Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Valborg

2014-04-30 @ 21:51:00
Slutade tidigt idag men det var inte så härligt det hade kunnat bli om värmen hållt i sig... hade ju velat sola! Träningsvärken är kvar också, härligt! Det var så att jag funderade på att låta Fantasia vila idag också, men sen fick jag den briljanta ideén att rida barbacka... Det gick väl bra, lyckades hålla mig kvar haha. Kanske inte ska glömma stretcha nästa gång jag varit ute och sprungit.
 
Hörde att det är Valborg idag, undrar hur många som super sig fulla..? Låt bli för all del mina vänner. I början av veckan var jag lite taggad på att hitta på något men så idag bah NEJ. Trött som ett ålderdomshem och så den här fruktansväda träningsvärken. Nej det fick bli en parkering i soffan, tvivlar på att jag orkar förflytta mig haha. Nu säger jag godnatt till bloggen i varje fall!
 
Btw, vill ni ha något mer smaskigt att läsa idag måste ni kolla in här.

Frustration över betygtjafset

2014-04-30 @ 16:29:45
Det allra mest frustrerande ämnet att läsa om just nu (eller ge sig in i diskussion för den delen!) är det jävla betygtjafset. Läste idag på twitter att "94:or och äldre ska hålla käften om det nya betygssystemet eftersom ni fick MVG genom att visa att ni kunde andas". Slängde in en liten protest... eller kastade mig till vargarna så att säga. Jag råkade påstå att jag jobbade lika hårt för mina MVG som 95:or och yngre gör för ett A. Woouups. Huuuur kan jag påstå något sånt??? För det är såklaaart, i varenda litet fall svårast att få ett A och det är "inget jag kan tycka något om". Eftersom "MVG motsvarar både A & B" och "det nya systemet är baserat på regler medan det gamla var baserat på vad läraren tyckte"... ehhh vänta va?! Det var seriöst svaren jag fick på twitter. Det plus att min intellektuella förmåga ifrågasattes :)) (Kan ju låtsas att jag vet vad det betyder, haha) Alltså... vilka viktigpettrar!
 
Det som stör mig MEST är inställningen de här människorna har: att de får uttala sig precis hur de vill om en sak som de bara har ett perspektiv från, men inte låter oss med det andra perspektivet tycka någonting tillbaka. Så för det första - lika mycket rätt som ni har att tycka vad ni vill, har vi rätt att tycka vad vi vill. 
 
För det andra: Jag kan inte väga det gamla systemet mot det nya eftersom jag aldrig haft A-F, samma borde väl gälla tvärtom? Men nej, det är tydligen fritt fram för dem yngre att jämföra fast dem inte haft IG-MVG... Till vilken nytta är frågan bara, förutom att trampa oss äldre på tårna. Vill ni bara få fram att det är synd om er och att ni har det så mycket svårare? I så fall vill jag först välkomna er till verkligheten där ingenting är rättvis. Betyg har aldrig varit rättvist, varken före eller efter det nya systemet kom in i bilden. Vet ni vad jag tror är orsaken? Jag tror att det handlar om vilken lärare och skola man går på, och tragiskt nog även vilken typ av skola (friskola/kommunal). 
 
Det någon skrev till mig om att det ena betygssystemet skulle vara mer strikt och till "reglerna" än det andra, det köper jag inte för fem öre. Citerar: "Medan MVG var mer upp till läraren så är A upp till reglerna". Skrattar typ. Det är väl sjävklart att betyg handlar om vad läraren tycker, det är ju läraren som undervisar dig och sen avgör hur dina insatser passar in i betygsskalan - oavsett betygssystem! Det är ingen maskin som sätter betygen.
 
Som sagt, jag kan inte jämföra systemen men en sak kan jag konstatera: Jag fick verkligen visa framfötterna för att uppnå MVG (och alltså inte bara tack vare wikipedia haha). Och eftersom att var och varannan pluggis jag känner som är yngre än mig har typ A eller B i varenda ämnen så tvivlar jag på att det är svårare. (Dääär satte jag punkt, tack för mig)

I live in a house, but my home is in the stable

2014-04-30 @ 10:00:00
 
Sista bilderna är lånade utav Elin / Linn - Kommentera om du vill att jag redigerar en av DINA bilder! 

Träningsvärken från helvetet

2014-04-29 @ 20:55:50
Gav både mig själv och Fantasia en vilodag idag. Igår var min tanke att låta Fantasia stå idag och själv gå ut och springa igen... men ehhhh, med tanke på att jag knappt kan ta mig fram så omplanerade jag detta! Alltså hur otränad har jag blivit??? Träningsvärken från helvetet..! Har inte känt mig som den smidigaste idag springandes runt barnen, och verkligen inte som den som är "ung och kvick i benen" som de äldre kollegorna brukar säga haha. Nej idag är det kärringvarning på mig.
 
En joggingtur och därefter ett dressyrpass kändes allt gött igår men idag not so much, haha.

Give it all you got

2014-04-29 @ 08:18:25
 
Ni ville se mer så varsågoda! Denna gången med andra ekipage precis som ni önskat.
Första bilden är lånad, de andra har jag fotograferat.

No pain no gain, elleeeeer?

2014-04-28 @ 20:07:05
Idag har jag joggat!!! Vad tog det till mig??? Jag försöker ge mig fan på att förbättra kondisen och bränna bort oönskat fett (säger inte att jag är tjock, det skulle jag aldrig kalla mig)... sen om jag tappat motivationen typ redan imorgon, ja det är en annan femma. I varje fall, joggade/gick 3 km efter jag kommit hem från jobbet. Kände mig som en kärring efteråt för ena benet gjorde ont. Sen ett dressyrpass på det! Benet krånglade inte alls till det för mig konstigt nog.
 
Nu ska jag duscha, bädda rent i sängen och sedan däcka. Kanske redigera lite bilder först!

Fantasia v. 17

2014-04-27 @ 20:48:37
Tänkte börja med dessa inlägg på söndagar för att hålla lite koll på när och hur Fantasia rids istället för att skriva några lame rader efter varje ridpass (om jag inte har mycket jag vill säga förståss). Så denna veckan har sett ut såhär:
 
Måndag - vila
Tisdag var vi skogsmullar
Onsdag - hoppning i repgrimma
Torsdag - vila
Fredag var vi skogsmullar deluxe
Lördag - vila
Söndag (idag) - Red ut i skogen igen
 
Blivit mycket vila, 2 dagar hade räckt men aja. Nästa vecka får det bli mindre vila och mer dressyr.

Bättrat på den obefintliga brännan

2014-04-27 @ 16:30:00
Viiiilken härlig dag! I förmiddags åkte jag och Maria en sväng till Stenungsund, tittade in lite snabbt i butikerna. Köpte en ny bikini (har ju bara typ 10 så väldigt välbehövligt japp), vit av alla färger men den var fett snygg. Åt varsin glass (min var en hel lunch) på bryggan innan vi åkte hem och solade tills vi var svettiga och uttorkade. 
 
Jag lovar! Att jag solade alltså. UTAN att lägga upp en bikinibild på instagram - det är sant, det går faktiskt! Solade igår och nån dag i veckan också. Ni kommer få en chock när jag väl tar den där bilden och plötsligt är brun som en pepparkaka... (Eller?) (Jo med rätt filter kanske) ha-ha
Jag och la familia (eller tja, tre av fyra)

It's never "just" a horse

2014-04-26 @ 20:37:00
 
Horsey-quote-pics som jag redigerade precis, vad tycks? Vill ni se fler?

Okej jag är väl lat

2014-04-26 @ 11:48:03
Jag har nu plockat ur en kasse med hästgrejer som bara stått de senaste 2 åren typ... Hehe. Inte i något hörn direkt utan i garaget på tvättmaskinen som jag går förbi flertalet gånger varje dag och dessutom förvarar hjälmar, chaps, stövlar och ridväst i princip PÅ. I denna kassen hade jag både det ena och det andra som jag glömt att jag har. Och såklart saker jag vet att jag äger bara det att jag inte haft någon användning utav det och därför inte sett meningen med att plocka ur det... Förrän nu. FOR REAL? Är jag lat eller bara jävligt bortprioriterande? Haha.
 
Nu har jag knökat in ännu lite fler grejer i stallet, i mina redan välfyllda lådor och hyllor. Typ fårskinnspadden, sadelgjord, öronluva. I den här kassen hittade jag också gamla inplastade bilder utav Fantasia som jag hade sittande på väggen i sadelkammaren på Husebacken..... 

Okej jag är väl lat.

Skogsmullar

2014-04-25 @ 16:28:27
Idag har jag och Fantasia varit skogsmullarna nummer 1. Red till ett område jag inte ridit i på säkert flera år, delvis pga svårframkomligt vid ett ställe i skogen. Men det gick att komma fram faktiskt, efter lite snubblande rätt genom skogen mellan träd och över kvistar. Väl ute i Branseröd, som det heter, utforskade vi både gamla och nya vägar och stigar. Travade och galopperade ganska mycket. Det var längesedan vi var ute såhär länge och "långt" bort, så härligt ju!

"Hittade" en paddock inte alls långt härifrån, undrar om den används och vem som äger den. Har ridit förbi den förut men som sagt för väldigt längesedan.


Hör upp vänner som skaffar pojkvän!

2014-04-24 @ 12:45:53
Gjorde jag seriöst denna listan och skickade till min kompis som precis skaffat sig en pojkvän? Haha jaaa. Tror detta får bli obligatoriskt för alla vänner som skaffar pojkvän i framtiden - ett öppet brev till dem helt enkelt. De ultimata villkoren om man vill behålla mig som sin vän när man inleder ett förhållande? Det är knappast för mycket begärt ;-)


La upp detta även på Twitter och för första gången känner jag mig cool och omtyckt även där. Aldrig fått så mycket retweets. Heter @Pehrsonen på twitter om ni undrar. Är det inte ett fyndigt namn?! Josefine Pehrson - Pehrsonen - som i personen. Haha

Hoppning med repgrimma

2014-04-23 @ 19:35:00
Hoppade Fantasia i repgrimman idag. Gick förvånandsvärt bra så det var kul.
Har gjort det förut men mest för att testa (har säkert hoppat helt utan huvudlag också någon gång, bara för att). Vet att jag klarar av henne i repgrimma men det har inte blivit att så att repgrimman varit ett av alternativen när vi ska hoppa. Antagligen för att när jag väl hoppar så vill jag göra det "ordentligt", med bett (eller möjligtvis hackamore) och för att träna inför banhoppning liksom.
 
Sen är det skillnad på att klara av och att göra det snyggt och effektivt, hehe. Men som sagt, jag tycker det gick bra. Både bromsning och styrning gick utan större problem. Behövde inte alls ta mycket i "tyglarna" som jag var rädd för. Hoppade lågt eftersom det var "första" gången och eftersom vi hoppade lite även i söndags. 

Fortsätter blogga

2014-04-22 @ 16:56:00
Jag lösenskyddade bloggen igår, fram till nu. Vet inte varför, ville bara se hur det kändes. Har tröttnat på bloggandet om jag ska vara ärlig. Lägger ner så jäkla mycket tid och energi på bloggen och känner inte längre att jag får något tillbaka. Jag började tröttna för ganska längesedan och det vet ni säkert. Bloggen har haft sin topp och det var jäkligt roligt, men jag känner inte något behov utav att jobba mig tillbaka upp dit. Men jag kommer behålla bloggen och fortsätta göra inlägg men vi får se i vilken mängd. Kanske mest för ha någonstans att lägga upp alla bilder som blir. Som sagt, vi får se.
Hoppas ni som diggar det jag gör stannar kvar, för ni är så jäkla bra. 
 
Idag är det den 22:a april vilket betyder min mammas födelsedag. Grattis, älskar dig ♥ Ska snabba mig ut till stallet nu och rida, för att kunna gratta henne och mysa med familjen sen.

Kommit in från solen

2014-04-21 @ 15:27:39
Har precis gått in från solen. Solat i bikini på altanen, så underbart! Fast bränt mig har jag säkerligen gjort... Nu sitter jag inne och väntar in kvällen så man orkar rida, haha. I soffan framför One Tree Hill med min påskhare av choklad, mums.
 
Denna veckan jobbar jag tisdag-torsdag, lagom ändå. Fast kanske kan jobba fredag också någonstans om jag vill. Det får vi se! Så skönt med lediga fredagar ju. Extra skönt om det är sånt här väder.

Saknar detta så sjukt mycket!

2014-04-21 @ 11:57:37
Godmorgon! Tittar igenom gamla tävlingsbilder... åhh vad jag saknar det! Är så glad att jag har så mycket bilder och filmer från nästan vartenda start vi gjort, så roligt att titta igenom efter några år. Foton är typ det bästa som finns!
Tävling i Munkedal 2012, gick inte så värst bra (gick omkull) men bilderna blev fina ♥

Härlig söndag

2014-04-20 @ 15:57:28
Hej! Håller på och fixar mig åter igen, idag ska vi på kalas. Sminka mig 3 dagar på rad är sällan jag gör... typ aldrig, haha. Aja, fullt upp denna helgen, hinner inte blogga ju! Men vi hörs mer imorgon!
 
Red Fantasia ute i den härliga sommarvärmen förut. Red bort till paddocken och hoppade lite smått. Hoppade en serie på tre låga hinder, de första studs och sen ett galoppsprång till nästa. Det gick jättebra, jag är väldigt nöjd. Svettigt blev det! Fick ta många skrittpauser pga värmen, det om något är SOMMAR haha.

Inga konstigheter

2014-04-19 @ 16:50:27
Idag var det inga konstigheter alls med Fantasia.
Red ut och efter jag skrittat fram travade jag för att få igång lite flås, det var nämligen när flåset kom som hon började rossla igår. Men inte idag. Så det var förhoppningsvis bara något tillfälligt efter att hon blivit kall i torsdags..? I alla fall så galopperade jag sen och Fantasia kändes lagom pigg. Det var skitvarmt ute, gjorde premiärritten i t-shirt! 

Nu är jag påväg till faster & company, kommer säkert bli massa mat och gott! 


Påsk

2014-04-19 @ 13:21:00
Hallå! Vilken sovmorgon, haha... Och jag är fortfarande trött.
Var på förfest igår med mina kompisar, sedan åkte vi till krogen. Det var väl inte största draget där, men med goa vänner så blir det kul ändå! Avslutade kvällen på donken innan bussen hem. Nu efter jag bloggat ska jag ut och rida. Har inte planerat, ska bara rida ut och så får jag se om Fantasia börja "rossla" igen. Jag får lägga på ett kol för sen ska vi iväg till mina kusiner, vi hörs!
 
Glad Påsk förresten!
 
Vaknade upp med ett påskägg bredvid mig, haha det är rätt mamma, man kan inte bli för gammal för sånt ;-)

Pulled Pork

2014-04-18 @ 17:04:23
Ska strax äta middag med familjen + farmor och farfar, pulled pork med tomatsalsa och cole slaw ♥ Mamma har gjort det en gång förut och fyfan vad gott det var! Har sagt det att ska jag lära mig att laga någon riktig maträtt så är det pulled pork. Jättekul tyckte familjen med tanke på mina icke existerande matlagningsskillz... Nudlar och Tacos är typ min nivå, haha! Men pulled pork ska jag fan lära mig laga. Kan nästan laga Flygande Jacob (skär ogärna i råa slemmiga äckliga kyckligfileér) så jag ska nog kunna variera kosten liiiiite även i framtiden ;-)
 
Nä nu kom farmor och farfar in, så nu ska vi äta. Sen ska jag och Maria fixa oss för ikväll ska vi ut med mina vänner.

Förkyld häst?

2014-04-18 @ 12:26:57
Hej! Har fixat stallet och ridit Fantasia såhär på förmiddagen, nu är jag påväg till Torp.

Skrittade fram ordentligt ute och red sen till paddocken och fortsatte med skänkelvikningar i skritt & trav. Jag tycker det gick bra. Men när Fantasia fått upp flåset lite kunde jag höra hur det rosslade när hon andades så då red jag hem. Kan det vara en förkylning..?

Jag har ingen erfarenhet alls av förkylda hästar... Men när jag tänker efter så känns det ganska troligt med tanke på att Fantasia stod utan täcke i ösregnet hela dagen igår... Der var ju riktigt fint väder ett par dagar (därav att jag inte räknat med regn) men regnet är jäkligt kallt, det märkte jag ju i lördags när mina knän var lila efter ridningen i regnet!

#SVTdebatt

2014-04-17 @ 23:58:39
Tittade ni på Debatt ikväll? Det gjorde jag, bara för att Linn var med, hade inte hänt annars. Det pratades om egocentriska och lata 90-talister. Vad tyckte ni?
 
En del av diskussionen var huruvida kräsna ungdomar är när de söker jobb, att det inte finns någon som kan tänka sig "skitjobben"... jag känner mest - vilka är gamlingarna att snacka om detta? Många verkar ha extremt dålig koll på hur arbetsmarknaden för unga ser ut idag. Jag tror INTE att lathet är problemet. 

Mobilanpassning

2014-04-17 @ 16:25:00
Såg precis att blogg.se infört alternativet mobilanpassning på alla bloggar (tror det bara varit möjligt för Pro-användare innan). Detta tyckte jag verkade skitbra och aktiverade direkt. Sen gick jag in på bloggen i mobilen och känner mest... Njaeee. Opersonligt (även om man kan lägga in sin headerbild) och reklam all over the place! 
 
Vad tycker ni - mobilanpassat eller inte? Det lutar mot att jag har tar bort det igen.

Maj 2010

2014-04-17 @ 10:00:00
Kom över dessa gamla bilderna, hur liten var jag inte?! 2010 fotades dessa härliga bilderna bland vitsipporna.

Där kan man va

2014-04-16 @ 19:07:58


"Någon gång ska jag ha en egen minishettis"

2014-04-16 @ 15:01:20
Bläddrade tillbaka låååång bak i bloggarkivet och läste igenom lite inlägg. Vissa inlägg kan jag nästan inte låta bli att skratta åt. Att jag skriver precis vad jag tycker kan man lugnt påstå! 
 
Sååå mycket åsikter, så mycket tyckande och tänkande om precis allting. Jag har lagt näsan i blöt många gånger, haha. Inget jag skäms över dock, för då har det varit saker jag verkligen tycker är fel. Jag står för vartenda litet ord i denna bloggen men vissa saker har jag såklart ändrat min syn på. Tur är väl det med tanke på att jag blivit nästan 3 år äldre sedan jag startade denna bloggen!
Några andra utlåtande jag gett i bloggen är bara roliga. Som dessa:
 
"Någon gång ska jag ha en egen minishettis" - Jag har Linus, close enough och verkligen tillräckligt. Aldrig att jag skaffar en shettis igen, inte ens till mina eventuella framtida barn om de lär sig rida haha... Kanske hinner ändra mig tills dess men Linus har liksom förstört hela bilden av en "söt och gullig liten shettis" ;-) Nog för att han är söt.
 
"Jag känner för att köpa mig en unghäst, som jag kan utvecklas tillsammans med och som jag kan tävla med och sikta högt" - Ehhh, känner mest... va? Jag har väl aldrig längtat efter en storhäst haha? Det blir nog inte så mycket av det där. Jag blir nog ingen storhäst-ryttare.
 
"Ursäkta min sits/mina händer på bilderna" - Ja OJ, jag satt visst inte så snyggt på en bild så det är bäst att tala om att jag är medvetet om det så att mina läsare inte tror att jag alltid rider så fult... Eller? Haha. Jag var riktigt bra på att hitta småfel och rensa bland ridbilderna. Nu bryr jag mig inte så jäkla mycket, det får väl se ut som det gör haha.

I sommarvärmen

2014-04-15 @ 17:00:00
Hej! Fick sluta lite tidigare idag, funderade på att ta en härlig ridtur istället för att låta Fantasia vila. Men jag bestämde mig för att ta det lungt istället, vila upp mig och inta D-vitamin. För hallååå, vädret är ju fantastiskt! Sitter ute i solen och lyssnar på Linn och Ebbas åsiktspodd. Det är hur varmt som helst, känns som sommar!

Jobb och uteritt

2014-04-14 @ 20:13:35
Hej! Sitter och slöar i soffan. Är ganska redo att sova, haha. Det var en lång dag på jobbet + att jag red Fantasia när jag kom hem. Vi red ut och gjorde lite skänkelvikningar på hackamore, i skritt och trav. Hon var springig idag också, men det är bara att göra det bästa av situationen :-) Lät henne sträcka ut i en galopp innan vi skrittade av.

Hoppning 140412

2014-04-14 @ 09:38:00
Det var visst inte så många hopp som kom med på film men jag tvingar er att kolla ändå! Tog mig nämligen en evighet att få ordning på videon, haha... Mamma hade filmat ena videon stående de första sekunderna så det var ett jäkla meck med att först hitta en app som kunde rotera videon utan att den blev i miniatyr i videofyme.

Bjuder på ett väldigt graciöst hopp i slutet!

Måndag morgon

2014-04-14 @ 05:44:21
Godmorgon! Är någon annan ens vid liv denna tiden? Jag har på något sätt t o m fått i mig mat denna tiden, och ska åka till jobbet om en stund. Går en helvetes lång dag idag...

Gjorde inte ett skit igår, hehe. Men jag laddade upp en film från ridpasset i lördags som ni kanske sett. Hoppfilmen kommer under dagen.

140412

2014-04-13 @ 20:49:12

Hoppningen + bilder, del 3

2014-04-13 @ 11:56:32
Hoppade två små hinder bara, en kombination. Inget avancerat nu när hon vilat och vi inte hoppat på länge. Men det gick bra! Hon var lite seg i början, fick använda väldigt mycket ben! När väl hon kommit igång var jag helt död i benen. Så det blev inte så många hopp, men jag tycker dem blev bra de vi gjorde. Vi kom in bra på hindren de flesta gånger, med jämn galopp emellan. Det ena hindret höjde vi till 70 cm, det räckte gott och väl igår.
 
Hoppbilderna blev inte så jättebra, men det kommer film också som tur är!
Fantasia ser för rolig ut på denna bilden! Hon var precis påväg att svänga undan från hindret (enda stoppet igår)

Bilder, del 2

2014-04-13 @ 11:00:58

Bilder, del 1

2014-04-12 @ 21:21:00
Innan jag började hoppa red jag igenom henne. Eller tja, försökte :-) Men det gick ganska bra! Inte som när Jessica rider, men en bit påväg. Just på bilderna i detta inlägget hade vi inte kommit igång riktigt dock. Imorgon kommer det fler bilder, och film!

Rida i spöregn

2014-04-12 @ 19:03:00
Det började spöregna när jag red idag, jag som planerat att hoppa och fått med mig mamma och kameran till paddocken... Aja, det fick gå ändå och bra gick det också! Bilder och filmer kommer.
 
Mina lår var alldeles röda när jag kommit in och tagit av dem genomblöta ridbyxorna. Klev in i duschen direkt, ganska onajs eftersom låren var så kalla - för att inte tala om mina knän! Dem blev LILA. Såg ut som om jag hade slagit dem ordentligt och fått stora blåmärken. WTF. Nu har dem återfått sin vanliga färg men det bränner fortfarande i dem.
 
Händer detta bara mig eller..?

Killar på sociala medier

2014-04-12 @ 13:20:43
Jag tittar ofta runt på Vine, det finns väldigt mycket roligt och relaterbart där som jag bara ÄLSKAR! Diggar appen och konceptet. Jag följer mestadels amerikaner, bl a unga killar som har stora konton (ni kanske känner igen namn som Cameron Dallas, Matthew Espinosa och Nash Grier). Slutar aldrig förvånas när jag läser kommentarerna dem får. Det är precis samma sak på Instagram och andra sociala medier, men det är på Vine JAG upplevt det starkast - hatet mot killarna
 
Kan vi ta Boris Laursen som ett exempel? Dansk kille som blivit känd genom Vine. Han kör visseligen med en väldigt sexinriktad och provocerande metod för att få uppmärksamhet, men oavsett så tycker jag det är fruktansvärt tragiskt att han ska behöva bli kallad bög och andra hemskheter. Cameron, Matthew, Nash, Boris etc... Det finns inte en enda av dessa killar som kan göra en video utan att bli kallad bög. Av vilka då? Jo, av andra killar. 
 
VARFÖR? Varför är det spämplat som bögigt att göra videos och lägga upp bilder offentligt som kille? Som att Vine, Instagram och andra sociala medier bara skulle vara avsett för tjejer? Dessa killar som kränker andra killar på Vine, dem äger ju uppenbarligen också ett Vinekonto, så logiken??? Skillnaden är att vissa väljer att faktiskt utnyttja appen, skapa videos och dela med sig och om de har turen och befallenheten - göra sig ett namn där. Som de kan ha stor nytta av när de sen når ut till miljoner människor. Fatta vilka möjligheter. Även för killar.
 
Varför känns det som att det är mer accepterat för en tjej att lägga upp bilder/videos? Att posera på instagram, skriva inlägg på en blogg eller prata för sig själv i en videblogg?
 

Charmen med Fantasia

2014-04-11 @ 19:54:00
Red ut på Fantasia idag och kämpade med formen. Nästan mission impossible efter all vila, det tog en stund att få ner henne på jorden (bokstavligt talat, när jag ville lägga i backen ville hon hellre stegra). Trodde det skulle bli pannkaka av alltihop när jag märkte hur pigg och springig hon var! Fick ha bromsen i högsta beredskap. Kommer nog ha träningsvärk imorgon... hon var så jäkla stark! Orkade inte "sitta emot" hela tiden så då var det armarna som åkte på't, särskilt vänster. 
 
När jag jobbat henne i skritten och fått någorlunda ordning på den så tog vi lite trav. Lättare sagt än gjort! Orkade bara hålla henne i några steg i taget, därefter dog musklerna i kroppen och hon såg sin chans att fly jobbet. Så det fick bli mååånga avbrott, och tillslut fick jag till en bra trav. Slutar aldrig förvånas över hur jäkla mycket man måste "RIDA för att rida" den hästen. Nästan förundransvärt, och helt sjukt haha. Men men, det är väl det som är charmen med Fantasia ;-) Jag är nöjd över att jag fick lite ordning på henne åtminstone!
 
Imorse fick hon nya skor. Som vanligt hade hon jättefina fötter :-D Äntligen är snösulorna borta också, haha...

Kungälv

2014-04-11 @ 14:38:29
Hej! Jag har precis varit i Kungälv, hade ett möte där. Sedan stötte jag på min f.d klasskamrat Emma, jättekul! Vi snackade inne på JC och gick sen och åt lunch tillsammans på en salladsbar. Nu är jag i Stenungsund och ska handla mat innan jag åker hem. Inget jobb idag alltså. 

Något jag önskar jag gjorde mer

2014-04-10 @ 21:27:58
Jag tycker det är kul men samtidigt är det inte det jag helst lägger min lediga tid på. Jag vet ju att jag KAN, och ibland jävligt bra. Jag snackar om att rita och måla. Jag har inte målat ett skvatt (förutom med barnen på dagis) sedan gymnasiet. Det tar sån tid ju! Är alltid så petnoga. Men kul är det!

Om jag får säga det själv så är jag väldigt kreativ. Men det visste ni säkert, hade nog inte pysslat med alla dessa bloggdesigner annars! Att måla/designa/skapa både utanför och i datorn - det är något av det jag gör bäst. Nu tänker ni oj vad egotrippat... men jag kallar det självinsikt hehe.
Första teckningen föreställer min syster, de andra är målade efter diverse andra bilder. Mest blyerts och vanliga hederliga färgpennor, men inte bambin! Den är målad med sån där färg... som jag inte minns vad den heter, haha.

Lermonster

2014-04-10 @ 17:48:28
Asså hur onajs är det inte att vakna tidigare än man måste, när klockan ändå är ställd tidigt?? Gjorde det imorse, hostade så jag trodde jag skulle spy. Fan va fett :)) Nu är jag hemma igen efter arbetsdagen, en ganska lugn sådan.
 
Jag ska pallra mig ut till stallet direkt tänkte jag. Idag ska hästarna göras fina för hovslagaren imorgon - få benen spolade så man slipper skämmas. Dem ser inte mysiga ut när de tas in! Det var sååå skönt när det var soligt och varmt och hagen torkade upp. Att slippa dessa lerinpackade benen (Linus dock är väl en lerinpackning hela han), och slippa ha största stövlarna på sig när man ska hämta in dem. Men nej, nu med allt regnande får man ha hela regnstället på sig för att kunna vistas där, haha. Så de får allt snyggas till lite nu.
 
Charmtrollet, haha...

Onsdag

2014-04-09 @ 20:02:13
Slutade tidigt idag och har vilat upp mig genom att ta det lugnt och äta kakor! Är så stört beroende av kakor...
 
Fantasia fick vila idag också, var så himla trött. Men jag var såklart ute och fixade stallet. Skulle spara tid och ta båda hästarna från hagen samtidigt och låta dem beta på gräsmattan. Glupska fanskap, haha, men det gick bra. Stod väl nästan i en kvart där medan dem åt. Tog in dem i samtidigt också, bökigt (en häst i var sin del av stallet) men smidigt ändå, Fantasia fick leva upp till rollen som världsvan och tålmodig... Kalla mig lat men det är jobbigt att gå två gånger (särskilt att låta en häst i taget beta på gröngräs). Det är tillräckligt att ta ut dem en och en på morgonen! Undrar om det går att lära Fantasia att gå ut helt själv medan jag tar den lilla odågan..? ;-)
 
Imorn börjar jag kl. 9 (woho sovmorgon haha), känns skönt efter en tidig dag som denna! Nu ska jag se på Top Model och Degrassi och såsmåningom sova, godnatt.
Haha, asså bilden! En suris och en med nosen kapad.

Jessie & Fanta, del 2

2014-04-09 @ 10:00:00
Här ser ni resten av de VÄL utvalda bilderna :-) Duktig ponny!

Endast positiva kommentarer

2014-04-08 @ 19:33:20
Får tacka för de fina kommentarerna jag fått på bilder och film från i söndags! Jag kan inte ta åt mig äran denna gång dock, haha. Har sluppit tråkiga kommentarer men det var ganska väntat faktiskt. Jag "safe:ade" om man säger så.
 
Även fast bilderna överlag blev väldigt bra i söndags så sållade jag bort en hel del. Jag vill gärna slippa se en massa expertkommentarer av dressyrryttare och andra know-it-all-människor att hon rids fel och bakom lod. I alla fall gällande dressyr. Jag tror att mina trogna bloggläsare vid det här laget vet hur knivig dressyren är för oss/för Fantasia, men ibland överskattar jag även er. Om det då kommer en helt ny läsare eller en som inte direkt ser mig som sin favoritbloggare/ryttare/person... då kan det nog dömas en hel del på såna här bilder. Säger inte att bilderna är fruktansvärda, det är dem verkligen inte så stäng ner hemskheterna ni får upp i huvudet! (Jag märkte knappt av det alls när jag stod och tittade på liksom) Men hon går mer eller mindre bakom lod på en hel del bilder. Detta händer i princip aldrig och i vår situation ser jag detta som ett bra tecken. Det får ni tycka vad ni vill om men ni som inte suttit på Fantasia kan aldrig säga att jag gör fel. Eller i detta fallet Jessica, som är jätteduktig på att rida dressyr.
 
Är jättetacksam för att Jessica vill rida Fantasia ibland och att det då blir dressyr, det behövs! Det KÄNNS som att det går frammåt för en gångs skull, jag hoppas det! Och förhoppningsvis inte BARA på grund av Jessie :-)

Myskläder på!

2014-04-08 @ 18:08:00
Komma hem, kliva ur jeansen och i myskläderna och inte ha några måsten på hela kvällen ♥ Fantasia vilar och mamma fixar stallet och tar in hästarna mot att jag tankade bilen. Nu ska jag bara ta det lungt och vila upp mig inför en tidig morgon.
 
Linns design är klar och ivägskickad, ni ser en sneakpeak på hennes instagram. Tar mig gärna en en ny bloggdesign åt någon nu när den är klar, bara att mejla. Fast denna veckan får jag ägna lite fritid åt att fundera och ansöka till högskolor, 15:e ska ansökningarna vara klara. Har hittat några intressanta utbildningar men det är inget av det jag helt säkert vet att jag VILL gå. Kan liksom inte tänka mig in i situationen! Tillbaka till skolbänken...???

Jessie & Fanta, del 1

2014-04-08 @ 11:00:00
 
Bilderna blev överlag mycket bättre än vanligt när jag fotade i söndags, hade nämligen det lilla fasta objektivet. Vet ju att det är ljusstarkare och alltså bättre i grådassigt väder men har föredragit att ha zoom, men från och med nu kvittar nästan zoomen för detta var ju fett mycket bättre! Inget att ha när man fotar på en stor äng/bana kanske men i paddocken absolut.

Skänkelvikningar

2014-04-07 @ 20:11:00
Åhhh va skönt att sätta sig ner! Det har varit en lång men ändå lugn dag på jobbet. Det jobbigaste var att jag var täppt i näsan hela dagen... Har använt nässpray konstant i två veckor så jag försökte sluta men näää asså imorn tar jag med den haha.
 
Efter jobbet umgicks jag med mina fyrbenta. Jag och Fantasia tränade på skänkelvikningar i paddocken. Där behövs det mer träning, med ska nog lämna det åt ridning på bett ett tag. Gillar inte riktigt att hon är trög åt ena hållet och för ivrig med baken åt andra. Det blev klurigare än vanligt med hacket, men med mer träning så ska jag se till att det funkar bra med det också! Tog det i skritt och trav, och galopperade lite på volt sist.
 
Nu ska det bli skönt att äta något och sedan krypa ner under täcket. Top Model idag, det ska jag se innan jag somnar :-)

Mer bettlöst!

2014-04-07 @ 12:09:45
Som ni säkert vet & har sett på bild så rider jag ofta bettlöst. På sistone har jag bara ridit bettlöst. Jag tror det är skönt för Fantasia att slippa ha något i munnen. För att svara på "hur det är att rida på ett hackamore"... det är väl som vanligt? Jag tycker inte att jag ändrar på min ridning bara för att det är just ett hack som tyglarna är fästa vid. Det är mer så att jag anpassar bettvalet utefter vilken typ av ridpass jag tänkt mig.
 
Ska jag rida "kravlöst" väljer jag hacket. Kravlöst både som i en fartfylld uteritt där Fantasia får bestämma lite och kravlöst som i en skrittrunda. Fast på ett skrittrunda skippar jag ofta både sadel och träns och kör på repgrimma eller vanlig grimma. Ska jag rida dressyr med fokus på formen väljer jag bort hacket för ett av mina bett. Hoppar gör jag på både bett och hack! Alltså inte samtidigt, tar vilket som känns bäst för dagen ;-)
 
Nu var inte detta tänkt att bli en utläggning om när och var jag använder vilket bett... utan jag ville bara lyfta fram de bettlösa alternativen. Är man sugen på att testa utan bett, gör det! Har man inget hackamore, rid i grimman! Vad är ni rädda för? Som en klok ung tjej med väldigt fint namn en gång sa: "Man måste våga släppa på kontrollen för att få kontroll". 
 
Jag tror inte ett dugg på att vissa hästar inte skulle kunna ridas bettlöst. Det hänger på ryttaren.

Jessica rider 140406

2014-04-06 @ 20:33:07
Har kommentarfältet pajat? ;-) Haha, här är filmen på Jessica och Fantasia i alla fall!
 
Har blivit på dålig på att göra videos till bloggen. SÄMST. Ska verkligen bättra mig. Det är så mycket roligare när man har nya videos att blanda ut bilderna och texterna på bloggen med. Tycker inte ni också det?

Nu har jag varit en duktig bloggerska igen

2014-04-06 @ 18:22:00
Där har ni dagens ekipage - givetvis fotograferade jag trots duggregnet, är väl en duktig bloggerska?!
 
Hämtade Jessie vid tåget, sen gick jag med till paddocken när hon red Fantasia. Det blev inte något intensivt pass idag då varken Fanta eller Jessie är i topptrim haha. Mest skritt och lite trav, det räckte gott och väl. Fantasia såg jättefin ut redan från början (vilket även Jessica kände), hur nu det gick till med tanke på all vila det senaste... men kul att se!
 
Filmade en liten snutt, vill ni se?

Tillbaka till verkligheten

2014-04-06 @ 13:11:32
Pratat med Jessie, hon kommer och rider idag ändå! Känns väldigt skönt, känner mig inte så pigg. Förkylningen (stavade jag rätt nu mamma?) är bättre, det är inte det, känner mig bara inte särskilt high on life.
 
Ska tillbaka till jobbet imorgon. Dessa två veckor hemma har känts som en evighet... men inte ens evigheten har fått mig helt frisk. Är så otaggad på jobb, men det ger väl sig... Har i alla fall inte det tidigaste passet, jag slipper gå upp vid 5. Men ändå! Hoppas änglarna är snälla imorgon ;-)

Tips på Pay and Jump?

2014-04-05 @ 16:10:52
Idag när jag red ut på Fantasia travade vi, gjorde några sidoförflyttningar och galopperade lite. Imorgon blir det nog lite lätt dressyr. Pratade med Jessica häromdagen om att hon ska komma och rida, men vi spikade antagligen inget för har inte hört något, haha. Det får kanske bli nästa vecka eller så. Ska hoppa någon dag denna veckan, det var längesedan. Har börjat spana på lite pay and jumps, ni kanske har några tips? Gärna i Stenungsund, Uddevalla, Kungälv eller på Tjörn (med andra ord i närheten) :-)
Gammal bild som en bloggläsare fotade på en tävling på Tjörn :-)

Bloggdesign

2014-04-05 @ 12:47:00
Satte på stationära datorn i förmiddags för att ta ett fix med Linns design. Ska försöka få den klar imorgon. Det är lite pill, men det är roligt pill som jag saknat! Är ni intresserade av en bloggdesign får ni gärna mejla mig.
 
Nu ska jag hoppa i ridkläderna och gå ut till stallet. Ska rida ut igen, kanske ta lite galopp om Fantasia är taggad.
 
Men som sagt, mejla om ni är sugna på ny bloggdesign! - fantasias@live.se
Vill inte ta mig an något jätteavancerat nu dock, tröttnar fort då och kreativiteten blir lidande. Men headers och enkla ändringar i meny och tex bakgrund gör jag gärna. Mejla era önskemål så återkommer jag med pris. (Mellan 100 och 150 kr)

Heartland

2014-04-04 @ 16:43:52
Hej, glad fredag allihopa! Hoppas ni har en bra dag och en fortsatt bra helg. Mina planer för helgen är rätt lugna, ska på kalas för min kusin imorgon och annars bara ta det lugnt. Trodde att jag skulle va helt frisk vid detta laget, jag menar två veckor?? Aldrig varit sjuk så här länge och hostan är enveten som fan. Tog ingen hostmedicin igår kväll (det brukar inte hjälpa ändå) och imorse vaknade jag av världens jävla hostattack.
 
Serier kändes som en väldigt bra idé idag. Ser ikapp på Heartland just nu, har änna glömt bort det. Lipade precis till avsnitt 10 (säsong 7)... Denna serien alltså! Pappa kom precis och hånade den i förbifarten, typiskt honom haha. Denna serien är såå mycket mer än ponnyridning och cowboyhattar. Så jäkla bra, så mycket känslor!

Skritt och trav

2014-04-03 @ 19:19:56
Red ut en liten sväng idag också, skrittade och travade. Fantasia var pigg och ville gärna galoppera också, haha. Det får vänta tills imorgon åtminstone! Nu får hon änna sättas igång och tränas upp efter alla vila och inför lite hoppning. Ska försöka hitta någon pay and jump i april eller maj. Hade vart så kul att få komma ut lite med henne igen!

Ryttareliten

2014-04-03 @ 10:59:00
Ser ni på programmet Ryttareliten? Omtalat i hästbloggarna. Faktumet att ridsporten får synas mer i TV är härligt! Jag har INTE sett något av avsnitten förrän nu, såg det allra senaste. Såg någon snutt häromveckan när det sändes på TV just när jag bytte kanal också. Då, de få minutrarna jag såg, tyckte jag bara att det var löjligt. Löjligt vinklat. Det var bara "det är kallt" och "mitt knä gör ont" haha. Nu när jag såg det senaste avsnittet störde jag mig på hur ryttarna/skötarna aldrig direkt pratade "till kameran". JAG tycker det kändes oproffsigt, men å andra sidan ser jag aldrig på dokumentärer. Jag känner i alla fall inte att jag måste se mer. 
 
Följer ni programmet? Vad tycker ni om det?
Ryttareliten

Skritt i vårsolen

2014-04-02 @ 16:39:00
Skrittade ut i en halvtimma förut. Det är så himla varmt i solen, den brände lite på benen precis som på sommaren (fast då är det bara jobbigt). Red första gången i år utan vantar! Efter ridturen släppte jag ut Fantasia utan täcke, också första gången för i år. Skulle gissa på att hon har rullat sig ordentligt och verkligen gnuggat in sig massa lera och smuts på hela kroppen nu efteråt :-)
 
Innan jag tog in Fantasia idag fick hon även beta tio minuter på gräsmattan, det var himla gott tyckte hon. Linus tittade på väldigt avundsjukt från hagen, han får joina gräsprovsmakningen nästa gång.
Fantasia bjuder på sin allra charmigaste uppställning, haha

Onsdag var det ja

2014-04-02 @ 11:43:12
Startat upp denna dagen på antagning.se. Kollat in utbildningar och högskolor. Asså jag blir bara mer och mer osäker desto mer jag läser, det finns så jäääääkla mycket. Någon mer som ska söka i år? Känner ni igen er eller?
 
Är helt ensam hemma idag, så tråkigt! Har haft min syster som sällskap hittils nu när jag varit hemma, men idag har hon börjat sitt nya jobb. Jag är väl tillbaka på jobbet först på måndag, förskylningen ger fan inte med sig! Fantasia vilar och vilar, har inte ridit på flera dagar nu igen. Positivt med det hade ju kunnat vara att hästen går upp i vikt, men nu är det Fantasia vi snackar om hehe... Om jag orkar ska jag skritta henne lite idag så hon får röra sig lite utanför hagen.
 
Ikväll ska jag på intervju för ett jobb förresten, hade halv glömt bort det!

April april

2014-04-01 @ 22:46:48
Jag har inte skojat med er idag (jag tycker faktiskt att ponnys verkar roligare än stora hästar, haha), har inte orkat hitta på något. Har ni blivit lurade idag? Läst något dåligt aprilskämt på någon blogg eller så? Jag har inte läst några bloggar ännu. Det enda jag läst var på facebook, en tjej som skrev att hon skulle sluta dricka alkohol för att - hör nu folket, detta visste ni garanterat inte - det går att ha kul utan alkohol. Holy mother, WHAT? Vilken revolutionerande tanke! Nejmen liksom, som om det skulle vara ett skämt? Det är liksom ingen omöjlighet. Men tydligen för henne :-)
 
Men ja, första april... snart sommar ju! Det känns ganska lovande med en tidig sommar med tanke på det underbara vädret. Men man ska inte hoppas på för mycket, haha. Våren är här nu i alla fall ♥ Och våren kan vara bra mycket goare som hästtjej.
 
Idag har jag degat i soffan hela dagen bortsett från när jag fixade stallet. Har fortfarande en djävulsk hosta som gör det svårt att somna på nätterna. Lär bli hemma ett par dagar till... yeeeeeey.

Ponnys i mitt hjärta

2014-04-01 @ 12:19:00
Ponnys, jag älskar ponnys! Särskilt rödhåriga ston :-) Nejmen jag har alltid tyckt mer om ponnys än stora bjässar (haha) (fast shettisar har inte stått högt på listan på sistone). Funderar på om jag någonsin kommer äga en stor. Ibland är jag bra sugen, men jag inser gång på gång att jag inte skulle ha ork eller tid för en till. För att inte tala om pengar. Men drömma kan man! Dock står jag fast vid att ponnys verkar "roligare" än stora... beror väl mest på att jag aldrig ridit stora hästar, haha. Blir det storhäst någon gång i framtiden får det väl bli ett fuxsto igen, dem är nog aldrig tråkiga oavsett storlek!
 
En otroligt fin storhäst är den som Linn rider för försäljning. Fuxsto ♥
011