Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Mobil till häst

2013-03-31 @ 17:00:00
 
Läste detta inlägget på Facebook för ett tag sedan och blev fundersam men glömde snabbt bort det. Såg nu att Timmie nyligen tagit upp ämnet, vilket väckte nya tankar som kändes passande att ta upp här i bloggen.
 
Jag tycker hela debatten är totalt onödig, jag känner bara - EGET ANSVAR. Man får väl själv välja vad man vill "riskera" när man redan sitter på ett flera hundra kilo tunt flyktdjur. Men en fördel är att vara försiktig och ha lite självbevarelsedrift.
 
Om jag ska tala ur mitt perspektiv och mina vanor så ljuger jag så att näsan växer om jag säger att jag inte använder mobil till häst. Fram- och avskrittning är bland det tråkigaste som finns så då kan jag ibland passa på att kolla instagram eller blogkeen, eller svara på sms. Idiotiskt kanske ni tycker, det har jag full förståelse för - man vet adrig vad som kan hända när fokusen ligger på fel ställe. Men det är då jag känner såhär - bara för att det KAN hända något så tycker jag inte man ska vara nojjig.
 
Detta är väl också värt att nämna: jag rider EN häst nästan dagligen, jag hade inte tagit fram mobilen om jag satt på en främmande häst. Jag känner mig minst sagt trygg på Fantasia och jag känner henne väl. Är hon tittig eller tror att det finns spöken i buskarna så tar jag såklart inte fram mobilen.
 
Med nojjig menar jag att man kan ju inte undvika allting som skulle kunna, om man har otur, leda till att något, som kanske slutar i en olycka, händer... som jag sagt en annan gång; det är ju som att oroa sig för att himen ska ramla ner!
 
För att sammanställa detta med en nypa salt: Jag tillhör varken någon YOLO-sekt som står för den korrekta betydelsen av uttrycket eller för den felvridna (men alltför vanliga) betydelsen (som säger att man måste utmana ödet minst en gång om dagen), jag är helt enkelt bara inte den som oroar sig för om himlen sitter på plats eller ej.
 
För att flika in något gällande den här Pether Marknes åsikt, det känns skrattretande med tanke på att det vore i stort sett omöjigt att få igenom ett sådant förbud. Tävlingar, ridskolor och anläggningar är en sak, men ett totalförbud, njaa...
 
Vad är era åsikter kring detta?
Hittade till och med en bild på det grova brottet.

Söndag

2013-03-31 @ 14:12:28
Startade upp dagen med en god fukost på en del av gårdagens mat samt morotskaka, mums! Nu sitter jag och kollar lite bloggar och svarar på kommentarer. I natt fick fingrarna glöd och jag skrev ett inlägg som ni kommer ÄLSKA (eller HATA), lägger upp det under dagen! Idag ska jag och familjen på kalas för min kusin som fyller 18, woho! Det blir ingen ridning idag heller, är fortfarande förskyld men jag hinner faktiskt inte heller pga sovmorgonen och kalaset. Får bli frisk någon gång!
Två bilder från igår, den vänstra är på mig och min syster.

Påskmys

2013-03-30 @ 18:03:37

Glad påsk!

2013-03-30 @ 12:49:00
Dags att önska er glad påsk med den traditonella påskbilden. 2 år gammal, jag och My var så kreativa på den tiden ;-)

Ska starta dagen med att gå ut och göra stallet. Sen ska jag duscha och göra mig i ordning mig för lite påskmys med familj och släkt. Det bunkras upp för fullt med godsaker nere i köket och bredvid mig har jag ett påskägg. Ni då, vad gör ni idag?

En liten morgonhälsning

2013-03-30 @ 12:12:00
...från min platta katt, haha! #tocutetohandle

Hästuppdatering

2013-03-29 @ 19:21:51
Mina dagar har ju inte direkt varit spännande nu när jag varit sjuk, därav ganska kass uppdatering på bloggen och NOLL uppdatering på hästfronten. Har inte ridit sedan i söndags och det har inte funnits något annat att skriva om heller.

Någon uppdatering fick jag klämma fram kände jag, därför tog jag några mobilbilder på hästarna idag, inlägget till ära liksom!
Fantasia poserade like a boss i sitt rutiga täcke framför bilar o bröte.
Luddis i sin spånbox. Precis bytt underlag i hans box pga hans hovar, vill inte riskera hålrum.

Är det så svårt att säga "tack"?

2013-03-29 @ 14:27:33
Vare sig det rör sig om att låna ut en penna i skolan eller bjuda ut någon på en dyr restaurang, så förtjänar man en tack. Det finns nästan inget värre än otacksamma människor som inte förstår värdet i såna här "goda gärningar" och - inte kan säga tack. Jag menar, hur svårt kan det vara att uttala ordet? Eller är vissa bara inte kapabla till att förstå dess innebörd och påverkan? Det lilla ordet kanske inte känns som någon big deal men det gör skillnad.
 
Vad fin tröja du har - tack!
Jag bjuder - tack!
Jag skjutsar - tack!
 
Ni förstår poängen? Om någon gör dig en tjänst eller ger dig något så är det minsta du kan göra att säga tack!

Känner allmänt såhär:

2013-03-29 @ 11:40:21
Gammal vlog men mina snorfunderingar är återkommande, haha!
 
Jag lever! Det blev en utekväll (dock misslyckad, haha) igår trots allt, efter sömn, mat och dusch mådde jag bättre. Fast nu är det nog värre igen eftersom kvällen bestod av ca 2 timmars köande och promenerande ute. Sen slutade den på McDonalds!

Så typiskt!

2013-03-28 @ 10:17:00
Ville så hemskt gärna vara frisk idag eftersom jag har planer för kvällen, så jag åkte till skolan. Väl där insåg jag att det inte skulle gå att genomlida en skoldag med den huvudvärken och snuvan, så jag åkte hem igen och nu ska jag sova. Hoppas kunna sova bort hela förskylningen! Kommer bli deprimerad om jag inte får komma ut någon gång, så håll tummarna för mig :(

Vårnytt

2013-03-27 @ 21:46:00
Ny design - uppdatera sidan om ni inte ser!
Blev ingen större förändring , det får vänta. Men nya bilder och färger åtminstone, lite vårfräscht sådär! Vad tycker ni?

Rösta på mig?

2013-03-27 @ 12:12:00
Om ni ville lägga en röst på mig så vore det väldigt gulligt!
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=6947

Dagens medhjälpare

2013-03-26 @ 21:13:47
Fantasia slapp stå idag, Embla hörde av sig och var frivillig medhjälpare. Så hon har ridit Fantasia idag, dressyr i paddocken tror jag. Det hade gått bra, härligt! Hoppas verkligen jag kan rida imorgon men jag får se om jag kan gå till skolan först. Nu ska jag återgå till PLL så jag säger godnatt till bloggen och er!

Hösten 2012

2013-03-26 @ 16:49:59
Bjuder på lite bilder från i höstas:
- Fotografering med Annas hjälp samt... fotografering med Anna ;-)
- Ett ridpass i paddocken som mamma fotade
- Pay and Jump i Ljungskile

Tisdag

2013-03-26 @ 12:07:19
Hej, hur är läget med er? Bättre än med mig hoppas jag, min hals är allmänt jobbig och jag har blodsmak i munnen. Är hemma från skolan idag också, Fantasia kanske får vila idag igen hon också. Det var tillräckligt ansträngande att bara fixa stallet igår, dammet från hö och torv fick min hals att kännas helt tjock.

Tittade på PLL princip hela dagen igår med min syrra (som också är sjuk) och denna dagen har börjat likadant. Ser säsong 2 igen, vi närmar oss 3 - med andra ord de "nya" avsnitten. Är nog bra för min hjärna att se dem igen, de är så komplicerade ju!

The good ones

2013-03-25 @ 15:02:25
De bättre bilderna från igår på Mimmi.

V. 13 börjar stabilt

2013-03-25 @ 10:53:54
Vaknar upp segare än segast med ont i halsen. Känner mest såhär:

Beyond fairytales

2013-03-24 @ 22:15:00
Med dessa bilder så vill jag tala om hur fin min ponny är och hur mycket glädje hon ger mig varje dag. Är fullkomligt kär i dessa bilderna som är från maj 2012, vad tycker ni om dem?
 
Och med dessa bilder så säger jag godnatt. Hejdå vecka 12, välkommen vecka 13. Tror att du kommer äga fett om jag bara tar tag i saker, får saker gjort och kan unna mig att ha riktigt kul när lovet drar igång.

Promenad

2013-03-24 @ 19:17:00
Idag gick vi en promenad med hästarna, jag och mamma. Udd var pigg och pinnade på som bara den, men på var det svårare att hålla Fantasias takt. Fantasias takt på hemväg är något snabbare än på "bortväg" (eller vad man kallar det) kan man ju säga! Efter promenaden borstade jag Udd och drog av lite hår från honom, han fäller ganska brutalt haha.

Mimmi

2013-03-24 @ 15:17:45
Försökte mig på att fotografera Mimmi förut, gick väl sådär haha. Söt är hon i alla fall ♥

Ett enda stort frågetecken

2013-03-24 @ 12:52:17
Känner mig inte direkt på topp just nu. Mitt humör går som en berg-och-dal-bana upp och ner och mitt inre känns hur jävla rörigt som helst. Antingen är jag så stressad att jag vill gråta eller så är jag skrämmande lugn inför allt.

Det är mycket som händer nu så det kanske inte är konstigt att jag känner såhär. Hela min skolgång går mot sitt slut med allt vad det innebär; skolarbeterna kör ihop sig till och från, det är snart dags för Nationella prov, projektarbetet börjar brådska och det ska fixas både det ena och det andra inför bal och student. Uppepå det ska man ta beslut om sin framtid. Jag pendlar från att längta ihjäl mig till studenten och vara allmänt glad på livet till att oroa mig för just framtiden och tillbaka igen.

Bara ordet framtid får det att vändas i magen. Vad ska jag göra till hösten? Vad vill jag göra utav mitt liv som praktiskt taget börjar den dagen jag tar studenten? Vart ser jag mig själv om ett år, eller om fem eller tio? Hela min framtid är ett enda stort frågetecken. Min framtid känns som en fråga som jag inte kan besvara, än mindre kan någon annan göra det åt mig...

Skriver imorgon...

2013-03-23 @ 23:01:14

Travjobb

2013-03-23 @ 19:27:54
Idag blev det lite travjobb i paddocken för Fantasia del. Hade gramantygeln på fast när jag skulle börja använda den kom jag på att jag hade trefingervantarna på, haha... jag kunde alltså inte använda gramanen som man ska, men jag fick försöka så gott det gick! Jag försökte få henne mjuk i sidorna, vet inte hur bra jag lyckades dock då jag inte ville rida för länge eller för hårt.

Nytt och fräscht

2013-03-23 @ 12:27:00
Det verkar bli en fruktansvärt lugn och tråkig helg igen. Men det är ganska välbehövligt, måste plugga en del. Hittils idag har jag inte gjort ett smack dock. Ska snart åka med till stenungsund och se om jag hittar ett par skor jag tittat på, mina sjunger verkligen på sista refrängen nu.
 
I eftermiddag ska jag rida och sådär och ikväll blir det antagligen mys med familjen igen. Kanske lite plugg också om jag inte lämnar det helt åt morgondagen. Blir det inget plugg så kanske jag börjar med en ny bloggdesign ikväll! Det kliar verkligen i fingrarna på mig när jag ser denna vintriga designen, är hemskt trött på den. Är sugen på något nytt, vårigt, ljust och fräscht!
 
Kanske ska köra på något i stil med min förra igen? Gillar den verkligen!

Fredag är det idag, om ni inte visste det

2013-03-22 @ 22:14:00
Idag har jag städat, bäst ni antecknar det för det lär inte hända igen på ett tag ;-) Sen så har jag haft myskväll hemma med familjen och nelly.com... Nätshoppat lite för att jag kan liksom (inte för att jag hade behov, nej).
 
Allt gick bra med Fantasia idag, lastning (inte så förvånande kanske) och vaccinering och så. Innan vi åkte red jag ut på en lung ridtur, skrittade nästan bara (travade ytterst lite). Det blåste svinkallt verkligen, mina kinder frös till is typ. Förresten så har det snöat flera dagar här nu, utan att direkt lägga sig dock. Vad hände med våren liksom?

Ridning och vaccinering

2013-03-22 @ 12:53:32
Hej, kom nyss hem från skolan. Ska ta ett litet mellanmål och sen byta och och gå ut till stallet nu. Ska rida Fantasia och efter det ska vi åka till veterinären och vaccinera henne. Dags för den årliga vaccineringen nämligen, för en gångs skull är vi ute i tid! Tidigare år har det blivit lite kalabalik i sista stund typ, haha. Vi hörs senare!

Ni kan vara lugna,

2013-03-21 @ 20:18:00
Jag överlevde ansiktsbehandlingen. Den tog nästan 2 timmar. Hälften av tiden var rent lidande. Mamma mia, det var något av det värsta jag varit med om. Min smärtgräns har nog stigit några steg, haha.
 
Kom inte hem förrän halv sju och fick fixa stallet och ta in hästarna direkt. Ingen ridning idag heller alltså (igår var jag också hemma ganska sent och fick prioritera plugg). Förresten, känner ni av att det är internationella sömndagen idag? Det gör jag... Orkar verkligen inte duscha, jag tänker gå och svimma. Hejdå.
Bild från eventet. Lite mer power i den än det är i mig just nu känner jag.

10 svar

2013-03-21 @ 11:10:02
Lyckades till slut med att ladda upp videon! Så här har ni svaren på de 10 kvarstående frågorna från frågestunden, enyoj!

Ge mig en ny dator snälla?

2013-03-21 @ 08:50:39
Godmorgon! Den här dagen har två lektioner och en ansiktsbehandling att bjuda mig på. Jag filmade igår kväll så för er del blir det video. Den kommer upp under dagen om jag lyckadas rendera den någon gång.
 
Min dator står verkligen inte på min sida i detta eller i NÅGOT alls för den delen... programmet hängde sig flera gånger så jag fick göra om vissa grejer (eftersom jag inte kan sprar projektfiler och alltid får hålla tummarna på auto-save) vilket ledde till att jag glömde grejer och det blev helt fel.
 
Jag vill ha en ny dator, eller nej, jag BEHÖVER en ny dator. Efter studenten är jag datorlös (ingen chans att jag köper ut denna!) så jag måste spara pengar så jag kan köpa mig en egen! Tanken på att sätta mig vid den stationära datorn i hallen (som låter som ett ånglok) istället för att krypa ner i sängen med en dator i knät när jag ska blogga är inte så lockande, haha.
Fina cam-bilder tar den också...

Filmar senare eller någon annan dag

2013-03-20 @ 18:53:14
Hej! Har inte filmat än då jag kom hem rätt sent och fick skynda mig att äta mat och ta in hästarna. Som jag skrev igår så har jag valt ut 10 frågor från frågestuden som jag ska svara på i en video. Jag kanske filmar efter jag pluggat sen, eller så får det bli någon annan dag när jag har mer tid. Nu blir det som sagt plugg. Till hjälp har jag mamma och godispåsen ♥

Svar, del 2

2013-03-20 @ 15:08:53
Har du acne?
- Ja, tragiskt nog. Ni ska bara veta vad jag känner för er som klagar när ni fått EN finne..!

Vad har du för kamerainställning när du fotar ridbilder?
- Oftast på sport-programmet pga lathet. Behöver jag bilderna till något speciellt och måste ha full kontroll på resultatet fotograferar jag manuellt, då är utgångspunkten en snabb slutartid och så låg ISO som möjligt.
 
Använder du någon speciell kräm till ansiktet, alltså finnmedel?
- Nej, har verkligen provat ALLT och inget har fungerat. Har dock två olika krämer, en från apotektet och en helt annan, men jag använder de väldigt sällan. För rengöring & återfuktning använder jag bara naturliga oljor.
 
Hur har du lärt dig fota så bra?
- Många år av experimenterande, jag är nästan helt självlärd. Är man verkligen intresserad så kan man lära sig det mesta.
 
Varför köpte du just Fantasia?
- Jag vet faktiskt inte... Det var egentligen inget speciellt som klickade vid provridningen, men i efterhand kände jag bara att det var rätt.
 
Om du nu skulle vilja ha en storhäst, hur ska den vara förutom att den ska kännas sådär speciell för dig?
- Jag gillar hästar som har lite egna idéer! Men jag vill att de ska ha ett stabilt psyke.
 
Har du varit på något riktigt bra ridläger någon gång? Vilket?
- Har bara varit på ett ridläger, på Alleby och det var helt okej :)

Har du någon ångest för vad som kommer hända fantasia och dig? Det skulle jag ha! Oroa mig över vad som ska hända osv.
- Vet inte riktigt vad du menar. Jag vill leva i nuet och inte oroa mig för allting i hela världen, så nej.
 
Innan du hittade Fantasia, provred du då nån annan häst innan? Hur var den?
- Ja, fast det var innan vi var inne på att köpa häst och var ute efter foderhäst. Provred en häst som hade westernsadel, mer än så minns jag faktiskt inte om hästen. Jag minns ägaren mer för hon verkade rädd för sin egen häst.
 
Skulle du kunna tänka dig att jobba med en unghäst? Utbilda den osv. Skulle det vara en press då att verkligen inte göra fel tex?
- Ja, det är en liten dröm att uppfostra och utbilda en häst helt själv från grunden. Det hade nog varit en alltför stor utmaning just nu men med ännu fler år på nacken, med mer erfarenhet och kunskaper så kanske. Givetvis kommer man vara rädd för att göra fel men sålänge man känner att man vet vad man gör så tror jag det går bra.
 
Tävling/träning
Dressyr/hoppning
Sommar/vinter
Häst/ponny
A-ponny/B-ponny
Läsk/vatten
Bajs/kiss
Smal och taskig/tjock och snäll

Första svaren

2013-03-20 @ 14:01:00
Hur är det mellan dig och Nellie nu efter de inläggen hon skrev som var riktade mot dig?
- Det är glömt och inget jag tänker dra upp om inte hon gör det, jag har aldrig haft något emot henne.
 
Tänker du sälja Fantasia?
- Nej inte som det ser ut nu.

Planerar du att köpa storhäst?
- Det får framtiden utvisa :)
 
Ska ni ha någon annan häst inackorderad i stallet med Fantasia, om ni hittar någon som vill ha stallplatsen?
 - Absolut, Udd är bara en tillfällig lösning. Helst vill vi ju ha en inackorderad där ägaren tar hand om sin häst själv.

Vad är det högsta du tävlat med Fantasia?
- LC. Massa gånger på lokal nivå och en gång regionalt.
 
Kan man sätta in en lunch Timer i alla hagar?
- Javisst! Bara man delar av den på något sätt, kanske gör en liten hage innuti hagen som vi gjort.
 
När fyller du år?
- I den tråkigaste, dystraste månaden som finns: November, den 26:e.
 
Vad vill du jobba med i framtiden?
- Mitt drömjobb är något inom foto, webb eller grafisk kommunikation. Det skulle jag tycka vara kul.
 
Vilken kräm smörjer du in ditt ansikte med?
- Antingen en fuktkräm med aloe vera eller jojobaolja.
 
Vad är det högsta du har hoppat med Fantasia?
- 110 cm, det känns lååångt bort nu. Det var hela 4 år sedan också, haha.

Svarar i video

2013-03-19 @ 22:36:19
Fick önskemål om att svara på frågestunden i en video. Det kan jag ju faktiskt göra, fast jag väljer ut runt 10 stycken. Resten av frågorna och this or that svarar jag på i inlägg. Fortsätt ställa frågor (gärna i DETTA inlägget) så filmar jag nog imorgon.
 
Har pluggat psykologi nu ikväll och nu säger jag godnatt till allt förutom mina kära tv-serier, haha.
 
Bjuder på en gammal vlog/videosvarsak sålänge, typ den första jag gjorde. Därav det urkassa ljudet, jag lärde mig i alla fall att det var hopplöst att filma med webbkameran på datorn. Vilket ledde till vetskapen om att det går prima med min iphone.
 

Brister och svagheter

2013-03-19 @ 19:07:54
Har ridit ett lätt dressyrpass på Fantasia idag, i skritt och trav. Jobbade på formen och alltså på min ridning och sits.
 
Jag har blivit mycket bättre på att känna av när jag gör rätt eller fel. Efter 4 år av tragglande (och snart hela 5 år tillsammans totalt) så kanske man kan tro att jag blivit "hemmastad med våra brister" och inte längre kan se oss "utifrån". Att jag är van vid våra brister stämmer ju till viss del, men eftersom jag alltid jobbar för att bli bättre och har lärt mig att bli bättre på egen hand (inte tränat för tränare så mycket) så tycker jag faktiskt inte att de där 5 åren och den bekvämlighet de medför har någon större betydelse. Jag ser det som en fördel, vi känner verkligen varandra utan och innan nu, jag och Fantasia. Det om något är en framgång i sig.
 
Jag är ju ingen dressyrryttare för fem öre, det vet ni. Men jag kämpar, det är det viktigaste, och det går bättre och bättre verkligen! Jag vet om mina brister och försöker jobba på dem. En utav mina svagheter har varit och är i viss grad fortfarande att jag lätt låser mig i handen och i hela armen, så att jag liksom blir fast. Jag har svårt för att ha ett jämnt stöd och samtidigt vara mjuk och följsam i handen. Jag försöker tänka på det nu och det har verkligen blivit bättre fast ibland glömmer man sig precis som med allt annat. En annan svaghet är att jag blir för mesig i yttersidan, särskilt i vänstervarvet. Jag glömmer lätt bort stödet både från skänkeln och handen.

Frågestund / this or that

2013-03-19 @ 16:06:40
Heeej! Nyss hemkommen från skolan, har precis tagit mig ett snabbt mellanmål och ska direkt ut till stallet. Vi hörs ikväll och tills dess tänkte jag vi kunde köra en snabb frågestund eller varför inte this or that? Fråga på! Svarar antingen ikväll eller någon annan dag beroende på hur mycket det blir (om det finns något alls ni vill veta, haha)
 
Ni som undrat olika saker angående eventet kan ju passa på att fråga nu :)

Var dig själv, alla andra är upptagna

2013-03-18 @ 21:13:00
Hur klyshigt som helst men det är något man behöver påminna sig själv om då och då.
 
Mitt huvud är fullproppat med normer och värderingar, etik och moral. Det är det vi sysslar med i skolan just nu, sååå tråkigt men ändå intressant. Det finns ju helt sjuka normer numera. Som talar om hur man ska se ut, hur man ska vara och vad man ska göra. Jag avskyr normer och såna som ser till att de upprätthålls. Tack och lov för dem som bara är sig själv.
 
Jag tänkte egentligen bara hälsa er godnatt, så godnatt! Har haft världens slappaste eftermiddag & kväll, är så fruktansvärt måndagstrött. Så ingen ridning och ingen större aktivitet än att mocka och fixa stallet. Inget plugg heller, bara slappande. Hoppas vara piggare och mer taggad imorgon. Då är det åtminstone inte måndag och det är alltid något!

Alla bilder samlade

2013-03-18 @ 11:16:40
Jag har nu samlat alla bilder från eventet på ett och samma ställe. Jag funderade på ett webbalbum men så gjorde jag det enkelt för mig och la upp dem på min designblogg istället. Dom flesta bilderna har jag ju visat upp här på bloggen redan men jag har redigerat några fler. Så nu kan ni som blev fotograferade av mig garanterat hitta era egna ansikten.
 
» Här hittar ni dem «
  

Vecka 12

2013-03-18 @ 08:19:32
Godmorgon mina vänner. Idag startar jag upp en ny lugnare vecka. Förra veckan var det mycket, haha... flera inlämningar i skolan samt eventet som krävde lite förberedning även från min sida. Denna veckan har jag inget särskilt planerat alls, än så länge i alla fall. Får hoppas det händer något kul till helgen! Ni får ha en superbra vecka allihopa!

Skrittar av

2013-03-17 @ 16:59:00

 

Jag och en bloggläsare

2013-03-17 @ 14:36:59
Jag och fina Malin i fredags på eventet. Blev hur förvånad som helst när någon ville ta en bild med MIG!

Mina bilder är överallt

2013-03-17 @ 11:57:00
Hoppas ni tyckte att det var kul att se bilderna från eventet som jag bombade er med igår. Tillbringade en stor del av dagen med att redigera bilder och skicka över dem till några personer, bl a Henrik såklart. Han la upp alla på sin blogg direkt, sen har även Linn, Nellie och Ponnysanning lagt upp/länkat. På instagram är bilderna överallt, haha. Superkul ju! Nu är det slut på bilder och bloggen får återgå till det normala.

Blev våldgästad igår på kvällen, av Jessica och Sanna. Vi tjötade lite och tjockade oss innan dem drog vidare.
Ett kollage och en bild från igår från min instagram (@fantasias)

Ridsport Event 2013

2013-03-16 @ 21:57:00
Gällande alla bilder jag fotograferade igår: det är fritt fram att använda dem om ni hänsvisar till mig/min blogg.
- Nellie och två olika läsare
- Nellie, Nicholai, Linn, Henrik och Maja
- Nicholai och två fans
- Live-frågestunden med Linn
- Live-frågestunden med Joanna och Sofia
- Henrik och Nellie med två fans
- Baren är längst bort där

Ridsport Event 2013

2013-03-16 @ 20:14:00
Gällande alla bilder jag fotograferade igår: det är fritt fram att använda dem om ni hänsvisar till mig/min blogg.
- Linn och Felix, så söta så jag avlider!
- Söta Nellie med två olika läsare
- Live-frågestunden med Nicole Olsson
- Tre olika kompispar
- Nellie, Nicholai, Linn, Henrik och Maja ihop med två läsare

Ridsport Event 2013

2013-03-16 @ 18:04:00
Gällande alla bilder jag fotograferade igår: det är fritt fram att använda dem om ni hänsvisar till mig/min blogg.
- Fina tjejerna Malin och Jonna(?)
- Goaste Linn med i bild också
- Emma-Nellie, Henrik och Sandra
- Och så söta Linus som om möjligt var ännu sötare i verkligheten än på TV, haha!
- Maja Olsson och två andra söta tjejer
- Brudarna Joanna och Sofia (a k a Ponnysanning)
- Nicholai, Timmie, Linn och Felix

Lördagsmys för hästarna

2013-03-16 @ 17:41:00
Allt för att undvika rubriken "dagens ridpass" japp.
Hej! Det kommer strax fler bilder från igår, håll ut!
 
Har varit ute i stallet nu. Först mockade jag och fyllde alla höpåsar och hinkar i lugn och ro till musik. Fyllde på med ny fräsch torv i båda boxarna och gav dem några godisbitar innan jag gick in igen, lördagsmys a la hästar typ! Red ut på Fantasia en 45 min sådär. Fantasia var pigg men jag tyckte vi kunde ta det lungt idag så hon fick allt lov att coola ner sig en grad. Travade och galopperade bara lite. Planerat in ett dressyrpass i paddocken imorgon.

Ridport Event 2013

2013-03-16 @ 14:41:00
Gällande alla bilder jag fotograferade igår: det är fritt fram att använda dem om ni hänsvisar till mig/min blogg.
- Det var full fart på dansgolvet redan från start!
- Henrik, Nicole och Nicholai på scenen
- Emma-Nellie och Sandra (från Ponnyakuten 4) var villiga modeller, snygga som få!
- Min kompis Sara och hennes kompisar
- Nicholai under hans framträdande på scen, han spelade och sjöng så fint såå!

BIIIILDER

2013-03-16 @ 12:03:00
Hej vänner! Nu har även jag vaknat, gött med sovmorgon!
 
Det var riktigt trevligt att träffa alla igår, Henrik såväl som andra bloggare och kända ansikten samt faktiskt några av MINA bloggläsare. Jag gick runt och fotograferade under kvällen alltså, det var som väntat ganska svårt att fotografera därinne. Svårt för både mig och kameran att hitta ett bra fokus i mörkret, svårt att fota någon som stod på scen när alla var flockade precis framför och ja, svårt överhuvudtaget i mörket. Min blixt skötte sig i alla fall alldeles utmärkt under hela kvällen och jag behövde inte ens byta batterierna någon gång! Skrivaren däremot var nästan segare än vanligt men det blev bilder i alla fall.
Lugna er, det kommer fler BIIIIILDER.
 
Två instagrambilder från kvällen. Den första på min lilla fotohörna (med lite marknadsföring givetvis) och den
andra på mig och tjejerna bakom Ponnysanning, snyggingarna Joanna och Sofia.

Mellanlandar

2013-03-15 @ 14:36:31
Jag kör en liten mellanlandning hemma på knappt två timmar. Har fixat allt i stallet så mamma/pappa bara kan ta in hästarna senare. Har slängt i mig mat (bokstavligen, fyfan vad äckligt mätt jag blev) och nu ska jag fräscha upp mig lite och packa det sista. Sen är jag redo att bege mig mot GBG och Berg 211 för Ridsport Event 2013.
 
Jag uppdaterar på instagram under kvällen (@fantasias) och ni som ska dit - vi ses där!

Fullt upp

2013-03-14 @ 20:20:24
Hejhej, äntligen kan jag blogga lite. Har haft ganska fullt upp idag, och ska strax fortsätta så. I skolan har det varit plugg plugg plugg och efter skolan gick jag gått på torget en stund och fixat lite nödvändiga saker. Har även planerat och kollat av med Henrik inför imorgon. När jag kom hem skrittade jag ut en sväng på Fantasia barbacka, i sällskap med Udd och min syster. Nu ska jag fortsätta med plugg och lite annat inför eventet.

Jag antar att det inte kommer vara någon bra uppdatering här imorgon heller, men det tror jag ni förstår! Jag väger upp det efteråt, då kommer jag ha massa bilder att bjuda på :)

Hästblogg?

2013-03-13 @ 14:58:00
Funderar på att göra en ny design till bloggen inom kort. Dels för att den är vintrig (vintern vill vi ju ha bort nu!), dels för att jag inte riktigt tycker headern representerar min bloggs innehåll helt 100. Jovisst, jag skriver om min häst, men jag vet faktiskt inte jag ser min blogg som en hästblogg. Jag gillar att skriva om mycket annat också.
 
Så till min fråga: Vad tycker ni är en hästblogg? Och en extra fråga för de som orkar sätta sig in: Tycker ni jag ska fortsätta med "hästbloggsutseendet"? (dvs bara hästbilder i designen).
 
Jag tänker då inte ha med Fantasias namn och födelseår i headern som många hästbloggare har. Eller värsta stamtavlan... inte för att vara sån men vem BRYR sig? De som är intresserade kommer ändå fråga i en kommentar som aldrig blir besvarad ;-)

↑ En väldigt gammal bloggdesign

Pluggar

2013-03-13 @ 11:11:20
Godmorgon bloggen och ni, jag sitter i skolan och pluggar just nu. Eller pluggar känns som fel ord... plugg ser jag som teoretiska tråkigheter, haha... och jag jobbar med en uppgift i Expo (alltså praktisk), som ska vara klar på fredag. Det var tänkt som en myslektion med film idag men istället sitter vi nu och jobbar med det som man själv behöver. Ska åka hem med tidiga bussen, är kvar här 40 min till.
 
Onsdag brukar vara Fantasias vilodag (ibland en utav dem) men jag får se om jag rider nu när jag kommer hem tidigt. Ska fixa med en del grejer nämligen, behöver få klart denna uppgiften och kolla av allt inför fredag. Måste checka av min blixt, utskrift osv. Har åtminstone kollat upp vart Berg 211 ligger och hur man kan ta sig dit. Kan förhoppningsvis få skjuts både dit och hem, lite jobbigt med skivaren annars!
 
Hur ser eran dag ut?

Ganska lugnt

2013-03-12 @ 17:55:55
Det blev ett relativt lungt pass för Fantasa idag också, red ut med musik i öronen (eller rättare sagt örat) och var allmänt opepp på livet... haha nejdå, men visste inte riktigt vart det skulle gå att rida. Skrittade och travde lite, växlade mellan ett lung och ett kvickare tempo. Red på hacket och hon var lite "seg" på att svara på mina hjälper.

Söndagens bilder #3

2013-03-12 @ 12:32:52
Detta är lätt favoriterna av alla bilder!
 
Ni ska bara veta hur kallt det var ute när bilderna togs. Det blåste jättemycket, man kunde inte ens stå still utan att få fart-tårar haha! Frös halv ihjäl för dessa bildernas skull, men det var det allt värt. Vanligtsvis skulle jag nog klä mig i tjock-jacka, dubbla halsdukar, termovantar och termobyxor i den kylan.

Natti natti

2013-03-11 @ 21:16:14
(Sjukt fult uttryck ändå)
Har precis nattat hästarna och ska strax natta mig själv också. Är himla trött, typiskt måndagar. Har ägnat dagen åt några timmar skola, på Fantasias rygg och med näsan i plugg. Har prov i morgon i språkhistoria, att läsa igenom allt när jag lägger hade varit en bra sömntablett, om jag nu hade behövt någon! Får hoppas det går bra imorgon ;)
 
Red i paddocken en stund idag, skrittade bara då det var ganska hårt. Jobbade på volter, böjning och form, lite skänkelvikningar och sådär. Det gick allt bra. Som ni såg gjorde jag en liten videoblogg innan jag red, så charmig så.

Ett snabbt hej

2013-03-11 @ 17:25:00

Gårdagens bildregn #2

2013-03-11 @ 15:26:25
Älskar den sista ♥ (Det syns dock tydligt hur smutsig hon är på halsen, men glöm att jag sa något haha)

Jag har blivit fet

2013-03-11 @ 10:00:00
Hjälm - Lamicell Master, Stövlar - Globus Bocaj, Schabrak - Libresse
 
Premiär-ritten i stövlarna för i år! Det blev lite komplikationer när jag skulle ta på mig dom, jag fick inte stängt dragkedjan! Jag fick spänna ut snörningen så mycket det gick (vilket ser fult ut) och det var knappt att de gick att stänga ändå. Jag hade både byxor och underställ med det har funkat otaliga gånger förut. Jag har kunnat ha både raggsockar och ett par tunna strumpor i och igår hade jag bara raggsockar. Så jag ser ingen annan förklaring än att jag fått fetare ben? Haha. Mysko.

Bildregn #1

2013-03-10 @ 21:17:36
Första delen av de "normala" bilderna. Vill ni se mer eller? Har bl a ett par där vi står uppställda i ett väldigt fint ljus.

Damp

2013-03-10 @ 16:58:04
Såhär blev då bilderna:
Neeej skoja, det där var bara damp-bilderna. De mer normala bilderna får ni se senare!

Pain-in-the-ass-ponnyn idag

2013-03-10 @ 15:24:00
Väldigt glad osv

Mamma följde med ut och fotade oss idag. Fantasia var en pain-in-the-ass men jag kände inte för att ta den fighten idag när jag bara ville få lite fina bilder, så det fick va. Backa-ner-i-diket-och-stegra-lite-istället-för-att-stå-still-när-jag-vill, det humöret var hon på haha. Men lite fina bilder blev det! Fotade på ängen (stillastående, det går inte att rida där) och på grusvägen.

Fotograf, Ridsportevent 2013

2013-03-10 @ 12:45:23
God söndag allihopa! Låt inte söndagsångesten komma åt er, det är snart helg igen. Det är så jag brukar tänka! Denna veckan blir ju lite speciell också, på fredag är det ju dags för Ridsportevent 2013! Ska bli så spännande!
 
Jag har inte skrivit så mycket om det ännu, men det är såhär att jag ska vara fotograf under kvällen. Jag kommer att sälja bilder direkt på plats, men jag kommer även publicera bilder här i efterhand. Jag har beställt massa fotokort och färgpatroner och har börjat testa olika inställningar vid utskrift. Måste ju veta att det blir bra när det gäller. Ska även ta en runda och checka av min blixt någon dag, den har nämligen en tendens att göra lite som den själv vill och så kan man ju inte ha det! Får verkligen hoppas att kamera och allt står på min sida på fredag.
 
Några av er som ska gå på eventet?
Annars så kan ni fortfarande köpa biljetter, försäljningen stänger imorgon.
Information om det hittar ni här och biljetter köper du här.

Pehrsonen @ twitter

2013-03-09 @ 22:54:00
Min lördagskväll blev inte så spännande den heller. Först pluggat, sen tittat på mello med la familia, ätit gott och följt hetsen på twitter (samt själv deltagit i den, liiite). Ni får gärna följa mig där - @pehrsonen
 
 

Äventyr

2013-03-09 @ 20:36:00
Idag drog jag och Fantasia ut på äventyr som alla andra dagar (uteritt med andra ord). Red till klätterbacken i skogen och skulle klättra lite, med det var förjävla halt på mossan! Det märktes dock inte när jag red uppför men att rida ner sen var en mardröm, det var bara att rida ur skogen igen. Tog lite trav och galopp på grusvägen men sen fick det vara bra. Frös ihjäl typ.
 
Det finns verkligen få ställen som går att rida på nu. Barmarken och solen ljuger verkligen, det är så in i norden kallt och alltså fruset i markerna. Antagligen stenhårt i paddocken, kanske t o m is kvar. Hårt och knöligt på ängarna. Lite hårt på grusvägen fast inte så farligt. Och så skogen då, hal mossa typ. Det får gärna bli lite varmare nu tack!

How to annoy a cat

2013-03-09 @ 11:55:00
Jag har nu gjort en katt-version av denna videon, lite grejer är dock samma. FULASTE VIDEON NÅGONSIN, HAHA.

Ovisade bilder

2013-03-08 @ 19:36:00
Kom hem från Malin för en timma sedan. Har ätit middag med familjen och varit ute i stallet en snabbis. Mockade och pussade ordentligt på hästarna. Skämde bort dem med massa godis också, det är ju ändå fredag liksom ;)
 
Ovisade bilder från ihopsläppet för två veckor sedan - åhhhh, vad söt min ponny kan vara om hon vill ♥ (Uddis också!)

Vååååår

2013-03-08 @ 13:18:11

Jag har funnit min nisch

2013-03-08 @ 12:49:44
Goddag mina vänner. Är ju hemma idag vet ni. Kom precis ut ur duschen och ska göra mig i ordning lite snabbt. Ska åka till Malin, var så längesedan vi sågs! Under morgonen var hovslagaren här så nu har Fantasia nya skor. Får se om jag hinner rida ikväll eller om hon får vila.
 
Förut var det dags för fixa nästa iPhone, min systers - jag kanske ska söka jobb inom kundservice, typ kundsupport för dator och mobilärenden..? Jag är ganska grym liksom. Någon behöver hjälp? Jag fixar det liksom ;)

Jag vägrar knipa igen såfort det blir motigt

2013-03-07 @ 19:25:41
Såfort man inte har lusten att rida så ska man skämmas eller åtminstone låtsas att man skäms. Man kanske bör söka en medryttare omedelbums för hästens skull, den kan ju inte vila hela tiden liksom. Har hästen vilat flera dagar i rad så slutar jorden snurra och man ska helst sälja den... Eller?
 
Något som verkar sticka i ögonen på folk är det faktum att jag faktiskt kan skriva här att "nej idag orkar jag inte rida, ska kolla på TV-serier istället". Att jag kan slappa en hel eftermiddag och låta Fantasia stå med gott samvete. Jag blir säkert stämplad som någon som inte bryr sig om hästar alls utan bara tänker på mitt eget nöje i vissas ögon. Men jag tar hellre det än att jag förnekar mina egna känslor. Om jag en dag inte VILL rida så blir inte situationen bättre utav att jag försöker komma på en bortförklaring, varken för mig själv eller för er.
 
Jag vägrar göra som alla andra som kniper igen när det blir motigt och endast lyfter fram de ljusa stunderna.
 
Alla har down-perioder men vissa har svårare att acceptera det än andra. Men det är bara att inse - det är onormalt att vara på topp hela tiden, vare sig det handlar om ridning eller något annat. Jag har haft värsta tänkbara down-perioden vad gäller ridningen och Fantasia överhuvudtaget denna vintern. Den börjar sakta men säkert gå över och äntligen kan jag med att peppa mig själv igen. Under denna perioden har det inte blivit så mycket munter uppdatering just för att jag varit väldigt omotiverad, orkelös och allmänt nere till och från. Det vet ni ju - för att jag skrivit om det här på min blogg. Jag skymmer inte undan sånt och låter er drunkna i allt i hela världen som är positivt och bra. Jag har inga problem med att stå för det jag gör även om jag vet att det inte passar andra. Jag står där jag står.
 
På min blogg kommer jag aldrig stänga ute motgångarna, på min blogg sållas inget bort. Det är sådan jag är, som fantasias.blogg.se är och kommer förbli. Det finns inget värre än människor som svävar på moln med ständigt solsken och aldrig kan erkänna svagheter, motgångar eller jobbiga/svåra saker.
 
Vet ni vad? Det ÄR okej att inte orka, att inte ha lust eller att inte hinna rida. Det ÄR okej att ha andra intressen och att faktiskt prioritera annat före hästen någon gång. Det ÄR okej att inte tycka att ridning och hästar är lajbans 24 timmar om dygnet. Hästlivet är ingen dans på rosor, det vet vi alla - så varför ska vi låtsas som det?

Det gick ju bra...

2013-03-07 @ 18:07:33
Har inte fått igång internet på datorn på hela dagen i skolan så det där gick ju bra... Strunt samma, nu har jag vart hemma ett tag och håller på att skriva. Ett inlägg som jag hoppas ni kan tycka vara tänkvärt.
 
Hade först planer på att kanske gå ut ikväll eftersom vi är "lediga" imorn (eller tja, om ni läste mitt inlägg om skolan igår - vi arbetar på beting) men skippar det. Ska se till att få till en grym helg istället! Jag behöver plugga en del så behöver nog göra annat som väger upp det hela, haha.

Min onsdagskväll

2013-03-06 @ 22:21:00
Min PAPPA, hör och häpna, har fått en iPhone genom jobbet. Såklart hade han gått den enkla vägen vid uppstaren så jag har spenderat kvällen med att fixa iTunes, apple-ID och hela köret åt honom. Btw, han har en 4S medan jag har en 4:a.... Inte okej pappa :(

Fantasia har vilat idag. Jag har varit så duktig med ridningen den senaste veckan tycker jag så jag unnade mig en slappiseftermiddag framför Gossip Girl. Fantasia kanske får vila imorgon också beroende på hur kvällsplanerna blir. Men jag har inte dåligt samvete för det heller, jag har ju sagt att jag ska försöka ha max två vilodagar per vecka för henne.
 
Förresten, ska ta tag i bloggen igen. Mitt huvud har varit fruktansvärt tomt men jag har ju inte kunnat göra något annat än att gå och hoppas att det ska gå över. Men nu tycker jag det gått för många dagar av denna tomhet så ni kanske kan hjälpa mig. Har ni några önskeinlägg i tankarna så dela med er! Ni kanske har några frågor eller "this or that" att dra till med?
 
Nu ska jag runda av denna dagen med Scener ur ett tonårsliv, messande med vänner och säkerligen lite twittrande.

Balklänning

2013-03-06 @ 20:43:00
Åhhh min balklänning kom igår! Vi beställde den från en hemsida som verkade lite sådär halvosäker eftersom den skulle kommit förra veckan egentligen. Men igår kom ett paket levererat till dörren, jag fick dra fram leg och visa att jag är myndig så jag kunde skriva på. Känner mig så vuxen!
 
Vill så gärna visa er klänningen men jag och mina kompisar försöker var lite hemlighetsfulla med våra klänningar så ni får vänta 89 dagar, hehe. Balen är två dagar innan studenten. Den ser inte riktigt ut som jag förväntat mig, men det är absolut inte negativt för det, den är såååå fin ♥ Jag känner mig verkligen som en prinsessa i den! Den sitter nästan helt perfekt också, den är måttbeställd så det är väl för väl det!
 
Nu återstår att bestämma hur jag ska ha håret... och sminket... Men det mesta är helt klart och hur gött är inte det tro ni?! Balklänning, studentklänning och studentmössa - allt finns nu under mitt tak.
Jag förra året i min systers klänning

Inget slappande utan att ta ansvar

2013-03-06 @ 15:00:29
Kom hem tidigt idag, så skönt med dessa korta dagar! Ni undrar väl vad tusan jag går i för skola och om vi gör något alls... det undrar min familj också ibland, haha.
 
Jag kan väl säga såhär: mitt program/mina lärare (kan inte tala för hela skolan då det säkert finns några tråkmåns program/lärare) är då inga svennebananer som lever kvar i stenåldern och kör på skola a la 70-talet.
 
Nej men jag gillar verkligen mina lärare och upplägget, särskilt i de mediarelaterade ämnena. Vi jobbar nästan alltid på beting, vi behöver inte alltid vara där på lektionerna bara för att. Om man hellre vill jobba med det hemma så får man göra det liksom. Men vi får alltid en deadline när man SKA vara klar, sen är det upp till var och en vad man gör av lektionstiden och när/hur man jobbar hemma. Detta för med sig mycket eget ansvar vilket jag tycker är otroligt bra. Såhär har vi kört på sedan första dagen i gymnasiet och jag är väldigt nöjd med det.
 
Har coolaste medialärarna verkligen! Lite lagom speciella och knäppa sådär, haha, och samtidigt för sin sak. Sen har vi några mindre "stränga" lärare som bara går att fjäska för om inlämningsdatumet inte passar - haha, men några sådana har väl alla?
 
Det märks verkligen att det är vårtermin nu. Antingen har vi ingenting att göra eller så kommer allt på samma gång. Det har varierat lite men just nu har jag väldigt mycket fritid känns det som! Inte bara det att vi får lov att "skippa" lektioner för att plugga hemma, vi har det rätt slappt annars också...
 
...Därför kan man ju tycka att jag borde kunna uppdatera bloggen med något vettigt men det är verkligen så som jag alltid sagt: När man har tiden så finns det inget att skriva om! Men jag gör mitt bästa.
91 DAGAR KVAR! Min fina mössa ligger hemma i en låda och bara väntar!

Fantasia, idag & igår

2013-03-05 @ 22:50:00
Hästarna fick stå ute lite längre idag, de fick en del av eftermiddagshöt ute. Red ut en sväng på Fantasia precis innan det blev mörkt, runt 6-tiden. Otroligt skönt att det går mot ljusare tider! Red till en backe i skogen och klättrade några få gånger, sedan tog jag lite trav och galopp på grusvägen. Det var det, inget avancerat idag alltså.
 
Skrev aldrig om igår förresten, kändes bara onödigt när jag inte hade något annat vettigt inlägg heller. Så det blir två flugor i en smäll idag istället. Igår red jag med Embla, vi värmde upp ute och red sen i paddocken. Jag jobbade lite i skritten samt tog ett par skutt över ett litet sockerbitshinder. Det är lite is kvar i paddocken men inte på spåret så där gick det fint att skutta.
Fortsatte gå igenom bloggarkivet för hösten 2012, denna bilden är verkligen en stor favorit ♥ Det är svårt att förstå hur många bilder man faktiskt har. Oräkneligt många. Ridpass, tävlingar och allt däremellan... Det blir ett uppvaknande varje gång man kommer över en bunt bilder som man totalt glömt bort att man en gång var helt närkärad i, haha. Jag är än en gång nerkärad.

Projektarbete

2013-03-05 @ 16:21:00
Jag har jobbat med mitt projektarbete större delen av dagen. Kan faktiskt berätta om vad jag gör, det kanske finns några som är intresserade. Projektarbete läser alla i årskurs 3 på gymnasiet, det finns inte på schemat utan det görs utöver sina andra kurser, dock får man några "projektarbetsdagar" under året. Ett projektarbete kan vara vad som helst, men jag tror det måste ha med sin inriktning att göra.
 
Mitt arbete handlar om både hästar och fotografering. Jag håller på att göra en guide i form av en fotobok som handlar om hur man fotograferar hästar. Så jag har massa tips och bilder som jag fotograferat. "Boken" börjar bli klar och rapporten är påbörjad.
 
Kan visa er lite utdrag när arbetet är klart om ni vill, men tillsvidare får ni nöja er med några bilder som jag har med.
 
Ni andra som gör projektarbete detta året, vad gör ni för något?

Sommaren 2012

2013-03-04 @ 22:49:00
Har bläddrat igenom sommarmånaderna i arkivet här på bloggen och hittat massa fina bilder på mig och Fantasia. Jag blir extremt motiverad av att kolla igenom bilder och läsa om gamla ridpass/träningar/tävlingar. Vill komma ut och träna och tävla igen! Längtar så otroligt mycket till sommaren också när jag ser dessa bilder...
- Bilderna ovan är från en tävling på Tjörn, Bohuscupen finalen
- Ridpass hemma på ängen
- En tävling i Munkedal, där vi för övrigt gick omkull i slutet på rundan
- En annan tävling, i Nuntorp. Att döma av bloggen gick det skit i andra klassen
- Hoppträning för Lotta på en jättefin bana i Ucklum

Långhelg

2013-03-04 @ 10:47:00
Hola! Jag har faktiskt fortfarande helg, tills imorgon fakiskt. Idag och imorn är lovdagar för min del. Skönt att vara hemma två extra dagar fast samtidigt lite tråkigt. Hade velat hitta på något men det är ingen annan som har ledigt så det blir att slappa hemma och att plugga lite. Ska få klart en uppsats och jobba vidare på projektarbetet.
 
Sitter just nu och lyssnar på melodifestivallåtar, t ex Robin Stjernberg - You och Anton Ewald - Begging, så himla braaaa!
 
Vill bara ha lov nuuu men det är inte så många veckor kvar! Och bara 93 dagar till studenten, hehehe...

Fixat stallet

2013-03-03 @ 17:30:00
Jag och mamma var ute och gick med hästarna förut, till Husebacken och tillbaka. Efter det har jag fixat i stallet.
 
Hästarna har fått byta boxar nu för ironiskt nog hade Udd den största boxen. Den är inte mycket större, det skiljer bara en halvmeter åt ena hållet, men principen liksom - en shettis kan ju inte ha en större box än en c-ponny, haha. Vi ville inte byta box innan vi visste om hästarna fungerade tillsammans men det har ju gått bra så idag fick pappa flytta på krubborna och hinkarna. Fick fräscha upp underlaget rejält i den största boxen då Udd den lilla busen hade vält vattenhinken igår.
 
Borstade och gick igenom Udd snabbt också. Får ta en mer ordentlig rykt någon dag, för han OM NÅGON fäller förj*vla mycket!

Hoppning och tävling

2013-03-03 @ 14:13:08
Har fått lite frågor på hur det ser ut för mig och Fantasia med träning, tävling och sådär. Om jag har slutat hoppa och tävla osv.
 
Jag har inte hoppat på väldigt länge, det stämmer. Men det är helt enkelt för att det inte gått i en paddock full av snö, is eller bara fryst mark om vartannat. Har inte kommit mig iväg på några träningar heller, har faktiskt inte velat. Allting blir så mycket omständigare på vintern och hela denna vintern har blivit lite av en viloperiod, i alla fall till och från. När det blir mildare ute och all snö och is är borta så kommer jag absolut hoppa igen. Ska även ta några fler träningar för Lotta, men det också under våren. Men jag ska se om pappa kan köra mig till ridhuset någon dag ganska snart, för nu är jag verkligen taggad på att hoppa!
 
Tävla kan vi ju såklart inte göra som förut nu när jag är gammal, haha, men det kommer nog bli några pay and and jumper i alla fall, kanske någon start i avd. B. Får la se hur det går och vad Fantasia tycker ;)

Uteritt

2013-03-02 @ 18:02:00
Red ut med Embla idag igen, Ida som rider Hilma var också med. Vi red till Holmestad, travade och galopperade där. Hästarna var pigga! Eller ja Hilma är ju som hon är haha, hon har alltid varit lite speciell så att säga ;) Fantasia drog på väldigt mycket och försökte ta bettet en gång men annars var hon väldigt "med" mig. Så inget riktigt rejs idag inte.

Lördag

2013-03-02 @ 12:04:44
Hade världens tråkigaste fredagskväll igår som ni kanske förstod. Men jag fick lämnat in en skoluppgift så det var ju bra. Nu taggar jag inför ikväll, då blir det som sagt utgång. Såvida jag inte kommer dit efter Linns gäng, för då lär det inte finnas några biljetter kvar sen, haha ;) Det är 100-dagars fest på krogen här i Stenungsund idag, det är smockfullt när det är 18 år! Ska gå dit med Hanna så jag åker till henne först ikväll. Men innan kvällen ska jag rida, det ska jag göra alldeles strax, men först: fika!

Dagens ridpass såhär på fredagskvällen

2013-03-01 @ 22:14:00
Fredag kväll och vad gör jag? Ingenting, gud så tråkigt. Imorn blir det annat (förhoppningsvis haha). Min dag har i övrigt varit helt okej, träffade Hanna efter skolan och fikade och kollade runt i butikerna i Stenungsund. Red när jag kom hem, det är väl det ända som är värt att skriva om nu känner jag.
 
Red ut med sikte på paddocken, men så kände jag bah nej fyfan (haha) och red mot sjumilaskogen istället. Fast det sket sig också då vägen var alldeles isig. Jag som tänkt tvinga henne upp och ner för jobbiga backar, det behövs verkligen! Istället fick det bli lite upprepning av ridpasset igår. Red fram och tillbaka på grusvägen. Idag galopperade jag lite mer och la inte lika mycket fokus på dressyrbiten. Fast hon var inte lika pigg och springig idag heller, så det behövdes inte på samma sätt.
Nya bilder nu tack! Får fjäska för mamma eller någon kompis. Frågan är bara om det är värt att bli fotad i paddocken...
För det går ju inte att rida på någon äng nu och jag menar, hur kul bilder blir det i paddocken?

Mars 2012

2013-03-01 @ 08:36:57
Dags för nästa resumé av förra året, mars. Känner lite samma som förra gången - gjorde jag något alls denna månad?!

Fotade dessa fina bilder på Fantasia i det nya pannbandet jag köpte på GHS.
 
Jag red och tränade och sådär ;)
 
Jag tvättade min moppe för första gången någonsin (hade haft den i över två år då), snackar vi livsförändring!
 
Gjorde debut som modebloggare typ, haha...
 
De blev vår? haha

På bloggen var det redan vår med ljusa färger. Och jag bloggade på som vanligt, hehe.