Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Sommartider

2013-05-31 @ 23:26:58
Idag fick Fantasia jobba, mycket i galoppen. Red vid sjumilaskogen och tränade på att öka och länga.
 
Sprutade på flugmedel innan jag släppte ut hästarna. Trodde inte jag hade något men jag hade kvar från förra året, som fryst till is åtminstone en gång i vinter haha... den funkar lika bra ändå hoppas jag! Satte även på Fantasia flugpannpand, flugmasken måste nog tvättas innan hon kan ha den igen. Måste även börja smörja hennes mule med solskydd. Sommartider haha ♥
 
Mobil till häst? Ja vafan, varför inte en glass också?
Varför hålla i tyglarna eller ens ha en fri hand som kan ta tyglarna om "något skulle hända", hästen sköter väl sig själv... ;-)

Princess

2013-05-31 @ 22:10:18
Mina vackra prinsessor idag. De är bäst ♥ Och sååå fina dagen till ära. Bara 3 dagar till min egen bal, wohooo!

Mina favoriter

2013-05-31 @ 17:59:19

Hemma

2013-05-31 @ 15:14:00
Nu är jag hemma efter att ha haft körlektion nr 2 (eller 4 kan man väl säga, tagit två dubbellektioner). Det gick allt bra även idag! Nu "taggar" jag för intensivkursen som börjar om två veckor. Taggar särskilt för teoriplugget, haha.
 
Har slängt i mig lite mat, ska ta en snabb dusch och sen åka till Malin och träffa mina favorittjejer. De har sin studentbal idag så jag ska kolla in deras fina klänningar, fota och snacka. Ska rida Fantasia när jag kommer hem ikväll. 

På tåget

2013-05-31 @ 09:39:00

Sitter på tåget, ska ha körlektion idag men först ska jag hänga lite i Stenungsund och titta i affärerna. Behöver nya sommarkläder! Garderoben är full men ändå känns det som att man inte har något alls när man står och ska välja kläder... haha, ni vet hur det är ;-)

Mobilbloggar nu som ni kanske förstår. Drar mig verkligen för att göra det men jag får nog vänja mig om jag ska kunna ha bloggen i rullning tills jag köpt mig en ny dator!

Kämpat lite

2013-05-30 @ 21:35:00
Fantasia stod tisdag och igår men idag har jag ridit. Red ute och jobbade på formen. Hade inspänning men jag slappade inte för det, kämpade lika mycket ändå. Hon var allmänt springig idag men annars så var hon duktig! I skritten försökte hon i alla fall bra, i traven och galoppen spjärnade hon emot på bettet mer.
 
Nu ska jag gå ut och kvällsfodra hästarna ute, sedan ska jag natta mig själv.
good old days!

Veterinärbesök

2013-05-30 @ 17:07:00
Var hos veterinären med Mimmi idag. Hon haltade lite en förra veckan och så upptäckte vi att hon var svullen på tassen, vid ena "tån". Har hållt henne inne sedan dess, tvättat rent och sådär men hon använder inte klorna på den tassen. Idag kollade vi upp det och hon har på något sätt brutit tån... hon får fortsätta vara inomhus ett tag till och så får hoppas det läker ihop av sig själv, det har trots allt blivit lite bättre sedan vi först märkte det!
 
Oturskatten ♥
En halvdöd katt ↑ hon fick lugnande så på bilden stensover hon fast med öppna ögon, såg lite läskigt ut!

Alpha i repris

2013-05-30 @ 12:15:00
Bjuder på en repris av några bilder jag tog i somras på Julias häst Alpha. Han stod hemma hos oss med Fantasia ett tag. Sista bilden är för klockren, man ser hur han håller på att tappa en sko, haha.

Bara att inse: datorn är mitt liv

2013-05-29 @ 22:21:00
Jag känner mig tom, ensam och utrotningshotad utan dator. En egen dator alltså. Hatar att använda andras datorer när man är så van vid en annan typ av dator, allt tar ju tusen gånger längre tid att göra! Lånar syrrans för idag, hon är ändå inte hemma. Det hon inte vet har hon inte ont av, eller hur är det? Hon läser ju inte min blogg heller, den förrädaren, haha ;)
 
Ska nu gå och sörja min skitdator som under det senaste 8 månaderna haft fler psykiska problem än vad en psykolog stöter på under en hel karriär... Kommer sakna alla gånger (dagligen) jag fått koppla upp mig till mobilens nät i skolan för att den inte ville ta skolans wi-fi... Alla gånger musfanskapet stannat upp och jag antingen fått koppla in en mus eller starta om hela datorn... Alla gånger jag försökt spara projekfiler i Sony Vegas och det inte gått... Alla gånger jag fått högerklicka på internetikonen och välja "Kör som administratör" för att kunna öppna internet...
 
Du blir svår att ersätta <3

Utan dator

2013-05-29 @ 14:14:00

Hej! Nu är det såhär, jag är datorlös. Lämnade in skoldatorn idag, hade tänkt köpa ut den men så ändrades lite grejer runt om och då vill jag inte ha den skitdatorn haha. Så nu är jag i jakt på ny dator!

Tills vidare har jag tre alternativ, inte särskilt lockande något av dem: stationära datorn som låter som ett ånglok (haha), pappas laptop som väger 1 ton eller mammas laptop med jobbiga Windows 8. Ska försöka blogga som vanligt men det kanske blir svårt på bildfronten (inget photoshop samt att bilderna ligger på hårddiskar). Men då vet ni i alla fall!

Vi hörs!
/ Med reservation för ev. fler stavfel än vanligt pga mobilbloggning, haha

Sommarbete

2013-05-28 @ 15:32:19
På sommaren går Fantasia på grönbete dygnet runt. Är inte riktigt där än, men inom en vecka kanske. Än så länge har dem gått som högst 6/7 timmar på grönt men om ett par dagar ska vi byta hage så ska de få gå där hela dagarna. De stod ute i natt, det spöregnade ett tag men det är ju inte kallt på nätterna längre så då kan de gott stå ute ändå ;) Skönt och slippa mocka också, haha. Har förresten inte ridit idag, när solen dök upp passade jag på att pressa på altanen.
 
Hur gör ni med grönbetet?
Bild från förra året, tror jag.

Regnig tisdag

2013-05-28 @ 10:11:54
Ligger i sängen och funderar på att gå och lägga mig igen, detta vädet var ju inget roligt. Spöregn så det dånar i hela huset, ingen sol och värme som utlovades av väderprognoserna... Ibland undar jag var meteorologerna ens får betalt för? Haha.
 
Det var väl tur att jag fotograferade igår istället för idag som jag först tänkt! Här kommer resten av bilderna:

Uteritt med Embla

2013-05-27 @ 21:24:18
Efter gårdagens tragglade i paddocken (ingen jättebra känsla, kändes enformigt och stumt) fick det bli en lite roligare uteritt idag. Red med Embla + Kron som kom förbi lagom till när jag gjorde iordning Fantasia. Blev kondition idag, travade och galopperade långa sträckor. Red till Holmestad och snappade upp My på vägen hem.

Inget regn här inte

2013-05-27 @ 16:24:00

Där var ni allt ute och cyklade, meteorologerna! Strålande sol och jag har parkerat mig på altanen.

Nu en halvtimma senare är det feta gråa moln på himlen...

Just me, today

2013-05-27 @ 15:06:01
Kommer fler bilder, "bättre" om jag får säga det själv!

Självporträtt

2013-05-27 @ 14:17:56
Hej på er! Jag har varit ute och fotograferat - mig själv. Så nu blir det nya bilder även på mig. Sist jag fotograferade självporträtt var väl i februari? Aja, nu ska jag redigera och sen kommer det bilder :) Om ni vill se?

Konsten att fotografera hästar

2013-05-26 @ 22:24:18
Nu är hela mitt projektarbete publicerat world wide alltså, haha. Eller ja, den praktiska delen, skrev ju rapport och sånt tråkigt också. Men ska jag sammanfatta det hela så var det ett väldigt roligt projekt, jag fick VG så jag är nöjd också. Vad tycker ni?
 
Har ni missat något av avsnitten jag publicerat länkar jag dem här:
Del 1: Grunder | Del 2: Porträtt | Del 3: Gångarter | Del 4: Hoppning | Del 5: Olika Miljöer | Del 6: Fria hästar
 

Konsten att fotografera hästar, del 6: Fria hästar

2013-05-26 @ 22:00:52
Här följer utdrag från mitt projektarbete jag jobbat med under året som handlar om hur man fotograferar hästar.
All text och bild: © Josefine Pehrson 2013 - får absolut inte kopieras

Del 6:
Fria hästar
 
När man fotograferar hästar som rör sig fritt finns det inga ”regler”, men bland det tråkigaste som finns är en bild när hästen står och betar. Försök att fånga ögonblicken när hästarna busar med varandra eller springer runt.
 
 
Detta var den sista delen, en väldigt kort och fri sådan, av mitt projektarbete.
Det har varit väldigt kul att dela med mig av det och få respons av er! Önskar ni någon ny serie
av fototips eller likn. i framtiden? Bara att säga till i så fall så kanske jag kan ordna något.

Ridning på gång

2013-05-26 @ 18:09:45
Nu under eftermiddagen har jag solat och väntat på att det ska bli svalare om vartannat. Var nästan inställd på att få rida inatt för att inte svettas ihjäl, haha. Men det är redan svalare och blåsigare så nu ska jag hoppa i ridkläderna. Tror jag jag satsa på en fortsättning av gårdagens ridpass fast med inspänning. Det blir nog bra!

Skål

2013-05-26 @ 15:07:04

Bild från igår - jag, kusin och syrran.
 
Nu är det drygt en vecka kvar till studentbalen, och sen studenten. Lite läskigt faktiskt. Denna veckan som är kvar ska jag till skolan EN dag, haha. På tisdag ska jag på ett studentfirande, på fredag ska jag ha en körlektion och annars ska jag forsätta jobba på brännan och förhoppningsvis shoppa lite när mitt livs sista studiebidrag trillar in. Helt sjuuuukt.

Konsten att fotografera hästar, del 5: Olika miljöer

2013-05-25 @ 22:31:06
Här följer utdrag från mitt projektarbete jag jobbat med under året som handlar om hur man fotograferar hästar.
All text och bild: © Josefine Pehrson 2013 - får absolut inte kopieras
 
Del 5:
Olika Miljöer
 
Paddock/hage
Vid en ridbana kan det finnas många framträdande störningsmoment i och runt om. Staket runt om, hinder och konor kanske står utanför. Man vill inte att dessa saker ska dra till sig blicken, utan det är hästen som ska vara i fokus. Därför kan det vara smart att först välja en stor bländare och sen slutartid och ISO utefter det. På så sätt blir stöningsmomenten aningen nedtonade eftersom bakgrunden blir oskarp. Om man står utanför en ridbana eller hage och fotograferar hästar eller ekipage bör man tänka på att inte få med staketet framför. Även den tunnaste eltråd förstör.
Bakgrundsoskärpa är mycket tacksamt när det finns staket och annat i bakgrunden
Stolpar och trådar i förgrunden förstör vilken bild som helst
 
Ridhus
En snabb slutartid går nästan aldrig att komma undan vad gäller fotografering av hästar, men här kan det ställa till problem eftersom ridhus kan vara så mörka att en stor bländare inte är tillräcklig. Man vill ju inte gå ner till en alltför långsam slutartid heller då det skulle ge hästarna suddiga ben. Då får man istället kompensera med ett högt ISO-tal. Bilderna blir kornigare, men de blir skarpa. Det finns även en inställning på kameran som heter exponeringskompensation, ställ in den på max så ljusar den upp ytterligare.
I ett dåligt belyst ridhus är det svårt att undvika suddiga ben
I ett ljust, fotovänligt ridhus finns det inga begränsningar
 

Nu återstår ett kort avsnitt som inte innehåller så mycket info egentligen men det är ett bra avslut antar jag.

Effektiv

2013-05-25 @ 10:40:00
Vaknade (ställde kolckan) hyfsat tidigt idag och gick raka vägen ut i stallet. Red ett lätt pass på Fantasia i paddocken. Värmde upp med lite sidoförflyttningar och volter och jobbade vidare med galopp, galopp, galopp. Det gick väldigt bra med tanke på att hon stått i två dagar. Blev nämligen ingen ridning igår som jag tänkt. Men nu ska hon få gå ordentligt några dagar framöver.
 
Har precis ätti frukost och ska strax åka till Torp med mamma och syrran.

Last pics

2013-05-24 @ 16:34:01
Hade nästan glömt av de sista bilderna från i söndags, vaaarsågoda. Foto: mamma

Passar på att njuta av solen

2013-05-24 @ 11:55:00
Fredag och ännu en ledig dag att njuta av! Sitter ute i solen och ska sola, om det inte blåser för kallt. Tar tar i bloggen lite senare. Ska rida i eftermiddag men ikväll har jag inga planer. Vi får väl se, det blir antagligen en hemmakväll.

Första körlektionen - check

2013-05-23 @ 21:25:47
Jag överlevde körlektionen idag gott och väl, tyckte t o m att det var kul och det gick BRA! Nu längtar jag verkligen tills jag har ett körkort i handen. Den teoretiska biten jag ska plöja igenom innan dess ser jag dock inte fram emot så mycket dock, haha.
 
Är det några av er som också pluggar till körkort? Eller redan har körkort kanske?

Nu ska jag se på OC hela kvällen (eller ja, natten blir det ju nästan) och fira att jag är så duktig på att köra bil. Ni då?

Hoppträningen

2013-05-23 @ 12:00:00

Torsdag

2013-05-23 @ 08:46:38
Så var det tordag och dags för lite skola. Ska gå på två lektioner och ha min första KÖRLEKTION däremellan... skrev in mig på körskola i måndags och bokade en intensivkurs till sommaren. Ska ta två lektioner innan dess, bl a imorgon. Alltså hjälp, kommer döööööö. Nu vet ni i alla fall varför, haha.
Kommer upp fler bilder från hoppträningen idag

Close ups

2013-05-22 @ 21:48:00
Hade satt på det långa objektivet så det blev några närbilder, en del charmigare än andra. Min sits är verkligen ringrostig...

Lite ringrostiga

2013-05-22 @ 20:20:36
Var i Ucklum och hopptränade för Lotta Wahlborg idag. Det var riktigt kul att hoppa lite mer ordentligt igen, det har väl inte hänt sedan i december i princip. Vi var lite ringrostiga båda två men det gick helt okej ändå. I början var hon väldigt lång men Lotta tyckte jag fick ihop henne bättre mot slutet. Hoppade 70 cm och det räckte gott och väl, lite vägringar och så men när jag låg på blev det allt bra. Fel distanser och avhopp ibland bara + att hon var väldigt stark och lite jobbig på bettet.
 
Såhär såg vi ut idag: (fixar med bilderna senare)

Sunday

2013-05-22 @ 14:00:00
Fler bilder från i söndags. Idag fylls bildarkivet på igen för mamma ska fota på hoppträningen ikväll :-)

En god start på dagen

2013-05-22 @ 12:33:00
Gjorde goa nyttiga våfflor till frukost idag. Hittade ett enkelt recept på en blogg och det blev verkligen gott!
Ca 3 st: ½ dl havregryn, 1 matsked mjöl, lite salt, 1 banan och sist 2 ägg. Tinade hallon och åt till, mums ♥

My best friend

2013-05-21 @ 18:41:41

Latmasken

2013-05-21 @ 17:22:15
Red en lugn uteritt, skrittade och travade bara litegrann. Fantasia var rena sömngångaren idag, haha. Så lat ;-) Hon såg ut som världskriget när jag tog in henne också. Mmmm härligt...
 
Inatt får hästarna stå inne, precis som de två senaste nätterna. Det var bara natten till söndag de stod ute, sen har det varit så regnigt vilket det nog fortsätter vara ett tag. Hur som helst är det bra att hon står inne inatt eftersom vi ska på träna imorgon.

Konsten att fotografera hästar, del 4: Hoppning

2013-05-21 @ 14:50:00
Här följer utdrag från mitt projektarbete jag jobbat med under året som handlar om hur man fotograferar hästar.
All text och bild: © Josefine Pehrson 2013 - får absolut inte kopieras
 
Del 4:
Hoppning
 
När man fotograferar hästar som hoppar, exempelvis på en tävling kan det vara en fördel att använda ett zoomobjektiv. Det är stora banor man rider på och på tävling måste man stå utanför. Ett objektiv som går upp till 200 eller 300 mm brukar vara lagom. Vad man ska tänka på om man fotograferar manuellt är att ljusinsläppet ändras så fort man zoomar in eller ut. Så om man ställt in kameran innan man zoomat in, blir bilden underexponerad när man sedan zoomar in på ekipaget. Därför kan de vara bra att hålla sig på ett och samma läge vad gäller zoomen. Man kan såklart ändra inställningarna varje gång man zoomar in eller ut, men det kan bli väldigt omständligt.

Först och främst behövs en snabb slutartid. Eftersom hästen rör sig fort och man vill frysa rörelsen utan några suddiga ben är slutartiden 1/1000 s bra att utgå från. Då kan det krävas en ganska stor bländare för att det ska bli en bra exponering och det blir oftast även snyggast eftersom bakgrunden blir oskarp. ISO-talet ska hållas så lågt som möjligt.
 
I början kan det vara svårt att veta i vilket ögonblick man ska fotografera. När hästen hoppar går den igenom fem faser varav de flesta sällan blir bra på bild. Snyggast bild får man när hästen vinklat in frambenen och precis lyft bakbenen från marken. Det ser också häftigt ut när hästen är precis över hindret, fast innan den går mot landning. I landningen är det svårt att göra ekipaget rättvisa.

Fotografens placering har en avgörande roll för hur bilden blir. Den bästa vinkeln är snett framifrån eller helt från sidan. Men det går att göra bilden mycket mer spännande om man experimenterar. Hela ekipaget behöver inte synas i bild, man kan lika gärna zooma in så att bara hästens framdel med huvudet och frambenen syns.
Landningen blir sällan bra på bild
Hästen precis över hindret blir desto bättre
 
 
Inga superbilder i detta avsnittet heller, de som var avsedda hit fotades innan min hårddisk gick sönder förra året :/
Vill ni läsa mer? Nästa avsnitt handlar bl a om hur man fotograferar i ridhus :)

Morsning!

2013-05-21 @ 11:19:16
Godmorgon, läget? Jag har varit uppe en bra stund och släppt ut hästarna, sett klart på en film och ätit frukost. Ska se klart på ett avsnitt Degrassi och sen rida. I eftermiddag ska jag laga mat... vi får väl se hur det går med den saken, haha!
 
Ska lägga upp nästa del av "Konsten att fotografera hästar" idag tänkte jag, som handlar om hoppning. U excited?

Yesterday's

2013-05-20 @ 17:37:00
Fler bilder från igår
 
Idag däremot, har jag ridit ut på Fantasia bort mot Holmestad och galopperat på grusvägen. Det uppskattades! Imorn blir det lite lugnare för på onsdag ska vi träna för Lotta. Det återstår att se hur mycket hon orkar med, men jag tror hennes kondition är igång hyfsat bra igen nu.

Irriterad

2013-05-20 @ 12:00:00
"är du utbildat forotraf? -.-
Översättning: Är du utbildad fotograf?
 
En kommentar jag fick (snyggt stavat). Sånt här gör mig så irriterad. Som att man inte ska få uttrycka sig inom ett ämne bara för att man inte är utbildad. Typ som... är du ingen veterinär - uttryck dig inte om din hästs häsla.. Jag vet att just fotograf är ett ganska "löst uttryck" som folk missbrukar lite. Men jag skulle aldrig kalla mig för fotograf. "Hobbyfotograf" om något.
 
Jag själv kan hånskratta lite åt folk som på sina bloggar kallar sig fotografer. Bara för att de äger en kamera och kan fotografera på annat än auto. Men jag anser mig inte tillhöra den kategorin. Jag har fotograferat väldigt länge och om jag får säga det själv - jag har lärt mig väldigt mycket på egen hand. Dessutom läser jag foto i skolan för tja, tredje året kan man väl säga. Fick MVG i A-kursen om ni vill veta. Jag har haft flera fotouppdrag, bl a fotograferat produktbilder för en kollektion av hästutrustning. Med risk för att låta skrytig, jag tycker att jag kan min sak. Trots att jag inte går in för det helhjärtat och ägnar all min lediga tid åt att ta bilder. Sen kan jag knappast ha hunnit utbildada mig till fotograf eftersom jag inte ens tagit studenten ännu.
 
Kommentaren fick jag på ett av inläggen med mitt projektarbete. Som ni kanske vet handlar det om hur man fotograferar hästar, eller rättare sagt om mina erfarenheter av att fotografera hästar. Vad jag upptäckt och lärt mig helt enkelt.

Slapp vecka

2013-05-20 @ 08:10:00
Det kan man väl minst säga... ska gå på en lektion idag samt två på torsdag men annars är jag "ledig" denna veckan (och resten av tiden fram till studenten i princip). Vet att ni är avundsjuka :-) På onsdag kväll har jag hoppträning inbokad, det ska bli kul, annars har jag inga större planer. Hade hoppats kunna sola järnet men det ska typ regna hela veckan, mmm kul TACK.
 
Jag har klänning idag, bildbevis har ni här haha:

Sneakpeak

2013-05-19 @ 22:14:17
Har provat min balklänning ännu en gång idag, ihop med skorna och den eventuella frisyren. Bara 15 dagar kvar till balen, åhh längtar så mycket! Har inte visat er klänningen än, det får vänta tills det är dags, men här är en liten sneakpeak..
Färgen kan ni allt få fortsätta luska på ;-)

Pictures from today

2013-05-19 @ 18:34:38
Blev massa fina bilder idag, duktig mami!

Dagens

2013-05-19 @ 16:19:00
Mamma fotogafera oss på ängen idag, så äntligen har jag lite nya bilder! Fantasia var fin idag, både som i duktig och välklädd i JW-schabrak och gröna benskydd. Ullaredspikén på och grönt spö i handen passade väl alldeles utmärkt?

Den stora anledningen

2013-05-19 @ 11:53:26
Just nu cirkulerar det väldigt mycket åsikter om feminism. Det är trettiotre anledning hit och sexism dit. Saker jag läst och sådär men inte riktigt brytt mig om att sätta mig in i, det brukar liksom inte tjäna något till ändå. Hur som helst, häromdagen satt jag och kollade på Josäfins senaste vlogg. Jag började fundera och kom underfund med vad som la grunden för detta s k kvinnohat och kvinnoförtryck samt kvinnans bristfälliga rätt i samhället och allt vad det är... Jag är alltså helt övertygad!
 
Nämligen en liten grej som alla tjejer upplevt i skolan, i låg/mellanstadiet. Kille drar tjej i håret eller gör annat dumt, tjej går till fröken. Det bemötandet, eller ja den förklaringen som lärarna kom med... alltså man kan ju undra om det fanns någon synsk kvinnohatare som betalade dem för att säga det - "Ta det som en komplimang" eller "Han tycker om dig men vet inte hur han ska visa det".
 
Där har vi orsaken till att kvinnor hatas, förnedras eller vad som. Ingen kunde lära pojkarna hur fan man beter sig. De fick gå där under hela sin uppväxt och tro att det är okej att vara dum mot tjejer. Eller vad tror ni? Måste vara så.
Bilder: 33 anledningar

Nattat hästarna

2013-05-18 @ 21:20:00

God kväll vänner! Tittar på ESC ihop med släkten. Var hemma nyss och fodrade hästarna, ute faktiskt. Det är såpass varmt ute nu även på nätterna så nu blir premiärnatten ute. Tog några bilder med mobilen ↓ (Katten ville också vara med)

Konsten att fotografera hästar, del 3: Gångarter

2013-05-18 @ 16:01:47
Här följer utdrag från mitt projektarbete jag jobbat med under året som handlar om hur man fotograferar hästar.
All text och bild: © Josefine Pehrson 2013 - får absolut inte kopieras
 
Del 3:
Gångarter
 
Ju snabbare gångart, desto snabbare slutartid krävs för att fånga rörelsen. De olika gångarterna har sina egna specifika moment som gör sig bäst på bild, därför är det smart att ha kameran inställd på seriebildtagning. Då kan du ta flera bilder i följd och i efterhand sålla bort de som fångats i ”fel” stund.
 
Skritt
Om man fotograferar skritten rakt från sidan ser den ganska konstig ut oavsett i vilket ögonblick bilden tas. Detta beror på att skritten är fyrtaktig.
Skritten är fyrtaktig och ser konstig ut i alla faser 
 
Trav
Trav har ett diagonalt rörelsemönster som ser bäst ut när de diagonala benparen är så långt ifrån varandra som möjligt. Antingen när alla ben är i marken eller när ena benparet är på väg ner.
Den översta bilden gör inte hästen någon rättvisa, traven ser bäst ut när benen är utsträckta
 
Galopp
Galopp är hästens snabbaste gångart och det är väldigt olika från häst till häst på bakbensaktivitet, bärighet och takt. Men överlag är det svårt att göra hästen rättvisa på bild. Galoppen gör sig bäst på bild när hästen ”sitter på rumpan” som man kan kalla det; när bakbenen är långt under hästen och åtminstone det ena frambenet är i luften. En bild i ögonblicket när frambenen landar och bakbenen lyfts på nytt är väldigt ofördelaktig.
Galoppen bör fotograferas när hästen ”sitter på rumpan”, likt den nedersta bilden
 
Inte några superbilder i detta avsnittet, orkade inte ändra om upplösning och bildstorlek på alla.
Vill ni läsa mer? Nästa avsnitt handlar om HOPPNING :)

Drar ut i solen

2013-05-18 @ 12:52:44
Bloggen går på högvarv! Hur kul som helst men lite stressande, så mycket kommentarer ju, haha.
 
Kom nyss hem och ska gå ut och sola. Fast ska dränka hästarna i vatten (haha) och släppa de på grönbetet först. Får plocka fram Fantasias flugmask (Udd klarar sig nog med sin långa pannlugg), det kryllar ju av eländiga flugor nu.
Hittade en bild från sommaren 2011, så söt ♥

Sommarkänsla

2013-05-17 @ 19:33:00
Red ut på Fantasia förut i den överväldigande värmen, red dock dit det alltid är skugga (skogen typ). Hade glömt hur det var att rida i sådan värme! Galopperade i lite backar och försökte träna på att korta och länga. Åt ena hållet var Fantasia tokig men åt andra hållet gick det fint! Kan bero på att jag red fram och tillbaka - på hemväg drog hon som sjutton. Spolade av henne lite grann både innan och efter - innan för att hon skitat ner benen samt för att svalka och efteråt också för att svalka för att hon var svettig. Lite gött måste det varit för hon studsade inte runt mig som hon kan göra annars, haha.
 
Nu ska jag skynda mig och ta in hästarna från "gräshagen" för sen ska jag åka. Ska till Malin medan övriga familjen ska iväg på annat håll. Hoppas få övningköra, woho! Jag tippar på att vi hörs imorgon.

Jag inser...

2013-05-17 @ 14:56:00
Något som jag står för är att ge alla en chans och bilda min egen uppfattning om människor istället för att lyssna på andras uppfattningar. Det vet ni. Det är något jag försöker hålla på hårt. Men i vissa fall är det svårt att avgöra när chansen är förbrukad, så att säga.
 
Som nu. Jag inser att jag varit lite för snabb i mitt dömande en gång, kanske lite för influerad av vad andra tyckte och tänkte.
 
Ni vet när man hamnar lite emellan två personer, den ena är din bästis och den andra är... en random person kan vi säga. Som du aldrig egentligen pratat med. Som du aldrig försökt lära känna, inte heller har personen visat något tecken på att vilja känna dig. Ni är bara medvetna om varandra, kanske även om varandras hemligheter/snedsteg/baksidor som din bästis berättat.
 
Vi säger såhär, ni har en grund till att ogilla varandra. Ganska mycket till slut. Fast på grund av olika händelser som inte ens inneburit att ni varit i kontakt med varandra. Så fortfarande det där - ni känner inte varandra. Kan man då kalla det att ha gett en person en chans? Jag börjar tvivla. För det finns så mycket att lära om varandra som ingen uppfattar på samma sätt som någon annan. Det är just därför man aldrig ska lyssna på vad kompisen säger om den där killen eller tjejen - bilda dig en egen uppfattning, den kommer garanterat inte vara på pricken likadan som din kompis.
 
Jag VILL vara den som ger alla en chans. Med inga som helst undantag. Från och med nu tänker jag vara den.

Shortspremiär

2013-05-17 @ 08:33:51
Efter gårdagens otroliga värme och jag som gick i stickad tröja och jeans har jag nu dragit fram shortsen igen. Bara därför kommer det säkert inte bli lika fint idag, men det får bära eller brista haha. Den som idag påpekar att jag är blek ska jag slå. Mina fräknar är ett bevis på att jag solat en del redan, så det så.
 
Fick förresten en smärre chock när jag i förbifarten sådär fick se mitt eget inlägg i blogg.se's "tipsruta". FETT.

Sol, värme och frisör

2013-05-16 @ 20:43:27
Nu är det en TRÖTT tjej som sitter framför ESC med datorn i knät. Den här dagen kan summeras med slapp skola, sol, VÄRME och uppfräschat hår. Var hos frisören efter skolan nämligen och klippte och färgade det på samma sätt som sist. Min frisör avslutade med att föna fram lockarna ännu mer så nu har jag afrohår haha. Med andra ord inte riktigt som på bilden nedan ;-)
Kommentera gärna inlägget nedan om ni vill se fler av de inläggen!

Konsten att fotografera hästar, del 2: Porträtt

2013-05-16 @ 13:48:50
Här följer utdrag från mitt projektarbete jag jobbat med under året som handlar om hur man fotograferar hästar.
All text och bild: © Josefine Pehrson 2013 - får absolut inte kopieras
 
 
Del 2:
Porträtt
 
De bästa porträtten har en suddig bakgrund, alltså ett kort skärpedjup, vilket gör att man inte fokuserar på annat än hästen. Detta får man med en stor bländare (lågt tal), fast inte nödvändigtsvis den allra största. Ett för kort skärpedjup gör att inte bara bakgrunden blir oskarp utan även delarna av hästen som är längre bort. I vissa fall kanske det är meningen men om inte så blir det sällan bra.

Ett ljusstarkare objektiv än ett standardobjektiv (som vanligtvis är 18-55 mm med en ljusstyrka på 4,5) är att rekommendera. Detta för att de flesta standardobjektiven inte kan åstadkomma någon vidare bakgrundsoskärpa trots största möjliga bländaröppning.

Hästens öron och ögon är det viktigaste i en porträttbild. Öronen ska vara spetsade framåt så att hästen ser pigg och glad ut, annars blir det en tråkig bild. Ögonen måste vara skarpa då det ofta är dem man vill framhäva.
En stor bländare ger en fin bakgrundsoskärpa
 
Vill ni läsa mer? Nästa avsnitt handlar om vad man ska tänka på när man fotograferar de olika gångarterna.

Mitt charmiga lilla fuxsto

2013-05-15 @ 21:29:00
Vill först tacka för det visade intresset för fotograferingsinlägget, ibland vet ni verkligen hur ni ska motivera mig! Vem röstar för att nästa del - som kommer handla om porträtt - kommer upp redan imorgon?
 
Jag red Fantasia ute idag. Hon var först seg och långsam (haha) men när hon kommit igång var hon istället lite för pigg, och jag som hade tänkt mig lite dressyrjobb ute i skogen fick chilla lite på den tanken... Hennes humörväxlingar från dag till dag kan verkligen gå en på nerverna alltså, det är inte mycket idé att planera i förväg med den hästen - om man vill ha ett lyckat resultat vill säga! Visst fan kan man ge sig fan på dressyr fastän att hon har en knäppdag, men inte utan att bråka och det känns ju aldrig bra. Är hon inte charmig mitt lilla fuxsto?!

Konsten att fotografera hästar, del 1: Grunder

2013-05-15 @ 16:32:00
Här följer utdrag från mitt projektarbete jag jobbat med under året som handlar om hur man fotograferar hästar.
All text och bild: © Josefine Pehrson 2013 - får absolut inte kopieras


Del 1:
Grunder

Bländare, slutartid och ISO
Bländaren är öppningen på kameran där ljuset släpps in. Det man bestämmer är hur stor denna öppning ska vara. Stor bländare släpper in mycket ljus, liten bländare släpper in lite ljus. Slutaren fungerar som en dörr framför bländaröppningen, man bestämmer hur fort denna dörr ska öppnas och stängas. En lång slutartid gör att mycket ljus hinner komma in. ISO anger ljuskänslighet, värdet ska hållas så lågt som möjligt då högt ISO innebär kornigare bild. Men under dåliga ljusförhålllen är det bättre med en kornig bild än en mörk eller suddig.

Bländaren och slutaren samverkar - ju längre slutartid man har desto mindre bländaröppning behövs för att få en korrekt exponering. För att kontrollera exponeringen har man kamerans ljusmätare till hjälp, den bör stå på 0. Om den går mot + (plus) kommer din bild bli överexponerad, alltså för ljus, och om den går mot - (minus) kommer den bli underexponerad, för mörk.

Bildutsnitt
Zooma hellre ut för mycket än för lite, det är irriterande att upptäcka att man ”klippt” hovarna i en övrigt bra bild. Om man inte vill ha med hela hästen i bild så ser det mest genomtänkt ut om du har med 2/3 av hästens kropp. Klipp strax ovanför knäna eller under magen på hästen (såvida man inte fotograferar porträtt och bara vill ha med huvudet).

Placera aldrig hästen alldeles i mitten av bilden, resultatet blir platt och ointressant. Tittar hästen ut ur bilden åt något håll och inte mot fotografen är detta extra viktigt, ge utrymme i bilden åt det håll den tittar. När man fotograferar ett ekipage från sidan, lämna även då mycket luft i bilden framför nosen på hästen.
Den högra bilden är trevligare att se på tack vare att det finns mycket luft åt det håll hästen tittar


Resten av mitt arbete handlar om hur man fotograferar bl a porträtt, hoppning och i ridhus.
Vill ni läsa mer? Låter det intressant så kommentera!

Hälsning från My

2013-05-15 @ 11:00:00
Hej alla Jossans bloggläsare!Jag heter då My Åkesson och är 14,5 år för er som inte vet det, haha. Vissa känner igen mig efter att ha bloggat med Jossan 2 gånger tidigare, vi båda red och hade egna ponnys på husebacken i ungefär 3 år.
 
Ni som känner till mig vet säkert att jag har haft en c-ponny vid namn Halebop, "Boppan". Hon nu är såld till Husebackens stallägare, Inger och Ingemar. Boppan är också utlånad på foder till Ida och Lisa aka. Misslisibell. Alltså kan ni följa Boppan på misslisibell.se om det skulle vara intressant. Känns oerhört bra att hon står kvar på Husebacken då jag fortfarande rider där. Just nu håller jag på att sätta igång en duktig d-ponny fux som kallas Lissie, som var skadad i ett och ett halvt år. Någon gång i veckan rider jag även den klumpiga nordsvensken Kron som står i stallet.
Gammal bild på mig och Boppan
 Jag och Lissie
 
Annars då... Jag mår väldigt bra och livet rullar på här ute i skogen. Bortsett från stallet tillbringar jag tiden med mina underbara vänner och i skolan som de flesta tonåringar. Alltså kan man säga att jag inte sysslar med något speciellt nu för tiden.

Kämparglöd

2013-05-14 @ 22:30:00
Dra en vild chansning. Möt motgång efter motgång men ge aldrig upp. Viktigast av allt; ta inte åt dig när folk säger att "det där kommer aldrig att gå" - Det kallar jag kämparglöd. Och när man lyckats med sitt mål... då finns det inget i världen som kan stoppa en längre. Lyckas man INTE... då tar nästa chans.

Vad mer finns att säga? Man måste ibland våga ta chanser och risker för att komma någon vart. Det gäller i hästvärlden lika mycket som något annat.

"Ju större motstånd vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom."

Tisdag

2013-05-14 @ 20:50:42
Har verkligen noll inspiration för bloggen men jag måste slänga in ett litet livstecken. Haft en slapp dag hemma med lång sovmorgon. Red Fantasia under eftermiddagen, kort och lätt pass i paddocken. Gick helt okej. Nu har jag tjatat lite mer på My, hennes "gästinlägg" kommer upp imorgon! Väldigt lägligt nu när jag själv inte har så mycket att komma med.

Bästistid och sista plugget

2013-05-13 @ 22:38:29
Var inte i skolan idag, har inget kvar att göra där ju haha. Åkte däremot in till Stenungsund och träffade Malin, det var så längesedan ♥ Malin har varit en utav mina bästa kompisar sen sjunde klass, det är några år nu! Hängde på torget samt hemma hos hennes och snackade massor om gamla och nya händelser. När jag kom hem skrev jag lite på den allra sista inlämningen vi har vad jag vet. Ni anar inte hur skönt det känns! Förutom möjligen ni som också tar studenten nu...
 
Har inte ridit idag, det pissade verkligen regn så jag kände: tack, men nej tack. Hästarna fick gotta sig i gröngräset en stund idag också så de led nog inte lika mycket av regnet, haha.
 
Nu ska jag se på serier och chilla natten lång (en stund åtminstone) för jag ska vara hemma imorgon också, men godnatt på er!
Malin. Jag som fotograferat, det var ett tag sedan dock haha

Diadem #2

2013-05-13 @ 10:07:03
Ytterligare två bilder från fotograferingen förra helgen,

Grönt är gott

2013-05-12 @ 18:51:00
Fantasia fick röra på sig lite i skogen idag, skittade och travade lite. Hon var mest hungrig och blev helt euforisk när hon såg en grön äng, eller en grön grästuss för den delen. Hästarna har ju en väldigt tråkig och liten hage nu, men det är ju inte direkt så hon inte får någon mat haha. Som jag skrev så delde vi av hagen så att de sen kan vänja sig successivt vid gröngräset. Idag till exempel fick hästarna beta en timme i en utav våra andra två hagar. Den "sämsta" av dem. Det gillades verkligen!
- En gammal favoritbild -

Stor HAUL i hästväg, Ullared

2013-05-12 @ 17:58:07

Festlig natt med vänner

2013-05-12 @ 13:54:00
Heeeej ♥ Kom nyss hem från tåget. Hade tänkt filma en video och lägga upp innan jag åkte igår, eller i alla fall skriva något kort här, men jag hann inte så jag gör det lite senare idag istället. Jag har varit i Göteborg med bland andra Isabelle, Hanna och Sara. Sov hos Isabelle och kom som sagt hem precis. Idag blir det en slappisdag, är sjukt trött!
 
Ska gå ut till stallet nu, vi hörs senare.

Nytt

2013-05-11 @ 15:20:48
Här kommer bilder på de flesta icke-hästrelaterade köpen jag gjorde i Ullared igår.
Bild 1& 2: En vit stickad ströja med spets samt en rosa stickad med "öppen" rygg
Bild 3: Hårinpackning, ansiktspeeling, deo och ansiktsmasker
Bild 4: Ögonskuggspalett, sminkborstar, örhängen, armband och mobilfodral
 
Köpte ett par spetsshorts och stumpbyxor också fast dem glömde jag fota. Säkert något mer jag glömt.

Godmorgon

2013-05-11 @ 11:01:00
Kom hem sent igår, därför brydde jag mig inte om att blogga. Vill ni att jag lägger upp vad jag köpte? Det kommer i alla fall en stor HAUL-video på de hästrelaterade inköpen... ;-)
 
Har varit ute hos hästarna precis. Pappa delade av hagen, hagen som de har gått i nu hela vintern är nämligen väldigt stor och det börjar komma upp en massa grönt gräs... som vi stängt dem ute från nu, haha. Så de kommer väl ha väldigt tråkigt i sin lilla hage nu ett tag, men det är bara för att de sen ska kunna vänjas successivt vid det näringsrika gröngräset.

Foppatofflor @ Ullared

2013-05-10 @ 15:13:26

Vilken stil jag har va? Nej men jag har sånt fruktansvärt skoskav efter igår så jag såg detta som enda lösningen, haha

Er önskan är min lag

2013-05-10 @ 15:00:00
"Hej

Ville först bara säga att jag älskar din blogg, du skriver så otroligt intressanta inlägg och tar helt magiska fotografier med :)
Keep up the good work :)
Sen tänkte jag bara fråga en fråga gällande din vän My, hur hon mår och framför allt hur hennes fina ponny Boppan mår? Vore jättekul om hon kunde gästblogga på din blogg någon gång och berätta lite vad hon gör och så nu :)

Med vänlig hälsning, Emma"
 
Denna kommentaren fick jag igår. Vill börja med att säga TACK till dig Emma. My och jag bloggade tillsammans innan jag startade denna bloggen så jag blir inte så förvånad när jag får kommentarer om henne. Det har hänt flera gånger. Vi hade trots allt en del läsare där (inte lika mycket som jag har nu dock) och många hakade väl på här på min blogg.
 
Även om ni inte var med på den tiden vi bloggade ihop så vet ni kanske vem "My-Puff" är i alla fall. She's my sister from another mister ;-) Därför tänkte jag be henne skriva ihop något som jag kan publicera på bloggen, redan i helgen förhoppningsvis.

Göteborg Horse Show 2013

2013-05-10 @ 12:00:00
Blandade klipp från GHS med bl a mig, Josäfin, Amanda och Patricia - enjoy!

Ullared

2013-05-10 @ 09:30:00
Nu kickar vi fredag, mot Ullared! Har föreberett två tidsinställda, sen hörs vi ikväll.

Video nr. 2

2013-05-09 @ 21:33:00
Jag lovade er två filmer från GHS, den ena som blev en slags vlogg har jag lagt upp (har ni inte sett den eller vill se den igen så fnns den här) men den andra har jag varit lite segare med. Idag satte jag mig och klippte ihop den, en blandning av random klipp från GHS typ. Håll koll på bloggen imorgon för då kommer den upp!
 
Fullkomligt älskar stillbilden, haha. Eller vad säger du Amanda?

Dagens ekipage

2013-05-09 @ 15:01:00
 
Min kusin fick rida Fantasia idag (hon har inte ridit mycket alls och är dessutom allergisk).
Hon är lång som tusan men det gick bra ändå, vi skrittade bort till paddocken så fick hon trava lite där.
Hon lyckades rida lätt till slut, en sådan naturbegåvning haha!
 
Jag red inte alls idag men jag gick ju bredvid till paddocken och tillbaka ochså var
jag ju ute och joggade imorse, så motion jag jag allt fått ändå. Känns himla gött!

Lördag nr. 1

2013-05-09 @ 10:27:00
Det känns verkligen som lördag idag... Tre "lördagar" under samma helg, hur najs är inte det? Älskar långhelg!
 
Idag har jag inte så mycket planer, ska bara vara hemma. Åt nyss frukost så när jag smält maten ska jag ut och springa! Vet inte vad som tagit åt mig men jag blev plötsligt väldigt taggad på det, haha. Min kusin kommer hit under dagen så då ska jag umgås med henne också, hon kanske får rida Fantasia lite.
 
Lördag nr. 2 ska jag spendera i Ullared och lördag nr. 3 blir det fest, woohoooo!
 
Ha en bra dag vänner

Header

2013-05-08 @ 21:08:00
Här ser ni headern jag sålde häromdagen, till Alice som precis börjat blogga på HorseWorld.
Jag gör headers för 50-70 kr, vid intresse: mejla fantasias@live.se

Blött och sådär

2013-05-08 @ 20:08:00
Vädet har ju inte varit härligt idag alltså. Red ute i spöregnet iklädd gummistövlar, regnbyxor och fetaste regnjackan ovanpå min vanliga jacka. Regnbyxorna fyllde då ingen funktion så blöt blev jag! 
 
Fantasia var ju bra rolig idag, haha... ALLT var läskigt. Red ute och travade och galopperade på det regnmjuka grusvägarna. Galopperade fram och tilllbaka förbi en mojäng som står bredvid grusvägen - som hon sett tusen gånger men som idag tydligen var läskig, haha - till hon insåg att hon sett den förut och att den inte är läskig ;) Sötponnyn!
 
Som sagt, blött var det. Tog även moppen till tandläkaren i spöregnet förut, trodde jag skulle dö eftersom det var så mycket vatten på vägarna och hänsynslösa "omkörare". Och tänderna, dem var fina trots att jag inte borstade tänderna innan, hehe.

Onsdag

2013-05-08 @ 12:17:49
Ytteligare en kurs i skolan helt klar, hade sista "inlämningen" idag. Såg även att jag fick G på naturkunskapsprovet, haha hur det gick till kan ju gudarna få tala om?! Nu har jag två små inlämningar kvar och sedan är det KLART, allting!
 
Kom hem redan vid halv tolv idag, ska dock in till Stenungsund senare för att gå till tandläkaren (ja, så kul ska jag ha det). Har ju några timmar på mig tills dess, ett ypperligt tillfälle att ta vara på och rida, men när jag kollar ut blir jag inte så sugen... regnet öser ner, tror jag väntar en stund och om det inte slutar får jag väl trotsa det och bli dränkt!

Diadem

2013-05-08 @ 10:00:00
Här kommer lite fler bilder på Diadem, som jag fotograferade i lördags. Lite annan redigering. På första provade jag att redigera bort tyglarna och det blev ju ganska bra, just på den bilden åtminstone. Det hade nästan inte gått att göra det på alla.

U-N-D-E-R-B-A-R-T

2013-05-07 @ 20:01:00
Hej på er! Vädret idag - vad ska man säga ens? Såå jäkla varmt och gött! Tog vara på det och la mig ute på altanen och solade när jag kom hem. Har ridit Fantasia nu på kvällen, premiärturen iklädd t-shirt. Galopperade lite idag, tjoho! Försökte jobba henne lite på grusvägen, hon var lite småjobbig och väldigt stark i början men så är det ibland.
 
Jag har träningsvärk lite här och var idag. Undrade först hur tusan det kunde komma sig! Men som ni vet har jag inte ridit alls mycket på senaste, och hela föra veckan vilade Fantasia, så mitt lilla (det var ju ingenting egentligen) dressyrpass igår gjorde uppenbarligen sitt. Det är vid såna tillfällen man blir påmind om att ridning faktiskt ger något. När man känner träningsverken dyka upp från intet men inser att det är pga första ridpasset på länge.
 
Kommer någon t.ex. en kille - nej jag har inga fördomar alls, inte mer än dem haha - och ifrågasätter ridning som träning, då sätter jag med glädje upp dem på en riktig anti-dressyrhäst och ser hur de känner sig dagen efter ett dressyrpass.
 
 
Bilderna är från ett svettigt ridpass för ca 2 år sedan, gillar dem verkligen!
Klicka för att stänga bilden

Mimmi

2013-05-07 @ 08:30:00
Haha, asså hur söt är hon inte?
 
Godmorgon! Sitter i skolan och väntar på lektion, redigerat dessa bilder lite snabbt och ätit min frukostmacka. Nu ska jag se på någon serie, as usual these mornings. Fortfarande en timma kvar tills jag börjar, haha... Ni får ha en bra tisdag!

Movement

2013-05-06 @ 21:31:20
Fotograferade Mimmi förut, hon fick en ny leksak idag för det är hennes ettårsdag ♥

Ponnyn idag

2013-05-06 @ 20:02:22
Jag red Fantasia på eftermiddagen idag. Skrittade mest, travade i ca 10 min. Fast idag fick hon jobba lite mer, det var i alla fall avsikten... haha, men hon försökte allt bra. Jag red i paddocken och gjorde serpentiner och grejer för att få henne mjuk.
Detta var inte igår! (Eller idag för den delen) Tävling i Ale-Jennylund, november 2011

AWESOME

2013-05-06 @ 19:48:57
Igår var det exakt en månad kvar till studenten, HUR GRYMT?! Helt AWEESOOOOMEEE om ni frågar mig!
 
Idag har jag haft mina två lektioner samt varit en stund i Stenungsund innan jag kom hem. Efter det har jag ridit och fixat med en header-beställning. Nu ska jag duscha, plugga lite grann och bara njuta av att den värsta pluggperioden är över och jag har ynka 3 inlämningar kvar. Såvida jag inte får göra omprov på naturprovet vi hade i torsdags... har aldrig varit med om ett sämre prov! Det var allt annat än jag hade pluggat på, men sånt är livet ibland.
Bild sen i lördags kväll - jag och syster ♥

Classy

2013-05-05 @ 22:00:00
Vilken design är er favorit? Denna dvs Classy, eller Attitude som ni ser i förra inlägget? Jag älskar båda men Attitude känns ett snäpp vassare. Hade jag varit aktiv på tävlingsbanan med en häst hade jag dock velat ha båda två!

Attitude

2013-05-05 @ 21:00:00
Med några få timmar kvar tills Linns kollektion släpps så kommer här bilder som jag fotograferade igår - only at fantasias.blogg.se. Däremot inatt, då dyker bilderna upp på horsemeup.se där ni kommer kunna köpa dessa otroligt fina schabraken och huvorna.
 
Först ut - Attitude

Gårdagens fotografering

2013-05-05 @ 18:02:00
...var inte så lätt som man kan tro! Det är mycket som ska stämma - förutom kamerainställningarna så är det bakgrunden, vinkeln, skärpedjupet, hästens "pose" och sist men inte minst (eftersom detta är just produktbilder) att utrustningen ska sitta bra. Diadem var verkligen tacksam att fotografera - tills hon blev uttråkad (en gång fullständigt förbannad) och inte ville stå still längre. Ett sto med temperament kan man väl säga! Men hennes öron var spetsade framåt exakt hela tiden, det om något underlättar ju när man fotograferar hästar. Att få henne att titta åt det håll vi ville var lite svårare, men det löste Linn genom att spela upp hästgnäggningar från en app på telefonen, haha.
Några av de mindre lyckade bilderna när Diadem inte ville stå still och/eller blundade ;)

Design by LO

2013-05-05 @ 13:22:00
Godmorgon! Sov till tolv nästan och sen dess har jag fixat bilder och ätit frukost. Ska fortsätta med bilderna nu och få skickat över dem till Linn. Bjuder på en av bilderna:
Fina Diadem i Sparkle Collection "Attitude"

When the whole world smile, you don't

2013-05-04 @ 16:00:00
#seriousface (självporträtt från februari)

Lyckad fotografering!

2013-05-04 @ 14:40:15
Som de flesta räknat ut så har jag fotograferat Design by LO idag. Alltså produktbilder för Linns egendesignade tävlingsset. Min kompis Sandras häst var modell, hon är hur fin som helst! Det har verkligen varit perfekt fotoväder också! Ska fixa alla bilder imorgon, ska snart iväg igen. (Skulle egentligen inte ens kommit hem emellan men det blev så ändå)

Påväg

2013-05-04 @ 10:35:32

Inte varje dag man sitter med när Linn Olsson övningskör! Vi är påväg till min kompis Sandra/hennes häst som är modell för Design by LO. Fotoväskan är fullproppad!

Planer

2013-05-03 @ 21:38:16
Tog en lite senare kvällsritt idag på 50 min. Framskrittning 20 min + 10 min trav + 20 min avskrittning för att vara exakt. Om en vecka är vi nog igång som vanligt och då ska jag planera in lite träning och kanske tävling, är så taggad!
 
Imorgon får hon vila igen eftersom jag inte är hemma på hela dagen. Åker iväg på morgonen och när jag är klar med det som ska göras så åker jag direkt till Stora Höga. På kvällen blir det utgång med bl a min syster. Kommer alltså inte kunna blogga något imorgon förutom på morgonen eller från mobilen så att ni vet :) Puss på er! ♥

Roligt uppdrag

2013-05-03 @ 17:02:00
Som jag nämnt ska jag iväg på ett roligt uppdrag imorgon. Kameran ska med och jag hoppas på bra fotoväder! Det riskerar att bli regn men sålänge det inte öser ner oavbrutet ska det väl fungera ändå. Blir så himla smickrad när jag får såna här chanser, så grymt kul också! Ni får ta del av det imorgon när jag är hemma igen, om inte direkt via instagram eller mobilblogg.
 
För övrigt känns det lite segt med bloggandet just nu. Ni är trogna läsare som håller er kvar, men alla dem där extra har inte tittat in på ett tag. Kommentarsfälten är oftast tomma och jag förstår er. Men jag kämpar på för att få det att rulla!
 
Vad tycker DU får fantasias.blogg.se att rulla extra stilfullt? Vad vill DU läsa om?

Balen närmar sig

2013-05-02 @ 21:08:49
Godkväll! Är nyss hemkommen, åkte nämligen in till Göteborg efter skolan och mötte upp mamma för att titta på skor till min bal. Känns som jag provade alla som fanns och det slutade med att jag köpte dem jag provade typ först, haha. Nu närmar det sig verkligen! I helgen ska det expremienteras med håret och sen ska det köpas lite nytt smink och ev. smycken. Min bal är den 3:e juni, två dagar innan studenten, ska bli sååå himla roligt! Ungefär såhär taggad:
 
Har precis varit ute och fixat åt hästarna, nu ska jag bara duscha och sen gå och lägga mig. Hann alltså inte rida idag.

Foderhäst

2013-05-02 @ 10:00:00
När jag funderar på framtida eventuella hästar och sådär, så funderar jag också på foderhäst. Alltså inte på om jag ska skaffa foderhäst utan på om jag hade "klarat av" att ha en foderhäst. Låter kanske konstigt eftersom jag klarar av att ha en egen häst... men det är just det. Egen.
 
Jag har en egen häst nu, jag bestämmer själv hur hon rids, hur hon tas omhand och vad för utrustning hon ska ha. Även om någon annan rider henne så bestämmer jag t ex vilket bett som ska användas. Jag äger Fantasia och jag känner henne bäst. Skulle någon ha henne på foder skulle jag definitivt vara där och bestämma och peta. Inte för att vara jobbig utan för att jag bryr mig om min häst och vill hennes bästa. Så är det väl för alla.
 
Lämnar man ut sin häst så SKA man få vara med och bestämma om man vill, tycker jag. Oavsett om det gäller att hästen bara får ridas lungt, att den ska ha täcke vid dåligt väder eller att den ska ridas på tränsbett och inget annat.
 
Jag hade nog inte klarat av att själv vara en fodervärd, särskilt inte åt någon som mig! För jag älskar ju att kunna bestämma själv, det hade inte gått ihop med en ägare som är precis likadan. Hade ägaren varit annorlunda hade det kanske fungerat, om personen "lämnat över" allt till mig eller bara var öppen för alla mina åsikter om hästar.
 
Jag tycker som sagt att en hästägare absolut ska få vara med och bestämma, men jag hade nog inte själv kunnat vara en fodervärd. Jag trivs så bra med att ha en helt egen häst.
 
Vad är era erfarenheter av foderhästar? Hur mycket tycker ni att ägaren har rätt att bestämma?
Förresten, lite komiskt i detta sammanhanget är ju att vi faktiskt är fodervärdar åt Udd... Men det är en annan sak, han är ingen häst jag rider på eller så. Sen var ju Udd en nödlösning också, vi hade hellre haft en inackorderad i stallet.

Onsdag kväll

2013-05-01 @ 22:01:52
Hej! Nu har jag nötat in både det ena och det andra om Energi tills provet imorgon. Skönt att bara krypa ner i sängen med datorn, det är nu jag antingen bloggar för fullt eller ser på serier. Det lutar mot serier idag, har inget att skriva om.
 
Jo, jag red Fantasia förut. Skrittade i 30 min i sällskap av mamma och syster.
Måste verkligen ha nya bilder på oss nu! Ska fråga om någon kan fotografera till helgen.

1 maj

2013-05-01 @ 16:14:07
Igår var det valborg och jag kan tänka mig hur de flesta firade det! Inte jag dock, jag satt hemma och såg på serier hela kvällen. Gick och la mig hyfsat tidigt också. Så går det när ens kompisar har pojkvän eller jobb, haha.
 
Har det inte så party här hemma idag heller, pluggar naturkunskap. Har nästan gjort klart mitt expo-arbete också. Snart är det matdags för både mig och hästarna, efter det ska jag rida. Som jag skrev igår så ska jag antagligen bara skritta.
 
Ser fram emot helgen - förhoppningsvis utgång och på lördag förmiddag har jag ett väldigt roligt "uppdrag".
- Ja, det går ju att ha roligare!