Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Kram och puss

2015-01-31 @ 19:11:52
Min fina nalleponny ♥
Älskar denna bilden!

Bilder från idag

2015-01-31 @ 17:05:00
Mamma fota mig och Fantasia idag. Det var på tiden! Fotade vid ängen, mest porträtt på oss två men också några få ridbilder. Porträtten visar jag senare! 

Om jag inte fastnat för ridning

2015-01-30 @ 22:44:00
Är det någon sport (förutom ridning) som jag verkligen, verkligen är imponerad av så är det konståkning. Det är så fantastiskt vackert, coolt och beundransvärt. Jag åkte faktiskt skridskor ett tag när jag var liten, i ett/ett och ett halvt år? När jag var runt 7, 8 år typ? Det var så himla roligt (vet inte varför jag slutade) och det tycker jag fortfarande. Hade jag aldrig fastnat för hästar hade jag kanske återupptagit konståkning, vem vet.
 
Såg lite på VM häromdagen, alltså WOW.
 
Skrev på twitter om detta och fick lite inside information om fröken Bågfeldt - vi sa det att vi kanske säljer hästarna, återupptar konståkningen och bloggar om den nya satsningen 

Hästen som träningsredskap

2015-01-30 @ 12:31:00
Längtade nästan efter träningsvärk idag men jag får nog köra på hårdare. Jag ska komma i bättre form och Fantasia är mitt träningsredskap. Jag är nyfiken på hur ni tänker kring det (hur jag just uttryckte det) jämfört med att träna upp sin kropp vid sidan av för att inte slita på hästen som vissa uttrycker det.
 
Jag ser det såhär. Likaväl som att min häst tränas upp av mig måste jag kunna få tränas upp av hästen, istället för att gå till gymmet. Det är inte alla som gillar att svettas på en crosstrainer (som exempel). Jag tycker det är svintråkigt. Och det är tråkigt att jag tycker det men det är inte mycket att göra åt den saken, haha.
 
Det är inget fel med att rida för sin egen tränings skull sålänge man anpassar sig efter hästen och inte BARA "tar". Att ge OCH ta kan nog alla hålla med om är en grundpelare. Fast jag tycker det är klart som korvspad att man kombinerar dessa faktorer - hästen "tränas" när du tränas och tvärtom, det hänger ju ihop. Hästen är mitt träningsredskap och jag är hästens (även om inte hästen valt det på samma sätt som jag, haha).

Inte för att skryta men...

2015-01-29 @ 20:56:00
...nu är bloggdesignen responsiv också, dra i webbläsarfönster och titta i mobilen ska ni se. Blogg.se's annonser ville ej samarbeta med alla mina koder så jag kunde inte riktigt få mobilversionen som önskat, men det duger gott och väl. Så nu är designen helt klar! 
 
Cred till mig själv för att jag lärde mig något på kodningskursen! En hel del faktiskt, bara kolla liksom?! Öppna källkoden/stilmall och låt er förundras. Eller nej gör inte det, det är ingen semantik eller "clean code" som vi fick lära oss om i skolan, hehe. A'int got time for that. Cred också till Jennifer som fotat bilden på mig som jag använde i headern.

Lekt kameraman

2015-01-29 @ 17:01:53
Usch, vi filmade i skolan idag... Haha. Det var rätt kul faktiskt men det är så satans besvärligt och omständigt med filmkameror, haha. Och vi hade inte alls lång tid på oss att komma på en idé och att filma. Hade tur som hade Jenny i min grupp, hon ställde upp på att vara skådis medan jag och Sara filmade. Nästa vecka ska vi klippa ihop materialet - det blir en väldigt kort video, uppgiften var att visualisera ett ordspråk utan att nämna det. 
 
Efter skolan red jag ut på Fantasia och köttade benen. Mina ben alltså. Satan vad jag ogillar fältsits, haha. Aj.

Vill inte behöva vara ironisk om en sån sak

2015-01-28 @ 19:45:00
Jag har en jättesnäll häst, Fantasia. Sen har jag en shettis som är "jättesnäll". Linus är inte jättesnäll, han är "jättesnäll" - det är stor skillnad på det. Jag hatar att kalla honom snäll när någon frågor hur han är eller liknande. För i så fall behövs två feta citationstecken. Och jag är så trött på det... jag vill inte behöva va ironisk om en sån sak. Jag VILL kunna säga att mina hästar är snälla och mena det, alla timmar på dygnet. Jag vill kunna låta kompisar rida/hälsa på/klappa på BÅDA mina hästar. Det vill man ju. Ingen vill ha jobbiga hästar.
 
Jag har nämnt det många gånger förut att Linus har sina hyss för sig. Men jag har inte berättat om varje gång han stegrat framför/på mig eller varje gång jag kunde ha fått en hov i magen eller huvudet eller vart fan som helst. För det är ju inget att skryta om direkt. Det är ingen annans än mitt eget fel och det är inget man bara slätar över - För vem är det som har hand om honom? Jo det är jag, det är jag som inte lyckats. Och det suger rent ut sagt. Ju mer jag analyserar dessa "små" händelser ju mer vill jag bara banka vett i ponnyn. Inte bokstavligen såklart. Men sen kommer förnuftet ikapp och säger att det tar tid. Det tar TID att bli av med dåliga ovanor/dåligt beteende. VILKEN TID? Jag blir så frustrerad. Jag har ingen tid och än mindre tålamod att att "uppfostra" honom. Att försöka hitta en skötare är nog ganska lönlöst...
 
Jag vill kunna lita på mina hästar. Jag tror Fantasia fått en portion för mycket pålitlighet, den portionen som borde gått till Linus. Just nu litar jag inte på honom för fem öre i "fritt" tillstånd, t ex i hagen. Linus är oförutsägbar och hotfull och det blir lite halvfarligt sådär - eller totalt livsfarligt om man inte är på sin vakt. På sistone har han varit extrem i hagen, jag har varit nära på att bli sparkad nästan varje gång jag kommit med lunch eller hämtat in Fantasia. Hur skulle jag kunna lita på honom i någon annans händer? Jag får helt enkelt ta av den tiden jag inte har och försöka lösa det ändå. 
 
Linus är ju så go när han väl ÄR snäll. Han är väldigt social, han är den som kommer fram till en i hagen, oftast oavsett om man har mat med sig eller inte. Han vill ha uppmärksamhet. Och det förtjänar han, mer än jag vill inse. Det här betéendet kan inte vara annat än rop efter mer uppmärksamhet, eller hur? Han är på gränsen till för social för det livet han har - livet som sällskapshäst.

Bara å bita ihop

2015-01-28 @ 17:24:00
Kändes inte alls lockande att rida ut i regnet men jag bet ihop och tur var väl det, det slutade regna och blåste bara efter en stund. Idag fick Fantasia trava och galoppera en massa. Isen hade smält bort så vägen var perfekt för det. Körde på tills jag fick mjölksyra i benen av all lättridning och nedsittning och fältsits, vilket inte tog så långt tid som ni kanske föreställer er eftersom jag tappar så jäääkla mycket muskler. Men jag har bestämt mig nu - min kondition och styrka SKA återgå till det den varit så att jag kan rida henne som jag brukade kunna. Eller snarare så att jag ORKAR rida henne som jag brukade. Sen om detta målet innebär att jag får rida längre och hårdare de dagar jag rider (det är konstaterat och klart att jag inte hinner rida 6-7 dagar i veckan som jag gjorde förr) och träna på annat sätt ibland också, då tänker jag göra det. Med "hårdare" ridning menar jag inte nödvändigtvis hårdare för Fantasia, men ni förstår nog hur jag menar där. T ex att ta en extra galopp och stå i fältsits till benen är spegetti, eller att flika in lite skänkelvikningar och "jobb" på skrittrundan. För min skull liksom.
 
Efter några vändor trav och galopp mötte jag Ida som var ute och red på Boppan. Vi red några vändor tillsammans. Kul att få springa med/mot någon tyckte hästarna! Det var längesedan vi hade sällskap av Boppan - eller någon överhuvudtaget, så det var uppskattat.
Haha, hittade den här gamla bilden! På mig/Fantasia och My/Boppan.

Kognition och interaktion..?

2015-01-28 @ 14:48:00
Det enda vi gjort hittils på denna kursen är att prata om illusioner, gestaltpsykologi, felaktiga perspektiv och idag ritade vi. Alltså jag fattar verkligen inte poängen med denna kursen... Men det var kul att rita och slippa lyssna på föreläsning eller skriva en massa, haha  Vi fick rita av en bild uppochner, rita av vår egen hand utan att se på pappret och rita av varandra i profil.
Det är ju inte det finaste jag ritat i mina dar men det var ju inte det som var meningen heller... Vi lärde oss om psykolgi förstår ni. Heh. (Förstår om ni inte förstår) (Det gör inte jag heller)

Ny design!

2015-01-27 @ 19:49:00
VAD TYCKER NI??? Är sååå spänd på att få höra!  
 
Som jag trixat och grejat med denna design. (Jag är inte helt klar men kunde inte hålla mig längre! Det som återstår är mobilanpassning samt några ikoner) Ville gå ifrån den "vanliga" blogglayouten utan att få ett rörigt intryck. Jordiga färger och en liten färgklick känns mer passande, både överlag och till årstiden.
 
Har gjort en ganska drastiskt ändring för "menyn". Till vänster om headern har ni en liten navigation och till höger har ni en liten presentation. De tre senaste inläggen kan ni se i listen under headern - redan innan ni börjat srcolla ser ni om jag skulle ha gjort flera uppdateringar, bra va? Hela arkivet, en lista över alla kategorier och länkar till diverse sociala medier finner ni allra längst ner på bloggen ↓

To cool for school

2015-01-27 @ 10:35:00
Igår kväll gjorde jag ALLT annat än att plugga, är det inte typiskt mig så vet jag inte vad..? Städa är något jag ofta gör när jag borde plugga. Igår rensade jag till och med min kaoshög i köksfönstret som innehöll mängder olästa Häst&Ryttare och några överblivna tackkort från studenten. Heh. Istället borde jag ha gjort ett storyboard, som är uppgiften i ljud och film-kursen. Men då gäller det att komma på en story också. Och jag KAN inte bara pressa fram en story? Så jag strejkar idag. Haha, skoja, det gör jag inte. Inte skolkar heller för den delen, jag missar inget obligatoriskt. Jag tar en "pluggdag" hemma bara. Sen får vi se hur mycket jag faktiskt pluggar. Hoppas att det dyker upp någon story i huvudet som jag roa mig med att kladda ner på papper... 
 
Jag hade glömt hur dåliga webcam-bilder blir. Men nu har jag testat det också på denna datorn.
Man ser inte ens vad det är jag visar... Det är jättefina kort jag satte upp på väggen igår (när jag inte pluggade) för att dölja fula hål. Vykort från Alayna, studentbild, två Fantabilder och en på mig och min bästis på balen.

För- och nackdelen med eget stall

2015-01-26 @ 16:25:00
Den mesta snön regnade bort idag, kvar är slask och glashala vägar  Ingen ridning idag, dels därför och dels för att det blir lite tight med tid. Ska ha mat klar tills att siste man är hemma (min syster fyller år och är dessutom sjuk, så då får man ju vara extra snäll och duktig) och jag har plugg tills imorgon. Det blev bara fix i stallet och insläpp av blötdjuren.
 
Brukar vara rätt effektiv när jag fixar stallet, men inte idag... så går det när man tar selfies med sopkvasten!
 
Alltså, detta måste vara nackdelen med eget stall - man måste städa själv. Det finns ingen annan som städar eller håller ordning, haha. Men å andra sidan - det finns ingen som blir sur om jag inte städar! (Vilket jag typ aldrig gör) (särskilt inte sopar, så otacksamt ju) Igen har väl dött av lite hö i stallgången, lera på stallgolvet eller täcken hängandes till höger och vänster? Nej jag tror faktiskt inte det.

Fantasia v. 4

2015-01-25 @ 20:52:00
Måndag - Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Skritt
Torsdag - Vila
Fredag - Red på en äng, Fantasia var pigg som fan
Lördag - Vila (pga onajs snöande)
Söndag - Red på ängen, PIGG häst åter igen

Två springande hamburgare

2015-01-25 @ 16:43:00
Mina hästar - jag älskar dem. Med små undantag... typ idag när jag skulle hämta Fantasia. Linus tyckte det var jävligt roligt att fösa bort Fantasia och springa iväg istället. Så där sprang dem runt en stund och jag pulsade efter. Den hagen är INTE liten. De var två springande hamburgare i mina ögon för en stund alltså, HAHA. Snacka om att dra ner mitt humör.

Men det gick bra att rida i alla fall. Red på ängen och Fantasia var lika pigg idag, ville gärna dra på lite mer än hon fick i första traven. Alltid lika underbart att rida i snö! Men det måste sett åt helvete fult ut när jag försökte sitta ner i traven, studsade ju nästan ur sadeln. Det var mycket snö och jobbigt att gå i efter en stund tyckte Fantasia, så jag red inte så länge. Men jag försöka ställa igenom henne lite och det gick hyfsat bra i ena varvet, i höger varv var hon lite konstig.

Påtal om snö

2015-01-24 @ 16:54:59
Den här videon som jag gjorde för tre hela år sedan är rätt härlig ändå. Hade nästan glömt att jag lagt upp den på min Youtube-kanal. Borde verkligen börja filma igen, med annat än mobilkamera. Men då får man ju ha något kul att filma också, och helst med någon annan. I detta fallet, i januari 2012, med My.
 
Jag och My hade så roligt den här dagen. Fast att det var kallt och blött och vinter liksom. Men vi hade ju varandra, våra hästar och en kamera, haha. Undrar om hästarna saknar "oss" lika mycket som jag gör. Fantasia och Boppan, bästa vännerna... ;-) Haha!
 

Vaknade upp till snöstorm

2015-01-24 @ 15:41:00
Vaknade upp hos bästisen idag i mild snöstorm. Jag och Hanna sov hos henne fter gårdagens bravader. Vi såg ut som två snögubbar när vi gick genom Kungälv mellan bussarna, för att ta oss hem. Men det är mysigt med mer snö! Dock inte lika mysigt att det kanske kommer regn senare?!
 
Jag mötte upp Hanna, Jennifer, Malin och Lovis i Göteborg igår kväll. Vi hade planerat att först äta ute och sedan gå ut några av oss. Men det slutade med att vi virrade runt och letade efter Lovis och inte hann till tiden vi bokat bord, så vi köpte med oss grejer och lagade Tacos hemma hos Malin istället. Senare gick vi ut - jag, Hanna, Malin och Jennifer. Först till en pub, sen gick Malin hem och vi andra drog vidre till en nattklubb. Vid 4 var vi hemma hos Jennifer.

Vinterpigg?

2015-01-23 @ 18:48:11
Har varit hemma idag men jag har inte pluggat... ojdå. Har trixat med nya bloggdesignen och ridit Fantasia. Red på en äng och idag var det krut i damen. Piggare än på länge. Första traven (rättare sagt första traven som JAG bestämde över) blev nästan galopp och vid första galoppen trodde jag i en halv sekund att jag inte skulle få stopp. Där snackar vi, bra jobbat tanten ;) Är det detta som kallas vinterpigg?
Mysig gammal bild på mig/Fantasia och My/Boppan. Gud vad jag saknar våra ridturer och vårt häng i stallet!

Varma och goa

2015-01-23 @ 16:34:35
 
Mina kängor från Hööks som jag glömde visa er när jag hade shoppat. Rejäla och bra! Fick skoskav efter första gången jag använde dem och använde dem inte på ett tag. Men nu är det alldeles för kallt för jodhpurs! Tror jag börjat gå in dem nu.

Videoredigering

2015-01-22 @ 19:22:00
Har ju börjat en kurs som heter Ljud- och rörlig bildproduktion - Spännande! Jobbigt! Roligt! Faaan!
 
Känner allt det där på samma gång, haha. Idag hade vi introduktion i Avid Media Composer, det filmredigeringprogrammet vi kommer jobba med. Lite knepigt eftersom jag är van vid Sony Vegas. Har även testat Adobes Premiere, dock längesedan, och principen är ju densamma på alla dessa program. Så det känns inte alltför jobbigt att lära sig ett nytt program. Själva klippandet och redigeringen tycker jag är kul, det är inte för intet jag hållt på att klippa filmer till blogg och annat. Men resten: att ev. behöva "skådespela" i kommande projekt, att göra storyboards och att filma med en filmkamera; det drar ner min motivation för denna kursen. 
 
Jo - på gymnasiet, då hade jag rörlig bild ett tag, första året innan jag valde fotoinriktningen. Där använde vi Premiere. Men jag kan inte säga att jag snappade upp särskilt mycket. Jag var ytterst lite delaktig faktiskt... hehe. Jag tyckte att det var skittråkigt och läraren var också tråkig. Hoppas det blir annorlunda nu!
 
Påtal om videoredigering, jag har verkligen saknat att klippa egna filmer (brukade ha Sony Vegas på min skoldator). Så jag hämtade hem Lightworks nu, som är helt gratis. Får hoppas det är något att ha. Min lärare rekommenderade det för oss som inte vill köpa ett dyrt program (eller ladda ner piratkopia).

Det var på tiden

2015-01-21 @ 16:45:45
Vi har fått massa snö här nu, det var allt på tiden tycker jag. Red ut i det vita förut, efter skolan. I början av veckan vilade Fantasia, men idag har både orkat och hunnit rida. Skrittade bara en stund. Lat som jag var broddade jag inte, men det var inte så halt faktiskt. Längtar tills det fryser på lite mer och/eller kommer ännu mer snö så jag kan rida på ängarna! 
 
Om ni undrar varför det är dålig uppdatering i övrigt så är det för att jag håller på med en ny bloggdesign  Vi får se hur långt tid det tar innan jag nöjer mig - OM jag nöjer mig... finns så mycket jag vill experimenta med nu efter kodningskursen, men mycket av mina idéer funkar inte på blogg.se. Men jag hoppas kunna få till något snyggare och coolare än det jag har nu.

Vad ridsporten lärt mig

2015-01-20 @ 18:31:45
• PENGAR ÄR ALLT, pengar är framgång. Det är nog det jag "hatar" mest med sporten. Sporten är antingen DYR eller bortom-denna-jord förjävla-SVINDYR, beroende på hur långt man vill nå. Well, good luck alla ni som satsar inom sporten. Hoppas det går bra för er.
 
• ...men att man inte pratar högt om det (om pengar alltså). Eller nej, bättre formulering: man pratar gärna högt om pengar sålänge man inte nämner specifika summor. "Ingen har att göra med hur mycket jag betalade för min häst" Nej, kanske inte, men varför ens börja tjata om hur dyr och fin den är? 
 
• Att glada färger är för barn. Alltid har det funnits någon som påpekat att rosa och limegrönt och gult bara är för småponnys, och småponnys har ofta små barn som ryttare. (Lärt och lärt... jag har trotsat denna oskrivna regel från start)
 
• Att aldrig själv vilja bli en "ponnymamma". Alltså en typisk ponnymamma. Har jag i framtiden en unge som gillar hästar och ska tävla, så ska det vara för att ungen vill och KAN. Inte för att jag ska kunna styra och ställa inne på framhoppningen och tala om exakt hur allting ska göras eller hävda mig inför andra mammor.
 
• Att det är "coolt" att ta sig an något man egentligen inte klarar av. Coolt? Hur? Varför? Snarare idiotiskt.
 
• Att vita byxor, förutom att vara det mest opraktiska i universum, gör att du ser större ut än vad du är. Detta är en faktiskt en bra lärdom, haha! Jag skulle nog aldrig få för mig att sätta på mig ett par vita drDenim, ni vet såna som alla tjejer i hela Sverige går runt med. Tycker det är så... fult. Jag har fått nog av vita brallor.

Terminsstart

2015-01-20 @ 08:48:29
Idag har vi kursintroduktion i rörlig bild-kursen och en föreläsning. Andra kursen har intro imorgon. Vet inte vilken kurs jag fasar mest för, inget av det är riktigt min grej... Igår hade vi terminsstart, vi gick igenom hur våra terminer såg ut och hur programmet kunde förbättras. Vår programansvariga beskrev denna terminen (för oss förstaårsstudenter) som "kul"... Jag känner mest... NEJ. Inte alls taggad på denna terminen. Med ETT undantag, webbdesign-kursen i vår.

Vi fick även lyssna på ett par studenter i tredje årskursen som varit ute på praktik på lite olika mediebyråer/företag, det var riktigt intressant! Ska bli spännande om jag hittar en praktikplats till min femte termin.

Mitt hjärta slår inte längre för ridsporten

2015-01-19 @ 19:11:00
Det kommer nog inte som någon nyhet, men jag måste få ventilera lite. Jag tror alla i min närhet märkt av detta men inte minst NI som följer min "hästblogg" som inte är så jäkla hästig ändå. Började fundera lite mer ingående på detta faktum i samband med ett inlägg jag läste på Linns blogg idag - "Jag kommer aldrig kunna satsa på ridningen". Citerar Linn: "Mitt hjärta slår starkare för hästen som individ än för ridningen som sport". Jag kan inte uttrycka mig annorlunda.
 
För att faktiskt vara en hästmänniska så känner jag mig så långt ifrån ridsporten man kan. Att engagera mig i ridsporten passar inte längre in i mina ramar. Det känns lite som att jag sitter fast i någon slags övergångsfas i livet, där all fokus ligger på framtiden. Vilket inte är så konstigt med tanke på att jag nyss börjat plugga för att kunna få ett jobb jag vill ha. Men den här perioden har pågått längre än vad jag pluggat på högskolan - den har pågått ända sedan innan studenten i princip. Någonstans på vägen i alla framtidstankar och planer så har ridsporten fallit bort. Kanske för att ridsport inte är en del av min framtid?
 
Det finns en sak som skiljer mig från alla mina gamla vänner och bekanta inom hästvärlden. Jag har stått fast vid min fyrbenta vän. De andra bytte upp sig, större ponnyer/storhäst och fortsatte tävla. De fortsatte kämpa i tävlingsvärlden. Jag tog aldrig det steget vidare. Jag tvivlar faktiskt på att jag någonsin kommer göra det. Mitt hjärta slår inte längre för ridporten, det är fan sant, MEN - det slår för min häst. Fantasia kommer alltid vara nummer ett för mig.
 
Jag har alltid älskat min häst. Men jag brukade också älska att träna och tävla, vara runt annat hästfolk och att vara "aktiv" i sporten. Det är den delen som jag känner helt har fallit bort. Jag kan inte säga att jag inte älskar ridsport, men jag känner mig klar med det. Ridsport är en sport för sig, det kan inte jämföras med någon annan sport. Jag älskar att jag varit en del av den, det har gett mig så otroligt mycket! Hästlivet överhuvudaget är tufft, men hästtävlingsvärlden är sjuk. Det är mycket jag INTE saknar. Det finns så otroligt mycket press, så mycket förhållningsregler och så mycket know-it-all-människor. Jag har så få kontakter "kvar" inom hästvärlden att det nästan är tragiskt. But I don't really care.
 
Man måste spåna på såna här saker ibland. Tänka tillbaka, uppskatta. Gå vidare. Det är för tidigt att säga om detta faktiskt är ett hejdå till sporten. Det återstår att se helt enkelt. Men jag tvivlar starkt på att jag säger hejdå till hästar sålänge Fantasia finns.

Fantasia v. 3

2015-01-18 @ 20:29:16
Måndag - Vila
Tisdag - Uteritt i spöregnet, dressyr-kind of
Onsdag - Uteritt i spöregn igen
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Vila
Söndag - Basics i paddocken
Jag och Fantasia sommaren 2012

Tentafest och plugg

2015-01-18 @ 14:33:28
Måste ta en paus i plugget för att säga hej till er! Och för att rida. Får hoppas jag hinner klart ändå, har till midnatt på mig med inlämningen för kursen. 

Igår var jag på tentafest, det kan man ju inte missa bara för att man har inlämning dagen EFTER och inte är klar ännu... ;) Kan man inte fira att man är klar så kan man fira att man kommer bli klar, right? Hade förfest med ett par klasskompisar och några andra på skolan, med danceoff och goa drinkar. 

Jag och Jenny. Kvällens enda bild(!), ägnade mig mest åt att spamma mina vänner med konstiga videos på snap, haha!

December 2014

2015-01-17 @ 15:30:00
Tidigare månader: Januarifebruarimarsaprilmajjunijuliaugustiseptemberoktober, november
Den här återblicken blev änna långdragen, men här kommer slutligen december månnad. Nu kan vi äntligen gå vidare!
 
♣ Jag och Marcus hade 20-årsfest med alla våra vänner i en lokal. Sjukt kul att kunna dra ihop "alla" sina vänner från olika håll! (Alla kunde ju inte komma men ni fattar poängen). Mina "gamla" vänner från högstadie och gymnasietiden, Jenny från min nya klass, mina kusiner m. fl.
 
♣ Hade familjens årliga bak hos morfars bror där jag kavlade de allra finaste tunnbröden (såklart). På kvällen hängde jag med Malin, Niklas och Robin. Badade jacuzzi, bastade och hade det gott.
 
 
♣ Firade jul med familj och släkt! Julafton hos faster och annandagen hos mormor. På julafton övade jag upp mina skillz på GTA5 med Emil och på annandagen fick jag snällt stå ut med julmat en andra gång. Julmat är INTE min favorit...
 
♣ Firade nyår med min syster, Jennifer och ett par andra sköna människor i Angelicas lägenhet.

Milda exempel egentligen...

2015-01-16 @ 10:03:00
Kul att jag fått så bra respons på sistone! Jag har såklart ansträngt mig lite mer för det, men därför är det också extra kul. Det var skönt att få ur sig lite ilska över dessa hästägare också, skönt att skriva av sig! Fast det är lite frustrerande att tänka att mina skräckexempel egentligen inte är någonting. Med tanke på allt fruktansvärt som händer med hästar och djur.
 
Har ett till skräckexempel dock. Knappt så jag vågar yttra mig om det dock. Det finns en häst i närheten av mig som stått ensam länge jag kan minnas. I en enda hage, året om. Den rids aldrig och jag vet inte om någon NÅGONSIN pysslar med den. Den har rymt flera gånger och de gånger jag eller mina bekanta fångat in den har hovarna varit långt ifrån okej. Vet personer som försökt påpeka att det inte är okej, men då har hästens ägare har varit hotfull och ni vet hur det är. Man vågar inte.
Älskar dessa varelser. Förstår inte hur man kan nervärdera dem eller behandla dem orättvist.

November 2014

2015-01-15 @ 22:09:00
Tidigare månader: Januarifebruarimarsaprilmajjunijuliaugustiseptember, oktober
 
♣ Jag red, fast inte så mycket, har ett par bilder från månaden i alla fall... Bland annat på Fantasia och Linus som knasar sig i hagen, haha!
 
♣ Jag var på första tentafesten. Det var halloween-tema, därav denna urfräsha look:
 
♣ Var hos frisören och klippte bort en hel jäkla massa kändes det som. Färgade även utväxten och fräshade till ombren.
 
♣ Umgicks med familj och kompisar; var på bio, åt ute lite för många gånger, var på Malin & Niklas inflyttningsfest följt av utgång, var på "100-årskalas" för moster & morbror etc.
 
FYLLDE 20! Fick frukost på sängen av mamma, sen spenderades eftermiddagen med My, vi käkade på kinan ihop. På kvällen åt vi såklart våfflor hemma. Våfflor är tradition när jag fyller år - våfflor är guds gåva ♥

Media queries och allt vad det heter

2015-01-15 @ 20:10:00
Försöker låta lite cool, haha. Lyckas jag? 
 
HEJ! Varit i skolan nästan hela dagen och vi är alldeles i det sista för kursen nu, så det är en del ångest och panik som uppstår emellanåt! Och det är mycket tid som går åt. Kämpar med att få min hemsida responsiv och klar. Sen återstår bara skrivandet... Men satan va trixigt det är med media queries och viewport width och allt vad det heter. Men allting börjar falla på plats nu och jag känner typ såhär:
 
 
OCH JAG ÄLSKAR DENNA KURSEN! (Just nu) Tycker vi kan fortsätta med kodning och skippa ljud- och rörlig bildproduktion och kognition och interaktion i digitala medier... vilket är mina nästa kurser. YAY... Hade rörlig bild i gymnasiet och det var så himla tråååkigt. Och den andra, det verkar vara en flumkurs i likhet med den första vi hade.

Vissa borde inte ha häst

2015-01-14 @ 22:04:00
Lyssnade på ett så roligt inslag på radion idag. Det handlade om saker man borde införa körkort på. Någon ville införa körkort på cyklar, någon ville införa körkort för att få sminka sig... Ja ni vet, sånt skitroligt. Det finns en helt annan sak jag skulle vilja införa "körkort" på - att få skaffa häst. På riktigt. För det finns så mycket idioter.
 
Har träffat på en del såna idioter under åren. Skräckexempel mer eller mindre. Idioter som inte borde ha häst(ar). Jag syftar faktiskt inte på kunskap eller erfarenhet eller något sådant nu utan bara på förhållandena och möjligheterna (ekonomi bland annat) för att KUNNA äga, stalla upp och ta hand om hästen. Vi har haft två olika inackorderade hästar hemma i vårt stall, varav den ena hästen bytte ägare under tiden. Vi har alltså skrivit kontrakt med 3 olika personer/familjer. Två av dessa tre har varit riktiga nitlotter.
 
Det började med att en supergo tjej flyttade hit sin häst när vi precis skulle flytta hem Fantasia. Den tjejen var kanon. Efter några månader sålde hon hästen till en familj som ville fortsätta ha henne uppstallad hos oss. Bra tänkte vi, för då hade vi inget annat sällskap till Fantasia. Men de var (ursäkta språket) fanemej inte kloka! Hur den familjen överhuvudtaget kunde komma på tanken att köpa en häst (som dessutom var dräktig) förblir ett mysterium. Det var den ena dottern i familjen som skulle rida hästen, men henne såg jag röken av kanske 2 gånger under några dessa få månaderna. De låg alltid efter med stallhyran, de verkade ALDRIG ha några pengar (men rökte gjorde dem, och hade förutom hästen också hund). Och som pricken över i:et bröt de kontraktet utan vidare och flyttade hästen med en dags framförhållning. Detta skrev jag på bloggen när vi fick beskedet: "...IDAG får vi veta att de tänker flytta hästen IMORGON. Utan att ta hänsyn till kontrakt, till oss eller vår häst. Gör man så?! Nu har vi tydligen ett dygn på oss att hitta en sällskapshäst till Fantasia". Behöver jag säga det igen? - Idioter. Hade en annan inackordering här förra året men det är en annan historia...
 
HUR tänker folk när de skaffar häst fastän de knappt har några pengar?! Det är inte gratis att äga en häst så hur i helvete resonerar de?!

Ni vet blyg fast ändå inte?

2015-01-14 @ 13:32:37
Visste ni att jag är en väldigt blyg och nervös människa? I grund och botten.
 
Jag är en människa som är lagd åt det nervösa hållet. Jag kan stressa upp mig för minsta lilla och är mer eller mindre nervös för allt. Det spelar ingen roll om jag har det i åtanke eller ej eller om jag ska göra något som jag gjort 1000 gånger förut, som att gå till skolan. Det spelar heller ingen roll om jag är kolugn i huvudet för min kropp kan konsten att ändå vara nervös. Detta är inget jag lider av egentligen, men det kan kännas jobbigt när man är peppad och känner sig modig inför något också märks det ändå så tydligt hur nervös man är. Någon som känner igen sig?
 
Tror det hänger mycket ihop med att jag i grund och botten är väldigt blyg också. Prata inför människor och sånt. Upplever dock att detta blivit mycket bättre med åren. Tror jag lyckats jobba bort lite av den blygheten jag haft tidigare. Hur? - Jag slutade tänka på det som ett problem. Jag tycker fortfarande det är fruktansvärt obekvämt att stå och prata inför t ex klassen, men jag väljer att inte se det som ett problem. Jag tror jag klev över en tröskel när jag började högskolan. Minns att vi några veckor in på första kursen skulle ha ett seminarie där vi i grupp skulle presentera ett par uppgifter vi kommit fram till. Människorna (ca 30 pers) var helt nya för mig, och där skulle jag stå och redovisa. Jag tänkte "f*ck this, VAD är problemet?" och hur det gick? - Det slutade med att jag typ var den enda i gruppen som pratade. Jag var ganska stolt över mig själv efter det kan jag säga!
 
Det jag vill säga att jag tror man gör det det värre för sig själv än vad det egentligen är. Vi skiljer på situationer och personer vi inte nödvändigtvis behöver göra. Vi skapar ett jag för våra vänner och ett annat för utomstående, vilket till viss grad makes sense men vilket också är ganska absurt. Jag tänker på hur jag är bland mina vänner - mig själv. Pratade även om detta med min bästa kompis häromdagen. Hon kunde inte förstå hur jag kunde se mig som en blyg människa, men det beror såklart på att jag inte är blyg med henne. Eller med mina andra kompisar. Jag är inte det minsta rädd för vad de ska tycka, jag är inte det minsta obekväm i mig själv bland dem. Men hallå? Är det inte den sidan jag vill visa även inför nya människor?! Jo det är det, inte någon annan sida. Kanske lite mer städad och ordentlig/seriös till en början bara  I think you get my point.

MUSIC OF 2014

2015-01-13 @ 20:59:55
I min 2014-lista tog jag upp tre stycken låtar som jag tycker symboliserat året, men det finns fler! Här är ett urval av låtarna som numera ligger i spellistan "2014" på Spotify. En del kommer jag fortsätta lyssna på men en annan del känner jag mig rätt klar med. Det har varit alldeles för mycket all of me och alldeles för många slag i ansiktet. Taylor Swift är jag däremot INTE klar med, är kär på nytt i hennes musik.
 

Tror inte vädret tycker om mig

2015-01-13 @ 17:39:00
Har varit ute och ridit efter några timmar i skolan, därav ingen uppdatering förrän nu. Red ut och kämpade vidare med tanten och jag måste säga att hon känns finare och känsligare att rida igen. Hon känns piggare också!
 
Rotade för övrigt fram min gamla martingal och red med den, tyckte det kunde vara kul typ? Skulle sälja den för flera år sedan men det blev aldrig av så den har bara legat i min garderob (av alla ställen), köpte den för en halv livstid sedan för att det var "fräckt". Jo men visst, den har blingbling på och är jättefräck! 
 
Bara titta så fräcka vi ser ut år 2009 på en hopptävling med martingal på.
 
Red inte så länge, ville inte frysa ihjäl... asså är det bara mig detta ALLTID händer..? - När det varit sådär halvdassigt väder hela dagen fast inte regnat, och så bestämmer man sig för att rida och sekunden man går utanför stallet med hästen börjar det vräka ner regn. Och även hagel idag. Det varade inte så länge men det är ju jättekul att bli nerkyld och blöt det allra första. Särskilt som jag red först för ovanlighetens skull och hade stallet kvar att fixa i mina blöta kläder sen. 
 
...men hey, jag klagar inte (fast jo) - jag är hästtjej (en typiskt sådan) (hästtjejer står ut med mycket) (enligt mig själv) 

Oktober 2014

2015-01-12 @ 21:22:27
Tidigare månader: Januarifebruarimarsaprilmajjunijuliaugusti, september
Detta får bli ett kort inlägg för att döma av mitt bildarkiv gjorde jag typ inte ett skit i oktober, haha.
 
♣ Köpte min dator. Yep.
 
♣ Pluggade, pluggade och pluggade! Hade min första hemtenta i världens flummigaste kurs. Under en vecka pluggade jag mer än vad jag gjorde på hela gymnasietiden sammanlagt kändes det som.
 
♣ Träffade vänner. En gång åtminstone, haha!
 
♣ OCH så gick jag ut med Linus själv för andra gången typ NÅGONSIN. Tog med han till paddocken för att han skulle få springa av sig men det var mest jag som sprang... tog en oerhört söt bild på honom i alla fall:

Världens finaste vän

2015-01-12 @ 15:14:19
Hade nästan glömt att jag tog bilder på Jennifer även med min kamera senast. Måste såklart visa dem, en skönhet kan man ju inte gömma undan! Är hon på riktigt ens?! Man undrar ju ibland! Världens finaste kompis ♥
Fotade dessa med mitt älskade 50mm f/1,8 G. Borde använda det oftare, det blir så mycket bättre ljus och aå fin bakgrund på de låga bländartalen! Dessa bilder är dock tagna precis innan det blev mörkt, så inte helt ultimat.

Måndag

2015-01-12 @ 12:25:08
Godmorgon! Har haft handledning i skolan så jag sitter och kodar lite smått. Men mest tjötar jag med klasskompisarna och tittar på deras kodning, haha  Funderar på om jag ska åka hem snart eller om jag ska stanna kvar... Rida eller inte rida idag. Livets stora frågor!
 
Filmen igår - Micke & Veronica - var jätterolig, den kan jag rekommendera!

Fantasia v. 2

2015-01-11 @ 17:54:26
Måndag - Skrittrunda
Tisdag - Dressyr ute, gick ju sådär haha
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila
Fredag - Dressyr ute igen, gick bättre
Lördag - Vila (det blåste som fan så jag skippade ridning)
 
Och så idag, söndag - Red dressyr i paddocken. Gjorde lite skänkelvikningar och sånt där krux i skritt och trav. Sen galoppen, jag vet inte men den kändes så mycket bättre än den gjort på länge! Så det var ju härligt. Och hon kändes ännu bättre på bettet idag.

"Den där Egon verkar ju vara helt blåst..."

2015-01-11 @ 12:52:16
Morgonhumor (man får lov att säga morgon om man varit vaken i mindre än 2 timmar, eller hur?).
 
Hur har ni haft det i stormen? Det drog på ordentligt! Saker välte och saker flög. Ett träd hade fallit ute i hästarnas hage. Att döma av facebookflödet har det fallit träd över varenda väg. Hade två korta strömavbrott under kvällen också. Det var skönt att katten var inne och att stallportarna var stängda med lås och bom typ! 
 
Idag ska jag på bio med familjen, vi ska se Micke & Veronica. Men nu ska jag först ut och rida.
Oklar bild, haha

September 2014

2015-01-10 @ 19:18:00
Tidigare månader: Januarifebruarimarsaprilmajjunijuli, augusti
 
♣ Jag började på högskolan och det var inslussning med aktiviteter och sittningar och massa roligheter. Ny stad, nya människor, skitläskigt och skitroligt. Tror det sammanfattar det hela ganska bra!
 
♣ Köpte en kalender. JAG. En kalender. Användes flitigt de första tre månaderna i alla fall... borde plocka fram den och skaffa mig lite koll på saker och ting igen, haha.
 
♣ Jag, Maria och mamma var på en liten tripp med Angelica och hennes mamma. Var på Ullared och bodde en natt på hotell i Varberg. Bilden nedan, tagen på Ullareds parkering, är bland de roligaste på hela 2014. Jag halsar cider kl 10 på morgonen (nä inte direkt, burken ramlade ut och gick sönder när vi öppnade bagaget, synd att låta det gå till spillo ju) och Maria ser ut som att hon håller på att spy eller något.
 
♣ Fotade en del självporträtt, fotade också ihop med Jessica och med Jennifer.
 
♣ Hästarna var bara med på ett litet hörn i bildarkivet denna månad ovanligt nog!

Vad en hästmänniska egentligen menar

2015-01-10 @ 14:00:05
Har ni tänk på det, att hästmänniskor är väldigt egna? Vi har våra codes och vårt egna språk. Förutom alla ord och uttryck vi slänger oss med så är vi en sort för sig när det kommer till vissa saker. Har listat en del saker jag kom att tänka på. Några bör tas med en nypa salt kanske, hehe. Stämmer detta in på er själva eller på era ryttarvänner?
 
- Vi har en helt annan inställning och uppfattning av kyla. När en hästmänniska "fryser lite" betyder det snarare "jag har redan förfrusit fingrar och tår men det går bra!". För att inte tala om tid och prioriteringar...
- "Jag har inte tid", right - vad vi menar är "jag har inte tid för DIG/DET, jag lägger hellre tid på min häst". 
- "Jag kommer snart, ska bara fixa ett par saker" handlar inte om att man ska ta en dusch, sminka sig och äta en matbit, det handlar ofta om att göra alla dessa saker OCH mocka skit, bära vattenhinkar och fodra hästar.

Sen har vi det faktum att vi alltid underskattar våra kroppar, vår kondition och styrka... 
 
- "Jag tränar inte förutom ridningen" kanske vi svarar när någon frågar. Det vi egentligen vill säga: "Jag kanske inte lyfter vikter på gym eller springer på något band men jag skyfflar skit, bär tiotals liter vatten, bär 25-kilos fodersäckar och brukar köra kast med liten höbal för skojs skull"
 
 - "Jag är nöjd, men..." betyder oftast "det gick åt helvete för att... men jag vet att det är mitt fel"
 - "Ni får dra utan mig, jag är helt pank just nu" är inte alltid helt sanningsenligt. Vi kanske har spanat in ett nytt schabrak eller så kommer hovslagaren den månaden.
- "Vi klickar inte" - "våra personligheter går inte ihop och det känns inte rätt att rida dig" (Gick jag för långt nu? Hehe)
 
För att inte glömma det kanske absolut ROLIGASTE och skönaste med oss hästmänniskor:
- "Det är jag inte alls?! Hur är ens en typiskt hästmänniska?" är vårt livs skröna. Klart som fan vi vet hur den typiska hästmänniskan är, vi älskar att placera oss själva i detta fack för att vi tycker att vi är bättre än alla andra. Kom ihåg det icke-hästmänniskor 

En dos övergångar

2015-01-10 @ 01:28:28
Råkade fastna i kodandet för en "liten" stund, hehe... Skulle ju blogga om dagens ridpass också ju! Eller gårdagens får jag väl säga nu. Jag red ut på grusvägarna och körde lite med pållen igen. Fantasia körde med mig också (viktigt att poängtera i sammanhanget kände jag) - fast väldigt lite jämfört med häromdagen. La fokus redan från början på uppmärksamhet och "direkt agerande". Ägnade större delen av ridturen till att göra övergångar till och från och mellan alla gångarter. Gjorde lite öppnor/slutor/skänkelvikningar (vet inte riktigt vad jag ska kalla det, haha) i slutet också.
 
Det gick lite bättre än sist åtminstone, varje litet framsteg är just ett FRAMSTEG. Hon svarade liksom bättre idag. Sen hade jag eggbettet istället för novabettet idag, kan bero på det. Har dock aldrig märkt någon större skillnad från bett till bett tidigare dock.
 
Får hoppas det går att ta nya snöbilder snart. Jennfer har redan anmält sig på den uppgiften! Och mamma anmäler jag vare sig hon vill eller inte, haha. Kanske ska fixa något nytt till den nya designen jag ska göra?

Plugg hemma

2015-01-09 @ 18:08:00
Hade satt alarm och ställt in mig på att gå till skolan idag, men det blev inte så. Kände för att sitta och koda hemma istället och se hur det går. Det brukar vara då man stöter på problem, och de kan jag ta med mig och fråga om nästa vecka 
 
 
Kom att tänka på en grej när jag kodade förut - jag kommer kunna göra världens coolaste bloggdesigner i fortsättningen, haha! Har lärt mig så himla mycket ändå, som jag kommer uttnyttja till max. Bloggen håller på att få en liten nystart, kanske har ni redan märkt av detta? Har funnit ny inspiration och bloggat mer - så kommer det förhoppningsvis fortsätta och när jag får tid ska jag börja med en ny bloggdesign.
 
Ungefär såhär ser det ut som jag håller på att koda, finns alltid någon som är nyfiken!

Svar på kommentar

2015-01-08 @ 19:35:00
"Vad är kodning ? Låter helt konstigt, haha. Vilken linje går du på i gymnasiet ? Fin blogg btw, KRAM."
 
Svar: Kodning som i upptaggning (det är vad vi brukar kalla kodning) av webbsidor. Kodning som i det du ser om du går in i din bloggdesign. Startsidan, inläggs-, kategori- och arkivsidan är HTML-kodning. HTML står för struktur och uppdelning kan man väl säga. Stilmallen är en CSS (Cascading Style Sheets) och som man förstår på namnet är det kod som bestämmer utséendet. Hoppas det sa dig något, haha :)
 
Så det är vad jag lär mig just nu! Skriva varje rad kod själv och förstå vad den betyder. Väldigt kul faktiskt, när det fungerar! Och just det, jag går inte på gymnasiet utan på högskola (så gammal är jag) haha  Läser Digitala Medier och har just nu kursen "Webbutveckling med HTML och CSS".
Så kan det se ut, väldigt enkel HTML-kod från en övningsuppgift jag gjorde.

Två överraskningar på en morgon

2015-01-08 @ 11:53:00
Strax innan jag skulle åka iväg till skolan imorse knackade hovslagaren på dörren. Jag stod där som ett frågetecken, fattade knappt vem det var först, HAHA (det är så sällan det är jag som är hemma när han är här). Jag har lika dålig koll på när han ska hit som jag på Linus bakgrund... det säger kanske en del - vet i princip inget om Linus tidigare liv. Hursom, det vart lite förvirring över tiden denna gången alltså. Som tur var kunde jag lika gärna gå på eftermiddagslektionen i skolan så det var bara att ta in hästarna igen.
 
När hästarna var klara och ute igen hade jag istället tid att döda. Satte igång datorn och vad upptäcker jag? Samma virusskit som jag precis gjort mig av med, något jävla rootkit... Vet nu att det inte är någon idé att försöka få bort det på annat sätt. Virusprogram klarar det inte, inte ens ett malware-borttagningsprogram lyckades sist. Lägger ingen onödig tid på sånt igen. Det var bara att säkerthetskopiera de nödvändigaste filerna och dra igång en ny återställning. Åhh, känns så otroligt ROLIGT att behöva installera om alla program IGEN. Suck, hur lyckas jag..?
Min älskling <3
 

Min 2014-lista

2015-01-07 @ 22:59:14
Gjorde min egna lilla 2014-lista. Feel free to use om ni tycker den verkar rolig att fylla i!
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
- Jag har haft ett riktigt jobb, jag har läst högskolekurser och jag har handlat sprit
 
Vad har tagit upp mest plats i dina tankar?
- Framtid, Fantasia, jobb, framtid framtid framtid, ny skola, härliga vänner, mindre härliga "vänner" och oklara killar
 
Vilka är dina största highlights från 2014?
- Ridsporteventet under GHS-helgen, min och Jennifers kräftskiva, skolstarten och min och Marcus 20-årsfest
 
Var det något du saknade som du vill ha år 2015?
- En resa! Inte nödvändigtvis utomlands, fjällen eller att bara åka till någon annan stad är också lockande
 
Har du gjort någon förändring i utseende under året?
- Färgat ombre. Och säkerligen tappat muskler pga ridit för lite, haha
 
Vad ser du som din största bedrift 2014?
- Att jag stod ut med små barn i nästan 4 MÅNADER, är fortfarande forvånad
 
Vad spenderade du mest pengar på?
- Mig själv: min hy, kläder osv? Busskort? Chailattes ligger nog högt upp på listan också
 
Vem har du umgåtts mest med?
- Förutom familjemedlemmar så är det nog Jennifer! 
 
Träffat på några nya trevliga människor?
- Ja, min klass och andra på skolan!
 
Årets bästa film?
- Hunger Games: Mocking Jay part 1!
 
Favoritserien under 2014?
- Det måste vara One Tree Hill som jag började se och såg klart under året
 
Bästa boken du läste?
- Tror inte jag läste en enda bok, vad gick snett?! Läste bara drygt halva första boken ur Vampire Dairies bokserien jag fick i julklapp, de var inte så älskvärda faktiskt...
  
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
- All of me med John Legend, Slå mig hårt i ansiktet med Thomas Stenström, Gypsy med Lady Gaga mfl.
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2014?
- Som alla andras... HAHA. Nej inte riktigt men jag skulle säga att den varit mer bekväm och mer MIG. 2014 var även året jag köpte min första märkeströja (Spooks) och nästan köpte "stallskor" att ha till vardags... Så något hände där, haha!
 
Roligaste festminnet?
- På 20-årsfesten när Jennifers pojkvän var bjuden och min syster inledde hälsningen med "Ursäkta, sa du Viktor Frisk?" (Han är sjukt lik honom!). Sen glömmer jag aldrig när vi gick runt en hel kväll ute i Göteborg (både stolta och avundsjuka) i tron om att vår kompis raggat upp Lets Dance-Calle. Insåg på hemvägen att det inte alls var Calle (dock en annan Lets Dance-kille).
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
- Käkade på kinan med My och åt våfflor med familjen på kvällen. Perfa!
 
Hur tillbringade du julen?
- Hos faster på julafton med julmat, GTA5 och julklappsspel. Hos mormor på annandagen.
 
Hur skulle året se ut i en kurva som symboliserar upp- och nedgångar?
Maybe like this:

Long time no see

2015-01-07 @ 14:57:23
Skolan ja! Har haft handledning ihop med 3 andra i klassen, ambitiös klass eller hur? (Eller så är alla andra redan grymma på kodning?) Det var ett tag sedan jag var här nu, "tog" ju lov och gjorde inte ett skit på typ över 2 veckor... Tror de flesta gjorde detsamma dock, haha. Nu har jag återgått till kodningens värld och fått lite hjälp med det som inte gjorde som jag ville. Vet lite mer vart jag står. Men alltså, kodning... hatkärlek till det. Så logiskt men ändå inte. Så kul men så frustrerande ibland!
En bild Jennifer tog i söndags haha

Augusti 2014

2015-01-06 @ 19:47:23
Tidigare månader: Januarifebruarimarsaprilmajjuni, juli
 
♣ Hade avslutning på simskolan och blev därmed helt ledig ett tag
 
♣ Var i Ragnerudssjön a la tradition
 
♣ Blekte topparna ytteligare, fast jag gjorde det själv denna gången
 
♣ Jag och Jennifer hade kräftskiva hemma hos mig, i hennes gigantiska partytält
 
♣ Red min lilla häst, blev fotad TVÅ hela ridpass, ja hör och häpna. Hade även svinlångt hår då ser jag
 
♣ Var på diverse tjejkvällar och annat häng. Tjejkvällen hos Hanna där hon tog fram sin nya "strandpåse" (mer höpåse tyckte jag), och den hos Malin där de av någon anledning låg på golvet på varandra? Avskedskalaset för Fanny som skulle dra till England. Kvällen i Göteborg med Julia, Maria, Jennifer och flera andra då vi tittade på Nause och sen gick till Max.

Med eller utan bett

2015-01-06 @ 18:19:00
Red dressyr på Fantasia idag, ute. Hade tränset med novabettet på vilket jag använder väldigt sällan numera. I början kändes det lite smått hopplöst, hon var så okänslig i munnen och för mina hjälper. Tycker det är skittråkigt att hon blivit sån... men jag vet att det att det är fel av mig att förvänta mig annat. Jag önskar jag hade tiden och orken/motivationen att rida henne "som förr" så att hon blir "som förr" att rida. Saknar den gamla Fantasia som, även om hon inte gick i någon snygg form, i alla fall var uppmärksam och känslig för små hjälper. 
 
Jag rider ju nästan alltid med hackamore numera. När jag väl har bett är hon så okänslig... Logiken i det??? Jag tycker det borde vara tvärtom - att eftersom hon nästan aldrig har bett borde vara känsligare när hon väl har det..? Men uppenbarligen fungerar det inte så, i alla fall inte i hennes fall. Skulle dock inte påstå att hon är känsligare med hacket än med bett, men å andra sidan rider jag inte direkt dressyr med det.
 
Tillbaka till dagens ridpass. Det kändes som sagt lite halvkasst i början för hon var så framåt men utan att lyssna när jag tog tillbaka henne. Andra halvan av passet ägnade jag bara åt trav-halt-trav-halt och efter en stund blev det faktiskt lite bättre, men hon var fortfarande för "på" bettet. Nu låter jag jättenegativ, men jag är nöjd! Jag måste nöja med mig det lilla just nu, något annat vore orättvist.
 
Good old days.

WHISPER CHALLENGE #2

2015-01-05 @ 20:34:05
Här kommer fortsättningen där Jennifer gissar vad jag säger. (Introt försvann på denna videon av okänd anledning men det gör ju inte så jättemycket) Jennifer trodde jag sa hästar heeela tiden, haha! Men icke. Sen gjorde hon en liten tabbe och sa en sak som hade varit lite pinsam att ha med i videon HAHA.
 

Nya bilder och plugg

2015-01-05 @ 18:40:14
Jag och Jennifer fotade såklart lite igår, precis innan det blev mörkt. Dessa ovan tog Jennifer på mig med sin kamera. Har några bilder på Jennifer på min kamera också som jag ska kika på senare.
 
Idag har jag pluggat och ridit än så länge. Ska plugga en stund till nu när jag kommit igång. Kodar för fullt på min "portfoliosida", det börjar arta sig! Får väl se om det är något jag kan använda mig av i framtiden. En sak är säker - jag kommer difinitivt göra en ny bloggdesign när denna kursen är klar. Nu när jag knackar kod från grunden inser jag hur jävla tråkig den är, haha.

WHISPER CHALLENGE #1

2015-01-05 @ 08:00:00
Nu är videon uppe! Lägger upp "del 2" när Jennifer laddat upp den. Det blev alltså Whisper Challenge, det var det roligaste på länge asså. HAHA, ni som bloggar/vloggar, ni måste göra den med er kompis! Har ni redan gjort den så länka gärna här i kommentarsfältet, så sjukt kul att se :-D
 
Efter detta måste ni tro att jag är skittrög och att jag skrattar helt galet, men jag tar den risken!
 
 

Fantasia v. 1

2015-01-04 @ 22:15:34
Va konstigt att skriva vecka 1! Veckan som gått har varit väldigt lugn för Fantasia. Hade nog ridit någon gång mer om det inte varit så förbaskat halt i början av veckan. I onsdags hade jag gott och väl hunnit rida men det var ännu halare än dagen innan och jag kände inte för att utmana ödet. Redan i torsdags smälte det bort dock så att det gick att rida ordentligt. Men det blir väl till att damma av broddarna snart så att säga.
 
Måndag - Vila
Tisdag - Kort uteritt
Onsdag - Vila (pga glashalt)
Torsdag - Uteritt, trav och galopp
Fredag - Dressyr i paddocken, väldigt basic
Lördag - Vila
Söndag - Vila (blev hos Jennifer lite längre än väntat)

Följ min youtubekanal

2015-01-04 @ 19:30:00
Jag och Jennifer har verkligen kämpat med videobloggarna idag (en till varderas kanal). Filmat med Jennifers kamera för att få bra kvalitet, för att sen konvertera och föra över till mobilen och ladda upp på videofyme. Men för det första gjorde vi en stor miss med kamerainställningen, upptäckte vi efteråt, så det blev inte riktigt lika bra som tänkt (ändå hundra gånger bättre än en mobilfilm). För det andra kan videofyme slänga sig i väggen. Har hållt fast vid det eftersom man tjänat några kronor på sina videos på det. Men nu verkar de ha tagit bort den funktionen helt, och den summan jag låg inne med (fast som inte översteg 500 kr som var gränsen vid utbetalning) är alltså helt bortblåst? Någon som vet något? Men i alla fall så verkade videon för lång för att appen skulle palla ladda upp den... så jag ger nog upp videofyme helt och hållet nu tror jag!
 
Jag kommer lägga upp videos på youtube i fortsättningen, helt eller delvis återstår att se. Har en YOUTUBEKANAL sedan innan - ni får jättegärna följa den! "Min" del av videobloggen kommer upp antingen ikväll eller imorgon, beroende på hur lång tid det tar. 

Videoblogga

2015-01-04 @ 11:22:21
Godmorgon! Tror min familj fick en liten chock när jag kom ner i köket påklädd innan kl. 11 ;-) Ska nämligen åka till Jennifer nu. Vi ska filma in en videoblogg bland annat. Vi ska göra en liten "challenge", det kommer bli så roligt! Hoppas ni är lika spända på det som jag, det var ett tag sedan jag bjöd på videoblogg eller en video överhuvudtaget. Har precis tagit några varv med sminket, vi ska fota så då får man ju se lite respektabel ut.Nu ska jag bege mig till min vapendragare i Kungälv, vi hörs!

Då var det kalas igen!

2015-01-03 @ 18:29:57
Pfft... Har ju inte varit på kalas på hela året ju ;-) Vi är hos farmor och farfar, farfar fyller snart år nämligen. Har blivit bjudna på jättegod kalkon. Har nästan inte gjort ett skit i övrigt idag. Sov länge, red inte och spelade sims hehe.

Att undra hur året kommer se ut

2015-01-02 @ 20:35:01
Nyår är speciellt på mer än ett sätt. Förutom det uppenbara att man firar in ett nytt år. Man tänker igenom året som gått och undrar hur nästa nyår kommer se ut. Var man kommer befinna sig, vilka man kommer fira med, om man hittat någon aldelles extra speciell att fira med. Vilka nya människor kommer finnas iens liv? Vilka kommer falla bort?
 
Mitt 2014 har varit ett bra år på många sätt. Men även ganska jobbigt. Våren var ett enda kaos av förvirring, vilsenhet och frustration över jobb/skola/framtid. Sommaren var jäkligt bra överlag, umgicks med mina fantastiska vänner, både nya och gamla. Hösten var en berg-och-dalbana. Vissa vänner kom mig närmre medan visa vände mig ryggen. Vissa människor gjorde mig så jäkla frustrerad. Men det är väl sånt som ingår..? Det bästa på hösten var att jag började på en jättebra skola där jag lärt känna nya trevliga människor.
 
Alltså, för ett år sedan... då hade jag nog aldrig trott att jag ett år senare skulle gå på högskola och trivas så bra med det som jag faktiskt gör. Jag är så nöjd över att jag sökte in och att jag fick den där reservplatsen. Nu kan 2015 (och 2016) bara flyta på? ...Eller? To be continued...

Juli 2014

2015-01-02 @ 19:16:04
Tidigare månader: Januarifebruarimarsaprilmaj, juni
Har nästan inga bilder dokumenterade från juli, men jag kör så gott det går!
 
♣ Grillade med Jennifer och några andra i slottskogen en kväll. Hade grillkväll hemma en annan.
 
♣ Jag hade inte sökt sommarjobb (och dagisen behöver typ aldrig vikarier då) så jag var inställd på en ledig sommar - men jag fick hoppa in och jobba på simskolan ändå, de behövde såklart mig ;-) Så 3 hela veckor samt några dagar jobbade jag, och det var lika kul som tidigare år. Levde på mina kycklingsallader.
 
♣ En dag efter jobbet mötte jag upp Sanna i stan. Fina fina Sanna, som bor i Stockholmsområdet men som var på besök här i Göteborg, som jag inte hade träffat på över 2 år?! Vi hade  jättemysig 
 
♣ Red och promenerade Fantasia, var ganska hurtig och varierade väldigt mycket har jag för mig. Tänka sig.
 
♣ Fångade även årets dubbelhaka på bild:

Föreläsningar

2015-01-02 @ 11:31:00
Godmorgon! Startar denna dagen med att lyssna på lite föreläsningar. Har inte pluggat på över en vecka så det lär ju svida lite när jag återupptar kodningen. Funderde på igår om jag kanske skulle ta mig till skolan någon dag... haha. Det drar ihop sig, dessa helfartskurser går så jäkla snabbt! Jag tror nästa termin startar med att vi har två parallella kurser igen, i 10 veckor. Vet inte vilket jag föredrar, att fokusera på enbart en sak i taget eller att ta det lite långsammare med två olika kurser. Är glad att jag bara haft/har en kurs nu över jul och nyår i alla fall!
 
Nu ska jag knacka kod en stund, vi hörs med en juli-återblick senare!

Gott nytt år!

2015-01-01 @ 17:02:00
Gott nytt år mina nära och kära, vänner och ovänner! Hoppas ni alla haft en bra nyårsafton! Hoppas ni kom ihåg att "bra" inte behöver betyda fylla och en spårad fest :) Hoppas att ni hade det roligt med era vänner eller eran familj. Själv hade jag det jättetrevligt!
 
Vi var ett gäng hemma hos min systers kompis Angelica. Vi hade gjort trerätters middag, fantastiskt gott. Så massa god mat, gott bubbel och trevligt umgänge. Min pingla Jennifer var med och senare kom även hennes pojkvän. Vid tolvslaget var vi ute och skålade in det nya året under alla raketer samtidigt som vi frös häckarna av oss. Har hört att det ingår. Rockade såklart kvällen i glitterklänning, det är ett måste!