inte hade någon lust så det hade nog bara blivit pannkaka. Föredrar att rida ute och ha kul innan tävling istället för att traggla i paddocken. Så jag red ute idag, på grusvägarna och på min äng. Hade på halsförlängaren faktiskt och la all fokus på att få henne avslappnad. Hon blir lätt stark och springig ute. Så jag skrittade mycket och pratade med henne så hon fick hitta lugnet, sedan kunde jag sätta igång henne i trav och på ängen tog jag även lite galopp.

Det gick kanonbra, hon var jättelugn och fin hela tiden. Inget tjafs eller spring alls. Nöjd!

Bland det värsta som finns

2012-05-29 @ 09:25:44
• Du går på en avstängd buss, är svintrött, lutar dig mot rutan... Sen startas bussen fast står kvar och skaket/darret som uppstår är så jävla hemskt va?!

Fårskallar som bäar - speciellt när man står på logen och packar foder. Det kom nog inte som en nyhet för er som sett den här videon! Så jävla skönt att de går utomhus nu, haha.

• Fantasia lyckas alltid dra på sig massa fästingar om sommaren! Ofta är det pyttesmå som sätter sig på mulen - det är ju sjukt äckligt - men så ibland när man kollar extra noga överallt så hittar man fästingar som är helt vita och stora som ärtor... och omöjliga att krossa typ... DÅ, ÄR DET VIRDIGT!

Haha... Håller ni med om något?


Idag kör jag på sovmorgon och att moppa till bussen i ösregn... ha en bra dag!

28/5 Klättring

2012-05-28 @ 22:24:34
Idag klättrade jag och My igen, nu ska Fantasia få biffa till sig! Fantasia var så duktig så, hon verkar ha fattat att det inte lönar sig att försöka springa i backarna. Innan vi red ut, innan My var klar med Boppan, red jag lite i paddocken och jobbade lite i skritten. Halter och volter och sånt igen.

I somras var hon bra fin ♥ Fast det var under perioden jag ofta använde gramantygel. Sen bytte jag taktik några gånger, nu har jag mer fokus på bakkärran och inte på vart huvudet befinner sig.

Förvånad och irriterad

2012-05-28 @ 08:00:00
Jag blev lite misstänksam i lördags när det började rulla in fler kommentarer på inlägget om mina icke hästkunniga föräldrar {länk}. Fick se att inlägget hade länkats på Ponnysanning, det är alltid kul!

Vad som gjorde mig förvånad och lite irriterad var hur vissa av er totalt missat poängen med min text. Ni som inte bryr sig om att tänka över på vilket sätt den är skriven på eller med vilket syfte - ni bara drar en slutsats och kör sen över mig i kommentarsfältet. Jag brukar inte försöka "försvara" mig såhär, men det gjorde lite ont i mig att veta vad vissa av er tror om mig, så jag måste förtydliga det hela lite...

För det första: Jag skrev inte inlägget i syfte att hacka på mina föräldrar eller för att ni ska tycka synd om mig, utan meningen var att dela med mig av en vanligt förekommande sits, på ett roligt sätt. Ni som tror att jag inte upskattar mina föräldrar, ni har såå fel. Jag älskar mina föräldrar och är gudomligt tacksam att de kör mig till tävlingar och hjälper till ibland när det behövs. Jag trivs med att veta att jag kan ta hand om Fantasia, utvecklas och träna själv.

För det andra: Ni som tror att mina föräldrar inte bryr sig om mitt hästintresse, ni har också fel, de tycker det är jättekul även fast de inte är så kunniga. De frågan alltid hur det gått när jag varit i stallet och ridit, oroar sig exakt lika mycket som jag när Fantasia inte verkar helt 100, de är alltid engagerade i tävlandet och peppar mig alltid.

Det jag ville ha fram var att det kan bli jobbigare (i form av mer ansvar m.m) för en själv om föräldrarna inte kan något om hästar, men jag ersonligen har inget alls emot det. Samt att det kan bli lite komistk när man pratar om olika hästsaker, t.ex. utrustning. Vad vi själva kanske inte förstår är att det nog låter som rena arabiskan när vi pratar med någon som inte själv kan ^^

Var tvungen att ha detta sagt. Ha en bra måndag nu!

Pappa och Fantasia när vi var hos veterinären sist, kärlek till dem båda ♥
Har nog inte en endaste bild på mamma med F, men kärlek till henne också ♥

27/5 Dressyr

2012-05-27 @ 23:48:50
Idag red jag dressyr i paddocken igen, har äntligen fått lite av motivationen tillbaka! I början gjorde jag massa halter, volter, framdelsvändningar (eller om det var framdelsvändningar, haha), tempoväxlingar och ryggning för att få henne uppmärksam. Hon var dock väldigt seg att få "tillbaka" efter jag fattat galopp från typ skritt och skulle sakta av till skritt igen, då blir hon väldigt stark. Det gjorde det inte lätt att göra s k "enkla byten" i galoppen sen eftersom det tog hela kortsidan innan hon gått över från galopp till skritt... Men hon var duktig ändå. I slutet jobbade jag mest i skritt på volt och i trav för att få igång baken. Det kändes som att baken kom igång i slutet, men jag vet inte då jag inte såg x)

Mors dag mys

2012-05-27 @ 19:11:18


Är det många som äter pizza idag tro..? Lång väntetid, även i lilla Ljungskile.

Gick och la mig i solen för att sova förut. Men så kom pappa och väsnades med gräsklipparen eller något så ja försökte sova på soffan, men snart var oväsendet där och störde. Så jag sov på sängen istället, flera timmar typ, hehe. Men har man sovit två timmar å natten blir det lätt så!

Veckans bloggläsare - v. 21

2012-05-27 @ 17:41:46
Denna veckan har min söta vän Anna utmärkt sig här - hon har spammat mig med kommentarer, haha! Den här tjejen är sjukt go, det märks i henne blogg! Trevlig, helgo humor, rolig och duktig med hästar. I hennes blogg får du läsa om ridlektioner på ridskolan, sköt/medryttarhästar, vardagshändelser och se massa fina foton.

Lagom pigg

2012-05-27 @ 11:19:08
Jag har sovit två timmar inatt... död åt Malin och Niklas som spelade Wii typ kl 04.00 inatt och åt Malin och Anna som kom hem vid 07.00, gick inte att sova efter det alltså! Hade en grym kväll/natt i alla fall med skönaste , vi lyckades överraska Jessica rejält. Idag fyller hon alltså 18, grattis ♥ Bjuder på en SUDDIG bild på mig och Hanna...

Mind your own business!

2012-05-26 @ 18:00:00
Synpunkter på mitt liv, skötseln av min häst eller min ridning? Varsågod, jag kan inte hindra någon från att tycka saker. Men om man ska leka expert när det handlar om saker som inte alls angår dem, då är det tack och adjö från mig.

Jag är nog inte den enda som är känslig för sådant när det kommer till hästfronten. Tror att alla hästmänniskor är det, hästar är ändå levande djur som det finns delade meningar om hur man tar hand om på bästa sätt. Jag tycker inte om att någon säger åt mig vad som är bäst för min häst (undantag för veterinärer och tränare såklart). Jag tycker verkligen inte om att någon annan kommenterar något om min häst överhuvudtaget, sålänge det inte läggs fram på ett shysst sätt och i syfte att vara till hjälp. Ingen annan känner Fantasia på det sätter jag gör, ingen annan har varit hos henne mer än 1000 dagar (förutom stallägarna). Ingen annan har upplevt så mycket med henne som jag gjort. Därför tycker jag inte att någon random person har rätt att trampa mig på tårna genom att yttra sig om skötseln, ridningen eller hanteringen av min häst.


Fine om du bara vill ge tips, men inte om du ska påpeka vad jag gör fel bara för att du tror att du själv vet bäst och vill visa det, för att känna dig nöjd med sig själv? Ska du ända göra det så kom DIREKT till MIG, för det värsta är om du säger det till någon annan att jag borde göra si och så.

Saker som du inte har en aning om eller har som avsikt att hjälpa till med.. BRY DIG INTE, sluta lek expert...
- mind you own business!

17 ½

2012-05-26 @ 16:30:00
Idag är det en stor dag ;) Haha, nä men om exakt ett halvår är det de, jag fyller nämligen 18! Ett halvår går väl ganska fort...

Nämen det suger att fylla så sent, nu är ju redan de flesta av mina kompisar 18 ju! I denna stund sitter jag hemma hos Jessica, fixar mig lite smått, idag/inatt ska det firas för imorgon blir nämligen hon 18 år :D

26/5 Klättring & skrittjobb

2012-05-26 @ 10:22:26
Att ha ridit klart före kl. 10 var ett smart drag, nu har jag flera timmar på mig att sola, blogga och fixa mig!

Red ut med My + Boppan. Hon får bara skritta så vi klättrade lite. Fantasia var duktig i nerförsbackarna! Hon blev inte springig eller försökte dra någon gång, hon gick väldigt lungt och försiktigt. Red i paddocken en liten stund sen, red serpentiner och volter i skritt. Hon böjde ganska fint efter en stund. Men det var lite kämpigt då jag red utan spö, det var svårt att väcka henne när hon gick sin sömngång. Hon blir väääldigt seg och okänslig för skänkeln.

- Färsk bild på Fantasia och Boppan -

25/5 Lätt dressyrpass

2012-05-25 @ 22:43:22
Blev inte så avancerat idag, men det var ändå tillräckligt då både hon och jag slappat mycket på sistone. Jobbade mest i skritt och trav, galopperade mest "för att" och för att komma igång lite med baken. Hon var lite stel, väldigt på framdelen och hade baken några mil bakom - iaf i början. Men det får man räkna med när man inte tränat på ett tag. Tycker ändå att hon var duktig :)

-Ett år gammal bild -

New top

2012-05-25 @ 22:31:03
Har pausat lite från bloggen idag. Fick ju i alla fall filmat in vlogen imorse, slängt ihop och laddat upp under skoldagen. Men det har inte hänt mycket. Efter skolan stannade jag på torget en stund igen, köpte en present, sololja och ett linne (bild nedan). Vart i stallet nu på kvällen, ätit grillat och nu ska jag jobba lite på en bloggdesign.

Imorgon ska jag försöka ta mig upp tidigt och rida för att sedan sola innan jag ska fira Jessica som fyller 18 ♥

Vlog - Another random math story

2012-05-25 @ 13:40:49

Var tvungen att whina lite om världens dåligaste formulerade uppgift på matteprovet vi hade häromveckan.
Btw, min formulering om skolmaten var inte heller så bra, haha. Skolmaten är alltså INTE god, haha.

24/5 Uteritt

2012-05-24 @ 22:48:30
Drog inte till stallet förrän vid 20.00, red ut en sväng med Erika, My och Elin. De andra skrittade bara men jag tog lite trav och galopp. Lite mjukstart efter den korta vilan. Imorn kör vi på igen, då blir det dressyr i paddocken.

Vilken sommarkänsla jag fick! Rida kl 21.00 i shorts har man inte gjort på ett tag. Längtar så till sommarlovet nu ♥

Allt känns bättre om man har kämpat för det

2012-05-24 @ 18:00:00
Blir irriterad på såna som bara tror att man kan sälja sin häst och köpa ny allteftersom vidarna vänder, och såklart på dem som faktiskt GÖR det. T.ex om hästen bara stannar på hinder - sälj den. Jaha? Varför kan man inte "vidga sina vyer" (som det så fint kan heta) - ta en paus från hoppningen, hitta på något nytt med hästen, TA HJÄLP eller byta inriktning helt?

Nä, såfort hästen inte duger är det ju "bara" att sälja den...


Ni förstår nog inte hur hårt jag kämpat med Fantasia, och jag har lärt mig nästan allt jag kan på vägen. Första året var väl inte mycket att hänga i granen, men sen fick jag känna på hur det var att verkligen kämpa och det har jag gjort sen dess. Det har varit värt det kan jag säga. Från att inte våga hoppa högre än 70 cm till att hoppa 90 cm hemma, men jag har också fått smaka på nederlag många gånger. Under ett helt år var nästan det enda vi gjorde att vägra ut oss i LC. Testade t o m på dressyr en gång (klubbtävling) men det var ju verkligen INTE min grej! Sen kunde vi plötsligt ta alla placeringar som gick (nästan) i snögubbecupen 2009/2010 i 70/75 cm. Vi fortsatte vägra ut oss i LC, men inte gav jag mig för det. Vi vägrar fortfarande ut oss ibland, men inte på långa vägar så ofta som då. Jag hittade en väg runt det. Det handlade inte om hur mycket jag skulle driva eller att jag skulle använda spöt. Det hängde bara på mig själv. Om jag inte kan utstråla självsäkerhet och drivkraft när jag sitter på hennes rygg, så hoppar hon inte, det är onödigt jobb för henne. Hon måste känna att jag är med, att JAG vill, annars tycker hon inte att det är lönt. När jag gör "rätt", då först kan vi samarbeta och det är en underbar känsla. Ännu bättre känns det att veta att man faktiskt tagit sig hit helt själv. Det hade inte gått utan min kämparglöd, som gömmer sig inom mig.


I 90% av fallen skulle jag tro att det är just så, att det är ryttaren det hänger på. Om hästen stannar på hinder, är ouppfostrad, bockar, ställer sig... allt sånt här hänger oftast på ryttaren. Och i de flesta fall kan det jobbas bort men bara om man kämpar för det. Men folk är bortskämda, lata och bekväma, de bara ersätter sin häst med någon bättre, överlåter problemet till någon annan. Vad jag inte kan ta in är hur man kan sälja en häst pga den orsaken. Har man något alls band till sin häst släpper man den väl inte i första taget? Får man inte bukt på problemet kanske man bör fundera över hästens välmående. Eller gör som jag nämde innan, pausa från hoppning eller vad det är du håller på med, eller byt inriktning helt och hållet?

Vad får man ut av att det där egentligen, mer än priser? Ingenting av värde. Man får aldrig smaka på nederlag eller misslyckaden och jag kan nästan garantera att man drar på sig ett snobbigt beteende på vägen...


Jag tycker det finns för lite kämparglöd bland oss, många glider bara runt på en räkmacka, får de dyraste hästarna som redan hoppat de högsta klasserna - allt för att man själv ska klättra uppåt. Såna folka vet sannerligen inte hur det är att kämpa för något, för något annat än rosetter vill säga... De har inte mycket att ta med sig i livet sen. Till skillnad från de faktiskt kämpar för något.

Slutat tidigt

2012-05-24 @ 13:51:34
Nu är i princip skolan klar, gjorde sista provet idag! Som tur var gick det bättre än provet igår, haha. Skulle inte tro att vi kommer göra så mycket tiden som är kvar innan sommarlovet. Hur skönt som helst! Slutade tidigt idag, var sen på torget en snabbis och kom med tidiga bussen. Har kastat mig ur kläderna och hoppat i bikinin, nu ska här solas! Tror jag väntar några timmar innan jag åker till stallet. Det får svalna lite om jag ska överleva ett ridpass, så jag hoppas vädret har planer på det. Jag ska antingen rida ut eller rida ett pass i paddocken.

Ikväll kommer ett smarrigt åsiktsinlägg upp här, jag säger bara - varning för starka åsikter ;)

Kärt återseende

2012-05-24 @ 08:04:43
Minns ni denna videon?


Ja, nu gör ni det åtminstone.
Häromdagen ville de vara med på en ny film och hälsa att de är, öh... hungriga.

Ett högljutt USCH!

2012-05-23 @ 22:03:43
Kom hem tidigare idag, la mig i solen men det var så jävla varmt att svetten bara rann! Mysigt liksom. Kollat på Big Brother. Pluggat inför morgondagens samhällsprov, terminens sista prov. Kollat ett avsnitt Glee (ligger efter en del nu!). Är mycket besviken (men jag är nästan mer besviken på mig själv för att säga det)... tycker det har blivit lite tråkigt :o

Sen så har jag ju haft ångestattacker över nationella provet. Seriöst, fyfan vilket jävla prov! VEM med ett värdigt liv sitter och kommer på formler för hur raketen rör sig mot månen när den ska landa? h(t)=t^2/90-vemfanvetvad, okej? Och vem bryr sig om hur nära muren Riddar Henric (jag lovar, han hette det!) måste stå för att inte bli upptäckt av vakten? Ibland vill man bara köra upp matteboken i röven på lärarna som alltid ska vara så himla optimistiska, eller hur?!

Nä, nationella provet i Matte B får ett högljutt USCH av mig! Med betoningen "UCH", låter såå mycket coolare. Det gick alltså allt annat än bra. De kan ju inte sätta såhär stor press på oss stackars barn?! Jag bryter ihop om jag får IG.

Det där fick mig på lite bättre humör, HAHAHA.

Om det bara hade varit så enkelt! :(

I need that one thing,

2012-05-23 @ 16:00:00
And you got that one thing ♥
Experimenterade lite med vinklar och utsnitt, man måste ju variera sig lite! Vad tycker ni? Jag gillar den första skarpt! Sista kan jag inte bestämma mig riktigt men den blev ju fräck! Jag bokstavligen satt under Fatasia och fotade den, haha.

Vila

2012-05-23 @ 13:00:00
Idag har Fantasia vilodag. Red inte igår heller, fotade henne bara. Hon har haft det väldigt slappt de senaste dagarna, men det tycker jag att hon absolut är värd efter torsdagens prestationer! Imorgon när sista provet är avklarat blir det nya tag! Dressyr och sånt har inte direkt varit första prio det senaste, det har nästan bara blivit lugna uteritter samt hoppandet då. Nu blir det ändring på det, nu ska hon stärkas på alla sätt för att kunna prestera ännu bättre! :)
Porträtt

2012-05-23 @ 10:00:00


Nationellt prov

2012-05-23 @ 06:33:06
Nationella i matte idag. I fyra timmar. Skjut mig...
Lycka till ni andra som också tvingas genomlida detta idag!

Mer bilder på mitt hjärta kommer upp under dagen ♥

Nosgrimma från Kyro Riding Gear

2012-05-22 @ 19:52:07
En närmare titt på nosgrimman, visst är den snygg?! Svart med lack och reptilmönster, från Kyro Riding Gear.
Den finns att köpa här för 349 kr. Snart kommer det istället en riktig webshop där du kan köpa Malins fina produkter.

Den här nosgrimman kommer utan tveka pryda Fantasia på tävlingar! :D

You're my sunshine

2012-05-22 @ 19:27:07

Ett smakprov på bilderna! Här ser ni Fantasia i sin nya nosgrimma. Ni ska snart få en närmare titt på den!

Paketet har kommit!

2012-05-22 @ 16:39:06

Idag kom det väntade paketet från Kyro Riding Gear, tusen tack Malin! Ska strax till stallet och prova och fotografera. Åhhh, Fantasia kommer bli såå fin, vänta er bilder!

Mycket plugg det sista!

2012-05-22 @ 09:41:29
Jag har världens tråkigaste blogg just nu, men jag jobbar på det! Mycket plugg nu det sista. Mina gyllene bloggtimmar försvinner! Om kvällarna är det plugg och Fantasia som gäller, och när det är klart är jag oftast dödstrött. Jag längtar såå till sommarlovet! Men nu har jag bara två grejer kvar egentligen, sedan blir det nog lungt igen - Matte nationella imorgon och samhällsprov på torsdag. Sen är det betyg som ska jobbas upp i sista sekund. Och förresten, idag ska jag ha cooper-test i idrotten. Nivet, man ska springa ett visst antal varv på banan under en viss tid? Hjälp... jag kommer få astma-attack! ( jag som inte ens har astma, haha)

Det är så jäääävla varmt ute va! Jag svettas ihjäl av att vistas i mitt rum, är som en bastu där! Idag kör vi på shorts och linne, tar nya tag och ser fram emot världens bästa helg!

Veckans bloggläsare - v. 20

2012-05-21 @ 22:36:56
Det blev inget svårt val efter att ha kollat igenom kommentarer som rullat in i veckan, den här tjejen har varit flitig!

Hannas blogg kan ni läsa om henne och hennes kompis Frida samt deras hästar Believe och Anton. Följ deras vardag och få massor av tips på vägen!
http://dressyrfux.blogg.se/design/images/2012/h_202682619.png

21/5 Premiär-ridturen i shorts!

2012-05-21 @ 19:23:53


Red ut en kort sväng barbacka idag igen, tog det lungt. Fantasia var glader! Det var fortfarande sjukt varmt ute så jag red i shorts och linne, jätteskönt!

Jag tyckte bulan under magen var mycket mindre idag, så jag tog på Helosan igen. Det verkar inte vara någon fara. Kom fram till att det kanske är ett vanligt bett som flugor och andra insekter varit och irriterat ytteligare på.

Godsaker

2012-05-21 @ 17:47:49
Idag har det varit en speciell dag - jag har nämligen provat The Vermonster!
Den var så jävla god va ♥ Nästan så den får dela första platsen med Cookie Dough!


Slänger även in en bild på teckningen jag målade på en timma förut, på bildlektionen...

Black Swan

2012-05-21 @ 09:48:45
Godmorgon på er! Jag tog mig en liten sovmorgon idag, det behövdes. Börjar ändå inte förrän kvart över 11, så idag tar jag moppe + buss. Värdet är ju underbart, ska nog inviga sandalerna! Förresten, jag har inte glömt att utse veckans bloggläsare, jag sket i det med mening för jag var så trött. Men jag gör det senare idag.

Började se en film igår, Black Swan. Inte att rekommendera en söndagkväll! Stängde av och såg klart resten nu till frukosten för jag blev så så skraj, haha! Nog för att min kompis sa att den var hemsk, men såhär creepy trodde jag inte den skulle vara!
Någon av er som sett Black Swan?

Pyssel i hagen

2012-05-20 @ 21:25:25
Red inte idag, men jag pysslade om Fantasia i hagen. Satte på henne ett flugpannband, borstade henne och dränkte henne i fästingmedel och flugspray. Tittade igenom hennes kropp noga och hittade några jäkla fästingar. En var vit och stor som en ärta, och tanken på att ta i den gav mig världens panik. Usch vad hemskt det var! Så vidriga... fick ta ett blad och ta bort den med, haha. Plockade två små från mulen, hemskt va de tycker om Fantasia mule då!

Kollade till bulan/knölen under magen och det ser inte bra ut alltså. Idag satt det massa småflugor överallt på magen. Men jag borstade och tog lite helosan på. Hittade även ett slags eksem/sår länge bak under magen, det har jag heller ingen aning om vad det kan va. Det var som små skorpor och jag fick blod (ytterst lite) på fingrarna när jag kände på det. Usch, det såg verkligen inte bra ut under magen på henne :( Kanske får kolla upp det hos en veterinär. Ingen av er som har någon idé om vad det kan vara?

Trött, kokt och grillad

2012-05-20 @ 18:45:46
Kom nyss hem och har proppat i mig massa mat. Är helt slut, trött som ett as, särskilt i benen efter att ha stått upp rätt mycket. Jag är både kokt och grillad av solen som gassat hela dagen. Är rädd att jag kommer se ut som en kräfta ikväll, åtminstone i ansiktet haha.

Det har iaf varit kul att stå vid framhoppningen med Sanna och några andra. Min klubb är ju grymt skön! Och jag blev grymt tävlingsugen och sugen på storhäst när jag såg alla fina hästar! Fast jag är glad att jag inte var en av dagens tävlande, skulle dött av att ha på mig kavaj, väst, hjälm och hela köret i den värmen! Jag stod still i short och t-shirt och det värmde så det räckte och blev över!

Sanna stekar i solen med min snygga keps ;)

Nu ska jag dra till stallet med en gång, så jag får det gjort innan jag däckar... Kanske ska satsa på ordentligt med sömn inatt? Fast vid en närmare eftertanke så skulle behöva rita... och jag hade velat se en film. Fuck.

Terränghoppning - VINST!

2012-05-20 @ 16:00:00
Simply the best ♥

Fick rida till en utav de bästa låtarna - somebody that I used to know, bättre än Boyfriend kan man säga :D

Pics från tävlingen

2012-05-20 @ 12:00:00

Issa was in tha house, jao!

Issa: happyface. Me: seriousface.

Snyggt ovs, haha!

Issa & Pongo on tha tävlingbana.

Issa var alltså med i torsdags på Pongo. Det var la tur så jag fick lite underhållning emellanåt, haha! ♥ Vi fick en ny polare också - ingen mindre än överdomaren, haha! Coolt snubbe, med cowboyhatt.

Vad som helst

2012-05-20 @ 07:59:42

Uppe tidigt, påväg till Troya Horse Arena. Klubben har tävlingar där idag för storhästar, jag ska vara funktionär. Jag hade gett vad som helst för en sovmorgon nu... Okej kanske inte allt men mycket! Men det får vänta en vecka.

Blir segt på bloggen idag, men jag har i alla fall gjort två tidsinställda. Är hemma ikväll någongång, beror på när tävlingen slutar.

Min vinstpokal får pryda detta inlägget :D

Dagens hästiga inköp

2012-05-19 @ 21:52:55
• Två svampar, ska göras till flera små putssvampar.
• Röda ridbyxor, fanns som vanliga inga beiga som jag helst hade velat ha.
• Handskar, i skinn eller fejk-skinn eller något (minns inte vilka jag valde, haha)
• Rosa Piké, är faktiskt från vanliga klädavdelningen, men passar bäst som ridpiké ju!
• Flug/insektsspray
• Man & Svans spray (ett måste för mig!)

19/5 Barbacka ute

2012-05-19 @ 18:45:59
Upptäckte en jättstor knöl under magen på Fantasia idag, någon sådan har jag aldrig sett. Hon får ofta knölar av fästingar då hon är väldigt känslig mot dem, men då är dem "runda" - denna avlång. Det var som en knöl, med ett sår på... Får verkligen hålla koll på den :/ Det är väl inte omöjligt att detta också är från en fästingar, eller flera stycken, men det borde inte vara det pga storleken.

Ville inte sätta på sadel även om bulan inte var vid sadelgjorden, så jag red barbacka. Dock ville jag inte bara skritta så jag drog till med två scahabrak och en padd, haha. Men ändå kunde jag inte trava på henne... obekväma häst! Det fick bli skritt och galopp helt enkelt. Red i en halvtimma ungefär.

Terränghoppning - 2:a placering!

2012-05-19 @ 14:00:00
Man ser inte så bra i början och slutet, men det är alltså först två hinder i paddock, sedan rider jag ner på ängen och sista hindret är också i paddocken.

Fick lite panik när "Boyfriend" spelades bara en liten stund innan min start, hahahaha. Vilken lättnad att jag slapp den! Det hade ju varit typisk om jag hade åkt på den igen, sist spelades den ju under min runda och då gick det SÄMST >:(

Terränghoppning

2012-05-19 @ 11:00:00
En läsare undrade vad det var för tävling jag var iväg på, det var ju ingen vanlig hoppning. Det var en terränghoppning, mycket roligare enligt mig! Det är en större utmaning. Det är svårare och tittigare hinder och mycket större och "längre" bana. Nygård har t.ex bank och vattenmatta (finns dock alternativhinder). Förutom det så är skillnaden från vanlig banhoppning tids-bedömningen. Det är inte snabbast tid som vinner utan det finns en ideltid, en utsatt tid, som man ska försöka komma så nära som möjligt.

Nygårds RS håller i denna tävlingen varje år på kristi himmelfärdsdagen. Jag själv tävlade där första gången år 2009. Sedan tävlade jag förra året och nu detta då. Det är nog den roligaste tävlingen på året!

Ni som älskar att rida ute och hoppa i naturen borde verkligen testa på att tävla terränghoppning! Hästarna tänder till lite extra skulle jag tro, kan ju bli lite enformigt för hästarna att bara stressa runt i snäva svängar i en manege/paddock.


Bilder från förra året. Foton: Moalinn Ahlström.

Första gången någonsin jag hoppade en bank!


Ännu en tidig morgon

2012-05-19 @ 07:16:20
Nu ska jag och mamma snart åka mot Ullared. Ännu en tidig morgon alltså, jag tror jag får sömnbrist snart, haha.

Igår när jag kommit hem från Göteborg umgicks jag med min kusin, faster, farmor och farfar samt ritade.
Igår kväll blev det lite matte-plugg (jag räknade två tal men endå), lite halvt Let's Dance, Ben & Jerrys och Big Brother.

Har gjort två tidsinställda inlägg som kommer upp under dagen, bl a film från tävlingen!

Vinnargrimman

2012-05-18 @ 19:51:08
Ett av priserna igår. Färgen är ju för underbar på Fantasia!
Men tuff? ...jo man får nog säga att hon är tuff för att vara 20 bast ;)18/5 Skritt

2012-05-18 @ 19:46:06
Skittade ute barbacka 20 min ungefär.

Andra klassen

2012-05-18 @ 13:00:00


Bjuder er på den minen, haha!


Vinstrundan ♥ Mamma fotade (bättre bilder än från första klassen kan man lungt påstå, efter att jag ändrat inställningarna). Pappa filmade, ska lägga över dem filmerna ikväll! Delar såklart med mig och det är något att se (:

Älska Ullared!

2012-05-18 @ 11:00:00
Imorn ska jag och mamma till Ullared! Ska inte shoppa så mycket, det har jag inte pengar till, men lite hästgrejer och småsaker som är billiga där och så.

På hästfronten behöver jag pälsglans, svampar och nya ridbyxor. Ett par av mina brallor har börjat ge vika i tygskoningen, nu är jag ute efter ett par beiga. Måste ha ordentliga handskar också, har bara touchvantar och vanliga med noppor på. Till mig själv behöver jag underkläder och hårprodukter. Håller jag mig till det där kan jag vara stolt över mig själv, haha. Fast... frågan är om jag ens har råd till detta x) Måste dra in lite cash snart känner jag, haha!

Saker som inhandlades sist gång, i november.

Alltså, man måste älska Ullared! Okej, förutom Pernilla Wahlgren som tycker att det är tortyr?! (läste detta alldeles nyss, haha) - Hon hade tydligen skrivit på sin blogg: "Det där är inte shopping! Det där är tortyr". Om ni ville veta...

Fredag

2012-05-18 @ 08:24:07
Ingen sovmorgon idag heller. Om en timma tar jag tåget till Göteborg med Malin för shopping! Nu laddar jag upp med den bästa frukosten - våfflor! Har gjort två tidsinställda inlägg till idag, så bloggen kommer allt överleva ;) Är hemma i eftermiddagen igen, då blir det stallet. Fantasia ska skrittas. Ikväll ska jag försöka hinna med bloggdesign och plugg.

Mer bilder från tävlingen kommer!

Kyro Riding Gear

2012-05-17 @ 20:38:51

Anna: "Åh vilket fint pannband! Vart har du köpt det ? :D
"

Svar: Håller med dig, det är mitt absoluta favoritpannband! Det är av märket Kyro Riding Gear. Köpte det på mässan under GHS detta året, men det finns att beställa på kyroridinggear.com. Där finns även en del annat mumsigt! Mitt pannband är i storlek full och i färgen Crystal AB.

Jag väntar spänt på en annan sak därifrån nu, den borde vara påväg nu. En grej som ska få pryda Fantasia på tävlingar och finare tillfällen. Kommer bli såå snyggt! :D

Första klassen

2012-05-17 @ 19:10:04
Bilderna ovan blev pissdåliga som ni ser, mamma hade någon heltokig inställning på kameran >.<


Terränghoppning, Nygårds RS

2012-05-17 @ 15:16:28
LD-10
- Fick skrittat fram länge och väl, dock gick det knappt att rida på framhoppningen eftersom det var blött. Banan var också rätt blöt men det gick bra ändå! Det fanns mycket att titta på, mycket konstiga hinder, men de flesta har hon ju hoppat förut tidigare år. Det var ett nytt lite annorlunda hinder som hon tvekade på men inte mer än att jag fick driva på extra. Jag tog det lungt, travade mellan paddock och gräsbanan, då idealtiden är ganska seg. Hon hoppade klockrent! Hamnade på 4,70 sek under idealtiden och kom tvåa.


LD
- Körde på likadant men tog det lite lugnare. Hoppade som en gud, långa fina språng, dock var vi nära att riva någon gång. Men jag är glad att hon vågade satsa på långa språng istället för att hoppa av 1 mm framför ;) Landade på ynka 2,40 sek från ideal och det blev en vinst!


Ni anar inte hur glad jag är nu :') Bästa ponnyn!

Överlycklig!

2012-05-17 @ 14:14:11
Bra dag, minst sagt - en vinst och en 2:a plats, det händer inte varje dag! Är så stolt över Fantasia, så jävla bra var hon!

Ska duscha nu, men ska försöka hinna blogga efter det, innan jag ska till min mormor på kalas. Bilder och film kommer!

Marias stundentbal

2012-05-17 @ 10:00:00
Marias hår blev verkligen såå fint! Synd bara att det regnade, det mesta av löshåret hade blivit platt innan de kommit fram. Klänningen är också jättefin! Taskigt inomhusljus på de två första bilderna.


Får lite bröllops-feeling av dessa bilder, bara den vita klänningen som saknas, haha!


En del bilder blev det allt!

2012-05-16 @ 22:28:18
Kom precis från stallet, har putsat ponny och stövlar och packat. Nu ska jag duscha och kolla igenom alla bilderna!

- Vackra och glada (vissa liiite för glada kanske) ungdomar påväg över till Marstrand -

Föräldrar som inte kan något om hästar

2012-05-16 @ 18:00:00
Att vara hästtjej och tävlingsryttare med föräldrar som i grunden inte kan ett skit om hästar resulterar i fler fel än rätt kan jag lova. Samt med en mamma som inte ens tål hästen, hehe.

Denna utgångssituationen skapar ofta kaos runt saker som andra hästtjejer kan ta för givet att föräldrarna fixar. Speciellt vad gäller intyg, papper och licenser då jag inte är så bra på att komma ihåg saker själv. Det har hänt en gång att vi missat vaccineringen med ett halvår (första gången efter vi köpt Fantasia).

Pappa har allt lärt sig en del - det var alltid han som fick sadla hästen första året jag gick på ridskola, för jag fick nästan alltid rida en liten f.d misshandlad ponny som var livsfarlig i boxen - men mamma alltså... att be henne hämta något eller säga något som helst där det förekommer hästtermer, det är ett hopplöst fall. Grimma, grimskaft, träns, sadelgjord... för henne är allt bara remmar och snören!

Att be mamma leda någon annan häst än Fantasia är inte heller populärt, särskilt inte nordsvensken, honom är hon dörädd för, haha. På tävling vågar hon knappt hålla Fantasia eftersom hon ibland snurrar och inte alls vill stå still.

När jag har spolat av Fantasia kommer alltid mamma med denna kommentaren om hon är med: "Då får du borsta så hon torkar nu då!". Liksom "jaaa mamma, jag ska stå här och borsta så länge att det inte ens beror på borstningen att hon blir torr utan på tiden och självtorkningen".

De har heller ingen känsla för... ja vad ska man säga, de har ju inte känsla för något hästrelaterat alls, haha! Men de skäller på mig när jag skäller på Fantasia när hon gjort "fel". Enligt dem ska jag väl berömma även fast Fantasia typ sparkar ut med frambenet och dödar alla... Haha, skämt åsido.

Hursomhelst, allt blir minst sagt lite krångligare och omständigare när man har okunniga föräldrar men det går ju om man har huvudet på skaft! Någon som känner igen sig?

Lockat hår i x antal timmar

2012-05-16 @ 16:19:12
Puh! Sedan kl. 11.00 har det varit rena frisörsalongen hemma. Jag fick lov att åka hem efter 1 lektion + "klassråd" och betygssnack, eftersom jag skulle fixa håret på min syster inför hennes bal ikväll. Så nu har jag stått flera timmar och lockat hår! Både hennes egna och tusen meter långt löshår. Senare ska jag åka med och fota utanför, innan balen. Fantasia får jag titta till senare ikväll, göra henne fin och packa grejer inför tävlingen imorn.

You make my day!

2012-05-16 @ 11:32:11
Det finns stunder då man undrar varför man gör något så idiotiskt som att blogga. "Vem fan är intresserad av vad jag gör liksom?" Men sen kommer det stunder då man är så glad att man inte slutar trots att det kan kännas så värdelöst...

...som när någon lägger ner sin själ i att skriva en lång kommentar som peppar, stärker eller berömmer. Eller när man får bilder på mejlen som andra lägger ner tid på för min skull. När man får mejl av någon som sett dig på GBG HS men inte vågade gå fram. Som när man märker att fler och fler runt om här jag bor vet vem jag är pga bloggen. Eller när man får höra av sin mamma att några helt okända tjejer pratat om en på tävlingsplatsen.

Vad är lite elakheter bland kommentarerna om man jämför med det?

Jag är så himla glad att jag har min blogg, och att jag har ER (99% av er åtminstone) att luta mig mot när allt känns jobbigt ♥ Thank you guys for making my day!

En varg som ser ut som en hund, eller en hund som ser ut som en varg?

2012-05-16 @ 08:00:00
Ni verkade ju uppskatta detta, så här får ni se ytteligare en teckning jag gjort nyligen. Den föreställer en varg för er som inte ser det (hund funkar väl också). Har passande nog bildversamhet just nu (tidsinställt).


Tack för era fina ord om teckningen jag visade er i helgen. Kan meddela er att jag faktiskt blev "erbjuden" ett MVG om jag verkligen ligger i nu och visar upp fler verk! Så nu vet ni vad jag gör i helgen... förutom att plugga inför det nationella provet vi har i matte nästa vecka på onsdagen i fyra timmar >.<

15/5 Klättring och skogsbus

2012-05-15 @ 20:53:47
Uteritt stod på schemat. Det fick bli klättring och härliga galopper i skogen. Fantasia var pigg och glad, annat än igår om man säger så, haha. Efteråt putsade jag sadeln så jag slipper det imorgon (om jag ens hinner vara där imorn?).

För att underlätta för icke hästkunniga

2012-05-15 @ 15:30:37
För att underlätta vistelsen på min blogg för icke hästkunniga människor som vill förstå men som inte gör det - tänker främst på min klasskamrat Jennifer, haha - här kommer en liten ordlista:

Longering - Du håller hästen i ett långt snöre och den springer runt dig (uttalas "lonchering" och inte lonGering!)
Grimma - Saken hästar har runt huvudet i hagen
Träns - Saken med bett som hästar har på huvudet när man rider
Skritt - Hästens långsammaste gångart
Trav - Hästens näst snabbaste gångart, när den springer
Galopp - Hästens snabbaste gångart
Dressyr - rida innanför ett lågt vitt staket, få hästen att svänga här och böja där, snedda hit och öka dit, gå fint osv
Tömköra - "Köra" hästen utan vagn, alltså gå bakom med långa tömmar
Paddock - inhägnad grus/sandplan man rider på

Skillnad på ponny och häst:

Ponnyer är högst 148 cm i mankhöjd och hästar, s k storhästar, är högre.

Jennifer iklädd min kavaj och hjälm får pryda detta inlägg ;)

Ledig, fast nä

2012-05-15 @ 07:59:40
Jag har inga lektioner idag så jag är egentligen ledig. Men jag ska åka till skolan ändå tragiskt nog... Ska göra klart en fotouppgift med Emma. Efter det ska jag gymma med tjejerna! Orkar inte dra med datorn så vi hörs när jag kommit hem, det blir nog ganska tidigt.

2 år gammal bild!

Tomtar kvar i maj är ett tecken på att rummet behöver städas

2012-05-14 @ 23:01:40
Fuck måndagkvällar. Övertrött.

Min kväll har varit väldigt lång med tanke på att vi var hemma från veterinären och stalllet typ samma tid som vi brukar vara hemma från skola & jobb (jag och pappa alltså) på måndagar. Alltså brukar jag efter det vara i stallet.

Så jag fick plötsligt massa tid över. Tänkte först bara lata mig men sen samlade jag kraft för att städa rummet. Det har inte hänt på... jaaa, hur länge? Att jag hade tomtar kvar i rummet kanske avslöjar det? Numera ser man att jag har ett skrivbord, en stol och ett golv. Med andra ord är det inte täckt av kläder, överkast, kuddar och filtar längre.

 

Lite passande natthumor ;)

Tandläkarbesöket med Fantasia

2012-05-14 @ 16:39:00
Vart iväg med Fantasia till hästkliniken i Ödsmål, för att kolla tänderna.
Tänderna fick raspas ordentligt då några var väldigt höga.

Fantasia fick bara lite lugnande i början då veterinären tyckte hon var såpass lugn redan. Jag stod och höll i henne medans hon sänkte huvudet mer och mer och började luta det mot mig :') Dock fick hon lite till lugnande när hon väl skulle börja grejja i munnen. Munställningen tyckte Fantasia inte alls om, veterinären hade aldrig vart med om att en häst försökte komma loss från den så som hon gjorde. Men det gick bra ändå. Jag fick hålla undan Fantasia tunga ett par gånger, det var inte så mysigt, haha!

När allt var klart fick vi stå och vänta tills hon piggnade till, dock hände det inte inte så mycket. Men tillslut kunde vi lasta henne och åka hem sakta och försiktigt. Väl hemma var hon fortfarande jättetrött så vi stannade en stund. När hon verkade okej åkte vi hem.

Tröttis ♥

Hemmåt

2012-05-14 @ 11:56:50
Snart slutar svenskan, dagens enda lektion, och pappa kommer och hämtar mig, så vi ska hinna. Ska vara hos veterinären kl. 14.00. Uppdaterar er när jag är hemma igen!

Gårdagens outfit

2012-05-14 @ 08:00:00
Hjälm - Lamicell Transformers
Tröja, ridbyxor - Gekås
Schabrak - Libresse
Stövlar - Globus Bocaj
Träns, pannband (Mys), benskydd, spö - Hööks

Nu syns F:et på rumpan nästan inte överhuvudtaget längre :( Vill raka henne igen, hon blev ju så snygg!

VINNAREN AV MIN FÖRRA BLOGGDESIGN

2012-05-13 @ 23:02:28
...blev Rebecca, grattis! :D


Er andra kan jag glädja med att det snart kanske blir en ny utlottning! :)

Veckans bloggläsare - v. 19

2012-05-13 @ 22:52:59
Denna vecka faller mitt val på den här tjejen. En kommentar från henne är alltid fylld av pepp & tips, väldigt stärkande och motiverande att läsa! Här snackar vi inte en kommentar på 3 ord, här snackar vi romaner, haha.

Läs Moalinns blogg för att se hennes fantastiska bilder. Hon har fotat flertal underbara bilder på mig och Fantasia!- Några bilder som Moalinn har fotograferat -

You take my breath away ♥

2012-05-13 @ 18:05:44


Där blev det ett långt hopp x)Härligt lerig mage!

13/5 Hoppning på ängen

2012-05-13 @ 16:35:00
Byggde fram tre hinder på ängen förut, det var lite klafsigt på vissa ställen men det fick gå. Hoppade 60-70 cm, ville att det skulle kännas enkelt och kul. Hon slarvade väldans i början idag också, lyfte inte på benen tillräckligt, men det blev bättre mot slutet. Det kommer jag nog få tänka mest på på tävlingen på torsdag, att hon inte drar med sin några onödiga bommar.

Mamma kom ner och fotade, bilderna blev jättefina! Här kommer en charmig sneak peak. Vill ni se resten eller?

Söndag

2012-05-13 @ 13:07:54
Har varit lite social nu och fikat med mamma, pappa och gamlingarna. Nu ska jag strax bort til stallet. Jag funderar på att dra fram några hinder på min äng om det inte är för klafsigt i gräset... det hade vart kul att hoppa där idag!

Ikväll mina vänner, kommer jag att utse vinnaren av min förra bloggdesign. Ni som vill anmäla er kan göra det nu här. Jag kommer också utse veckans bloggläsare igen (om jag inte glömmer det, haha).

Misson Impossible?

2012-05-13 @ 11:49:18
Det kändes så - innan jag började.
Det gick ju, och det blev väl helt okej?

Ett VG i Bild ska jag ha åtminstone!

Kyro.blogg.se

2012-05-13 @ 00:14:48
Denna kväll har jag gjort klart två svenskainlämningar, sett en film med mamma och pappa och ritat en teckning som kompensation för att jag inte kommer på bilden på måndag (ska ju till kliniken med Fantasia). Nu tänkte jag börja med en bloggdesign, om jag inte däckar...

Påtal om bloggdesign, jag har glömt visa er den senaste som blev klar häromdagen - till ingen mindre än Malin bakom Kyro Riding Gear! Hon med delade pannband och andra läckra produkter ni vet? Jag blev nöjd och det tror jag att hon också blev, det är alltid roligt det :) Så titta in på bloggen nu!

Världens sötaste gnäggning? ♥

2012-05-12 @ 18:38:38

Ingen som kan säga emot va? :')

Borstat minihäst

2012-05-12 @ 18:20:35
Lisa och Fairy stod inne i stallet när jag kom. Stackarna hade fått stryk av Isak idag i ytteligare ett försök av att låta dem gå i samma hage. Men det går tydligen inte, Isak jagar dem och bits och är förjävlig. Det hade gått bra när de andra tre shettisarna stod där, då gick de emellan Isak och småttingarna. Men när de adra shettisarna togs in och bara Isak, Lisa och Fairy var kvar satte han igång och dummade sig.

Borstade på Lisa i väntan på att paddocken skulle bli ledig idag. Det händer väl inte allt för ofta, så det uppskattade hon!

Minipållen ♥

Hade velat lägga mer tid på henne men tiden räcker inte till... I sommar igen kanske?

Såhär såg det ut efter bara en liten stund! Fast jag hade kunnat fortsätta i all evighet...

Det var sjukt vad mycket päls som ville bort!

12/5 Uteritt och småhinder

2012-05-12 @ 17:32:10
Red havla passet ute och halva passet i paddocken idag. Värmde upp i alla gångarter ute och tränade på att byta galopp (inte galoppombyten utan med avsaktning till trav emellan). På hemväg var hon stark som bara den så jag fick göra det åt andra hållet. I paddocken villej jag göra något enkelt men det är ändå nyttigt. Jag hade bara ställt upp två låga hinder på ena långsidan, med först 2 och sen tre galoppsprång emellan. Fokus låg på att komma in rätt och inte låta henne lata sig bara för att det är lågt (dvs slå i bommarna hela tiden). Gjorde även volt mellan "kombinationen".

Ville som sagt bara göra något lätt och kul, och det tror jag att jag lyckades med :)

Det var så fint väder så när jag travat av gick jag upp till stallet, sadlade av och spolade lite vatten där hon var svettig, sedan skrittade jag av henne för hand ute.

- Bild från i somras -

När trotjänarna sviker...

2012-05-12 @ 14:21:01

...får man ta till nödlösning. Hoppas bara inte att jag utsätts för allt för mycket lera eller väta!

Don't let people get under you skin, no matter how hard they try.

2012-05-12 @ 13:17:09
Jag är så trött på folk som kommer smygande med en ytlig dåliga självkänsla för att sedan skifta och bara verkar vara ute efter någon sorts bekräftelse.

Nu förstår ni säkert ingenting, det gör knappt jag själv, men vad jag menar är skrytiga personer som sätter sig själv i ett underläge för att sedan bara trycka till. De vill bara hamna i överläge.

Såna personer tar jag helst avstånd till, men folk har ju olika sidor så ibland hamnar man i såna situationer ändå. Oftast när det på något sätt handlar om pengar. Har ni varit med om det någon gång?

JW vs. Pikeur

2012-05-12 @ 11:46:01

John Whitaker Millennium - Pikeur Scarlett

 

Vilken tycker ni är snyggast?

Eller om ni provat dem - skönast/bäst?

Övergiven av sportfånarna

2012-05-11 @ 22:09:27
Mamma och pappa har plötlsligt blivit väldans sportintresserade och engagerade i landets hockeyskillz... de sitter bänkade, trots att vi skulle ha en mysig filmkväll med hela familjen när alla är hemma för en gångs skull. Men nej, de dissar mig och Maria för att se på kantiga snubbar som glider efter en puck. Nästa gång de anklagar mig för att vara sur/grinig kan jag ge dem en anledning, jag kan skylla på att den här kvällen var en väldigt hemsk upplevelse, att bara bli dissad sådär... av ens egna föräldrar!

Suck alltså. Jag överdriver inte det minsta förresten, nej!

Nejmen nu ska jag se nya VD nu, (är sååå spänd med tanke på hur förra avsnittet slutade!) fattas bara en Ben & Jerrys så hade det varit äkta Josäfin-fredag.

Måste få fan-girla lite också... Vampire Dairies är utan tvekan den bästa serien jag sett! Och alla är så SNYGGA! Elena är oförskämt söt och Stephen är sjuk snygg, för att inte tala om Jeremy som bara blir snyggare och snyggare!

11/5 Dressyr/markarbete/bommar

2012-05-11 @ 20:18:07
Skrittade fram och av ute och red dressyr/markarbete med bommar i paddocken. I början tränade jag mycket på att rida ut i hörnena, volter samt rakt spår, sen gjorde jag "klockan"-övningen. Mer orkar jag inte berätta, blev lite irriterad på att hon alltid är så stel, okänslig för skänklarna, svår att ställa/böja, springig vid vissa tillfällen. Fast jag vet att jag får skylla mig själv, har inte ridit så regelbundet det senaste, hon har fått 2-3 vilodagar varje vecka och flera gånger har jag bara skrittat. Så någon seriös dressyr har det inte blivit, inte heller tömkörning eller longering.

Så jag är irriterad nu. Är trött på att jag är så dålig på dressyr och på att jag alltid blir irriterad på det >.<

Inga planer - fast jag kommer vara sysselsatt ändå!

2012-05-11 @ 16:57:55
Detta är första helgen på länge jag inte har ett piss planerat, nästan så jag måste höra mig runt för att planera något... haha, nämen det är faktiskt gött att känna sig helt fri! ;) Det finns ju alltid saker att göra ändå liksom. Fantasia ska få mycket tid och ordentlig träning. Det finns bloggdesigner att ta tag i. Lite plugg som hamnat på släp.

Min dag fick sig ordentligt lyft på lunchrasten idag! "Hittade" en wrap (ett erbjudande på Mc Donalds app) som jag kunde hämta ut i kassan, mohaha. Gratis är gott, särskilt eftersom det var en sweet chili chicken wrap :D

Min goda wrap - Leonis med flaggan hissad, haha!

Jättebra och allt, men...

2012-05-11 @ 10:10:53
...jag tycker det framstår fel. "Vi" framstår fel.


Det är grymt att ridsporten får ta plats ibland, som nu när en häst fick vara med på omslaget på en icke-ridsport tidning - "Damernas Värld".

Men jag tycker de får hästar att framstå som en accessoar, liksom "Hetare än någonsin" är något man skriver om ett smycke eller ett plagg. Inte om levande djur. Jag förstår ju vad de menar men jag tror det kan ge en skruvad uppfattning för dem som inte är hästmänniskor. Tänk om de faller för grejen och tror att de kan skaffa en gullig liten häst bara sådär, som de kan ta en ritt i månskenet på...

Det kanske bara är jag som tänker för mycket, eller vad tycker NI?

Tandläkarbesök för Fantasia

2012-05-11 @ 09:29:49
Nu har pappa pratat med vår hovslagare samt med djurkliniken i Stenungsund. Vår hovslagare raspar inte tänder, men vi har fått tid på kliniken på måndag. Så då ska Fantasia få gå till tandläkarn! Ska ta ledigt från sista lektionen i skolan så jag kan vara med.

Vi tror att det kan vara därför hon är så mager - för att hon inte tuggar på havren och på så sätt kanske inte får i sig innehållet. Det har varit väldigt svårt att hålla henne i hull eller att rättare sagt få till något hull alls. Nu när hon får äta gröngräs ute om dagarna är det väl ingen ko på isen, hon äter nog upp sig rätt fort. Men det har inte kännts rätt att träna henne på det sättet jag gör när hon sett så klen ut i kroppen, så det är skönt att kolla upp det.

Jag tycker hon ser finare ut bara efter någon vecka (eller några få) på gröngräs!

Sådär såg hon ut i slutet av mars.

10/5 Barbackaritt i skitvädret

2012-05-10 @ 19:24:57
Stannade hemma till det hade slutat regna så förfärligt, hemskt väder idag verkligen. Började regna igen när jag ridit en stund. Red ute barbacka och Fantasia var som vanligt efter vila/lugna dagar - lite på tårna, hon studsade till ordentligt för ett par rådjur. Försökte undvika att trava då det inte var någon bra kombo med regnbyxor mot regntäcke, haha. Galopperade litegrann, det uppskattades mycket! Ska ta det där passet i paddocken imorgon, med bommar och grejer.

UTLOTTNING AV MIN FÖRRA BLOGGDESIGN

2012-05-10 @ 18:00:00


Alla instruktioner om hur ni ska göra för att delta finns i videon!
Designen kan ni se live HÄR.


Ett plus är om ni föjer mig på bloglovin och gillar bloggen på Facebook!
Kommentargranskning är bara tillfälligt.

På dagens mattelektion

2012-05-10 @ 16:58:34
Peter: Skicka då nolifer
Jag: Jag jobbar faktiskt matte
(dagens överdrift btw, HAHA)
Peter: Och gäspar varje gång läraren pratar c:
Jag: Neeej
Peter: Jo. Jag tror jag kommer dö innan jag klarar matte B
Jag: Surt. Jag kommer somna innan
Peter: haha c: Bara 27 min och 18 sekunder kvar av lektionen! Sluta lek duktig nu...
Jag: Avis
Peter: Ja klart smarthead geni osv tieep. Jag fattar tieep nadah
Jag: Filt och te snart?


Behöver jag nämna att min klass (läs: "mitt" gäng) blivit skadade för livet av William "lillabloggen" Spetz. Vi visade den videon för matteläraren när vi slutat, haha. Tror inte hon förstod riktigt att detta är varje elevs vardag typ, men hon tyckte i alla fall att det såg mysigt ut när han sitter där med själva filten och tet!Har ni tråkigt någon gång, sök på lillabloggen på YT så kommer ni inte kunna sluta le på flera dagar, haha!

Meant to fly [Starships]

2012-05-10 @ 08:01:31
Fotade inte bara utan filmade också lite på mina konkurrenter i söndags. Allt för att jag ska kunna ge er en ny film, här kommer den! Var inte direkt överambitiös när jag redigerade igår kväll, men jag blev ändå nöjd. Enjoy!

Sommarjobb

2012-05-09 @ 21:09:51
Nu har jag fått besked om sommarjobb - jag kommer plaska runt i vattnet med barnen i Svenshögen i sommar, simskoleassistent alltså. 2 juli börjar jag och ska jobba 4 veckor. Jag kommer nog frysa ihjäl dagligen (!) men det ska bli skönt att tjäna egna pengar (utöver bloggen/bloggdesigner då).

Ska ni jobba något i sommar?

Jag kan ju ta med Fantasia, hon gillar ju att bada där, hahaha.

Pikeur Scarlett

2012-05-09 @ 18:29:22
Åkte till Tre Hästar med mamma efter skolan idag, skulle kolla in deras kavajer. Kollade först de bagagnade men alla där var i samma stil som den jag har, väldigt raka - man ser ut som en fyrkant, haha. Kollade sen vad de hade för andra, hade hoppats på JW men tyvärr hade de inte dem, hade gärna velat prova en för att sedan kanske kunna hitta någon begagnad. Men sen hittade jag en Pikeur Scarlett som passade mig superbra! För ca 1900 kr. Jag får helt enkelt svälja att en snygg kavaj kostar, för jag blev verkligen kär i den.

Ska fundera ett tag och helst få provat och jämfört med en JW, men det lutar nästan mot att det blir en sån här!

Såhär satt den på - ursäkta magchocken, haha ;)

Några hinder kom vi ju över!

2012-05-08 @ 18:00:00
Lägger upp filmen från i söndags även om vi inte kom runt, vi kom ju över några hinder i alla fall. Behöll ljudet bara för att det är så ironiskt, jag hatar verkligen den låten >.<

Förresten, nu vet jag - det måste vara så att hon stannade av medlidande för fåglarna med migrän!

Skivomslag och teckningar

2012-05-08 @ 16:42:33
Har nyss hem, hoppade av vid stallet på vägen från skolan och mockade. Skippar planerna med Fantasia idag och låter henne vila, måste verkligen lägga ner energi och tid på ett skolarbete som ska in imorgon. Arbetet med omslagen - sjävla skivomslaget är klart men min fantasi tog verkligen slut när jag kom till vinylomslaget! Ska även måla minst en bild då jag vill få upp mitt betyg i bild!

Nuvarande uppgiften i Bildversamhet som jag har som individuellt val :)

Helgens tävlingsoutfit

2012-05-08 @ 08:00:00
Lånade ett schabrak av My i söndags, ett vitt med marin/röd passpoal från GG. GG är verkligen super alltså!

Övrig utrustning:
Hjälm - Lamicell Transformers
Kavaj - ?
Spö - Fru Mobergs
Stövlar - Globus Bocaj
Träns - Hööks
Benskydd - Norton

Passade det oss bra tycker ni?

Veckans bloggläsare - v. 18

2012-05-07 @ 21:35:27
Glömde ju bort detta igår igen, hemskt vad dåligt minne jag har, haha.

Förra veckans bloggläsare har jag utsett Julia till! Klicka här (vardagsblogg) eller här (hästblogg).

7/5 Skrittat

2012-05-07 @ 21:25:40
Skrittat ut med Erika och My som ledde Kron och Boppan. Bara jag som har en helt okej häst nu ju, inte kul :( Skrittade i ca 20 min. Imorn ska jag trimma i paddocken, bommar och annat roligt!


Stallägarna vart fortfarande bortresta så jag och My har haft jouren med alla djur också. Förhoppningsvis sista gången!

Hon kan när hon vill!

2012-05-07 @ 18:14:15
På framhoppningen igår:Tur för er att ni slipper se den minen, haha!På banan:
En av de snygga stoppen... (Foton: My)