Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Hoppat litegrann

2013-01-31 @ 17:06:00
Slutade tidigt idag pga inställda lektioner/sjuka lärare, så istället för att ha kommit hem för en dryg timma sen så har jag nu hunnit rida. Red i paddocken och hoppade lite, det var väldigt längesedan! Hoppade småhinder på diagonalerna först men det blev bara kaos så jag hoppade ett enkelhinder på rakt spår istället. Mer vår nivå just nu, haha. Fantasia kändes inte som vanligt idag, mycket segare och svår att få fram, stel och lite väl stark på bettet. Men samtidigt var hon ändå taggad på att hoppa, särskilt i slutet när jag höjde till ca 70 cm.
Nej, nu måste jag verkligen få klart min filmscen i skokartongformat, deadline imorgon. Vill helst bli klar innan midnatt, haha ;) Vi hörs senare! Då hoppas jag kunna få ihop inlägget jag hade i tankarna förut.

Sista bilderna,

2013-01-31 @ 09:16:25
från i söndags. Snökaos-bilderna såklart. Som Josäfin hade kallat det - snöflings-OS

Effektivitet

2013-01-30 @ 22:38:00
Effektiv dag idag! Fått en del gjort på projektarbetet, ridit och bloggat och skickat lite mejl, pillat och pysslat med expo-uppgiften och fått hjälp med bananuppsatsen. Allt detta utan en enda suck över skolan, det flyter på nu och på något sätt lyckas jag hålla motivationen uppe trots att det känns som att jag knappt gör annat än gör skolarbeten/projekt. Det tackar jag för, känns oerhört bra! Nu säger jag tack och hej till denna dagen, ska avsluta med ett avsnitt av antingen New Girl, PLL eller Glee. Men först kan jag svara på en annan fråga jag fick igår...
 
 
"Vad har du för kamera? Tror du den skulle kunna vara användbar för någon som är lite halvt nybörjare på att fota? Funderar nämligen på att skaffa en när plånboken känner sig redo :D
Använder du flera olika objektiv eller ett hela tiden, vad för några/något?"

Jag har en Nikon D5000. Den är som de flesta systemkameror numera väldigt nybörjarvänlig, det finns ju flera olika automatiska program och inställningar. Jag är hyfsat nöjd med den fortfarande efter hela 4 år. Har länge funderat på att uppgradera mig, men det blir så dyrt så det får va. Det är trots allt bara en hobby och man får inte glömma - "fotografen gör bilderna, inte kameran"
 
Jag har tre olika objektiv som jag använder vid olika tillfällen; standardobjektivet (18-105mm) till vardagliga bilder, Sigma 70-300mm till hästar för det mesta och ett Nikkor 50mm till porträtt m.m.

Uteritt

2013-01-30 @ 20:20:53
Ni såg väl min lilla video förut? Red alltså ut idag. Det var vara lite isigt på vissa ställen på Holmestadvägen som jag red på. Så det gick att trava och galoppera. Fantasia var glader och pigg. Nu ska jag duscha och sen återgå till plugg/jobb.
Just det ja, har ju lite bilder kvar att visa från i söndags, de kommer upp imorgon!

Från hästryggen

2013-01-30 @ 14:17:00

Visst...

2013-01-30 @ 11:50:00
Visst att jag kan ta emot elakheter i kommentarer och skaka av mig det innan jag ens läst klart...
Men det betyder inte att jag är gjord av sten
 
Visst att det finns personer jag tycker burit sig illa åt...
Men det betyder inte att jag hatar dem
 
Visst att jag är otroligt nöjd med vart jag kommit med min blogg...
Men det betyder inte att jag inte vill komma längre
 
Visst att det finns människor som inte vill ha min häst om den så kastades efter dem...
Men det betyder inte att jag för en sekund ens vågat tänka tanken på Fantasia i era händer
 
Visst att jag tagit mig igenom ett helvete utav mobbning och nu har det väldigt bra...
Men det betyder inte att det går en dag utan att jag tänker på det som varit
 
Visst att jag oftast skriver meddelanden utan smileys... (förutom till mina iPhone-vänner)
Men det betyder inte att jag är sur (jamen vissa folk är ju verkligen smiley-skadade)

Projektarbetsdag

2013-01-30 @ 09:34:29
Idag har vi en projektarbetsdag igen, så idag är jag hemma och ska jobba med projektarbetet (nähä liksom). Försökte gå upp tidigt, snoozade i över en halvtimma... brukar bli så, haha. Nu har jag släppt ut hästarna och det är dags att sätta igång med arbetet och äta frukost. Ska jobba effektivt fram till lunch, då ska jag passa på att rida, sen fortsätter jag efter det. Måste även skriva på min uppsats och pilla med expo-arbetet idag.

Godnatt

2013-01-29 @ 23:33:01

Frågor om mig

2013-01-29 @ 22:15:00
Vad har du tänkt att göra efter gymnasiet, ska du läsa vidare eller ska du börja jobba direkt någon stans?
- Jag önskar att jag hade kunnat svara som Linn Olsson i denna frågan, att jag har fullt av planer och projekt och framtiden verkligen för mig... men jag har ingen aning. Jag vet inte vad jag vill göra. Jag har inte sökt för att läsa vidare (mest för att jag inte vet vad jag vill studera men också för att tanken inte är speciellt lockande) och jag har inget jobb som väntar på mig. Så vad gör man då liksom?
 
Använder du några speciella produkter för att få ditt hår så långt och fint? (Förresten så blev det dösnyggt med nya färgen!)
- Tack! Hmm, nja... Jag sliter inte ut borsten, fönen eller tängerna. När jag duschar tar det schampoot som finns hemma, ofta Head & Shoulders. Efteråt använder jag nästan alltid balsamspray (mitt hår blir rena rama risbusken när det är blött) och en 10-i-en produkt från Uniq One som jag varmt kan rekommendera! Allt i ett verkligen, värmeskydd/utredande/styling etc.
 
Hur mycket sminkar du dig?
- Till vardags kör jag oftast på mineralpuder, rouge och bronzer. Mascara och eyeliner när jag orkar (blir mest till fint, på kalas eller fest, sällan i skolan). De dagar jag är extra lat har jag bara mineralpuder.
 
Kan du inte göra mera videos?
- Jag vill och ska försöka, det kluriga är vad jag ska filma. Ge gärna tips i kommentarerna! :)

Andra hästar förr i tiden

2013-01-29 @ 17:11:00
"Jag kom att tänka på en sak härom dagen. Brukar du rida (har du ridit) någon annan häst än Fantasia? Har du isf lagt upp det på bloggen någongång? Om inte så får du gärna göra det. Hade varit kul (kul låter så nedvärderande, men menar det inte så!) att se :) Menar inte OM du någonsin har suttit på något annat, haha. Har för mig du har ridit på ridskola förr i tiden? Jag syftar på om du har ridit någon anna häst regelbundet, eller nu på "äldre" dar :)"
 
SVAR: Det stämmer att jag red på ridskola för flera år sedan (slutade efter hösten 2008, samma år jag fått Fantasia). Men vid sidan av ridskolan hade jag de sista två åren även sköthäst(ar). Nämligen shettisarna som står i det stallet Fantasia stod i förut, på Husebacken. Det var på så vis jag hittade dit och såsmåningom skaffade egen häst.
 
Började rida den äldsta shettisen, Heli (skäcken), våren 2006. Efter ett tag började jag även rida Helis "barn" Hilma (svettfuxen) som då var den bråkigare av dem, haha. Grejade med Hilmer (den minsta fuxen, Hilmas "barn") ibland, red några få gånger. Red Heli och Hilma några gånger även när jag fått Fantasia men slutade ganska snart, jag var ju för lång.
 Haha, tänkt att jag ridit de där småttingarna!
Från vänster: Hilma, Hilmer, Heli
 
Alla tre finns kvar på Husebacken. Heli är 24 år nu, hon har varit ganska "ömtålig" i lederna men är fortfarande ridbar till viss mängd. Hilma är förhoppningsvis lite mer down-to-earth och snälla mot barnen haha. Hilmer är väl som han alltid varit - busig, halvbråkig och gör lite som han vill. Vad jag vet så rids de bara ibland av Lisa + hennes syster och kompis.

Tisdag

2013-01-29 @ 06:36:00
Idag ska jag med klassen/en del av skolan till filmfestivalen i Göteborg. Dör så tråkigt! Är alltid så efterblivna/konstiga/dåliga filmer där. Har inte hunnit fixa några tidsinställda så vi hörs i eftermiddag. Fick världens bloggtorka igår också, men den brukar gå över fortfare än den dyker upp! Men ikväll tänkte jag svara på lite frågor.
 
Om ni undrar något, fråga i detta inlägget så väljer jag ut några ikväll.
Jag och min smutsiga spegel, haha.

Best of fantasias @ VideofyMe

2013-01-28 @ 22:58:43
Jag har lagrat alla "bloggfilmer" på VideofyMe sedan två år tillbaka. 35 000 visningar, 158 FILMER, det är en del! Bläddra igenom och man hittar oändligt med tävling och träning, några vloggar och annat kul. Så roligt att titta tillbaka på!
 
Skadeglädjen - den enda sanna glädjen. Så sätt igång och glädjs utav våra misslyckanden, haha.
 
Denna videon filmades den härligaste vinterdagen 2012 och jag är sjukt nöjd med den. Härlig kompis, härliga hästar, härliga klipp och jag lyckades till och med spara den i HD. Jag blir alltid glad av att se den, den visar de bästa sidorna med vintern.
 
Denna är för skön! Jag och Issa red våra hästar i ett ridhus i närheten av mig, förra vintern (vårkanten möjligen). På filmer rider Issa sin häst Expo och ja, hon får boktavligt talat flyga lite grann ;)
 

Sommarminne, ett underbart sådant. De goaste tjejerna som går att spendera 4 dygn tillsammans med, på hästryggen varvat med i en stuga "för två personer" haha. Det var sjukt kul, och jag är himla nöjd med filmen! (Som dessvärre inte My är med i)

Goseponnyn

2013-01-28 @ 16:51:43
Idag har jag och ponnyn bara gått en liten promenad, gjort lite ledövningar och trick på ängen och gosat. Idag fick manen ryka också, den var ju gräsligt lång... dock får ni ingen bild på resultatet än på några veckor, för det blev liiite för kort, haha!
Några fler bilder från i går.

Bakom en halv snöstorm sådär

2013-01-28 @ 09:10:10
Ser ni oss? Haha...

 

Här hittar ni mig:

2013-01-28 @ 08:54:30
Ni kan mejla mig på fantasias@live.se vid större frågor, funderingar, synpunkter och samarbetsförslag. Vid enklare frågor föredrar jag att ni kommenterar, så brukar jag antingen ge er ett svar på er egen blogg eller i ett inlägg.
 
Vid snabba frågor kan ni prova på Facebook (Josefine Pehrson), lägg gärna till mig som vän. Har även en Facebooksida för bloggen som ni kan gilla, dock har jag inte varit aktiv där på länge, men det ska jag ändra på nu, skriva när det händer något nytt på/runt bloggen.
 
Som så många andra så har jag Instagram och Twitter. På Instagram lägger jag upp lite blandade bilder från min vardag, inte så mycket häst, där heter jag Fantasias. På Twitter skriver jag allt eller inget, haha, där heter jag Pehrsonen. Har ni appen Videofyme kan ni följa mig även där, där läggs alla mina videos upp. Går under namnet Fantasias även där.

Välförtjänt

2013-01-27 @ 22:47:32
Har jobbat så hårt ikväll med banan-uppsatsen och expo-arbetet (vilket innebär limmande med limpistol, brände mig x antal gånger) så nu avslutar jag denna dagen och helgen med ett avsnitt Vampire Dairies som jag inte sett ännu. Awesome! Det bästa är att jag förtjänar det efter allt pluggande. (Samt att det är 129 dagar kvar till studenten)

Snökaosiga bilder

2013-01-27 @ 18:31:57

Min mamma är så duktig

2013-01-27 @ 18:22:24
*Mamma fotar bild efter bild när jag fixar med tyglarna*
Jag: Måste du ta tusen bilder när jag grejar?
Mamma: Jag kan väl inte veta om grejar ingår i dressyr?
 
Haha, du är så söt mamma ♥
Kan ju dra dagens outfit också, hur tråkigt det än må vara att läsa om: Hjälm - Lamicell Master, Väst och tröjor - vet ej, ridbyxor - Gekås, snowboots - Hööks, träns - Hööks, pannband - Kyro Riding Gear, Schabrak - Hööks, Benskydd - Horze.se

Så typiskt

2013-01-27 @ 16:18:00
Klart att det skulle vara halv snöstorm JUST IDAG - när jag för en gångs skull kunde bli fotad när jag red...
 
SÅ TYPISKT. Ingen skärpa pga snöandet och jag ser ju inte klok ut på de flesta bilderna, tårarna rann av blåsten. Kallt var det också, men det var ju ganska väntat haha. Fast jag frös inte ihjäl (tja, förutom om fejjan) som det kanske ser ut med tanke på min klädsel, hade faktiskt två tunna och två tjocka tröjor under västen! Jag jobbade vidare på det vi gjorde igår, Fantasia var inte lika glad och samarbetsvillig idag men jag klandrar henne inte, vädret var vidrigt.
Vill ni se fler såna här fancy bilder eller?

Alla vet bäst trots att alla tycker olika

2013-01-27 @ 13:22:00
Bloggvärlden är tuff om man vill bli något. För oss hästmänniskor kan det nog vara ännu värre tror jag. För det är nog inte bara jag som märkt att vi hästmänniskor ska vara mycket bättre än alla andra hästmänniskor, ALLTID. Det finns nog få som kan vara lika jobbiga som hästmänniskor. För vi ska alltid veta bäst, alla på samma gång trots att alla tycker olika. Som hästbloggare kommer du få höra både det ena och det andra om dig själv och din ridning/hästhållning som du inte hade någon aning om tidigare...
 
Du kommer få höra att du inte kan rida. Att du är fel ryttare för din häst. Att du sköter den fel. Att du borde göra si och så istället. Du kan också komma att få höra nervärderande ord om din häst - vilket är det värsta av allt tycker jag. Det är inte kul alls att höra kan jag konstatera. Som att bara för att min häst inte gått MSV och ser ut som den typiska tävlingshästen så är den sämre än alla andra.
 
Sålänge du inte tävlar MVS och har en toppenponnyn med fin stam och fina meriter så kommer du få stå ut med såå mycket mer. Folk kan tydligen se ner på dig för att du inte tävlar MSV, asså jösses... Det om något är extremt löjligt. Man tävlar väl på den nivån som passar ens häst. Men nej, dessa bloggideal säger att du åtminstone ska tävla LA för att vara någon. Bara för att det finns dom som byter ponny 4 gånger om året, från rosettplockare till rosettplockare, och bara lever för rosetter och framgång så betyder det inte att alla är såna, eller ens vill vara såna. Vissa tar hellre vara på det fina man kan skapa från marken med sin häst. För alla är inte tävlingar allt här i livet.
 
Alla lever olika efter olika förutsättningar. Alla har olika ambitioner och mål. Vissa tävlar för skojs skull, vissa satsar på SM och vissa tävlar inte alls. Alla har olika ridsätt och sitt eget sätt att sköta saker och ting.
 
Man är inte bättre för att man tävlar mer och på högre nivå, eller för att man haft 7 gånger så många hästar genom åren. Men det kommer alltid, ALLTID finnas dem som tror det. Som har behovet att trycka ner folk som inte står lika högt upp på prispallen som de själva. Men det är bara att bita ihop och påminna sig själv om att du inte är sämre än någon annan. Det kan vara knivigt, men det måste vara värt det. För om inte annat ger det dig några extra lager skinn på näsan. 

Bättre bild på håret

2013-01-26 @ 23:04:02
Kassa bilder, en med och en utan blixt dessutom... men där ser ni hur håret blev (+ kvällens outfit på köpet). Är sjukt nöjd!

Igenkänningsfaktorn, vart tog den vägen?

2013-01-26 @ 16:00:00
90% av hästbloggarna tävlar på hög nivå med sina hästar. Är tävlingslivet och tävlingshästar det ända folk finner instressant att läsa? (Personligen tycker jag att det är skittråkigt) Det finns ju knappast igenkänningsfaktor för någon större andel av läsarna.
 
Jag har fått höra många gånger att en av orsakerna till att man gillar min blogg är att man verkligen kan relatera till den - för jag har inte erfarenhet av MSV och jag har inte hästar som gått det. Jag satsar inte på SM som var och varannan hästblogg antyder. Fantasia är inte någon fancy häst med stam, fina gångarter, massa meriter eller sådär. Vi kämpar (eller ja, kämpade) liksom alltid vidare med våra 70 & 80 cm och tragglar med dressyren.
 
Igenkänningsfaktor är bra. Men ändå finns det inga "skogsmullar" (höll på att skriva vanliga först, haha) med i toppen. Det vill jag ändra på! Hur många kan egentligen relatera till tävlingslivet som en av dessa typiska storbloggare? Jag läser inga såna här sorts bloggar, vill inte matas av andras rännande mellan tävlingar, resultat i MSV, kval och skit inför det ena eller det andra. Helt enkelt för att det inte är något jag kan relatera till. Gör ni? Jag dras mer till såna bloggare som lever ett hästliv likt mitt eget.

Dressyr på ängen

2013-01-26 @ 15:26:42
Kom in från stallet precis. Red Fantasia nere på ängen idag igen, idag var hon ju dock inte så pigg som sist så idag gick det att rida dressyr. Hade gramantygeln på till hjälp, fast tog av den i slutet så hon fick sträcka ut lite. Hon var duktig och samarbetsvillig hela ridpasset igenom, annars kan hon lätt bli uttråkad och lite trött på mig i slutet. Hon gick ganska fint idag ändå med tanke på att jag inte ridit dressyr ordentligt på flera veckor.

Studentmössan

2013-01-26 @ 12:55:04
Fick hem min studentmössa häromdagen, herregud vad jag längtar nu! Tiden går så sjukt snabbt, rätt som det är är det dags. Det gäller att hinna med med allt skolarbete nu bara, som går i 180... fast stundentmössan och tanken på att det bara är 130 dagar kvar är den bästa triggern man kan ha!
 
Är sjukt nöjd med min mössa, tycker den blev ännu snyggare än på bild när jag designade den! Valde inte guldtext som de flesta gör, det skulle inte passa till min klänning ;) Och rosa till det, invändigt och på "pluppen" där fram.

Trycka-upp-kameran-i-ansiktet-på-en-när-man-är-nyvaken

2013-01-26 @ 09:56:00
Har precis kört den obligatoriska trycka-upp-kameran-i-ansiktet-på-en-när-man-är-nyvaken på min syster som fyller 20 idag. Fan va gammal hon är nu, haha... Idag blir det kalas för henne, så jag måste städa för mitt rum ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Bakade gjorde jag igår kväll, annars höll jag på med ett skolarbete. Ska rida idag också, så bäst att sätta igång. Hästarna ska få komma ut nu innan jag äter frukost.
Jag och syster - ett år gammal bild eller så.

Fantasia 25/1

2013-01-25 @ 18:33:19
Rebecka var ju här idag igen, vi gick bort till paddocken och hon fick jobba vidare på det hon gjorde i tisdags, dvs galoppfattningarna. Och att hålla galoppen, det minns jag att jag själv hade skitsvårt för början! Det såg mycket bättre ut idag, och hon tyckte det kändes bättre också. Himla go liten tjej :) Hon kanske kommer igen på tisdag. Det var nog ett välbehövligt pass igår då när hon fick springa av sig, hon var mer down to earth idag.
 
Jag satt mestadels i mitten av paddocken och talade om hur jobbet skulle göras. Like a boss, haha! Hoppade upp och red en liten stund också. Galopperade, försökte få ihop galoppen som var lite... "spretig" haha.

Nu kör vi fredag

2013-01-25 @ 08:36:00
Dålig instagrambild, ni ska få se bättre bild på hur håret blev imorgon!

Ta mig tillbaka

2013-01-24 @ 22:42:00
Att veta att jag aldrig mer kommer göra det här igen, på riktigt... det gör ont. Men det är skönt att se tillbaka och kunna vara riktigt jävla stolt över mig själv. Och påminnas om vilken fantastisk ponny jag har. Jag hade gjort vad som helst för att få uppleva stunder som dessa på nytt, känna känslan. Känslan av lyckan och känslan av att man ännu har tid kvar...
 
Fantasia har aldrig varit den som hetsar och rusar mot hinder. Hon är heller inte lätt att hålla i en jämn rytm. Men här, jävlar va fin hon va och vilket flyt. Bästa möjliga rytm. Maj 2011
 
Sämsta underlaget, rena sjön i bortre delen av banan med hinder mitt i det blöta och leriga. Första gången våran vana av leriga paddockar kom till nytta? Haha. Juni 2011
 
Även fast jag riders som hej-kom-och-hjälp-mig så presterar hon ändå, så jävla grym. Januari 2012
 
Man ser hur jävla mycket hon älskar det där. Jag älskar det också. Maj 2012

Fantasia ska inte säljas

2013-01-24 @ 20:27:00
Det var ju en liten tjej här och red henne i tisdags men inte för att Fantasia ska säljas som vissa fått för sig.
Rebecka var med och red Polonium några gånger innan hon såldes. Nu ville hon ha en häst att rida utöver ridskolan så jag föreslog Fantasia eftersom jag själv inte hinner eller har motivationen/viljan att rida lika ofta längre. Får se hur det blir framöver, om hon såsmåningom vill rida Fantasia någon dag i veckan. Om hon vill och klarar av det. I början kommer jag alltid vara med då hon inte ridit så länge, men hon är väldigt intresserad och villig att lära! Rebecka kämpade på med galoppfattningar i tisdags, vilket hon ska få göra även imorgon när hon kommer hit igen. Det tar väl ett tag att rida in sig på Fantasia!
 
Detta får mig att minnas när jag precis fått Fantasia, jag kunde då inte mycket...

Snöhäst

2013-01-24 @ 18:31:52
Gick ut till stallet direkt jag kom hem. Red Fantasia ute på ängen, ungerlaget är helt okej nu. Hon var hur pigg som helst så med hacket gick det inte att göra något avancerat idag. Hon fick mest springa av sig. Efteråt såg hon inte klok ut, haha...
Så söt ♥

Inspiration and motivation // Quotes

2013-01-24 @ 08:43:17

Vänta, nej - DETTA är det roligaste jag sett idag:

2013-01-23 @ 19:07:29
Man får ju inte håna sina läsare så jag måste be om ursäkt i förväg om du råkar vara seriös ;) (Vilket jag för din skull hoppas att du inte är) Fick följande kommentar på DETTA inlägget av alla - HANDS UP ni som förstår ironin, haha.

Det roligaste jag sett idag:

2013-01-23 @ 16:00:00

Onsdag

2013-01-23 @ 13:29:09
Om en dryg timma ska jag gå från skolan och åka till frisören. Ska äntligen bli av med mitt blond/guldiga hår med världens utväxt! Hur det kommer bli vet inte ens jag själv, men ni ska få se resultatet såfort jag tagit någon bild. Hinner inte rida idag då jag antagligen blir en bra stund hos frisören, så har inget annat planerat. Kanske plugg om jag orkar.
Ni ser ju, min hårfärg kan knappast ha något namn. Bilden är ganska gammal också, det är värre nu!

Spö är inte lösningen på dina problem

2013-01-23 @ 12:27:11
Dom som inte har vett att använda spö på ett lämpligt sätt borde inte få använda det. Och lämpligt användande enligt mig är typ att hålla det i handen... nej men det är fan inte okej att slå en häst. Gör inte hästen som du vill behöver ni antagligen jobba på samspelet, kommunikationen. Eller så försöker du med för svåra övningar eller för höga hinder, backa i så fall ett steg och jobba på grunderna först. Om hästen dummar sig bara för att, peta men inte slå. Fast inte ens det brukar jag göra, viftar lite med det om det behövs.
 
Har ingen alls förståelse för dom som slår sin häst efter den vägrat framför ett hinder. Det är här du som ryttare ska ta ett djupt andetag, coola ner dig och tänka över vad du kan göra bättre nästa gång man rider mot hindret. Uppenbarligen behöver du ändra något i ditt ridsätt, kanske rama in eller hålla ihop hästen bättre. Inte stressa upp hästen genom slag, det kommer inte göra att hästen blir mer taggad på att hoppa. Då hoppar den (om den gör det) bara för att du tvingar den genom slag, och hur bra kan det kännas att ha på sitt samvete?
 
Kort sagt: ett spö är inte lösningen på dina problem.
 
Det mest tragiska är när man lär små nybörjare att rida med spö på ridskola. Säger åt dem att på den och den hästen MÅSTE man ha spö osv. Man borde inte få hålla i ett förrän man har lite erfarenhet och verkligen vet vad man gör.

Utrustning är inte allt

2013-01-22 @ 23:24:00
Blir inte så mycket (läs: inga alls) ytligheter i form av hästutrustning och outfits här längre. Rider inte ofta, blir aldrig fotad när jag gör det, köper aldrig nya grejer och tävlar inte. Det har liksom varit orsakerna. Men samtidigt - vad gör det, sjukt tråkigt att läsa om antar jag. Alla vill ju inte se ut som oss för det liksom, haha.
 
Kom att tänka på hur jäkla mycket hästgrejer man samlar på sig första året som hästägare... Eller andra/tredje året var nog värst för mig, första året köpte jag nog inte mer än ett träns och ett tävlingsset (ett töntigt, egentligen för litet och i heeelt fel färg för F, haha). Nu har jag inte köpt något till Fantasia sen... i somras? sen GHS? Vet inte hur länge! Tycker inte ens om att gå på Hööks längre, herregud vad är det för fel på mig?!
 
Förr blev jag väldigt lätt avundsjuk på vad andra hade för utrustning, bloggar var en helt klart en bidragande faktor! För alla kända hästbloggare hade alltid Scapa eller JW. Jag hade knappt råd med Hööks kopior. Nu har jag liksom passerat det där, passerat den ytliga fasen och känner bara: vem bryr sig om vilket märke schabraket har?! Varför slösa pengar på dyra märkessaker när man kan ha dem till annat. Eller ja, just nu: Varför slösa pengar på hästsaker överhuvudtaget när man kan göra annat för dem? Antar att det är för att jag inte kommer tävla något mer, inte visa upp sig på det sättet. Då känns det totalt onödigt med ett schabrak i varje färg, matchande huvor och benskydd och spön och grejer.
 
Ändå är jag helt fäst vid min utrustning, haha... Så jag drar mig för att sälja grejer, men jag antar att jag får sälja åtminstone några av tävlingsseten. T ex mitt schockemöhle-shabrak, om "regnsmutsen" går bort i tvätten vill säga </3

Fan va nördig jag verkar...

2013-01-22 @ 21:46:00
Eftersom jag inte har så mycket egna idéer så kan jag åtminstone svara på en frågar jag fått av flera stycken idag.
 
Vart jag ser på TV-serier - tv-links.eu, helt klart bäst! Sålänge ni inte har höga krav såsom svensk text. Bara att skriva in en serie (eller film för den delen) i sökrutan, sen när man valt avsnitt får man upp massa länkar. Någon av de översta (förutom dom som kostar pengar) brukar fungera, t ex putlocker.com, movreel.com eller allmyvideos.net.
 
Har sett i princip alla serier där; Awkward, Degrassi, Heartland, Teen Wolf, New Girl, Glee, Vampire Daires...
Så jävla söt. TEEN WOLF, favoriten just nu!

Hemma hela dagen

2013-01-22 @ 16:43:00
Hej! Har vart hemma hela dagen pga två inställda lektioner, men har fokuserat på annat än bloggen som ni märkt. Har jobbat med en bloggdesign och ett skolarbete. Har även tittat på senaste avsnittet av Heartland och sista av Teen Wolf, åhh vill se mer NU! Det kommer väl en säsong 3 snart hoppas jag?!
 
Ska skynda mig och äta, sen ska jag direkt ut till stallet. Det ska komma en tjej och prova rida Fantasia :)

Bloggkillar som hyllas BARA för att de är killar

2013-01-21 @ 23:21:00
Man ska hjälpas åt att sprida de bloggar som är bra och förtjänar det, och se om de har en chans bland en större publik. Men något som stör mig är när man hyllar hästbloggkillar bara för att de är killar.
 
Så fort någon uppmärksammat en hästblogg driven av en kille, så ska den länkas och lyftas. Det spelar ingen roll om den är bra, för det är ju liksom en KILLE som bloggar om hästar - vilket uppenbarligen inte är så vanligt (fattar inte hur det fortfarande kan förvåna folk när vi mycket väl vet om att ridsport är tjejdominernade). Men bara för att de är just killar så ska deras bloggar spridas, hyllas och länkas till höger och vänster. För vem har läst en sån här hyllning med någon annan motivering än bara "det behövs fler ridkillar i bloggvärlden"? Inte jag. Det nämns liksom inte om bloggen är välskriven, snygg eller intressant. Men ändå ska den hyllas - för att det är en kille. Trots att det finns hur många bloggar som helst där ute som är tusen gånger bättre. Men dem drivs troligen av tjejer så det "behövs inga fler" eller våddå?
 
Jag menar inte att killbloggar behöver vara dåliga, dock kan jag knappt ens uttala någon egen personliga åsikt då jag inte läst så många. Men jag vet en som är riktigt bra, Timmies. Henriks blogg tycker jag också verkar trevlig.
 
Jag dömer en blogg utefter hur den skrivs, hur personern bakom verkar och hur bloggen fångar mitt intresse. Inte utefter kön.

Jag står för vad jag skriver, men resten - är det upp till er?

2013-01-21 @ 18:33:49
Jag skrev ett inlägg igår kväll som jag tog bort. Många hann se det och många hann kommentera. Mestadels snälla ord till mig men många som förstod vad det handlade om nämde namn, t o m länkade inlägget och det vill jag inte ha på min blogg, ens i kommentarsfältet.
 
I ett blogginlägg uttrycker man sig hur man vill sålänge man tar ansvar och står för vad man skriver. En huvudregel är att aldrig nämna namn i negativt syfte. Man kan inte ta ansvar för vad bloggläsarna kommenterar, men när kommentarerna inte följer just den regeln, då känns det fel. Det var det jag insåg igår och tog bort inlägget.
 
Det kanske bara är jag som blir nojig för sånt här? Men jag vill inte gömma mig bakom mina läsare och låta er öppet kasta skit på en specifik person, oavsett vad jag själv känner för personen. Jag blev ledsen för saker som skrevs, och klart det kändes bra att få medhåll från er, men det är bättre att hålla det utanför bloggen. Men jag måste bara säga att jag är glad för det stöd ni gav mig, tack! En viss person ska ha tusen tack och massa kramar! :D

Josefine listar a k a gnäller:

2013-01-21 @ 11:42:25
Jag är en negativ människa, jag fortsätter gnälla. Fast denna gången på filmer & TV-serier - ett säkert kort i jämförelse mot att dra upp någonting alls i samma mening som en åldersbenämning, haha.
 
Irriterande saker med filmer/TV-serier
 
Alla ska föreställa så jävla unga?! Och att de aldrig fyller år fastän det går typ 8 säsonger, haha. Dom man tippar på är 18/19 är typ 16. Ta Glee, vissa skådespelare är närmare 30 och ska föreställa gå i High School, WTF.
 
(Detta har ingen hästmänniska undgått) Att hästar i filmer/serier ska LÅTA så jävla mycket! Gnägga/frusta för exakt ALLTING.
 
♠ (Inte heller detta har någon hästmänniska kunnat undgå) Detta har jag väldigt svårt för - när människor i hästfilmer/serier inte kan rida. Man går väl bara på utséendet, man prioriterar då inte att det ska se verkligt/naturligt/rätt ut. Som jag skrev en annan gång här på bloggen: jag slår vad om att det finns minst lika många snyggingar som kan rida som snyggingar som inte kan rida, om inte fler. För hästmänniskor är jävligt snygga människor!
 
♠ Krigsscener, slagsmål etc. Behöver jag förklara varför ens? Jag vill liksom se vad som händer OCH förstå det - och det kanske bara är jag men det gör man fan inte när det byts bild 3000 gånger i sekunden, filmas ett svärd där, lite blod där och en ryggtavla där.
 
♠ Alla sliskiga romantiska komedier/draman. Som tjej förväntas man gilla dom, men vet ni? Det gör vi inte, inte mer än killar i alla fall, haha. Eller jag kanske är ensam om att hellre se på Transformers?
 
Passande nog så toppar jag detta med ett sliskigt kollage jag gjorde en gång.

Ny vecka

2013-01-21 @ 08:35:05
Ny vecka, har sagt tack och adjö till den förra. Släpper det som dragit mig ner och tar mig upp igen. Med vänner och andra goda själar bakom mig som verkligen tror på det jag gör. Jag har alltid beundrat dem som vågar gå mot strömmen och jag tvekar inte på att själv försöka leva upp till det. Sticka ut och säga ifrån. Det är bland det coolaste man kan göra, särskilt i bloggvärlden. Efter den senaste veckan kan jag konstatera att det kan vara väldigt jobbigt också. Men det måste vara värt det.
 
En ny vecka för bloggen - nya tillfällen att trampa folk på tårna ;) Är ni med eller?

Lajbans

2013-01-20 @ 15:48:51
Känns som att jag befunnit mig på sydpolen de senaste timmarna, eller snarare dygnen.
 
Idag var en sån dag jag ville gråta för att det var så kallt! Glömde byta till de tjocka vantarna när jag skulle rida, så mina fingrar var som isblock när jag var tillbaka, och då hade jag mockningen (eller vad man nu ska kalla det, får använda en spade och hugga loss allt fryst bajs) framför mig, den ni! Sparar påfyllningen av torv och packningen av fodret till senare, var tvungen att gå in i värmen innan jag verkligen började gråta, haha. Det värkte i fingrar, knän, fötter och ja, typ överallt.
 
Red ut med Embla, det tyckte hästarna var lajbans. Ingen av oss har ridit ut med sällskap på länge, och jag har ju knappt hållt igång Fantasia alls denna veckan, så jävlar var glada de var idag! De blev några oplanerade galopper i backarna, tur för hästarna att det inte var isigt under snön! Ibland undrar jag om de har så mycket vett i skallen trots allt, haha ;)

Makt & ansvar

2013-01-20 @ 13:05:00
Det är så himla mäktigt att blogga, det kan man lungt säga. Men man ska nyttja det rätt. Man vinner inget (långsiktigt) på att klanka ner på andra. Alla har vi samma rätt att finnas till i bloggvärlden, samma rätt till att skriva och uttrycka våra åsikter. Ni har verkligen fått en sak om bakfoten, en sak som en skvallerblogg skrev. Det är inte sant. Man kan faktiskt provocera och vara rapp i käften utan att vara elak mot någon specifik person. Men det spelar ingen roll, det viktiga är att jag tar ansvar för det JAG skriver. Jag tar inte ansvar för vad andra TROR.
 
Makt kräver ansvar, ansvar ger makt.

Söndag

2013-01-20 @ 12:55:32
Hej på er! Då var det söndag vilket betyder den vanliga skolångesten, ponnyakuten och plugg.
 
Jag ska försöka få lite gjort både på de praktiska och teoretiska uppgifterna. De praktiska är ju himla kul när man kommit igång. Vi har precis börjat med ett nytt skokartongsprojekt, dock annorlunda än sist då vi gjorde skyltfönster utav dem. Denna gången ska vi göra en filmscen utav dem.
 
Helst av allt vill jag lägga mig i sängen och titta på Teen Wolf men det funkar ju inte, haha. Bara att sätta igång med vettigare saker! Ska nog rida först, medan det är ljust ute. Ska hinna med att fixa med en bloggdesign idag också. Om jag är duktig kan jag belöna mig med Teen Wolf efteråt. Får se om jag ser på Ponnyakuten ikväll också, underhållning haha ♥
- Bild från 2010 -

Dum i huvudet, bitter och leker expert

2013-01-19 @ 16:18:00
Som ni kanske märkt har min blogg förändrats lite på senaste. Inte utséendemässigt utan i mitt skrivande. Det är jag väl medveten om, mer än ni kan ana. Den senaste veckan har jag kanske varit lite väl rapp i käften och trampat många på tårna, och det med flit. Ni anar inte hur väl genomtänkt vartenda ord är. Jag ser det som ett litet experiment jag gjorde för att se vilka reaktioner jag skulle få och hur det skulle påverka bloggen och mig. Resultatet tänkte jag låta er ta del av.
 
Jag har märkt hur fruktansvärt lätt det är att få er gå bananas. Det är mycket lättare än man tror. Det handlar om att undanhålla fakta, få det att framstå som att man vet bättre än alla andra och faktiskt om att framföra sin åsikt lite klumpigt. Allting medvetet förstås, annars ÄR man ju dum ;) Vilket alla bara TROR om du gjort som jag precis sa. Och med alla syftar jag inte på ALLA utan på de som stör sig, hugger tillbaka eller bara är negativa.
 
Först var det "frihetsdressyr", allt hängde på hur jag formulerade första meningen. Lite coolt. Att 'Storbloggare vet bättre än andra' kunde tydligen misstolkas fastän jag tycker att jag gjorde det klart som korvspad. Nu tror folk jag är dum i huvudet (som vanligt, haha) och tycker det är fel att ha en förebild. Sen Ponnyakuten, där gällde det bara att spela lite bättre än alla andra. Sen var det "kärlek", där hade jag faktiskt inget i baktanke mer än att jag ville framföra min åsikt om ett uppenbarligen känsligt ämne. Och då är det som alltid här i bloggvärlden, såfort man har en åsikt måste man vara precis allt och ta hänsyn till allt, annars ska man hålla käft tydligen.
 
Vet ni vad? Jag tänker varken hålla käft eller ändra mina åsikter. Däremot skulle jag kunna återgå till att framföra mina åsikter tydligt och proffsigt, utan en massa baktankar. Fast då finns det ingen som kan missuppfatta och då blir det inte lika kul, haha.
 
Tycker det har varit så himla kul att se hur mina ord påverkat er. Har lett stort vid påhoppen och tillrättavisningarna. Att bloggens statistik har vart högre och kommentarerna betydligt fler kanske ni räknat ut.
 
Det roligaste av allt, det är att veta att lilla jag lyckas trampa även de mest oväntade på tårna... Vilket tydligen inte är okej? Hahaha. Ni storbloggare trampar dagligen folk på tårna med era egna åsikter eller bara genom att finnas till - men när lilla jag trampar nån av er på tårna, då ska jag helst brännas på bål. För jag är en bitter 18-åring som leker expert och klankar ner på såna som är yngre.

En skrittur och sådär

2013-01-19 @ 15:14:23
Kom nyss in från stallet. Mockat och fixat och ridit en sväng på Fantasia. Skrittade ut i grimma med täcket på. Efteråt ryktade jag och bytte täcke, nu står hon ute igen. Tar in henne senare. Nu ska jag blogga och duscha och lite sådär.

Lördag

2013-01-19 @ 10:55:46
Mår helt klart bättre nu! Ska ta vara på denna dagen även om jag kanske inte rider. Det har jag inte gjort sedan i måndags som ni kanske förstått. Kanske tar en liten promenad eller skittur idag, så hon får komma igång igen.
 
Annars ska jag försöka börja på vår nya skoluppgift (ett nytt projekt med skokartonger), framför Vampire Dairies och säkerligen Teen Wolf. Började titta på Teen Wolf när jag var sjuk, såg nästan hela första säsongen på ett dygn, haha. Såå bra :D Är så inne i det att jag såg det istället för VD igår ju!
 
Ikväll blir det fest, en kompis fyller 20.
Vad gör ni idag?

Josefine listar:

2013-01-18 @ 18:20:00
5 Irriterande saker på internet
 
♠ Det jag skrev om igår - 12-åringar som skriver kärleksförklaringar på Facebook eller bloggen.
 
♠ Personer som kallar sig webbdesigner när de i själva verket gör bloggdesigner. Tror inte att så många av de faktiskt inte vet skillnaden. Jag vill inte skryta om att jag är så mycket bättre, men det är jag, haha. Jag har läst webbdesign i skolan så jag kan tala om skillnaden. En webbdesign gör man i ett program, t ex Dreamweaver, man behöver inte ens kunna koda för det gör programmet åt dig. En bloggdesign däremot, den gör du på bloggen och då handlar det om att kunna koda.
 
♠ När man har centrerad text på sin blogg. Ser B ut, gör det svårare att läsa och.. ser fult ut i många fall. Det finns EN som centrerar med stil och det är Josäfin. Ni andra borde fan hålla er till vanlig vänsterjustering.
 
♠ Folk som slutar blogga om de inte får läsare. Kommenterar massa skit på andras blogga i desperata försök att få läsare, "tigger" kommentarer i sina inlägg osv. Såna människor ska inte skaffa blogg från första början.
 
♠ Tumblr, flickr och sånt där. Aldrig förstått meningen. Skaffa blogg istället, eller läs min. Eller håll er till instagram.

Ridkavaj till vardags

2013-01-18 @ 12:13:27
För några dagar sedan jag såg på Ponnysanning att någon hade sin ridkavaj till vardags. Många dissade det, vissa av samma orsak man dissar jodhpurs till vardags. Jodphurs håller jag med om, de tycker jag hör hemma i stallet och inte någon annanstans. Men kavajen tyckte jag var en riktigt smart idé, för den ser ju ut som vilken annan kavaj som helst som de vanliga klädbutikerna erbjuder. Det kan ju kännas skönt att ridkavajen kommer till användning inte bara på tävling, särskilt om man köpt en väldigt dyr. Då kan det vara kul att visa upp den även till vardags, det är ju bara andra hästmänniskor som märker att det är just en ridkavaj. Hade min kavaj varit i något snyggare material hade jag också kört på detta!
 
Lånade bilden från Julia som klär superbra i detta verkligen!

Jag är inte tjock - jag är sjuk

2013-01-17 @ 22:15:00
Idag var jag hemma från skolan igen, antagligen blir jag det imorn med. Igår mot kvällen blev det värre, huvudvärk och antagligen feber. Så idag har jag legat hemma i soffan, bloggat och tittat på Teen Wolf, ätit kakor och skrivit lite på min banan-uppsats. Idag började äntligen internet funka här ute i skogen igen. Jag behöver alltså inte använda mobilens som jag ändå gör varje dag i SKOLAN. För den jävla skoldatorn kan inte ansluta till skolan jävla internet... alternativt skolans jävla internet vill inte ansluta till min jävla dator. Är för lat för att gå till snubben som kan fixa det... Har iaf tagit slut på månadens surfpott i mobilen nu, så nu är det seeegt. Frågan är hur jag ska överleva resten av månaden i skolan?

"Kärlek"

2013-01-17 @ 20:02:00
Det mest irriterande man kan hitta på internet är allt som har med kärlek att göra i princip. 'Okej våddå torris' tänker ni. Men jag kanske ska säga, allt som folk TROR har med kärlek att göra. Så skrattretande att läsa andra kärleksförklaringar till varandra över internet. Hur äkta är det, när man måste skriva det på Facebook? Vad jag förstått är kärlek något mellan två personer och inte alla på hela internet.
 
Det mest skrämmande är frasen "Du betyder allt för mig". Den får mig att ta minst 1 mils avstånd, haha. Nämen jag tror inte en jävel menar det på riktigt. Varken en 12-åring eller en 15-åring. Jag är nog ingen förhållandetyp, så jag kanske inte vet vad jag snackar om. Men hur kan man ge upp ALLT för en kille/tjej, som man håller ihop med i några månader på sin topp? Man måste väl förfan vara huvudperson i sitt eget liv?
 
För att inte tala om när 12-åringar gör det, gång på gång. För ja, dagens 12-åringar har ju redan haft minst 4 killar/tjejer. Allt ska dokumenteras på Facebook: när de tror de har hittat sitt livs kärlek - kanske för FEMTE gången; när de är singlar; när de är kära på nytt. Jag känner bara: lilla vän, du är 12 år, du har väl bättre saker att oroa dig för än att du har "släppt taget om ditt livs kärlek"?
 
Men det är som med allt annat numera. Det ska börjas tidigt. I dagens läge "borde" man haft en pojkvän innan man fyllt 10 år verkar det som. Asså va? Vad vinner man på att fråga chans på klasskompisen och sen få det att framstå som ett seriöst förhållande när det ända man gör är att säga hej till varandra? Haha, nej dör så töntigt. Alla går igenom den fasen och alla växer från det. Kom inte med utläggningar om äkta kärlek för att ni vågat fråga chans på någon. Äkta kärlek, mina små vänner, det kommer ni antagligen inte uppleva på VÄLDIGT länge, kanske aldrig.
 
Fast det riktigt patetiska är när folk i min egen ålder fortfarande gör det; håller på och uppdaterar Facebook med sina känslor för den killen som gäller för just den här veckan. Nästa vecka är det en heartbroken girl som skriver statusar om hur livet suger. För att nästa vecka igen gå på om nästa kille som är världens bästa.
 
Tack för mig. Nu är ordet ert, så vad säger ni?

Täcke eller inget täcke

2013-01-17 @ 11:40:00
Fick frågan om Fantasia går utan täcke nu, svaret är nej. Vill inte ha ett pälsmonster! Det blir mer jobb att underhålla pälsen, för att inte tala om att det blir mer svett när man rider (vilket också leder till mer jobb).

Förra året var Fantasia klippt så då gick hon ju i tjocka täcken när det var som kallast. I år skippade jag klippningen då jag visste att jag inte skulle kunna hålla igång henne på samma sätt som förra året. Men hon ändå gått med täcke hela tiden, i höstas regntäcke och nu ett 300g. Inget jättetjockt alltså, bara så att hon inte sätter den där bamsepälsen. Förra året vid denna tiden hade hon dubbla täcken, så kanske 500g sammanlagt.
 Då red jag aldrig utan ländtäcke, förutom efter uppvärmningen och innan avskrittningen om jag red i t ex paddocken. Nu har jag det bara när det behövs för att vi ska synas (alltså reflextäcke) eller när det är riktigt kallt.
 
Klippa eller ej, täcka eller inte? Tycker inte att det finns något rätt och fel med detta. Men är man emot täcken och låter hästarna sätta den riktigt, riktigt tjocka pälsen istället så tycker inte jag inte heller att man ska rida den som att den vore klippt, alltså hålla igång den precis som på sommaren. För blir hästen svettig för minsta lilla kanske man börjar slarvar med att låta den torka innan man tar ut den i hagen.
 
Hur man än gör med klippning och täckning så ska man anpassa både sin skötsel och ridning utefter det.
Inget pälsmonster här inte!

I höstas när hon gick med ett "övergångstäcke".

Vad tycker ni om detta?

"Jomen lite mer kan du väl lida"

2013-01-16 @ 18:29:41
Tror seriöst att min kropp försöker säga mig det just nu.
 
Är helt yr och orkeslös, precis som man är när man inte ätit på hela dagen. Men det har jag gjort, kändes inte ett dugg bättre när jag ätit förut. Känns som huvudet ska sprängas och ont i nacken har jag också. Åhh, jävla skit. Men nu ska jag inte prata mer om mina problem! Eller jo förresten, har fått en blåsa eller något fanskap i munnen också så det gör ont när jag äter och när jag bara rör munnen. Tycker så himla synd om mig just nu. Detta uppepå all annan stress och ångest liksom.
 
Ska gosa ner mig i soffan och se på nya PLL. Får se om jag kommer på några alldeles förträffliga extraordinära idéer till bloggen under tiden! Annars hörs vi imorgon.

En sak i taget

2013-01-16 @ 08:40:00
Nu kör jag dag för dag. Varje dag ska vara viktig och ge mig något, alltså måste jag ta tag i saker så att det händer något. D v s plugga. Om jag kan slippa känna stressen åtminstone över det så blir nog resten inte lika jobbigt, saker utöver skolan. Personliga saker som också drar ner humöret men pressar mig på ett helt annat sätt.
 
Idag ligger största fokus på den jävla "stoluppgiften" vi har i graf - kräver mycket eget tänk och såklart kreativitet. Nu kör vi!
Fick frågan om vart tröjan är från (skjortan) och den är faktiskt ett av guldkornen jag fann i ULLARED!

Saker som tynger mig

2013-01-15 @ 22:29:42
Hej mina vänner. Hade tänkt skriva om något helt annat nu ikväll, men när tankarna kom ikapp var det skönt att bara skriva av sig det som ville ut, som tynger mig.

Känns som jag har så mycket på tallriken nu, fast ändå inte. Allt stressar mig. Först och främst Fantasia, det skrämmer mig att jag är så omotiverad att gå ut till stallet nuförtiden. Skolan är en stor stressfaktor. Vi har precis kommit igång men det är inga små uppgifter vi har utan uppsatser, praktiska mediaprojekt... sen hänger projektarbetet över mina axlar, har bara börjat och tiden bara rinner iväg. Ska skriva in mig på körskola snart också, frågan är bara om jag orkar med det också?
 
Det finns så mycket annat jag hellre lägger energi på än skolan just nu. Saker som rör bloggen, andra projekt, framtiden. Men det är nu jag får tänka: bara en termin kvar, bara 141 DAGAR kvar. Rätt som det är står jag där på min student liksom. Men jag måste jobba för att komma dit, och jag måste börja nu på direkten.

Markträning 130115

2013-01-15 @ 16:17:00
Har viddat ihop en film från gårdagen, kände att jag åtminstone kunde göra något för bloggen idag när jag inte gjort något skolarbete (skulle behöva det också men har inte orkat än). Annars har jag legat på soffan och tittat på TV och på Glee.
 
Så här är en video från igår. Blev inte världens bästa vinklar och sådär, och har fått zooma in en del. Men skit samma.

Fler bilder

2013-01-15 @ 12:00:10
- Några fler bilder från igår -

Sjuk

2013-01-15 @ 11:37:42
Godmorgon, hoppas ni mår bättre än jag. Var vädigt trött igår kväll, la mig redan mig 10. Och idag vaknade jag med ont i halsen (igen, var ju förskyld precis innan skolan började) så jag stannar hemma idag.
 
Får se vad jag hittar på idag, modemet funkar nämligen inte så för tillfället använder jag mobilens nät men det är ju ganska segt. Vårt internet har varit problemfritt de senaste åren typ, så vet inte vad som hänt. Vädrets fel kanske, det har kommit massa snö igen. Senast igår var det bara lite pudersnö som ni kanske såg på bilderna.

Jag älskar er

2013-01-14 @ 20:23:24
Jag är inte den som uttrycker min kärlek till mina läsare var dag, skryter om statistik eller visar upp fina kommentarer. Tycker det kan vara lite stöddigt. MEN IDAG TÄNKER JAG VARA SÅN, för gud va ni är underbara! Och ni är så himla många när man tänker efter, om man sluta jämföra med andra och föreställer sig dom där dagens unika besökare framför sig...
 
Det är så bra stämning här nu tycker jag, trots att jag nog fått flera nya haters de senaste dagarna, haha. Jag kan inget annat än skratta åt deras kommentarer - tack och lov att jag lärt mig att inte ta åt mig . Och ni andra, jag vill bara krama er allihopa! Ni förgyller mina dagar. Senast idag kom jag på mig att le brett när jag läste igenom kommentarerna, av uppriktig glädje. Det var inte massa fjäsk eller beröm, bara ärlighet och förståelse. Jag älskar er

Every second is a lovesong

2013-01-14 @ 17:07:29

Markträning

2013-01-14 @ 16:34:15
Idag har jag tränat frihetsdressyr med Fantasia. Haha nej, såklart inte. Markträning. Orkar inte beskriva något ingående för jag filmade och jag hoppas det blev något värt att lägga upp. Tog några bilder också, ni får se resten senare!

Ponnyakuten 4

2013-01-14 @ 11:55:25
Såg Ponnyakuten igår och inlägget nedanför sammanfattar ju den upplevelsen, haha. Men förutom det uppenbara, att folk söker för helt idiotiska anledningar (att man inte kan sitta ner i traven samt lätt blir arg och rycker i hästen i munnen tar ju priset), så tycker jag programmet förlorat sig glans. Jämfört med första säsongen så är detta ett fiasko. Kanske beror det på att jag är äldre och växt ifrån det både intressemässigt och kunskapsmässigt. Med kunskapsmässigt menar jag att jag själv lätt hade kunnat lösa många av problemen. I de flesta fall behövs det bara tålamod, förståelse för hur hästen fungerar och/eller att man faktiskt KAN rida.
 
Men som sagt, om man bortser från det uppenbara - Ponnyakuten 1 var ett okej program men sedan har det bara gått utför. Säsong 2 tycker jag gjorde en stor fail med med filmningen och upplägget, vad som visades och hur man filmade de oilka sakerna. Kan inte riktigt beskriva det, men är man media-skadad som jag så märker man det när man kollar, himla irriterande. Säsong 3 var väl lite bättre med den biten, dock undrar jag vad de egentligen gick på när de tog ut deltagarna... Såg kanske halva säsongen bara. Det återstår att se om jag kommer fortstätta se denna gången. Min gissning är att det blir så, men bara för att det är så töntigt...
 
Eller för att Linus är så jävla gullig, haha!

Ponnyakuten får mig att känna mig som en blandning av Honza och RGB

2013-01-13 @ 22:16:00
#cut4pa4

Storbloggare vet bättre än andra

2013-01-13 @ 18:57:00
Ju kändare hästblogg du har, desto bättre är du på hästar.
 
Det finns ju storbloggare som tror att de vet bäst bara för att de har makten att påverka tusentals andra personer, men nu är det inte dom jag menar utan jag syftar på läsarna till dessa bloggar. Det verkar ju nästan som att vissa på allvar tror att en storbloggare vet bäst, och det är ju pinsamt. Kollar man in en känd hästblogg och bläddrar igenom kommentarerna så är det alltid detsamma: Anna som frågar efter ridövningar och tips, Lisa som undrar vad hon ska göra åt sin häst som bockar ute och Sofia som undrar hur man lär hästen det ena eller det andra.
 
Varför vänder man sig till en BLOGGARE? En bloggare som du antagligen aldrig träffat och aldrig sett rida i verkligheten, och som kanske är betydligt yngre än du själv. Liksom - vad får dig att tro att hen är duktigare än t ex din stallkompis? Bara för att man skriver om hästar, provocerar och drar till sig läsare är man inte automatiskt duktig med hästar.Okej att vi får läsa om och se filmer från ridpass och tävlingar på MSV-nivå och matas med åsikter om allting inom hästvärlden. Men vi vet ju inte vad som händer MELLAN klippningarna i filmerna vi ser. Vi kan ju inte veta någonting alls UTÖVER det som tas upp i bloggen, vi vet inte om någonting undanhålls. Vi kan inte heller veta i fall något som skrivs bygger på kunskaper/erfarenheter överhuvudtaget. Så varför går man inte bara till någon hästkunnig i sin närhet eller en tränare när man behöver hjälp? Det fattar jag inte.
 
Det är nästan samma sak det här när en bloggare säljer sin häst. Den hästen ses också som bättre än någon annan. För att inte tala om att bloggaren kan uttnyttja detta faktum som fan och sälja hästen betydligt dyrare än de gjort om den inte varit känd - då är det någon statuskåt människa som köper hästen.

Balklänningar

2013-01-13 @ 16:42:15
Har inte ridit än idag. Och nu har det börjat mörkna, jävla skit. Fastnade inne med både det ena och det andra. Har bland annat kollat på balklänningar på nätet. Sååå roligt, det finns så mycket fint! Sen så finns det ju såna där tårtklänningar som man bara skrattar åt, haha. Mitt största problem är vilken färg jag ska köra på. Vad tror ni passar mig? Jag kommer ha brunt hår då antar jag (mörkare och alltså inte som jag har nu). Ska färga det om två veckor, och om det blir bra är det det jag kommer köra på sen också. För jag är trött på mitt halvblonda, guldaktiga med utväxt. Tycker det är fint med mörkblondt med ljusa slingor, fast i mitt hår blir det aldrig så som jag vill ha det.
Min systers baklänning som jag provade förra året ;>

Jessica och Fantasia

2013-01-13 @ 16:10:23
Rotade fram några bilder från två av de olika tillfällena Jessica varit här och ridit Fantasia. Hon har väl varit här 4/5 gånger på senare år. "Förr i tiden" när vi båda hade hästar/sköthästar på Husebacken så red hon ju säkert Fantasia någon gång.
Sommaren 2011
 
Sommaren 2012.

Svar på kommentar

2013-01-13 @ 13:56:00
"Det är kul att se olika sidor hos Fantasia - men en sak är säker! Det är en fin ponny du har! :) Men eftersom ni pratar om längden i mittesta filmen blev jag lite nyfiken; ungefär hur lång är du och hur lång är Jessica?"
 
SVAR: Tack! Detta var ju lite mer än ett år sedan, så jag antar att även Jessica är längre nu. Hon var väl max 160 cm då. Jag själv är uppemot 170 cm nu. Var väl 168 cm sist jag mätte mig, men det var väldigt länge sedan. Känns lite konstigt, har alltid varit "kort" men nu när jag kanske är 170 cm så känns det långt, haha. Särskilt som jag har en liten c-ponny!

BÄSTA JAG SETT!

2013-01-12 @ 18:29:00
Gjord av "jossanamigo" som jag länkade förut. Så underbar, hahaha
Har jag startat en blogg-trend eller? ;)

Vänners bloggar

2013-01-12 @ 17:00:00
Nu kommer lite bloggtips! Eftersom ni hört så många gånger vilka bloggar jag gillar mest (t ex Linn Olssons) så tänkte jag länka några av mina vänners bloggar jag tycker är bra. Fast ja, det blev inte direkt många då typ alla slutat blogga, men jaja, haha.
 
Först och främst Amandas blogg - mandie.nu. Amanda går i media-ettan på min skola och hon har några stycken ponnysar. Har ingen större koll, föl hit och dit och sådär ;) Vad jag snappat upp bäst är Kiwi som är under utbildning. Vad jag gillar med Amandas blogg är att den är ärlig, välskriven och den utstrålar vilja och kämparglöd. Hästlivet varvas med en 16-årings vardag, tankar och galenskaper. Beundrar hur en festprisse som hon lyckas hålla hästintresset vid liv, haha. Hon är en helgo tjej vilket ni kommer märka i bloggen!
 
Sen har vi f.d ponnybruden Sandra som bloggar på ohlen.blogg.se - också en helgo media-etta, så söt och glad! Hon bloggar mest om sin storhäst Diadem och lägger ut massa fina bilder. Hennes outfits är to-die-for också.
 
Nu blev det svårt. För typ inga andra kompisar har bloggar längre, haha. Men kom att tänka en blogg tillslut. Om den passar in i kategorin är skitsamma, hon är åtminstone mitt tredje fan på Twitter och hon är awesome - Josäfin a k a jossanamigo. Kommer ihåg när jag hittade hennes blogg och bah "Jag har fått en ny idol, förebild, inspirationskälla... en ny GUD..." haha. Hon är bara awesome. Ska tvinga henne att träffa mig på GHS i år. Man kan säga att vi är bloggvänner eller något, fast skitsamma, bloggen är bra så därför tipsar jag om den också! Allt hon gör - skriver, fotar, filmar - får en på bra humör!

Skitt, barbacka

2013-01-12 @ 15:32:00
Har vart ute och skrittat Fantasia idag. Mamma gick en promenad så jag hängde på henne. Red barbacka i repgrimma vilket jag även gjorde igår, inte så skönt men gött att skippa sadlingen ibland.
 
Hittade denna gamla bilden, så underbar! Dock antar jag att mitt ansikte inte var det vackraste, haha.

Filmer med Jessica och Fantasia

2013-01-12 @ 12:20:00
Godmorgon på er! Är smått trött, har inte sovit överdrivet mycket inatt, haha. Vill helst bara sova nu, men Fantasia ska ju helst ridas. Aja, har letat upp filmerna på Jessica och Fantasia. Trodde att jag lagt upp någon på My och Fantasia men jag hittade ingen så det kanske jag inte har... men hittar jag någon så kommer den upp.
 
Jessica och Fantasia hösten 2010, ett tag sedan alltså!
 
Jessica och Fantasia hösten 2011.
 
Jessica och Fantasia nu i somras.

Lycka kan inte köpas

2013-01-11 @ 17:43:04
Allt handlar om pengar. Ju dyrare ju bättre, självklart ska det vara ett känt märke också. Själv föredrar jag lågprisbutiker och helst ska det vara rea haha. Okej om man vill slänga onödiga extra pengar för märken. Men när ska folk förstå att man inte blir ett dugg bättre för det.
 
Sen är jag så trött på det där uttrycket "den som sa att man inte kunde köpa sig lycka visste inte att man kunde köpa en häst". Asså va? Det är väl inte köpet som gör en lycklig? Att punga ut massa pengar liksom. Det är för sjutton vad man gör med sin häst som gör en lycklig i så fall. Jag hatar såna quotes, så fula.

Kallt som f*n

2013-01-11 @ 15:42:00
Slutade tidigt idag så jag hann rida. Dock vet jag inte varför jag räknat med att inte hinna då vi nästan alltid slutar tidigt på fredagar, haha. Fantasia har stått i två dagar redan så det var ju bra, annars hade hon väl fått stå idag också. Jag ska försöka hålla mig till två vilodagar per vecka nu. Förut har jag i princip alltid kört på en per vecka men nu när jag inte har så mycket motivation till det hela (eller lika mycket tid, känns det som) så känns två lite lagom.
 
Red ut en sväng, skrittade mest. Tog en liten galopp bara. Det är hårt på vägarna nu, lite snö har det kommit också. Det är kallt som fan, körde på termobyxor och allt samt en halsduk runt hals & huvud... frös typ öronen av mig ändå.

Att rida Fantasia - My och Jessica svarar

2013-01-11 @ 12:04:52
Kände att det behövdes lite variation bland de hästiga inläggen. Ni vet väl nästan allt om Fantasia med tanke på att hon är bloggens huvudperson, fast det är ändå bara genom mig och mitt skrivande som ni kunnat bilda er uppfattningen om henne. Så jag bad två av mina kompisar, som är dom som ridit henne mest förutom mig, svara på dessa frågorna:
 
1. Hur är Fantasia att rida?
2. Tycker du att hon är en "svår" häst?
3. Vad är det bästa med Fantasia?
 
My:
1. Enligt mig är Fantasia en ponny som är väldigt underhållande att rida. Varje dag är det något som man måste öva på, tror inte hon är en ponny som man kan känna sig klar på, då hon är väldigt varierad och har många olika sidor!
2. Det beror helt och hållet på vad man begär av henne, hon kan vara rena drömponnyn för en nybörjare, samtidigt som hon kan hålla på att krångla och bli några snäpp piggare med den lite mer krävande ryttaren.
3. Att hon har en sådan bra personlighet, dock så kan det varaaaa väldigt svårt för nya personer att verkligen se hur hon är, så jag ser på det iallafall... för mig i början var hon mest " den gamla fuxen i stallet", men nu är Fantasia den ponnyn som alltid ställer upp och anpassar sig, den snälla fuxen som Jossan får turen att ha ! haha !
 
Jessica "dressyrfjollan":
1. Fantasia är väldigt speciell att rida. Hon kan vara allt från en seg grinig åsna (no offence jossan haha) till en galen liten duracellkanin. Och däremellan finns en väldigt fin häst att rida. Jag har ridit henne några få gånger och i början har hon alltid varit väldigt stretig och hård i munnen. Hon har vart svår att nå helt enkelt. Men när man väl kommit till den punkten att det "går att rida" så är hon väldigt fin.
2. Ja, det skulle jag vilja säga att hon är. Hon är väl inte speciellt svår om man bara åker med, men ska man få henne att jobba, vilket INTE är lätt, så är hon svår.
3. Det är nog att hon är så personlig och speciell att ha och göra med. Och självklart att hon är så snäll!
 
Har massa fler bilder (och några filmer) på när dom rider Fantasia, säg till om ni vill se!

Vilket tryck!

2013-01-11 @ 08:35:00
Godmorgon mina vänner. Sitter på tåget till skolan, så skönt när man kan ta upp datorn. Hatar bussar, usch.
 
Gud vilket tryck det var på bloggen igår alltså. 50 kommentarer på inlägget nu, en del som säger att jag är dum i huvudet ;) Jag gjorde verkligen ingenting igår efter skolan, var ute och fixade i stallet snabbt. Slappade vid datorn, tittade på hur kommentarerna droppade in en efter en. Svarade faktiskt på väldigt många kommentarer jag fick under dagen (eftersom jag ändå inte hade något vettigt för mig) och det kändes skönt, brukar sällan ta mig tid till det. Förutom att uppdatera bloggen 4 miljoner gånger chattade jag med Amanda heeeela kvällen, om allt och alla. I säkert fem timmar, haha...
 
Nu kör vi fredag! Vilket innebär mys med kompisar. Ska käka middag hemma hos Fanny med My, Jessica och Sanna och två till.
Dom är så fina mina små barn ♥

Fascinerad!

2013-01-10 @ 20:26:35
Är ni bara måttligt intresserade av statestik så kanske ni inte ska skaffa Google Analytics ändå... för man blir helt besatt! Jag har suttit hur länge som helst och bara kollat och jämfört massa olika statestik. Jag är bara så fascinerad, haha! Upptäckte precis att man kan få en översikt över hur många som är online på bloggen i realtid samt vad de hänvisar från, vart de bor, vilka särskilda inlägg de läser. Det är ju extra kul idag när jag länkades på Ponnysanning, den mesta av min trafik hänvisar ju därifrån just nu.
 
Ni som undrar hur man registrerar sig och så, ska försöka förklara lite snabbt. Om du har ett Google-konto behöver du bara registrera det för just Analytics, annars får du skaffa ett Google-konto först. Det är vad jag förstått gratis, åtminstone om man bara vill se statistik. Det verkar dock finnas andra funktioner såsom annonsering men jag vet inte riktigt hur det funkar, det kanske inte heller kostar något. För att bli registrerad ska du i princip bara fylla i uppgifter om webbsidan - dvs din blogg - och acceptera ett avtal i vanlig ordning, sen är det klart. Det är lite svårt att navigera sig i början, men man lär sig fort!
En bild på hur det kan se ut med diagram, siffor, tabeller och kartor - printad i ett ögonblick då det var 12 st online här.

It's all about the reactions

2013-01-10 @ 17:38:00
Ni anar inte hur mycket jag ler åt kommentarerna på mitt inlägg om "frihetsdressyr".
 
Rubriken och första meningen är medvetet skrivna på ett sätt som gör att folk går bananas redan från början. Vissa fortsätter ju dock läsa och märker att det bara är ett ord jag ogillar. Medan andra som inte orkar läsa allt bara antar att jag är dum i huvudet, haha. Det är ju lite tråkigt... å andra sidan skitkul ;) It's all about the reactions.

Jag tog inte upp en endaste gång vad jag tycker om frihetsdressyr (det som brukar kallas frihetsdressyr alltså) eller vad det ÄR för mig. Visste ni (som inte följt mig länge) att jag själv håller på med detta? Nej, för jag skrev inget om det, "råkade" undgå det - väl medveten om hur det skulle kunna påverka reaktionerna. Men jag kallar det INTE frihetsdressyr uppenbarligen. Jag har inget direkt namn för det, jag kallar det för vad som känns passande. Markträning, kommunikationsträning eller typ ledarskapsövningar, beroende på vad vi gör. Trickträning om det är trick vi håller på med.

Google Analytics

2013-01-10 @ 08:13:51
Registrerade mig på Google Analytics för några dagar sedan, det är en tjänst som bl a redovisar statistik för webbplatser. Hade hört att det ska vara bra om man vill ha en ordentlig översikt över sin statistik. Blogg.se redovisar ju endast två siffror, unika besökare samt sidvsningar, och det är lite tråkigt. På Google Analytics ser man vilka länder och städer besökarna kommer från, den genomsnittliga längden på besöket, vilken tid på dygnet man har mest besök och mycket, mycket mer - asså ni anar inte! Det är såå roligt att se tycker jag, har typ blivit besatt haha.
Jag rekommenderar er att registrera er där om ni har blogg.se och vill se mer än bara 2 siffor.
 
Jag har upptäckt massa rolig fakta - t ex att jag har läsare i Finland och Nederländerna och att igår var det 6 st av mina besökare som klickade sig in via Linn Olssons blogg!

"Frihetsdressyr"

2013-01-09 @ 20:25:00
Jag säger bara ett ord: LÖJLIGT.
 
Nej men jag vill faktiskt säga mer än ett ord. Jag tycker nämligen att det är ett super-mega-töntigt uttryck. Blir allergisk när någon nämner frihetsdressyr. Kalla det vad som helst förutom det, SNÄLLA. När jag hör ordet tänker jag på en dressyrhäst som "dressyrar" på en dressyrbana fast utan ryttare på ryggen.
 
Var det ens någon som hört talas om ordet innan Ponnyakuten? Tobbe Larsson, hans hästar kan stegra och buga och andra TRICK, också väljer han att kalla det för FRIHETSDRESSYR? ._. Han verkar ha god hand och god kommunikation till sina hästar, men efter hur han lär ut i programmet verkar frihetsdressyr innebära enbart trick... och barn som tittar på programmet lär tro att de kan släppa sin ponny i en paddock och låta den springa runt lite, så har de blivit hästviskare.

Kalla det trickträning, kommunikationsövningar, markträning, ledövningar (Amandas uttryck haha) - vad som helst! Vafan kalla det Natural Horsemanship om du så vill, bara inte frihetsdressyr, okej?
 
När ni whinat klart, läs gärna detta ;)

Dagens och gårdagens Fantasia

2013-01-09 @ 17:27:05
Kom precis hem från skolan, kan ju säga att det var ett äventyr att cykla hem från bussen i kolmörker utan varken lampa eller reflexer. Såg inte ett skit och var dörädd när en bil kom, waah.
 
Fantasia vilar idag. Igår red jag, har dock inte orkat skriva om det ännu. Jag red dressyr i paddocken, på graman. Glömde spöt för första gången på typ år (?!) så jag fick jobba ordentligt med benen, särskilt i galoppen för hon blir så himla trög att hålla igång. Gillar inte att rida utan spö, inte på Fantasia i alla fall.

Mobbning - tabu?

2013-01-09 @ 13:18:00
Mobbning är ett känsligt ämne, varför förstår vem som helst - dels för att det är bland det jobbigaste man kan bli utsatt för och dels för att det är väldigt, väldigt personligt. Många är rädda för det där personliga, man stänger hellre in sig i sig själv än delar med sig av vad man blivit utsatt för.
 
Men alltså, det verkar ju nästan vara tabu på att prata om mobbning i dagens läge? Och folk skäms för att de blivit mobbade? Om man läser runt på internet så hittar man stereotyper, eller rättare sagt fördomar, om mobboffer - konstiga eller annorlunda. Då kan jag nästan förstå varför folk väljer att hålla det inom sig. Men det är vi själva som skapat den "bilden", så det är bara vi själva som kan ändra på det.
 
Det är inte LÄTT att prata om mobbning om man själv varit utsatt för det. Jag var och är inget undantag. Fast jag är inte så "bra" på att prata överlag, jag skriver både hellre och bättre. (Största orsaken till att jag har en blogg?) Men grejen är - man behöver kunna prata om det, eller skriva om man så föredrar. Inte egentligen för att andra måste få veta (även om det pratas hit och dit om att man måste dela med sig och inte vara ensam om sånt här) utan för sin egen skull, det hjälper mycket i "bearbetningen" - det kan jag säga av egen erfarenhet.
 
Jag valde att rätt snart gå ut med det öppet på min dåvarande bilddagbok. Jag hade tagit mig igenom det jobbiga och fått allt stöd jag kunnat från mina föräldrar, men jag kunde inte hantera det. Jag var vilsen i mig själv och jag visste inte längre vad jag skulle göra. Så jag blottade mina känslor för en himla massa människor som jag inte kände en tiondel av. Det var inte bara alla stärkande och positiva ord jag fick som hjälpte mig. För det var då jag insåg att jag inte hade något att skämmas för. Det var en lättnad att slippa hålla det inom sig. Just att kunna prata/skriva om det har hjälpt mig något otroligt att gå vidare.
 
Man ska inte skämmas för vad andra gjort mot en, jag hade velat se en ändring på det. Men ännu hellre vill jag ha ett stopp på mobbingen... Ju fler storys jag får höra, ju mer angelägen blir jag om att försöka hjälpa till.

Jag och mina två fans

2013-01-09 @ 08:25:00
Twittrade något otroligt grymt igår, det är sant också ju:
 
 
Har ni Twitter eller? Ni måste ju följa mig cuz i'm totally hilarious! Så joina mina två fans Amanda och Sandra haha: @pehrsonen (bara mitt namn är ju helt fantastiskt awesome, eller hur?)

Makeup videos/touturials

2013-01-08 @ 17:33:56
Det senaste har jag tittat mycket på sminkvideos och touturials. Det är bl a det som gjort att jag inte somnat i tid de sista dagarna på lovet, haha. (Twitter är den största orsaken) Det är inget jag tyckt är direkt spännandet att titta på tidigare, men nu tycker jag faktiskt att det är lite kul! Och främst har jag blivit inspirerad, önskar att jag också kunde sminka mig! Mer än lite puder, mascara och eyeliner liksom (som i princip är det enda jag använder de få gångerna jag orkar sminka mig)
 
Har kollat mest på dessa kanalerna, som jag fastnade för:
Laurenbeautyy
 
Beyondbeautystar

Trist och jobbig tisdag

2013-01-08 @ 12:30:00
Trist för att skolan började idag. Jobbig för att jag cyklade till bussen, fick stressa som fan för att jag först inte hittade min plånbok. Fast sen när jag kom till skolan var det ändå okej, för Emma är ju den bästaste som finns ;) Och Ida... och de andra. Me framför allt Emma <3 (Hon våldtar mitt inlägg som ni märker) Nä, det märker ni inte. Men det är lite skönt att komma tillbaka in i vardagsrutinerna. Nu kör vi, bara 148 dagar kvar till studenten!

Färdiga bloggdesigner

2013-01-07 @ 22:53:12
Har äntligen betat av kölistan på headers och bloggdesigner! Känns gött nu inför skolstarten (börjar imorgon), dock är väl listan full igen lagom till nästa lov, haha. Idag gjorde jag klart en design till två goa tjejer - Ida & Silja. Innan dess har jag gjort ett par headers, både beställningar och "sponsrade" samt fixat och lagt in min förra design åt tjejen som vann den - Josefina.

Basic

2013-01-07 @ 18:03:01
Har ridit Fantasia i paddocken idag, hon var pigg! Lite mjukgörande, man skulle väl kunna kalla det dressyr om det inte varit så fasligt längesedan jag red ordentlig dressyr och det alltså blev väldigt basic, haha. Vänstervarvet var som vanligt lite svårare. Mamma var med mig och fick "rida" hon också. Hon åkte runt helt själv i alla fall, styrde och sådär ;)

How girls fall asleep

2013-01-07 @ 11:03:00
Jag var som en levande död tidigare, skulle gått upp vid nio men drog ut på det sisådär 1½ timme... skulle försöka somna lite tidigare igår men jag lyckades nämligen inte. Jag fastnade på YT som jag ofta gör numera, haha. Ni måste se denna videon, jag höll på att skratta ihjäl mig. Och gör fortfarande. Har sett den flera gånger och den är fortfarande lika kul, haha.

Nu ska jag klä mig och lite sådär snabbt, sen ska jag och mamma till Torp. Efter det ska vi rida Fantasia (observera VI).

Sometimes you have to be your own hero

2013-01-06 @ 15:03:00
Då när jag blev mobbad. Det var inte direkt så att byta skola var min första utväg. Jag ville först inte byta, det var inget alternativ för mig då jag gillade skolan. Till en början försökte jag bara leva med det. Sedan berättade jag för mina föräldrar. De gjorde allt de kunde för att hjälpa, men när det gäller mobbing så finns det inte någon simpel lösning, inte heller någon regelbok för hur man ska vara, för att passa in liksom. Dem där tjejerna i klassen behandlade mig som luft till slut. Jag hade inte lärt känna någon annan i klassen på det sättet att jag klarade av att bara "byta vänner". Så det slutade med att jag var ensam.
 
Till slut fick jag prata med skolsköterskan på skolan, hon var tydligen kurator också. Fast vem vet, jag tycker inte att hon var särskilt proffsig. Av henne fick jag höra att jag skulle försöka ta mer plats. Visst okej, det kanske är ett bra råd för dom som kan följa det. Men för mig som absolut inte är sån som person, och absolut inte kunde vara det inför dem tjejerna i min klass var det en omöjlighet. Hon sa också att jag skulle låtsas vara en av dem för att bli en av dem. Jag kände redan då hur fel det var och tur var det. Jag ville inte ändra på mig på grund av några andra och jag visste att det inte låg i min rätt att göra. Jag ville bara bli accepterad för den jag var av mina nya klasskompisar som jag trott var shyssta.
 
Kuratorn var alltså inte till någon hjälp, inte lärarna heller. Därav beslutet att byta skola. Ett ganska snabbt och inte så genomtänkt beslut kan jag tycka nu i efterhand, det gick så fort och plöstligt stod jag dör framför en ny klass att försöka platsa i. Men det var rätt val, det bästa valet jag gjort. Jag hade inte kunnat få det bättre.
 
Nu i efterhand när jag tänker tillbaka på det är jag så himla glad och stolt över att jag stod på mig och inte blint gjorde som kuratorn och lärarna sa. För det är ju helt sjukt att de hanterade "problemet" (mig) på det sättet de gjorde...
 
Att som 15-åring få vänja sig vid att den man är inte duger eller passar in, det är en sak. Det önskar jag att ingen annan behöver gå igenom för det var hemskt, till slut visste jag liksom inte vem jag var. Men att få råd av kuratorn/whatever att låtsas vara någon man inte är, bara för att bli accepterad, det är enligt min mening inte okej. Tycker ni att det låter rimligt? Är det inte i denna åldern man ska bli uppmuntrad att stå på sig, vara sig själv? Man behöver det som mest då tror jag, jag hade nog behövt det då, mer än något annat. Istället för allt prat om att ta plats och att vara någon jag inte är.

Skrivit och skrivit

2013-01-06 @ 14:40:44
Det har jag gjort denna förmiddagen. Fick så mycket nya tankar inatt och jag är faktiskt förvånad... Förvånad över hur starkt jag själv reagerade på detta som jag tog upp. Ska strax publicera inlägget. Det handlar om något som jag tycker är så in i norden FEL. Jag hoppas ni läser det och verkligen försöker förstå. För jag vet att ni kan.

Den värsta perioden i mitt liv

2013-01-06 @ 01:46:00
Det var förut när jag läste detta som jag började blicka tillbaka och minnas... Hösten 2010 - den värsta perioden i mitt liv. Jag började gymnasiet, på en toppenskola (jag gillade den väldigt mycket i början). Jag kände ingen i min nya klass så jag började hänga med dom tjejerna jag tyckte verkade schyssta och coola. Men 4 månader med dom räckte för att rasera hela mitt liv.
 
Jag blir tårögd bara jag tänker tillbaka på det, inte för att jag tycker synd om mig själv utan för att jag har det så himla bra nu. Det känns så overkligt att minnas, det känns som att jag ser tillbaka på någon annans liv. För det känns inte som JAG som på något sätt blev ensam kvar i tjejgänget jag trodde mig hittat nya kompisar i... JAG som medvetet glömdes bort när det planerades tjejkväll... JAG som föll offer för några andras behov av någon skruvad bekräftelse. Mobbing är vad det handlar om. Men allt det där är så långt borta nu. Det var svårt som fan att hitta tillbaka och faktiskt kunna börja leva igen, men jag gjorde det och jag är så jävla glad för det.
 
Jag hade nästan förträngt allting jag utsattes för, men ibland kommer det tillbaka, som nu. En del av mig vill bara glömma allting medan en annan del VILL minnas. Kanske för att allt som hänt format mig som person och gett mig kött på benen. Eller för att varje gång jag tänker tillbaka inser jag hur bra jag mår nu.
 
Bilden är tagen någon gång under den perioden, på Mc Donalds där vi höll till på rasterna ibland. Jag må se helt okej glad ut på bilden. Men sanningen är att ett senare tillfälle satt jag där helt själv. Jag hade stegat rakt ut från lektionen när ett grupparbete startats, med tårarna i halsen gick jag dit. Pratade med både mamma och pappa i telefon och bara grät.

Spamma lagom

2013-01-05 @ 16:55:00
Jag verkar ha fallit offer för världens spam från Horze.se. Jomen jag ska läsa allting, jättenoga! Varenda mejl...
 
Nämen vad händer? Jag har jobbat med en bloggdesign större delen av dagen, när jag inte varit ute i stallet. Ännu en design börjar bli klar, åhhhhhh befrielse. Bra blir det också! Vad har jag kvar sen? En header som jag sponsrade som pris i en bloggtävling hos Timmie, en annan header-beställning och en ev. kölista på bloggdesigner? Detta tär på min kreativitet hörni, haha... fast värre "vid sidan om jobb" finns ju ;) Jag ska då inte klaga!

My on my horse

2013-01-05 @ 15:24:34
My är väl precis som jag en nolifer i dessa tider, med undantaget att hon är frisk, så hon får rida min pålle idag! Kändes tryggt att höra "kommer inte ihåg hur man sköter en häst" och "ska man sitta såhär?" ;) Tur att Fantasia är bra med nybörjare ♥
 
Btw, My's namn ihop med engelska går sååå inte ihop, haha.

FAQ

2013-01-05 @ 13:23:00
Återpublicerar ett gammalt inlägg men frågor jag ofta får, alltså 'Frequently Asked Questions' för er som kan engelska ;)

Vilket program gör du dina filmer i?
Jag använder Sony Vegas Pro 11.0 sedan kanske 2 år tillbaka. Innan dess använde jag alltid Windows Live Movie Maker (t ex till dessa filmer).

Vilket Photoshop använder du?
Photoshop CS5, men jag har även CS3 och elements 4.0.

Hur skaffar man Photoshop?
Köper ;) Fast vill man vara olaglig kan man ladda ner det. Jag har fått mitt via skolan eftersom jag går mediaprogrammet.


Gör du gratis designer åt andra?
Jag skulle aldrig hinna tyvärr, gör åt kompisar ibland bara. Annars säljer jag ju som ni kanske vet (mer info finns på denna sidan). Jag har också fått frågan om att göra en gratisdesign som ni kan ladda ner eller liknande men det kommer jag inte göra. Dels pga att jag inte vet riktigt hur jag skulle lägga upp den och dels pga frågor som skulle uppkomma om hur man sätter in den och sånt. Men jag kommer fortsätta ha designtävlingar/utlottningar då och då, när jag har någon design som ligger och skräpar ^^

Vad är Fantasia för ras?
Hon är korsningponny, importerad från Irland.

Vilken kamera fotar du med?
Nikon D5000

Highlights of 2012

2013-01-04 @ 19:10:38
Nu är det nytt år vilket innebär nya möjligheter och allt sånt där. 2012 lägger vi bakom oss, men inte förrän jag dragit upp de allra bästa minnena här för er. De dåliga glömmer jag, 2012 var ett bra år på många sätt. Jag har lärt känna nya människor, spenderat ännu ett år med världens bästa ponny, varit med personer jag trivs med och tycker om, haft det himla kul.
 
GÖTEBORG HORSE SHOW! Kan nog inte riktigt säga att det var vinterns/vårens höjdpunkt, men bra var det allt! Jag var nämligen där på torsdagen men sen blev jag sjuk och kunde inte åka dit på lördagen som jag tänkt. Så därför fick jag inte gjort allt och träffat alla jag ville. Men jag fick köpt några fina saker, träffat Linn Olsson och flera andra bloggare.
 
Haft mitt sista sommarlov. Sommarjobbade på stranden här i närheten, som simlärare. Var faktiskt väldigt kul och jag lärde känna väldigt trevliga personer. Förutom jobb umgicks jag med vänner och Fantasia såklart.
 
Något av det bästa denna sommaren var när Isabelle, Olivia, Felicia och My var här med sina hästar. Vi red tillsammans och hade jättekul, vi sov allihopa i stugan som jag sagt att "ja där får väl plats två pers". Ett minne för livet verkligen!
 
Skaffade katten i somras också, dör fortfarande lika mycket varje gång jag ser på henne ♥ Men hon har ställt stora krav på oss här hemma haha. Som pappa sa - det har varit mer problem med henne än med det någonsin varit med hästen.
 
Det gick bra med bloggen, även om jag har inte alltid kunde gå in helhjärtat för den. Ibland har man mindre inspiration och färre ideér, så är den bara. Jag är väldigt stolt över de gångerna jag faktiskt fått till det, satt ord på sånt som många funderat på, väckt reaktioner eller kunnat påverka er. Jag är mer än nöjd med nivån bloggen nått, en nivå som passar mig och inte blir "för mycket". Även om det inte är någon ofantligt stor skillnad i statistiken jämfört med förra året så märktes det att bloggen blev mer igenkänd, att jag blev mer och mer igenkänd.
 
I höstas blev jag för första gången sponsrad av ett företag, caseapp, som gav mig ett iphoneskal och chansen att lotta ut ett.
 
Jag har tävlat mina sista riktiga ponnytävlingar. Vissa har gått hur bra som helst, vissa mindre bra och vissa åt helvete!
 
Det bästa som hände måste varit att jag fyllde 18. Det var hur roligt som helst att äntligen kunna följa med kompisarna ut på krogen, alla kompisarna (i min ålder) fyller år på våren. 18 år, det är en stor befrielse även om det innebär ansvar och omständigheter. Banken, papper och sånt skit kunde ju bara gå och dö tyckte jag i början, haha. Fast jag hade god lust att få pappa "sälja" Fantasia till mig bara för att jag själv nu faktiskt kunde stå som ägare, haha.

Halvdöd

2013-01-04 @ 13:50:32
Hej hallå. Känner mig halvdöd, har inte gjort annat än sovit och sett på film hittils idag. Jo, jag har börjat med en bloggdesign. Känns som jag har massor av headers och designer som tynger mina axlar, hatar den känslan. Måste få ordning på det. Så ni som väntar på header/design - jag har inte glömt dem.

Tömkörning

2013-01-03 @ 17:58:00
Skrittade bort till paddocken och tömkörde ponnyn idag. Jag var ju inte helt pigg med det fick gå ändå. Fantasia blev jättefin efter att jag jobbat en stund med min röst, halter, skritt och trav. I början ville hon inte stå still i halterna och ryckte massor i tömmarna, sen blev det bättre och hon lyssnade efter min röst innan hon började gå.
 
Några kanske fann detta intressant men jag har förståelse för er som inte gjorde det, haha, håller med er ;) Glömde mobilen hemma, annars hade jag nog försökt filma lite (hur lätt nu det är samtidigt som man håller i tömmar, får testa nästa gång!)

En äkta hästtjej

2013-01-03 @ 13:49:00
Idag sov jag till ETT?! Fast jag vaknade först upp med ont i halsen och då vill man såklart sova och slippa skiten ett tag till!
 
Nu ska jag gå ut till stallet, jag har inget behov av att stanna inne och tillfriska fort. Jag kan lika gärna tillfriska långsammare, ev. bli ännu sämre, har ändå inget för mig... Jag är väl en hästtjej, eller? ;)
En gammal bild :>

"Dagens ridpass"

2013-01-02 @ 21:49:17
Slår vad om att majoriteten av er suckar och är precis påväg att scrolla förbi nu.
 
Det finns få saker som är så tråkigt att läsa om som just "dagens ridpass". Men jag vill ändå göra det, för min egen och Fantasias skull. Dock försöker jag hålla det väldigt kort, om möjligt med typ en mening. Det är tillräckligt liksom. Försöker att inte gå in på detaljer, t.ex vad för övningar man gjorde under ett dressyrpass, men jag vill ändå kortfatta det. Någon gång ibland kan det få vara en riktig utvärdering, men då helst bara om det gäller tävling eller kanske träning.
 
Håller ni med mig om detta?
 
När jag nu ändå är inne på detta tänker jag dra just dagens ridpass, för min egen skull. Jag red ut mot Holmestad som det heter, skrittade fram minst 20 min, travade och galopperade lite på Holmestadvägen. Fantasia var pigg!

The dress

2013-01-02 @ 18:54:55
Här ser ni klänningen med stort K, mamma fick sy in den och allt, så att den skulle passa men sen blev nyår inte alls som jag tänkt mig... (fast den slutade bra ändå!) Får väl ha den något annat tillfälle eller nästa nyår. Älskar den, så fin ♥ Från nelly.com.