Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Vad händer nu?

2015-06-29 @ 17:45:00
Den här sommaren blir inte som väntat. Hon jag spenderat min tid med finns inte längre. Det känns som att livet förlorat sin mening. Vad ska jag göra nu? Vad kan möjligtvis vara värt att spendera sin tid på som går upp mot att ta hand om och älska ett djur?
 
Jag vet inte hur man gör detta. Fritiden. Sedan jag gick i 7:an har jag kombinerat skolan och plugget (och jobb/sommarjobb) med stallet. Jag känner inte till något annat. Vad gör icke hästmänniskor med all sin tid?
 
Jag kommer alltid vara en "hästmänniska" men jag lämnar livet med hästar och ridning för nu. Jag har varit trött på hästlivet länge men eftersom Fantasia inte bara var min häst utan också min bästa vän har jag fortsatt, för henne. Därför känns det helt naturligt att lägga hästarna och ridningen på hyllan nu när hon inte längre finns. Jag har aldrig känt att jag velat påbörja något nytt på hästfronten, jag vill inte skaffa en ny häst. Jag kommer sakna hästar, jag kommer sakna ridningen men inte på långa vägar så mycket som jag saknar Fantasia.
 
Finns en del saker att ta tag i innan mitt "nya" liv kan börja. Vi måste hitta ett nytt hem åt Linus. Just nu går han i hagen själv och enda sällskapet han har är två av grannens hästar som fått lov att komma ner till en av våra andra hagar. Linus-situationen blir det svåraste att lösa. Sen vill jag ta itu med mina hästgrejer. Rensa, tvätta, slänga, sälja och ge bort. Jag kan inte ha miljoner hästprylar liggande som jag inte kan använda...
Sista bilden på Fantasia ihop med Linus..
 
Som ni märker så har jag fortsatt skriva här. Jag har behövt skriva av mig. Har även satt in nya designen jag började på för ett tag sedan (med en ny header jag givetvis gjort nu), mest för att jag inte haft något bättre för mig för jag vet inte hur det blir med bloggen i framtiden. Jag skriver sålänge jag får ut någonting av det. Just nu känner jag att jag får det. Det är mitt sätt att bearbeta.

Vår dag

2015-06-28 @ 13:08:21
Jag önskar att jag inte var så fruktansvärt medveten om dagens datum... det är VÅR dag. Det är vår dag men jag står ensam. Fantasia, jag älskar dig och jag saknar dig min finaste vän. Idag är det 7 år sedan du blev min.
 
Den 28:e juni var vår dag.

Det var dags

2015-06-25 @ 15:13:00
Det känns som att livet förlorat sin mening. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Visst gjorde vi allt? Livet har sin gång, Fantasia var klar. Åldern, statusen på tänderna, kroppen som gett upp. Det fanns ingenting mer att göra. Det var dags att låta henne gå. Men det gör bara så fruktansvärt jävla ont. När jag blundar ser jag hennes livlösa kropp... Det är inte så jag vill minnas henne.
 
...det är såhär jag ska minnas henne, för alla fina stunder vi haft. För all den lycka hon gett mig.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

För sista gången

2015-06-24 @ 19:54:00
Nu slipper jag oroa mig. Jag slipper lida varje gång jag tittar ut i hagen. Den smärtan har ersatts med en annan mycket starkare som jag kommer bära med mig resten av livet. Jag har levt på hoppet i det sista och jag kommer överleva tack vare minnena. Det här är utan tvekan den värsta dagen i mitt liv. Jag har inte kunnat föreställa mig att gå igenom detta. Det är inte till någon större tröst att man gjort allt man kunnat... för jag kan inte tänka mig hur någonting skulle kunna kännas värre eller göra ondare än det här. Men jag har lovat mig själv att vara stark.
 
Jag får lära mig att leva ett liv utan henne. Efter 7 hela år tillsammans måste jag börja stå på egna ben. Det kommer inte bli lätt och det kommer göra ont. Jag kan inte med ord beskriva hur ont det redan gör och hur mycket jag saknar henne. Hon har betytt allt för mig, nej hon betyder allt för mig. Och att ta ett sånt farväl... det går liksom inte. Det var det jobbigaste jag någonsin gjort. Min bästa vän och det allra finaste jag har finns inte längre.
 
Idag hämtade jag Fantasia i hagen för sista gången. Jag klappade och pussade på henne för sista gången. För sista gången tittade jag in i hennes förstående ögon och viskade till henne hur mycket jag älskar henne. Det var flera veckor sedan jag satt på hennes rygg för sista gången. Idag fick Fantasia somna in och lämna oss.
 
Det kan också vara sista gången jag skriver här och jag tror ni förstår.
 
Vila i frid älskade Fantasia ♥ 
Du räddade mig. Och vi har gjort allt vi kunnat för att rädda dig, men det räckte inte till. Du har det bättre nu. Och jag vill intala mig själv att jag också kommer ha det bättre nu när jag inte behöver oroa mig, men... min värld rasar samman och den här gången får jag klara mig själv.
De sista bilderna på oss.

Tänk om...

2015-06-22 @ 22:53:00
Såg ett schabrak med extrapris på Kyros instagram som jag för en stund tänkte mejla om. Sen slog det mig... tänk om jag inte har någon att använda schabraket på? Och med någon menar jag Fantasia för det finns ingen annan jag kan eller vill använda det på. En annan sak slog mig ännu hårdare. Tänk om jag ridit Fantasia för sista gången. Tänk om den gången, som jag inte ens minns när den var, var sista gången jag satt på hennes rygg? Tänk om jag aldrig mer kommer sitta på hennes rygg. Studsa runt i hennes stötiga trav. Genomlida en bokstavligt pain in the ass på hennes bara rygg. Vara ett med henne - det låter så jävla töntigt men det finns inget bättre sätt att beskriva det på. Hur ska jag kunna leva utan det?
 
Imorgon tar vi henne till kliniken och kollar tänderna. Något mer kan vi inte göra. Infektionen är borta enligt de nya proverna som togs idag. Men hon får inte fortsätta magra...

Midsommar

2015-06-21 @ 19:46:15
Hoppas ni hade en härlig midsommar! Här kommer ett gäng bilder från min långa men väldigt roliga dag. Maria har varit hemma hela helgen och på förmiddagen i fredags kom vår kusin Elin hit. Vi gjorde oss iordning och vid 2-tiden åkte vi till min kompis Malin. I ett stort partytält spenderade vi kvällen med goa vänner, go dricka och gott grillat.
Vet inte vems krans som var snyggast av Malins och killarnas, haha!

Kubbspel var givet!

Min stackars tjej

2015-06-21 @ 19:09:00
I fredags var pencillinkuren färdig och imorgon kommer en veterinär hit igen. Stämma av med ett nytt blodprov, se om infektionen fortsatt bli bättre nu efter pencillinet och kolla statusen helt enkelt. Vi behöver avgöra om vi ska (och om vi kan) ta tiden på tisdag till att kolla tänderna. Det är mycket lugnande som krävs så vi vill vara säkra på att hon klarar det.
 
I övrigt tycker JAG hennes allmntillstånd förättrats, men det är som sagt svårt att avgöra. Hon har fått mat inne 1-2 gånger per dag nästan hela veckan och hon har haft jättebra aptit. Både till lucern, havre och pellets. Men vi har fortsatt mäta henne och hon minskar fortfarande runt magen... 


Några bilder från det senaste som visar hur tunn hon är  Det gör ont att se.

Vi kämpar

2015-06-18 @ 11:38:12
Mina dagar går ut på att titta till Fantasia, ha inne henne för att ge mat, borsta, spruta och emellanåt sitta inne och inte göra någonting vettigt medan jag oroar mig. Sånt är livet just nu. Men ni ska få en liten uppdatering på hur det ser ut för henne. 
 
Veterinären var ju här i måndags igen och tog nya prover. Proverna visade att infektionen blivit bättre, så därför har vi fortsatt ge henne pencillinsprutor och ska göra det tills imorgon. Frågan är bara om pencillinet faktiskt botar eller om det bara blir bättre under kuren... Vi försöker hålla koll på förändringar i hennes allmäntillstånd, men det är inte lätt. Hon har aldrig varit något hysteriskt matvrak, hon har alltid tagit det ganska lugnt med betandet men såhär lugnt och med såhär många pauser? I fredags tyckte veterinären att hon verkade alldeles för lugn men hon känner ju inte Fantasia. Men jag som gör det är osäker, har hon alltid varit "för" lugn? Det är jättesvårt att avgöra, man har ju aldrig studerat henne på det sättet. Så detta är bara frustrerande...Vi försöker räkna andetagen och vi tror att dem blivit långsammare och "mer normala" sedan i fredags. I övrigt är det såå svårt att avgöra om hon blir piggare bara genom att titta på henne i hagen eller i boxen.
 
Hon har i alla fall ätit kraftfoder och lucern inne ett par gånger. Igår stod de inne flera timmar på eftermiddagen, jag tog in dem när det hade regnat ett bra tag. Tänkte att hon skulle få stå inne och torka och sen få på sig regntäcket, för att inte frysa. Men hon frös redan så mycket när jag tog in henne  Hon har ju inget som skyddar henne från kylan, inget fett som isolerar. Satte på henne dubbla täcken och gav henne mat i omgångar för att hjälpa henne att bli varm. Nu vågar jag väl inte ta av täcket förrän det blir strålande sol och gassande värme igen...

Det ser inte ljust ut

2015-06-14 @ 18:35:00
Veterinären var här två gånger i fredags. Först för att titta och ta prover. Det konstaterades att andningen var för snabb, men i övrigt kunde hon inte se något. Men vi förstod att det inte ser ljust ut. Hela min värld började rasa. Så många tårar har fallit sen dess. Emellanåt känner jag mig bara tom. På kvällen väntade vi på att veterinären skulle ringa om resultaten på proverna. Jag lämnade min mobil med mamma, jag ville inte svara. Proverna hade visat en infektion, var någonstans förstod jag inte riktigt. Men den gör att hon svälter, trots att hon äter. Det gör ännu mer ont i hjärtat att se på hennes magra kropp nu. Veterinären undrade om vi ville prova pencillin, det var inte ens en fråga för oss. Så hon kom ut på kvällen igen, visade hur vi skulle spruta henne och gav första dosen. Igår och idag har vi sprutat henne själva och imorgon kommer veterinären tillbaka för att se om något ändrats. Antar att hon ska ta nya prover.
 
Redan när vi bokade besöket för fredagen fick vi en tid till att kolla munnen. Tiden är på tisdag på kliniken men frågan är om det är någon idé... Det vet vi antagligen imorgon. En häst med dåliga tänder är ingen häst... så det lilla hopp som finns just nu är pencillinet. Men jag är beredd. På vad som än väntar. Jag ska vara stark. För henne. Så som hon alltid varit stark för mig.

Min värld rasar samman och mitt hjärta brister

2015-06-12 @ 20:14:00
Jag vet inte vad jag ska ta mig till eller hur jag ska känna just nu. Hon är mitt allt...

Fika och shopping

2015-06-11 @ 21:48:38
Idag mötte jag upp min vän Hanna på torget för en catch up i varandras liv. Satt ute på bryggan med varsin frapino och snackade innan vi tog en runda i butikerna. Sen jag tog en titt på HM efter min frisörtid i måndags har jag varit supertaggad på att shoppa ännu mer! Det fanns SÅ mycket fint, köpte både en klänning och en jumpsuit redan i måndags. Idag blev det tre crop tops, en kjol, en cardigan, ett set med Real Techniques borstar och shampoo och balsam. Det finns en viss risk att det blir ännu mer shopping i helgen när jag ska vara hos Maria... meeeen skatteåterbäring vet ni, haha!
Två av mina nya plagg. ÄLSKAR mönstret på cardiganen(?) eller vad man nu kallar den för?

Promenad med båda mina fyrbenta

2015-06-10 @ 15:36:00
För fint för att sitta inne hela dagen men för blåsigt för att sola. Och i vårt läge satt en promenad fint. Gick till paddocken där jag släppte Fantasia och ledde runt Linus lite. Idag var en sån dag man undrar om Linus blivit utbytt, haha! Han var jättesnäll och go. Kanske som tack för att jag lät honom slippa munkorgen en stund.
 
Mina två fyrbenta gör mig (oftast) så lycklig ♥

Andra dagen...

2015-06-09 @ 22:35:05
...på sommarlovet och jag är redan uttråkad. Idag hade jag inget planerat så jag har suttit hemma och bah "jaha, vad nu?" Har glömt hur det var att ha lov. Jag har inte gjort något nämnvärt alls idag. Förutom att ringa distriksveterinärerna imorse. På fredag kommer de ut och tar en titt på mitt hjärta ♥ Det kommer lösa sig, visst? 

Grattis till studenten vänner!

2015-06-09 @ 15:04:20
Grattis Becca, Emil, Sandra, Amanda, Hampus och övriga människor på bilderna!

Finns bara ett problem

2015-06-08 @ 20:55:00
Linus, min kaxiga lilla sketponny. Har länge tänkt "ta tag" i honom så att säga, börja jobba med honom, uppfostra honom, bli hans kompis. Jag har tre månader fria från plugg varav två är helt och hållet lediga. Det är nu jag har tid. Men jag har ett problem. Jag har inte hittat motivation till det. Jag har tänkt på det som en smart grej att göra för att någon gång MÅSTE jag ju få lite pli på honom och det vore en bra grej att delvis ägna mitt lov åt. Men jag spricker liksom inte för att ta tag i det. Förstår ni problemet? 
 
Jag har mina drömmar och målbilder, men jag vet inte hur jag ska börja. Jag vet inte hur jag ska motivera mig till att börja. HUR GÖR JAG?

SOMMARLOV

2015-06-08 @ 10:02:16
Nu har jag officiellt sommarlov! Skrev klart sista uppgiften och lämnade in igår kväll. Såååå, nu då? Börjar inte jobba förrän i juli. Jobbar hela juli och därefter har jag en månads ledighet igen innan skolan början. Ska starta upp det här lovet med en tur till frisören. Har bokat tid för klipp och färg idag, men har fortfarande inte bestämt riktigt vad jag vill göra... Det blir något liknande det jag gjorde förra året d v s ombre. Senast jag var hos frisören klippte jag ganska mycket så det är inte mycket kvar av det ljusa nu.

Emil

2015-06-07 @ 16:29:00
Ett par bilder från i fredags på min stiliga (och glada) kusin, som inte ens kunde knäppa kavajen ordentligt inför fotograferingen ser jag nu! 

Hundvakt

2015-06-06 @ 15:20:58
Igår undrade farmor om jag "kan vara barnvakt imorgon" och jag fattade inget och kände mest "EHHHHH". Men hon syftade på deras hund Linus, haha. Kände tills nyligen fortfarande "EHHHHH" eftersom han inte gärna ville vara uppe på altanen vid mig utan sprang ner till dem hela tiden (som alltså inte är där utan är borta). Enda gensvaret när jag ropade kom från shettis-Linus som tittade upp från gräset i hagen intill. Ni kanske inte kan kalla mig the dogwhisperer HAHA. Jag är verkligen ingen hundmänniska, men det går hyfsat ändå. Linus är typ världens snällaste... till skillnad från shettis-Linus.
 
Har fått ett par välbehövliga pauser i pluggandet nu i alla fall! Ska jobba på en stund till innan jag ska fixa mig inför ikväll.

Studentfirande nr 2

2015-06-06 @ 11:17:56
Igår var det Mimers Hus tur och jag hann precis dit till utspringet efter skolan. Gick sista skoldagen och hade slutredovisning, så nu har jag sommarlov! (Nästan i alla fall, ska bara lämna in en skrivuppgift på måndag) Efter utspringet hängde jag med Jennifer, Maria och Elin i Kungälv och tittade på flaken och fotograferade. Därefter följde mottagningen hos kusinen med massor av mat och tårta och känslostormar. Så underbart! Och vädret var fantastiskt - nästan för bra, brände sönder ansiktet... Men det var härligt att kunna gå barbent i klänning utan att frysa det minsta. Invigde min nya blommiga klänning jag köpte för ett par veckor sedan, älskar den!
 
Hinner inte fixa med några fler bilder idag, måste plugga så jag kan gå på tentafesten ikväll - sista tentafesten för läsåret.
Jag och min kusin Emil
Maaaaaat
Tårta x3

Jessica

2015-06-05 @ 11:00:14

Studentfirande nr 1

2015-06-04 @ 23:13:12
Idag var jag på studentmottagning hos Jessica. Hur gick det här till ens??? Det känns som igår vi red tillsammans på Husebacken och hon var liten nog att rida den minsta shettisen. Min plutt-Jessica tog alltså studenten idag, stort grattis och lycka till gumman! Imorgon direkt efter skolan ska jag på nästa studentfirande, då är det min kusins tur.
Jessica och Becca
Sanna och Jessica
Jag och Fanny som jag inte träffat på ett år typ!

Färdig bloggdesign

2015-06-03 @ 23:00:00
Det var ruskigt längesedan jag sålde en bloggdesign. Tills idag, jag blev precis färdig med en och jag måste säga att det gick så mycket smidigare nu när jag fått mer kött på benen. När jag väl haft inspiration och tid över vill säga. De senaste veckorna har jag levt i html och css, i skolarbetet. Utöver skolarbetet och den här designen har jag börjat med en egen ny bloggdesign. När jag ändå var igång liksom! Jag får se vad det blir av den. 
 
Nu tycker jag att ni ska klicka er in på » evelinablomqvist.se « och ta er en titt! Jag blev riktigt nöjd med headern och hur temas följs upp i designen.

Fantasia

2015-06-03 @ 13:53:00
Här kommer ett gäng bilder jag tog på Fantasia häromdagen. Några travsteg och något släng med huvudet bjöd hon på när Linus busade runt (som jag la upp bilder på i ett tidigare inlägg), det är inte illa det ;)
 
Kom precis hem från skolan och tänkte gå ut till stallet direkt. De stod inne inatt eftersom det var så ruskigt väder, jag ska mocka och sen tänkte jag skritta ut en sväng på Fantasia innan jag beger mig tillbaka till tågstationen. Ska övernatta hos syrran tänkte jag, så jag hoppas vädret håller sig hyfsat i schack över mina pållar inatt.

Balbilder

2015-06-02 @ 18:52:00
Pissväder, pissland. Så det är juni - som i sommarmånaden juni?! Vilket skämt! Och att jag försov mig imorse är också ett skämt, det har hänt typ EN gång tidigare. Vaknade vid 10, den tiden jag skulle träffat min projektgrupp i skolan för att jobba klart med vår uppgift och förbereda presentation. Det fick bli över chatt och skype istället för min del. Skulle ha fotat balbilder idag också. Mimers Hus har sin bal på Marstrand idag, skulle fota min kusin och ett par kompisar. Men det är halv storm och spöregn så jag stannade hemma istället. Hoppas mina babes förlåter mig, hade inte blivit bra bilder ändå. 
 
Så inga nya balbilder i år. Bjuder på ett par gamla från min bal istället. Imorgon är det exakt två år sedan!

Busen

2015-06-01 @ 22:29:32
Tog några bilder på hästarna idag igen efter att de stått inne några timmar, för att Fantasia skulle få sitt kraftfoder. Hon åt en del så det är väl bra... Linus den busen showade såklart lite när han kom ut i hagen, haha. Lite roligt får man ju ha hälsar han! Han är så arg på sin munkorg förstår ni, haha.