Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Ni vet blyg fast ändå inte?

2015-01-14 @ 13:32:37
Visste ni att jag är en väldigt blyg och nervös människa? I grund och botten.
 
Jag är en människa som är lagd åt det nervösa hållet. Jag kan stressa upp mig för minsta lilla och är mer eller mindre nervös för allt. Det spelar ingen roll om jag har det i åtanke eller ej eller om jag ska göra något som jag gjort 1000 gånger förut, som att gå till skolan. Det spelar heller ingen roll om jag är kolugn i huvudet för min kropp kan konsten att ändå vara nervös. Detta är inget jag lider av egentligen, men det kan kännas jobbigt när man är peppad och känner sig modig inför något också märks det ändå så tydligt hur nervös man är. Någon som känner igen sig?
 
Tror det hänger mycket ihop med att jag i grund och botten är väldigt blyg också. Prata inför människor och sånt. Upplever dock att detta blivit mycket bättre med åren. Tror jag lyckats jobba bort lite av den blygheten jag haft tidigare. Hur? - Jag slutade tänka på det som ett problem. Jag tycker fortfarande det är fruktansvärt obekvämt att stå och prata inför t ex klassen, men jag väljer att inte se det som ett problem. Jag tror jag klev över en tröskel när jag började högskolan. Minns att vi några veckor in på första kursen skulle ha ett seminarie där vi i grupp skulle presentera ett par uppgifter vi kommit fram till. Människorna (ca 30 pers) var helt nya för mig, och där skulle jag stå och redovisa. Jag tänkte "f*ck this, VAD är problemet?" och hur det gick? - Det slutade med att jag typ var den enda i gruppen som pratade. Jag var ganska stolt över mig själv efter det kan jag säga!
 
Det jag vill säga att jag tror man gör det det värre för sig själv än vad det egentligen är. Vi skiljer på situationer och personer vi inte nödvändigtvis behöver göra. Vi skapar ett jag för våra vänner och ett annat för utomstående, vilket till viss grad makes sense men vilket också är ganska absurt. Jag tänker på hur jag är bland mina vänner - mig själv. Pratade även om detta med min bästa kompis häromdagen. Hon kunde inte förstå hur jag kunde se mig som en blyg människa, men det beror såklart på att jag inte är blyg med henne. Eller med mina andra kompisar. Jag är inte det minsta rädd för vad de ska tycka, jag är inte det minsta obekväm i mig själv bland dem. Men hallå? Är det inte den sidan jag vill visa även inför nya människor?! Jo det är det, inte någon annan sida. Kanske lite mer städad och ordentlig/seriös till en början bara  I think you get my point.

Kommentera inlägget här:

 • Namn:
 • E-postadress: (publiceras ej)
 • URL/Bloggadress:
 • Kom ihåg mig?
 • Kommentar:
 • Kommentarer

  Jätte fin blogg! 💗
  Håller med på det mesta, riktigt bra inlägg
  Såg att du hade gjort designen till Linn Olssons blogg, gör du gratis designer? :)

  2015-01-14 @ 16:20:29    
  JENNIFER KIHLVALL / http://byjennifer.se

  Bra sagt Josefine!!!

  2015-01-14 @ 21:43:10