Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

To die for

2015-07-29 @ 17:44:00
Jag äääälskar bikinis, jag är typ besatt av bikinis. Har köpt 2 st nya bikinis i år, man kan aldrig ha för många haha. Synd bara att man inte får tillfälle att använda dem förutom på jobbet. Idag var vädret förjääävligt, det spöregnade och såklart är det några rackare som vill bada ändå. 
 
To Die For bikinis har varit ganska hypade men de är väldigt saftiga i priset och antagligen egentligen inget märkvärdigt... Men jag tycker de är så himla snygga! I alla fall en av modellerna, den på bilderna nedan. Hade gärna ägt en av varje färg! Den modellen (på underdel) som är deras mest kända är dock inget jag hade tagit på mig, det blir för mycket underkläder med bara spetsen runt höfterna tycker jag. Därför föredrar jag dessa med knytning.

Gott en måndagskväll

2015-07-27 @ 20:40:00
Har det rätt gött denna måndagskväll. Är inne på sista jobbveckan nu, ska bli härligt med lite lov igen sen innan plugget drar igång. Var iväg och postade ett paket förut och passade på att köpa med mig lite gott. Hade glömt hur goa färska hallon är?! Helt annat än frysta. Ser på Insurgent, hade helt missat att den kommit ut??? Jag hänger med dåligt nuförtiden.

Putsat träns hela dagen

2015-07-26 @ 19:35:00
Har putsat träns och annat hela långa dagen, så nu håller jag på att lägga ut dem också till försäljning. En del grovrengöring blev det, mycket har inte rengjorts (eller ens blivit rört) på väldigt länge, t ex mina lädergrimmor och ett gammalt träns jag glömt att jag hade. Rättare sagt ett halvt träns, pannbandet och nosgrimman har jag slarvat bort.
 
Har suttit framför TV:n hela tiden. Såg både The Horse Whisperer och Björnbröder och lipade till både två...
 
4 träns i stl cob, till salu!
Skriv till mig på Facebook om ni är intresserade av något. De ligger också uppe i gruppen "Begagnade Hästsaker" där.

Jag börjar bli rastlös

2015-07-22 @ 18:58:00
Jag är ingen rastlös människa egentligen. Men nu börjar jag bli rastlös och det var mer än väntat... Även fast jag jobbar så finns det så mycket tid. Så mycket tid där jag inte har något att göra. Tid som jag dagligen de senaste 7 åren spenderat i stallet.
 
Jag brukar tycka det är skönt att inte göra någonting, att vara ensam och se på serier, film, spela spel eller bara surfa runt. Men det finns för mycket tid till sånt nu, jag vet inte vad jag ska göra. Jag behöver något att göra, som tar upp den energi jag alltid lagt i stallet. Jag har mina planer inför hösten med gym men jag tvivlar på att jag kommer ändra på min åsikt att det är dötrist. Jag saknar hästar. Helvete vad jag saknar min häst. Men jag saknar också att rida.
 
Sista ridturen tog jag och Fantasia för snart 2 månader sedan. Såhär långt uppehåll har jag inte haft sedan jag började rida på ridskola för 11 år sedan. Jag kommer inte börja på ny kula med ny häst nu men jag kommer inte kunna sluta rida helt, det vet jag. Jag kommer sälja all hästutrustning men ridkläderna, hjälmarna och stövlarna behåller jag. För jag vill fortsätta använda dem, jag vill fortsätta rida. När, var och hur får tiden utvisa.
 
Jag har så mycket tid. Men ingen Fantasia.

När jag vaknade slet jag isär problemen och nu går jag dit vägen leder

2015-07-21 @ 18:49:00
med stängda ögon så ser jag klart
för det känns som allting faller ner

Säljes

2015-07-20 @ 16:49:00
Har blivit av med en del grejer nu, förra veckan fick jag mött upp ett par stycken och varit på posten. Men satan hur mycket som återstår... täcken, träns, grimmor och pannband som jag ska ta itu med snart. Har uppdaterat mina befintliga bloppisinlägg så att ni kan se vad som finns kvar och inte. Men jag vill förtydliga att de saker jag ger bort främst gäller er som bor i närheten så att jag slipper jobbet med att åka in och posta, annars vill jag ha en slant för sakerna (utöver fraktkostnaden).
 
Schabrak - http://fantasias.blogg.se/2015/july/bloppisbortskankes-schabrak-huvor-2.html
Benskydd - http://fantasias.blogg.se/2015/july/bloppisbortskankes-benskydd-boots.html
 
Här är ytteligare ett par saker jag tagit in och rengjort till försäljning. Vid intresse, kontakta mig på mejlen (fantasias@live.se) eller Facebook.
 
Sadelpadd
Äkta fårskinn, fint skick.
Nypris: 300 kr - - - Mitt pris: 150 kr
 
 
Ponnyhackamore
Svart läder i jättebra skick.
Nypris: ca 300 kr - - - Mitt pris: 150 kr
 
 
Martingal med strass
Mörkbrunt läder, stl PONNY (passar de flesta storlekar).
Nypris: ca 190 kr - - - Mitt pris: 80 kr

Linus är såld

2015-07-19 @ 13:43:14
Som ni säkert förstått så är nu Linus såld. La ut annonsen i fredags kväll och det dröjde inte många minuter förrän folk började höra av sig. Kl 9 igår morse kom en familj hit och tittade och med dem fick han åka hem. Det var ett ungt par med ett liten pojk och två lite äldre barn som bodde på en gård med mycket djur. Mamman verkade väldigt kunnig och väldigt van, så det kändes bra. Den äldsta dottern skulle få rida honom i början och det är ju också superbra. I övrigt tror jag att han kommer få gå promenader, vara sällskap och bli väldigt ompysslad och omtyckt.
 
Är bara förvånad att det gick så snabbt. Trodde det kanske kunde vara svårt att sälja en shettis.
Med Linus borta... blir allting ännu verkligare. Den här delen av mitt liv, hästlivet, är förbi. I alla fall för nu. Jag känner mig helt tom.
 
Hejdå lillkillen, jag hoppas du får all den kärlek du förtjänar ♥

Linus ute på annons

2015-07-17 @ 20:40:00
Det är dags för en Linusuppdatering. Vi fick en spekulant på honom såfort han kom till Husebacken i princip. En mamma och dotter var och tittade på honom i helgen, men beslutade sen att satsa på en lite större ponny. Därför har vi nu lagt ut en annons. Som det står i annonsen, hemmet är mycket viktigare än priset. Hoppas att han får bli omhändertagen och ompysslad och älskad ♥
Bild från när Smilla red i fredags

Allt ska man göra själv

2015-07-16 @ 17:46:00
Åkte för att posta ett paket nu på eftermiddagen. Närmare bestämt ett schabrak som jag sålt via Facebook. Jag blev inte klok på instruktionerna på deras hemsida, det stod att den "tjänst" som passade mitt paket enkelt gick att betala på internet. Men det framgick inte om det var ett måste att betala över jävla internet så jag tog med mitt paket, åkte dit med paketetet och fick åka hem med det igen. Inte kunde man betala frakten där, nej allt ska man göra själv hemma på internet. Vilken tur att jag har en skrivare till att skriva ut fraktsedeln, annars hade det väl varit kört. Dagens moderniserade samhälle - ibland älskar jag dig men SATAN vad du sticker i mina ögon just nu.
 
Asså man blir ju så less! Jag åkte inte helt i onödan i alla fall, fick köpt lite mat och physalis ♥ Så gott! Umgås med mitt nya godsedjur som mamma köpt till mig efter ett par dagar borta, haha. Hon tyckte synd om mig som varit hemma sjuk, och när jag var liten tittade jag ALLTID på Barbapapa när jag var sjuk. Erkänn gulligt? 

När livet ställs på sin spets

2015-07-15 @ 13:19:00
Jag vet inte vad jag ska svara på den fråga som alla ställer mig. Hur jag mår? Förutom att jag just nu är sjuk och mår fysiskt dåligt? Jag vet inte. Vissa dagar känns det okej, vissa dagar kan jag le och skratta. Vissa dagar känns allt svårt och tungt. Jag försöker minnas, uppskatta och se framåt. Men jag saknar min bästa vän så obeskrivligt mycket.
 
Livet har verkligen ställts på sin spets. Plötsligt finns det så mycket saker att fundera över. Att inte ha hästarna kvar i mitt liv lämnar en massa val och funderingar. Funderingar över hur mitt liv kommer se ut till hösten. Jag vet inte hur jag vill att det ska se ut. Förutom att det måste finnas något, det måste hända något... något av värde, om ni förstår vad jag menar? Nu känns det som att min vardag saknar mening.

Bloppis/bortskänkes - Schabrak & huvor

2015-07-14 @ 20:25:00
Här har jag samlat "alla" schabrak och huvor. Vardagsschabrak som bortskänkes pga gamla/urtvättade, fina set och längst ner - de märkesschabrak som finns kvar av de jag la ut häromdagen.
 
Har ni frågor eller vill köpa något av mig - kontakta mig på mejlen (fantasias@live.se) eller Facebook. Säg till om ni vill ha närmre bilder på detaljer etc. Bor ni i närheten och vill slippa extra fraktkostnad kan jag möta upp er i t ex Stenungsund, Göteborg eller Kungälv. Betalning görs via Swish eller banköverföring, eller kontant om vi träffas. Sakerna som bortskänkes gäller i första hand för dem som köper något annat av mig och/eller bor i närheten - för enkelhetens skull.
 

  
Brunt/blått set
Brunt allroundschabrak med blått kantband, stl FULL. Den blå öronhuvan matchar fint med ett brunt kantband och är också i stl FULL. Schabraket är välanvänt, därav billigt pris.
Nypris: ca 350 kr - - - Mitt pris: 80 kr
 
 
Diverse schabrak som bortskänkes:
1. Ljusblått schabrak med blodering från Hööks, stl COB.
2. Ljusblått set från Catago, stl COB. Huvan är i mycket fint skick men schabraket har rostfläckar.
3. Blått set från Gold Medal (Hööks), stl FULL. Schabraket är väldigt urtvättat men huvan är i fint skick.
- BORTSKÄNKES -
 
 
John Whitaker
Allround stl FULL, mörkbrunt. Väldigt fint skick.
Mitt pris: 150 kr eller bud (+ ev frakt)

Bloppis/bortskänkes - Benskydd & boots

2015-07-14 @ 13:20:00
Har ni frågor eller vill köpa något av mig - kontakta mig på mejlen (fantasias@live.se) eller Facebook. Säg till om ni vill ha närmre bilder på detaljer etc. Alla benskydd är i storlek ponny eller medium och har använts på min c-ponny med ganska grova ben. Allting är tvättat innan fotografering. 
 
Bor ni i närheten och vill slippa extra fraktkostnad kan jag möta upp er i t ex Stenungsund, Göteborg eller Kungälv. Betalning görs via Swish eller banköverföring, eller kontant om vi träffas. Sakerna som bortskänkes gäller i första hand för dem som köper något annat av mig - för enkelhetens skull.
 

 
Bruna Equi-Guard (Hööks)
Bruna senskydd och bakstrykkappor med remmar i läderimitation, stl COB. Välanvända och därför ganska slitna.
Mitt pris: 80 kr
 
 
Equi-Guard Jump off (Hööks)
Senskydd och bakbensskydd, marinblåa med beige foder. Stl PONNY. Mycket fint skick, hela och rena.
Nypris: ca 400 - - - Mitt pris: 100 kr
 
 
Norton Pro
Vita senskydd och bakbensskydd, stl P. Sparsamt använda men de har gulnat en aning i färgen.
Nypris: ca 350 kr - - - Mitt pris: 100 kr
 
 
Horze senskydd
Ljusgröna (mer åt det limegröna hållet i fodret), stl PONNY. 
Nypris: ca 180 kr - - - Mitt pris: 70 kr
 
 
Blå Equi-Guard (Hööks)
Babyblåa senskydd stl PONNY.
Nypris: ca 180 kr - - - Mitt pris: 50 kr
 
 
Equi-Guard senskydd (Hööks)
Senskydd stl M. Bortskänkes pga skicket, välanvända och slitna.
- BORTSKÄNKES -
 
 
Gummiboots 
Röda boot stl M. Något trasiga i nederkanterna.
- BORTSKÄNKES -

Krångel med mejlen

2015-07-13 @ 13:25:00
Här går man och tror att det är dött på mejlkontot för att folk helt plötsligt slutat vilja ha bloggdesigner. Och att mitt konto av någon oförklarlig anledning skulle ha skonats från skräppost? Har inte varit inloggad på min bloggmejl på datorn sen förra året utan bara i mobilen. Men nu inser jag att det inte stått helt rätt till med sammankopplingen där... Har missat ett halvårs samarbets- och bloggdesignförfrågningar. Nu är inte det någon enorm mängd men jag får ändå dåligt samvete. Teknik när den inte fungerar som den ska (eller som man vill) är bland det värsta som finns.
 
Så för er som mejlat om bloggdesign under våren och inte fått svar, jag har inte sett dem förrän nu! Ber om ursäkt för det. Men från och med nu kollar jag mejlen även i datorn! Ni som (fortfarande) är intresserade av bloggdesign, mejla eller skriv på Facebook.
 
Ska bli bättre på att uppdatera bloggen nu. Har lite nytt att berätta om Linus, fler bloppisar att lägga ut och vardagsbilder och inlägg. Hoppas ni fortsätter läsa ett tag till för att se hur bloggen utvecklar sig. Jag kan inte säga i vilken riktning den kommer gå, det återstår att se.
Min älskade vän, vad jag saknar dig ♥

Bloppis - Märkesschabrak (+ öronhuvor)

2015-07-12 @ 19:34:00
Som ni vet har jag en hel del grejer att göra mig av med nu. Jag tar lite i taget, tänkte börja med hästutrustningen. Eftersom det fanns intresse för det lägger jag ut det här på bloggen först.
 
Först ut är mina märkesschabrak + några huvor. Schabraken är aldrig eller sparsamt tvättade i maskin utan handtvättade. Ett par stycken är otvättade på bild men alla säljes efter tvätt. Bor ni i närheten och vill slippa extra fraktkostnad kan jag möta upp er i t ex Stenungsund, Göteborg eller Kungälv. Betalning görs via Swish eller banköverföring, eller kontant om vi träffas.
 
Har ni frågor eller vill köpa något av mig - kontakta mig på mejlen (fantasias@live.se) eller Facebook. Kan ta nya bilder på de sakerna som är fotade innan tvätt så ni kan bedöma skicket bättre. Säg till om ni vill ha närmre bilder på detaljer etc.
 

 
Shockemöhle
Allround stl FULL, vitt. Använt väldigt få gånger, men en gång i spöregn - därav små missfärgningar efter sadeln.
Nypris 400 kr - - - Mitt pris: 150 kr (+ ev frakt)
 
 
Kyro Riding Gear set
Allround stl FULL, grått med silver & bling. Sparsamt använt, mycket bra skick.
Säljes ihop med tillhörande huva, helt oanvänd (bild skickas vid intresse)
Nypris för hela setet: 400 kr - - - Mitt pris: 200 kr eller bud (+ ev frakt) 
 
 
Libresse / Mias RS
Allround stl FULL, rosa med utsmyckning i blått & lila. Aningen missfärgat av sadeln men väldigt fint i övrigt.
Mitt pris: 100 kr (+ ev frakt)
 
 
Vid intresse skickar jag med den här öronhuvan (stl FULL) som matchar schabrakets färger (+20 kr):
 
 
GlenGordon set
Allround stl COB/FULL, beige/gult. Huvan är också i stl COB/FULL och har väldigt bra passform. Schabraket har en liten missfärgning/fläck i mitten på ena sidan (titta noga på bilden så ser ni), fint skick i övrigt.
Nypris för hela setet: ca 350 kr - - - Mitt pris: 150 kr (+ ev frakt)
 
 
BR schabrak
Allround mot dressyr stl FULL, limegrönt med khakifärgad kant. Missfärgat i nederkant vid sadelgjordsläget.
Nypris: 300 kr - - - Mitt pris: 80 kr (+ ev frakt)
- Otvättat på bilderna -
 
 
John Whitaker
Allround stl FULL, mörkbrunt. Väldigt fint skick.
Mitt pris: 150 kr eller bud (+ ev frakt)
- Otvättat på bilderna - 

Linus har blivit riden

2015-07-06 @ 20:20:04
Idag har Linus blivit riden för första gången på 2-3 år! Och han skötte sig faktiskt... mestadels! Förresten så står han inte hemma nu. Han gick kvar hemma i vår hage i en vecka eller något och min granne satte ner två av sina shettisar i en av våra andra hagar. Men hagarna är inte bredvid varandra så Linus var ändå ensam. Så nu står han på Husebacken, stallet där jag ridit shettisar och haft Fantasia uppstallad. Han går visserligen i en egen hage nu också, men han verkar mycket nöjdare, han kan se de andra hästarna var de än står i sin hage. Han slipper munkorgen också eftersom betet är magrare än vårt.
 
Så, nu har ni fått den grundläggande uppdateringen. En tjej som rider Hilma hade erbjudit sig att testa rida Linus. Det är ju bra att veta hur han är, nu när vi ska sälja honom. Han har inte blivit riden på hela tiden vi ägt honom och jag vet inte om han vart riden särskilt nyss när vi köpte honom heller. Tjejen var jätteduktig och hon verkade van vid busiga/jobbiga hästar så det var ju bra... eftersom Linus la av några bakutsprång när vi testade galoppen. Men det gick över mina förväntningar ändå, i övrigt var han jätteduktig.

Bloppis?

2015-07-03 @ 18:06:32
Hej. Nu har det gått över en vecka och jag har börjat göra saker för att få annat att tänka på. I tisdags var jag i Ullared och de senaste dagarna har jag solat och badat. Igår var jag även på "möte" inför jobbet som börjar på måndag. Ska jobba på skolan för fjärde året, jobbar hela juli och sen har jag lov igen. Idag och imorgon har jag planer ihop med vänner och det ska bli roligt.
 
Måste verkligen tacka för allt fint ni skriver, efter det som hänt. Det känns så himla bra att läsa och det gör att det känns lättare för en stund. Sen fick jag en fråga gällande alla hästgrejer jag kommer göra mig av med, om jag kommer lägga ut något här på bloggen. Jag kommer säkert slänga en del och ge bort en del men mycket kommer jag sälja. Vissa saker säljs nog lättast om jag lämnar in det på Tre Hästar men finare schabrak etc tänkte jag lägga ut i någon försäljningsgrupp på Facebook. Men om ni vill kan jag lägga ut det här först? Kommentera i så fall. Jag har blad annat jättefina schabrak från Shockemöhle, John Whitaker, GlenGordon, Kyro Ridning Gear och BR (se nedan). Efter helgen ska jag börja tvätta och fotografera sakerna tänkte jag.