Föräldrar som inte kan något om hästar

Att vara hästtjej och tävlingsryttare med föräldrar som i grunden inte kan ett skit om hästar resulterar i fler fel än rätt kan jag lova. Samt med en mamma som inte ens tål hästen, hehe.

Denna utgångssituationen skapar ofta kaos runt saker som andra hästtjejer kan ta för givet att föräldrarna fixar. Speciellt vad gäller intyg, papper och licenser då jag inte är så bra på att komma ihåg saker själv. Det har hänt en gång att vi missat vaccineringen med ett halvår (första gången efter vi köpt Fantasia).

Pappa har allt lärt sig en del - det var alltid han som fick sadla hästen första året jag gick på ridskola, för jag fick nästan alltid rida en liten f.d misshandlad ponny som var livsfarlig i boxen - men mamma alltså... att be henne hämta något eller säga något som helst där det förekommer hästtermer, det är ett hopplöst fall. Grimma, grimskaft, träns, sadelgjord... för henne är allt bara remmar och snören!

Att be mamma leda någon annan häst än Fantasia är inte heller populärt, särskilt inte nordsvensken, honom är hon dörädd för, haha. På tävling vågar hon knappt hålla Fantasia eftersom hon ibland snurrar och inte alls vill stå still.

När jag har spolat av Fantasia kommer alltid mamma med denna kommentaren om hon är med: "Då får du borsta så hon torkar nu då!". Liksom "jaaa mamma, jag ska stå här och borsta så länge att det inte ens beror på borstningen att hon blir torr utan på tiden och självtorkningen".

De har heller ingen känsla för... ja vad ska man säga, de har ju inte känsla för något hästrelaterat alls, haha! Men de skäller på mig när jag skäller på Fantasia när hon gjort "fel". Enligt dem ska jag väl berömma även fast Fantasia typ sparkar ut med frambenet och dödar alla... Haha, skämt åsido.

Hursomhelst, allt blir minst sagt lite krångligare och omständigare när man har okunniga föräldrar men det går ju om man har huvudet på skaft! Någon som känner igen sig?


Kommentarer
Postat av: RebeccaV-allroundhasten

Känner absolut igen mig! Tyvärr.. Blir faktiskt lite ledsen när ingen av dom är särskillt villiga att lära sig och ta del av mitt intresse;(

2012-05-16 @ 18:47:48
URL: http://allroundhasten.blogg.se/
Postat av: Amanda

Haha om jag känner igen mig! Fast det är tur att mina föräldrar är ganska orädda av sig och villiga att hjälpa till, intresserar sig för mitt intresse om man säger så ;) Men allt skulle ju vara enklare om man hade hästkunniga föräldrar!

Ibland blir det ganska roligt, som när vi har utsläpp i stallet och en häst står i gången. Pappa går ut med suraste hästen i stallet ur boxen (stort stall så alla hästarna känner inte varandra eller går i samma hage) och säger "jag låter dom hälsa lite först" och går fram med det sura stoet och låter henne nosa på hästen som står i gången. Som tur var lyckades jag stoppa honom innan det blev någon katastrof ;) Haha båda ponnyerna såg väldigt förvånade ut!

2012-05-16 @ 19:37:12
Postat av: '

2012-05-16 @ 21:33:19
Postat av: Hanna

Vilket sött inlägg! Mina föräldrar var likadana när jag började, men idag står mamma som ägare till en nordsvensk. Jag har faktiskt skrivit ett inlägg om vad min pappa har gjort i min ridning. Det kommer upp imorgon på morgonen om du är intresserad! :D

2012-05-16 @ 21:34:43
URL: http://dressyrfux.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hahah min mamma blir alltid sur på mig och jag tex blir sur och för säga till hästarna på skarpen för att dem tex går över mig. Då blir hon jätte sur på mig haha xd

2012-05-16 @ 21:50:44
URL: http://fyrgangare.blogg.se/
Postat av: Ida :)

hejsan, känns ganska skönt att man inte är ensam om det, mina föräldrar vet knappt vad det är för skillnad på häst o ponny, o nu igår (tisdags) så visste pappa inte ens vad en sadelgjord var...

2012-05-16 @ 22:30:02
URL: http://ryttarida.blogg.se/
Postat av: Micka

Haha :)

Kände redan tidigt när jag gick på ridskola att vad jobbigt det måste vara att inte ha någon intresserad/kunnig förälder med.

Och sedan fortsätta till att vilja ha en egen ponny/häst, utan föräldrahjälpen är ju ännu "värre". Visst klarar man sig själv eller kan ta hjälp av andra, men det blir ju en helt annan sak med föräldrar.

Tror man för kämpa på mer helt enkelt.Själv så har jag förmånen att ha två hästföräldrar, som båda haft egna hästar hela deras liv :)

2012-05-26 @ 10:36:22
URL: http://lallisen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Haha det låter ju som att du pratar om mina föräldrar!!:D

2012-05-26 @ 10:41:00
Postat av: Mikaela

Känner HELT igen mig! Mina förändrar är exakt likadana. ;)

2012-05-26 @ 10:56:04
Postat av: tina

Jag känner inte igen mig. Det känns bra! Mina föräldrar var båda okunniga när jag började och mamma är allergisk mot hästarna. Men pappa har varit med mig på ridskolan och hjälp till att göra iordning dom större ponnysarna och han har även suttit och lyssnat på läktaren. Nu rider jag som tävlingsryttare på ett stall och pappa kör transport och håller i min häst på tävling. En gång när jag var efteranmäld till en klass och var tvungen att gå banan så fixade han min häst! Helt själv! Han har tillochmed hjälpt mig på framridningen en gång när min tränare var banbyggare och inte kunde komma. Så mina föräldrar är inte så.:)

2012-05-26 @ 13:14:47
URL: http://tinasorlin.blogg.se/
Postat av: Jennie

oja, känner igen mig!

på tävlingar måste man alltid tvinga med någon kompis som kan hjälpa till, annars funkar det inte....

2012-05-26 @ 15:23:04
Postat av: Hanna

Men det finns fördelar med okunniga föräldrar också. Mina föräldrar är intresserade och en av dom har till och med egen häst och rider, men dom kan ändå mycket mindre än jag om man säger så.Särskilt på tävlingar upplever jag det som att de som har hästkunniga föräldrar får mer press på sig. Föräldrarna står alltid och skriker ut kommentarer över hela framridningen. Och om tävlingen går dåligt berättar som på en gång vad barnet/hästen gjorde fel.Då är jag glad över mina mindre kunniga föräldrar som säger att "det såg sååå fint ut!" även om det gick åt helvete. ;)

2012-05-26 @ 15:48:44
URL: http://hannnss.blogg.se/
Postat av: Anna

Mina föräldrar är båda okunniga och dessutom allergiska. Men bosätter de sig mitt emellan två stall får de väl skylla sig själva att deras dotter blev hästintresserad. Och nu verkar de till och med att det är kul att kliva upp tidigt och hålla häst på tävlingsplatsen hela dagen :) och sen kan det va lite kul att ha okunniga föräldrar. Man går göra lite mer som man vill och som man tycker är rätt utan att de ska lägga sig i.

2012-05-26 @ 16:06:09
Postat av: Nadia.

ÅH! Precis så är mina föräldrar, om man åker iväg på nån tävlig, jag tävlade ridskolans ponnysar förut fick jag nästan alltid ha en kompois med för mina föräldrar vet knappt hur man sätter på ett träns åt rätt håll, hahah!

Dock är det lite skönt ändå, för de kommer med komplimanger från någon träning som gått dåligt eller så, visst är det inte alltid bra men lite roligt är det ju iaf. :)Superfin blogg btw! :D

2012-05-26 @ 19:23:05
URL: http://nadjaoscarsson.blogg.se/
Postat av: Lina

Haha känner igen mej precis! ;-) om man ber min mamma göra nå så våga hon knappt de!

2012-05-26 @ 20:54:13
Postat av: Elisabeth

Du har aldrig funderat på att vara tacksam över att dina föräldrar ställer upp på dig. Dem kör dig till tävlingar/träningar och ställer upp så gott dem kan. Tacken dem får för de är att bli uthängda som "dåliga" på din blogg.Om jag hade haft barn och dem gjorde såhär så skulle dem minsann få klara sig helt själva och se vad dem skulle ta sig till då, lycka till att ta dig någonstans utan dina föräldrar!Bortskämd unge är minsann vad det är, upskatta det du har istället.

2012-05-26 @ 21:35:15
Postat av: Rebecca

Jag har själv en mamma som inte är hästvan, men med åren har hon lärt sig vad saker o ting heter men jag kommer ihåg i början när jag bad henne hämta sadelskyddet till sadeln o hon går o letar efter det sadelskyddet som om det vore försvunnet när det själva verket låg i sadelkammaren!

2012-05-27 @ 18:58:19
URL: http://reebeeccah.devote.se/
Postat av: Josefine

Mina föräldrar är exakt likadana, bortsett från att de båda har problem med sina yggar och kan inte hjälpa mig över huvudtaget. Jag måste sköta allting på tävling/träning själv, ibland blir det lite knvigt att både hålla i hästen, hjälpa mamma att parkera transporten och samtidigt bygga fram banan eller liknande.

Men jag är hemskt tacksam för att dem hjälper till det lilla som hon kan, men absolut blir jag irriterad på hennes okunskap ibland!

2012-05-27 @ 23:43:34
URL: http://svartogul.blogg.se/
Postat av: Ebba

Min mamma är helt tvärtom! Hon har haft egna hästar och tävlat massor i hela sitt liv, så vet hur allting fungerar.

Det är jätte praktiskt för jag kan be henne fixa stallet och tömköra min ponny om jag tex är sjuk eller av någon annan andledning inte kan åka till stallet.

Hon mockar alltid och fixar allt det medans jag rider och brukar alltid hjälpa till att packa innan tävling och hon vet precis vad som behövs.

Hon brukar också hjälpa mig när jag rider om det behövs, men det kan vara lite jobbigt med en förälder som kan så mycket också, eftersom , som vi vet så har alla olika sätt att sköta sina hästar på, och min ponny har täcke på sig såfort det finns en antydan till regn, och då kommer hon alltid "blablabla jag hade inte ens täcken till mina hästar blablabla han behöver inget täcke idag osv" Men annars så är det awesome med hästkunniga föräldrar! :)

2012-05-31 @ 20:03:01
URL: http://ebbabrink.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

  RSS 2.0