Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Min sista termin

2017-01-23 @ 16:34:11
Det är med blandade känslor jag påbörjat sista terminen på mitt program på högskolan. Den här terminen kretsar allting kring examensarbetet/kandidatuppstasen som ska skrivas innan sommaren, bara det faktumet är ångestframkallande. Examensarbetet i sig är ett stort jävla dilemma. Har inte mycket schemalagt i skolan, mest valfira handledningar, annars är det planering med sin uppsatspartner som gäller och en hemtenta.
 
För tillfället känner jag mig klar med studier, jag är så trött på det. Efter att ha varit ute och praktiserat i nästan ett halvår känns det sådär kul att återgå till att läsa diffusa böcker och artiklar och skriva rapporter och uppsatser. För mig är detta skoltrötthet på en helt ny nivå. Jag vill bara vara klar. Och går det som det ska så ÄR jag ju faktiskt klar i juni - det gäller bara att jag hittar ny motivation.
 
Något som är lite roligare är att jag gör lite jobb åt Mild Media, som jag praktiserade hos. Ska bli skönt att få en liten inkomst utöver studiebidraget. Kommer jobba hemifrån eller åka in till kontoret, vad som passar, vilket också är skönt med tanke på skolans schema.
Kontoret i juletid och fikan jag bjöd på min sista dag som praktikant.

Favoriterna just nu

2017-01-18 @ 17:40:00
The Walking Dead - Min pojkvän introducerade mig för serien ganska nyligen, varför har ingen talat om för mig tidigare att den måste ses? Är så säsong 4 nu, vi ser den när vi är tillsammans så det går rätt långsamt. För er som inte vet så handlar den om en postapokalyptisk värld där människor blivit till zoombies. Den följer ett gäng som försöker överleva och samtdigt hantera alla mänskliga behov, problem och situationer.
 
 
 
The 100 - Kör rewatch på säsong 3 nu när 4 snart har premiär - 1:a februari, missa inte! Har sett nästan hela s03 tre gånger nu och den blir bara bättre och bättre. Hade lite svårt för hela ALIE-grejen till en början men nu tycker jag att det känns som ett bra inslag i serien som faktiskt är sci-fci och postapokalyptisk/dystopisk.
 
 
 
Skam - Till slut kunde jag inte hålla mig, var tvungen att se vad denna hypen handlar om! Och ja, den är inte så dum faktiskt. Har inte sett allt dock, bara första säsongen än så länge. Noora är så jävla cool och Isak är så jävla söt, så mycket kan jag säga hittills. Och norska är faktiskt liiiite charmigt.
 
 

Blogg.se är ett skämt

2017-01-15 @ 18:57:00
Vi alla (som bloggat/bloggar på blogg.se) har väl någon gång stött på problemet med att bara 3 inlägg visas på bloggen, detta är ett känt problem sedan 2-3 år åtminstone. Som inte går att göra något åt, enda lösningen är att lägga in en infinite scroll. Att det inte finns någon annan lösning - FORTFARANDE EFTER 2-3 ÅR - är vansinnigt. Jag tror inte jag haft problemet på min egen blogg, men mååånga gånger när jag lagt in en bloggdesign åt andra. Jag har "turen" att ha ett gammalt tema som inte ens finns kvar längre (har inte bytt tema sedan jag började göra bloggdesigner själv, med andra ord dag 1). Alla vill inte ha en jäkla infinite scroll som tar bort poängen med en footer. 
 
Hur som helst, jag mejlade dem i samband med att infinite scroll inte fungerade på Emilias blogg (som jag gjorde bloggdesign åt) och passade på att ge dem en känga för hela detta problemet, kan man väl säga. Deras svar var rena skämtet, dem bemötte ingen av mina frågor eller klagomål och förklarade bara hur man lägger in infinite scroll. Som jag redan vet hur man gör. Vilket jag skrev i mejlet att jag testat.
 
Därför får ni ännu en känga, blogg.se. Både i form av detta öppna brevet och i den här faktiska kängan:
 
 
 
Det kan väl inte bara vara jag som försökt (viktig input här kände jag) klaga över detta problem? Hur svårt är det att BEMÖTA KRITIK? Eller att åtgärda problemet för den delen - en ledande bloggportal har väl en kompetent utvecklare?

Vi var på Model House

2017-01-14 @ 22:04:28
Jag och min syster var på Model House i Göteborg förra helgen, som en av hennes julklappar till mig. Det var roligt! Huvudmålet var att komma hem med en fin systerbild och det gjorde vi x2. En ny profilbild var ju najs också. Resterande bilder skrattade vi bara åt pga alla konstiga poser vi skulle göra. Tur för plånboken att det inte blev så många som såg "vettiga" ut.
 
Någon som varit på Model House? Vad tyckte ni?
 
Jag trodde "styling" ingick i vår deal men det var visst bara make-up. Klet-foundation som jag brukar säga, och annat äckligt som la sig i streck efter 2 min. Hur som helst kunde man fixa håret själv där. Men dem hade ingen locktång vilket resulterade i ett katastrofalt platt och fult hår (Hur kan man inte ha en locktång?). Plattängerna var för dåliga för att våga sig på att locka med. Men huvudsaken är att det var kul och att vi är nöjda med dem bilder vi pröjsade för! Fotografen var väldigt härlig också.
 

Gör fortfarande bloggdesigner

2017-01-12 @ 16:02:54
Även fast min blogg är fasligt tom numera så gör jag fortfarande bloggdesigner. Det blev en ganska lång paus med det men för några veckor sedan tog jag en beställning igen. Nu har den precis blivit klar (mer eller mindre), såhär blev den och här hittar ni bloggen.

Nytt år - nya avsnitt

2017-01-09 @ 22:39:00
 ...efter flera månaders uppehåll och nytt år och allt så tycker jag vi kör ett 2016-inlägg. Kanske att jag uppdaterar er om mitt liv inom en snart framtid också. Men som en ice breaker (det kan man väl säga på en blogg när det gått över två månader?) - en serie-lista. Har inte blivit så mycket serier under året men vi kör ändå: "2016 i tv-serier"
 
Årets beroende: The 100 och Prison Break
Årets snyggaste man: Cody Christian som spelar Theo i Teen Wolf!
Årets vackraste kvinna: Emilia Clarke
Årets finaste kärlekspar: Kane och Abby <3 (The 100)
 
Årets bromance: Jon Snow & Sam Tarly 
Årets womance: Clarke och Lexa i The 100 (så snarare romance). Jag kommer dock alltid hålla på Bellarke, hehe 
Årets hejdå: Lexa </3
Årets borde-bli-nerlagd: Ingen aning faktiskt! Valt mina serier noga i år ;-) 
Årets tv-comeback: I brist på annat - Pretty Little Liars, jävligt otippat? Var så done med det egentligen men så gav jag säsong 7 en chans och jag är faktiskt lite spänd på fortsättningen.
   
 
Årets WTF: Hela Alie-grejen i The 100, blev lite för konstigt nästan. Men fint med en Clexa-reunion!
Årets "jag bryr mig inte ett skit": Awkward, såg inte klart senaste säsongen ens
Årets käftsmäll: När Alex slår ner DeLuca i Grey's Anatomy. Det var så oturligt, Alex som utvecklats så mycket och blivit en av minna favvosar också gör han detta?! DUMT
Årets sämsta nedläggning: Har inte följt någon som lades ner
Årets skratt: I Heartland när Caleb och Jade byter outfits inför en fotografering
   
 
Årets gråtfest: Tror faktiskt inte det varit någon gråtfest alls?
Årets bästa citatmaskin: Typ alla i Grey's Anatomy? Den serien levererar alltid citat
Årets breakup: Jag har ingen koll, fan svårt å hänga med i alla svängar
Årets nykomling: För mig har det varit många nya (Prison Break, Game of Thrones, The Fosters, Gilmore Girls, The Walking Dead) men jag har inte sett någon serie "från 2016". Dock är jag astaggad på Gilmore Girls specialen, ska bara se klart säsong 4-7 först...
 
 
Årets "snälla gå och dö": Att Callie i Grey's Anatomy alltid (eller iaf i förra säsongen) är så himla JOBBIG?! Skönt att hon lämnat serien nu, haha
Årets bästa skådespelare: Iwan Rheon som spelar så jääävla psyko/brutal/vidrig och gör det trovärdigt (Ramsay Bolton - Game of Thrones)
Årets bästa skådespelerska: Möjligen Sophie Turner (Sansa Stark - Game of Thrones). Älskar Marie Avgeropoulos (Octavia - The 100) också, that character development!