Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Fint väder, verkligen

2015-03-31 @ 18:21:09
Var jag inte redan påväg att bli lite halvförkyld så lär jag bli det nu. Red ut i det "fina vädret" förut. Red bortåt Holmestad, det tar en stund att skritta på asfaltsvägen dit. När jag travat och galopperat lite där borta så började det dugga. När jag var påväg hem öste det ner svinkallt snöblandat regn. Tappade känseln i låren och händerna långt innan jag var hemma. Mys. Mina knän var i alla fall inte lila denna gång, haha.

Ett steg i rätt riktning

2015-03-31 @ 13:32:00
...(för en gångs skull?) Ridsportförbundet. Även om jag inte är insatt i tävlingsvärlden längre så finns det sånt som inte smiter obemärkt förbi om man har en tå (mer vore dumt att påstå för tillfället) i hästbloggvärlden.
 
Jag tycker Sandras inlägg säger det mesta - de nya bestämmelserna om oproportionerligt ekipage är på tiden.
"Med det sagt, så sägs det att en häst kan bära 1/6 av sin kroppsvikt. Om hästen väger 350kg, vilket en ponny oftast gör, är 1/6 av det ungefär 60kg. Efter att ha läst detta, tycker du fortfarande att det är okej att vuxna män och kvinnor som överstiger denna vikt rider på exempelvis islandshästar? Detta gäller även ”vanliga” ponnys och även storhästekipage, men i mina ögon är det inte lika vanligt som bland islandshästfolket."
tr

Hart of Dixie

2015-03-30 @ 16:23:00
Idag har jag gjort sååå lite men det känns sååå bra. Minns inte senast jag kunde göra ingenting. Förutom att inte göra någonting har jag tittat på Hart of Dixie. Det var längesedan jag hade tid för serier. Har typ 1 miljard avsnitt att se ikapp av Pretty Little Liars, Vampire Dairies, Heartland och säkert massa andra jag glömt att jag följer. Jobbigt liksooom. Well, ni borde se Hart of Dixie because it's awesome. Bara kolla på gifsen.
 
 

Fantasia v. 13

2015-03-29 @ 20:27:49
Denna veckan var inget att hänga i granen men så har jag lagt mer tid på plugg än vad jag någonsin gjort också... tror min kropp försöker säga åt mig att den inte riktigt uppskattat upplägget det senaste, känner mig inte så jäkla pigg med andra ord. Var på tentafest igår också, det spelar väl in haha. Nu är kurserna klara och förhoppningsvis är nästa kurs lugnare, i varje fall så kommer jag vara mer hemma. Så då blir det bättre med ridningen igen, och även med Linus "träning".
 
Måndag-torsdag - Vila
Fredag - Klättring i skogen, 
Lördag - Uteritt
Söndag - Dressyr i paddocken (aj mina ben typ)

Klassens produktioner

2015-03-28 @ 15:29:19
Måste visa upp restrerande gruppers filmer också, eller tja dem jag hittat/som ligger uppe på Youtube. Vissa är ju för underbara!
 
 
Den här. Asså wow. Den får lätt mitt pris för bästa foto och bästa ljud.
 
 
Skön dialog liksom, haha!
 

Ineffektivitet när det är som bäst

2015-03-27 @ 22:37:00
Hade varit skönt att sitta här och vara klar med min reflektionstext. Men istället har jag inte ens börjat. Det har varit så skönt att ha slappnat av lite, hunnit rida för första gången denna veckan(!) och tryckt i mig en hel pizza. Gud så gott och gud va mätt jag är fortfarande, 4 timmar senare. Längtar efter att få vakna utvilad, förhoppningsvis imorgon. Ska nog "hinna med" med en liten sovmorgon trots att jag måste lägga förmiddagen/dagen på att plugga om jag ska kunna ha kvällen fri sen.
 
Jag kan väl konstatera att när det gäller skolarbeten så är jag sällan effektiv... haha. Igår satt jag i skolan från 8-20 och klippte min trailer och jag blev inte ens nöjd. Det där var höjden av oeffektivitet om det hade varit ett ord. Ineffektivitet heter det kanske. Det var fan inte lätt att hitta något fokus när man befann sig bland så många förvirrade själar som kämpade med sina produktioner och svor över datorerna. Men trevligt var det i alla fall!
 
Somnade på bussen hem idag kl 13 efter några få timmar i skolan... ja, på den nivån. Känslan när man sen måste kliva av bussen och fortsätta med livet haha? Det är den känslan jag burit på hela veckan typ. Men nu ska jag sova och ta igen mig, godnatt! Känner mig som en zoombie även fast det kanske inte syns...

HAFFAD

2015-03-27 @ 15:44:00
Det var längesedan det var så skönt med fredag. Nu är båda kurserna klara, i princíp - filmen är klar, trailern är klar och det är "bara" lite skriftliga reflektioner som återstår (det känns som världens enklate och softaste piece of cake efter dessa veckor). På seminariumet idag fick klassen visa upp och berätta lite om sina filmer gruppvis. Så idag hade vår kortfilm världspremiär  Givetvis lägger jag upp den här så att ni också får se om ni vill.
  
 
Jag tror alla i min grupp är nöjda med vår film. Arbetet flöt på hyfsat bra, vi planerade och samarbetade bra och vi hade inga större problem med Avid som restrerande grupper verkade haft. (Skolans datorer med nätverket och Avid är inte den bästa kombon, haha) Det som inte riktigt blev som vi tänkt var ljuset. Först och främst inomhus där det blev mörkt och lite brusigt. Men eftersom kursen inte täcker ljussättning så la vi heller inget fokus där, det glömdes liksom bort. Sen utomhus så skiftar det från scen till scen med solljus/bristen på det, då några är inspelade mitt på dagen och några framåt halv sex. Ljudet blev bra. Musiken blev himla bra tyckte lärarna.
 
Hos klasskamraterna verkade storyn nå fram utan större oklarheter. Jag var lite rädd att man inte skulle fatta att dessa två personer inte pratat med varandra i telefon. Det är visserligen det vi vill att man ska tro - till en början, men allt eftersom blir svaren på frågorna mer onaturliga vilket ska väcka lite fundersamhet. Sen kommer tvisten. Det är inte utan att man blir lite nervig över hur någon annan uppfattar det - när man i sin egen grupp kommit på storyn och sett klippen 3 miljarder gånger.

Fantasias foderstat

2015-03-25 @ 16:05:00
Tog vägen om Uddevalla och köpte foder på Granngården påväg hem från skolan idag. Mineralerna var slut och pelletsen också nästan. Passade på att fråga om någon där hade koll på hästfoder och ville bolla lite tankar gällande havregivan. 
 
Fantasias får just nu hö, pelleterad (blötlagd) lucern, havre, pellets, b-vitamin, mineraler och linfröolja. Hö, pellets och havre har Fantasias ätit så länge jag ägt henne. Det har fungerat bra. Men vi misstänker att hon inte "tar upp" eller drar nytta av havren längre. Varför hon fortfarande får havre är för att hon alltid fått havre liksom. Men vi har börjat fundera på att ersätta den med något annat.
 
Fram tills vi började med lusern var det den simplaste foderstaten i världen, haha. Det är det väl nu också.. men det är geggigt och söligt och grisigt med blötlagd lucern, haha. Men sålänge Fantasia gillar det är jag nöjd. Lucern får hon, som ni kanske vet, för att hon inte ska bli för mager. Ökade nyss givan eftersom jag knappt märkt någon skillnad i hullet. Nu äter hon ca 2,8 liter (mätt före blötläggning) per dag. Högivan går nämligen inte att öka för hon äter inte upp det, hon äter det men efter en gräns så vill hon inte ha mer helt enkelt. Skulle gissa på att hon äter 4-5 kg per dag och det är inget att hänga i granen. Förr om åren har det alltid legat på 7 kg per dag.
 
Vi kom fram till att det kan vara så att Fantasia helt enkelt inte behöver havren. Nu kommer jag successivt att minska havren för att se om jag upplever någon skillnad. Havren ger ju enbart energi så det borde jag kunna märka när jag ridning. Märker jag skillnad får jag hitta något som hon kan få istället. Ni kanske har några tips?
Sådär mager så att revbenen blivit framträdande har hon inte blivit i år och det är himla skönt.

Bytt upp mig sedan sist

2015-03-25 @ 11:05:00
Godmorgon! Har så mycket att ta igen här känner jag... 

Har i princip bara varit hemma när jag sovit de senaste dagarna. Men nu börjar det klarna med alla inlämningar! Igår blev vår film klar, ser fram emot att visa upp den för övriga klassen (och er) och se de andra gruppernas filmer på fredag. Alldeles nyss hade min andra grupp slutredovisning i kognitionskursen. Så snaaart har jag ett liv (och en blogg) igen.
 
Har bytt upp mig till en iPhone 5S sedan senast, mötte upp en bekant häromdagen som sålde den. Så hädanefter bjuder jag på mobilbilder i snäppet bättre kvalitet, hur braaaa?

Fantasia v. 12

2015-03-22 @ 20:24:08
Måndag - Vila
Tisdag - Vaccination (vila)
Onsdag - Vila
Torsdag - Skrittjobb och lite trav i paddocken
Fredag - Skrittrunda barbacka
Lördag - Skrittrunda (Maria och Linus gick med)
Söndag - Uteritt

Skola på en söndag

2015-03-22 @ 16:24:18
En till sovmorgon hade inte varit fel... men å andra sidan var jag hemma redan vid tre och vi blev i stort sett klara med videodelen. Det är bara ljudläggningen som behöver anpassas och redigeras. Och texten som behöver skrivas klart... Behöver sätta lite fart med den enskilda uppgiften också, det går seeeegt. Ska ut och rida nu och sen skriva klart skiten. Det lär bli ordbajseri. Är snart mästaren i ordbajseri, haha.

Får passa på

2015-03-21 @ 18:19:00
Allt jag kan tänka på just nu är skolan, ledsen att bloggen blir lidande hörni.
 
Tog en ytterst välbehövd sovmorgon idag. Får passa på för imorgon ska jag till skolan igen. På en söndag... Gick upp vid 12 men hade nog kunnat sova änna mer, men känner mig ganska utvilad. Känns jätteskönt efter denna veckan! Åt tårta till frukost och pluggade i några timmar innan jag gick ut i stallet. Uppgiften som ska in på måndag börjar bli klar. Sen är det "bara" grupparbetena kvar. Längtar så tills nästa helg när dessa kurser är klara!
 
Kom nyss in från stallet. Blev en skrittrunda idag igen eftersom Maria tog med lillpojken på promenad. Hon tyckte han var assssjobbig, förstår inte varför...  Han ville bara gå nära, haha. Buspojken!

Hitta nytt fokus

2015-03-19 @ 19:42:13
Idag kom jag hem i god tid för att rida och det var skönt - riktigt skönt faktiskt. Fantasia vaccinerades ju i tisdags så därför vilade hon då och likaså igår men det hade antaligen blivit så i vilket fall som helst. Har kommit hem rätt sent ett par dagar. Blir flera långa dagar i skolan. Frågan är hur jag kommer palla! Vi kommer säkert få sätta oss i skolan nån dag även i helgen. Men jag hoppas verkligen det finns tid för att rida. Jag behöver tiden på hästryggen för att stressa ner, samla tankarna och hitta nytt fokus.
 
Vi tog det lugnt idag. Red bort till paddocken och gav henne väldigt enkla uppgifter i skritt och lite i trav. Hon var lite seg men det var jag också, haha. Det var över en vecka sedan hon hade bett senast så typiskt nog var hon lite jobbig på bettet idag också.

Filminspelning

2015-03-17 @ 20:57:28
Efter vi varit iväg med Fantasia imorse åkte jag till skolan och mötte upp min filmgrupp. Vi filmade utomhus hela eftermiddagen och vi frös ihjäääl och nu är jag såhääär trött. Ska bli så skönt att krypa ner under täcket! Vi ska filma imorgon eftermiddag också (mest inomhus tack och lov) men först på förmiddagen ska vi jobba med våra andra grupparbeten. Asså det är mycket nu! Tror inte det blir någon "helg" denna helg...

Svar på kommentar

2015-03-17 @ 07:38:32

"Har tänkt på en grej med dina veckoscheman för Fantasia, varför så många vilodagar och så många dagar med enbart skritt? Bara lite nyfiken på om det finns någon tanke bakom det eller om det helt enkelt bara blir så :)"

Hej! Förstår att du undrar. När det blir så många vilodagar är det för att jag har mycket i skolan och inte hinner, tyvärr. Tanken bakom att jag ofta bara skrittar är just på grund av att jag inte rider så ofta. Det känns inte rättvist att köra på som vanligt varje ridpass då tycker jag :-)

En liten update från här och nu, hästen ska vaccineras så vi befinner oss på veterinärens drop-in.

Fantasia v. 11

2015-03-15 @ 18:47:00
Måndag - Hoppade lite smått i paddocken
Tisdag - Uteritt
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Kort skrittrunda
Söndag - Skrittrunda igen

Helgen

2015-03-15 @ 15:03:00

 
Heeeeej! Nu var det lite för längesedan va?! Har knappt öppnat datorn på hela helgen förrän nu. Vem är jag liksom?  I fredags var jag i skolan och på kvällen var det fest på kåren. Igår kväll var jag på't igen! Efter några tequila-shots och mellotittande hemma hos Hanna drog vi ut i Göteborg. Drog ganska tidigt dock och sov hos Jennifer. Idag har jag egentligen inte gjort någonting hittills. Kommit hem från Jennifer och sen hämtat mina grejer och bilen hos Hanna. Funderar på vad hästarna ska få göra idag men kan inte riktigt bestämma mig. Får fortsätta fundera medan jag mockar och fixar. Behöver i alla fall gå ut nu för sen behöver jag plugga.

Så kan det se ut

2015-03-13 @ 14:52:19
I början av videokursen lärde vi oss Avid Media Composer (videoeditor) och hade några småuppgifter där. Nu lär vi oss även Pro Tools (ljudeditor). Sista uppgiften ska vi använda båda programmen. Vi har lärt oss grunderna kan man väl säga, särskilt i pro tools, fattar knappt vad jag gör liksom. Idag var jag i skolan för att göra klart den individuella uppgiften vi har parallellt med grupparbetet. Uppgiften var att spela in och sen redigera ihop ljud till tre stillbilder som bildar en kort berättelse. Ganska kul men nu återstår att skriva en processanalys vilket är mindre kul. Hade varit gött att få gjort den så snabbt som möjligt dock, så jag kan lägga all fokus på grupparbetena.
Så kan det se ut i Pro Tools. (När jag jobbade i skolan imorse)

4 låtar

2015-03-12 @ 20:35:00
Det finns några låtar som verkligen, verkligen sitter som fastklistrade på särskilda minnen i mitt huvud. Har ni också såna låtar? Tell me! Här är 4 låtar som kommit att få så stor betydelse för mig. De flesta är väldigt gamla och likaså minnena, så det är sjukt hur väl inpräntade de blivit.
 
Den här låten får mig direkt att tänka på min vän Jessica som jag lärde känna sommaren 2008. Vi träffades i stallet, på Husebacken, och började rida tillsammans. Då var låten ganska ny och vi lyssnade massor på den i stallet. Jag har för mig jag först spelade upp den när vi red ut någon gång och på så vis... Detta är förresten en av väldigt få låtar jag lärt mig nästan vartenda textrad till utan att ens ha försökt, haha.
På den tiden ↑ Hittade inga bilder på Jessica och Hilmer eller oss tillsammans nu när jag ville se, haha!
 
Paramore - Misery Buisness
Får mig alltid att tänka på My, hästarna och alla timmar vi spenderade i stallet tillsammans. Måste bero på att jag använde denna låten i vår vintervideo, som jag nu ser på och bara längtar tillbaka.
 
 
Den här låten kopplar jag till sommaren 2011. När jag, My, Isabelle, Felicia och Olivia hade "ridläger" hemma hos mig med våra hästar. Det var så jäkla kul. Beror väl också på att jag använde låten i en video jag gjorde då.
 
 
Så mycket sorg och kärlek i mina öron. Jag introducerades för Evanescene i högstadiet av mina vänner Malin och Jessica. Hoppas du har det bra där uppe finaste Jessica ♥ Denna låten ÄR Jessica för mig. Den här låten väcker fler minnen utav alla våra påhitt än vad bilder gör.
 
These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

Slutspurten

2015-03-11 @ 21:56:00
Det blev inte mycket tid på hemmaplan idag! Varit i Trollhättan heeela dagen. Hade en ganska rolig föreläsning med en snubbe som jobbar med tramp (en s k foley artist). Har även haft uppstart i slutproduktionen i videokursen. Har två parallella grupparbeten nu och jag har smått panik redan innan vi börjat... Har dessutom en annan uppgift samtidigt. Men det är slutspurten på dessa kurser så det är bara att kämpa!
 
Slutade runt halv sex idag, därefter gick jag med ett par tjejer i klassen och åt pizza. Kom hem halv nio. Ingen ridning idag med andra ord. Fast det var jag väl medveten om. Kanske lägger in en vilodag imorgon också beroende på hur länge jag är i skolan.

Vem behöver gym?

2015-03-10 @ 19:25:43
Den bildern var lite rolig tyckte jag, haha. Vem behöver gym när man har hästar 
 
Idag var jag i skolan nästan hela dagen, kom hem halv fem. Skyndade ut i stallet och fixade direkt så jag hann med en ridtur innan det blev mörkt. Red inte så länge men jag köttade i traven med fältsits. Det tog lite på benen men jag gjorde några benböj med Linus vattenhink som tyngd efteråt. Säger ju det, vem behöver gym! Fast det hade ju faktiskt vart najs att gymma om det funnits något i närheten eller "på vägen" någonstans som inte var så fruktansvärt dyrt. Och om man hade lite mer självdiciplin och motivation, haha...

Vilken hårfärg?

2015-03-09 @ 21:50:00
Vill göra något med mitt hår snart! Det börjar verkligen bli i behov av en klippning. Frågan är vad jag ska göra åt färgen. Har funderat på blonda slingor i hela håret, var längesen jag var ljus i hela håret... kollat på gamla bilder och jag gillar det. Alternativ 2 är att bli helbrunett igen, ganska mörk, ungefär som jag var runt balen/studenten. Alternativ 3 är att hålla mig till ombre och bara fräscha upp färgen. Gillar ombre, men vill ha lite förändring. Kanske ska lägga till ännu ett alternativ när jag ändå är igång, varför inte mörk rött eller rödlila? Hehe, göra något "galet" liksom? Hmm nej alltså, det är sjuk fint på vissa (Molly Sandén och Linn Strelin till exempel, älskar deras hår!) men jag hade nog inte passat i det...

Det var dags

2015-03-09 @ 17:27:00
 
...för lite hoppning idag! Sist jag hoppade var i december så jag kände att det var dags... haha nej inte riktigt, fick sån lust till det idag bara! Hoppade lågt eftersom det var så längesedan, men jag tänkte att jag skulle hoppa lite mer till helgen. Tror Fantasia tyckte det var kul och jag också! Hon kändes lite sådär stel igen dock, nästan lite släpig med benen på böjt spår. Fast mest i början, det kanske inte är så konstigt nu.
 
Försökte hitta bilder på senaste hoppasset som fotades, men jag hittar knappt något från det senaste året... så det fick bli en gammal favorit istället. Som vanligt, hehe. Kanske kan fixa nya hoppbilder till helgen? Maammaaaa?

Fantasia v. 10

2015-03-08 @ 18:58:52
Måndag - Uteritt, lite galopp uppför 
Tisdag - Ridning i paddocken, något stel pålle
Onsdag - Markträning (video finns på kanalen)
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Uteritt med en lös snodd, jag köttade med nedsittning i trav
Söndag - Vila

Like like like

2015-03-07 @ 16:24:09
Ni har väl inte missat att man kan gilla mina blogginlägg? Finns nu en gilla-knapp uppe i högra hörnet. Hade vart kul om ni gjorde det om ni tycker något inlägg är extra bra och vill se mer liknande. Mycket smidigare än att kommentera måste jag säga, haha, även om jag vill att ni GÄRNA gör det också.
 
Ni kan lägga in er egen gilla-knapp, hur ni gör läser du på blogg.se.

Äntligen!

2015-03-07 @ 10:00:00
Det var så skönt att lämna in uppgiften igår för då började en helg helt utan plugg. Ska bli så skönt att verkligen vara ledig två hela dagar! Ska ta det lugnt, rida, kanske följa med på en shoppingtur imorgon och ikväll följer jag kanske med familjen till mina kusiner. Är i alla fall hur skönt som helst att veta att jag inte behöver sitta hela dagen och plugga imorgon, som så många andra söndagar.
 
Tråkigt väder men det regnar i alla fall inte (än, haha). Hoppas det är finare imorgon, i så fall kanske det blir nya ridbilder!

Bloggtips

2015-03-06 @ 18:22:10
Vill tipsa om en blogg med ett annorlunda och väldigt roligt koncept. Man önskar man kommit på ideen själv nästan  Vem det än är som ligger bakom bloggen så är det en skön typ! Roliga, om än lustiga, blogginlägg så kolla in...
 
» Divorce Your Horse «
 

Synd att man inte lär sig det genom att titta på tv-serier

2015-03-06 @ 17:57:00
Tänkte att det var dags att underhålla min blogg och därav uderhålla er, min ofantligt stora mängd bloggläsare eftersom det var ett tag sedan jag gjorde det (en hel dag sedan vilket är en evighet inom bloggvärlden med tanke på de högt uppsatta inom området som helt seriöst ägnar sina liv åt att skriva 10 inlägg per dag) och det har hänt fasligt mycket i mitt liv sen sist och ni vill säkerligen ta del av mina upplevelser eftersom jag är en person av intesse.
 
Vem orkade läsa färdigt den meningen? ↑ Tänk er att läsa flera sidor med såna meningar, med annan (och kanske lite vettigare) handling såklart, på engelska. Det är vad jag gjort idag. Kom igång lite smått med plugget igår kväll och har suttit hela dagen hittills, förutom när hovslagaren var här imorse.
 
Skriver ett referat på en vetenskaplig artikel. Den är på engelska med det känns mer som arabiska. Akademisk engelska är ju inget man lärt sig genom att titta på tv-serier direkt, haha (väldigt synd). Haft fullt sjå att förstå vad artikeln går ut på och jag är fortfarande inte helt säker på om jag förstått... Men det finns inte så mycket att göra känner jag, har redan slagit upp betydelsen på typ varenda ord. Well, en del har jag förhoppningsvis förstått eftersom jag nästan är helt färdig med referatet... Men en sak är säker - det har aldrig tagit så lång tid att skriva så lite text!

Video - Tömkörning 150304

2015-03-05 @ 19:49:00
Sådär, nu är filmen uppe! Det blev en himla simpel film, använde nämligen Lightworks för första gången och det var INTE lätt att förstå sig på (lame musik också, sorry haha). Kunde inte förstå hur det kunde ta så fasligt lång tid att exportera heller men så fick jag ut typ 13 h film - men JA... Lite trial and error så löste jag det. KLICKA HÄR för att komma till min kanal och prenumerera!
 

Mimmi

2015-03-05 @ 10:42:00
Typ så jag känner för skolan just nu... 
 
Börjar sent idag (14) så än så länge tar jag det lugnt hemma. Har tagit ut hästarna, fixat stallet och ätit frukost. Hade tänkt kanske göra något med Linus idag innan skolan men näeee inte idag kände jag sen. Men i helgen! Fantasia vilar idag och kanske imorgon också beroende på om jag kommit igång med plugget. Idag kommer jag hem sent men jag får väl ta mig samman och komma igång. 

Tömkörning

2015-03-04 @ 17:39:16
 
Tog med mig Fantasia och kameran och gick till paddocken idag. Filmade under tiden jag tömkörde och även när jag släppte henne lös. Hon var fin att ha att göra med! Ni får snart se film när jag bestämt mig för hur jag ska göra med redigering och uppladdning. Det är inget i världsklass eftersom kameran fick stå på en tunna med fokus på ett och samma ställe eftersom ingen kameraman fanns till hands, men det förstår ni ju! 
Fanta var måttligt road när jag skulle envisas med att fota innan hon fick lov att gå hemmåt.

Är det officiellt vår nu?

2015-03-04 @ 12:56:49
Strålande sol (stundvis åtminstone), knoppar och snödroppar - är det officiellt vår nu?
 
Spenderar dagen hemma. Vore ju bra om jag började med veckans skrivuppgift men jag fortsätter prokrastinera. Som igår, tänkte börjat då men det slutade med att jag kollade igenom gamla blogginlägg och videos/videobloggar hela eftermiddagen & kvällen... Liiite skäms man ju ibland, HAHA. Fast är mest förundrad över mina gamla blogginlägg, knivskarp var bara förnamnet.
 
Bjuder på dessa bilder från idag. Nu ska jag bege mig ut, funderar på att ta båda hästarna idag 

Stel efter igår

2015-03-03 @ 19:05:00
Pratar för en gång skull inte om mig utan om hästen, haha.
 
Red i paddocken idag och jag kände av en stelhet i bakdelen som jag försökte mjuka upp med försiktiga böjda spår. Först nu slog det mig att hon kanske har träningsvärk (eller bara är stel) från igår..? Hon stod ju still nästan hela förra veckan och så igår körde vi på med galopp i backe (mjukstart och sånt, vad är det liksom). Hon kändes överlag lite trött och seg så det kan nog stämma. Så det blev inget avancerat idag. Avslutade med lite lek från marken. Fantasia visade stolt upp att hon kan stå på sockerbiten.
 
Suger i mig inspo från gamla bilder och videos och undrar vart detta tog vägen? Vart tog VI vägen?
 
 

DR. ORGANIC

2015-03-03 @ 14:05:00
 
Köpte nytt schampoo och balsam idag och jag håller mig till Dr Organic.
Hur intressant detta är på en skala kan bara ni tala om, men jag fick fota i alla fall haha. Kanske tipsar någon?
 
Började med dessa shampoon när jag fick såna besvär med min hårbotten i somras. Upplevde att det hjälpte i alla fall lite så därför har jag fortsatt med Dr Organic. Andra gången köpte jag Pomegranate-serien men jag har fått för mig att det andra var bättre. Så idag köpte jag Moroccan Argan Oil igen. Detta är alltså tredje flaskorna jag köpt sedan i somras, så de är definitivt prisvärda. Moroccan Argan Oil kostade 99kr/flaska inne på Life, där jag handlade. Men det finns billigare på nätet har jag sett.

Fotosugen

2015-03-02 @ 20:01:00
 
Var så sugen på att fotografera idag! Hade kunnat gå runt inne eller gå ut och fota typ vad som helst men typiskt nog var kameran urladdad. Därför bjuder jag på dessa gamla bilder på min tjej. Ska ta med kameran och gå ut på fotopromenad med henne snart! Linus också kanske? Och detta året kanske jag kan få till en riktig vårfotografering igen..?

Lite att jobba på

2015-03-02 @ 14:16:00
Är hema idag och förut kände jag för första gången på länge att det inte fanns NÅGOT att göra - en känsla som är såå uppskattad just nu - men jag blev ju ändå rastlös. Jag insåg att jag "äntligen" kunde ta mig an Linus, nu när jag hade tid. Så idag har jag tränat med honom i paddocken och han var... snäll! Uppförde sig nästan som en normal häst. Gjorde lite övningar i ledrepet, sprang över ett pyttehinder och hade honom även lös. Får inte ut så mycket av att ha honom lös just nu (han står bara still typ, eller rullar sig) och det är såklart något jag vill ändra på. Fick köra lite mutning i samband med inkallning eller i övrigt om han var duktig. Linus tyckte hästgodiset från mässan var ett bra köp!
 
Sådär, nu när jag fått i mig mat och uppdaterat er är det dags för nästa häst!
 
 

Idag uppförde han sig nästan normalt 😙💩 #skitponny

Ett filmklipp publicerat av Josefine Pehrson (@fantasias) Mar 2, 2015 kl. 4:27 PST

Fantasia v. 9

2015-03-01 @ 17:28:00
Var som tur är redan inställd på att denna veckan skulle bli en vilovecka för Fantasia, annars hade jag ju blivit förjävla deppig av att se detta veckoschemat. Det har varit så mycket i skolan! Men det blir nog lugnare (för ett litet tag bara antagligen) redan imorgon, när jag fått skrivit klart det jag håller på med nu... Som jag har lite lätt panik över.
 
Måndag - Vila
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila 
Torsdag - Uteritt
Fredag - Uteritt
Lördag - Vila
Söndag - Vila