Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

2 1

2015-11-26 @ 15:34:32
Idag blir jag 21 år, fruktansvärt gammalt om ni frågar mig, haha. Känner mig fortfarande som ett barn. Hittils har jag firat med att upptäcka mina dubbelkluvna hårtoppar och mejlet från Nelly.com som gav mig 75 spänn i rabatt. 75?! Snålt. Var i skolan för en kort lektion imorse och nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem med pizza. Det får man unna sig när man fyller år! Eller rättare sagt det förtjänar man att få hemkört och bli bjuden på. Kan va första gången på typ 10 år som vi inte äter våfflor på min födelsedag, haha. Ska fortsätta kvällen sen med att se på Grey's Anatomy för det är ju så jävla bra.

Ännu en "färdig"

2015-11-24 @ 17:47:00
Har "gjort klart" en bloggdesign idag. Klicka på bilden nedan och gå in och titta! Har även en annan beställning på G, det rullar på bra nu! Tycker det är så himla roligt igen, synd bara att det kan vara så frustrerande, haha. Kodning kan verkligen få en att klia sig i huvudet. Karins blogg är till synes färdig men det är ett par grejer som krånglar så på så sätt är den inte helt klar. Jag kan verkligen inte förstå varför samma typ av kod som fungerar perfekt på min blogg inte fungerar som den ska på Karins. Tror det är blogg.se's teman som ställer till det för mig. Ibland blir man ju inte lite less på att koda på en plattform med en massa regler och underliggande css och javascript...
 
Jag får klura vidare på det där... men nu måste jag få plugg gjort. Har lite planeringsarbete att göra i 3D-kursen, "behöver" nog sätta mig och pilla lite i Maya också. Har jag nämnt att det är svinkul?

You made me feel like a million bucks

2015-11-23 @ 23:52:00
All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true... I was made for you

I climbed across the mountain tops
Swam all across the ocean blue
I crossed all the lines and I broke all the rules
But baby I broke them all for you
Because even when I was flat broke
You made me feel like a million bucks
You do and I was made for you

You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am
And they don't know what I've been through like you do
And I was made for you...
 
"Brandi Carlile - The Story"
Världens finaste och sorligaste låt. Och den träffar rakt i mitt hjärta.

3D-grafik

2015-11-21 @ 16:07:00
En av de nya kurserna jag läser är så himla kul! Jag har aldrig sysslat med 3D-grafik tidigare och jag har varit negativt inställd till kursen, varför vet jag inte. Men det är riktigt roligt så jag är positivt överraskad! Det är dock en hel del så att säga, skitsvårt att lära sig ett nytt program. Vi jobbar i Autodesk Maya, tänk er Photoshop fast för modellering och 1 miljard gånger mer avancerat? (Bra beskrivning) Synd att programmet e så fruktansvärt tungt bara, krashar stup i kvarten på min mammas dator. Min egen dator är fortfarande inte lagad, men jag hoppas programmet kommer gå lite smidigare på den sen! Om inte blir det mycket tid i skolan på mac-datorerna.
Så där kan det se ut för en nybörjare som mig. (Jag som älskar att bygga hus i Sims, detta är redan himmelriket)

50-årsfest

2015-11-18 @ 12:38:00
Vi hade ju fest för pappa i lördags, så jäkla roligt! Roligaste på länge faktiskt, haha. Fulla vuxna människor är ett slag för sig  Vi var ett gött gäng ungdomar som sänkte medelåldern, det behövdes änna.

Starka känslor

2015-11-17 @ 19:27:01
En serie som jag följt i många år är Heartland, som ni kanske vet. Säsong 9 drog igång nu i höst och jag håller på att se ikapp, när jag får tid över. Jag älskar verkligen mina serier och spenderar kanske lite för mycket tid på dem ibland, haha. Men jag har aldrig blivit så berörd av något fiktivt som jag blev häromveckan när jag såg ett avsnitt av Heartland. Men det är inte alls konstigt med tanke på vad jag själv gått igenom... En av karaktärerna i serien är morfadern Jack. Jack har sedan ung ålder ägt sin häst Paint, som är gammal och pensionerad vid det här laget. Så i det här avsnittet blir dem tvungna att ta bort hästen. Jag grät så mycket. Alla minnesbilder kom tillbaka och krossade mitt hjärta om igen. Jag klarar inte sånt här.
 
"I know you miss Paint, but it doesn't mean you can never love another horse again"
"The truth is... I don't know that I'm ready."
 
Jag önskar att jag ska vilja komma tillbaka till hästvärlden på riktigt någon gång, men jag är osäker på om jag kan. Det ända som höll mig kvar i hästvärlden var hon. Utan henne hade jag varit loss förlängesedan. Även om jag saknar ridning, saknar stall och saknar djuren så går inget av det, eller ens alla faktorerna tillsammans, upp mot hur mycket jag saknar henne. Jag tror inte jag kan bli redo att älska en annan häst.
 
I only miss you when I'm breathing.

Såld bloggdesign

2015-11-13 @ 17:21:00
Blev - får väl säga äntligen - klar med en beställning igår. Har hållt på med den här bloggdesignen väldigt länge, har tyvärr inte haft inspirationen alls. Men den kom tillbaka när vi höll på och koda i skolan, nu vill jag inte göra annat än koda och designa! Tänkte komma igång med bloggdesignerna igen, så är ni i behov får ni gärna höra av er på mejlen eller Facebook. Tror jag ska sikta in mig mer på responsiva bloggdesigner likt min egen. Ska skriva ett inlägg om detta inom kort med uppdaterad information.
 
Nu tycker jag att ni ska klicka på bilden och titta in på Jessicas blogg som blev klar igår:

Världens bästa

2015-11-12 @ 20:24:00
Idag fyller min pappa 50 år. Han och mamma har ägnat dagen åt att fixa med mat och annat inför hans 50-års fest på lördag. Jäklar vilken fest det ska bli! Jag sov hos syrran inatt, tränade i förmiddags och åkte därefter hem. Sen dess har jag jobbat med lite bloggdesigner och städat rummet. Så nu vet ni det! Ville bara kika in och tillägna min pappa ett inlägg egentligen. För att han är bäst och jag älskar honom ♥  
 
Hittade en gammal bild på världens bästa pappa ihop med världens bästa vän... 
bästa finaste vännen, du var och är så fruktansvärt älskad av oss och vi saknar dig obeskrivligt mycket.

Från mobila webbapplikationer till 3D och film

2015-11-09 @ 22:23:00
Hej, hoppas allt är bra med er! Här kommer en liten uppdatering om mitt liv. Studierna har rullat på, vi får se om det fortsätter på den vägen. Två nya kurser börjar denna veckan, en i 3D-grafik och en i film. Är inte direkt hänförd efter vår senaste kurs... I fredags avslutade vi kursen Mobila Webbapplikationer och den var precis i min smak! Skitsvårt med massa nytt men intressant och mer min grej liksom. Sista veckorna jobbade vi med att göra egna applikationer, själva eller i små grupper. Så från att koda till att rita 3D i en helt ny programvara och filma dokumentär. Situationen hade varit jobbig nog även om jag haft en fungerande dator, vilket jag ju inte har. Jag fick lämnat in min dator på lagning och jag hoppas dem fixar den snart!
 
Ska passa på att svara på den här kommentaren jag fick när jag ändå pratar om skolan:
"Hej! Vad är det för något du läser vidare till och vad är det för ämnen man läser då? Det verkar intressant!"
 
Programmet jag läser (Digitala Medier) är väldigt brett, och jag valde det för att jag inte visste/vet vad jag vill bli. Jag kan därför inte riktigt svara på vad jag läser vidare till. Vi sysslar med lite av varje. Grafik, design, film, webbutveckling, och givetvis teori om det ena och det andra. Jag har inte varit överförtjust i alla kurser men de flesta har varit roliga. Googla upp programmet om ni tycker det verkar intressant 

Amanda & Ametistas

2015-11-05 @ 18:00:00
Här kommer ett par bilder jag fotade häromveckan hos Amanda. Lite sent men hon och Ametistas är såå fina ju!
Får passa på att tipsa om  » Amandas blogg «  En riktigt bra hästblogg med inslag av annat.

Man gör det inte

2015-11-05 @ 12:22:44
Hur går man vidare efter att ha mist sin bästa vän? Hur fortsätter man med sitt liv? Blir det lättare med tiden?
 
Svaret är att man inte går vidare. Man gör det inte. Man fortsätter med sitt liv som om det tappat sin mening, det känns knappt som man lever. Det blir inte lättare med tiden. Det har gått 4 månader och det har inte blivit lättare. Jag saknar Fantasia varje dag. Ibland får jag nästan panik av att känna den saknaden. Det gör ont i bröstet på mig, som om någonting saknas där. Allting jag ser eller gör som påminner om henne kan få mig ur total balans och jag känner mig hjälplös.
 
Man får nya perspektiv. Man lär sig leva med sorgen och acceptera den. Men man går inte vidare, man glömmer inte. Vi som gått igenom detta, vi vet och vi kan stötta varandra. Är ni med mig?

Halloween

2015-11-01 @ 17:00:35
Ett gäng sköna vänner, roliga utklädnader, goa skratt och man har en Halloween fest när den är som bäst! Jag, Maria och Jennifer kom dit som cheerleaders som skadat sig lite! Jag stod för såren, börjar bli expert på det ju. Summan av kardemumman, bra kväll igår.