Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

31/1 Kommunikations- och lydnadsövningar

2012-01-31 @ 21:54:49
Blev inget markarbete i paddocken idag, det var på tok för kallt för att ens tänka tanken, haha. De närmstade dagarna (inkl. idag) ska tydligen bli svinkalla... Det fick bli lungt för Fantasia idag och imorn vilar hon. Tog ut henne i paddocken en stund och tränade löst. Gjorde lite kommunikation- och lydnadsövningar.

Vad säger ni om ett utförligt inlägg om den korta träningen och övningarna jag gjorde?

Det kan kanske inspirera eller rent av komma till hjälp för någon av er? Ni kommer få lite insikt i hur jag tänker när jag har Fantasia bredvid mig till skillnad från under mig, vad jag strävar efter och hur jag går tillväga när det inte går som det är tänk. Som sagt var det en kort träning och väldigt enkla övningar men det kanske kan vara kul att läsa det med?

Wtf

2012-01-31 @ 18:46:11
Kan ju säga att det har varit otroligt skönt att vara ifrån datorn i en hel dag! Satt ju igår kväll och gjorde lite inlägg tills idag, borde ha flera såna kvällar så att jag kan ha lite bloggpauser på dagarna ibland. Det blir inte alltid så bra bloggning om jag ska försöka trixa ihop något snabbt i när annat som kommer ivägen, typ själva plugget haha.

Nämen det vart otroligt gött idag. Även fast jag inte ens hade några lektioner eller möjlighet till bloggning idag, var ju på filmfestivalen. Filmerna var väl snäppet bättre än förra året, men den andra filmen var ändå ett ganska stort "wtf" hela den. Den var längre än vi trott så jag var inte hemma förrän halv fem.

Har precis varit i stallet och nu väntar mat, plugg och lite mer bloggning :)

Min ljusgula outfit

2012-01-31 @ 15:30:00
Fick frågan vart ifrån min/Fantasias ljusgula luva kommer ifrån, så varför inte ta upp det i ett inlägg nu när jag behövde göra tidsinställda, haha ;)

Luvan (och schabraket) är av märket GlenGordon och finns att köpa i de flesta märkesbutiker. För att fylla ut detta inlägget kan jag ju även passa på att säga att min tröja är en gammal vringad finstickad (heter det så?) från Gina Tricot, benskydden är av märket Norton och hjälmen är en Lamicell Master.

För ytteligare info: den superfina bilden är fotad av Moalinn Ahlström! (länk)

Hur som helst, vad tycker ni om denna outfit? Själv älskar jag den!

Vinterpepp

2012-01-31 @ 13:00:00
Visste ni att...
...jag aldrig tröttnar på att titta på mina egna filmer?!


Haha, nämen t ex den filmen jag klippte ihop efter förra helgen då jag och My red i snön och My faceplantade i snön...


Jag känner mig peppad när jag ser den - peppad att inte ge upp när allt känns jobbigt i stallet när det är kallt och halt ute. Jag tycker allt att jag och My lyckades förmedla de positiva delarna med vintern rätt bra i denna videon, håller ni med? Skulle bli mer än glad om ni vill hjälpa till att sprida den, sprida vår vinterlycka :D

Gå inte och och deppa därute i vinterkylan - gör som oss: ta en galopp på en snötäckt äng, kasta lite snö runt omkring dig eller varför inte rulla runt i den eller faceplanta den?!

Det visste ni inte om mig

2012-01-31 @ 11:00:00
• Jag gillar inte att åka buss, så ja, det är såå synd om mig som får åka buss från skolan nästan varje dag. Men något jag HATAR är att åka spårvagn. De är läskiga... typ när bussar och spårvagnar går på samma "spår"/väg.

• Jag är beroende av Vampire Dairies, Pretty Little Liars och Twilight! - just kidding, haha! Var det någon som faktiskt inte redan visste det blir jag uppriktigt förvånad... Men vad ni kanske inte visste är att jag älskar tecknade/animerade filmer! Speciellt gamla filmer som Den lilla sjöjungfrun ^^
Så underbar (A)

• Jag har lite prestationsångest och tycker att ett G i skolan är rätt värdelöst. Jag orkar inte med plugg men samtidigt blir jag arg på mig själv om jag får dåliga resultat. I högstadiet gick jag ut med 7 MVG i betygen - jag var världens latmask blandat med pluggis, på det sättet att jag inte behövde anstränga mig men mycket men hade otroligt lätt för mig! Hade nog kunnat fixa det bättre om jag bara varit motiverad! Jag lär mig saker otroligt snabbt. Numera är jag latare än latast och orkar inte anstränga mig om jag inte tycker det är roligt. I ettans kurser fick jag G:n samt några enstaka VG:n (två?).

• Jag är en sucker för kakor och godis i alla dess former, tio kakor under loppet av några minuter är ingen ovanlig efter-skolan-sysselsättning. Godis ska vi inte ens prata om, jag äter på tok för mycket men nu ska jag verkligen försöka sluta... med att äta det så ofta... någon gång då och då måste man ju få unna sig det? "Naturgodis" står mig varmast om hjärtat ♥
20218.jpg 20224.jpg 20222.jpg 20239.jpg 20367.jpg 20202.jpg
Åhh, mums!

• Jag är sämst på att ta åt mig av negativ (fast konstruktiv) kritik och jag vägrar att ha fel eller inse att jag gör fel, det visar sig inom många områden. Något jag hatar är när andra barn/ungdomar säger åt mig vad jag gör fel i min ridning, när de säger åt mig vad jag borde göra istället - då kan jag säga typ "men sådär funkar inte MIN häst" även om personen kanske faktiskt har rätt. Det är såklart en annan sak om jag tränar för en tränare, en äldre/vuxen som verkligen vet vad dom snackar om och som stött på många olika typer av hästar i sina dagar.

• Jag gillar inte när andra rider Fantasia (det finns dock typ två jag tycker är helt okej att se uppe på henne). Jag tycker att jag själv rider henne bättre än vad någon annan någonsin skulle kunna göra, om det stämmer eller ej lämnar vi olöst, men det bara är så jag tänker och det är inget jag är stolt över. Jag ser "fel" andra gör och vägrar tro att jag själv gör de "felen" ibland.


Hoppas ni uppskattade detta inlägget! Det kanske är något ni känner igen er i? :)

Filmfestivalen

2012-01-31 @ 08:00:00
Idag blir det alltså filmfestivalen i göteborg med klassen. Jag hoppas för guds skull det är bättre filmer än förra året så jag slipper ångra att jag inte tog med kudden ;)

Nämen den ena filmen förra året, det var liksom "whuuuuuut?!" och snark genom hela filmen, så himla störd. För er som blev intresserade av denna otroligt kassa film - den heter Möte i Toscana (fråga inte varför jag lagt den jävla titeln på minnet). Den andra filmen (Miral) var väl OK, men inte mer än så, den hade ju i alla fall en vettig handling. Har hört att det ska vara bättre filmer i år så får hoppas det stämmer!

 

Inför dagen väntar tre inlägg som jag fixa ihop igår ikväll! Ett smarrigt med saker ni inte visste om mig :D Lär vara hemma mellan 15-16 idag så vi hörs då eller ikväll när jag varit i stallet. Idag ska Fantasia nog få gå markarbete i paddocken.

30/1 Skritt, kyla & lite blod

2012-01-30 @ 20:01:24
Hästarna var redan fodrade när jag kom till stallet så det var väl tur att det var "skritt-standarden" som gällde idag. Som alltid dagen efter tävling: slänga på ett täcke, knyta grimskaftet i grimman och rida ut. Det var dock väldigt halt på vägen så jag gick in i närmsta hage och bara skrittade runt där i en kvart. Där fanns stockar som till en början var läskiga, haha. Precis som enligt standard gick också knuten på grimskaftet upp efter halva passet så red med en "tygel", haha orka.

När vi gick ut ur hagen gick vi på den fööör släta snön, brakade igenom isen som fanns där så hon skuttade fram lite. Det var kanske där hon trampade/sparkade sig själv på benet, för när jag kom in var det blod längst hela vänster bak. Spolade av tills blodet var borta och dränkte med jodopax. Det fortsatte komma lite blod men jag tror inte det är så illa. Det gick inte att se något sår bland all päls.


Min benreflex var ju fin, hehe.

Kyla gånger tusen

2012-01-30 @ 17:57:49
Nu ska jag iväg till stallet iklädd tusen lager - det är hemskt så kallt det är ute! Underställ, dubbla mjukisbyxor, ett par tröjor o jackor och tre par sockar blir la bra, haha? Måste ha tre sockar i snowbootsen, de är för stora annars, haha.

Ikväll ska jag förbereda inlägg inför morgondagen, har inga lektioner i skolan men vi ska på Filmfestivalen i Göteborg, inte så himla kul kanske. Så igen dator med då. Slutar ganska tidigt i alla fall, är nog inte hemma mycket senare än vad jag brukar vara på tisdagar :)

Ni får ha det gött, nu drar jag ut i kylan!

Bild sen snögubbecupen - Jag, Winnie, Linn och Jessica :D

90 cm - Clear round, Tfrk

2012-01-30 @ 12:00:00
Har ni läst detta inlägget så vet ni vad jag tycker om att nästa ekipage springer runt på hela banan när man kör sin runda -.- TYP SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄR IRRITERANDE. Nu störs inte varken jag eller Fantasia av sånt här, men hade jag haft en annan häst så kanske? Sjukt irriterande i alla fall, som sagt!

Det tycker även pappa, minst sagt! Ni skulle hört hans kommentarer till filmen... var tvungen åh byta ut till musik. (Haha, märker ni hur fint jag "fortsatte" musiken från 80-rundan
?)För er som missat - min första 90 cm runda någonsin! Så helt OK resultat ändå.

Cool tjej!

2012-01-30 @ 10:46:47
Måste bara visa upp denna oerhört charmiga tjejen iklädd min kavaj och hjälm ;) Som sagt så var ridkläderna med till skolan i fredags, varför kan ni ju undra? Jag ska snart dela med mig!


Självklart ska hon alltid överdriva, haha...

80 cm - Clear round, Tfrk

2012-01-29 @ 23:00:00

Våga ta risker, sluta mesa!

2012-01-29 @ 19:02:24
Tänk om hon fastnar i hönätet? - bäst att ta höpåse. Tänk om han halkar och sträcker sig? - bäst att inte rida idag. Tänk om hon börjar stegra när jag rider barbacka? - bäst att ta sadeln. Tänk om han inte går att lasta? - bäst att inte åka och tävla. Tänk om hon försöker dra iväg? - bäst att ta kedjegrimskaftet. Tänk om han är jättepigg ute? - bäst att ta pessoabettet. Tänk om hon slår i bommarna? - bäst att ta benskydd. Tänk om han drar upp huvudet? - bäst att ta martingal... okej, nog med exempel - vad fan vill jag säga med detta?

Jo, att vi är så himla försiktiga och rädda. Rädda för att något ska hända ens häst. Och det är självklart att vi är rädda om vårt djur, men ibland går det verkligen överstyr tycker jag. Med småsaker.

Om man hela tiden tänker på vad som KAN hända och sätta säkerheten först, då har man ingenting att göra inom ridsport. Om vi ska gå in lite djupare på det hela - vart är säkerheten överhuvudtaget inom hoppning, fälttävlan, galopp etc? Det är ingen säker sport, det kan blir farligt för vem som helst, när som helst. Det ända du har till skydd är en jävla massa plåtter på hästen och hjälm och väst.

Vad jag vill förmedla är att man måste ta risker, man måste våga för att komma någonstans. Med andra ord måste man sluta mesa. Det gäller allt vi gör, inte bara inom ridningen (men eftersom det är en hästblogg så är det ur den synvinkeln jag riktar detta inlägget). Man ska inte behandla sin häst som en prydnad, visst ska vi vara rädda om dem, men vi ska inte dalta. Ex - en häst behöver inte benskydd för att bara springa runt ute, inte ens i skogen. För skulle det hända något med benen så är det samma sak som skulle hända en vildhäst om den gjorde samma sak.

Vissa är på en för det här med hönät i transporten, jag hade alltid hönät innan vi skaffade egen och av ren slump köpte en slags påse istället. Jag har en häst som är lättlastad (samt "lätt-avlastad") och som i den nya transporten knappt rör en fena i svängarna - SKULLE det hända något allvarligt har nog ödet en väldigt bra anledning (inte för att jag tror på ödet men ni fattar), händer det så händer det liksom. Lite samma här, man kan inte försöka skydda dem från småsaker som tydligen kan avgöra ALLT eller inget.

Om du nu är så rädd för allt som KAN hända - men gå inte in på en hoppbana då, det kan bli hur farligt som helst om du ramlar av. Rid inte på vintern, det kan vara halt och man kan gå omkull. Gör inte saker som KAN vara farligt, med andra ord gör ingenting, för det är precis vad som finns kvar om man hela tiden ska tänka "säkert" - ingenting. Riskera inget, ta inga chanser, sitt bara inne och känn dig misslyckad. Jag hoppas att inte taket ramlar ner på dig ;)


Gillade ni detta inlägget, följ mig via bloglovin så missar ni inte andra lika grymma i framtiden! ;)

Hon gör det igen!

2012-01-29 @ 18:25:09

TeamHB

2012-01-29 @ 17:13:10
Några fler bilder från förra helgen!

Har förresten ett smaskigt åsiktsinlägg på G, tror ni kommer gilla det! ...eller hata det

Äkta människor

2012-01-29 @ 14:00:00
Någon mer än jag som såg seriestarten av "Äkta människor" förra söndagen på SVT1? Det var dubbelavsnitt då, mellan 21.00 och 23.00. Jag fastnade verkligen för den serien och kommer följa den, den var väldigt annorlunda och cool! Såhär beskrivs den på SVT:s hemsida:

"Vem är egentligen äkta människa? Vad händer i våra liv och relationer när robotar blivit så mänskliga att det knappt går att skilja dem från riktiga människor? När de till och med kan vara våra älskare och kanske också älska oss? Svaren ges i Äkta människor, en ny dramaserie som följer några människor vars liv förändras dramatiskt av den nya generationen robotar - Hubotarna.

Berättelsen kretsar kring Leo (Andreas Wilson) och Niska (Eva Röse<), två ledargestalter i en grupp vilda hubotar som kämpar för frihet. Under en flykt skadas och försvinner Leos älskade, Mimi (Lisette Pagler) och Leo beger sig av för att leta efter henne.


Samtidigt bestämmer sig familjen Engman efter många diskussioner att skaffa en begagnad hubot, något som inte visar sig vara helt problemfritt. Hubotar är ett mekaniserat tjänstefolk, som är så snarlika oss människor att de kan betraktas som fullgoda substitut."Ikväll kommer det igen kl. 21.00, jag kommer sitta bänkad! För er som känner er lockade att se de två första avsnitten, ni kan se dem på svtplay - http://svtplay.se/t/171912/akta_manniskor

Clear round, Tfrk

2012-01-29 @ 13:15:36
Orkade inte göra några tidsinställda inför förmiddagen, men tävlingen gick ju undan! Allt gick med väldans fart, knappt så man hann med! Halvnöjd tjej som sitter här hemma nu. Jag var ganska nervös idag, mest inför 90 men lite inför 80 också då jag inte hann rida fram ordentligt, så jag fegred lite. Fantasias insats var ändå bra, när jag väl gjorde rätt för mig.

80 cm

- 8 hinder, många breda oxrar. Gick helt okej, fick ett skitstopp på sjuan. Jag fick smacka på väldigt mycket!

90 cm

- Trots att det var en clear round var det 11 hinder från och med 90 cm varav sista kunde man välja mellan en kombination och en oxer. Men så långt kom jag inte för jag fick två stopp i "grunden" eller vad man kan kalla det i denna situationen. Framhoppningen hade gått rätt så sämst, flera stopp på oxern så de fick lägga ner det men jag tror det hade det för högt för det kändes vääääldigt högt så då blev jag nervös. Första stoppet blev på sjuan precis som i 80, de hade lagt en väldigt läskig "mur" under hindret nu. Sen på åttan blev det ett stopp också. Helt okej för att vara allra första starten på 90 cm!

Återkommer lite senare, tror jag ska sova en stund nu, haha. Filmer och bilder kommer såsmåningom :)


Trött som ett as

2012-01-28 @ 21:50:23
Sooooooooooooooooooova ♥ Är så trött så jag dör, ska bli skönt att lägga sig och ladda upp inför två felfria rundor imorn ;) Kvällen har spenderats med knäppa släkten, haft kalas för syrran. Eller ja, alla är kvar men nu dissar jag dem för sängen! Bloggningen kanske inte varit på topp idag men så är det ibland!  Imorn tar jag med mig både My och Moalinn, så det ska nog bli några fina bilder till bloggen :D Godnatt nu hörni!

Tips på bett?

2012-01-28 @ 17:11:41
Fantasia är nu i vinterkylan väldigt stark på alla mina bett - tredelat tränsbett, tredelat eggbett och Novabett.

Har testat ett Apple Mouth bett några gånger den senaste veckan (det var My som hade köpt ett för stort till Boppan) - när vi red och fotades i hagen, vid tömkörningen och idag. Idag var hon hur stark som helst så jag tror jag ska försöka hitta något annat.

Som sagt, har ni några tips? Men så att ni vet - jag gillar inte "rassel" och onödigt tjafs de utsmyckar betten med, vill ha ett så snällt bett som möjligt!

28/1 Ängen

2012-01-28 @ 15:10:25
Ca 20 min framskrittning, sen mycket halter och ryggning. Sen trav och galopp och samma där. Red bara på rakt spår, förutom när ängen tar slut (haha). Det var lite svårt att få henne att lyssna då hon var ganska stark - och att försöka stanna henne på rakt spår när hon börjar dra är inte det lättaste. Halt från galopp gick ju inget vidare, men det gick i alla fall de sista gångerna.

Red inte så länge på ängen men jag höll igång henne bra. Hade fått upp ett bra flås innan jag skrittade av minst 20 min.

Morgondagens outfit

2012-01-28 @ 14:59:11
Jag kör på marinblått och brunt, nya hjälmen och benskydden såklart :D Till detta blir det denim-ridbyxor och såklart stövlarna och västen. Mums! My följer nog med imorn och fotar och denna gången SKA pappa lyckas filma!

fantasias.blogg.se

2012-01-28 @ 10:30:00

 

Inte helt fel att hitta detta på en DV's "tävling" där man skulle ge sina bästa bloggtips.
Så detta stämmer? :')

Morgonen klar

2012-01-28 @ 09:25:13
Hej sovmorgon!

Eller...?
Att starta dagen kl 08 med morgonfodring, utsläpp & mockning av hela stallet är ungefär samma lycka ;) Nu blir det frulle och bloggning, sedan drar jag tillbaka för att rida Fantasia. Ska väl rida ganska vanligt "hårt", eftersom hon har gått så lungt denna veckan och haft två vilodagar. Imorn blir det clear round på Tfrk, 80 & 90 cm :)

Blir nog att rida på ängen hemma idag, får hoppas My hänger på ^^

Variation

2012-01-27 @ 21:37:15
Jag tycker det är jätteviktigt att variera hästens träning. Inte bara genom att växla mellan ridbana och uteritt utan att jobba mycket frå marken. Tömkörning och longering är bara två exempel på vad man kan göra. Det är på marken du bygger relationen till hästen. Ett bra samspel på marken ger ett bra samspel under ridning.


Jag tycker alla borde tömköra/longera regelbundet. Att bara sitta uppe och rida varje dag tycker jag inte är "äkta". Sen är det bäst för hästen med variation. Om den har svårt att komma ner i bra form är det super att longera inspänt eller tömköra då och då, försöka arbeta upp ryggen. Eller om hästen är väldigt pigg kan det vara ett sätt att få ner dem på jorden lite, med stort tålamod. Super för en häst som lätt blir uttråkad av att göra samma saker hela tiden.

Vissa anser att ens häst inte går att longera/tömköra av olika anledningar - det är bullshit. Vissa är så styrda av hur det "ska" gå till enligt standard att man inte ens försöker. Men jag tycker det är viktigt att man vågar prova,  skita i hur det "ska" vara och våga utveckla ett eget sätt. Viktigast av allt - hitta ett sätt som både du och hästen tycker är kul och uppskattar.


Vad säger ni? Tömkör/longerar ni regelbundet, eller gör annat från marken?

27/1 Tömkörning

2012-01-27 @ 20:12:53
Blev ingen film idag, hittade inte kameran jag sulle filmat med x) Sen var det proppat i paddocken så det hade nog inte blivit någon film iaf.

Fantasia var ganska knäpp idag också, fast på ett annat sätt. Hon blev stark och dragig ibland och ville inte så stilla i halt. Men jag fick jobba mycket med rösten så gick det bättre sen! :) Höll på i kanske 20 min förutom fram och avskrittning.

Så jävla awesome!

2012-01-27 @ 16:29:32
Blinga hjälmen?

2012-01-27 @ 12:30:00
Funderar på om jag ska blinga min nya hjälm, älskar bling :D Jag har redan massa strasstenar hemma. Letade upp bilder på andras hjälmar som dom blingat, vissa är skitsnygga! Vad tycker ni? Hot or not?Bilder lånade från Ridsportsbutiken, Johanna Grant och teamdjrk (hoppas det var okej)

Dreamin' on

2012-01-27 @ 08:49:17Nikon D5000 + Nikkor 50mm f/1,8 G

FREDAG och inte nog med det - sovmorgon (på en fredag) ♥ Haha! Idag ska hjälm, ridbyxor och kavajen följa med till skolan, detta ska bli spännande... ;) Ikväll ska jag nog tömköra Fantasia och fixa film på det, samt fixa stalljouren som jag har ikväll och imorgon morgon. Hade sett fram emot en go tjejkväll med mina bästa tjejor tills jag kom ihåg stalljouren...

Svar på övriga frågor

2012-01-26 @ 21:56:58
Vart brukar du köpa dina kläder / ridkläder?
- Mina vardagskläder köper jag helst på Bikbok, H&M, Gina Tricot eller JC. Ridkläder brukar jag oftast köpa i Ullared (eller på Hööks ibland), som ridbyxor, strumpor, jacka. Övriga kläder till ridningen som tröjor och t-shirtar brukar jag ha såna som jag tröttnat att ha till vardags.

Vad använder du för Shampo och Balsam?
- Det som finns hemma ;) Är verkligen inte sådan att jag måste ha en viss sort, håret blir ju ändå likadant av alla, haha. . Förutom möjligtsvis det vi har just nu som det blir trassligt av x) Oftast brukar det bli Dove eller Wella, simpla grejer från Willys/ICA/Coop you know.

Brukar du shamponera Fantasia?
- På sommaren brukar hon få några ordentliga bad inför tävlingar, med shampo och hela köret. Nu på vintern tvättar jag ibland bara benen med shampo (vita strumpor som inte alltid är så vita, haha), inför tävling och så.

Hur måga vilodagar har Fantasia?

- Oftast en dag per vecka, men vissa veckor är det mycket plugg eller annat som kommer ivägen och då blir det lugnare för henne den veckan. Onsdagar är hennes standard-vilodag när jag inte "ska" vara i stallet, då fixar de andra mockning för mig. Blir det fler vilodagar är jag ändå där och fixar bara att jag kanske inte alltid hinner/har orken att rida.

Skulle du kunna fota och visa hur det ser ut överallt, i stallet, ridbanan osv?
- Har filmat en liten rundvisning i och rundtom stallet, sadelkammaren, lösdriften och paddocken som jag lägger upp här nedanför. (Finns även ett inlägg om de andra hästarna i stallet här)Vad är den bästa facerapen du läst? :D Vad tycker du om den jag skrev idag: "Nu är tiden till läkaren bokad. Jag ska bli man!"
- Det var nog en som min syster skrev på min mammas FB som ledde till en väldigt lustig situation XD Den var grym du, haha ;)

Vad är det högsta du hoppat?
- 110 cm, med Fantasia :)

När fick du Fantasia?
- Sommaren 2008, innan jag började sjuan och var 13 år. 3½ år sedan nu, ganska sjukt!

Har du några tips på hur man får bättre självförtroende inom ridningen?
- Sluta vara rädd i onödan, se dina möjligheter. Tänk över ditt mål och försäkra dig om att det faktiskt är DITT och ingen annans. Kör ditt eget race, våga ta dia egna vägar. Att TRO på dig själv är det viktigast av allt, låt aldrig någon få dig att tvivla på dig själv.Haha, säger du kossa eller ko?
- Kossa, haha.

Vad är Fantasia för ras och hur gammal är hon?
- Hon är korsningponny och blir 20 år i sommar (fast på pappret fyller hon 1/1, haha)

Vad tycker du om Kron? ;)
- Jobbig är bara förnamnet x) Och han är dum mot min häst! Så jag gillar honom inte så jättemycket... haha! (Kron är nordsvensken i stallet)


Hoppas ni är nöjda med svaren, är det några tveksamheter är det bara att fråga.

26/1 Knäpp häst

2012-01-26 @ 20:49:53
Drog till stallet, hade först inte tänkt rida för det blev lite sent, men peppade mig själv till att göra det ändå och det ångrar jag inte ;) Det var riktigt roligt att rida Fantasia idag, min tråkiga lilla 20-åring...

Red ett kort lätt dressyrpass med massa skänkelvikningar, halter och ryggningar. Fantasia var lite extra pigg efter 2 dagars vila men samtidigt såååå irriterad för att hon skulle göra av med den på såna här jobbiga sätt istället för att busa ute ;) Asså hon var knäppare än hon varit på länge... men ändå så fin, på något konstigt sätt! HON FÖRSÖKTE BOCKA FLERA GÅNGER NÄR HON INTE VILLE GÖRA SKÄNKELVIKNING, HAHA. (Fantasia har aldrig bockat med mig och jag har sett henne bocka typ en gång i hagen) Hon var så suuur, hon ville inte gå skänkelvikning där jag ville, hon tvärade och höll på men det var bara roligt, hon måste ju få vara sån någon gång också. Blev mest skritt och trav, men jag galopperade en gång i varje varv i slutet, sista galoppen gick jättefint!


Nu ska jag duscha, sedan lägger jag upp de övriga svaren, så passa på att fråga något nu om ni undrar något :)

Temple Run ♥

2012-01-26 @ 17:30:00
Jag tänkte svara på de övriga frågorna jag fick igår men inte tog med i videon - i ett inlägg ikväll, ni kanske vill passa på att fråga något mer? Passa på att göra det nu i så fall (:

Nu ska jag slappa tills mamma kommer hem med Pizza, vilket jag hoppas är snart, och sedan dra till stallet. Min dag i skolan kan sammanfattas med 0 plugg, Robot Unicorn Attack (fick ett återfall haha) och Temple Run!

Man måste bara ÄLSKA Temple Run's meningar efter man dött, haha ♥

- *dead* -

2012-01-26 @ 10:37:18
Nyinkommet på Hööks, LOVE! Do you get what I'm thinking? :'D Om jag får några pengar över efter mässan så...

Lamicell Transformer

2012-01-26 @ 10:02:48
Min nya hjälm alltså, supersnygg enligt mig!


Nu ska jag "bara" hitta en blå kavaj, börjar på mässan! ;) Synd att de flesta snygga är så vansinnigt dyra...

Dreamin'

2012-01-26 @ 08:50:48


Nikon D5000 + Nikkor 50mm f/1,8 G

Chillar i soffan i skolan med go musik i öronen, väntar på min lektion som börjar om 50 min (har väntat sedan 8) (standard). Idag blir det en seeeeeg dag men samhällskunskap, matte och mediakommunikation. Tråååk. Men ikväll blir det mys hemma, syrran fyller år så vi ska käka Pizza ♥ Ska hinna rida någon gång före/innan det, fast jag kanske tömkör eller något istället. Kanske kan rigga upp mobilen eller kameran så jag får filmat det någon gång!

Vlog - 10 snabba svar och annat babbel

2012-01-25 @ 23:01:51
Blev lite senare än jag trott, men nu är den iaf klar. Känner på mig att jag kommer skämmas ihjäl typ imorn när jag vet att massa människor sett den, haha! Men man måste ju bjuda på sig själv lite så spela roll ;)


Där har ni svaren på era 10 snabba (vet dock inte om jag fick med just 10 eller fler eller färre, men skit samma), samt lite annat babbel x) Visar även min nya hjälm i videon som jag hämtade ut idag! Du som gissade rätt först - här har du din länk! Även denna bloggen förtjänar en länk då hon var väldigt precis i sin gissning - Länk!

Min första v-log ensam! LJUDET LAGGAR, MIN DATOR SUGER, ni får leva med det, haha.

10 snabba

2012-01-25 @ 16:32:38

10 snabba!)
(MINIFRÅGESTUND)
De roligaste eller mest intressanta frågor svarar jag på ikväll i ett videoinlägg!

Videon är gjord, så inga fler frågor nu :)Kör en sån här WB-sak på grund av att jag inte hinner blogga mer denna eftermiddagen/kvällen. Så undrar ni något om mig, om Fantasia (eller om oss) eller något annat så är ni välkomna att fråga!

Bjuder på en bild på mig ungefär just nu, sitter på mamma jobb, ska snart till Maxi och sen hem och plugga matte. Fantasia vilar idag. Men vi hörs ikväll via videofyme ;) OM ni nu frågar något då!

Fler grafiska målningar

2012-01-25 @ 12:30:00


Alla är gjorda för två/tre år sedan i Photoshop Elements 4.0 eller CS3 med standardpenslar (utan ritplatta)

Vad tycker ni om dem? Och ser ni vem pållen på den sista bilden föreställer? (välkänd över DV)

Konsertbilder #2

2012-01-25 @ 08:00:00
Blev väldigt nöjd med några av dessa, de gjorde sig väldigt bra svartvita!

Herregud vad dumma människor det finns.

2012-01-24 @ 19:23:03
Var precis i stallet en sväng, borstade en lång stund och myste i boxen hos Fantasia, orkade inte rida idag. Är vansinnigt trött och det var svinkallt! Samt att det var ett intressant "program" på radion!

Det pratades om huruvida ridning var en sport eller ej och om uppståndelsen efter Jerringpriset. Någon mer som lyssnade på P3 kl. 18.00?

Det är sjukt hur vissa människor reagerade efter Roffe vann Jerringpriset! Det är ju en tävling där folket röstar och han vann med den största marginalen någonsin - hur har man mage att klaga då? Eller säga att hästen gör att 99-100% av jobbet? De som säger så har väl aldrig ens brytt sig om att titta på ridsport, så hur har de kommit fram till de slutsatserna? Herregud vad dumma människor det finns.

Frozen

2012-01-24 @ 15:40:22

Nikon D5000 + Nikkor 50mm f/1,8 G
På tal om Frozen...
Igår när jag märkte att vattet i stallet hade fryst hade jag världens blonde moment. Fick värsta snilleblixten - "jag kan ju hämta vattenkokaren, koka upp vatten och hälla i vattenskålen så det tinar upp" - den var dock inte lika snillig när jag tänkte efter bättre... "Vart fan ska jag få vatten ifrån att hälla i vattenkokaren då?!" (Det löste sig dock, slangen med vatten hade inte fryst)

Åh, jag är så smart ibland. Hursomhelst, fina bilder tar jag ibland också va? ;) Blev sjukt nöjd med detta lilla kollage!

"Snygging på hal is"

2012-01-24 @ 12:10:22
Måste bara visa er denna filmen som Sanna lagt upp, haha! Hennes häst brallar i hagen, får syn på isen lite för sent, hinner inte svänga undan utan gör världens snyggaste vurpa - men inte låter han det pajja hans stolthet så han travar därifrån med världens maffigaste trav! (helt oskadd) Här snackar vi trav med svävningsmoment ♥

Nostalgi

2012-01-24 @ 10:34:11
Den där pinsamma stunden då man känner sig nostalisk och lyssnar på låtar man brukar lyssna på för tio år sedan typ - melodierna sitter utan och innan, men inte förrän nu 10 år senare fattar man vad de faktiskt sjunger om...

Fick ett sådant moment igår pga denna låten, HAHA


Är hemma från skolan idag också, så jag lär blogga mycket eller i alla fall göra massa utkast!

Vinterbilder #3

2012-01-24 @ 08:00:00Tror hon fick lite inspiration av Boppan som gjorde massa karate stegringar/hopp innan, haha!

Åh juste, har sadelgjordtunnel tillfälligt pga skavet hon fått bakom båda frambenen. Har inte köpt någon egen än utan har lånat Mys men nu snodde lånade jag en jag hittade i sadelkammaren (A) Ser asfult ut, hehe...

23/1 Dressyr + några skutt

2012-01-23 @ 22:06:52
Glömde nästan bort att skriva om dagens ridpass ju!

Red i paddan (haha), det är ca 1-2 dm snö där men nertrampat. Lite halt på vissa ställen men undvek man dem gick det bra att rida ganska normalt. Red fram i alla gångarter, växlade mycket mellan så kort trav som möjligt och ökad (så ökad jag vågade på det underlaget), lite volter m.m. Efter jag rullat på en stund i alla gångarter satte jag på halsförlängaren och lät henne jobba med den medan jag försökte få henne mer fram och under sig. Sedan tog jag av halsförlängaren och hoppade tre gånger på ett hinder jag ställt upp, ca 70 cm, innan jag travade och skrittade av. Det var verkligen en härlig känsla i hoppen, hon sög verkligen tag i hindret och skötte avståndsbedömningen.

Två år gammal bild, haha. Fattar inte riktigt hur jag vågade hoppa "högt" på det underlaget x)

Det värsta som finns!

2012-01-23 @ 17:18:31
I vissa sammanhang är det värsta som finns att behöva vänta. (Som i att vänta en vecka eller mer för att se nya avsnitt av Vampire Dairies) Serier liksom. Jag vill bara se fortsättningen NU, inte vänta en vecka a k a tusen år. Hade det gått hade jag sett allt direkt.

Men när jag tänkte på det kom jag på - fan vilket liv jag skulle haft då... fast är det så mycket liv att gå hemma och längta till döds i en vecka? Nej, inte det heller.

FÖR JAG HAR JU INGET LIV ALLS UTÖVER VD... hmm, ajuste...


Vart hemma från skolan idag, har ont i magen. Ibland går det över men sen kommer det tillbaka, som kramp. Har slappat, ätit, bloggat och kollat senaste avsnittet Vampire Dairies och Ponnyakuten samt glott lite på Heartland. Slappt vare... oh wait, jag gick ut och fotade också i cirka 5 minuter, haha. Ska nog pallra mig bort till stallet snart, My vill nog ha sitt kameraminne hon glömde här igår (emellan soffan). Ahhjuste... hästen behöver kanske tas omhand om också?

INTE ALLS FLUMMIGT INLÄGG, HE HE.

...and we are going wild out here!

2012-01-23 @ 16:00:00
Äntligen är filmen klar! För det första tog det flera timmar att välja ut en låt... (jag inte helt nöjd med låtvalet men jag orkade inte sitta ytteligare timmar för att ändra!) Sen blev filmen helt ihoptryckt när jag laddade upp den så jag fick fick sitta en bra stund och klura ut vilken storlek/format som skulle funka bättre.

Kvalitén blev verkligen hur bra som helst, nästan för bra - annat än mobil- och kompaktkamerafilmer det där!


Klippen är filmade med Mys Nikon D3100, filmen är gjord i Sony Vegas och låten är såklart Paramore's Misery Business

Nu vill jag gärna ha MASSOR av kommentarer! :D


Känner dock på mig att denna filmen inte kommer funka för er, då stegra-filmen inte gjorde det för My eller Ida - säg till i så fall, så får jag försöka ändra format eller storlek igen eller kontakta videofyme!

Lite nytt

2012-01-23 @ 14:14:33
Tröttnade på det bruna, så det fick bli en av de nya härliga vinterbilderna i headern istället, samt nya färger :D Mycket snyggare tycker jag! Passar in bättre också nu när det faktiskt kommit RIKTIG snö här.

- Tryck på F5 om du inte ser någon skillnad.


Konsertbilder #1

2012-01-23 @ 12:52:03

Alla bilderna är fotade med min Nikon D5000 + Nikkor 50mm f/1,8 G och redigerade i Camera Raw + Photoshop CS5

Vinterbilder #2

2012-01-23 @ 10:00:00


Stegra uppsuttet

2012-01-23 @ 08:00:00

Vinterbilder #1

2012-01-22 @ 21:06:43
Som sagt låg fokus på att få henne under sig och inte på vart huvudet var idag. Snön gjorde ju såklart sitt - hon sköt på riktigt bra med baken stundvis!

Avslutar med den här charmiga bilden, haha! Det kommer fler bilder imorgon ^^

Dagens outfit

2012-01-22 @ 17:27:38

Hjälm - Lamicell Master
Jacka, ridbyxor - Gekås
Schabrak, huva, snowboots- Hööks
Spö - ?

22/1 Hagen

2012-01-22 @ 16:07:45
Red med My i en hage i snöööööön, wiiie. Det tyckte nog hästarna var roligt, i alla vi, haha. Jobbade med att få henne under sig och att gå rakt och inte dra sig utåt med vänsterbogen.

Mys pappa fotade, vill ni se mer bilder eller?!


Förutom bilder har jag och My filmat massa awesome klipp idag - vänta er en AWESOME FILM! (Den lär ta ett tag att göra... men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur?)

Just one look,

2012-01-22 @ 11:08:01
...and I saw you face
Fell in love
Take a minute girl
Steal my heart tonight


Låten är One Direction's "Stole my heart" och filmen är gjord i Sony Vegas Pro 11

Ny (KORT) film hörni, det var inte igår! Nämligen två månader sedan...
Nu hade jag ju lite "nya" klipp att jobba med, så detta gjorde jag inatt - vad tycker ni? :]

Dagens

2012-01-21 @ 21:26:41
'DAGENS' var när jag trampade på mitt skosnöre och fällde mig själv, faceplantade... INTE, men nästan, rakt ner i höt. ELLER när jag skulle göra pannacotta och mamma sa åt mig att ta 3 dl grädde och 3 kvarts dl gelésocker - jag fattade det som 3 och en kvarts dl gelésocker, he he he...

Nu sitter jag med mamma och pappa och kollar på Abduction med Taylor Lautner i huvudrollen ♥ Den är riktigt bra än så länge! Har ätit pannacottan (nej, den blev faktiskt inte misslyckad) och snart blir det goooodis. (Tjockisfamiljen nr. 1)

Failhopp (från 2009)

2012-01-21 @ 20:26:09
Lyckades äntligen fixa det där klippet jag pratat om!
Kollade igenom gamla tävlingsfilmer och hittade detta från en tävling i oktober 2009. Åhh, jag dör va fult!

Fortsätt gissa hörni!

2012-01-21 @ 19:34:07
Det kommer dröja ungefär en vecka innan jag får hem hjälmen, den fanns inte i lager men håller nu på att anlända till lagret för att sedan komma till mig... :D Jag har alltså inte glömt gissningtävlingen, nej nej. Men ni suger på att gissa måste jag säga... trodde ni skulle lärt känna mig liiiite bättre genom bloggen, men icke? Får väl ge en ledtråd: den är BLÅ. Typ. Kan ge er ytteligare en förresten: den är inte så dyr.

Come on guys, vilken hjälm som passar in på den beskrivningen tror ni att jag skulle köpa?

Hmm... blev det för uppenbart nu?

21/1 Kall snabb ridtur

2012-01-21 @ 17:29:24
Alla kläder jag drog på mig behövdes verkligen idag! Underställ, ridbyxor OCH mjukisar på det. För Fantasias del blev det att broddaa och lägga på ett extra tjockt ländtäcke. Sen var vi fit for fight att ge oss ut x) Mina fiingrar var dock väldigt nerfrusna och krampade som fan ett tag men jag kom på bästa lösingen - sätta sig på dem, haha.

Det blev bara ett ut-och-röra-på-sig-pass idag. Efter jag skrittat fram red jag på ängen hemma, travade runt ett tag. Sedan galopperade jag runt, runt i galopp en stund innan jag skrittade av. Så hon fick röra på fläsket lite ;) Men det var faktiskt lite jobbigt för henne också, dels pga den himla blåsten i början som gjorde att hon inte kude gå rakt, dels för att hon fick lyfta på benen i snön på ängen.

Snö

2012-01-21 @ 17:19:34
Nu är jag hemma igen efter några timmar i stallet..
- Först körde jag, mamma och pappa bort lite hö och tog upp på logen.
- Sedan red jag en liten stund, även fast det inte var jättelockande i blåsten och snöandet. Det var halv storm i början och i slutet av ridturen!
- Väntade på skjuts i en halvtimma (eftersom jag inte cyklade till stallet och inte kände för att gå hem, hehe), satt och myste (a k a spelade Temple run) i Fantasias box medan hon mumsade på hö.

Nu har det lagt sig över en decimeter snö, usch!

Långt hår!

2012-01-21 @ 12:27:13
Jag tycker det är så snyggt med lååångt hår i en tofs under hjälmen! Eller fläta... fast tofs är nog snyggare! Jag tycker jag börjar få rätt långt hår nu, för att vara jag! Haha, undrar om det någonsin varit så här långt?

Det ser ju givetvis längre ut när det är platt men det är inte ofta jag plattar.

Jag vill ha ännu längre! Har ni några mirakeltips för håret?

Jag kör bara med vanligt shampoo & balsam, gör hårinpackning då och då, försöker undvika hårblås och plattång - så jag tycker det borde kunna växa liiiiite fortare! Okej... jag har faktiskt redan ricinolja som en tipsade om, men har bara orkat använda det typ en gång. Men då är det värt att fortsätta!

Twistad häst!

2012-01-21 @ 11:41:37
Måste bara visa denna otroligt fula bild som Anna knäppte när hon var här...

Den var så ful så jag skickade in den till Årets "twistade" häst, ni får gärna rösta!
Årets Häst 2012

300 bilder rikare

2012-01-20 @ 22:21:56
...är jag nu hemma från konserten. Det var några olika band från Västra Götaland som var med, det bästa var helt klart Dexterity (där min syrran pojkvän är med) - grymma är dom! Dom finns på Spotify, ni borde lyssna! (Sök på Dexterity och välj den som kommer upp under artist)

Nu ser jag fram emot att redigera bilder och rota fram något onyttigt att gotta mig med såhär en fredagskväll ^^

En väldigt brusig snabbredigad bild, hehe...

Ta vara på dagarna & ljuset!

2012-01-20 @ 20:00:00
Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg om hur man ska hålla motivationen uppe, vad gäller att hålla igång hästen under vinterhalvåret om man inte har tillgång till ett ridhus - det inlägget hittar ni här - där tar jag upp lite hur man kan tänka och vad man ska fokusera på. NU tänkte jag gå in lite närmre på hur du kan lägga upp ridningen vecka för vecka. Det är såhär jag försöker att lägga upp min ridning under veckorna när det inte är någon tävling på G, då brukar det ju bli annorlunda.


Ta vara på ljuset!

De flesta har det väl som jag under vardagarna - har man tur är det en gnutta ljus kvar när man kommer hem från skolan men innan man hinner ut och rida blir det kolsvart. När är det man "behöver" ljuset som mest vid ridningen? Vid uteritter skulle jag säga, rida ute med en liten pannlampa blir så otroligt jobbigt i längden. Funkar bra om man ska skritta men knappt annars. Så försök lägg in uteritter på helgen, på förmiddagarna. Ta dessa dagar som lite chill-dagar då  hästen bara får komma ut och ha kul, göra av med ev. överskottsenergi.

» Variera uteritterna

Vill du inte bara chilla utan "träna" samtidigt kan du ju göra dressyrövningar ute på gräsvägarna, intervallträna, konditionsträna, klättra etc.


De mörka vardagskvällarna
Dressyr/markarbete/hoppning i paddocken, sprid ut dem under några mörka vardagskväll. Även longering eller tömkörning om man brukar göra det. Har man belysning i paddocken brukar det ju funka bra även om det känsn trist. Dock kan det kännas lockande att hoppa på helgen så att man kan bli fotad när det är ljust ute, men då handlar det om prioritering.

» Undvik enformighet

För att det inte ska bli så enformigt med bara massa dressyr/hoppning under vardagar, skritta fram och/eller av ute så att hästen får komma utanför paddockstaketet i alla fall några gånger under veckan. Glöm inte pannlampa och reflexer :) Lägg också in din häst vilodag under en vardag, så "blir du av" med ytteligare en mörk kväll. Nu borde du ju ha täckt vardagskvällarna!


Hoppas jag gett er lite andvändbara tips nu!
Vad tyckte ni om detta inlägget?

Clear Round

2012-01-20 @ 17:20:52
Har anmält mig till en Clear Round nästa helg på Trollhättans Fältrittklubb. Ville först vara med på pay 'n jump i Billdal, men pappa kör hellre till Trollhättan.. fast INTE om jag "bara" ska hoppa 70 & 80, sa han. Snacka om vilken press jag fick på mig?! Böhö... Haha, nejdå! Men jag ska starta 80 & 90 cm, det blir ju ändå bara som en träning och jag tror det kan gå bra! Om paddocken fortsätter tina upp kanske jag t o m kan hoppa lite innan det är dags ;)

...har ju redan haft den bästa täntkbara start på detta tävlingsåret, så jag bryr mig inte så mycket om hur det går, haha!
Någon av er som också ska till Tfrk den 29:e januari? :)

Konsert/spelning

2012-01-20 @ 15:00:00
Idag vilar Fantasia, ska bara till stallet en snabbis och mocka och fixa foderpåsarna. Ska till Stora höga ikväll och fota en konsert/spelning/whatever, min syrras pojkvän är med. Jag ska få stå och fota från exakt vart jag vill, awesome ;) Ska försöka fixa något/några tidinställda inlägg.

Bjuder på några konsert-bilder jag fotat för ganska längesedan...


Ett ridpass i Lissleröd sommaren 2010

2012-01-20 @ 13:00:00
Detta var mina favoritbilder under en lång tid. Saknar verkligen den sommaren, den tiden i det stallet. (Stod där en månad för att min kompis hade sin häst där) Älskar paddocken där och den hoppbanan som brukade finnas! Billderna fotade min syster (det händer aldrig längre kan jag lova) när jag red ett pass i paddocken. Fantasia var så fin i dressyren här ett tag, fick mycket hjälp av Emelie då eftersom hon rider i det stallet. Men detta passet var taktiken att bara få igång baken och skita i huvudet, och det lyckades jag ju med. Frågan är om jag ska börja med den taktiken igen, inget jag gör nu verkar ju funka i längden.
Känner ni igen oss? ;) Detta var ju 1½ år sedan nu!

Smyckesträd

2012-01-20 @ 11:00:00
Såna här inlägg hör inte direkt till vardagen, men då vet jag att jag i alla fall inte tjatat ut dem, haha...
Jag älskar mitt smyckesträd från London! Det hade dock fått lov att vara lite mer välfyllt ^^

Där fick ni ju se lite av mitt smyckesutbud på köpet! Bilderna är fotade med min Nikon D5000 och mitt nya objektiv.

Nya bloggdesigner

2012-01-20 @ 06:47:48
Började fixa med Annas design igår, det var hon vann min förra design i bloggtävlingen. Ska koda klart den och sätta in idag. Kan även visa den senaste bloggdesignen jag sålde, till Amanda :)Såhär står det till med bloggdesignerna just nu. Först på kö står T&M, sen står Moalinn. Det är min "kölista" för tillfället :) Ska försöka ta tag i dessa i helgen!

19/1 Longering & dressyr

2012-01-19 @ 21:38:11
Började med att skritta fram henne, sedan satte jag på inspänning och longerade henne i alla gångarter. I början blev hon väääldigt ledsen pga inspänningen, men sedan gick det bra ;) Ville ha fram henne ordentligt, men också kunna hålla henne i en lugn takt, så jag växlade mellan det. Sedan satt jag upp igen och red med inspänningen.

Först la jag fokus på att få henne lugn och sansad, det blev lite slött men det var antingen det eller att hon ville springa iväg från dressyrspöt jag hade idag (rider alltid med korta spön annars).

När jag fått henne lugn ville jag ha bättre tempo, då växlade jag till lättridning för att inte störa henne med mitt skumpande, haha. Jobbade lite med öppnor eller slutor (?) på volt, hon blev väldigt muk och fin. I galoppen frustade hon och var jätteavslappnad i slutet, så jag är allt nöjd :)

Provokation

2012-01-19 @ 12:00:00
Det pratas så mycket om provokation på storbloggar och utan provokation skulle de flesta inte vara kända. Ta t.ex Kissie, hon byggde upp sin blogg på provokation, fick alla haters och nu när hon är otroligt stor inom bloggvärlden behöver hon inte provocera längre, hon har en så stor skara "haters" att man undrar om det är möjligt att det KAN bli fler. Även de största hästbloggarna byggde sin väg till framgång på det viset, t.ex. Dressyrmupparna. Sen finns det ju dem som 24/7 länkas av storbloggar och blir kända bara därför, inte för att de "har" något visst med sin blogg.

"Man kan inte bli känd utan att använda sig av provokation"

Säger vem? Jag tror på fullt allvar att det går. Det gäller bara att hitta sin egen väg runt det.
Det är nog svårt men om man lyckas kan man i alla fall vara stolt över att ha hedern i behåll - dvs utan att ha gjort någon annan illa på vägen. För det gör alla som provocerar vare sig de tror de eller ej. Vare sig det handlar om vikt, utseénde, pengar, kläder etc. så kan saker skrivas så att en annan grupp personer tar illa vid sig. Jag vet åtminstone en blogg som aldrig behövt något sånt där för att bli stor, det är Sara Carlsson. Hon har alltid kört fairplay, är alltid trevlig när man frågar något och jag har aldrig anat den minsta provokation på hennes blogg och jag har läst den väldigt länge nu.

Ni får inte tro att jag "tror att jag är något", det vet jag att jag inte är i den stora mängden hästtjejer i denna värld. Min blogg är ett sandkorn i öknen, en vattenatom i havet... väldigt liten. Men samtidigt inte liten som när jag och Jessica hade vår hästblogg med som högst 80 unika besökare per dag (vilket vi tyckte var jättemycket då). Jag har fått känna på storbloggs-känslan några få gånger i liten mängd. Jag har uppmärksammats på s k skvallerbloggar ett flertal gånger och statistiken har gått över 1000 unika fler än en gång. Men då inte för att jag försökt provocera er utan bara för att jag skrivit ett väldigt bra inlägg (enligt dem). Det gör mig stolt, att jag byggt upp min blogg på inget annat än att bara ha varit mig själv.


Hade jag varit storbloggare hade inte jag velat ha blivit det pga provokation, utan för att min blogg faktiskt ger något. Jag hade inte lagt upp bilder som folk kan störa sig på, inte skivit texter som får mig att framstå som en idiot, eller låtsas tycka motsatsen till det alla andra tycker bara för att väcka reaktioner... det finns mycket man kan göra för att provocera, ljuga/utelämna fakta/vara otydlig med att ett skämt är just ett skämt, eller att något du skrivit ironiskt är just ironiskt.


Provokation är så falskt. Jag har aldrig lagt upp något som jag anser kan vara provocerande. Lägger jag upp bilder/texter som kan "misstolkas" skriver jag alltid en förklaring. Skriver jag mina åsikter är jag noga med att uderstryka att det är just mina åsikter. Jag försöker att inte lova något, för att sedan inte hålla det. Med andra ord - jag försöker att inte reta upp någon i onödan.

Jag tror på att det går utan provokation, jag ska försöka visa er att det går!

Vad är eran åsikt om provokation? Anänder ni er av det för att försöka bli "stora"

Ovisade

2012-01-19 @ 08:23:17
Hittade massa bilder från ett tillfälle som jag visat väldigt få utav. Så nu har redigerat lite fler, på en nyrakad söt ponny som var lös i paddocken i början av november.

Hon blir så himla smäcker ut som rakad, förra året var hon västa pälsmonstret. Jag håller med vissa av er att hon nog skulle blivit ännu snyggare om jag rakade benen också, men that's not gonna happen in my lifetime. Jag tycker inte hästar ska rakas på benen, jag tror faktiskt de kan fryser lite om benen då. För man har ju inget täcke eller något som värmer benen, som man har på kroppen.


Haha, fula ponny ♥

Vad ska jag göra nu då?

2012-01-18 @ 21:07:50
Jag har tittat på alla avsnitt av PLL och VD som finns, Heartland tappade jag änna lite och Awkward dröjer 100 år innan nästa säsong?! Vad fan ska jag göra nu fram till... imorn/fredag då jag kan se nästa VD?! Haha...

Jag får väl försöka somna tidigt idag istället, efter jag har bloggat såklart ;)

Aja, fick sluta tidigt idag och det var gött! Har bara suttit här hemma ihjälfrusen och pluggat, blogga och... ätit... Jag har skrivit ett åsikts/tanke-inlägg om provokation som kommer upp imorgon, det vill inte missa!

Tumblr_lunh6xusi91qd1kvjo1_250_large
Tumblr_lxjx4gi7pp1qg0ysvo1_400_large
Tumblr_lwiqog9cv41r2wv2do1_500_large
Tumblr_lx8c51qb3i1qj7wmwo1_400_large

Some GIF's from we♥it. Godnatt.

Mina ridbyxor

2012-01-18 @ 19:40:42
Ett par marinblåa
Från Gekås, det står "Milton" överallt på dem, så anatr att det är något märke. Helskodda fast i ett helt okej material, de skär inte in i röven så mycket, haha! Mycket välanvända just nu ^^


Beige/grå rutiga
Har två par ganska lika, vet knappt vika som är vilka på bild... aja båda är från Gekås, tygskodda.


Denim blå/gröna
Också från Gekås, de har lite konstig passform och de kliar lite av sömmarna men de är ju helt okej snygga! Lite synd att de är så gröna bara (mer gröna än blå). Används sällan, men jag märkte att de var bättre att ha nu på vintern än på sommarn, nu när jag har underställ så kliar ju inte sömmarna ;)


Två par svarta
Både dessa är också från Gekås, haha. De ena paret är tygskodda och jättestora och jag hade de hela förra vintern ovanpå understället. De andra är liiite små men skoningen är bättre.


Denim svarta
Mina enda som INTE är från Gekås, de är från Hööks. Snygga och bekväma!

Three things about me

2012-01-18 @ 15:58:45
• Jag har ont i rumpan idag... hehe. Men det får man ta om man vill rida barbacka på Fantasia! Jag var inte ens HELT och hållet barbacka utan hade både schabrak och padd och satt på...

• Jag KLARAR inte helskodda ridbyxor - i de flesta fall. Just när det är typ mockaliknande skoning. Ursäkta språket, men jag tycker de skär in i röven på ett inte alls bekvämt sätt. Jag har ett par helskodda som jag använder ganska ofta, men de är inte alls så farliga om man jämför med ett par jag provade på Gekås förra året eller så. Man tänkte "åhh va snygga <3333" Sen tänkte man "ÅHH VA OBEHAGLIGT".

• Jag äter inte vid kvällsmat förrän vid 22 ungefär. Alldeles för sent om man ska försöka sova ganska snart efter... för man blir tjock av att äta direkt innan man sover, hehe. Ska sätta upp en ny regel - inte äta någonting efter kl. 20 på vardagar. Vilket jag säkert inte kommer kunna hålla då jag inte alltid är hemma från stallet före 20, hmm...

Horse saying #7

2012-01-18 @ 13:00:00
You can't teach experience
(Du kan inte lära dig erfarenhet)

Grafisk målning

2012-01-18 @ 10:00:00
Idag ska jag till ett konstmuséum i Göteborg med klassen, slutar därefter så är hemma lite tidigare än vanligt om jag har tur. Fantasia får nog ha sin vilodag i vilket fall, har lite plugg som behöver tas itu med. Ett tal som behöver skrivas klart samt fundering över fotouppgiften vi har.

La upp ett inlägg för typ tusen år sedan, med två bilder av Fantasia som jag målat i Photoshop. Hade tänkt lägga upp fler men det blev helt bortglömt, men här kommer en! Väldigt gammal bild, har slutat att rita i Phosothop.

- Ritad 2009/2010 i Photoshop Elements 4.0, utan ritplatta och med endast standardpenslar -

Självförtroende som ryttare

2012-01-18 @ 08:00:00
Sorry för en usel bloggdag igår, idag blir det annat ska ni se!

Har du någonting tänkt "nej det där är för högt, det kan vi aldrig hoppa" eller "det där kan jag aldrig lära min häst"? Grattis, du är HELT normal. Alla tänker så någon gång.


Vad det än handlar om måste du komma ihår att det aldrig är FEL på dig. Det är sällan fel på din ridning eller din hantering av din häst, det är nästan alltid ditt självförtroende som spökar.

Jag vet allt eller? Nej det gör jag inte. Men detta är något jag vet av egen erfarenhet, jag har varit i den sitsen och är där fortfarande ibland. För mig handlade det om och handlar fortfarande om hoppningen. Min häst KAN bara jag visar att JAG kan. Tveksamheter och det blir stopp, så funkar hon när det går över 70 cm. Jag kämpade jättelänge med 80 cm, jag har varit fast på den höjden i flera år men nu ätligen går det framåt - tack vare att jag förbättrat mitt självförtroende. Ni vet inte hur många gånger jag ridit in och varit taggad till tusen, för att sedan låtit osäkerheten ta över och det har slutat med att vi vägrat ut oss. Men jag tänker inte längre "vi kommer komma in fel, hon kommer hoppa av för nära, hon kommer tvärvägra, det är för högt..." ni fattar. Sånt kunde översvämma mitt huvud på tävlingar, men inte nu längre. Jag har lärt mig att se förbi hindren och bara se framåt. Jag har också lärt mig att hon aldrig vägrar sålänge jag inte tvekar - sålänge jag är med henne hela tiden och inte fegar så går hon som en klocka!

Vad jag ville förmedla med denna röriga texten var att - låt inte din osäkerhet sätta gränserna. För vart du än vill komma kommer du en dag att nå dit sålänge du kämpar för det och aldrig backar.

Kom nu ihåg alla därute att det är bara DU själv som sätter gränserna, och hoppas dessa ord gav er en jättebra start på dagen!


17/1 Barbackaritt

2012-01-17 @ 19:50:22
Red ut med My, barbacka. Såg att Fantasia fått skav (typ första gången hon har det!) vid sadelgjordsläget, så det kändes bäst. Red kanske 40 min, jobbade med skänkelvikningar på vägen i skritt och trav. Blev några små galoppsträckor också.

Har hakat upp mig på alla dessa sommarbilder... men gud vad jag längtar till åtminstoe maj!

Ett dressyrpass i sommarvärmen

2012-01-17 @ 15:40:49
- Sommarminne - Minns detta ridpasset väl, kanske pga att bilderna blev så underbara :D Trots att de är fotade av mamma, haha! Fantasia var så fin, fick verkligen igång baken på henne vilket syns på några av bilderna.

j

ROFFE!

2012-01-17 @ 14:00:00
20120116 Rolf-Göran Bengtsson med Radiosportens Jerringpris.
Vilket steg framåt detta känns som! Hejja ridsporten, hejja Roffe!
Alla kan ju dock inte hoppa av glädje för hästmänniskors skull...


Blir ni förvånade att det där var en killes åsikt om det? Haha, jag skulle vilja se honom
sitta upp på en elithäst och få dem att göra precis det som elitryttarna får dem att göra!

Svar på kommentar

2012-01-17 @ 08:34:40
Fick en fråga på detta inlägget (film):

"Nyfiken fråga... Varför bryter du inte av och fattar ny galopp då om hon landar i fel??? Såg jätte fint ut på bilderna men varför byter du inte om hon landar i fel... Du hade ju gott om tid på dig på dom flesta ställena..."

Förstår om ni undrar... det gör jag med, haha. Vanligtvis är hon inte alls sådär svår att hålla igång. Vi är inte så bra på att byta galopp över hindren och att bryta av och fatta ny brukar ta för lång tid... på tävling alltså. Givetvis är det ju bra att göra det "rätt" på träning, men ja, hon var såpass svår att hålla igång så det hade bara blivit jobbigt att bryta av ännu oftare för att fatta ny galopp. Men vad ska man säga... vi är rätt bra på att gå in på tävlingar, faila runt i galoppen, oftast i fel galopp men ändå komma över hindren ;) Det märker ni nog om ni kollar på filmer från tävlingar!

Här har ni ett exempel på en runda med total kaosgalopp, hehe...

Några "dagens"

2012-01-16 @ 22:15:18
Humör: TRÖTT SOM ETT AS
Klädsel: jeans, boots, "hoodie" och mössa!
Saknad: SONY VEGAS </3 Pallar inte Movie Maker, vill cutta det!!!
Wtf: "yadayada". Japp. Seriöst - vådda YADAYADA? Lär er svenska istället o.O
Beroende: de där cashewnötterna pappa kom hem med som snart är slut, woouups!
Fantasia: åhåå awesome, uppmärksam & lydig & bara liiite dragig ibland
Hiss: ROFFE!!!

Jag kunde inte hittat en fulare bild... förlåt haha ;)

Nytt boxunderlag

2012-01-16 @ 21:38:10
Har bytt underlag i boxarna i stallet nu. Har haft torv i det stallet så länge jag kan minnas / så länge jag ridit här, men vi började titta på fräschare och mer lättmockade alternativ, samt billiga. Inger fick höra talas om värmepellets, så dem testade det i en shettisbox. Det var jättelätt att mocka verkligen! Fråga mig inte om hur fan VÄRMEPELLETS kan användas som boxunderlag egentligen, det är ju till att elda med egentligen väl? Aja, det funkar i alla fall! Jag var den sista som bytte bädden, igår, och gud så fräscht det ser ut i jämförelse mot en torvbädd :)

Värmepelletsen är bara gjort av trä, och som man hör på namnet är det pellets. När man lagt bädden vattnar man på dem så att de sväller, och det blir pulver när hästen står och "rör runt" i boxen. Alltså är det ganska likt spån förutom att det är i pelletsform/pulverform x)

~ Innan vattning ~

Någon annan som har detta underlag? Eller vad har ni?

16/1 Tömkörning igen

2012-01-16 @ 20:38:37
Tömkörde idag igen. Fantasia var så mjuk dagen efter och t o m två dagar efter jag gjorde det sist, i torsdags! Ska göra det ofta nu ett tag och se om det blir någon framgång i dressyren :) Hon var lika fin idag som i torsdags om inte ännu finare - jo, ännu finare var hon idag!

Lyckades faktiskt hitta en bild på när jag tömkör... för två år sedan dock x)
Nu är det andra puckar när jag "kör" minsann!

Rundvisning av Mount Everest a k a stall Husebacken

2012-01-16 @ 13:14:06
If you said so - kör på Youtube ett tag, ska se om det funkar bra. Tröttnade på det när det inte gick att ladda upp filmer med mitt förra sega internet. Nu fungerar nästan alltid internet superbra hemma + att jag ofta bloggar i skolan, så det kan nog gå bra nu. Har fixat en ny kanal som ni kan spana in här (försöker förstå mig på det där med att designa kanalen, haha) Sorry guys, fortsätter med videofyme, YT är inte min bästa vän direkt...

Här kommer den länge lovade rundvisningen av stallet! :)


Husebacken är ett litet mysigt stall med sju boxar. På gården finns det också en lösdrift, paddock, loge, fårhus, hönshus och sadelkammare i en separat byggnad, också väldigt mysig fast stökig, haha. Runtom finns det ju också hagar såklart, samt ägarnas hus.
Om ni vill läsa mer om hästarna som står här, klicka här.

Hjälmdjungeln

2012-01-16 @ 10:00:00
Har beställt en ny hjälm, så nu blir det gissningstävling!

Du finns ju inte direkt ett alternativ i hjälmdjungeln men om du är en flitig bloggläsare kanske du nog kan lista ut vilken - du borde ha en aning om i vilken prisklass den ligger och är du riktigt påläst kan ni nog även ana vilken färg - så kör igång och gissa! Den som gissar rätt först får en länk den dagen min hjälm har kommit, det lär ni få veta.

Youtube from now on?

2012-01-16 @ 08:00:00
V a d   t y c k e r   n i ?
Ska jag lägga filmer på Youtube hädanefter?


Isf på ett nytt konto, mitt nuvarande har för det första töntigt namn och sen en massa skämmiga gamla videos (A)

Lastning på 30 sek

2012-01-15 @ 21:30:00
...och detta var ändå första gången hon fick gå på, och första gången hon fick SE denna transporten!

Tycker så synd om My som skulle varit med till ridhuset idag, men inte fick på Boppan på transporten och en sko blev lös. Vilken tur jag har ändå! Hon har dock inte alltid varit så här lätt. De första året/åren gick hon rätt på men sedan hade hon en period när hon krånglade väldans ("väldans" för mig är dock typ 5 min, haha, sedan gick hon på).

Och låten passar för att... ehhh... jag har ingen aning.Hur många av er har en sån här lättlastad häst? ;)

Lastning a la Josefine & Fantasia

2012-01-15 @ 20:21:23
Mamma filmade tydligen både det ena och det andra idag, bl a när jag lastade...
Vill ni se den filmen - lastning a la Josefine & Fantasia? Kommentera då! ;)

Filmtajm

2012-01-15 @ 18:42:29
Här kommer filmen från idag! Fantasia var som sagt väldigt svår att hålla igång och få fart på, därav mina skänklar som glider bak när jag "förtvlivlat" försöker få fram henne xD BJUDER på sista hoppet, hon hoppade tyglarna ur händer på mig - om man kan säga så! Valde typ första bästa låt till...15/1 Hoppning i ridhus

2012-01-15 @ 15:42:06
Jättenöjd med träningen idag! Hoppade på 80 & 90 cm, gick jättebra, nästan inga tveksamheter. Bara några få gånger när inte avståndet stämde riktigt på en "kombination". Galoppen var ganska sämst idag, fick ingen riktigt fart på henne idag men det beror nog på att hon inte är i superkondition eller styrka nu. Var jättevårt att hålla igång henne i fel galopp så det blev en del avbrott och volter. Men överlag gick det jättebra, hon försökte verkligen och jag är mest glad över att det gick så bra fast det var 90 cm :D

Två bilder och en print ur ett av klippen från idag... (Film kommer upp snart!)Dagens outift blev som ni ser marinblå - Schabraket är Mys, benskydden är de nya från Hööks, tröjan & ridbyxorna & täcket är från Gekås. Hjälmen är Lamicell och västen Race Safe :)

Hemma

2012-01-15 @ 15:16:51
Kom nyss hem från stallet efter att ha varit iväg med Fantasia och hoppat i ett ridhus i Ödsmål. Skriver mer om träningen sedan. Fantasia fick inviga nya transporten, jag tror hon älskade den! Hon gick på den direkt, stampade/trampade inte någonting på hela vägen och hon ville knappt gå ur den när vi kommit hem ;)

Några mobilbilder...Filmer

2012-01-15 @ 08:53:00
Jag hittade världens roligaste film när jag hoppar för ca 2 år sedan. Världens fulaste hopp seriöst, det tänkte jag att ni skulle få se! Men nu ville inte världen/datorn/filmen samarbeta, för det blir bara fuckat i Movie Maker, både i min dator och i den stationära. Det där förstörde min dag... typ.

Idag ska jag i alla fall fixa film när jag hoppar, så det blir lite nya fräscha klipp! Sen så har jag ju lovat er en rundvisning av stallet, den kommer... antingen idag eller nästa helg (A)

S å l ä n g e   k a n   j a g   b a r a   bj u d a   p å   e n   " g a m m a l "   f i l m ,   e n y o j !


Skevt

2012-01-14 @ 17:00:00
Man tänker - åh nu ska jag fota jättefina bilder på hästarna i motljuset! Men sen vägrar hästarna att posa eller ens flytta huvudet från gräshelvetet, och de ser helt skeva ut :(
Bläääääääää, dumma hästar.

Mina favoritbloggar

2012-01-14 @ 16:00:00
Mina favoritbloggar - nu tänker ni att dem har hon ju verkligen inte skrivit om tusen miljarder gånger förut - men då säger jag att då har ni fel, för nu menar jag INTE hästbloggar ;)


Den här
bloggen hittade jag igår, och den är redan en av mina favoriter - IGÅR liksom?! Såg en utan hennes videobloggar, kollade in bloggen och det räckte för att fastna. Så sjukt skön tjej som verkligen är sig själv till 140%! Ni måste se denna videon, särskilt ni twilight-nördar kommer ÄLSKA den:Den här bloggen är en bra inspirationkälla inom fotografering men också inom bloggning för de som vill blogga med humor ;) (bildkälla)Videosarna på den här bloggen var min drog för några år sedan. Älskar dem än idag men det har inte riktigt blivit av att jag följt bloggen så intensivt. Men jag måste säga att tjejen är grymt rolig och duktig! Detta är min absoluta favorit av alla hennes videos, det om cykeln i slutet/andra halvan <3333 HAHAOm man gillar fotografering och mode är detta en GRYM inspirationskälla, oerhört snygg är bloggen också. Hon verkar väldigt trevlig, är jättesöt och tar jättefina bilder! (bildkälla)Okej för att denna bloggen handlar lite om hästar (och att jag skrivit om den tidigare), men man stöter faktiskt mest på fina bilder, fräcka filmer och en helgo humor i denna bloggen, så den får också vara med här! :D Kolla bara denna awesome presentationsfilmen om henne...Min kompis blogg måste vara med på ett hörn också, den är bra! När jag kommer ihåg att läsa den (A) Haha! Hon skriver om vardag, mode, skönhetstips och fototips och bjuder på massa snygga bilder! Dock rekommenderar jag er att inte läsa ett av henne senaste inlägg "Åh vilken tur!" då det finns en oerhört osmickrande bild på mig där! (bildkälla)Hoppas ni hittat någon ny favoritblogg nu!
Ni får gärna komma med tips på bra icke-hästbloggar ni läser och tycker är bra! (jag läser redan alldeles för många hästbloggar tycker jag, haha)

14/1 Uteritt med Erika

2012-01-14 @ 14:16:58
Fick ta min cykel och trampa mig till stallet med idag, jag kommer ha träningsvärk i benen imorgon :( HAHA, okej jag skämta. Men man blir lat när man åkt den korta biten på moppe sedan förra våren!

Red ut timma med Erika idag, fick kommit ut och travat och galopperat lite grann. Både sällskapet och vädret var supertrevligt :D


Imorn ska jag och My iväg och hoppa i detta najsiga ridhus, ska försöka få mamma/pappa att filma!

Man ska då alltid krångla till det...

2012-01-14 @ 12:30:00
En helt random sak jag funderade på i bilen hem häromdan... vissa ord verkar vara gjorda endast för att man ska uttala dem fel. Man vet hur de stavas men uttalet har en egen version om man inte vill låta som att man är född på 1700-talet. Vissa bokstäver är bara onödigt jobbigt att få med i uttalet, haha. Ta t.ex egentligen & ursäkta... det blir ju ändå egenklien & uchäkta (eller som min syster alltid brukade säga - huchäkta)?!

HAHA. Okej fråga inte... Men det är sånt jag går och funderar på ibland!


Nu är jag antagligen ute och rider med Erika, tidsintällt inlägg alltså :)

Fantasias klippning

2012-01-14 @ 09:45:18
Bilder önskades på Fantasias klipping, varsågoda! Tycker den blev riktigt, riktigt snygg om jag får säga det själv... fast det är klart jag får för det är inte jag som har klippt, det har Jessica gjort ;)

Bilderna är tagna i november två dagar efter klippningen, man ser att Jessica failade grovt med att "slida" ner på benen, HAHA! Men det syns som tur är inte längre.


You're awesome!

2012-01-13 @ 23:30:20
Fick se att jag låg på plats 20 på Blogkeens lista över bloggar - inom alla kategorier - "på gång", kul! All because of you awesome guys! (Om ni vill följa mig på Blogkeen, klicka här)

Vinnaren av bloggtävlingen

2012-01-13 @ 21:57:10
Bloggtävlingen är avgjord - vinnaren av min förra design blev Anna Wingårdh, grattis! Skicka bilderna du vill ha med i headern samt dina blogguppgifter till fantasias@live.se så fixar jag din design så snart jag får tid!

Fredagen den trettonde

2012-01-13 @ 20:32:43
Förmodligen ingen som missat det va?
Jag tycker inte jag har haft någon otur och jag har ändå nyst åt vänster :O (random shit jag hörde på radion. Tydligen ska man inte ha på sig nya kläder idag heller) Fast förresten jo... min moppe pajjade precis lite xD Min moppe gick i princip i skänkelvikning halva vägen hem från stallet, det visade sig att hjulet hoppat snett och det läcker så vi måste köpa nytt. Men något hemskare än så har inte hänt, haha.


Har ni haft otur idag? ;) Eller kanske tur?