Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

En himla massa hååååår

2013-02-28 @ 17:56:00
Fantasia fäller som sjutton nu, gör era hästar också det?
Bara att plocka fram ryktstenen och skrapa! Hatar verkligen när det yr omkring massa hår, men det är bara att hålla andan och köra på, haha. La bara ner några minuter på det innan jag red idag men ni ser nedan hur mycket hår det blev! Även om man står i timmar så kommer det bara mer och mer och mer hår och då blir man ju tokig, så därför tar jag lite i taget ;) Ansiktet har jag inte vågat ta tag i alls än då hon alltid fäller något OTROLIGT mycket där, det är helt sjukt haha.

"Dressyr"

2013-02-28 @ 17:51:55
Red "dressyr" ute idag. Skrittade fram länge, till sjön ungefär och sedan red jag fram och tillbaka på grusvägen. Hade helst hade jag ridit i paddocken men isen har inte smält där än tror jag. Det är så otroligt mycket svårare att jobba Fantasia på en rak väg men det är ju nyttigt och det gick faktiskt himla bra - tillslut. Hon var som en tickande bomb i början, hon bara väntade på att jag skulle ge efter så hon fick springa. Men jag ville inte ge mig förrän hon börjat mjukna och slappna av. För att uppnå det fick jag göra en himla massa förhållningar, halter och ryggningar. När hon lyssnade bättre och var inte lika stark och "på" fick hon galoppera och trava lite fritt som belöning innan jag skrittade av.
Bilder som jag "hittade" när jag gick igenom arkivet för mars 2012

Snart är det vår!

2013-02-28 @ 13:25:00
Påbörjade min resumé utav mars 2012 då det är 1:a mars imorgon. Hittade massa våriga bilder och jag tänkte precis relatera till det och säga att "nu är det vår". Men så tittar jag ut hemma och det är inte vår någonstans här haha. Vet inte om det typ kom ny snö igår för plötsligt var det inte bara lite is kvar utan det var vitt och som grädde på moset kallare igen. Häromdagen var det i alla fall sol och nästan varmt ute, så snart så! Snart säger jag hej till skinnjackan, conversen och brillorna igen! Har redan tjuvstartat lite med våriga kläder om mina aprikosfärgade jeans som jag köpte häromveckan ska snart invigas. Jag älskar våren ♥ Och jag äääälskar ljusa jeans, söta sjalar och ljusa nyanser av rosa och brun. Gulligt och tjejigt precis som jag gillar det!

Fantasia dampar

2013-02-27 @ 20:15:00
Skulle lägga över mammas filmer från ihopsläppet men det ville inte fungera denna gången heller. Så ett klipp, det roligaste, fick jag ladda upp direkt från mobilen. Ni måste se, detta filmades samtidigt som jag jag fotade bilderna i detta inlägget, när Fantasia hoppar, skuttar och dampar. Hahaha
 
 
   

Onsdag, en bra dag

2013-02-27 @ 08:34:23
Idag är en bra dag, tycker jag. Vet inte varför, det bara känns så haha! Hyfsat chill skoldag, jag känner att har jag bra koll på projektarbete, uppsatser och det mesta annat plugg, mitt hår har hållit sig från att bli elektriskt... låter väl bra?
 
Idag fyller världens härligaste människa 18 år också ju - Linn Olsson. Kommer nog att gratta henne flera gånger om, haha. Kan helt ärligt säga att jag aldrig träffat någon annan så otroligt ambitiös och driven som hon i hela mitt liv.
 
Nu ska jag fortsätta fördriva tiden fram tills lektionen börjar, vi hörs!

Årets första rejs

2013-02-26 @ 19:51:00
Idag har vi dragit årets först rejs ute. Jag och Fantasia fick sällskap av Embla och Kron och vi red på grusvägen här vid mig, där snön och isen är bortsmält. Första galoppen (som var hästarnas eget initiativ då vi tänkt trava) var utom all kontroll för min del. Och i tredje galoppen, herre min gud vad Fantasia drog på! Hade det inte varit första gången på flera månader som det faktiskt gick att dundra på ute så hade jag inte accepterat ett sådant livshotande äventyrande, haha. Hon ska giventvis få dra på ibland men inte innan jag sagt till liksom, och inte utan att det går att få stopp. Men idag, jag red med sällskap och hästarna var hur glada och taggade som helst - vad gör man? YOLO... (nej gud, ska verkligen inte börja med det uttrycket)
 
Efter första hysterin gick det faktiskt förvånandsvärt bra, även när Kron drog iväg framför näsan på Fantasia väntade hon kolungt på min signal vilket jag verkligen inte väntat mig - hon brukar vara hur trippig och het som helst vid såna tillfällen!
 
Lungt och bra efter viloveckan var det ja... red i alla fall inte så länge. Imorn får det bli en skrittrunda eller något annat lungt.
Bild från förra våren när jag och My red på en äng

Vem kan rida shettisar?

2013-02-26 @ 12:08:00
En sak är säker - i hästvärlden finns det många olika åsikter om saker och ting. Saker som någon tycker är rätt tycker någon annan är fel, så är det bara. Hur som helst, jag är nästan helt säker på att detta toppar listan på ämnen som finns flest olika meningar om: Vem som kan rida shetlandsponnyer och inte. Så min fråga till er är just - vem kan rida shettisar tycker ni?

Ska man gå efter vikt eller längd? Spelar shettisens ålder, muskulatur eller kondition någon roll i avgörandet? Är det skillnad beroende på hur hårt man rider eller hur duktig man är som ryttare? Finns det undantag där det är okej att bortse från det man annars går efter? Frågeställningarna kan göras många.
 
Jag blir lite nyfiken på vad ni andra tycker just eftersom jag ridit shettisar som yngre, sett många andra barn rida dem samt eftersom vi har en liten shettis nu och att jag verkar ha en lite annan syn på det hela än denne shettisens ägare (min granne).
 
Vad som är mest intressant med detta är jämförelsen med islandshäst-debatten. Vem ska rida islandshästar? Ska vem som helst kunna göra det oavsett längd och vikt? Det är nästan komiskt hur argumenten för islandshästar respektive shettisar kan vara så lika men ändå så olika. Tänker främst på att det verkar "mer okej" att en stor vuxen man rider en islandshäst än att en lång smal tjej rider en shettis. Varför tycker vissa att det är mer okej om islandshästen får konka på 100 kg än om shettisen får bära på 50 kg?
 
Lämna gärna er åsikt så kanske jag kan vidareutveckla detta och dela med mig av min egen syn på saken!
 
Två (tre) flugor i en smäll, en isis och några shettisar (och en åsna haha)

Elektricitetens inkräktelse i håret

2013-02-25 @ 18:44:00
Ursäkta för ett aningen trist inlägg, men jag får verkligen krupp på detta!
 
Dagens stora bekymmer: mitt hår. Det är sant, haha. Har gått in i "elektiskt hår-perioden", det var väl på tiden, brukar alltid få elekriskt hår på vintern. Jag hatar det, usch usch usch! Jag har typ fobi för det, liksom när det klistras mot ansiktet... nä fy! Det hjälper ju inte att jag har på mig softpilé tröjor... men jag kan inte ens borsta håret utan att det flyger åt alla håll. Jag vårdar det inte ett dugg annorlunda på vintern och vill helst slippa göra det då jag tycker det är dötrist att lägga ner energi på håret, haha. Men har ni några tips? Särskilda produkter som inte är för dyra eller jobbiga?
 
Hade jag varit snygg (eller ja, varit nöjd med mitt utseénde) med uppsatt hår hade jag slickat allt bakåt i en stram tofs eller knut för att slippa eländet! Men eftersom jag inte alls trivs i uppsatt hår (bland folk, när jag går hemma har jag alltid uppsatt) får jag dras med detta långa håret som flyger runt.

En pigg ponny idag!

2013-02-25 @ 16:41:10
Idag var Fantasia framåt! Eller ja, hon var precis som hon brukar vara när hon vilat länge - extra pigg och tittar och reagerar på ALLT (vilket hon verkligen inte gör annars). Red ut en sväng, lät henne trava på i friskt tempo en bit annars skrittade vi. Men hon ville gärna dra på fortare. Hon var tittig som sagt, en gång fick hon ryck och hoppade ner på ängen, haha.

Udd

2013-02-25 @ 08:09:00
Här kommer lite bilder på bara Udd. Visst är han söt? ♥
Vi får ju låna honom av grannen tillsvidare, tills någon nappar på vår annons. Eller, vi är hans fodervärdar tillsvidare rättare sagt. Vi har honom som vår egen och får motionera honom om vi vill. Det är inte såhär vi vill ha det egentligen, helst hade vi ju haft en inackorderad som sköts och rids varje dag. Nu får ju vi mer att göra. Men nu blev det som det blev, tur att han är liten och inte skiter så mycket eller har någon avancerad foderstat! Det viktigaste är att Fantasia har sällskap så att vi kan ha henne hemma. Sen att vi fick löst det under loppet av ett dygn är ett under, haha...

Fantasia och Udd, fler bilder

2013-02-24 @ 19:56:00
Där har ni fler bilder från ihopsläppet igår.
 
Jag har varit sååå duktig idag, har pluggat flera timmar! Jag (läs: jag och mamma) har skrivit uppsats om Jugoslavien och jag har även pillat med projektarbetet. Nu börjar det likna något! Får jag bara klart projektarbetet kommer allting annat också kännas lättare tror jag. Gjorde nyss också en stor beställning på bläckpatroner och fotopapper till skrivaren. Vad kommer detta sig tro?

Nu: dusch, kvällsmat, Ponnyakuten, Scener ur ett tonårsliv, Gossip Girl osv...

Vilat tillräckligt

2013-02-24 @ 17:13:23
Jag och mamma var ute på en kort promenad med Fantasia och Udd förut. Fantasia får änna sättas igång nu när hon vilat i en hel vecka. Imorgon får det blir en lung uteritt, skritt och lite trav. Nu har hon verkligen vilat så det räcker och blir över!

Varje hästbloggares dröm

2013-02-24 @ 13:11:00
Att länkas på Ponnysanning, få kränkande kommentarer, vara orsaken till storbloggarnas dubbelmoraliska tillrättavisningar, träffa Linn Olsson på bussen...
 
Nej, men horsespot däremot - det är varje hästbloggares dröm. Det jag nämde ovan är min vardag ju ;)
 
Vem vill inte ha ett bloggkontrakt liksom? Frågan är, hur blir man en del av Horsespot? Du ska ha speciella visioner eller vara unik inom bloggvärlden. Eller bara ha en välbesökt blogg som de tjänar på att ta in. Men annars, hur? De finns flera bloggar där som har betydligt färre besökare än mig. Så... hur? Haha. Bara en fundering sådär.

Söndag

2013-02-24 @ 12:13:24
Godmorgon! Startar upp dagen med två till bilder från igår.

Inte så mycket action men...

2013-02-23 @ 17:27:00
Det var mer action då när jag fotade (bilderna i jag la upp förut), då filmade istället mamma lite med sin mobil, så det kommer nog en till film såsmåningom. När jag filmade gick de mest runt samt nosade på varandra.

Kan inte sluta skratta

2013-02-23 @ 13:41:00
"Fuck the Harlem Shake this is Gallon Smashing"

Vem är du och var har du gjort av min ponny?

2013-02-23 @ 12:27:48
Nej men... såhär brukar man inte se Fantasia haha. Glöm det jag sa förut, Fantasia har bossat runt Udd och satt honom på plats. Gav lunchen förut och då var det ingen tvekan om vem som bestämmer, var rädd att bli påsprungen typ. Fantasia är väl så lycklig att hon för en gångs skull kan bestämma att hon inte bryr sig om jag mosas på kuppen ;)

Ihopsläpp

2013-02-23 @ 11:16:00
Har massa roliga bilder och filmer att visa er! Det var otroligt lungt till en början, lite nosande och pipande bara. Sen fick de några ryck och galopperade runt, Fantasia bjöd på skutt och hopp (för första gången någonsin typ). Såg himla roligt ut! Udd verkar inte så kaxig och de ser ut att trivas bra ihop och ha roligt. Vi får se hur dem gör när vi ger dem lunch-hö sen.

Fantasia och Udd

2013-02-22 @ 19:03:00
Gick och hämtade Udd förut, min grannes shettis som vi ska låna. Nu står han ute i stallet bredvid Fantasia, i en storhäst-box haha. Nu får dem bekanta sig lite med varandra över boxkanten så släpper vi ihop dem ute imorgon.
 
Filmade lite snabbt, det är lite mörkt men jaja. Filmar ihopsläppet imorgon.

Efter några timmar i skolan

2013-02-22 @ 14:15:00
Är sjukt trött efter att ha varit i skolan en stund. Hade egentligen ingen lektion utan bara en deadline. Så jag var där och gjorde klart en uppgift bara. Har huvudvärk och vill bara sova nu, ska åtminstone vila lite. Går ut till stallet senare. Ska nog inte rida idag heller, känns bäst om jag blir frisk först. Fast lite dåligt samvete får jag nu när Fantasia stått en hel vecka snart.
 
Nu har Polonium åkt också. Skönt. Hämtar grannens shettis ikväll, Fantasia får allt klara sig själv några timmar ♥

En häst bort, en shettis hit

2013-02-22 @ 09:44:00
Hej! Tänkte uppdatera er om läget.
Tacka gudarna att vår granne har flera stycken hästar, vi ska få låna en shettis av henne tillsvidare. En liten valack som heter Udd. Vi lär få göra om både det ena och det andra för att anpassa, men det är det värt. Kommer tex få ändra om hagen lite, antingen göra den mindre och flytta trådarna eller sätta dit ytteligare en tråd. Det är bara skönt att vi hittat ett lösning, en liten sådan haha. Som inte äter eller skiter så mycket! Om vi dessutom kan få bättre koll på att Fantasia får i sig den mat hon behöver är detta ett stort plus! Jag menar - tar inte Fantasia ledarrollen mot denna shettis är det ju sorligt ;)
Fantasia har ju god erfarenhet av shettisar sen tidigare i alla fall! (Heli och Fantasia på bild)

Gör man så?!

2013-02-21 @ 18:01:00
Att Polonium ska flytta inom kort har vi vetat om hela tiden. Vi satte ett datum i april (skrev fel) mars. Vi har haft ute en annons ett tag och försökt komma på en lösning. Men nu är jag riktigt jävla sur, för IDAG får vi veta att de tänker flytta Polonium IMORGON. Utan att ta hänsyn till kontrakt, till oss eller vår häst. Gör man så?!
 
Nu har vi tydligen ett dygn på oss att hitta en sällskapshäst till Fantasia. Fint. TOPPEN.

Visar lunch-hagen

2013-02-21 @ 12:29:00
Var ute tidigare idag och filmade lunch-hagen som önskat. Är hemma idag också, är snuvigare men mår lite bättre annars.

Vi är alla olika

2013-02-20 @ 15:32:00
Dagens samhälle skrämmer mig lite. Det får mig också att känna mig otillräcklig. Otillräcklig, dålig och konstig jämfört med alla andra. Jag vet att jag inte är ensam om det, åtminstone vill jag tro det. Att även om man inte sett allt eller gjort allt så betyder det inte att man är sämre på något sätt. Tvärtom vill jag tro. Vissa saker tar olika tid för olika människor. Vissa finner sin väg i livet tidigt, vissa senare. Vissa vet vad dom vill göra redan som barn, vissa vet fortfarande inte när dom är vuxna. Alla är olika, vi gör olika val, vi väljer olika vägar. Och vet ni vad? Vi är perfekta precis som vi är.
 
Med detta pepp-inlägg vill jag säga hej onsdag, hej ännu en lång dag hemma att drunka i tankarna. Typ.

Förvånade?

2013-02-19 @ 17:46:00
Jag lever! Fast jag är inte frisk, är ni förvånade? Inte jag heller. Man nyser liksom inte 93528483 gånger på en dag bara för att. Forsätter det såhär har jag snart inga hjärnceller kvar, haha...Varit hemma hela dagen och glott på GG. Men nu tänkte jag ta tag i en skoluppgift, blev lite extra peppad efter att ha läst Linns blogg - ”äh, så jobbigt är det inte, nu kör vi!” Nedräkningen peppar mig också något otroligt - nu är det bara 106 dagar kvar till studenten!
 
Kom precis över den här bilden från när jag var ute med mina klasskompisar innan lovet. (Jag är inte alls kort... haha)

Mitt spännande liv för tillfället

2013-02-18 @ 21:39:00
Har blivit en väldigt lung dag även idag. När jag kom hem (prisa gud för att jag hann med och lyckades med alla bussbyten utan att behöva vänta två timmar någonstans) myste jag med mat framför Gossip Girl. Kände verkligen inget sug efter att rida idag, och när man känner så är det bäst att låta bli tycker jag, så Fantasia fick stå även idag. Jag känner mig inte så pigg heller nu. Är lite snuvig och har nyst 100 gånger idag. Det är inget bra tecken va?
 
Har vart ute en snabbis i stallet, men annars har jag bara latat mig framför GG och ska fortsätta med det nu. Mitt liv är verkligen spännande just nu... typ äta-sova-plugga-slappa. Nejmen, det är ju faktiskt spännande saker på G också! Tycker bara tiden kan gå lite fortare och plugget kan göra sig självt ;)
- Gamla bilder -

Biljetter, ridsportevent

2013-02-18 @ 15:26:08
Igår kväll släpptes biljetterna till årets ridsportevent som anordnas av Henrik Barry. Det finns biljetter kvar men det är nog bäst att skynda er om ni säkert vill ha en plats på åres största hästfest! Massor av kända bloggare och hästmänniskor kommer vara på plats. All information om hur man köper biljett hittar ni här och status meddelas säkerligen på facebooksidan.
 
Jag kommer dit, kommer ni?

Debatten är igång

2013-02-18 @ 14:28:16
Lämna din åsikt här gällande att hålla igång hästen på vintern utan ridhus.

Ponnyakuten, avsnitt 5 & 6

2013-02-17 @ 20:18:00
Såg precis på Ponnyakuten, både förra veckans som jag missat och dagens.
Båda två var ganska bra avsnitt tycker jag. Man fick sig bl a ett gott skratt av förra (av ren skadeglädje faktiskt... så hemsk är jag!) Jag blir typ helt nervös när Linus rider, han är ju så liten! Men hur tuff som helst, och gullig! Måste också säga att Emma-Nellie verkar så otroligt LUGN, down-to-earth och helt enkelt sjukt cool.

Lunch-hagen

2013-02-17 @ 14:00:00
Det blev mycket frågetecken och intresse av vår lunch-hage som går på timer, har nog aldrig nämt det tidigare. Det är nämligen så att vi har en liten hage innuti hästarnas hage. Öppningen är ett elasisk rep med ett slags handtag som släpper en viss tid. Inne i hagen har vi två platskorgar vid två olika träd, med ett litet tak över. Allt för att höt ska hålla sig så torrt som möjligt de timmarna de ligger orört.
 
Vi hade inte kunnat ha hästarna hemma om det inte vore för denna anordningen, då ingen är hemma dagtid. Detta är verkligen en suverän lösning, det är bara att lägga in höt i den avskiljda hagen på morgonen, stänga för hagen och så sköts resten själv - dvs öppningen, så att hästarna kan gå in och äta.
 
Kan göra en vidoblogg någon dag och visa detta om ni vill? Blir lättare att förstå vad jag menar då antar jag!
En gammal bild jag tagit inne i lunch-hagen.

Goddag

2013-02-17 @ 13:21:34
(Kändes inte acceptabelt att skriva godmorgon även om det är det jag menar)
Vaknade nyss ur skönhetssömnen. Det är halv snöstorm ute, åh så härligt! Blev llite ändrade planer, sov hemma och är hemma idag. Följer med Jessica till pållen någon annan dag istället. Skulle följt med henne till Martijn som hon rider i några veckor nu när Sofia är borta. Hon skulle hoppa och ville ha hjälp från hoppexperten, samt bli fotad. Det får bli en annan gång.
Dessa bilder fotade jag på Sofia & Martijn på en klubbdressyr sommaren 2011.

Födelsedagar hit och dit

2013-02-16 @ 20:30:00
Har spenderat några timmar på kalas med släkten, nu ska jag snart droppa in hos My där Sanna firas. Fan vad alla fyller år nu, haha. Varför ska jag behöva stå ut med att längta och vänta ända till november, mamma och pappa varför?! Haha. Men jag ska väl inte klaga, är ju i alla fall 18, det är en bra ålder tycker jag allt ;)
 
Imorn åker jag med Jessica och fotar henne och pållen, det blir tidsinställda tills jag är hemma.
Mina fina småtjejor som inte är så små längre... haha

Härlig uteritt

2013-02-16 @ 14:44:51
Red ut en sväng på Fantasia nyss. Travade och galopperade på en snötäckt liten väg i skogen, härligt! Fantasia var pigg och allmänt taggad på livet, haha. Lite extra för att hon stod i två dagar antar jag. Är verkligen taggad på att hoppa snart, kan inte bara snön smälta för en stund så jag kan hoppa lite i paddocken? Fast helst vill jag till ett ridhus och rida snarast... kanske kan fjäska med pappa att köra ner oss till Ödsmål någon dag, om några veckor eller så.

En vanlig dag för Fantasia

2013-02-16 @ 11:20:22
Tänkte dela med mig av hur en vanlig dag för Fantasia kan se ut - tider för fodringar, utsläpp, insläpp osv. Tar en vardag som exempel, alltså när mina föräldrar jobbar och jag går i skolan. På helgen ser det lite annorlunda ut med tiderna.
 
06.00 - Strax före 6 får dem kraftfoder och hö. Polonium får hälften av sitt hö inne och Fantasia får nästan allt då hon nästan inte får något i hagen pga rangordningen och att Polonium tuggar i sig sitt hö snabbare än man hinner blinka, haha.
07.00 - Jag och mamma tar ut dem innan vi åker till jobb & skola. De får resten hö ute i hagen. Vi lägger även ut lunch-höt i lunchhagen som öppnas på timer (vill ni veta mer om den är det bara att kommentera).
11.00 - Lunch-hagen öppnas och hästarna kan äta sitt lunch-hö.
15.30 - Tiden beror lite på när jag kommer hem från skolan. Insläpp och eftermiddagshö. Kommer jag hem tidig rider jag innan, annars får hon äta först.
21.30 - Kvällsmat, hö och kraftfoder.
 
Hästarna går alltså ute minst 8 timmar per dag, i alla väder (båda hästarna går täckade) - aldrig har de fått stå inne en hel dag. De får mat väldigt jämt under dygnet. Det har varit lite knivigt att få schemat att passa Fantasia, hon är väldigt ranglåg och äter långsamt jämfört med Polonium. Men vi har gjort vårt bästa för att Fantasia ska få vara mätt även under dagen (på eftermiddagen och kvällen är det inga problem då dem äter inne), har ökat hennes morgonhö och eftermiddagshö.
 
Som sagt ser det lite annorlunda ut på helgen. De får frukosten mellan 7 och 8, de får stå inne länge och äta allt hö (för Fantasias skull), lunch ges vid 12. Rider antingen innan eller efter lunchen.
 
Sådär, nu vet ni hur det fungerar i vårt lilla stall!

Kirrat planer

2013-02-16 @ 09:53:00
Hej, nu var det längesedan! Jag gjorde inte ett skit igår nästan. Slappade, kollade VD, Glee och Gossip Girl, pluggade ytterst lite, planerade lite andra grejer. Har bland annat kirrat planer för den 15 mars! Grymma Barrys event såklart, kom dit!
Läs mer här eller på Henriks blogg

Jag rider på ängen 130127 #2

2013-02-15 @ 12:56:46

Utgång

2013-02-14 @ 18:41:31

Fantasia har vilat idag, jag har shoppat och börjat skriva rapport. (Lika kul som det låter, japp) (Rapporten alltså) Fick köpt ett snyggt linne samt denna toppen jag har på mig idag (kommer en badrumsbild just for you). Ha en awesome kväll nu vänner, det ska jag!

Hahaha

2013-02-14 @ 13:55:29

Torsdag

2013-02-14 @ 10:04:09
Godmorgon! Åt precis frukost, några nyttiga flingor... har hela käften full med frön eller vad det är - så det ska vara! Ska strax till Torp, har lite panik över min garderob nämligen, hehe. Ikväll blir det utgång med samma goa gäng som förra veckan +/- några stycken. Blir toppen! Innan dess ska mamma hjälpa mig med plugget.
 
De är så min torsdag, alla hjärtans dag, ser ut. Vi hörs senare!

Hör nu experter

2013-02-13 @ 22:27:00
Red ut på Fantasia en liten bit idag, skrittade mest. Tog en kort trav bara. Lite lätt jobb efter gårdagens dressyrpass. Spände fast halsförlängaren som hjälp efter vi skrittat fram.
 
Fått några nya kommentarer som ifrågasätter Fantasias kropp, hull och muskulatur. Är ganska van vid såna kommentarer vid detta laget, van vid att folk påpekar och ser ner på saker. Jag vet att Fantasia inte är byggd som ni önskar. Eller rör sig som ni önskar. Tydligast blir detta i tävlingssammanhang, för hon ser inte ut som en tävlingsponny ska se ut.
 
Hon är hög bak, lite benig, hon är svank och ser väldigt omusklad ut vid ryggen - det är bara så hon ser ut. Och att hon har underhals är inte heller mycket jag kan göra åt då hon inte är en ponny som går i form dagarna i ända för att man ber om det.
 
Jag har kämpat med henne i över 4 år. Provat olika träningssätt och upplägg för att bygga upp hennes muskler. Klättrat mycket, ridit dressyr för tränare, använt mig att hjälptyglar, allt för att få det att funka i dressyren. Alltså på riktigt, kunna få den där bra formen. Man får verkligen jobba röven av sig för att ens närma sig det. Jag kanske är en otroligt dålig hästmänniska i era ögon men jag vill faktiskt inte jobba röven av mig varenda dag! Då skulle Fantasia ha tröttnat på mig för längesedan, hon gillar inte att traggla och traggla och traggla. Inte jag heller, jag rider dressyr när jag känner att det behövs och jag tycker det är kul i en väldigt begränsad mängd. Det får räcka, mer kan jag inte göra. Fantasia mår bra, det är det viktigaste.
 
Men det är ju mig det är fel på, det är fel på min ridning och upplägg med henne. Ni som är såna experter kanske ska ta över henne en tid, bygga upp hennes ryggmuskler och rida henne i form? ;)
 
Just nu är hon lite för tunn också, i HULLET, det är jag medveten om. Hon blir lätt det framåt vårkanten har jag märkt, förra vintern/våren blev hon väldigt mager. Hon har fått matolja i fodret hela hösten och vintern nu men jag slutade precis med det för att se om det gjorde skillnad - vilket det antagligen gjorde så jag ska börja att ge det igen.

Jag HATAR kärleksfilmer

2013-02-13 @ 18:44:00
Ville bara säga det. Ni som följer mig på Twitter känner till mina känslor, haha.
 
Tittade precis på en med min syster, har inte orkat plugga något än. Finns så mycket annat jag hellre lägger energi på men nu är det som det är och jag gör varken det ena eller det andra... Jag ska se på Gossip Girl. Haha, bra.
http://cdn-1.nflximg.com/images/9499/2029499.jpg

Slappisdag

2013-02-13 @ 14:05:00
Idag är en sån dag jag inte orkar någonting... var uppe kl 9 och släppte ut hästarna men sen gick jag och la mig igen istället för att börja plugga. Sen jag gick upp har jag bara tittat på Gossip Girl. (Fråga inte varför jag började, som att jag har tid med ännu en serie att följa? Hög nördfaktor) Ska nog ut och rida nu, ett lungt pass. Får försöka plugga lite ikväll istället.

Jag rider på ängen 130127

2013-02-12 @ 22:06:12
Hoppas ni kan urskilja oss, haha. Min dator hängde inte alls med när jag skulle kolla igenom den förut, den är sämst!

Sugna på film?

2013-02-12 @ 19:28:17
Hade glömt av att jag har en video liggande från den där dagen mamma fotade när jag red på ängen - då det snöade så förskräckligt och var typ 100 minusgrader - dagen då bilderna nedan fotades. Vill ni se eller?

Dressyr

2013-02-12 @ 16:29:20
Red Fantasia nere på vår äng idag, fick kämpa båda två. Inget fusk med hjälptyglar idag inte, målet var en riktigt ärlig form som kom bakifrån. Men nu är det ändå Fantasia vi pratar om! Hon var jätteduktig, det kändes bra så jag är nöjd. Synd att jag inte kunde se hur det såg ut också. Det hade varit såå typiskt mig att ragga fotograf tills imorn och försöka upprepa ridpasset då, för att det kommer gå åt helvete, haha. Been there done that haha ;)

Galoppera när det är kallt och hårt ute

2013-02-12 @ 12:21:08
"galopperar du när det är så här hårt? :o för jag skrittar bara, om det är riktigt platt tar jag en kort trav... känner ingen förutom dig som galopperar nu i denna kylan..."

Jag ser inga som helst problem med att röra på hästen i annat än skritt på grund trots kylan. Om du syftar på underlaget, klart jag tar hänsyn till det. Jag rider inte i paddocken alls ofta nu eftersom det är såpass hårt, men Rebecka fick rida där och hon fick galoppera lite. Det är inte så knöligt som du verkar tro. Det skadar knappast att hon fick galoppera lite på långsidorna och att jag galopperade några varv i kort galopp.
 
Tror bara det är "ridhusmänniskor" som reflekterat över detta. Just Du kanske inte är en men du skulle kunna vara. Man behöver inte plusgrader, tak och sand (ridhus) för att hålla igång sin häst på vintern. När det är aningen mer snö än det är just nu är det toppen att rida på ängarna och även i paddocken. Det är bara som det är nu som det kan vara lite knivigt, men som sagt - jag tror inte att en galopp på hårt underlag någon gång skadar.
 
Nu vet ni hur jag ser på det men att alla inte tycker likadant är ju ganska uppenbart.

Polonium style

2013-02-11 @ 21:39:56

Ridit på ängen

2013-02-11 @ 19:10:00
Jag och Embla red tillsammans tidigare. Vi red på en äng vid Husebacken, den var lite knölig och hård på sina ställen men det gick allt att trava och galoppera av henne lite. Kör på dressyr imorgon istället.
- Bilder i repris -

Jobba jobba jobba

2013-02-11 @ 11:50:00
Godmorgon och sådär. Så skönt med lov, trots att jag ska plugga hela lovet nästan. Vart uppe sedan kl. 9 och släppt ut hästarna, gjort ordentlig frukost och jobbat med projektarbetet. Det är inte mycket kvar på själva arbetet, det är mest pyssel i InDesign, men sedan återstår rapporten... suck. Ska snart ta en paus och fika, senare ska jag rida ut en sväng med Embla.
 
Satt hela kvällen igår med designbloggen, uppdaterade informationen och gjorde om designen. Såfort jag fått bättre koll på vart jag står med projektarbetet kommer jag ta emot beställningar igen. Kolla gärna in sidan sålänge - jpdesign.blogg.se

Stopp

2013-02-10 @ 18:39:50
Gjorde precis klart denna bloggdesignen till min klasskompis, kika in vetja!
 
Sätter tillfälligt stopp för beställningar nu. Ska ju höja priset, så nu ska informationen uppdateras på JPdesign. Ska designa om själva sidan också till något enklare, och så man ser att den hör ihop med min blogg. Meddelar när jag är klar (det dröjer nog inte länge) - tills vidare säljer jag alltså inga designer. Men har ni frågor om det är det bara att höra av sig!

Rebecka har ridit

2013-02-10 @ 17:10:26
Rebecka och Fantasia - Idag var Rebecka här igen och red Fantasia, jag gick med bort till paddocken. Hon fick träna på halter, volter och på att hålla igång galoppen. De var så duktiga så! Jag hoppade upp och kände på henne, hon kändes fin - antagligen efter Emblas dressyrpass med henne. Ska också rida dressyr ordentligt någon dag, kanske imorgon.

Ni är guld

2013-02-10 @ 10:25:05
 

Värme tack!

2013-02-09 @ 17:27:00
Hästen (läs: jag) bestämde att det räckte med en skrittrunda idag. Det var jättekallt!
Sommar - ja tack! Eller åtminstone vår ♥ Våren är nog bäst, då är allt liksom lagom.

Läget med bloggdesigner

2013-02-09 @ 14:25:48
Här kommer en liten uppdatering om mina bloggdesigner.
Jag gjorde klart en bloggdesign igår som ni ser nedan (den första som inte har med hästar att göra, i guess?). Har påbörjat nästa design som blir den "sista". För sen kommer jag faktiskt att höja priset. Jag lägger ner mycket tid på att göra kunden nöjd, och bygger upp alla designer helt från grunden. Jag är väldigt flexibel i mitt jobb, försöker mig på i princip vilka önskemål som helst (som kanske blir riktiga utmaningar) och om jag får säga det själv - jag är väldigt kunnig.

Näthat & mobbing

2013-02-09 @ 11:19:15
Jag tycker det är jättebra att debatterna om näthat dragit igång i TV, på bloggar osv. Läser ni inte Linn Olssons blogg så borde ni ändå göra det denna helgen, det har redan dykt upp grymma inlägg och det är bara början om vi känner Linn rätt, eller hur?
 
Näthat är mobbing. Precis som vilket annat hat som helst kan man väl säga, nästan... Att hata någon behöver inte nödvändigtsvis betyda att man mobbar någon, särskilt inte face to face. Vad alla en gång för alla borde ta sig en funderare på är att psykisk mobbing i många fall kan vara värre än fysisk mobbning. Att få blickar, kommentarer, bli utesluten från samtal/händelser, bli ignorerad - att bli utfryst helt enkelt.
 
Vad gäller näthat så sker ju allt på internet - vilket för vissa ses som "bara" internet, där man kan slänga ut sig vad som helst utan att det får konsekvenser. I många fall är det ju tyvärr så, då polisen verkar (ursäkta mig) urdåliga på att ta hand om sånt här. Detta måste tas tag i, näthatet blir bara värre och värre. Med tanke på att internet är en så stor del av vår vardag vår VÄRLD numera så borde det verkligen behöva prioriteras högre.
 
Jag vill verkligen tro att vi tillsammans kan göra skillnad. Jag väljer att tro på det, för jag hoppas så innerligt.
 
Det är lätt för vem som helst att sprida debatten. Men jag, jag hade nog faktiskt aldrig yttrat mig om det om det inte vore för att jag själv varit utsatt. Med det menar jag inte att ni som inte varit utsatta inte ska få säga ert, det jag säger är att jag om någon vet hur det funkar.

Vad är eran erfarenhet av sånt här? Har ni blivit utsatta? Tror ni att det går att förebygga/minska/få bort?

I'm done

2013-02-09 @ 11:08:50
Godmorgon fina läsare ♥ Alldeles strax kommer det upp ett viktigt inlägg här, missa inte!
Precis som bilden säger... Jag är klar med att döma mig själv genom andras ögon. Ingen känner mig bättre än jag själv.

Don't judge yourself through someone else's eyes

2013-02-08 @ 17:53:25

Rid- och hästhjälp

2013-02-08 @ 16:34:00
Fick sista minuten-hjälp igår när jag inte hann rida, Embla erbjöd sig att rida Fantasia. Hon red dressyr och det hade gått bra. Hon ville rida även idag så varför inte - misstolka mig inte men det är skönt att få hjälp ibland för då känns det roligare när man väl själv rider och så. Så igår och idag har hon alltså ridits av Embla.
- Några bilder jag fotade förra våren/sommaren -

Godmorgon (standardrubriken)

2013-02-08 @ 12:08:45
Godmorgon! Har ni en trevlig dag i skolan nu eller? ;) Vaknade ganska nyss, är hur trött som helst och ändå blev det inte så jättesent igår. Men det var hur kul som helst, var ute i Göteborg med några klasskompisar + deras kompisar. Idag ska jag inte göra mycket, ska med en sväng till Stenungsund och sen rida. Den här första dagen på lovet tänker jag INTE plugga som jag annars tänker ägna lovet åt (eftersom jag verklighen vill bli klar med mitt projektarbete nu).
En annan bild jag tog i onsdags - hej grodperspektiv och dubbelhaka, haha.

Panik haha

2013-02-07 @ 15:19:16
Det blir visst en himla stressig eftermiddag idag. Segt att jag bor där jag bor, att jag ska ta mig hem (vilket inte det smidigaste med dessa kassa bussar/tåg) för att sedan snart åka tillbaka till Kungälv och möta upp kompisarna. Sitter på tåget hem nu, var knappt att jag hann. När jag kommer hem blir det att  fixa stallet och kasta in hästen och slänga i mig mat typ, helst försöka fixa mig lite också. Så jag hinner nog inte blogga mer idag.
 
Ahhhhhhh, hatar att stressa! Får typ panik, haha...

Don’t play hard to get, play hard to forget

2013-02-07 @ 08:52:27
Fotade igår. Skulle ta bilder till en fotouppgift men det blev blev bara skit av alltihopa så vad passar då bättre än att redigera som fan och lägga upp på sin blogg? Svar: inget. Så varsågoda - försök att inte drunka i mitt högmod *host*.
 
Två lektioner idag och sen har jag lov! Blir antagligen utång med klasskompisar ikväll, very nice. För aa vi är lediga imorgon.

Uppdrag Granskning

2013-02-06 @ 21:59:00
Var det någon som tittade på Uppdrag Granskning förut? Programmet som handlade om näthat mot kvinnor, som var omtalat redan innan det sändes pga "trailern". Lite skumt upplägg av programmet tycker jag faktiskt, lite "begreppsförvirrande". Men sakerna som tas upp är viktiga, för det är verkligen hemskt hur folk hotas och hatas på internet. Dock ska man inte ta för givet att det bara är kvinnor som råkar ut för detta.
 
Jag tittade även på nyheterna som var direkt efteråt, där man ifrågasatte polisernas agerande med sånt här. Reportern nämner ett av offren i Uppdrag Granskning, hon som kommenterade på H&M's facebooksida, och Polisen säger att han inte kan kommentera det då han inte känner till fallet. Lite senare säger han något i stil med "vi kan inte ta ställning till över 2000 kommentarer". (Liksom, var det inte du som inte kände till fallet?) Är det bara jag som la märke till det? Är nog ganska skadad efter att vi gick igenom debattering och debattörers knep i skolan förra våren... Det är ju bra för mig men mindre bra för debattörerna, haha.

Lungt dressyrpass

2013-02-06 @ 18:58:27
Jobbade Fantasia i skritt och trav nere på ängen nu ikväll. Tog en galopp också fast underlaget var inte det bästa nu. Vi har väldigt lite snö, kommer det lite till så är det bättre att rida där. Hade tänkt spänna fast halsförlängaren fast jag tyckte hon jobbade på bra utan så jag struntade i det. Jobbade mest på volt, böjning och skänkelvikningar.

Bilder i repris

2013-02-06 @ 11:44:00
Bjuder på fler bilder på Hilmer, Lisa och Fairy (mestadels Lisa, den fläckiga), dem är så söta så det kan det vara värt va?! :')
Alla är fotade med mitt Nikkor 50mm objektiv

Februari 2012

2013-02-05 @ 22:31:14
När jag bläddrar igenom arkivet för denna månad undrar jag om jag gjorde något alls?! Knappt alltså, haha.
 
Jag kollade på Vampire Dairies
 
Jag kollade på Glee
 
Jag kollade på Awkward
 
Sedär, det gick snabbt!
Haha nej okej, lite annat hann jag allt med på en månad...
 
Fotade dom små shettisarna Hilmer, Lisa och Fairy. Blev så himla gulliga bilder!

Tillbringade några dagar i Stockholm med mamma, syster, systers kompis och hennes mamma. Vi shoppade, åt middag ute på restauranger och såg oss omkring helt enkelt. (Jag fotade såklart en del) Mötte upp en väldigt saknad vän där en av dagarna - Sanna som bor i "närheten". Har inte träffat henne sedan dess :(
 
Med Fantasia flöt det på. Ingen tävling, men en tvådagarskurs för Lotta Wahlborg, annars träning av olika slag hemma.
 
Höjdpunkten var såklart Göteborg Horse Show, fast jag blev sjuk efter jag varit där på torsdagen. Men det var en rolig dag med mina vänner, kollade på Roffe och några shower, shoppade några få saker, hängde vid bloggmontern och träffade folk.
 
På bloggen skrev jag detta fyndiga inlägget, jag gjorde min berömda presentationsvideo, och bloggdesignen såg ut såhär:

Sommaren 2010

2013-02-05 @ 17:32:00
Fantasia står för andra dagen idag, nu är det plugg som gäller. Har varit helt dött på bloggfronten idag, så nu får det blir lite bilder! Inte vilka som helst utan från sommaren 2010. Ska göra en resumé för februari förra året också, ikväll/imorgon.
Om ni inte känner igen omgivningarna på bilderna ovan så är det för att jag hade henne stående i ett annat stall en månad, där min kompis Julia hade sin häst. Där fanns bättre (och lite större) paddock och en hoppbana med fina hinder.
 
Tycker ni det är någon skillnad på oss jämfört med nu? ;)

Våga visa det dåliga - men glöm inte bort det bra

2013-02-04 @ 21:19:35
Varför är det så svårt för vissa människor att erkänna att man gjorde fel eller att säga att man är missnöjd? Och hästmänniskor, varför har vissa så svårt att visa film från en "dålig" träning utan en massa förklaringar eller försvar? Hästlivet är inte en dans på rosor alla dagar, det vet vi ju alla. Så varför är man så rädd för att visa upp det dåliga?
 
Det är viktigt är att kunna dela med sig av dåliga dagar, dåliga sidor, dåliga träningar/tävlingar osv. Lika väl måste man våga vara stolt och nöjd när något går bra. Är du medveten om dina svagheter har du lättare att se dina styrkor. Men det måste finnas en balans i det hela, man får inte låta varken det negativa eller positiva ta över. När du kan kompensera, då mår du bäst.
 
Våga erkänna att du hade fel eller att du misslyckades
Våga säga att du är missnöjd eller besviken
Våga lägga ut film från de "dåliga" träningarna/tävlingarna
 
Samtidigt...
 
Våga vara stolt över dig själv, säga "fyfan va bra jag är"
Är du nöjd med en tävling, stå för det och håll inte på att försvara allt som kan tänkas dåligt i andras ögon. Det är för sjutton inte dem de handlar om. Lägg upp film och var nöjd, sug åt dig berömmet och lämna resten åt papperskorgen.

XOXO Gossip Girl

2013-02-04 @ 08:32:02
Den här människan är galen. 9 bloggar... under loppet av hur länge - fyra år? Jag råkar veta vilka alla är, här kommer dem: jpehhhrson, jpehhhrson/fantasia, everythingbyme, jossieochjessie (med Jessica), elevating (med Isabelle & My), teamhusebacken (med My), designbloggen, fantasias (denna) och sist men inte minst... en skvallerblogg. Haha jo det är sant, självaste Josefine Pehrson och hennes kompis hade en skvallerblogg en gång. Dom var såklart inte eleka, men dom skrev om de mindre bloggarna, vilka uppenbarligen inte kunde hantera varken kritik eller uppmärksamhet... Bloggen lades ner efter bara några dagar. Josefine kan bekräfta att det är inte den brijlantaste idéen hon fått, men man hon fick ju testat i alla fall haha. Men namnet på bloggen, DET var briljant! Ser nu att det är ledigt igen, kanske ska registrera bloggen på nytt? ;)
XOXO Gossip Girl

Söndag. Japp.

2013-02-03 @ 21:11:52
Söndagsångesten är inte lika stor som den brukar idag, för det är ju lov om några dagar! Så nu får vi se till att dessa dagar att gå FORT, okej? Sen är det bara 122 dagar kvar till studenten ♥ Ni lär vara bra trötta på min nedräkning långt innan det är dags haha. Förresten, jag beställde min balklänning häromdagen - OMG! Såå spänd, hoppas innerligt att den är lika fin i verkligheten som på bild. (Beställer på nätet då det är betydligt billigare och finns MYCKET större utbud)
 
Denna dagen har gått fort som bara den, som alltid "dagen efter" haha. Sov till 12 nästan. Skrittade ut en sväng på eftermiddagen. Nu har jag försökt pilla på grafuppgiften men det blir bara bajs så jag skiter faktiskt i det för idag! Jag ska jag öppna min Ben & Jerrys och se på Scener ur ett tonårsliv, Ponnyakuen och lite sådär. Godnatt!

Rastade webbkameran lite, den har inte använts på x antal månader. Här sitter alltså jag i min chockrosa mysdress.

Göteborg Horse Show 2013

2013-02-03 @ 16:38:00
Är så spänd inför detta årets GHS, fast inte på samma sätt som tidigare år. Förut har det varit mestadels shoppingen som lockat. Nu är det alla kompisar och andra människor man träffar. Bloggare, kompisar som bor långt bort osv. Det är det bästa, och själva stämningen! För gissar jag rätt kommer jag inte köpa ett skvatt till Fantasia. Hoppas jag får vara frisk hela helgen denna gången bara, det var inte så kul att insjunkna i feber efter jag varit där på torsdagen förra året.
 
Detta året är det även andra grejer "runt om" som ska bli så spännande! Blir ni nyfikna nu? Det är jag med, haha.
 
Kommer inte gå på showen alls i år, ska bara gå på mässan kanske två av dagarna. Om jag inte på något vänster lycka vinna biljetter som jag haft tendensen att göra nästan varje år hahaha. Alltså fattar ni, en gång vann jag biljetter via en utlottning på stallet.se (väldigt längesedan alltså, haha!), för två år sedan kom jag femma i Libresses tävling "Årets häst" och vann därmed biljetter, och förra året vann jag också biljetter i samband med det fast då var det typ "Årets twistade häst". Haha, hur lyckas jag är frågan?
Vilka dagar och med vem/vilka jag åker dit med återstår att se! När ska ni dit (ni som ska dit alltså)?
 
Några bilder från förra året:

Rätta svaren

2013-02-03 @ 13:11:00
De som hade flest rätt (4 rätt) var "Ponnydressyr" och Malin. Ingen vågade dra till med en hög siffra på första, haha.
 
Hur många bloggar har jag haft?
- haha... 9 st!
 
Kan du nämna namnet på någon av mina bästa vänner?
- t ex Malin/Hanna/My/Jessica/Isabelle
 
Vem är min förebild både som person och som bloggare?
- Linn Olsson
 
Hur många olika bett byter jag mellan på Fantasia?
- 4 (3 bett och ett hack)
 
Hur länge har jag ridit?
- ca 8 år (sen jag var 10 år)
 
Min kompis Jennifer hade dem skönaste svaren, haha!
1. Räkna ut det själv.
2. JENNIFER KIHLVALL!!!!
3. Hon den där blonda bruden som rider.
4. Vafan är bett? Hoppas du inte biter henne...
5. Sen du började.

Har du koll?

2013-02-02 @ 14:51:19
Vi kör en liten fråge-tävling, den/dem som har flest rätt får en länkning imorgon!
 
1. Hur många bloggar har jag haft?
 
2. Kan du nämna namnet på någon av mina bästa vänner?
 
3. Vem är min förebild både som person och som bloggare?
 
4. Hur många olika bett använder jag på Fantasia?
 
5. Hur länge har jag ridit?

Rebecka och Fantasia

2013-02-02 @ 14:28:53
Nu har Rebecka åkt hem, hon var med inne en stund innan hennes pappa kom. Så gullig tjej, pratglad också! Det gick bra när hon red förut. Hon fick rida på ängen, det var lite knöligt och halt på sina ställen men det är nog bättre det än vad paddocken skulle varit kan jag tänka. Hon fick svänga mjukt och galoppera korta sträckor så gick det bra. Hon fick galoppera en längre sträcka på grusvägen i slutet, där var det lättare att hålla igång galoppen. Hon klarade av Fantasia bra ute såhär!

Min helg

2013-02-02 @ 10:29:50
Idag blir det också helt lungt på pluggfronten. Imorn äre på't igen, med den sista tunga uppgiften som ska in innan lovet. Känns förresten helt sjukt att det är lov redan om en vecka, det var typ igår det var jullov liksom?!
 
Idag blir det annat kul. Ikväll blir det förfest med goa brudar och sen krogen. Nu på dagen ska jag bara ta det lungt samt "fixa" hästen. Rebecka kommer hit vid 12 idag och ska rida Fantasia igen. Får se vad vi hittar på idag, hade först planerat att hon skulle få rida på ängen men sen smälte all snö... dock är det minusgrader igen så nu kanske inte paddocken är så jättebra, så det kanske kan bli ängen ändå. Vi får se helt enkelt.
 
Måste bara säga att gårdagens avsnitt av Vampire Dairies var EPISKT! Någon annan serie kollade jag inte på trots att jag hade massa tid, blev fast med att lära mig "the cup song" haha...

Min katt pratar mer än mig... nästan

2013-02-01 @ 16:04:00

En lugn eftermiddag

2013-02-01 @ 14:38:17
Kom hem tidigt idag också, har nu ätit nudlar like a äkta fattig student typ. Bestämde mig nyss för att inte rida idag trots att jag har tid. Tycker jag förtjänar en riktigt lugn och slapp eftermiddag efter allt pluggande jag gjort tidigare i veckan. Har nästan inte gjort annat än pluggat de senaste kvällarna. Ändå har Fantasia bara vilat hittils en dag så en dag till är lungt. Det är väldigt befriande när både ridningen och skolan flyter på.
 
Nu har jag alltså en lugn eftermiddag framför mig innan jag ska åka med till en spelning som Johans band har ikväll. Ska bara göra roliga saker, typ blogga och kolla på serier. Senare får jag gå ut och fixa för hästen också.

Alla förtjänar en chans, eller två

2013-02-01 @ 08:51:00
Vi har alla egna ben att stå på, en egen röst och en egen hjärna. Utnyttja det! Träffar du en ny person som dina kompisar inte tycker om, skit i det och bilda din egen uppfattning innan du dömer.
 
Tycker alla kan ta åt sig av detta även om man inte känner sig träffad, för detta är ren medmänsklighet.
 
Bloggare, de döms hejvilt efter vad de skriver. Älska eller hata, det finns nästan ingen mellanting när det kommer till bloggläsare. Det bildas så mycket förutfattade meningar om speciellt bloggare. Man lever "offentligt", för vem som helst att se på. Ens val och handligar analyseras och kopplas till andra personer och bloggare och på så sätt bildas en uppfattning om hur bloggaren är som person. Jag känner till detta väl då jag själv i yngre dar kunde vara lite väl dömande i min blick. Men ju mer jag vuxit i mig själv och ju mer jag tagit del av bloggvärlden i med min egen blogg, ju mer öppensinnad har jag blivit. Ju mer jag fått känna på hur andra dömt mig, ju mer försiktig har jag blivit med att döma andra. Det är samma grej som med budskapet "Behandla andra som du själv vill bli behandlad".
 
Hade du velat bli dömd/stämplad (i negativ mening) för något du skriver? För ett rykte som inte ens stämmer? För att någon annan inte gillar dig? Hade inte du velat att bloggläsarna struntade i rykten och vad andra tycker? Tro mig, det kan kännas tråkigt att bli kallas dum i huvudet bara för att du har en annan åsikt... eller att bli överkörd av någon som inte känner dig bara för att man trampat denne på tårna.... För att man vågar skriva det som andra håller för sig själva.
 
Personen bakom en blogg skiljer sig ofta väldigt mycket från den person som bloggen speglar. Det finns ju också många olika sätt att blogga på numera, provokation och andra knep som lockar läsare. Du kan faktiskt aldrig säkert veta vad som är på allvar. Därför kan man inte vara totalt blåögd och alltid köpa allt, man vet ju faktiskt aldrig.
 
Jag kan ärligt erkänna att en utav dem jag idag ser upp till mest som både bloggare och person hade jag inte alls en gott öga för i början. Men som sagt, det har verkligen förändrats nu. Jag har ett annat exempel också, på såna som istället förlorat min respekt efter att jag kommit i närme kontakt med dem än via kommentarsfältet.
 
Det är först när man träffat personen, eller på annat sätt kommit i kontakt med den, som man kan få lov att döma. Bilda sig en egen uppfattning. Jag stänger av öronen om någon säger till mig att "den personen är ingen bra". Jag vill bilda mig en egen uppfattning. Jag försöker ha ett öppet sinne och ge alla chansen att visa hur dem är, istället för att lyssna på hur andra tycker att dem är. Det är så jag vill att folk ska göra tillbaka.
 
Ge alla en chans. Eller två.
Alla kan komma på fel fot i början, det är därför en ny chans kan komma till bra nytta. När du träffar en ny person så beror mycket på vad för inställning man har till personen från början (sen kan det ju vara en total främling, det är en annan femma). Vad du sett och hört, vad andra berättat för dig eller, om vi ska fortsätta på bloggspåret - vad du läst på dennes blogg.