Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Onajs dygn

2014-03-31 @ 21:45:57
Tänk er en (förkyld såklart) söndagskväll (igår) (söndagskvällar är det alltid svårast att somna). Lägg till ångest över att alarmet står på 05:15 och att man dessutom förlorat en timme pga sommartiden. Slutligen addera hosta som håller dig vaken. Resultat: 2 timmars sömn, 3 på sin absoluta höjd! 
 
Förstår ni känslan? - Onajs. Vaknade och mådde skit, förutom förkylningen hade jag ont i magen och alltså en helvetes sömnbrist. Så inget jobb idag heller utan ett läkarbesök i ottan och sen sömn slapp hela dagen. Och väldigt mycket datorspel. Och väldigt lite bloggande. Nu ska det bli ändring på detta med bloggen. Mer tankar och åsikter, mindre sjukdom.

Alltid värst på natten

2014-03-30 @ 19:07:09
En liten uppdatering på bloggen kanske hade varit något? Ja men det tycker jag! Inte för att jag har något intressant att berätta om. Nä, inte idag heller. Är fortfarande inte frisk och det suger för imorgon måste jag jobba, har ju vart hemma en hel vecka. Ska tydligen jobba 06.30-16.00, helvetestid med andra ord. Tackar för den. Hoppas jag överlever och inte dör av hosta. Eller av nästäppa och halsont när jag stiger upp mitt i natten (på morgonen). Vilket jag nästan gjorde idag. Mmm, härligt var det...
 
Det är fan alltid värst på kväll & morgon när man är förskyld! Halsontet har en tendens att försvinna helt och hållet dagtid för att återkomma när man ska sova. Samma med nästäppan, finns inget värre än att vakna upp så...
 
Dagens sjukdomsinlägg avklarat, åhhh så bra va! Nu är ni allt lättade va. Nej men seriöst... blir jag inte frisk snart kanske jag borde ändra inriktning på bloggen haha.

Vädret?!

2014-03-29 @ 16:09:24
Hur varmt är det inte ute?! Här hemma har det solats i bikini. Fast det gäller inte mig, jag har suttit och hostat framför datorn istället, med öppet fönster dock... haha. Kan vi dra ut på min förskylning liiite mer eller? :-) Nu när halsen är bra så hostar jag varannan minut istället. Och nyser två-tre gånger i kvarten. För att inte tala om att man vaknar upp på morgonen med andnöd pga igentäppt näsa. Finns det något bättre liksom? (Ja, det gör det) (t ex detta vädret)
 
Fantasia låg ner så gulligt i hagen förut, hästarna njuter nog också av värmen. Kanske borde tagit av täcket idag... fast med tanke på hur lerig hagen är så njaa. Hon får klara sig trots värmen, hon har bara ett regntäcke utan något foder alls. Ska gå ut till stallet och fixa snart nu. Oklart om jag rider, måste bli frisk! Men å andra sidan har jag ju inte blivit friskare av att sitta still heller.
Härliga grönska!

Då var det fredag

2014-03-28 @ 18:53:41
Mår mycket bättre idag, det är mest snuvan som är till besvär (har ju blivit bekant med detta att snor aldrig tar slut, det är ju lite smått irriterande) Ikväll ska jag vara hemma, se på Let's Dance. Spela sims, hehe.. Ladda upp inför nästa vecka som startar upp med en väldigt tidig och lång arbetsdag på måndag. Har ett vikariat på ett och samma ställe, som började förra veckan, fram till sista april. Det känns skönt! En månad säkrad liksom, annars kan man ju få hoppa runt rätt mycket. Hoppas bara att jag kan stå ut med dessa underbara små barn i en hel månad till ;-) 
 
Red ut en kort sväng nu på eftermiddagen. Det gick bra, idag försökte varken den läskiga kärran från igår eller en soppåse som låg i ett dike äta upp Fantasia. Men läääskiga var dem. Skrittade och tog en liten trav.

Promenad

2014-03-27 @ 18:09:56
Hemma för fjärde dagen, har sjukanmält mig även imorgon. Jo men det rullar på...
 
Var ute på en kort promenad med Fantasia idag för att dämpa ångesten över att hon stått still i 6 dagar. Det var lugnt och fridfullt... förutom när vi gick förbi en kärra som stod parkerad, så töntigt rädd har jag aldrig sett Fantasia! Haha, herregud, hon trippade omkring mig som en vilde. Nästa gång vi gick förbi var det ingen reaktion. Jätteroligt beteende hon får när hon vilat flera dagar.
 
Nu ska ni få skåda den vackraste bilden hittils i denna blogg.

Vänner och Sims

2014-03-26 @ 10:40:40
Det går segt med bloggandet som ni märker. Men jag är hemma och sjuk för tredje dagen och vad jag gjort dessa dagar kan sammanfattas såhär: kollat på Vänner, spelat sims och inte ridit. Inte så mycket ideér till bloggen med andra ord. Sims, det är något som funkar bra när man är sjuk. Lagom ansträngande, bra tidsfördriv och ganska kul haha. Gillar inte så mycket att spela dock men att bygga är sjukt kul! Just nu är jag insnöad på att bygga stall (har sims 3 husdjur). Är det för mycket nördvarning..?
 
Vad brukar ni göra när ni är sjuka, haha?

Boppan & Embla

2014-03-25 @ 12:11:21
En aning försenade bilder men whatever,

Sjuk

2014-03-24 @ 14:02:00
Fick sjukanmäla mig från jobbet idag, mår ganska kasst. Har dessutom stirrat på detta inlägget i timmar, medan jag kollat på Vänner, för jag vet inte vad jag ska skriva. Jomen att jag är sjuk och hemma och gör sånt man brukar göra när man är sjuk, why not. Nu vet ni det!
 
Tror inte jag orkar rida idag heller. Detta blir fjärde vilodagen på raken... måste rida imorgon, annars får jag ångest!

20-årsfirande

2014-03-23 @ 10:00:38
Det blev alltså så att jag drog iväg och firade min kompis (som ni kanske märkt - spam på instagram & vine haha). Lätt värt, trots halsont och snuva senare på natten. Träffade saknade vänner och åt och drack så gott!

Blogkeen kan ju gå och dö

2014-03-22 @ 14:16:00
Dem som endast följer min blogg via Blogkeen tror väl att jag gått och dött. Mina inlägg har nämligen slutat dyka upp där? Säkert samma med bloglovin också då. Kan inte förstå varför, har inte pillat på några blogginställningar överhuvudtaget... så vad tusan kan detta bero på?
 
Vet inte hur jag ska göra idag. Jag är ju inte helt på topp men en kompis som fyller 20 ska ha middag idag. Lite ipren/alvedon kanske gör susen? Eller frisk luft? (Ska ut och fixa stallet nu). Är inte så taggad på ännu en hemmakväll nämligen, träffar hellre mina saknade vänner!

Veterinärbesöket

2014-03-21 @ 18:51:26
Idag har Fantasia blivit vaccinerad så nu är det ur världen för detta året, härligt! Pratade även om tänderna och maten. Lotta (vår supertrevliga veterinär) kollade på tanden som hon upptäckte var lite lös senast. Trodde ärligt talat inte att det skulle gå när Fantasia inte var drogad... Men Lotta lyckades öppna munnen, ta tag i tungan och känna på tanden medan hon stod i transporten. Tvek på att jag/vi kommer klara det dock, haha. I alla fall, tanden var inte lösare än sist.
 
Vi berättade om hur hon ätit det senaste och att vi reagerat på det särskilt efter att vi var där senast. Men vi kom fram till att det inte är någon fara just nu. Hon är ju inte extremt mager, och hon äter ju hö även om hon inte äter så mycket man tycker att hon borde. Det kan ju vara så att det finns mycket grönt ute att äta. Jag ska börja måtta henne runt magen för att hålla bättre koll på om hon magrar mer. Har hon inte blivit bättre i hullet i mitten av maj ska vi höra oss igen, eller om hon börjar äta ännu sämre.
 
Fantasia får både lusern och matolja utöver det vanliga fodret nu. Det är tydligen många hästar som inte gillar smaken av lusern, men det gör Fantasia som tur är. Det ska vara väldigt nyttigt och bra för att hålla hullet etc. Hon har fått det i en vecka nu, en liten mängd. Kommer öka successivt, lite mer om dagen tror jag allt hon kan ha. Matolja har hon fått ett bra tag och även förra året, hon får lite mer nu bara. Allt för att bygga fett (eller vad man nu säger) på damen.

En tidsfråga

2014-03-21 @ 10:06:38
10 arbetsdagar med barn räckte för att immunförsvaret skulle ge efter. Vaknade upp snuvig och med ont i halsen och huvudet. Haha, det var bara en tidsfråga när jag skulle bli sjuk. Första året man jobbar med barn brukar bli rätt välfyllt med sjukdomar har jag hört... Hoppas jag blir frisk tills på måndag. Eller allra helst nu på en gång, tänkte möta upp Hanna och Malin på torget en sväng och imorgon firar vi en kompis som fyller 20... Men jag får se vad jag orkar med.
 
Hade inget jobb bokat idag, för i eftermiddag ska jag och pappa åka till veterinären med Fantasia för vaccinering.

Lös i paddocken

2014-03-20 @ 20:20:00
Hade inga planer alls för Fantasia idag men det blev himla bra ändå. Började skritta ut barbacka, mötte Ida & Boppan och red med dem till Husebacken. Där tog jag av Fantasia grejorna och släppte henne lös i paddocken. Lånade ett longeringspö och gjorde kommunikationsövningar. Fast till en början fick hon bara springa runt och hon var smått ovillig/sur. När jag jobbat med henne en stund från marken var hon hur härlig som helst. Inte riktigt som det var "förr" när vi tränade mycket på detta sättet, men tillräckligt för att göra mig lycklig. Hon var jättebra med det långa spöt, följde mig fint och var glad. Avslutade direkt jag kände att hon började bli uttråkad, för då går det aldrig som man önskar haha.
 
Filmade några korta sekvenser i början när hon sprang löst (eller ja, hon var lös hela tiden men ni fattar), inget att hänga i julgranen kanske... men något att lägga upp på bloggen, självklart ;-) Fick med det lilla bakutsprånget som Fantasia gjorde, haha.
 

Gårdagens ridpass

2014-03-20 @ 13:11:56
Hej! Sitter på rast, jobbar till 4 idag. Ikväll ska jag rida, fastän jag är svintrött redan nu, för imorgon får Fantasia vila. Ska åka till veterinären för vaccinering och även prata om tänderna och maten igen. 

Igår red jag dressyr i paddocken. Hon var svårjobbad i munnen trots eggbett och remont som hon gått bäst på den senaste tiden. Hade även snodden fast löst. Jobbade mycket på att forma och böja, det blev lite motigt när hon va sån på bettet. Jag kom på mig själv att spänna vänstra axeln hela tiden när vänstersidan blev ytter. Men annars så gick det bra, även fast hon inte mjuknade så mycket som önskat.

Inte lika sorgligt men frustrerande som sjutton

2014-03-19 @ 21:10:00
Såg precis säsongsavslutningen på Pretty Little Liars. (Varning för spoilers igen!)
Först blev jag osäker på om det faktiskt kunde vara slut-slutet, alltså slutet på hela serien... Hahaha, hur tänkte jag?! För givetvis kommer det mer. Och givetvis avslutar de på ett sätt som får en att vilja bli nergrävd likt Alison och hennes mamma. Eller skjuten som Ezra. För säsong 5 kommer i OKTOBER nej juni okej det var inte lika farligt... Amerika och deras jävla sätt att skriva datum (6/10/2014). Men alltså seriöst, hur länge kan de dra ut på denna serien?
 
Man undrar ju hur väl serien är planerad från första början... de kan väl inte planera för mycket och filma allt och lite till i början bara i fall att serien blir omtyckt så att de drar ut på den för att tjäna pengar så att de behöver de allra första scenerna från serien fast med ännu mer avslöjanden bara för att få serien att fortgå? (Förståeligt om ni inte hängde med på den) (Är sjukt trött okej haha) I alla fall, känns lite krystat när man går tillbaka till första avsnittet på första säsongen och klämmer in ännu fler händelser där för att försöka få saker och ting att verka rimliga (vilket de ändå inte gör). Hur jäkla mycket hann Allison med den där natten hon försvann haha? Sen undrar jag också... hur fan kom Noel in i bilden igen?
 
Nej nu ska jag gå och lägga mig tror jag. Vet inte ens vad det är jag skriver längre, haha. Godnatt!

SÅ SORGLIGT

2014-03-19 @ 15:13:24
Jobbade 6.30-14 även idag, skönt att vara hemma tidigt! Imorgon börjar jag halv 8, så en hel timmas sovmorgon! Har precis ätit och ska pallra mig ut blåsten och rida. Regnar gör det också från och till så det blir regnbyxor på. 
 
Såg ni Teen Wolf igår? (Varning för spoilers) Så sorgligt... fast satt mest som ett fån och vägrade tro att det var sant. Tydligen ville Crystal Reed lämna serien. Därav en hjärtskärande scen där hon dog i Scotts armar efter att hon sagt att hon älskar honom... R.I.P ALLISON. Väntade på att hon skulle återuppstå men det kommer nog icke att hända... men ingen kan klandra mig för att tro det, jag menar; karaktärer i såna här övernaturliga serier har en tendens att återuppstå ;-)

Älskar teknologin

2014-03-18 @ 17:27:00
...förutom när det inte funkar ;-) Vi har två Wi-Fi hemma (fråga inte varför) och inget av dem har funkat idag. Finns det något mer irriterande?
 
Alarmet stod på 05:20 idag. Jobbade tidigt pass idag, började 06.30. Har typ aldrig någonsin gått upp så tidigt till vardags. Gött på ett sätt, slutade redan kl. 2. Men oj vad trött jag är nu. Det har varit en helvetes dag, haha. Verkade som de flesta barnen vaknat på fel sida... Aldrig har en rast känts så välbehövlig som idag! Kom hem och la mig i soffan direkt, slötittade på TV och bara vilade. Dels därför att internet var nere så jag inte hade något att göra men ändå ;-) Så utmattad! Med regnet som en annan bidragande faktor uteslöt jag ridning idag. 
 
Nu har jag fixat stallet och tagit in hästarna. Och bloggat heeela detta inlägget från mobilen. Guldstjärna till mig. Men det blir ingen guldstjärna till mobilnätet, har knappt täckning i mitt eget hem haha.
 

Detta pappret sitter uppe inne på toaletten på jobbet, haha

Never give it up, going all the way

2014-03-18 @ 11:00:00
 
Det där var de allra sista bilderna! Lovar ;-)
 
...som sagt, till sommaren har jag haft Fantasia i 6 år. 6 jävla år haha. Det är nästan en tredjedel av min existens. Vem var jag ens när hon blev min? - En liten skit på 13 bast som drömde om en egen häst att tävla på. Den drömmen kom ur balans gång på gång tack vare denna underbara personlighet, haha. Det går inte att räkna hur många gånger jag känt prestationsångest, frustration, ILSKA eller hur många gånger jag känt mig otillräcklig som ryttare. Haha, det är nästan skrattretande, för hur mycket glädje och KÄRLEK har inte denna ponnyn gett mig?! Nu är tävlingsdrömmen både krossad/nerlagd sedan lääänge (är ju dessutom gammal numera). Men när jag var 15 år önskade jag kanske att Fantasia var lika duktig som alla rosettplockare på tävlingarna... Det får jag väl erkänna, haha! Det var inte allt för roligt att bli utesluten på varannan tävling. Men vad är livet utan motgångar? Efter några år lärde jag mig uppskatta Fantasia på ett helt annat sätt. För att hon är just HON. För att hon INTE var en utav mängden rosettplockare. För att hon med bara med sin existens förgyller mina dagar. För att hon har en speciell plats i mitt hjärta som ingen annan någonsin kommer fylla.

8 år sedan

2014-03-17 @ 19:17:06
Idag när jag red ut så mötte vi Johanna och Kron, skrittade en liten bit med dem. Travade lite smått innan och efter också. Johanna har jag inte pratat med på typ 8 år kom vi fram till... haha. Vi red ihop på den tiden jag red Heli på Husebacken! Hon red en fjording som stod där då. Asså herregud, har man blivit gammal eller? 8 år sedan?! Tiden går snabbt, till sommaren har jag haft Fantasia i 6 år. Johanna ska rida Kron nu, så jag kanske får lite ridsällskap ibland. Alltid trevligt!
 
Jaa... typ på denna tiden! Fast detta var nog i början jag red Heli (tror jag) så nästan i alla fall...
En utav få hästbilder jag har från 2006. Jag gick i... femman? Hahaha herregud

Time is on our side, yeah we´re still alive

2014-03-17 @ 15:00:00

Money money money

2014-03-17 @ 10:00:00
Idag jobbar jag 9-17 igen (alltså är detta tidsinställt). Jobba jobba jobba. Skrik, gråt, kladd, lyft, blöjor och annat slit, haha. Det känns hårt ibland men jag är ju fortfarande väldigt ny så det ger väl med sig! Ser bara pengar framför mig, haha.
 
Fattar ni vilken känsla det kommer vara för mig nästa månad när jag får ut en ordentlig LÖN för första gången?! Som det sett ut och kommer se ut i några veckor, förmodligen, jobbar jag typ 80%. Så ja, det blir väldigt mycket mer lön jämfört mot sommarjobbslöner och andra småpengar jag jobbat ihop i livet. Ahh shit, kommer va så lycklig. Och kommer kunna spendera och spara och göra rätt för mig här i världen ;-)
 
Påtal om pengar. Låten som nästan vann (alltså kom 2:a) Melodifestivalen, den är himla go ändå. Speciellt texten haha.
 
 
I'm busy, busy, busy
Doing nothin' at all
I'm stressin' over nothing
Don't bother to call
 
Don't wanna work, work, work
I wanna make money while I sleep

Hands up in the air, just like we don´t care

2014-03-16 @ 19:05:30
Ännu fler bilder från förra lördagen. Det finns bara nåååågra få kvar, sen är det slut haha.
 
Idag har jag ätit pizza till frukost och degat som fan en stund. Sen har jag ridit, skrittade en kort sväng. Note to self: Rid inte dressyr/trava/galoppera barbacka ett ridpass om du inte ridit barbacka på ett tag. Det resulterar i väldigt ont i ändan. Det märkte jag när jag satt upp idag (med sadel dock), aj aj. Träningsvärk blandat med bara... ont haha.

Oförglömligt

2014-03-16 @ 13:36:08
Gårdagskvällen, finner inga ord haha. Drog till Valand i Göteborg med Hanna och Emily. Där dansade vi hela natten lååång. Samt spanade på en snygging från Let's Dance som var där, som alla mina kompisar trodde var Calle fastän att det var Alexander... Fråga inte, jag vet inte vart vi/dem hade ögonen. Vi levde alltså i förnekelse hela kvällen och var sura (läs: avundsjuka) på Hanna för att hon dansade/"dansade" med "Calle". Haha, Hanna lyckas alltid hon ;-) Det blev en lyckad kväll, och vi kom hem alldeles för sent och har sovit alldeles för lite. Gött är det. Nu ska jag försöka återhämta mig så att jag orkar jobba imorgon.
Tror vi förgyllde vaktens kväll genom att be honom fota oss, han såg så glad ut så. Hanna, Emily, Samira, jag, Jenny + random killar. (Kände inget behov att att visa upp mitt nylle på denna fruktansvärda bild dock, haha)

Lördag

2014-03-15 @ 18:12:22
Embla fick förhinder och kunde inte rida Fantasia idag, så jag gjorde det när jag kom hem från Torp. Red ett kort pass i paddocken barbacka. Det gick bra! Nu har vi precis varit hos en annan bonde här i närheten och köpt två olika höbalar. Ska testa och se om Fantasia äter bättre av det, för i så fall är hon ju bara kräsen. Nu har jag lite bråttom, ska slänga i mig mat och sen duscha och fixa mig. Ikväll blir det troligtvis utgång med Hanna och Emily! :-)

Embla & Fantasia

2014-03-15 @ 10:51:40
Embla och Fantasia förra helgen när vi bytte hästar
 
Hon ska få rida Fantasia idag också, hon ville gärna träna på ett dressyrprogram. Så varför inte, det är inget Fantasia får göra ofta (ca aldrig) haha. Jag själv ska åka till Torp med syrran nu, så blir borta ett par timmar. Tjao!

Working 9 to 5

2014-03-14 @ 17:55:24
Hej! Jobbade 9-17 även idag. Denna veckan har jag jobbat 4 utav 5 dagar och gud så sleeteeen jag är. Och ute regnar det, så himla trist. Inte så jag känner för att ta en ridtur. Men får tvinga mig ut och fixa stallet. Ska blötlägga lusernpellets som pappa köpte idag, så ska Fantasia få smaka ikväll.
 
Det verkar bli en lugn kväll idag med pizza, Let's Dance och lite pill med bloggen och bilder. Är inte så pigg på att hitta på något annat faktiskt. Elin, min kusin, kommer hit och chillar med mig och syrran.

Together we can take the fight, it's just the way we live our lives

2014-03-13 @ 19:52:45
 
Godkväll! Fantasia fick vila idag ja. Det blev inget Granngården dock, mamma tänkte åkt dit men så stängde det så tidigt som kl 17. Hon ska nog åka dit imorgon och köpa Lusern. Tycker det verkar bra efter vad jag läst och hört, så jag ska absolut testa.
 
Nu ska jag se på Pretty Little Liars och soooova. Svårt att hinna med alla tv-serier nu (haha), fick bli Teen Wolf igår.

Rast

2014-03-13 @ 12:07:00
Hej! Det blev jobb idag med, nu har jag rast dock. Har mindre barn idag, vad har jag gett mig in på haha. 
 
Idag får nog Fantasia vila. Jag och mamma pratade om att åka till Granngården men vi får se. I vilket fall lär jag vara trött när jag kommer hem! Får vila upp mig inför imorn, jobb igen.

Läget är som såhär

2014-03-12 @ 20:54:00
Ni har blivit så bra på att kommentera igen, det gör mig så taggad och glaaaad! Är särskilt tacksam för alla tips och tankar på Fantasia och maten. Vi ska först och främst prata med veterinären som kollade tänderna på henne, vid närmare eftertanke tror vi kanske att det är efter det som hon äter så dåligt. Sen ska vi ändå dit (till veterinärstationen) nästa vecka för Fantasia ska vaccineras.
 
Förresten, nämde ju häromveckan att jag hittat en pay and jump men jag väntar nog ett tag till. Vill få lite klarhet i detta först. Det var pay and jumpen i Sotenäs den 22:a som jag blev lite sugen på (och alltså inte den i Uddevalla till helgen som någon undrade) men får hålla utkik efter någon lite senare framöver :-)
 
Okej så idag red jag ett kort dressyrpass i paddocken. Det gick väldigt bra tycker jag. Hon skummade något otroligt i munnen, hann knappt börja jobba henne haha. Fick publik idag också, av en tjej som bor hos Inger och Ingemar ibland. Så gullig! 

Lusern?

2014-03-12 @ 13:00:00
» Behöver fler tips så läs inlägget jag skrev igår « 
 
Fick tipset att ge Fantasia lusern. Har inte haft någon koll på vad det egentligen är så jag googlade lite såklart. Proteintillskott, så långt är jag med. Grovfoder, jasså? Hittade tre olika sorters lusern på Granngården, där vi brukar köpa foder. Lusern i pelletsform, lusern "hackad strå" och någon mix. Såhär står det om de olika sorterna:
 
Lusern Pellets - Grovfoderbaserat varmlufttorkat proteintillskott
Lusern Hackad Strå - En varmlufttorkad lusern som har den naturliga grovfoderstrukturen bevarad. Passar till alla typer av hästar som har behov av extra protein.
Lusern Mix - En kombination av varmlufttorkad lusern, gräshö, melass och vegetabilisk olja. Hög fiberhalt.
 
Asså sånt här sig mig ingenting. Kan verkligen ingenting förutom det nödvändigaste om foder och fodertillskott... Någon av er som ger era hästar lusern och kan säga mig exakt vad det är för något och vad det är bra för?
 
   

Onsdag

2014-03-12 @ 09:00:00
Embla & Boppan i söndags...
...också Embla & Fantasia
 
Kommer komma ännu fler bilder från helgen, när jag har tid att redigera. Idag jobbar jag igen, på en ny förskola. Spännande spännande... (och läskigt). Slutar kvart i 5... så vi får se hur pigg jag är på att rida ikväll! Hoppas på fint väder i alla fall.

Dåligt aptit

2014-03-11 @ 19:55:01
Börjar bli lite orolig för Fantasia. Hon äter väldigt dåligt av höt numera. Och nu snackar vi en ordentlig skillnad bara mot förra året. I alla år (inkl. förra) har hon gått på ungefär 7 kg hö om dagen. Vågar inte ens gissa på vad det ligger på nu... det kan inte va många kilo. Havren och pelletsen äter hon alltid upp.
 
Till frukosten i boxen får hon väldigt lite eller inget hö eftersom de tas ut såpass snart efteråt (på helgen ser det annorlunda ut), och det ligger nästan alltid kvar hö från kvällen innan. När jag tar ut dem får dem med sig hö ut i hagen, då brukar hon dock ställa sig och äta. Men det är ju jättesvårt att veta hur mycket hon får i sig när man inte är hemma och kan studera dem, man vet ju inte hur mycket av maten Linus tar.
 
Lunchen har varit problematiskt sedan jag slutade gå hemma och drälla, vi måste använda lunchhagen igen och herr lillhästen Linus är expert på att ta sig under/igenom alla staket. Vi tror att vi har löst det med bommar under öppningtråden, men frågan är om Fantasia nu förstått att hon faktiskt får kliva över bommarna (som bildar ett lågt hinder) för att komma in där när tråden släppt. Linus tar sig glatt in med ett hopp, men han gör ju också allting som han inte "kan" eller får, haha... Hur som helst, jag har ingen aning om hur mycket Fantasia får i sig till lunch.
 
På eftermiddagen när jag tar in hästarna får dem hö inne och medan Linus glufsar i sig sin tuss så rör inte Fantasia sitt. Det ligger alltid kvar en stor hög när mamma kvällsfodrar. För att inte tala om hur mycket som då ligger kvar på morgonen när de ska ut igen. Ja, ni fattar. Hon lämnar inte allt, men mycket.
 
Jag får fortsätta fundera och försöka komma på någon åtgärd. Ni kanske kan hjälpa mig? 
Tänderna kan strykas från listan i alla fall, dem kollade vi ju upp alldeles nyss. Och något forderbyte har vi inte gjort.
Sist hon magrade såhär var vinter/våren 2012, då berodde det antagligen på tänderna fast jag minns inte att hon lämnade mat.

Vårkänslor

2014-03-11 @ 19:13:45
Hej! Himla sent det blev plötligt? Kom precis in från stallet. Kom hem halv fem och skyndade ut för att rida ihop med My. Hon red Kron och vi tog en sväng till Holmestad. Det var hur härligt som helst! Vädret har varit underbart idag, fast det är fruktansvärt kallt på morgonen och kvällen. Men vårkänslorna är definitivt här, Fantasia var pigg och glad. 
 
Ett under att hon är såpass pigg. Hon har ätit så dåligt på senaste... håller på med ett inlägg där jag förklarar allting kring det, ni kanske har tips. Vet inte riktigt vad jag ska göra.

Jag och Boppan

2014-03-11 @ 10:00:00
 
Blev inga bättre bilder på mig och Boppan, men det gör inget - för ni ser ju? Katastrof, haha! Som jag skrev så bråkade hon bara med mig; hon var nochalant mot alla hjälper och gick med huvudet bland molnen. Just då kändes hon jävligare än Fantasia, haha (då är det illa!). Nejmen det varken kändes eller såg vackert ut.

Ni vet...

2014-03-10 @ 20:38:00
När man redigerar bilder från ett ridpass och får ut 10 bilder utav 400? Det hände faktiskt INTE denna gången, med bilderna från i lördags. Det blev sjuuuukt många bra bilder, får rensa bort massa "helt okej" bilder för att inte tråka ut er allt för mycket! Duktig mamma, alla tusentals bilder hon fotograferat på oss genom åren... hon lär sig ;-)
    
 
Kan inte se mig mätt på henne. Min ponny. Min bästa vän. Fantasia. 

Måndag

2014-03-10 @ 18:40:06
Tre från i lördags
 
Hejsan hoppsan, godkväll! Blev inringd till samma förskola idag igen så jag har jobbat hela dagen. Nu har jag precis fixat i stallet och tagit in hästarna. Fantasia får vila idag medan jag fortsätter redigera bilder och planera lite. Plötsligt är det mycket att göra för mig haha. Eductus/jobb, hästar, blogg, bloggdesigner... Hehe

Fler dressyrbilder

2014-03-10 @ 09:00:00
 

This is what we do, this is what we say

2014-03-09 @ 21:20:00
Detta måste vara några av favoriterna bland alla bilder mamma fotade igår ♥ Hur härliga?
 
Nu ska jag se klart Vampire Dairies från i fredags och sedan sova så får jag se om det blir jobb eller Eductus imorgon. Godnatt!

Hoppas detta ger svar på det ni undrar

2014-03-09 @ 19:17:48
Det är ett himla frågande om Boppan varje gång jag lägger upp bilder på/nämner henne. Tar det en gång för alla:
- Ja, det är samma Boppan som Lisa "Misslisibell" rider
- Och ja, jag vet (obviosly) vem Lisa är
- Min kompis My ägde Boppan innan Ida (Lisas syster) och Lisa tog över
- Boppan står i ett stall alldeles i närheten av mig, där jag själv haft Fantasia
Därav känner jag alltså Boppan. Hoppas ni fick svar på det ni undrar! 
 
Idag så red jag alltså tillsammans med Embla, som red Boppan. Hon har ridit Kron under flera år, och nu rider hon även Boppan ibland. Vi bytte hästar en stund, det kanske hade varit konstigt om jag inte känt till hästen eftersom det heller inte är Emblas häst. Men som sagt känner jag ju Boppan och har ridit henne massa gånger förut :-)
Gamla bilder på Boppan (med mig på första bilden och med Jessica på sista)

Dressyr

2014-03-09 @ 15:28:41
Det gick ganska bra idag. Hon var väldigt svårjobbad i början, hade mjölksyra i benen efter några varv i trav haha. Hade snodden på, fast löst spänd så att hon fick tänka själv men ändå få lite hjälp på traven. Hon kändes ganska fin även om jag inte orkade med så länge. Hon släppte efter mer i slutet när Embla red också (kommer bilder på det med).
 
Embla har fotograferat alla bilder!

Boppan

2014-03-09 @ 13:45:00
Idag hade jag och Embla bestämt att vi skulle rida och fota varandra i paddocken. Red dit på Fantasia, red dressyr och fotade Embla och Boppan emellanåt. Bytte hästar sen, det var jättelängesedan jag satt på Boppan och herregud vad annorlunda det kändes! Riktig nochig har hon blivit, fick säga åt henne på skarpen några gånger.
 
Har massa bilder som ska redigeras både från idag och från igår. 

ALL WE ARE

2014-03-08 @ 17:29:00
Fler bilder från idag.
 
Ska ni se mellofinalen idag eller? Inte jag, jag ska på bio. Den bästa mellolåten gick inte ens till final så det hade nästan vart ovärt ändå ;-) Tycker State of Dramas låt var lätt bäst! ALL WE ARE, ALL WE ARE

Look at us

2014-03-08 @ 15:08:07
Mamma fotade oss ute idag, med nya schabraket på såklart. Titta så fiiiiiiint!

Vann biljetter

2014-03-08 @ 10:37:00
Ni vet på Facebook, bland sina privata meddelanden, där finns det förutom inkorgen en annan inkorg av någon jävla anledning? Nej juste, det är ingen människa som har koll på den "andra inkorgen". Inte jag heller!
 
Jag vann biljetter till GHS genom Libresse (som hade en tävling på FB) och det fick jag veta nu :)) Pga att jag fått ett meddelande som hamnade i "annat". ALLTSÅ VARFÖR? VARFÖR FINNS DET ENS TVÅ INKORGAR?
 
Aja, fick ännu en gång bevis på min tur inom utlottningar på Libresse. Jag har ALLTID vunnit något när jag deltagit i deras tävlingar. Denna gången råkade jag bara inte upptäcka det förrän alldeles för sent... Nu blir jag bitter.
GHS 2012, haha! Träffade på Linn Strelin även då fast en kortis.

Bemötande

2014-03-07 @ 18:46:47
Jag har träffat väldigt många större hästbloggare. Som t ex när jag fotograferade på ridsporteventen, när jag fotograferade Design by LO och på GHS under åren. Men också på tävlingar och till och med ute på krogen. Måste bara säga detta från början, så att ni har detta klart för er, jag tycker alla varit jättetrevliga! Åtminstone en gång. De flesta har gjort ett väldigt bra intryck på mig redan första gången och sedan bara växt. Vissa har jag lärt känna lite medan vissa har fortsatt att bara vara ansiktet bakom bloggen man kikar in på då och då.
 
De flesta jag träffat har ju inte från början vetat vem jag är, vilket inte är så konstigt, men en del av dem har faktiskt haft lite koll på min blogg. Antagligen för att jag vid vissa tillfällen varit utstickande med mitt bloggande. Vilket lägger grunden till det som är poängen med detta inlägget. Bemötandet går från solsken till åskoväder beroende på det hur det går för min blogg. Det är skrattretande hur man kan vara så falsk att man ena dagen hyllar mig för att vara en jätteduktig tjej och andra dagen kastar skit på mig rätt i ansiktet mellan raderna. Om denna personen nu träffat mig och bildat sig en uppfattning, varför denna dubbelmoral? Är jag så svår att få grepp om eller vad är problemet?
 
Linn Olsson - underbar rakt igenom, Henrik Barry - hur trevlig som helst, Sofia och Joanna - supersnälla, Sofia Genne - härlig tjej. Linn Strelin (som är min senaste kärlek inom bloggvärlden, haha) - så jävla skön och rolig. Kan fortsätta rabbla namn men eftersom det är dessa som gett mig trevligast bemötande sätter jag punkt där. Ni alla är grymma! 
 
Vet inte vart jag vill komma med detta inlägget egentligen. Mer än att fundera över hur man kan ändra uppfattning om en blogg efter att ha träffat ansiktet bakom. De som jag blivit kyligt/otrevligt bemött av, de bloggarna sätter jag helst inte mitt IP på någonsin igen.
Linns blogg sätter jag gladeligen mitt IP på dagligen! Läste hennes blogg väldigt sällan förut, men sen jag träffade henne och fick en så jäkla bra bild av henne så följer jag den slaviskt.

Däckar nu

2014-03-07 @ 18:16:06
Trött, tröttare, tröttast? Ehh jaa, minst sagt! Jobbade "bara" till fyra idag i alla fall. Har mest ätit mat med barnen (det tar sin lilla tid och det går inte så smidigt alltid haha), puttat på gungorna ute och läst barnböcker hela dagen. Ikväll dissar jag kompisarnas filmkväll och är hemma och tar det lungt och sover. Fast först lite käk, fruktsallad och serier givetvis.
Mina lite större saknade kids 

Jobbat

2014-03-06 @ 17:13:11
Hej!!! Idag har jag jobbat!!! Som vikarie!!! På förskola!!! Det var... lite läskigt faktiskt haha. Kommer nog sova gott ikväll. Och imorgon kväll, för ska jobba där imorgon också. Börjar kl 08.00, gud bevare mig väl.
 
Anmälde mig som vikarie inom barnomsorgen i min kommun häromdagen nämligen. Varit lite tveksam på barn... men jag klarade mig ju okej som simlärare åt dem så varför inte?
 
Nu måste jag skynda ut i stallet så hästarna får lite mat, och sen äta mat själv. Ingen ridning idag. 

Hur blev jag så oinsatt?

2014-03-05 @ 20:43:00
Idag har jag varit inne på tävlingsdatabasen. Möts av detta:
- Det var ju inte igår som ni ser...  (Ni ser även att vi inte varit några rosettplockare direkt)
Loggade in för jag har hittat en pay and jump som verkade lockande, väldigt snart dock så jag väntar nog ett tag till.
 
Snabb fråga till er... behöver ryttaren (jag) tävlingslicens för att starta Pay and Jump?
Fick precis svar, haha (svaret är nej). Ni märker hur oinsatt jag är i detta numera?! Var i alla fall inne och kollade på licens-beställningssidan och fysjutton, jag är ju senior nu? (Låter gammalt som gatan) Sen 750 spänn för ett år. Jag lär inte tävla lokalt men ändå.

Seriekväll

2014-03-05 @ 18:20:48
Idag har det varit en fruktansvärt lång och seg dag. Gäspade ca 7 timmar i sträck borta på Educuts, haha. Handlade innan jag åkte hem och när jag kom hem gick jag ut till stallet. Ville mest få det undanstökat idag för jag var så trött, men ändå rida. Så det blev en kort skrittrunda barbacka med repgrimma.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ta igen tv-serier, viktigast: Teen Wolf! Sen PLL! Råkat läsa lite spoilers som vanligt, får kanske sluta följa såna instagrams... Btw, följ mig om ni inte redan gör det @fantasias snart uppe i 800! 

Thiedeman / Gogue

2014-03-05 @ 09:00:38
Har bestämt mig för att testa något nytt som kanske kan sätta fart på motivationen eller vad vet jag, utvecklingen. En ny hjälptygel ska införskaffas och det står mellan thiedeman och gogue. Nedan ser ni bilder på dem två.
 
Jag vill gärna veta om ni testat någon, eller båda, av dessa hjälptyglar samt hur bra ni tycker att de fungerar? Vill gärna också veta vad er häst största "problem" var/är, för att kunna jämföra med Fantasia.
 
Av bilderna att döma ser det ut som att thiedemantygeln kanske kan vara bra för en hög form medan gogue verkar lite mer framåt och neråt. Det känns som att gogue kanske passar Fantasia bäst, men samtidigt, skiljer sig effekten egentligen så mycket från en halsförlängare? Gogue är kanske lättast att rida med men jag vill gärna kunna inverka vilket man kan göra på en thiedemantygel. Inte helt och fullt som med en gramantygel såklart, men jag gillar inte att rida på två tyglar.
↑ Thiedemantygel
↑ Gogue

Dressyrstjärnan Fantasia - det klingar bra i fantasin

2014-03-04 @ 18:57:42
Uteritt stod på Fantasias schema idag. Men ville samtidigt jobba henne lite så jag satte på gramantygeln och "joggade" henne efter lång framskrittning. Vet inte ens varför man kallar det för att jogga, men jo alltså jag travade henne lugnt och "samlat" (så samlat det gick idag) och tog några lugna galopper (samma där, så lugnt det gick haha). Hon vart lite mer avslappnad i slutet och det var målet.
 
Medan jag red så tänkte jag helt galna tankar om hur jag tar tag i dressyren och faktiskt ser resultat och börjar tävla dressyr mot storhästar. Öhhh, ja... I ett annat liv och med en annan häst kanske ;-)

Kaffe?

2014-03-04 @ 10:12:05
Jag är ingen kaffemänniska, jag avskyr kaffe. Tycker inte alls det är gott och står fast vid att aldrig börja dricka det, trots att alla vuxna bah "vänta och se". Alltså vanligt hederligt beskt kaffe - tror jag ska kunna klara mig utan det! Alla som anser att man måste dricka kaffe när man jobbar för att det är socialt, ni har ju problem haha, har ni inte lärt er stå emot grupptryck? ;-)

I fredags köpte jag däremot min livs första latte, fast chai. Det tycker jag är jättegott! Vet inte egentligen VAD det är, typ te? Haha. Eller är det lite kaffe i? Köpte en nu på rasten igen och det är verkligen guds gåva!

Grått och silver

2014-03-03 @ 18:16:47
 
Såhär fint är schabraket in action! 
Tycker Fantasia passade förvånandsvärt bra i färgen! Detta ihop med ett glittrigt pannband, min blå/svarta hjälm med blingbling och blå ridbyxor kan nog bli snyggt ihop. Blev aldrig att jag provade luvan idag förresten. 
 
Red i paddocken idag. Ställde upp en kombination och hoppade några gånger. Hoppade som högst 75 cm, det kändes högt nog... (för mig, haha) Fantasia var så duktig så, förutom när jag kärringred och hon vägrade därför. Så det var ju inte hennes fel! Seriöst, jag tyckte 65 cm såg högt ut... lite kärringvarning faktiskt, särskilt som jag tävlat 80 och 90 cm i mina dar!

Bilderna är uppe

2014-03-03 @ 15:10:48
Hej, jag kom precis hem och tar mig en välförtjänt fika. Det regnar inte idag! Jag ska snart ut och rida och då ska passa på att prova nya schabraket och fota det. (Nu kommer det säkert börja regna för det) Så spänd på att få se det på Fantasia. Får hoppas luvan passar också, men öronen är elastiska så det ska nog gå bra även på hennes jätteöron.
 
Har fyllt på inlägget med bilder från ridsporteventet! HÄR hittar ni det.
Alla ni som mejlat mig/kommenterat om bilderna, ta en titt där.

En extra tråkig måndag

2014-03-03 @ 10:30:30
Haft en superbra helg, dags att gå tillbaka till vardagen och räkna ner till GHS 2015. Åter till Eductus och söka jobb hela dagarna men aldrig få napp, fan va nice! Älskar livet ;-)


Bästa Linn och Nicole, och såklart Elin <3

Best of

2014-03-02 @ 19:34:11
Det var himla kul överlag i fredags, bra anordnat event och massa trevliga människor. Vill verkligen lyfta fram Linn Strelin och Nicole Olsson, så himla trevliga och härliga tjejer. Roligaste citatet från kvällen var från Henrik när han förklarade på scen att det också fanns "vegetarianisk mat". Några moments slog de andra och vissa fick jag med på bild, så varsåågoooda:
Det fanns vatten och fiskar här och där i denna fancy lokal, något Linn Strelin fann intressant. Jag bara väntade på att hon skulle tappa balansen, haha (vilket hon nästan gjorde en gång)
Johanna Grant drar sin allra bästa pose!
Faktumet att Linn ser ut som en fotomodell på varenda jävla bild under kvällen?!
Vilka moves asså. Den blonda lilla killen (Gustav) och Alexandra, ojoj. För att inte tala om Barry i bakgrunden, haha
Barry blir pussad på kinden och ser lite halvt förskräckt ut
Ingen mindre än Matilda (mitten) var där och hennes blogg tycker jag verkligen ni ska besöka!

Ridsportevent 2014

2014-03-02 @ 18:07:00
I detta inlägget kommer jag att successivt lägga upp bilder från eventet, för att ha alla bilderna samlade på ett ställe.
 
Bilderna är fritt fram att använda sålänge ni hänvisar till mig
                                 
 
Vill ni INTE va med på bild på bloggen/internet, mejla mig! fantasias@live.se. Samma gäller om ni vill att jag ska ta en extra titt efter bilder på just ER - mejla och beskriv klädsel eller liknande så kanske jag kan redigera fler.

GHS shopping

2014-03-02 @ 11:45:02
Handlade lite implusivt igår och fick med mig detta setet från mässan. Grått och silvrigt från Kyro Riding Gear. En färg jag aldrig föreställt mig Fantasia i förut, men varför inte? Det var ett himla kap, 299 kr fick jag det för! Himla snyggt, längtar efter att få visa upp det. Kyros monter var den enda jag från början kände att jag måste titta i, dem har så snygga saker.
 
Förutom detta så fick med mig lite andra småsaker hem också, tack vare att jag råkade komma förbi bloggmontern just när de skulle dela ut goodiebags. Mössa, ridstrumpor och hovkrats typ, man tackar.

I full gång

2014-03-01 @ 21:08:50
Hej på er, hoppas ni haft en bra dag! Jag har haft det underbart, det är verkligen något visst med GHS stämningen alltså! Har träffat massa kompisar, typ My och Jessica samt såna som jag inte träffat på jättelänge! Däribland Isabelle, Felicia och Olivia. Kort och gott en toppendag! Jag shoppade faktiskt, chockade mig själv lite där haha. Men det var så fint och ett himla fynd faktiskt - visar er imorgon.
 
Nu är jag i full gång med att redigera bilder och "lyssna" på melodifestivalen som familjen tittar på nere. Hade gärna joinat och tagit det lungt (eller haft ett fungerande Photoshop på laptopen så jag kunde multitaska sådär fint), men vill i alla fall leverera en liten bunt med bilder till Barry så fort som möjligt.
Den bjuder Barry på, haha

Bilderna

2014-03-01 @ 09:16:17
Godmorgon! Jag har redan fått frågor om bilderna, hehe. Som sagt, jag kommer ta tag i det hela ikväll eller imorgon. För idag ska jag på mässan. Sen tänkte jag också, det blev ju så jäkla många bilder - så ni som vill ha bilder just på ER, mejla mig! Beskriv din klädsel eller liknande, så kanske jag kan hitta bilderna på just er, och se till att redigera dem och kanske mejla dem till er. Om jag orkar och har tid! Annars så kommer de flesta bilder att komma ut här på bloggen så håll utkik ikväll och imorgon.