Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Vad höstlov är till för!

2011-10-31 @ 22:15:45
Fick jag fotat nya bilder idag? Näää.

Fick jag börjat med den jävla mediauppgiften? Näää.

Fick jag gjort något vettigt alls idag..? Hmm, förutom att ta hand om min häst - Näää.
Inte kommer jag ändra på det nu heller, nu ska jag titta på Heartland!


Godnatt söta läsare!

Ni glömmer inte?

2011-10-31 @ 22:08:09
Ni glömmer inte bort utlottningen av min förra design? Den avslutas om några dagar.

Två ekipage på banan åt gången

2011-10-31 @ 18:57:52
På vissa hopptävlingar gör man ju så att man har två ekipage på banan åt gången, den ena får vänta medan den andra hoppar. Jag tycker inte om den idén för fem öre!
I lördags hörde jag att det var en tävlande som fick skrika åt den där andra ryttaren att flytta på sig för att kunna hoppa ett utav hindren. Detta gjorde antagligen att hon blev lite ofokuserad (vem hade inte blivit det?) och kom ur rytmen, hästen rev det hindret. Det minsta man kunde ha gjort var att ge detta ekipage en omstart, men inte då!

Ska man köra på det här viset tycker jag ekipaget ska stå och vänta i hörnet, inte skritta/trava runt hela banan där man har risk att vara ivägen. När jag kommer in och ska vänta på min tur på det sättet vågar jag knappt lämna hörnet, nu i lördags höll jag mig på en liten volt i hörnet vid ena kortsidan, jag vet inte vad jag hade gjort om jag varit ivägen för någon!

Även om man inte vill att sin häst ska stå still i ett hörn precis innan den ska prestera på hoppbanan, så kan man väl ta hänsyn åt den som faktiskt rider sin runda just då, inte bara tänka på sig själv!
En annan sak, vissa hästar är väldigt tittiga eller hetsiga - dem hoppar nog inte direkt bättre när det travar runt ett annat ekipage på banan samtidigt som tar deras uppmärksamhet.

Vad tycker ni om detta?


Jag och F i lördags innan start → i hörnet (mitt ansikte var too ugly to be shown).

Hovslagare

2011-10-31 @ 18:19:47
Det är ju ingen megastor mängd Hovslagare som finns. Och av de som finns förväntar man sig ju att de kan sin grej, eller hur?!
Vi som inte gått någon utbildning kan ju liksom inte ett skit - och om vi inte kan måste vi ju kunna förlita oss på att själva hovslagaren kan... men tydligen går inte det nu, vad fan är felet då?!

MINST två hästar i stallet har blivit felverkade. Verkade snett, ja helt galet fel har det blivit. Boppan har varit halt mycket det senaste året, det senaste har det inte berott på något annat än den jävla hovslagaren! Senast tog hovslagaren alldeles för mycket när hon verkade vilket ledde till en väldigt ömfotad och halt Boppan. Vör är verkad snett på alla fötter, vilket gör att hon inte har bästa kollen på sina fötter, hon snubblar i trav/galopp på PLAN mark. Heli har varit halt i omgångar, vet vet, det kanske inte BARA beror på hennes ålder.

Om hästen är verkad/skodd snett, då blir ju hela benet belastat fel. Det kan ju leda till andra skador än just i hoven. Jag börjar seriöst undra om Fantasia spatt kan bero på detta...

Nä, nu är jag bara arg.

31/10 Uteritt med Erika & My

2011-10-31 @ 17:20:00
Blev inga nya bilder idag heller tyvärr, efter jag ridit började det mörkna.

Red en lite längre runda med Erika och My, det tog kanske 1½ timma. Jag skrittade i paddocken lite innan de var klara så Fantasia fick en lååång framskrittning, bra bra. Hästarna var rejält svettiga sedan, efter en del travsträckor och galopper :) Fantasia var jättepigg stundvis, och ville bara springa, haha.

Tävlingsbilder - del 2

2011-10-31 @ 14:00:00
- Här kommer resten av bilderna My fotade på tävlingen, fotade innan/under/efter LC:n -

Pongo och Fanta :) De blev lite kompisar tror jag allt!

Hästmänniskor jag vill träffa

2011-10-31 @ 11:46:15
Nu tänker jag inte vara tråkig och välja någon elitryttare eller superkändis,
även om det såklart hade varit kul att träffa t.ex. Rolf-Göran Bengtsson!

Högst på listan står Norah Kohle. Hennes syn på hästhållning är unik och det hon gör är unikt. Hon har ett så otroligt starkt band till sina hästar, ett band jag aldrig vågar drömma om. Det hade vart sjukt kul att träffa henne! Min dröm hade varit att ha en träning för henne.
http://www.norahkohle.se/header.jpg
Norah och hennes vackra ponny Conny - Bild lånad från norahkohle.se

En annan tjej jag vill träffa är Melina (som slutat blogga på den bloggen nu). Vi har snackat en del över internet och hon är himla go, och hon verkar också ha en toppenbra syn på hästhållning.

Melina och fina Sopot - Bild lånad från humlidumli.blogg.se

Vilka hästmänniskor vill du träffa? :)

Tävlingsbilder - del 1

2011-10-31 @ 10:20:00


(Klickbara bilder)
Några bilder som My fotade på tävlingen i lördags, innan/under/efter LD:n.

Vaknade precis upp. Idag ska jag nog bara slappa och njuta av att vara ledig. Ska nog vara i stallet länge, försöka fota lite. Rida. Ska också börja på den jävla mediauppgiften! xD Vill passa på att tacka er för gårdagens alla kommentarer och besökare, jag hade besökrekord om man bortser från den gång jag länkades av Ponnysanning ;)

Pyssel med en bloggdesign

2011-10-30 @ 23:54:50
Jag kände mig så pysslig denna kväll så jag gick med på att göra en bloggdesign åt Amanda. (Klokare av mig hade väl varit att istället börja på mediaarbetet jag måste göra, där kreativiten behövs xD)

Både Amanda och jag blev riktigt nöjda med designen, jag hade nästan velat ha den själv ;) Amanda är min kompis - jag gör annars inga gratis designer. Kika nu in på hennes blogg och kommentera något snällt, glöm inte hälsa från mig! :)

"Men hon måste va snäll, hon är Fantasia liksom?!"

2011-10-30 @ 20:26:48
Jessie: "Hur är hon att raka då?"
Jag: "Vet inte :D"
Jessie: "Braaaa där! XD"
Jag: "Jag har inte en jävla aning :("
Jag: "Men hon måste va snäll, hon är Fantasia liksom?!"

Jag ska klippa Fantasia i veckan och Jessie ska få äran att hjälpa mig då jag aldrig hållt i en klippmaskin förut ;) Har tänkt klippa Fantasia i alla år, men det har aldrig blivit av. Och jag har alltså ingen aning om hur Fantasia reagerar på den men jag har för mig att hennes annons följde standard "...snäll att klippa, lasta, sko...", haha.

Ska klippa henne som bilden visar (visst är jag GRYM på att redigera?! hahaha), med ett F på rumpan ♥

~ If God made anything more beautiful than a horse, he kept it for himself ~

2011-10-30 @ 18:53:17

Foto: My Åkesson - från tävlingen i lördags, fler kommer! Visst är hon fin? :') ♥

My & Roulette

2011-10-30 @ 16:11:34
Såklart började det regna när jag var i stallet -.-
Det blev inga bilder på Fantasia idag, men jag fotade lite på My och Roulette, sen skrittade vi ut en kort runda tillsammans, jag slängde på tyglarna på grimman och red Fantasia barbacka. Efter det kollade jag på när de släppte ihop Vör och Roulette (och minisarna). Det är dem som kommer gå i lösdriften nu - Vör, Roulette samt minishettisarna ^^ Det hände inte så mycket, de sprang runt lite, sparkade några gånger och Vör skyddade minisarna.

Rent staket va?!

Roulette är väldigt duktig för att vara 6 år och bara riden i ett år!


Glöm inte tävlingen där du kan vinna mina förra bloggdesign som jag fick massor av beröm för!

Fota My och Fantasia

2011-10-30 @ 11:51:46
Nu ska jag strax till stallet. Ska fota My när hon har lektion med nya pållen. Efter det tänkte jag släppa Fantasia i paddocken och fota lite, så jag har lite bilder att uppdatera bloggen med :D Så hoppas verkligen inte att det börjar regna! Ska skritta ut en sväng på Fantasia också, dagen efter tävling nivet ;)

Ovisad bild på Boppan (och My) från sist gång jag fotade dem.

Fantasia i grafisk format x2

2011-10-30 @ 11:08:40
Tänkte dela med mig av två grafiska illustrationer på Fantasia. Jag har några andra bilder jag ritat liggande som jag kan lägga upp om  ni vill?

Den här målade jag någon gång 2009(?) när jag var nybörjare i Photoshop Elements 4.0, haha ^^

Den här målade jag i somras, i Photoshop CS3.
Lite skillnad på dem kanske? ;)

The sims!

2011-10-30 @ 10:36:12
Jag har haft mina sims-perioder enda sedan sims "1", jag var besatt av The Sims Makin' Magic och när Sims 2 kom var jag fast ett bra tag. Nu har jag Sims 3 på stationära datorn men har inte spelat det på hur länge som helst, för det funkar inte! Blir galen, det bara laggar ur totalt! Iaf, har väl inte direkt känt för att spela heller, men nu när det kommit Sims 3 husdjur där det finns hästar...... DÅ FÅR JAG SIMS-ABSTINENS! XD Jag vill typ ha det spelet, haha.

Dagens rundor på film

2011-10-29 @ 21:29:39

KAOSGALOPP, haha ;)


Rivningen </3

KOMMENTERA NU, ni har blivit lite dåliga på det hörni! ^^

Fototips: Fotografera i ridhus

2011-10-29 @ 20:03:47
Hur får man bra bilder i ett ridhus egentligen? Jo, för det första behövs ett bra belyst rihus. Är det mörk är du nästan chanslös om du har en "vanlig" systemkamera.

Bländaren behöver vara så låg/stor som möjligt och ISO ska vara på högsta, högsta brukar vara 1600 eller 3200. När man fotar rörliga hästar behövs en snabb slutartid men det kniviga är att då kommer din bild antagligen bli för mörk, så då får du nog nöja dig med att bilderna blir lite suddiga men ljusa. Lägre tal än 100 är dock inte att rekommendera, du kommer du bara få en skugga av ekipaget ;) Det finns ytteligare en sak man kan göra, som jag alltid gör. Jag sätter exponeringskompensationen och blixtkompensationen på högsta. Då blir bilden ännu ljusare och du kan välja en snabbare slutartid :)

Alltså, för fotografering i ridhus gäller följande... Stor bländare, hög ISO, max på exponeringskompensation och blixtkompensation och en så snabb slutartid som möjligt.


Dessa bilder är fotade i ett väldigt bra belyst ridhus, med min Nikon D5000 och mitt Sigma 70-300.


Hoppekipage

2011-10-29 @ 16:09:57
Några bilder jag fotade mellan mina egna klasser idag.Issa och Pongo ♥

Nu är jag trött som ett as och snuvig, är fortfarande lite förskyld. Nu ska jag duscha, sen hjälpa pappa med något och sen typ sova en stund innan det blir "lördagsmys" ^^ Haha, förut trodde jag att det var söndag för tävlingar är oftare på söndagar än lördagar, jag blev glad när jag insåg att det var lördag och ännu gladare när jag insåg att jag faktiskt har HÖSTLOV! :D

Glöm inte tävlingen där du kan vinna mina förra bloggdesign som jag fick massor av beröm för!

Resultat!

2011-10-29 @ 15:42:03

Världens bästa ponny idag! Söt eller?! :')

LD Clear Round
Jag var inställd på att fixa det lekande lätt, vilket vi också gjorde men jag var nog lite fööör inställt på det. Hade knappt styrfart inne på banan kändes det som, haha, men det gick ju bra ändå! Men herregud, galoppen var kaaaaaooos. Bröt av någon gång för att byta, någoon gång bröt hon av, det blev lite korsgalopp... Haha, jaaa det såg nog väldigt fint ut ^^

LC

Oj va bra det gick, även fast jag la henne fel mot ett hinder så att det blev ett pet i grunden, det var bättre galopp och bättre fart och ingen tvekan inför något hinder alls! Fantasia är bäst :D Supernöjd med henne, bara lite trött på att jag själv är så dåligt på att lägga henne rätt inpå hindret, så hon hoppar av rätt och så.


De enda bilderna pappa tog som går att urskilja att det faktiskt föreställer en häst och ryttare, haha!

Fairy ur mitt perspektiv...

2011-10-29 @ 10:00:00

65 cm i manke alltså! Här snackar vi ryggskott vid hantering!
Lite gulligt att vår stallgång är minimal men att både Fairy och Lisa kan
stå där bredvid varandra med gott om plats över, haha :']

Btw, vår stallgång är både uppbidningsplats och just en GÅNG
(typ genomfart för hästar som har boxar "på andra sidan" (typ Fantasia),
om ni ville veta... väldigt idiotiskt!

Tonad spegeleffekt i Photoshop

2011-10-28 @ 21:10:30
Detta tipset är för nybörjare/helt okunniga i Photoshop, fick önskemål om att visa detta :)

1. Flytta upp eller beskär din bild så att du har en
marginal i kanten (i mitt fall underkant).
2. Duplicera bilden och placera precis under.


3. Vänd din undre bild lodrätt, det görs enklast genom att klicka på markerings-
ramen runt objektet och lägg in ett MINUS framför "H: 100%" (se bilderna)4. Välj suddigummit, välj en mjuk och stor pensel och sudda ut i nederkanten på bilden.


5. Avsluta med att dra ner transparensen.


6. Klart!


Har ni några önskemål på saker jag kan ta upp i denna kategorin framöver?

SA DU KNOPPAR?!

2011-10-28 @ 19:54:36
Var i stallet och packade inför imorgon, fixade Fantasia och sådär. Putsade sadeln och stövlarna. Satte ihop träns, får låna Mys igen. Spolade Fantasias leriga ben, borstade samt flätade manen, för imorn ska jag ha knoppar - för första gången någonsin. Stora, feta jättesöta knoppar kommer det bli tror jag (A) Det kommer nog bli riktigt fint tillsammans med vit/svart stilren outfit!


Dett blir nog sista inlägget för idag, nu ska jag bara mysa med panacotta och Idol :)
H o p p a s   n i   f å r   e n   s u p e r b r a   f r e d a g s k v ä l l !

ÄLSKA LÅTEN, HAHA

2011-10-28 @ 13:49:39

Känner mig lite i behov av en tablett nu :( Hårt att vara kvinna ibland, haha!

Morgondagens outfit

2011-10-28 @ 10:00:00
Såhär kommer jag och Fantasia vara klädda på tävlingen imorgon, tror jag :) Jag kommer ha kavajen till.

SHOPPING!

2011-10-28 @ 08:24:36
Haha, vafan har det tagit åt mig... klart jag ska shoppa MASSA i Ullared, spara kan jag göra nästa månad! (När jag fyller år också) Jag ska shoppa allt som är nödvändigt. En massa grejer till mig själv skulle jag tro, lite saker till Fantasia samt kanske kanske några julklappar? Höhö, detta kommer bli najs. Jag kommer iaf inte behöva köpa massa tråkigt som ridskor, chaps som jag gjorde förra gången - nä för de håller faktiskt än, haha!

Jag tror jag får göra om min lista över saker jag behöver/vill ha...

• Vintertäcke (med hals om det finns)
• Fleecetäcke med hals (om det finns)
Reflexer
• Benskydd
• Benlindor
• Ridjacka eller väst
Pälsglans
• Ridbyxor
Schabrak till vardags
Ridhandskar

• Jacka till vardags
• Underkläder
• Julklappar?
Hårprodukter


All denna lera...

2011-10-27 @ 22:39:46
Höst - regn, rusk och leriga hagar.
Hur gör ni med hästarnas leriga ben? Spolar ni dem, låter det torka och sen borstar bort, struntar i det etc?

Hagen Fantasia stod i idag (och antagligen kommer stå i ett tag framöver) är rena gyttjehålan, fyfan. Jag spolade av benen, typ första gången det händer. Men varför jag aldrig gjort det förut är för att det vart omständigt att dra vattenslagar genom hela stallet ut till andra sidan som är den ända sidan man kan binda upp hästen utanför... Aja, och nu har vi fått ny vattenanordning, dels en ny ho i mitten av stallet samt en precis vid den "rätta" utgången. Så det är ju svinenkelt att bara dra ut den några meter och spola. Jag ska verkligen bli nogrannare med detta nu när det är så lätt gjort!

...men nu vill jag gärna höra hur ni gör! :)

27/10 Longering, dressyr

2011-10-27 @ 19:59:14
Om du läser detta Jennifer, ser du, ser du? LONGERING, glöm inte att INTE uttala G:et som ett G ;)

Skrittade fram henne medan jag gick och masserade halsen/nacken på henne. Sedan longerade jag en stund med inspänning. I början när jag ville ha henne mycket mer frammåt, hon gick och sov typ, gjorde jag som jag alltid brukar men hon flög iväg och var nästan påväg till att bocka eller något... Ömm, jag blev väldans förvånad men det är alltid kul när hon vågar ta sina egan friheter ibland, haha! Hon gick väldigt avslappnat med inspänningen tillslut och då hoppade jag upp och spände ut den. Jobbade mest i skritt och trav idag, men lite galopp blev det också. Hon var jätteduktig verkligen. Red i en timma ungefär.


I slutet var det ganska okoncentrerad ridning, My red Roulette samtidigt så det var lite roligt att kolla på ^^ Roulette är alltså den nya hästen i stallet { hon är Mys "hyrhäst" i 1 år frammåt }

Cambilder

2011-10-27 @ 14:36:24...i brist på annat, det är inte ofta jag bjuder på det! Har sista lektionen, slutar snart. Då blir det hem och sen till stallet. Idag ska jag longera och dressyra Fantasia lite i paddocken. Ser faktiskt fram emot det, hon har vart så arbetsvillig de senaste dagarna :D

Kommer storhäst någonsin kännas "rätt"?

2011-10-27 @ 08:40:21
Åhh vad jag känner för att köpa mig en storhäst. En unghäst som inte är riden alls, som jag kan rida in och forma till precis den häst jag vill. Som jag kan utvecklas tillsammans med. Som jag kan tävla med och sikta högt.

Men samtidigt - nej. Storhäst känns så fel. Det är nog helt normalt att känna så här när man är inne i ponnytiden, men jag tvivlar på att storhäst någonsin kommer kännas "rätt". Varför? För att det är mysigare med ponny, haha... Nej, det håller inte, det är klart att storhäst kan vara lika mysigt. Jag tror jag kommit på varför...

Jag ser övergången till storhäst som en övergång till vuxenvärlden, en värld som jag inte är redo för (det borde jag antagligen inte vara heller) men också en värld som jag inte alls är lockad av. Jag vill inte bli vuxen, haha. Jag vill tävla min ponny på ponnytävlingar där jag oftast har en fördel - att jag är bland de äldsta i startfältet. Där har jag en chans. Vad skulle jag ha för fördel på storhäst? Ingen skulle jag tro. Att tävla en storhäst är att tävla mot vuxna, det känns... stelt. Men när jag är 18 och inte får tävla Fantasia längre - visst VILL jag fortsätta tävla, visst hade det varit kul med en helt ny häst, helt nya utmaningar...

Men jag tvivlar på att jag överhuvudtaget kommer ha samma vilja med någon annan häst än Fantasia, någonsin ♥

Utlottning av min gamla bloggdesign

2011-10-27 @ 06:00:00
Det är på tiden att jag fixade detta, nämligen utlottningen av min gamla design. Om ni inte minns hur den ser ut live kan ni kika här. Jag lägger in designen åt vinnaren och för att utsee en använder jag mig av slump.nu. Bilderna i headern byts ut om ni inte förstod det ;)
Jag fick mycket beröm när jag hade denna designen... så nu hoppas jag få MASSOR av deltagare! :D


För att delta i tävlingen ska du göra följande:
Följ min blogg via bloglovin
Gilla min blogg på FB
♥ Lägg upp bilden nedan på din blogg/hemsida/DV tillsammans med en synlig länk till detta inlägget (direktlänk)
♥ Kommentera detta inlägg med en länk dit du lagt upp bildenTävlingen avslutas någon gång nästa vecka.
AVSLUTAD

1 månad kvar!

2011-10-26 @ 22:01:01
Jag måste ta tag i min bloggning nu. Orkar inte med att jag bloggar så fruktansvärt dåligt x)

...fast just nu får det vara, nu vill jag bara säga att det är exakt 1 månad kvar tills min födesedag!
Jag har ett oerhört jobbigt val framför mig, nämligen om jag ska önska mig ett objektiv eller en tävlingskavaj + annat... Åhhh, FML.

Jag kan också säga att jag har en utlottning på G! ;)

26/10 Uteritt

2011-10-26 @ 19:37:09
Som ni nog förstod var jag i stallet idag. Snacka om vinterkänsla när jag moppade iväg iklädd underställ, dubbla strumor och vinterridstövlarna? Asså, hur fan ska jag överleva den riktiga vintern - 20 minusgrader, 1 m snö och allt det dära? :(

Red en liten tur ute på Fantasia. Hon var trevlig att rida FASTÄN hon stått i två dagar och fast jag red lite dressyr på vägarna! Red inte så länge, men min lilla runda innefattade en del klätterbackar. Jag har nästan inte klättrat alls sen vi fick reda på hur det låg till med Fantasia, och det märktes att hon blev lite stressad när vi skulle gå nerför. Men jag försökte bara lugna henne och låta henne gå hur hon ville.

Vintern </3 Rätt mysig, fast... näää, för kallt för min smak :(

Säg hej till stallet nykomling!

2011-10-26 @ 19:26:32

Tomac's Roulette :)

Don't Stop Believin'

2011-10-26 @ 13:30:33
Jag ligger fortfarande hemma, dock mår jag bättre nu. Kanske t.o.m kan ta mig en tur till stallet senare? Det "händer" något i stallet idag nämligen... ;) Hoppas ni blev nyfikna nu! Hur som helst, här i min ensamhet har jag ganska tråkig - så vad passar bättre än en tråkig film?


...fast, jag gjorde den mest för att peppa mig själv, men kom gärna med kritik ändå!
Om ni kommenterar bra kanske jag avslöjar vad som "händer" i stallet idag! ;)

Ullared

2011-10-25 @ 19:18:17
Har pluggat lite, men nu är min hjärna överbelastad. Sitter och planerar vad jag ska köpa på Ullared. Det får bli bara det allra, allra növändigaste på hästavdelningen i år. Ska lägga lite pengar på mig själv (ovanligt), lite kläder och så, men ska försöka spara så mycket det går x)

Saker jag måste ha:

(Massa annat än det lär det ju bli också såklart, men detta är iaf det allra nödvändigaste)


• Pälsglans
• Ridhandskar
• Ridjacka
• Reflexer
• Underkläder

Någon mer som ska till Ullared på lovet? Jag ska nog dit på onsdagen ^^

Unstoppable

2011-10-25 @ 12:03:25
Det finns en känsla... Den där känslan av att faktiskt ha lyckats med något. Få känna att man faktiskt går framåt - att allt kämpande gett resultat. Allt slit och svett, alla tårar, all ilska - alla motgångar, de har gjort sitt. Som att man flyger fram och inget längre kan stoppa en.

Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig, min fina ponny ♥

Marinblått schabrak

2011-10-25 @ 11:48:12
(Jag ligger hemma sjuk idag också, om ni undrar... gud va kul jag har, verkligen!)

Fantasia passar verkligen i marinblått men det konstiga är att jag inte har ett enda schabrak som har något endaste marinblått på sig! Jag måste verkligen ha ett nytt schabrak snart, ett marinblått såklart. Detta hade inte vart fel...

...Från Kyro Ridning Gear

Verklighet, fast överdriven.

2011-10-24 @ 15:51:22
Nästan alla har nog varit inne i perioden då man bara såg på tjejfilmer som Mean Girls. Man tyckte den var dö-rolig. Men nästan alla har också varit inne i den perioden då man tyckte att de var orealistiska, man skrattade för att den är så överdriven.

Saken är den att även om filmen är överdriven så är den inte orealistik egentligen... tjejerna i filmen "finns". Det finns massor av tjejer som är elaka mot andra. Verkligheten är hemsk på den fronten, jag har själv har befunnit mig mitt i den... Säkert några av ER också.

Min tidigare "hopprädsla"

2011-10-24 @ 14:52:06
Tänkte skriva lite om den "hopprädsla" jag kände i hoppningen förut. Det är egentligen inte en rädsla utan mer en osäkerhet.

För några år sedan vågade jag inte hoppa 80 cm. Det var läskigt och Fantasia vägrade hela tiden för att jag var så osäker. Men jag var inte rädd just för att hoppa, utan för att Fantasia skulel vägra. Jag ville inte flyga av när Fantasia tvärstannade. Fantasia är på ett sätt väldigt känslig, hon gör inget gratis utan man måste vara med, vara bestämd och tydlig på att det är ÖVER hindret man ska.

För kanske två år sedan släppte det lite, jag kunde hoppa 80 cm nästan utan problem hemma. Men så fort det blev tävling sa det bara stopp, så tävlingsnerverna fanns där allt. För exakt ett år sedan nästan släppte det ytteligare lite till, först hoppade jag en LC i Sotenäs med bara en rivning och sedan hoppade jag en helt felfri LC i Ale-Jennylund. Detta året har allt släppt, de senaste tävlingarna har det inte varit en enda tvekan på LC-banan. Visst, några gånger har jag lagt henne fel och det har blivit små missförstånd, men det är inget som har att göra med min tidigare "hopprädsla". Hemma hoppar vi nu 90 cm nästan i sömnen, men där går gränsen än så länge känns det som.

Någon annan som haft liknande problem eller någon annan hopprädsla?
Hur löste ni det? Eller ni kanske är mitt inne i något nu?


Hur jag har lyckats ta mig ur "mina problem"... det kan jag nästan inte svara på själv, men jag tror jag vet vad som spelat stor roll:
• Min tränare jag brukade träna för, visste precis hur jag skulle göra för att undvika vägring.
• Att hoppa utan att veta om höjden. T.ex. på en träning fick jag veta efteråt att jag hoppat nästan 1 m, men eftersom jag inte visste om det tänkte jag inte på det. Samt när jag och Fantasia hoppade vårt "höjdrekord" (det var visserligen över två år sedan) hade jag min kompis Julia som coach, inte heller då fick jag veta om höjden förrän efteråt.
• Ju närmre jag kom Fantasia, ju mer vågade jag i min ridning och hantering.
• Jag har lärt mig se förbi hindren istället för PÅ hindren. Förut när jag red an mot hindret könde jag bara hur det tornade upp sig och blev jättehögt, nu tittar jag inte på hindret på samma sätt. Jag tittar för att avgöra min ridväg och så såklart, men annars tittar jag bara förbi.

Förkylning

2011-10-24 @ 12:08:11
Jag ligger hemma förkyld, det är hemskt. Jag sov till 12, näsan rinner, halsen känns inte så jädra go och huvudvärken dödar mig. Någon var kanske inte helt redo för hösten? Jag kommer hålla mig inomhus under täcket hela dagen. Jobbigt att det är så ljust överallt, om jag bara kunde få släcka solen lite...

Vill bara fortsätta sova... men kände mig tvungen att tala om läget för er söta bloggläsare (samt att äta lite). Får se om jag bloggar senare, mitt huvud känns väldigt tomt just nu.

Kom mer ön gärna med förslag på vad ni vill läsa om! Jag känner för att skriva så fingrarna ryker - men om vad?

Bilder från igår

2011-10-23 @ 18:46:25

Dressyrponnyn ;)


...fast nä, karateponnyn!

I slutet red jag några varv. Här i Jessicas superkorta läder, haha!

Välmatchad outfit, verkligen... Jag lånade Jessicas hjälm, den va faktiskt ganska snygg även på mig, och skön!

Diss

2011-10-23 @ 18:28:32
Rubriken & bilden säger det mesta. Jag tycker inte att mörkgröna shachabrak är snyggt någonstans, det passar inte på någon häst överhuvudtaget. Kombinerat med guld, typ som att man försöker få det stilrent... men mörkgrönt är ingen stilren färg så det blir bara fel. Nej, diss till detta!

Håller ni med mig eller inte?
(Det var på tiden att denna kategorin uppdaterades!)

23/10 Roligt hoppass

2011-10-23 @ 18:04:51
Det blev hoppning idag på låg höjd.
Skrittade fram ute först, sedan försökte jag få loss henne i sidorna, fick överställa lite. I ena varvet är hon skitstel. Hindren jag hade ställt upp var: en studsserie bestående av en bom, ett liten hinder och en lite större; två låga hinder på en linje samt ett fristående hinder på diagonalen. Det gick jättebra att korta upp henne jättebra på en volt mellan "kombinationen" och att öka. Fantasia la sig super mot hindren nästan alla gånger! Hoppade bana på alla hindren i slutet.

Det kändes superbra och det var väldigt roligt att rida F idag, hon var samarbetsvillig och glad!
Det blev lång avskrittning ute, stretching och mycket pyssel, gos och belöning efteråt ♥

Gästbloggare!

2011-10-23 @ 15:00:00
Hej på er alla Josefins läsare! Jag fick chansen att gästblogga här så man säger ju inte nej ;) Jag tänkte berätta lite kort om mig själv, mitt självförtroende som gått från o-1000 och min ponny!

Mitt namn är Linn Jönsson och jag är 12 år. Jag är en väldigt glad och snäll tjej (så beskriver mina kompisar mig). Jag har 1 ponny som jag lägger ner flera timmar på per dag. Jag är en hästälskare och älskar att lära känna nya människor!

img_1520_163205515


När jag var yngre så blev jag mobbad i skolan.... Jag blev kallad glasögon orm, feta unge och massa dumheter. Det var i samma veva jag började skriva dagbok och blogga. Hästarna har även betytt väldigt mycket för mig när jag gick igenom det här. Detta pågick i flera år när jag gick i lågstadiet. På 2 år har mitt självförtroende gått från 0 till 1000. Alla kompisar som varit med och stöttat, hästarna och mamma/pappa. Om jag inte inte skulle haft mina stunder som där jag kunde sitta och skriva av mig så vet jag inte vart jag hade stått idag...

Min ponny,
han heter Keelane och han är en skimmel, 8 år. Han är 147,6 cm hög i mankhöjd. Han har ett hjärta av guld ♥ Keelane eller Kelly-bus som han kallas har jag haft i mer än ett halv år. Vi köpte honom den 8:onde mars! Vi har inte varit ute och tävlat så mycket än pågrund av att han har testat mig så otroligt mycket. Så ett tag hade vi en beridare på honom. Men det var då det! ;) Just nu så satsar vi på bohuscupen till hösten.
P4080029

Om ni vill läsa mer om mig & Kelly så finns jag här (bloggen är under renovering)

- You stole my heart and I'm gonna steal yours too -

2011-10-23 @ 12:27:17


Klippte ihop denna filmen på Melina och Sopot inatt/imorse.

Den blev väldigt kort men jag är ändå nöjd! Vad tycker ni? :)

Idag händer inte så mycket, det ska lassas in mer hö på logen och Fantasia ska ridas, annars ska jag nog bara slappa. Tror att jag ska hoppa Fantasia lite idag, ska försöka leta upp någon bra hoppövning.

Hur gulligt?

2011-10-22 @ 23:44:08
Det gulligaste jag sett i hela mitt liv nästan :')
Någon gång SKA jag ha en egen liten miniatyrhäst eller minishettis!

22/10 Jessica rider dressyr på Fantasia

2011-10-22 @ 23:31:26
Uppdateringen blev riktigt seg idag också. Var i stallet länge, lassade in
massa hö på logen, kusinen var här på kvällen så ja, har inte hunnit blogga.

Jessica red Fantasia skitbra idag och i mina ögon såg det jättefint ut när det började "släppa". Jessica tyckte kanske inte samma, men hon gick iaf mycket bättre än vad hon gjort med mig det senaste, eller typ någonsin (i dressyr då). Hon skrittade och travade bara, men F blev bra svettig/trött ändå. Behöver nog inte skriva något mer, har sparat lite ljud från filmen där jag frågar lite hur det går. (Jessica kom hit tävlingsklädd för hon hade tävlat tidigare idag)Ni ska veta hur länge jag satt och försökte spara filmen, det nya programmet
har typ tusen olika format-alternativ att spara i och typ alla var emot mig!

Vill du ha fler läsare?

2011-10-22 @ 13:42:03
- Testa "bloggriket", du registrerar din blogg och kan få poäng och därmed fler läsare på något sätt x) Registrerade precis min egen så är inte helt insatt ännu, kan ju vara värt ett försök? ^^

Så besök bloggriket.se för att registrera din blogg också!

Fantasia + dressyrfjollan

2011-10-22 @ 11:40:22
Nu är jag hemma, redo att uppdatera er ;) Om vad vet jag dock inte än... jag kan ju börja med att berätta dagens plan för Fantasia: I eftermiddag/kväll kommer Jessica hit och vi (hon) ska köra ett hårdpass dressyr. Jessica är en av de få andra ryttarna som Fantasia går relativt avslappnad med och Jessica är oerhört duktig på dressyr, den lilla dressyrfjollan. Hon är dock inte lika bra på att blogga på bloggen, så jag tycker alla ska påminna henne och hälsa från mig :D Åhh, jag känner på mig att hon kommer hata min nya sadel :D Hon är lite kräsen men hon älskade min gamla, haha.

Det är ju ganska dystert väder ute, så några bilder blir det nog inte och å andra sidan är det säkert redan mörkt sen. Men kameran åker med i alla fall, det blir nog bättre film än bilder på kvälltid med vår klena belysning i paddocken. Om ni VILL se film?

Några bilder från när Jessica red Fantasia i somras ↓
Vila

2011-10-21 @ 18:48:19

Bloggen får lite vila idag, det kan vara skönt ibland! Även Fantasia vilar idag, jag var bara i stallet och mockade och fixade förut. Nu är jag påväg till Malin där jag ska träffa kompisar och sova över. Vi hörs imorgon när jag kommit hem helt enkelt.

My & Boppan [Till the worlds end]

2011-10-21 @ 13:06:26
Bloggen har fått vila enda sen igår kväll, segt eller? Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)
Jag har pillat med en film i ett nytt program, det tog ett tag innan jag fattade, men nu är den klar. Inget avancerat, men det blev grymt mycket bättre än om jag skulle gjort den i Windows Live Movie Maker. Denna gången är det lite klipp som jag filmade på My och Boppan häromdagen.

20/10 Akut behov av Jessica-hjälp???

2011-10-20 @ 20:02:16
Det blev ett långt och ganska jobbigt pass för Fantasia idag. Jag red ut en stund till en början och kände lite på henne i formen. Hon var så otroligt stel och ovillig i munnen, så jag red i paddocken sedan och satte på inspänning. Men det behövdes en genomkörare kände jag, ingen idé att skjuta upp det, lika bra att ta tag i det direkt. Men jag fick henne inte ens hälften så mjuk som jag ville, men det var ändå stor skillnad mot hur hon va i början!

Bakbenen fick jag dock inte igång riktigt hur jag än försökte. Vet inte vad jag ska göra åt det där riktigt, hur mycket jag än försöker hålla om och driva bakdelen medan jag försöker plocka upp henne så att hon inte rusar, så släpar hon bakbenen. Eller hon släpar dem egentligen inte men hon sätter de inte under sig heller.

Jag är i akut behov av lite Jessica-hjälp nu, ska höra om kan komma någon dag. Så att Fantasia kan få en genomkörare av någon som vet vad fan hon håller på med inom dressyr, till skillnad från mig :S

Sanning och konsekvens

2011-10-20 @ 16:48:29

Fastnade framför detta programmet som varit ett hett ämne på hästbloggar. Har ju inte trean hemma på tv:n men blev nyfiken så kollade in på tv3-play. Jag kan inte säga något annat än...
Vad finns det för människor i hästvärlden egentligen?!

Foodlove

2011-10-20 @ 15:44:19
♥ Toast ♥ med skinka, ost, ananas och oregano - hur gott? :'D Ska äta det nu tror jag!

♥ Frapino ♥ som du köper på Espresso House, det är så gott så jag dör! Särskilt smak jordgubb-passion som typ bara fanns i somras, men vanlij är också gott! Köpte en stor idag, höll på att frysa till is inombords XD

Yoggi Yalla! ♥ Sån drickyoghurt ni vet? Jag ett litet beroende för dem just nu, det går knappt en enda morgon utan att jag dricken en!

Donuts ♥ i alla former, det är ganska populärt bland mina kompisar (och mig såklart) att gå och köpa på rasten, haha!

Donken ♥ Pommes, milkshake, currydipsås, nuggets, Mc Chicken - ÅHHHHHHH, LOVE!!!


- Som ni förstår är jag ganska nyttig av mig, haha ;)

Egen ikon på bloggen!

2011-10-20 @ 08:44:44
Ser ni min nya ikon uppe vid adressläsaren i webbläsaren? --->  Den är awesome :D

Vill du också lägga in en egen ikon på din blogg? Det är hur enkelt som helst och tar inte många minuter att fixa!

1. Gör din bild i photoshop/paint/gimp eller liknande program. Storleken ska vara 16x16px, spara bilden i PNG-format.
2. Lägg in denna koden i kodmallen innan </head>...
<link rel="shortcut icon" href="BILDADRESS" />

3. Ladda upp din bild på bloggen och byt ut BILDADRESS mot adressen till din bild! (med http:// och hela köret)
4. Upprepa koden i ALLA kodmallarna!

Tänk på att jag gjort min ikonbild själv, från en bild på Fantasia. Vissa tar ju en googlebild och då spelar det ju ingen roll om någon annan också tar den för att då är den ändå inte någons av personernas från början xD Men du kan alltså inte ta min bild - men det vet ni redan! ;)

Fotografera i ridhus

2011-10-20 @ 06:52:03
Jag hatar att fota i ridhus... men det går hyfsat bra när man är i nya fräsha ridhus med riktigt bra belysning. Men oftast har jag mitt långa objektiv då och det passa inte riktigt till det, det blir liksom skakigare än med det vanliga. Slutartiden kan ju inte vara så snabb med tanke på ljuset. Här kommer iaf bilder på några få ekipage från tävlingen i söndags, ganska suddiga och allmänt kassa.

Amanda med hennes fina Lucky!

Blev lite kär i denna hästen, otroligt snygg!
Det blev grymt mycket bättre bilder när jag fotade Emma och Vince, det ridhuset var jättebra upplyst!

Hur ni uppfattar mig som person

2011-10-19 @ 22:38:55
Jag har funderat på en sak väldigt länge... nämligen hur ni bloggläsare uppfattar mig som person. Nu menar jag inte de som träffat/känner mig, utan ni som bara känner mig som en random bloggare. Jag har alltid viljat göra upp en bloggfasad som är så lik mitt riktiga jag som möjligt. Men det är svårt med tanke på att det finns saker som man absolut inte skulle komma på tanken att skriva ut på bloggen.


Det finns känsliga saker som ni inte har en aning om hur jag känner för. Ni vet inte vad jag gått igenom eller vad jag kämpar med. Alltså kan ni ju inte få en klar uppfattning om mig eftersom jag inte går ut med exakt allt, det finns saker jag utelämnar. Ni kan inte veta grunden bakom vissa tankar, känslor eller åsikter. Ni kan ju inte veta allt. Men jag vill alltid göra mitt bästa för att ni ska få lära känna mig. Fast hur tusan får man er att lära känna mig när ni läser på en datorskärm? Det är det svåra, men jag gör alltid mitt bästa.

Nu till den slutliga frågan... hur uppfattar ni mig, Josefine Pehrson, min personlighet?
Tycker ni att jag verkar självsäker, kaxig, känslig, ödmjuk, tillbakadragen eller framåt, självisk, rolig, blyg, smart, feg, osäker osv, osv, osv..?

Läderrengörning på nolltid

2011-10-19 @ 22:19:50

Hade glömt rengöra en förbygel som ska lämnas in för försäljning imorn (tillsammans med massa annat begagnat), så jag fick ju göra det...

 

Men orkar man inte dra fram blåa lådan med sadeltvålen och vatten och sitta och kladda med för att sedan putsa med balsam också (eller om man, som i mitt läge, inte ens har sånt hemma) har jag ett tips för din läderrengörning - använd "Viking Fiskarsmorning". Lädret blir rent och blankt på nolltid! Lädret känns inte ett dugg kletigt efteråt utan fiskarsmorningen torkar in fort utan att  lädret blir stelt eller "fnasigt" efteråt.

Finns nog att köpa lite överallt, din pappa kanske rentav har någon liggande? Så var det för mig, haha ^^

19/10 Fjantig/konstig ponny!

2011-10-19 @ 20:40:33
Har vart i stallet nu.
Tanken var att rida ett kort men ganska intensivt dressyrpass barbacka, fast bara i skritt och trav. Men Fantasia vart så fjantig/konstig idag så det blev som det blev. Hon taktade typ med bakbenen, viftade på svansen väldigt och betedde sig ungefär som hon kan göra på sommaren om en blinning satt sig på magen... Så jag vet inte om något irriterade henne eller om hon bara fjantade. Hon verkade rätt pigg i början och ville gärna gaaaasa på istället för att skritta. Men lite dressyr blev det av det iaf. Jag gjorde mycket öppnor och slutor på spåret och på volt. Embla fick agera hjälptygel och massör, haha, och det släppte lite. Fantasia är ju väldigt stel i hals och nacke (resten av kroppen också för den delen).

Hoppas att hon uppför sig normalt imorgon!

Avundsjuka & härmning inom bloggvärlden

2011-10-19 @ 18:14:19
För att återgå till ämnet "härming".
Jag tycker det är mestadels tråkigt när det händer. Det inte är kul när någon annan kopierar någon man lagt ner mycket tid på själv. Men samtidigt är det lite roligt eftersom att då betyder det att jag måste gjort något bra och att någon är avundsjuk på det jag har.

Ren och skär avundsjuka - den enda anledningen till att vilja härma något. Om vi utgår från bloggvärlden som exempel, låt oss säga att man slitit med en bloggdesign för att få den personlig och helt i sin egen stil. Man bygger upp sin fasad precis så man vill ha den, och skriver sina inlägg på sitt eget sätt (alla skriver ju på olika sätt). Sen kommer någon annan och gör liknande inlägg, bygger upp en fasad som liknar din, gör en liknande design. Hur "egen" tror ni man känner sig då? Ens inlägg känns inte lika personliga längre eftersom att andra skriver om samma saker, tar efter ens SÄTT att skriva, låtsas ha samma åsikter - och utifrån bloggfasaden verkar vara... likadan? Man själv vet ju att det inte är sant, men inte läsarna. Till slut är man bara en i mängden.

Mitt råd till er vilsna själar därute - spendera inte din tid på att vara avundsjuk på andra, bygg upp ditt eget. Kopiering kanske får dig att känna dig lika duktig, men i längden håller det inte. Du blir inte automatiskt "lika bra" som "orginalet" även om du kopierar allt.
Man ska kunna inspireras av andra, men man ska aldrig kopiera. Och man ska vara sig själv i alla lägen, inte försöka vara någon annan.


Något av ett motto för mig är att aldrig sluta vara den jag är och att alltid köra mitt eget race.

Jag skrämmer Emma

2011-10-19 @ 15:12:35


Min kompis Emma har en hysterisk rädsla för hajar förstår ni ;) Det roligaste är att jag gjorde samma grej en stund tidigare, men jag gjorde det en gång till för att få med det på film och hon blev lika rädd! Hon vet inte ens att jag filmade, haha. Synd att jag inte fick med ansiktsuttrycket :(

Jag tänker på dig ♥

2011-10-19 @ 06:52:40
Och ännu en gång, kom ihåg:
"It all happens for a reason..."

"Stupid, shiny Volvo owner..."

2011-10-18 @ 22:03:23
Säger godnatt till bloggen nu. Ska titta på andra halvan av Twilight ♥ (orkade inte se hela igår). Idag har Fantasia vilat och jag har pluggat lite matte, ganska obegripligt... btw, matte är nog det bästa sömnmedlet faktiskt, jag blev dötrött efter tre kvart eller så!

- Redigering av mig -

Ryttare = missbrukare

2011-10-18 @ 19:41:45
Jag älskar dessa boots från Proffessionals Choice!
Färgutbudet är grymt, och de ser snygga ut på hästen - i jämförelse mot fula gummiboots! Har länge tänkt köpa ett par limegröna men har tyckt de är för dyra (nu har priset dock stigit ytteligare + att de limegröna utgått). Men iaf, det roliga är att i produktbeskrivningen står det såhär:

"Dessa boots är extra hårda och tål det dagliga missbruket av ridning, oavsett disciplin"

Haha, sen när är ridning ett missbruk? ;)

Framridning/framhoppning

2011-10-18 @ 17:20:00
Tänkte skriva hur jag lägger upp framridning och framhoppning när jag ändå är igång, haha - hur jag går banan skrev jag ju här.

Jag brukar inte vilja rida/hoppa fram sålänge, vill absolut inte trötta ut Fantasia innan tävlingstarten. Först skrittar jag fram ordentligt, sedan värmer jag upp i trav, på volter m.m. Jag bara får igång henne liksom . När jag kommer in på framhoppningen börjar jag med att rulla på i galopp några varv, i lätt sits och ganska lungt tempo. Sedan testar jag att öka galoppen, och efter det börjar jag hoppa. Jag hoppar inte alls så mycket, bara två-tre gånger på varje. Jag gör inget avancerat överhuvudtaget på framridning/framhoppningen. Utmaningen kommer ju på tävlingsbanan så varför göra det mer komplicerat än nödvändigt på framhoppningen?

Det bli ganska mycket tid över på framhoppningen med tanke på att jag inte hoppar så mycket, den tid tillbringar jag på att skritta runt, runt, runt och gång på gång tänka igenom banan i huvudet! Jag spenderar mer tid på att tänka på banan än att hoppa, på framhoppningen!

Lägger ni upp framridning/framhoppning på något speciellt sätt? Alltid kul när ni delar med er! :)


Avslutar detta intressanta inlägg med de sista bilderna
(vad jag vet) från tävlingen, som Sara har fotat!Bland det hemskaste jag någonsin sett...

2011-10-18 @ 15:04:14
VARNING FÖR STARKA BILDER!

Detta är bland det hemskaste jag någonsin sett... vid 02.00 - jag ville bara gråta och skrika! Nu sjönk galoppsporten till botten (om inte mer) i mina ögon. Jag har faktiskt sett galopp som en rolig, spännande sport (fast precis som med hoppning och allt annat så finns det ju skräckexempel) men nu, nej.

JAG BLIR HYSTERISK...

2011-10-18 @ 10:10:00

...av förväntan! Kan.inte.vänta!
Fatta va längesedan det var jag läste böckerna för första gången (ja det har jag gjort x antal gånger), och nu kommer del 1 av sista filmen om bara 1 månad!!!

Amandas bilder

2011-10-18 @ 09:00:00

*Snygg min*


Svettig häst!

Gillar denna väldigt mycket på något sätt... ♥

Det var på tiden!

2011-10-17 @ 21:26:25
Den där känslan höll inte många timmar... är trött på allt som har med skolan att göra.
Inte blir det bättre av att ni inte visar minsta uppskattning för fototipset förut, hehe. Det känns
som att detta är det ända som kan få mig på bra humör just nu... { så godnatt bloggen! }


Det var sjukt längesedan jag såg någon av filmerna, läste böckerna eller ens nördade citat från dem... jag har saknat det ♥ Och nu kommer snart Breaking Dawn, ni kan ju gissa hur nördig jag kommer bli då?!

Mys bilder

2011-10-17 @ 20:10:00

Bilden hade kunnat vara awesome om inte My redigerat den så konstigt, högdagrarna är typ... torterade :(Gilla ♥


Minen, haha...


Nästa tävling blir den 29:e (hoppas jag, beror på om vi kan ha transporten eller låna någons) på Ale-Jennylund. En LD Clear Round och LC där med. Åhhh jag är så taggad ♥ Någon mer som ska dit? Var på samma tävling där förra året, träffade Issa för första gången då... även hon ska vara med i år, så vi kan ju fira ettårsdag där? Hahaha!

Bangång

2011-10-17 @ 19:30:00
Finns det olika sätt att gå en bana inför tävling så kör jag på det simplaste - lära mig ordningen på hindren! Det är ju ändå det vikigaste, haha ^^ Skulle jag memorera avstånd och galoppsprång och var jag ska korta/öka hade det blivit för mycket för min hjärna! Så nej, jag mäter aldrig avstånd eller så. Varför, undrar ni då? (Alltså pga förutom min hjärnkapacitet) - Det behövs helt enkelt inte, det är att ödsla tid tycker jag. Jag tävlar ju bara lokalt så det är ju aldrig några täta kombinationer.

En sak jag måste göra under bangången är att bestämma exakt hur jag ska rida när jag kommer in på banan, alltså innan startsignalen... Är rädd att jag ska bli för förvirrad när jag kommer in annars, haha. Vid framridning/framhoppning (vill ni läsa om hur jag lägger upp den också?) spenderar jag mycket tid på att bara skritta runt och tänka på banan!

Lägger ni upp er bangång på något speciellt sätt?17/10 Uteritt

2011-10-17 @ 17:40:36
Hade en riddejt idag ;) Nä, men jag och Erika hade planerat att rida ut tillsammans. Jag brukar bara skritta dagen efter tävling, men idag blev det lite trav och en galopp också. Fantasia var lite seg men inte så konstigt.


Invigde vinterstövlarna för denna säsong, varmt och gott!
(De ser ut att vara dränkta i fågelskit... men det är bara smuts och blänk xD)

Porträttfotografering

2011-10-17 @ 14:10:13
Det finns massvis med saker du kan experimentera med för att få till bra porträttbilder, jag har försökt samla några punkter...

• Överexponering

Överexponering som annars är ett stort big-no inom fotografering kan faktiskt vara en kul effekt på porträtt - högdagrar "flyter ut" i ljuset, detaljer försvinner och bilderna får en frisk, mjuk känsla.

• Underexponering

Underexponering hjälper dig att lättare få ögat att dras dit du vill. Om merparten i bilden är mörk/svart, dras ögat till det ljusaste i bilden.

• Motljus

Motljus kan verkligen förgylla en bild. Hår lyses upp oerhört snyggt tycker jag! Likaväl som du kan placera motivet framför solen kan du placera en lampa bakom motivet.

• Reflektioner

En spegelbild av människan eller något annan i bilden lämnar en snygg och ganska stilren känsla, enligt mig. Testa dig fram med speglar/fönster/vatten!

• Allvar
Det är inget måste med glada miner på ett porträtt. Är din modell en sådan person som alltid är glad passar det ju bäst, om du vill fånga personligheten. Men det är inget fel med att se allvarlig ut, tvärtom - bilden kan bli mer intressant om du lyckas fånga allvaret.

• Närbild
Våga gå nära! Det hjälper dig fånga en känsla eller ett uttryck.

• Svartvitt eller färg?
Sålänge man inte jobbar med färger för att det ska vara färglatt, så testa alltid att göra din bild svartvit - ofta får man fram känslor bäst på svartvitt. Kan du inte bestämma dig - välj svartvitt.


Några porträtt/självporträtt jag fotat.

Lycka

2011-10-17 @ 09:23:02
Igår kväll sköljde en känsla över mig, starkare än någonsin - lycka. Min helg har varit fullproppad, men det har gjort den rolig. Detta innebär såklart att jag är otroligt trött denna måndag morgon, men det är det värt. Jag trivs faktiskt väldigt bra att ha ett fullproppat schema. Min helg har varit den bästa på länge! Träffat och umgåtts med många olika saknade vänner, träffat nya människor, myst hemma, satt två kanonrundor på Troya...

...Ja, känslan på tävlingen kunde inte vart bättre. Känslan av att rida an mot hindren på Fantasia och inte känna en endaste tvekan, bara flyt - det får mig att glömma det där "stoppet". För första gången på länge känns det som att vi tar oss frammåt. Okej, jag får erkänna att jag var lite besviken efter LC:n... men bara på mig själv! Det släppte allt eftersom och övergick i ren glädje och stolthet över både världens bästa ponny och mig själv. Jag är stolt över att jag inte slut RIDA när det gick som bäst, det är där min svaghet sitter - så fort det känns enkelt, då slappnar jag av och bara åker med, men INTE igår.

Den där känslan kan jag nog leva på i flera veckor framöver... eller tills verklighetens alla skoluppgifter och annat skit kommer ifatt.


Annas bilder

2011-10-17 @ 08:00:00


Glaaaad häst, haha :>Jag tror jag hittat en ny favoritbild! ♥ PONNYN :')

Denna bilden var härlig, eller hur? :D

Bilder som Anna fotade på tävlingen igår.
Så nu har ni sett hennes och Moalinns bilder, nu återstår bilder från ytteligare tre personer - jag känner mig populär som blev fotad av fem personer igår utöver mamma och pappa! :O

I min mail-inkorg...

2011-10-16 @ 21:37:17


"Jag har följt dig ända sen du började bloggade på elevating och jag ångrar inte att jag fortsätte följa dig.
Du är en perfekt förebild för mig och du är inte en sån där snobbig ryttare som får allt man pekar på utan du kämpar.
Och alla dina designer du gjort har du lyckats med, diggar verkligen din blogg sjukt mycket!

/Berta -
http://bertakarlsson.blogg.se/ <3"


Det är så himla tråkigt att öppna mejl, det är ändå bara skräppost och jobbiga utskick från hemsidor man är medlem på typ - så det här kom som en riktigt trevlig överraskning när jag uttråkat öppnade mejlen! idag :')

Btw, 65 bloglovin-prenumeranter?! Det va la typ igår det va 50? XD

Svartvitt

2011-10-16 @ 21:27:16
Åkte till stallet igen på eftermiddagen/kvällen. Mockade och så samt fotade My. Hon red Boppan i paddocken, hoppade lite för första gången på 1000 år ^^ Bilderna blev inte så bra, det mörknade under tiden hon red. Korniga pga det höga ISO-värdet.
Moalinns bilder

2011-10-16 @ 19:39:19
Som vanligt blir man inte besviken när Moalinn fotat, även om det inte blev så många bilder. Hon är duktig hon!

Btw, vad tycker ni om vår outfit idag? :D

Jag och Issa - del 2

2011-10-16 @ 16:08:57
Måste säga att Isabelle nog är det gladaste tjejen jag någonsin träffat! ♥Jag och min kära iPhone när jag dokumenterar...

...Issas foto-skills med mitt stativ XD


Det blev även några bilder i mörkret när Issa red Fantasia.
ÅH SÅ SNYGGA BILDER ;)

Filmer - LD & LC, Troya

2011-10-16 @ 15:17:04
Här kommer filmer från dagens rundor!
Mamma filmade med sin nya Xperia Ray idag och det blev minst lika bra som med min systern kompaktkamera, och bättre än när hon filmar med systemkameran (hon kan inte filma med den xD Men kan man så är den ju mycket bättre!).


Det är lite stötigt, lite fel galopp och även lite korsgalopp här och där. Byta galopp över hindren fixar hon sällan. Men det får komma allt eftersom, nu ligger allt fokus på att ta oss över hindren - vilket lyckades grymt bra i LD:n :D


Förutom näst sista hindret... så ser det väl helt okej ut ändå? (Samma med galoppen här dock)

Resultat - LD & LC, Troya

2011-10-16 @ 14:16:15
Jag är sjukt nöjd över både min egen och Fantasias insats idag!

LD:n gick precis som jag hoppats - lekande lätt, alltså felfri.
Jag red inte fram länge och hoppade bara några få hopp på framhoppningen, allt för att inte trötta ut henne. Men som sagt, det kändes lekande lätt! Visst, hon var lite trög inför vissa hinder men det var inte så farligt sålänge jag RED.

LC:n gick oväntat bra, ingen tvekan på hinder någonstans! Däremot slarvade jag lite inför näst sista hindret på omhoppningen, det var en ganska snäv sväng där jag tappade stödet och Fantasia flöt ut förbi hindret. Men jag kom till omhoppning, rytmen och tempot satt perfekt, känslan var awesome, det var grymt helt enkelt :D


Två bilder som mamma & pappa fotat. Mer bilder kommer såsmåningom, när de droppar in från mina fotografer ;)

Målet med dagens tävling

2011-10-16 @ 09:30:00
Ungefär nu gör jag min första start, hoppas ni håller tummarna för mig! Mitt mål med dagens tävling är få Fantasia att känna att det är enkelt och framförallt kul. LD:n vill jag sätta lekande lätt och jag vet att vi gör det sålänge jag inte glömmer att RIDA. I LC:n ska jag ge allt för att sätta den felfri!

Jag kommer ha typ FYRA kompisar/fotografer där, så ni kan vänta er massor av nya fräscha bilder :D

NI GÖR MIN DAG!

2011-10-15 @ 20:00:00
Det finns inte ord för hur  G R Y M M A  ni är!

Fix i stallet

2011-10-15 @ 18:27:57

Idag har Fantasia blivit genomborstad och inställd i boxen. Sadeln har fått en ordentlig rengöring, och alla saker är packade. Åhhhh, jag hittade inte lädergrimman varken i stallet eller hemma :(

Imorgon ska Fantasia få lite betfor till frukost, ska bara se om det påverkar henne (hon äter aldrig det annars så väldigt lite ska hon få).

Fantasia, hennes fina flätade svans och My x)

Jag och Issa - del 1

2011-10-15 @ 17:21:32
En bunt med bilder från gårdagen, fler kommer imorgon :)


Söt tjej ♥
FOREVER ALONE, HAHA

Lördag

2011-10-15 @ 11:37:27
Issa och Lina har precis åkt till Lina, nu åker My också. Jag ska snart till stallet och skritta en liten sväng med My. Annars ska jag packa grejer inför tävlingen, putsa sadeln och lite sånt. Ska köra Issa till tåget lite senare. Och ikväll ska jag till min vän Malin och träffa några kompisar, så det kanske blir lite gles uppdatering resten av dagen.

Lägger upp två bilder från gårdagen sålänge :)

14/10 Lätt dressyr + Issa rider

2011-10-14 @ 22:15:03
Issa och Lina var ju med i stallet (och My då). Jag red lite lätt dressyr i paddocken på Fantasia, inte så hård/krävande då jag frös fingrarna av mig! Issa fick testa rida henne lite i slutet. Hon gjorde ett tvättäkta gymkhana upphopp på henne, coolt var det ;D Har nåra kassa bilder fotade i mörkret, som jag kan bjuda på imorgon.

Q/A

2011-10-14 @ 19:00:00
Q: Hej! Kan inte du filma runt och berätta lite om ditt stall? :D Kram <3
A: Gjorde det för några hundra år sedan (på elevating-tiden) med My, men det har ju skett lite förändring i/runt stallet nu. Så visst, det kan jag ordna :) Kram!

Q: Är ditt hår så naturligt "lockigt"? eller har du gjort nåt med det? :)

A: Så naturligt det kan bli faktiskt! En dusch på kvällen, sedan inte borsta håret eller något, somna med blött hår och på morgonen - woila, haha. Haha, jag kan inte påstå att jag gillar det kan jag ju säga!


Q: Jag funderar på dom där stigbyglarna, dom räknas ju som "säkerhetsstigbyglar", men vad är det som gör dom säkra? Har stigbyglar med snodd nu men är ute efter ett snyggare alternativ.

A: Jag vet ärligt talat inte. Kanske för at tde är böjbara? Jag rekommenderar dem iaf, de är väldigt sköna att rida i!

Q: Åh, jag är också lite sugen på att köpa det tränset! Kan du inte göra en utvärdering av det när du använt det lite ? :)

A: Självklart! Nu har jag använt det ett par gånger så ag kan dra lite för- och nackdelar...

+ Snabbt och lätt att byta bett (snabbknäppen) = perfekt som "hemmaträns".
+ Käkremmen är suveränt smidig att hantera (Fick göra minst 10 nya hål dock, alltså lång)
+ Tyglarna, de är sköna att hålla i.
- Pannbandet är otroligt fult, det bytte jag direkt x)
- Nosgrimman kunde också varit snyggare (typ haft padding).
- Nackstycket är svängt på lite "fel" ställe för att passa just Fantasia så bra, men det är inte hela världen.

Än så länge är jag ändå nöjd med köpet :)


Avslutar med två frågor som jag får väldigt ofta...

F.A.Q: Ska vi följa varandra via bloglovin?

A: Jag har nämt det förut: Nej, jag gör inte bloglovin "byten". Ni kan läsa mitt inlägg om detta här.
F.A.Q: Kan du göra en bloggdesign åt mig?

A: Nej tyvärr, skulle aldrig hinna göra åt alla som vill ha en, då skulle jag inte ha något liv kvar :( Däremot gör jag åt kompisar ibland.

Outfit

2011-10-14 @ 17:00:00

Nu har jag planerat en outfit inför söndagens tävling, det blir Liiiiiime! Jag ska få låna ett av Mys 1000 svarta träns, mitt eget nya är ju inte "tävlingssnyggt" ^^ Utöver detta ska jag nog ha min kavaj.

Det såg ganska dumt ut med det schabraket på gamla sadeln, men det passar bättre på min nya.

Dagens planer...

2011-10-14 @ 12:09:31
Dagens planer är följande... nu har jag håltimme i 50 år och sedan har jag svenska. Efter skolan kommer Isabelle till mig, vi drar till stallet med My och Lina. Jag ska rida lite dressyr. Ikväll drar vi alla hem till mig och ser film och har kul :D

Haha, en sexig bild från när Issa var här förra året!

Riding: the art of keeping a horse between you and the ground.

2011-10-14 @ 08:00:00
Det är sjukt ändå. Man inser nog inte själv hur mäktig vår sport faktiskt är. Inte för att någon annan gör det heller, de som inte rider inser det minst av alla.

"Ridning: konsten att hålla hästen mellan dig och marken"


Det är verkligen en konst, som vi bemästrat/bemästrar. Vi kontrollerar ett stort, oerhört starkt djur med bara vår egen lilla kropp. En ponny på 300 kg eller en stor häst på 800 kg, still the same thing. De kan vara 10 gånger större än oss själva viktmässigt... En gång i livet antog vi den utmaningen för första gången, och sedan har vi kämpat och kämpat för att komma vidare. Vi får dessa stora djur att lyssna på oss, när de skulle kunna döda oss i ett svep om de ville.

Hittade denna filmen, den är grymt bra och sevärd!

13/10 Bommar + hopp

2011-10-13 @ 20:15:11
Skrittade fram och travade lite ute, hon var lite stark i början. I paddocken rullade vi över bomserier i trav och galopp. Sedan hoppade jag bom+hinder+bom, så att hon ska lära sig hoppa med normal avsprångpunkt xD Först två-tre gånger lågt och sedan några gånger på 70/80. Då var det verkligen till få henne komma rätt och sträcka ut för att komma över det "felfritt". Hoppade en oxer på 80 cm två gånger i slutet, blev en vägring men jag fick henne nog fel inpå.

Åh vilken bra text detta blev känner jag -.- Aja, nu måste jag duscha och sedan plugga!

"I ride horses... that pretty much makes me awesome"

2011-10-13 @ 16:34:04
Är inte det det bästa citatet ni någonsin hört!? :D

Nu har jag putsat de två tränsen som ska säljas (kanske säljer dem över internet om det finns intresse, ta en titt här, annars ska de in till Tre Hästar) och tittat på Heartland, det var längesedan nu! Nu ska jag bort till stallet och hoppa Fantasia, hade velat ha nya bilder men ingen verkar vilja fota mig :( Haha.

Härming

2011-10-13 @ 12:50:39
Jag hatar folk som härmar. T.ex om man sitter och kommer på något till sin blogg, gör något speciellt inlägg eller något i designen som man blir jättenöjd med. Rätt var det är sitter samma sak uppe på någon annan blogg. Det känns inte alls kul.

Men jag försöker se det positivt - för om någon vill härma mig med något är det ju för att det jag gjorde var jävligt bra?

Troya på söndag!

2011-10-12 @ 23:01:56
Vet inte om jag nämt det än - på söndag blir det tävling! Första tävlingen sedan... (vet inte vad jag ska säga, någon skada var det inte och någon vila var det inte direkt, så jag får väl helt enkelt säga...) Första tävlingen sedan förra tävlingen, hahahaha! Nämen första tävlingen sedan halv-vilan/veterinärbesöket.

Ska till Troya och hoppa en LD Clear Round och en LC, detta ska bli kul! Fantasia var ju väldans positiv till att hoppa nu, hoppas det håller i sig ;) Ska hoppa henne imorn, fast ska försöka hoppa väldigt sparsamt. Mest bommar och några hopp på de höjderna för att känna av bara.

Någon mer som ska till Troya på söndag och tävla/titta/fotografera?

12/10 Uteritt

2011-10-12 @ 22:48:12
Det fick bli uteritt idag, på grusvägar. Vågar inte rida i skogen när älgjakten precis har börjat, vem vet - jägarna kanske är så desperata att de inte ser skillnad på en häst fylld med reflexer och en älg de första dagarna, haha...

Jag gjorde massa halter och halvhalet och försökte få hip henne, hon var tjafsig på bettet i början men sen gick det bättre men inte superbra och liksom inte dåligt, haha. Haha men hon var duktig, pigg och glad :D

Åh, vad jag vill ha nya bilder på mig och Fantasia! Mina senaste ridbilder är över en månad gamla :'O
Tills jag fixat nya får ni stå ut med massa bildrepriser!

Vinnaren av bloggdesign 4

2011-10-12 @ 21:37:10
Blev lite uppehållen av att prata i telefon med klanten själv, men har också slumpat en vinnare av bloggdesignen...

Grattis Malin, du har vunnit! Jag känner Malin och hon fyller år idag också, SÅ DUBBELGRATTIS VÄNNEN ♥

Självporträtt x2

2011-10-12 @ 15:36:50
Passade på att ta vanliga självporträtt i måndags när jag fotade för fotoläxan.

Jag är jävligt pissed off på Västtrafik nu, min andra buss kom inte, (eller jo, när jag redan hade gått ganska långt, då passade det att köra förbi på vägen!) så jag fick gå 5629193645 mil hem... Jag fick iaf förbränt onyttigheterna det blev på Donken förut idag, om inte mer! Tack gud för att iaf vädret var bra, annars vet jag inte vad jag hade gjort :( Nu tänkte jag moppa bort till stallet, ska antingen rida ut eller rida dressyr, får se vad jag känner för.

Glöm inte: Ikväll kl. 21.00 drar jag vinnaren av bloggdesignen, anmäl er nu om ni vill vara med :)

Övningskörning

2011-10-12 @ 09:30:00
Igår vilade Fantasia och jag försökte plugga lite. Den jävla matten gav jag upp rätt fort och svenskaboken somnade jag vid! Så där har ni orsaken till min glesa uppdatering igår kväll. Haha, jag övningskörde en bit hem från skolan också och jag kan ju säga att jag gjorde världens finaste parkering hemma vid huset! Bilen skuttade som en liten känguru...

Fler gamla bilder

2011-10-11 @ 15:45:26
Slänger upp några fler härliga bilder från fotograferingen i maj 2010 :DKommentera massor nu! Visst är bilderna ganska underbara?!