Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Rastat kameran

2015-05-31 @ 17:38:00
Nu har jag gjort bilderna för stora för bloggen (som ni märker om ni sitter vid en dator), men det är med flit faktiskt. Jag tänkte börja lite smått på en ny bloggdesign med mer utrymme för bilderna nämligen! Stå ut ett tag är ni gulliga.

Min finaste... ♥

 
Har haft en riktigt lugn söndag. Har plugg som mycket väl skulle kunna göras men jag har nästan inte haft någon fritid på hela veckan så jag var i behov av att inte göra någonting så att säga. Ladda upp för sista skolveckan. Har varit på fika hos mormor och varit ute och fotat lite - det var allt för längesedan! Fantasia får fortsätta vila...  Och hästarna ska gå ute inatt.

Jag vill göra allt för henne

2015-05-30 @ 21:55:52
Hon som betyder allt för mig i den här världen. Fina F.
 
Jag kan knappt se in i hennes genomsnälla ögon längre utan att tårarna trycker på. Jag tittar på henne, jag ser på henne... och kan nästan inte ens med att rida henne längre. Hon lämnar massa mat inne. Hon har snart inget fett kvar på kroppen. Inga muskler heller. Hon hade mask. Men känslan av att det kanske är något annat, något mer... den känslan finns där hela tiden.  

Jag vill göra allt för dig F.

Knackar kod dagarna i ända

2015-05-29 @ 20:25:56
Bloggen har inte haft något vidare rullning den här veckan, men det finns en anledning. Jag har suttit framför datorn och kodat Wordpress hela dagarna långa. Det har inte direkt funnits någon lust att gå vidare till "nästa" hemsida (bloggen) när jag tagit paus från skolarbetet. Det har varit långa dagar, eller tja, normala dagar egentligen. Har varit hemma halv sex nästan varje dag. Nu börjar projektet gå mot sitt slut, hemsidan är nästan klar och i slutet av nästa vecka har vi slutredovisining/presentation inför kunden.
 
Fantasia har vilat i veckan fram tills idag, skrittade en runda när jag kom hem från skolan. Nu ska jag koda ytteligare lite och se på Let's Dance. Kommer nog skriva lite mer här också (det kommer nog inte upp idag dock). Har ett par ämnen jag skulle vilja ta upp med er... som jag känner att jag måste ventilera lite.

You know it used to be mad love

2015-05-28 @ 19:45:00
Taylor Swift, satan va bra hon är. Denna videon är en av få musikvideor man faktiskt vill kolla på. Annars brukar musikvideor se likadana ut allihopa. Den casten också! Mycket mer girlpower än såhär blir det inte.
 

En mager och en fet

2015-05-27 @ 20:43:00
Igår blev hästarna avmaskade äntligen! Så nu går dem i en i en liten hage där jag mockar. Har delat av en av sommarhagarna så de får äta lite nytt grönt medan de skiter ut masken, så att säga. Därav åkte också munkorgen på lillskiten, nu börjas det... älskar verkligen att ha ett fetto och ett benrangel :)) De kompenserar ju varandra såå bra verkligen, haha. 
 
Det här med att mocka en hage med långt gräs... det är ju vansinne, haha. Tur omöjligt att hitta skiten, trots på väldigt begränsat område. På fredag troligen släpper vi dem på sommarbete ordentligt, dygnet runt. Det är på tiden nu!
Tror detta var första ihopsläppet med mina två faktiskt, när Linus precis kommit till oss 

Crazy Pictures

2015-05-25 @ 15:37:51
Dagen är kommen tills dess då jag frivilligt anmält mig till en föreläsning. Crazy Pictures (en av killarna) höll föreläsning här i Trollhättan idag och det var gratis så varför inte passa på? Crazy Picture är ett produktionsbolag som gör kortfilm och reklamfilm, ni kanske känner igen deras Youtubekanal. Inspirerande att lyssna på, och se på; vi fick se en del snuttar från deras tidigare produktioner men även behind the scenes-material och en teaser på deras kommande projekt.
 
Den här är en av deras bästa kortfilmer tycker jag, haha!

Fantasia v. 21

2015-05-24 @ 16:34:58
Måndag - Skrittrunda
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila
Torsdag - Tog ett par skutt i paddocken
Fredag - Vila (kom hem sent pga bil-jävel)
Lördag - Vila 
Söndag - Skittrunda

"We are all heroes, no matter who we are, who we love and what we believe in"

2015-05-24 @ 13:24:00
Han satte det! Och han la den! MUMS-MÅNS LA DEN! Vilken hjälte han är! #stoltsvensk
 
Jag satt såklart uppe inatt och såg Måns krossa Ryssland i ESC, det var fan episkt. Men har vi råd att hålla i ESC igen Sverige? Det är frågan, haha. Har försökt tänka ut bästa tänkbara scenariot inför ESC 2016 och kommit fram till att det skulle vara om PewDiePie kommer hit och leder showen ihop med Gina Dirawi. Japp. Livet hade ju varit fulländat.

När det är för varmt för att rida

2015-05-23 @ 16:36:00
Idag är en sån dag man går och väntar på att det ska bli svalare så att man kanske kan rida. För är det någon gång jag inte uppskattar sommarvärme så är det när när man ska rida! Men snacka om sommarkänsla, ändå härligt! Har legat ute i solen i några timmar och säkerligen bränt mig någonstans. I förmiddags tog jag en tur till torget för att hämta ut maskmedel med inget av apoteken hade det inne. Sååå Fantasia får gå med mask i några dagar till... Funderar på att låta henne vila eller gå väldigt lungt fram tills dess. Känns onödigt att träna förrän hon tillgodogör sig sin mat liksom.
Ett önskvärt sommarhull (tjockare än så brukar hon aldrig bli), får hoppas hon ser ut så igen snart!

Göra hemsida åt kund

2015-05-22 @ 18:56:00
Just nu i skolan jobbar vi i projektgrupper mot en "kund". Kursens huvudfokus ligger i projektmetodik men arbetet vi ska göra innefattar webbdesign. Vi ska designa en Wordpresshemsida åt en konferens. Projektet startades i måndags och fram tills igår gjorde vi en massa förberedande planeringsarbete. Nu börjar det roliga! Skissa wireframes, göra mockups och grafisk profil, koda PHP. Jag och en till i min grupp är huvudansvariga för kodningen. Idag har vi börjat kolla på teman och dess kodmallar. Det är så himla svårt och vi får i princip lära oss själva. Men det är kul när det går som man vill!
 
Kom nyss hem. Hade bilen till skolan idag för att kunna ta vägen om Uddevalla och Granngården för att köpa havre. Men det tog liiiite längre tid att komma hem än vanligt så att säga. Vindrutetorkarna la av mitt på motorvägen i ösregn. Kul.

Hoppning och träckprovsresultat

2015-05-21 @ 18:55:01
Idag när jag kom hem från skolan gick jag direkt ut i stallet för att rida. Red i paddocken en stund, det var flera veckor sedan nu. Gjorde lite grundläggande styr och broms träning, hade repgrimman nämligen. Fick lite feeling och plockade fram ett litet hinder också. Det var kul! Hade mindre kul åt min balans </3 Den har blivit kass.
 
För övrigt så skickade vi in träckprov häromdagen. Helt snabbtänka är vi väl inte, men det kom på tal nu när det närmar sig sommarbetet - att varför annars skulle hon fortsätta magra nu när hon till och med börjat äta grönt successivt om hon inte har mask? Jag lär mig liksom aldrig. Det här mask-tankarna kommer fortfarande som en "överraskning" trots att mask varit orsaken de senaste åren när revbenen skymtats. Fick ett resultat som förvånade mig lika mycket som när tåget är sent på morgonen (dvs inte alls) (tåget är alltid sent), hon hade mask så nu väntar vi på att få avmaskningsmedel utskrivet.
Kolla masken – parasiter i hästen

10 saker som ingen hästmänniska någonsin sagt

2015-05-20 @ 18:53:56
1. "Jag har all hästutrustning jag behöver" - Den tar väl priset, haha! 
2. "Det är bara en häst"
3. "Ett schabrak i varje färg är onödigt"
4. "Jag älskar vita byxor"
5. "Ridning är inte träning"
6. "Jag vet inte hur jag ska få rent mina skor/boots" - Ja, för vi har ju inte alls ett helt förråd av tvål/balsam/olja.
7. "Jag börjar bli pank, jag får sälja något av mina 5 träns eller 28 schabrak"
8. "Det finns inget bättre än ordentlig sommarvärme" - Jo, när det gäller att rida
9. "Jag städade hemma så jag hann inte åka till stallet idag"
10. "Jag hade inte tid att borsta hästen men jag borstade mitt hår"
 
Elleeeeer har jag fel?

TVD säsongsfinalen

2015-05-18 @ 17:10:00
Jag såg säsongsavslutningen av Vampire Dairies igår. Jag kunde inte hålla mig tills på onsdag när jag åker till syrran (vi brukar se det ihop). Det mesta var så jäkla förutsägbart, med tanke på att man vet vilka som lämnat serien inför säsong 7. Men det hindrade en inte från att böla ögonen ur sig kan jag meddela! Jag kunde ha levt utan det där avsnittet... Utan hela säsong 6 nästan, haha. Fast vissa moments har säsongen haft ändå, t ex Stefan och Caroline.
 
Känner lite utav en hatkärlek till den här serien. Säsong 1-3 tycker jag är sjukt bra. Den spårar totalt i säsong 4 men ordnar upp sig i säsong 5. Men senaste säsongen har innehållt lite för mycket nya (och onödiga?) karaktärer. Jag är lite tveksam till fortsättningen på denna serien.
 

Fantasia v. 20

2015-05-17 @ 15:15:48
Måndag - Uteritt
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila
Torsdag - Trimmade ute på grus och i terräng, stärkande för bakdelen
Fredag - Skrittade i skogen och tog en liten galopp på ängen
Lördag - Vila
Söndag - Idag blev det en redig skrittrunda, var ute i 2 timmar med mamma och syrran och letade oss fram genom skog och mark. Ett under att vi inte gick vilse, haha. Två timmar i sadeln, det kändes i rumpan sen!

3 svenska favoriter

2015-05-16 @ 17:07:00
Svensk musik kan vara så oerhört fin. Det är inte alla som lyckas kan jag tycka. Men dessa tre låtar tycker jag är fantastiska. Har ni några svenska favoriter? Länka gärna i så fall!
 
 
 
Sist men inte minst: Världelösa människa - Sebastian Krantz som ni får lyssna på i Spotify.

Nästan så man får hypokondri

2015-05-15 @ 15:47:00
Lovade ju att visa bilder på rummet när det är klart, men det är inte klart ännu. Det ser ut som kaos just nu, har saker överallt som jag inte har hittat plats åt ännu (konstigt eftersom jag flyttar in i ett större rum och till och med har vissa prylar kvar i det lilla rummet?!). Jag har äntligen fått in en TV på rummet, den står på skrivbordet just nu men ska upp på väggen. Datorskärmen ska istället placeras på skrivbordet. Har plockat fram ett gammalt set med trådlöst tangentbord och mus som jag ska använda. Äntligen ska jag få en ordentlig plats att sitta vid datorn på! Eller kunna koppla in datorn i TV:n och sitta i sängen med tangentbord.
 
Påtal om det tangentbordet jag hittade, det var så sinnessjukt smutsigt att jag blev smått hypokondrisk. Ingrott smuts mellan tangenterna och vi ska inte ens tala om hur det såg ut under tangenterna. Så idag har jag skruvat isär det och diskat hela skiten. Det återstår att se om det fungerar sen... Funderar på att rengöra laptopen på något sätt också. Tänker ba på alla bakterier som säkerligen finns på den också, euuwwhh.
 
Annars har jag bara ridit Fantasia hittills idag. Ska strax ta bussen till Göteborg med mamma. Vi ska hem till Maria som ska ha hela släkten hemma hos sig ikväll för att visa upp sin lägenhet. Jag och mamma åker lite tidigare.

Bygga muskler

2015-05-14 @ 18:01:00
Fantasia har stått i två dagar, igår för att jag åkte till Göteborg efter skolan och sov där. Idag har vi trimmat på en slinga som består av både grus och terräng. Bygga muskler i bakdelen-challenge accepted! Jag gjorde sidoförflyttningar, ryggade i svag uppförsbacke och galopperade långsamt i terrängen (eller snarare försökte galoppera långsamt... Fantasia ville springa fort, haha). Allt detta i så låg form som det går att ha Fantasia - med hjälp av snodden. 
 
Detta ska vara bra sätt för att bygga muskler i rumpa/lår har jag läst och hört. Fantasia behöver muskler på det området, minst sagt. Antar att bästa effekt uppnås om hästen kunde gå i en ordentlig låg form... men jag får ju anpassa så gott det går med min tant.
Hade velat fixa nya ridbilder snart, men ärligt talat känns det inte som att de hade varit så jätteroliga att visa upp just nu med tanke på hur tunn hon är 

Grey's Anatomy

2015-05-12 @ 20:07:28
Äntligeeen! Min mamma har också velat se Grey's Anatomy så vi ska börja göra det ihop. Och eftersom min mamma vägrar se på serie utan svensk text så beställde hon boxarna, inte mig emot. Hade jag sett serien utan henne hade jag antagligen redan plöjt igenom ett par säsonger, men det blir inga maraton nu inte. Men jag är taggad, den verkar så bra! Har blivit helt fast de gånger de gått på TV.
 
De tre första boxarna beställde hon, så ikväll hugger vi in på första säsongen (som är väldigt kort?).

Hästbloggar

2015-05-12 @ 16:29:57
Känns som att jag flyter längre och längre ifrån "hästbloggvärlden". Känner mig inte så insatt längre. Men grejen är att jag tröttnat så mycket på hästbloggarna som ligger i toppen. Jag kikar fortfarande in på dem för att få en liten uppdatering och jag inspireras när viktiga ämnen tas upp och behandlas. Men när det kommer till milslånga inlägg om ens "satsning" känner jag numera mest: ZzZzz. Det hästiga har blivit alldeles för hästigt i min smak.
 
Jag tycker såklart inte att det är tråkigt att läsa om hästar men nästan alla stora hästbloggar handlar om tävlingsupplägg och tävlingsresultat vilket jag tappat intresset för. Jag finner inte längre inspiration i att grotta in mig i någons annan upplägg, tävlingsplaner och tanke bakom varenda steg på ridbanan. Tycker det är svintråkigt och kunde inte bry mig mindre rent ut sagt. Därför efterlyser jag hästbloggar som inte bara kretsar runt ridning och tävling i sig. Gärna med lite fokus på typ NH. Allra helst läser jag bloggar som innefattar mer än bara häst.
 
Har ni några tips på sådana så är det varmt välkommet!

Oflyt

2015-05-11 @ 17:09:00
Har haft sånt oflyt idag. Gått hungrig och PMS:ig mestadelen av dagen. Frysportionen jag köpt var inte gjord för att mikras. Lektionerna var tråkiga. Upptäckte ett hårstrå som var kluvet 4 gånger?! Sen när jag käkade på donken efter skolan fanns det bara EN peppar kvar... Fick alltså äta mina pommes med vanlig ketchup i princip, det är för sorgligt.
 
Detta trots att jag började dagen på bästa sätt - med en god smoothie! Bilderna är dock från igår, brukar inte äta bulle till frukost, hehe. Brukar göra smoothie på vaniljyoghurt, banan och frysta hallon men nu har jag börjat mixa ner pumpafrön också. Gärna en hel näve (väldigt mycket godare än det låter).

Fantasia v. 19

2015-05-10 @ 15:57:04
Måndag - Promenad/skrittur (gick i massa backar så när det blev jobbigt hoppade jag upp, haha)
Tisdag - Vila
Onsdag - Vila
Torsdag - Skritt ute, klättring
Fredag - Promenad
Lördag - Vila
Söndag - Vila
 
Hade inte tänkt mig någon vila idag... men så ska vi på kalas och jag sov länge pga jobbet igår och det är en jäkligt dålig dag i allmänhet så nu blev det så. 

Servering och sånt

2015-05-10 @ 12:41:27
Det blev inget bloggande igår, hade inte tid helt enkelt. Jag syrran åkte hem från henne på förmiddagen, vi festade lite där på fredagsnatten. Sen igår kväll serverade vi på en 50-årsfest. Vi stod i köket och förberedde mat, dukade fram och av, diskade osv. Hade ingen täckning på hela kvällen förutom när jag gick ut på parkeringen i kolmörkret för att ta luft (och för att posta en bild på MyStory), livet </3 Haha. Men det var ett ganska roligt jobb, fast att man fick ont i fötterna. Jobbade från 18 till 00 så vi var rätt trötta när vi kom hem.
 
Idag ska vi på kalas igen, fast utan jobba, är bjudna till min morbror.

Glukosamin

2015-05-08 @ 17:41:03
Idag var jag hemma från skolan. Istället åkte jag en sväng till Torp, skulle till Hööks och köpa glukosamin bland annat. Hon fick Hyalyron ett tag efter att spatten upptäckts, men jag märkte ingen skillnad, men det är väl inte riktigt detsamma som glukosamin så nu ska jag ge det en chans också.

När jag kom hem tog jag en promenad med Fantasia. Gick till paddocken och lät henne springa av sig där. Hon visade upp sin flashigaste trav ;)
 
Blir så glad av dessa bilderna! Från 2013.

Flashbacks

2015-05-07 @ 22:03:00
Skrittade ut på Fantasia idag, till en backe för att klättra lite. Hon var besvärlig i nerförsbackarna vilket gav mig flashbacks till den gången vi "upptäckte" hennes spatt. Senaste hon var sådan i nerförsbackarna var hösten 2011, jag misstänkte att hon hade ont i ryggen eller något så vi tog henne till veterinären. Rygg och hasar röntgades och då fick vi reda på att hon hade spatt i vänster bak. Plåtarna visade även någonting med ryggen, men jag minns inte vad (jag kom inte ens ihåg det fram tills jag bloggade den dagen), men det var inget som orsakade henne smärta. Inte spatten heller, jag blev rådd att fortsätta rida, hoppa, tävla precis som jag gjorde. Spatten är inget jag tänker på överhuvudtaget på längre, den har inte märkts av alls. Jag hade till och med glömt av vilket bakben det rörde sig om, var tvungen att gå tillbaka i bloggarkivet och läsa om det där veterinärbesöket (länk om ni vill läsa).
 
Har inte ens tänkt på något av detta sen dess i princip. För hon slutade vara besvärlig i nerförsbackar. Men det gnager lite att det är tillbaka även om det inte visade på någon smärta sist gång... Bilden nedanför är från hösten 2011. Den gången hos veterinären fick vi beröm för hur hon såg ut i kroppen & hullet. Det gnager i mig ännu mer, att hon tappat så mycket nu. Speciellt eftersom det enda "varningen" vi fick om spatten var att vi inte skulle låta henne tappa muskler. Nu är hon både dåligt musklad och väldigt dålig i hullet. Det är frustrerande.

På hemväg

2015-05-07 @ 11:55:07
Igår efter skolan åkte jag hem till min syster i Göteborg. Sov där och skulle ta mig till skolan därifrån idag, men det blev inställt så nu är jag påväg hem istället. Skönt å slippa en av de långa dagarna, har alldeles för många utav dem under de närmsta veckorna tycker jag. Då hinner jag rida också idag, kanon! 

Syrrans mysiga vardagsrum.

Ny bikini

2015-05-06 @ 20:16:43
Finns det något jag behöver så är det ju en ny bikini...  Nejmen en av mina mest använda har gått sönder och HM hade studentrabatt förra veckan så jag var tvungen, haha! Mitt jobb kräver det!!! Fick hem den igår (eller om det var förrgår) men fick tyvärr skicka tillbaka den, men endast för att byta storlek. Överdelen var för liten och underdelen för stor. Var tveksam på om den skulle vara snygg i verkligheten, men det var den! Detaljerna vid knäppena är i roseguld så det är pricken över i:et verkligen.

Ska bli expert i Wordpress

2015-05-06 @ 18:34:06
Ni tycker kanske inte att det är superkul att läsa om skolgrejer, men detta kanske är ett undantag. Kursen jag läser nu handlar delvis om webbdesign och delvis om projektmetodik. Webbdesign-delen känns riktigt kul, resten känns ju lite halvsegt men det ska vara en kul kurs har jag hört. Vi kommer jobba i Wordpress så det är spännande! Hittils har vi fått installera Wordpress och koppla upp oss på en server som skolan har. Vi kommer få lära oss göra och installera helt egna wordpressteman. Detta är något jag verkligen lägtat efter i utbildningen. Jag har aldrig riktigt förstått det där hur man går vidare när man gjort sin kodning/design, det där med servrar och webbhotell har känts sjukt oklart... När denna kursen är slut kommer jag vara expert (sky is the limit, haha) på detta hoppas jag. 
 
Kanske till och med flyttar över min blogg till Wordpress såsmåningom, vem vet... 

En spegelselfie

2015-05-05 @ 12:39:24
Trivs så bra i nya rummet! Det känns så stooort och ljust och fräscht. Det är inte riktigt klart men alla möbler står på plats redan. Vill ni att jag fotograferar och visar er hur det ser ut när det är helt färdigt? 

Har tagit första spegelselfien i rummet (när det varit mitt) idag, tänkte ni ville veta. Stor händelse. Nu är det snart dags för lektion, vi hörs!

Det bästa och värsta som finns

2015-05-04 @ 17:08:00
Bästa trösten, bästa medicinen. Detta är det bästa som finns i hela världen.
 
Gått av mig lite. Med min bästa vän på fyra ben. Vet ni? Det spelar ingen roll hur mycket man intalar sig själv att man inte tar åt sig eller bryr sig om vad någon annan tycker. I slutändan är det precis det vi gör, det är så vi funkar. Det är det värsta att inse.

Fantasia v. 18

2015-05-03 @ 18:03:36
Måndag - Skrittade i skogen
Tisdag - Vila
Onsdag - Uteritt, trav och galopp. Pigg och glad!
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Vila
Söndag - Skrittade ut, travade lite grann också. Tittig, men inte så konstigt efter vilodagarna.

Min tur att flytta

2015-05-03 @ 13:16:04
Var hos min syster hela dagen igår och sov över som sagt. Vi möblerade färdigt och pysslade och städade och sen stod taconight på schemat! Hemmakväll ligger bara några meter från lägenheten så vi köpte godis på kvällen, det var en upplevelse ;) Annat än att behöva ta bilen en kvart till närmsta butik, haha. Den nya bäddsoffan var relativt hård att sova på så det ska bli skönt att sova hemma ikväll! Förhoppningsvis i ett större, snyggare och fräschare rum. Ja för nu är det min tur att flytta, så långt som till rummet bredvid. Har redan tjuvstartat med att bygga ihop mitt gamla skrivbord och städat lite. Titta så ljust och fint!

Kommer allt sakna henne här hemma

2015-05-01 @ 18:31:49
Foto: Jennifer
 
Idag har flyttlasset gått och min syster är praktiskt taget ute ur huset! Kommer såklart sakna henne här hemma... men rummet är mitt ♥♥  På söndag, då jäklar ska det möbleras och fixas! Imorgon ska vi tillbaka till lägenheten och jag ska sova där tills på söndag. Så det lär inte bli mycket bloggat imorgon heller. Eller aktivering för Fantasia. Hon vilade igår och idag och kommer få stå även imorgon. Hade väl hunnit rida nu men jag är helt slut! Har burit så mycket lådor och möbler och sprungit upp och ner för alla jäkla trappor som en dåre idag. Är mer än okej med att lägga mig på soffan och bara stirra upp i taket om det inte fanns något annat att göra, haha.