Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

En halvmolnig dag

2014-05-31 @ 15:52:48
Det var varit rätt gött med en dag med lite sämre väder faktiskt - efter att ha bränt mig två dagar i rad när jag solat. Först framsida lår och mage och sedan rygg och baksida lår, såg inte klok ut igår kväll... Huden uppskattar nog lite vila från stekandet. Det var mulet och kom några regndroppar i förmiddags men nu har solen letat sig fram igen. Hann rida däremellan, medan det var svalt och gött. Red lite lätt dressyr nere på ängen.
 
Hade lite planer för ikväll men det blev ändrat, så vi får väl se helt enkelt.

Mina fina ponnysar

2014-05-30 @ 16:31:00

 

Tyckte det var härligt med lite "vardagsbilder" på hästarna! Försökte ta någon på Jettis också men det blev inget bra, haha. Här har ni i alla fall mina fina ponnysar, ute i hagen en vanlig dag :-) Jag själv har varit och handlat med mamma inför helgen idag, samt solat. Ska rida Fantasia lite senare när det är svalare ute.

Let me take a selfie

2014-05-29 @ 22:02:00
Idag har jag:
solat √
bränt mig √
tagit selfies √
varit på kalas √
 
- Min dag i det stora hela! Fantasia fick vila idag också, hon har bara fått gotta sig på nya betet och kliat på Linus. Jag tycker det var på gränsen FÖR varmt för att ligga still på altanen i bikini så då kommer inte på fråga att rida! Hade ridit på kvällen om jag varit hemma. Men nu vart det ju kalas igen ;-) Min lilla mormor fyllde år nyligen så vi var där och åt smörgåstårta och jordgubbstårta.
Såhär gick jag klädd ikväll! Har gått och blivit en riktig kjol- och klänningstjej, så himla soft att ha på sig.

Jessica & Pontus

2014-05-29 @ 11:27:37

Balfix

2014-05-28 @ 18:15:00
Vill också på baaal. Var hos Jessica tills för en timma sedan ungefär. Lockade håret och hjälpte till med sminket, det tog några timmar om man säger så! Tog några bilder innan hon åkte iväg också. Kolla klänningen! Exakt samma färg min balklänning hade/har, seriöst finaste färgen som finns. Halva min garderob består av olika nyanser av korallrosa och persiko-orange ;-)
 
Åhhh va fin vän jag har! Hann inte fota så mycket men dem få jag tog ute blev riktigt fina!

Clear round 140524 - 70 cm

2014-05-28 @ 10:32:22

Nu; några timmars jobb

2014-05-28 @ 06:30:00
Idag jobbar jag bara några timmar, fram till kl. 12. Sen åker jag direkt till Jessica och lockar och fixar hennes hår. Tog med kameran så jag kan fota henne när hon är klar, vet att hon kommer va finast av alla ♥ Kommer bli så avis när hon hoppar i sin balklänningen och drar iväg tillsammans med sin baldejt/pojkvän. Varför har inte vi i Sverige fler baler och fina event, typ som i alla amerikanska serier??? Haha, fatta va dyrt men kul.

Clear round 140524 - 60 cm

2014-05-27 @ 21:12:52

Tisdag

2014-05-27 @ 18:06:00
Hej på er! Idag jobbade jag till 17, så jag kom ganska nyss hem. Fantasia ska vila men jag ska gå ut och ge henne kraftfoder & lusern. Hon får rätt rejält av det fortfarande vilket ni nog förstår, hoppas kunna trappa ner på det snart. Annars om somrarna får hon lite kraftfoder efter ridning eller inget alls. Det är tanken nu också, så fort hullet återgår till det vanliga. Imorgon kväll byter vi hage, då får hon massa nytt och fint gräs att frossa i.
 
Måste fixa filmerna från tävlingen ju! Ska göra det såfort jag skickat över dem från mammas mobil. Har ännu bara sett filmen från första rundan, där en gubbe bredvid mamma på läkaren syns i bild halva ritten haha.
 
En annan sak jag MÅSTE fixa typ nu på direkten och med en gång, helst igår eller förra månaden - bloggdesignen! Vinter och snö liksom, det är snart juni?! Jag måste försöka ta tag i det där! Men jag måste nog ha nya bilder... Tror jag sätter tillbaka den förra headern sålänge, den är i alla fall inte vintrig.
 

Träckprov och avmaskning

2014-05-26 @ 21:12:46
Har misstänkt att Fantasia fått mask eftersom hon fortfarande är så mager, så eftersom vi ska släppa dem på nytt bete i veckan fick vi kolla upp det. Vi skickade in träckprov och mycket riktigt, hon hade mask. Träckprov är som ni kanske vet när man skickar in hästens bajs på analys. Vi gjorde såklart träckprov på Linus också men han hade ingen mask. Fantasia däremot hade "ganska mycket". Stora blodmasken om jag inte minns fel?
 
Vet inte hurpass tabubelagt det är om att prata om hur man avmaskar sina hästar utan att veta om de har mask... Men detta är första gången jag gör träckprov på Fantasia. Den veterinärkliniken vi varit hos med Fantasia det senaste, där vi raspade tänderna och vaccinerade i år, hade det kravet för att skriva ut maskmedel. Det är uppenbarligen inte ett krav för alla veterinärer. Vad jag förstått får veterinärer skriva ut maskmedel utan att man gjort träckprov men bara OM de sett hästens status nyligen. Men det finns ju alltså dem som skriver ut det utan vidare till hästägare dem känner till.
 
Brukar ni göra träckprov innan ni ev. avmaskar era hästar?
Kommentera anonymt om ni vill, jag kommer inte söka upp era IP:n och döma er/läxa upp er haha ;-)
 
Såhär i efterhand känns det väldigt skönt att veta att man inte behandlat mot något i onödan. Dock blir jag ju nojjig för om hon gått med mask länge... men det tjänar inget till att tänka på det nu i efterhand, nu är hon ju avmaskad. Förhoppningsvis har hon inte tagit skada av masken och bäst för tanten att hon lägger på sig igen! Nu får hon vila i några dagar, tycker det är lika bra eftersom de kan bli hängiga efter avmaskning.
Det var inte utan att man var lite rädd för att bli dömd på tävlingen, pga mager häst. Tycker dessutom att jag ser ovanligt lång/stor ut på henne men det är väl just därför. Jag må ha lagt på mig något kilo eller två det senaste året... men längre har jag knappast blivit!

Hästproblem

2014-05-26 @ 10:00:00
Vi har fått lite hästproblem. Eller rättare sagt Linus-problem... igen. Han är förjävlig mot den nya hästen!
 
Det gick ju jättebra till en början, Linus visade vart skåpet skulle stå och att Fantasia var "hans" såklart men sen var det inte mer med det. Han verkade till och med ha blivit kompis med den nya. Men nu är Linus förjävlig mot honom, vi kan inte ha dem två ihop. 
 
Ägaren skaffade ett insektstäcke + flugmask till den nya (för han har ont av insektsbett, I guess) (fast varför han har det lägger inte vi oss i), vita/silvriga som blänkte i solen och antagligen därför håller insekter borta? Första dagen han hade fått på sig det här täcket, i lördags, gick Linus till attack mot honom rent ut sagt. Från ingenstans bara sprang han emot honom och sparkade och hade sig. Den nya sparkade tillbaka tillslut och Linus bara fortsatte. Han tog några pauser och gick och betade bredvid Fantasia men rätt var det var gick han till anfall igen. Ett under att ingen skadades kan man ju känna. Vi såg ju på, så när de tog nästa paus i bråkandet hämtade jag Linus. Han fick stå för sig själv i den övre lilla delen av hagen. Igår när ägaren var här tog hon av täcket fast inte flugmasken och Linus fortsatte dumma sig. Han bokstavligen frös ut den nya så att han inte vågade lämnade den övre lilla delen av hagen. Så fort han närmade sig "öppningen" (där man kommer ut till resten utan hagen) så var Linus där. Så nu går, ursäkta språket, fanskapet åter för sig själv...
 
Han är lite speciell den där lille! Temperament så det räcker för en hel flock. Hur jäkla kaxigt (eller elakt) är det inte att gå på någon som är tre gånger så stor för att, våddå - han tycker ett täcke är asläskigt? Den nya hästen som är ranglåg och lite tillbakadragen gjorde ju inte ett skit för att reta upp Linus. Någon som håller med om att det är lite sjukt att han reagerar så starkt på ett täcke (har svårt att tänka mig någon annan anledning eftersom det gick så bra innan) och sedan fortsätter frysa ut honom även utan täcke?! Tycker så synd om den nya. 
 
Vår plan just nu är att Linus får gå själv i ett par dagar. Hästarna ska nämligen släppas i den ena "sommarhagen" nu i veckan. Men vi kommer göra så att vi delar av den så den nua får gå själv. När han ätit upp lite där kanske vi kan byta så att Linus får gå själv där istället, han som ändå inte bör ha för mycket mat. Så det är planen för tillfället, sen får vi väl se. Jag menar, Fantasia och Linus fick gå i skilda hagar nästan hela förra sommaren pga att de inte kunde gå ihop först, de bara skadade varandra, men det gick ju över.
 
Fantasia å andra sidan kunde inte ha brytt sig mindre, hon och den nya är väl lika på det sättet så dem ihop är inga problem.

Plikten som myndig

2014-05-25 @ 22:10:00
Idag har jag gjort både det ena och det andra, när jag väl vaknat vill säga! Var ute igår kväll för att fira Hanna som fyllt 20 år, med Malin, Lovis och Linda. Det var väldigt roligt men jag var bra trött när jag kom hem. Idag har jag solat ute på altanen efter frukost och mors dag-fika. Hoppas ni också firat era kära mammor! Tog en sväng förbi Jessica nu ikväll för att fixa med hennes hår, ska nämligen göra det på onsdag inför bal.
 
Efter det åkte jag och röstade, för EU-valet 2014. Ser det som min plikt som myndig, hoppas att alla ni andra myndiga också röstade + att ni inte röstade blankt. Även om man inte är så insatt (det kan jag inte påstå att jag är) så har man ju en uppfattning om hur landet styrs i nuläget samt hur bra det fungerar eller matchar ens egna ställningstagande. Man behöver ju inte vara påsläst för att veta vad man tycker är rätt och fel om ni förstår vad jag menar. Jag hade dock gärna velat vara mer insatt i politik, förhoppningsvis är jag det till hösten när vi har riksdagsval här i Sverige.
 
Nej nu ska jag genast gå och lägga mig, jobbar 6-30-16 imorgon, tagggggga.

Gårdagens klubbtävling

2014-05-25 @ 14:34:25
 
Så duktig Fantasia var igår! Det gick så lekande lätt, och jag måste säga att det var målet med tävlingen. Att det inte skulle kännas jobbigt att komma ut och hoppa, utan bara kul. Jag tyckte det var jätteroligt att känna lite smått på tävlingsandan igen. Trevlig stämning var det och jag träffade några stycken jag känner. Ida och Lisa var där och tävlade Boppan. Rebecca, som ridit Fantasia några gånger, tävlade en ridskolehäst.
 
Klubbtävlingar är väl härligt ändå. Inte massa ponnymammor (ja dem är ju en kategori för sig) eller sura miner när det inte går som man tänkt sig. Istället peppar man eller grattar varandras felfria rundor till höger och vänster, det händer inte alltför ofta händer på lokala tävlingar och uppåt. Och Clear Rounder måste vara det bästa, bara man inte är "dålig" så får man rosett haha. Och rosetter är ju najs.

Än kan vi

2014-05-24 @ 18:05:00
 
Jadå, hoppa en liten bana gick allt bra! Både en och två gånger. Konditionen är ju sisådär, fick "rida" väldigt efter 5:e hindret (det var åtta 8 totalt, väldigt enkel bana). Annars var det inga konstigheter alls. Det var en rolig liten klubbtävling. VARMT, men roligt. Mamma filmade mina rundor, så när jag har tid ska jag lägga upp dem.
 
Tror ni inte att jag halvt avled när jag tog på mig västen för första gången på typ 1½ år? Vill ju föregå med ett gott exempel va. Bara pressa in brösten och hålla andan i nån timma ;-) Fysjutton vad det inte är skönt att rida med väst. Satt jag för säckigt var den på navelpiercingen också, haha... Men visst var vi fina annars? Blingbling-schabrak och grejer.

Studentbalen

2014-05-24 @ 10:36:36
Efter shoppandet och käkandet i Göteborg igår så gick vi till Götaplatsen. Erica hade sin studentbal igår och vi tittade på henne och alla de andra fina tjejerna och killarna. Det var smockfullt av coola bilar, vackra klänningar och fotograferande föräldrar.
 
Så underbart. Minns min egen bal så väl, vill göra det igen och igen! Min vackra klänning, tycker fortfarande den är finast i världen! Vill använda den igen... Men när skulle det vara, på ett kungligt bröllop?! Haha 

Hästfix i sommarvärmen

2014-05-23 @ 13:49:43
Är det sommar elleeeer?! Så jäkla skönt ute, gått runt i shorts och bikini hela förmiddagen och pysslat med Fantasia. Duschade henne igen och hon stod riktigt stilla för ovanlighetens skull, hon tyckte nog att det var skönt. Shamponerade benen som jag skippade sist, och ländryggen där hon fortfarande fäller något fruktansvärt. Promenerade i en halvtimma med henne efteråt så hon fick torka upp.

Ska iväg till Göteborg nu, men tar in hästarna ikväll så dem får stå inne inatt. Även om tävligen är på eftermiddagen och Fantasia ändå får komma ut en stund på morgonen (och rulla sig lite till) så är det bra om hon får vila upp sig inne.

Ordnade det mesta inför tävlingen redan igår. Satte ihop tränset jag ska ha, putsade och packade lite smått. Ska bli så roligt att visa upp allt blingbling, den perfekta outfiten you know... 


Ska som sagt till GBG nu, ska möta upp syrran och kaaanske shoppa lite ;-) Ska även möta upp mamma och hennes kompis/vår syssling Lotta och äta ihop med dem senare.

Klart katten får va med

2014-05-22 @ 15:00:00
 
Ytteligare ett par bilder från i lördags. Kunde inte låta bli att ta med Mimmi som ändå var runt och spanade in mig (Hon undrade väl vad sjutton jag höll på med). Hon ville inte vara stilla i min famn dock, kolla bara vad förtjust hon ser ut... haha!

Jag vill inte glömma hur det kändes, men jag orkar inte minnas allt som hände

2014-05-22 @ 09:43:39
Då var det torsdag, begravnings-torsdag. Ligger i sängen och lyssnar på Maggio, hon är bra hon. Ska strax äta frukost och sedan fixa mig. Vädret är AMAZING. Tycker synd om det som ska ha långbyxor och kavaj idag. Själv ska jag ha klänning.
Bild från igår! Håret ser knappt färgat ut där, skyller på en dålig bild i skuggan.

Hoppning som hoppning

2014-05-21 @ 22:29:42
Tävlingen på lördag är som sagt en Clear Round, så det är ju egentligen ingen tävling. Som någon sa, jag kan ju alltid tävla bland stora hästar om jag vill tävla "på riktigt". Men jag tror faktiskt inte att jag vill tävla på riktigt... och jag vet att vi inte heller "kan" om det är mot stora hästar. För vad blir vi tvungna att hoppa då, minst 90 cm? (På lokal tävling?) GLÖM, haha.
 
Nej, Clear Round räcker bra för oss. Även om jag saknar tävlandet med omhoppningar, prisutdelningar och ärovarv... så är den tiden förbi. Hoppar inte några höjder alls längre. 70 cm är alldeles fullständigt tillräckligt. På lördag ska jag hoppa 60 & 70 cm och det känns ganska lagom för oss nu. Vi är ju gamlingar båda två ;-) 
 
Riktig tävling eller Clear Round, whatever - Hoppning som hoppning, vi ska dit för att ha kul! Och visa att vi fortfarande kan :-D (För det hoppas jag att vi kan haha) (Håll en tumme för oss) Tävlingen är på Stenungunds Ridklubb om ni undrar.

Ombre

2014-05-21 @ 18:49:00
Färgade ombre, är supernöjd! Fick ny färg i utväxten och sedan blekning nertill (obviosly). Hade kunnat tänkt mig ännu ljusare toppar och att det ljusa börjar lite högre upp, men nu vet jag hur det blir så nu behöver jag inte vara rädd för att göra om det.
 
Nu blev det ett väldigt kontrast på bild, riktigt så ljust är det inte i verkligheten. Men näst intill, i solljus.

Frisören

2014-05-21 @ 13:41:30
Bild från i lördags. En före-bild på håret kan man väl säga. Kanske kan ta nya bilder ikväll eller imorgon.
 
För idag har jag frisörtid! Varit hemma från jobbet men jag mår bättre, har mest ont i huvudet samt är snuvig... såklart. Men jag ska strax åka till frissan, är så himla spänd. Det kommer nog kännas skönt med lite förändring och förhoppningsvis blir det snyggt också! Hoppas hoppas.

Har typ glömt hur man tävlar?

2014-05-20 @ 18:21:38
På lördag ska vi tävla!!! TÄVLA. Clear round, men ändå, är man gammal så är man ;-)
 
Idag hoppade jag Fantasia lite smått så jag fick känna på henne. Hon var... pigg? Fast nej hon var ganska seg som vanligt (haha) ...fast hon var ändå taggad mot hindren. Hon galopperade halvt på tvären i svängen från det hållet som gav oss kortast distans till hindret. Öhhh, inte riktigt likt henne men jag tar det som något bra haha. Hon kommer nog va piggare överlag på lördag när vi kommit iväg och hon får visa upp sig på en större bana för första gången på typ 1½ år... Har typ glömt hur man gör? Hur funkar det? Haha, aja det blir nog kul!
Detta var senast vi var iväg... december 2012 - japp, 12.

Ihopsläpp

2014-05-20 @ 12:21:00
Vi släppte ihop hästarna imorse, Fantasia och Linus med den nya. Det är ett varmblod som kallas "Jettis" eller något. Han verkar lugn och lite tillbakadragen, precis som Fantasia haha. Det blev lite spring såklart när Linus var i farten men det lugnade sig fort. Nu går de och betar och killarna verkar ha "bondat", Fantasia går en bit ifrån Linus och den nya som går ganska tätt.
 
Pallrade mig upp och fotade, det var dock grått och trist och med långa objektivet blev det kasst.
Linus är ju bara för söt egentligen, haha. Mimmi ville vara med på ett hörn också.
 

Tredje gången gillt?

2014-05-19 @ 19:59:00
Idag kommer en ny häst hit till oss, rättare sagt nu. Tjejen som hade nordsvensken (på bilden nedan) här i höstas under en kort tid tills hästen flippade ur, har hittat en ny häst. Så nu väntar vi in en ny storhäst, en 21-årig valack. Förhoppningsvis blir det bättre med denna hästen än med nordsvensken för där vart rena fiaskot. Polonium, vår första inackordering slutade ju typ också i fiasko. Eller tja, snarare idioti från deras ägares sida... Så detta kanske blir tredje gången gillt?
 
Våra hästar står inne i stallet. De får stå inne inatt och bekanta sig med den nya. Lika bra det eftersom åskar och regnar. Fantasia har fått bytt box igen, hon får snällt lämna över största boxen ;-) Försökte "städa" den lite smått men det var rena mission impossible. Sen hon började få lusern ser det ut som en svinstia där inne! Vet inte hur hon äter men det sitter intorkad gegga högt och lågt, haha. 
 
Får väl gå ut och kolla läget, vi hörs!

Måndag

2014-05-19 @ 13:10:17
...igen! Jag är faktiskt hemma idag, har så ont i halsen och var lite småförskyld redan förra veckan. Hade en väldigt kort arbetsvecka bokad som det var - idag, imorgon och onsdag. På onsdag har jag tid hos frisören efter jobbet, är såå spänd! Ska testa något nytt, som jag funderat på jättelänge. Så det blir kul, hoppas bara det blir bra!

På torsdag är jag ledig, då ska jag på begravning :-( Min gammelfarfar gick bort nyligen, nästan 97 år gammal. Som syrrans arbetskamrat sa "finns det såna?" (det var alltså min farfars pappa). Var ju borta hela dagen igår, vi var och röjde ut hans hus. Fick med mig några söta och praktiska prylar redan igår, men mycket sorterande och uppdelande kvarstår. 

Håller på att plocka lite på rummet nu, så kul ju! Finns inte mycket annat att göra heller, internet är det något knas med, antingen går det sjukt långsamt eller så funkar det inte alls. Inget streamande med andra ord... och jag som inte ens sett senaste Vampire Dairies avsnittet!!!

Fantasia v. 20

2014-05-18 @ 22:00:35
Måndag - Red ut i spöregnet (med regnbyxor haha), gjorde skänkelvikningar och galopperade ganska mycket. På hacket, gick jättebra! Men hon var störigt tittig till en början, vet inte hur många gånger hon hoppade/ryckte till för något... typ var tredje meter.
Tisdag - Vila
Onsdag - Tränade skänkelvikningar med hacket i paddocken. Gick ganska bra, tills vi gick omkull då... hehe
Torsdag - Vila (efter vurpan typ)
Fredag - Kort uteritt i alla gångarter. Efteråt fick hon sig en dusch med schamponering.
Lördag - Promenerade/joggade med henne.
Söndag (idag) - Tänkte hoppat men jag var borta hela dagen så det fick bli vila. I natt gick de ute för första gången i år. Himla härligt! 

Sån dålig blogghäst, kan aldrig se glad ut på beställning haha

Me and myself

2014-05-18 @ 15:20:03

Ridsporten i ett nötskal

2014-05-18 @ 10:52:08
Hästmänniskor. Visst är det ett ganska laddat ord i kombination med en åsiktsblogg. Med tanke på hur mycket fördomar vi har om både oss själva och andra. En sak jag som hästmänniska själv stör mig på är dem som har ursäkter till allt och rent utav utnyttjar faktumet att vi sitter på just ett levande djur. T ex när det går dåligt på tävling.
 
Ridsporten måste vara den enda sporten vi kan hitta på utsäkter i den utsträckningen. En skidåkare kan inte direkt hävda att skidorna hade en dålig dag. Men för oss är det så enkelt, och inget konstigt alls i mångas öron. "Hästen hade en dålig dag", vem har inte hävdat det någon gång? Visst, det kan vara sant som fan i många situationer. Hästar har dåliga dagar precis som människor. Men inte varje dag, man kan inte skylla på sin häst varenda jävla gång det går dåligt. Tror att många av hästarnas "dåliga dagar" är reaktioner på ditt eget humör. Man jobbar ju ihop med sin häst. Du är den som drar i trådarna, bokstavligt talat, men ni är ändå ett team.
 
Någon hade säkert letat efter en orsak till en omkullridning som den jag och Fantasia gjorde häromdagen. Hästen slarvade eller var för pigg ur kurvan eller ville jävlas... haha nej men ni fattar. Något som får det att låta som om det enbart är hästen fel eller hästens val. Någon annan typ av hästmänniska hade istället beskyllt sig själv för att inte ha ridit hästen i balans ur kurvan. Vi är alla olika, men det är dessa ursäktsmänniskor som lägger allt på hästen som jag har svårt för. Jag själv tänker "det händer även den bästa". För det gör det, även elithästar river hinder och snubblar.
 
Det är aldrig enbart hästens fel. Tror slumpen och ödet avgör mycket. Och DU - inte minst DU...

Självporträtt

2014-05-17 @ 16:05:49
Självporträtt var längesedan! Har nya peplum-linnet på mig, älskar mönstret! Från BikBok, 129;-
 
Bakgrunden är väl sisådär haha, det är ju så soligt ute och på typ alla ställen det var skugga så syns huset eller massa bilar, kärror eller fult bröte i bakgrunden. Så detta fick duga. Medan jag fotade kom katten fram och poserade så gulligt, så jag tog några bilder på henne också. Lägger upp dem inom kort.
 
Nu ska vi snart åka på kalas (det kunde ni inte ana va?) till min syssling. Har varit lite hurtig också, var ute och promenerade/joggade med Fantasia förut + att jag och syrran gick en PW igår kväll när vi kom hem. OM jag stretchat! Även om jag inte sprang så mycket, fick men för livet efter senaste joggingrudan som gav mig träningvärk i typ 4 dagar... ;-)

Nytt i garderoben

2014-05-17 @ 09:00:00
Höll ganska bra i pengarna ändå igår - per automatik? Eller så kan det ha att göra med att jag gick med två av dem mest otåliga människor på denna jord... haha, planerar redan för nästa shoppingtur i GBG så jag får titta ordentligt ;-) Vill shoppa meeer! Vi var väl effektiva, och förutom shoppingen så åt vi både på donken och på en yoghurtbar. Har alltså äntligen testat den berömda frysta yoghurten med massa frukt och godis till... det var sjukt jävla gott rent ut sagt.
 
4 plagg och ett armband följde med hem, för inte alls mycket pengar. Strax under 600 kr gick allt på tillsammans, snacka om fynd. Först förälskade jag mig i den neonrosa koftan (eller "kimono" som det så fint heter, kofta är mer förståeligt) inne på Gina, helt underbar. På BikBok köpte jag ett linne och en klänning, båda två i svartvitt mönster. Sist köpte jag det blekrosa linnet, också på Gina. Trycket med bokstäverna är typ roséguldfärgat, hihi. 
 
Armbandet jag köpte var från Guldfynds Rosa Bandet kollektion, gulligt och bidragande till en bra sak.

Shopping i Göteborg

2014-05-16 @ 13:05:30
Nu ska jag strax åka till tågstationen. Jag och Elin möter upp syrran inne i Göteborg. Nu ska här shoppas!
 
Blir nästan aldrig att jag tar mig till Göteborg, för det mesta hänger jag på Torp och i lilla Stenungsund. Är ganska trött på de "vanliga" butikerna, så GBG ska bli kul! Det var längesedan jag var i Nordstan (förutom alla gånger man passerat genom donken efter en utekväll), och utanför har jag knappt varit så där ska vi nog titta mest idag. Är ganska lost i den stan, haha... Till och med min syster (läs: MIN SYSTER som att ni förstår precis vad jag menar) hittar bättre än mig nu tack vare att hon ränner till och från sitt jobb där varje dag. Förutom ett par fåtal uteställen och McDonald's hittar jag typ till NK (inte för att jag någonsin kommer gå in där igen haha, följde med en kompis en gång), vidare upp till Chelsea... men sen inte så mycket mer, haha. Hittar nog till Tessie också om jag får irra runt en stund ;-) Jaja, tur att jag har sällskap haha.
 
Idag ska jag försöka UNNA mig. Inte slösa pengar på märkeskläder (då krävs nog en annat liv), men slå till när jag hittar någon jag vill ha, för att inte tala om när jag hittar sånt jag vet att jag behöver men som jag annars bara struntar i för att det känns som slöseri med pengar. För en gångs skull har jag lite mer pengar, och jag tycker att jag förtjänar att förnya garderoben.
 
Delar med mig av några snygga plagg jag hittade på Nelly igår, kunde inte låta bli att beställa hem två av dem :-)

Årets första hästdusch

2014-05-16 @ 11:59:00
Igår vilade ju Fantasia, kollade bara över hennes sår när jag tog in henne. På mulen blev det bara ett skrubbsår och såret ovanför ögat såg fint ut, la på lite salva. Hon har ett sår på mulen också, alldeles på läppen. Gick knappt att se såret i onsdags pga blodet (och knasigt solljus i stallet). Fick knappt tvättat det heller, svårt att komma åt mellan alla tjocka "skäggstrån" haha. Doppade läppen i en vattenhink men det var ingen höjdare tyckte Fantasia ;-) Igår när det inte var blodigt kunde jag se själva såret, det var lite djupare men det är nog ingen fara.
 
Nu har jag precis ridit en kort sväng och gjort årets första shamponering på Fantasia. Lite snabbt på kroppen, ska ta svans och benen någon dag snart. Fick nog med mig en del päls, det kändes i alla fall så när jag gnuggade in schampot och fick ett kilo hår i nävarna haha.

Lite öm sådär

2014-05-15 @ 17:26:22
Hej! Var lite stressigt på jobbet till en början idag, men jag slutade tidigt så det var skönt. Extra najs eftersom torsdagar har blivit en extra fredag för mig idag. Jobbar vanligtvis inte på den förskolan på fredagar, så jag stannar gärna hemma haha. Tre hela dagar HELG är aldrig fel!
 
Nu ligger jag i soffan och ser på serier. Fantasia ska få vila efter gårdagens vurpa och likaså ska jag. Det är en viss ömhet i kroppen efter att ha ramlat av! Är öm i höften och armen och stel i nacken. Och tummen, den måste vara stukad eller något. Den har inte varit till mycket nytta idag, men jag kämpade på och bar på barn i alla fall. Vad gör man inte! Det har inte blivit värre i alla fall, det gör inte mer ont än imorse.
 
Imorgon ska jag antagligen rida på förmiddagen, sedan ska jag in till Göteborg för shopping med Maria och Elin.

Smakat grus igen

2014-05-14 @ 20:06:00
 Fantasia jobbade på ganska bra en stund med skänkelvikningarna, hon var inte fullt omöjlig, hon var ungefär som hon är på bett. Det är inte munnen eller tygeltagen i sig som är problemet utan det är mer hela reglaget utav sidoförflyttningen, så att säga. Jag känner inte alltid att det är JAG som bestämmer hur mycket hon ska snedda.
 
Det gick ganska bra idag, så sätt... Innan jag hann avsluta ridpasset så avslutade det sig självt... travade på (tror jag) och vips fick vi smaka grus båda två. Fantasia stod på näsan och jag flög givetvis av. Jag var uppe på nolltid! Fantasia reste sig och hon verkade okej förutom några sår. Ett ovanför ögat (som hon kan ha slagit upp med hoven/utrustningen eller vad vet jag) samt skrapsår på mulen. Varför så klumpig? :-( Promenerade hem med henne direkt, hon haltade inte i skritten och inte när jag testade ett par travsteg heller.
 
Jag själv är okej, bättre än sist jag ramlade av. Landade dock på samma höft och samma armbåge som jag skrapade upp sist... Men denna gången klarade sig höften helt och armbågen fick sig bara ett litet litet skrapsår. Fick vrickat tummen i fallet också, det besvärar mig mest. Höften är kanske lite svullen ser jag nu, fiiint.
 
Tror detta var tredje(?!) gången Fantasia gick omkull med mig på ryggen, så läskigt...

Trimma vidare

2014-05-14 @ 15:43:34
I måndags red jag Fantasia ute med hacket. Gjorde lite skänkelvikningar mellan galopperna och det gick väldigt bra faktiskt. Hon är svår som det är i skänkelvikningar, med hack blir det ännu svårare. Det går ju, det blir ingen katastrof av det, men det är tillräckligt störande. Men som sagt gick det ganska bra i måndags och då var vi ändå ute.
 
Så idag tänkte jag trimma vidare med hacket och träna på skänkelvikningar i paddocken istället. Målet är att kunna göra dem lika enkelt med hacket som med bett och såklart att bli bättre överlag.

Brukade vara en jäkla bokmal

2014-05-13 @ 20:51:38
Klockan är strax efter 20 och jag skulle kunna somna på fläcken. Men jag är som jag är, vill ha lite serie/filmtime innan jag somnar. Ser på Breaking Dawn Part 1. Såg klart Eclipse när jag kom hem från jobbet. Filmerna får mig att vilja läsa böckerna igen. Hur många gånger har jag inte redan gjort det liksom? Det är helt sjukt hur dessa böckerna når mig. Varje gång, lika starkt. Tänk att vara författare och skapa såna känslor hos andra människor, wow.
 
Det finns ett par böcker som jag aldrig, aldrig kommer glömma! Som följt mig genom barndomen (syftar på Klara-böckerna) och tonåren och verkligen satt spår. Kan läsa de flesta om och om igen. Ska tvinga mina barn att läsa dem:
¤ Klara-böckerna. Fan vad jag älskade dem när jag var yngre. Under en period, under flera år var jag en riktig jäkla bokmal och det ända som dög var hästböcker. Klara-böckerna var favoriten... Klara eller Svarta Hingsten.
¤ TWILIGHT! Twilight, New Moon, Eclipse och Breaking Dawn. Bästa böckerna jag någonsin läst.
¤ The Hunger Games. Får nästan säga att dem delar förstaplatsen... dem är fantastiska på ett annat sätt.
 
Älskar dessa böcker.

Fantasia v.19

2014-05-12 @ 19:28:43
Måndag - Minns inte om jag red eller inte?!
Tisdag - Vila
Onsdag - Uteritt i regnet
Torsdag - Vila
Fredag - Promenad + Galoppträning ute
Lördag - Uteritt
Söndag - Vila
 
Rena viloveckan... men aja det blev så. Bättre ska det bli denna veckan! Sen måste jag också bli bättre på att fylla i ett sånt här inlägg som utkast dag för dag istället, ska jag skriva ner allt när veckan är slut har jag fan inget minne av om/hur jag red för en vecka sedan haha.

Tagelarmband

2014-05-12 @ 16:06:02
För några år sedan var det väldigt inne att göra armband av hästens tagel. Det kanske det är fortfarande, det hoppas jag. Är det någon av er som har ett? Kan tänka mig hur speciella de känns att bära, symboliska och personliga. En del av det vi älskar mest.
 
Är det någon som vet någon som gör såna här armband? Vill verkligen ha ett av Fantasias fina svans. Men det ska vara välgjort, fint flätat och ordentligt fastsatt i fina knäppen. Har ni tips på privatperson/hemsida som man kan beställa från? Kommentera!
 

...och en bra söndag!

2014-05-11 @ 21:51:11
Käkade på kinan med familjen + faster, farbror & kusinen nu ikväll. Övrig del av dagen har inte varit särskilt händelserik.

Väldigt trevlig söndagskväll i alla fall! Andra dagen på raken med ofantlig mängd god mat. SÅ MÄTT. Nu ska jag se på Eclipse eller Vampire Dairies och sen sova. Kort men tidig arbetsdag imorgon.
#foodporn typ

En bra lördag

2014-05-11 @ 13:55:00
 
Igår spenderade jag dagen med My och flera andra goa tjejer. Först hämtade jag (gamlingen med körkort och bil liksom) upp My, Amanda och Alva för att handla mat. Därefter plockade vi upp Jessica och åkte hem till My och träffade de andra. Fanny, Jonna och Sanna. Vi åt först världens braklunch med baguetter med massa gott pålägg. Sen värsta Ben & Jerry's och frozen yoghurt buffén på det! Har nog aldrig varit så mätt, var fortfarande proppmätt sent på kvällen haha.
 
Tjejerna försvann på olika håll på kvällen. Jag åkte hem till Malin. Vi hade planerat Twilight-maraton i fredags kväll egentligen så vi såg på Twilight. Citerade repliker och störde oss mest men... TWILIGHT <3 Det var ju ESC igår också, vi såg på röstningen. Att vi skulle komma 3:a hade jag verkligen inte tippat på, trodde vi skulle komma bland de sista, hehe. Fast jag såg nyss Sannas framträdande på reprisen och slogs av hur jääääkla bra hon faktiskt var. 
 
Nu sitter jag i soffan och ser på New Moon. Jag har blivit förskyld, har jag sagt det?! Jag menar kom igeeeen, inte igen...

Depend Gellack

2014-05-10 @ 16:00:00
Min mamma köpte Depends gellack startkit för några veckor sedan. Var väldigt tveksam på om det skulle vara något speciellt då jag alltid bitit på mina naglar som dessutom lätt blivit flikiga. På grund av det och säkerligen också på grund av stallsysslor har vanligt nagellack hållt sig fint i max en dag på mig. Men jag är verkligen nöjd med dessa gellack! Naglarna blir "tjocka" och omöjliga att riva/bita sönder. För en gångs skull kan jag få långa naglar!
 
Det kanske inte är så bra i längden att hålla på med gellack hela tiden, men sålänge min naglar inte blir sämre och jag ödslar mina stressiga/nervösa/uttråkade stunder åt något annat än att käka naglar så är jag nöjd, haha.
 
En nackdel är att nagellacken är så dyra (ca 80 kr per styck) men det får det kanske vara värt när dem sitter så mycket längre och bättre på naglarna än vanligt nagellack.
Mitt senaste köp var "Baby pink" som jag tycker blev väldigt fint på!

Girltime

2014-05-10 @ 11:53:39
Halloj! Skriver i farten, har precis ridit och ska strax duscha. Sen får jag hoppas mamma och syrran kommit hem med bilen, jag ska hämta upp My och åka och handla. Jessica, Sanna och andra goa tjejer kommer till My idag och det kommer bli supermysigt. Äta gott, catcha upp och bara snacka. Har saknat dem så ♥
Vet att Sanna och Fanny älskar denna bilden, haha

Ledig fredag

2014-05-09 @ 21:21:00
Hej! Idag har jag varit hemma och grejjat med hästarna i det fina vädret :-) Med lite nyfunnen motivation tänkte jag occupera paddocken med dem båda. Var tidigt på eftermiddagen och då brukar ingen vara där och rida. Men typiskt nog så var Lisa där med ett filmteam, hehe. Men det blev en promenad med hästarna i alla fall, får spara på mina ideér till en annan dag. Promenerade hem, släppte ut Linus och sadlade sedan Fantasia för en liten ridtur. Galopptränade lite smått.
 
Nu ser jag på Let's Dance och sen ska jag se på Om en Pojke, en annan serie jag börjat följa. Den går på SVT1 kl. 22.00. "Sam" från New Girl är med, typ största anledningen att se ;-) Så snygg!

Faking it

2014-05-09 @ 11:17:01
Välkomna tillbaka till nördbloggen, idag ska jag tipsa er om en ny serie, tjoho!
Faking it heter den, en "high school" serie i stil med Awkward. Eller det är som en en blandning av Awkward, Glee och Suburgatory. Det handlar om bästa kompisarna Amy och Karma som gärna vill bli populära (minst sagt Karma). På en fest misstas dem för att vara ett lespiskt par och får väldigt mycket uppmärksamhet, därför spelar dem sedan vidare på det. Finns 3 avsnitt ute än så länge, ni bara måste se! Väldigt rolig och underbara karaktärer. Ett annat skäl att se är Gregg Culkin a k a Wesley Fitz från PLL som spelar den snygga killen Karma vill åt.
 

En sån dag

2014-05-08 @ 21:05:00
¤ Idag är en "sån där dag", eller snarare kväll, då man bara vill dra täcket över huvudet. Känner mig hopplös och oduglig. Lyssar just nu på spellistor som heter "One of those days" och "The cure for loneliness" som jag fann på spotify.
 
¤ Jag har skämmigt dåligt tålamod ibland. Särskilt med barn som inte lyssnar (fast är ganska bra på att behärska mig på jobbet haha) och med ouppfostrade shettisar.
 
¤ Jag har för första gången sedan... jag fick tänder? (haha, skämt åsido) ...kunnat gå mer än en vecka utan att bita på naglarna! Därav har jag också haft riktigt långa naglar för första gången, så långa att jag fått klippa ner dem endast därför (!) och inte för att jag rivit/bitit sönder dem. Detta tack vare att jag börjat med gelnagellack.
 
¤ Jag jobbar som ni kanske vet som vikare på förskolor inom min kommun. Har varit på samma ställe nästan sedan start och jobbat 4 dagar i veckan ungefär. Ska få fortsätta där även denna månaden samt halva juni. Sen får vi se! Något sommarjobb på simskolan blir det inte i år :-( Och det känns för stunden tråkigt som fan, faktiskt...
 
...men sommar, ja tack.

Regnbyxor när man rider, njaee

2014-05-07 @ 17:43:00
Hej på er! Dags för lite uppdatering tycker jag. Kom precis in från stallet, har ridit ute i regnet. Det regnade inte så mycket så jag skippade regnbyxorna, som sist. Men sen började det regna mer och mer och jag frös halvt ihjäl, som sist haha. Okej sist var det värre, det var kallare och jag red längre tid... Och jag hade lila knän efteråt. Det har jag inte idag! Hoppade heller inte in i duschen det första jag gjorde när jag kom in, men snart ska jag, låren börjar tina upp.
 
Kanske kan konstatera att det här med regnbyxor inte är så dumt? Fast samtidigt är det så jäkla osmidigt för dem bara glider upp vid benen. För att inte tala om att det blir halare att sitta i sadeln. Varför har ingen uppfunnit vattentäta ridbyxor? (Kanske ska ta patent på den idén) Eller finns det? Hade varit huuur jäkla bra som helst, fan va smart jag är.

Mimmibilder

2014-05-07 @ 09:00:00
Tog dessa bilder på Mimmi häromveckan. Kanske inte något att hänga i granen fotograferingsmässigt men det kvittar när hon är så söt! Det är inte lätt att fota den katten, hon brukar antingen springa iväg eller typ gå in i linsen, haha...
Nikon D5000+ Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1,8 G

Kolla in

2014-05-06 @ 17:26:00
Nu är den äntligen uppe - designen som jag gjorde åt Linn. Det var ett tag sedan känns det som, men storbloggare och deras horsespot ni vet, haha ;-) In och kolla på linnolsson.se nu. Linn är supernöjd och jag är också nöjd! 
 
Förresten, vad skulle ni tycka om att jag lottar ut en header? 

Bilder från igår

2014-05-05 @ 19:26:51
Blev som sagt inga från ridpasset utav bara dessa "outfitbilder" eller vad man ska säga.

Josefine Pehrson @ Vine #5

2014-05-05 @ 10:00:00

Fantasia v.18

2014-05-04 @ 21:30:00
Måndag - lätt dressyr i paddocken
Tisdag - vila (mest pga träningsvärken)
Onsdag red jag ut en kort sväng barbacka
Torsdag - vila (typ också pga träningsvärken haha)
Fredag trimmade jag på ängen
Lördag - Hoppning i paddocken
Söndag - Kort pass på ängen
Några fler bilder från idag kommer, fast inte från ridpasset för mamma fotade bara innan.

Dagens

2014-05-04 @ 20:20:00
Schabrak från BR - Benskydd från Horze
Sådär såg vi ut idag när vi tog några varv på ängen.
Va fint vi står/sitter... vet inte vem av oss som ser tjockast ut haha.
 
När jag ridit en stund, i alla gångarter, så började hon "rossla" igen... precis som den gången hon antagligen blivit kall dagen innan och jag antog att det var därför. Men nu, vad fasen? Vad är detta för skit Fantasia? :-(

Your horse can only be as brave as you are

2014-05-04 @ 14:23:21
 
Översta bilden är lånad
Verkar som att ni diggar dessa bilder, kul! Dela gärna med er av dem om ni vill.

Tredje maj tvåtusenfjorton

2014-05-03 @ 18:43:33
 
GISSA VAD? DET ÄR KALAS. Shieet. Det händer liksom aldrig i vår familj/släkt ;-) Idag har vi kalas här hemma för mamma och farmor. Har precis ätit så jäkla mycket mat!!! Nu måste jag vila och göra plats för efterätten, hehe. 

Hoppelihoppat

2014-05-03 @ 13:52:00
Idag har jag hoppelihoppat lite på Fantasia. Håller det fortfarande simpelt och inga högre höjder, vill att hon ska tycka det är kul (fast jag behöver nog inte oroa mig, haha). Hon var dock himla seg idag, det var svårt att få fram henne, men hon hoppade på bra utan något stopp så jag är nöjd. Vi hoppade ändå 70 cm vilket är den höjd vi kommer nöja oss med på framtida pay and jumps. Ser ingen idé att försöka på 80 cm något mer, nu ska vi komma ut bara för att ha kul och för att jag saknat det så jäkla mycket! Stenungsund ridklubb har en clear round i slutet av månaden, så jag ska nog anmäla oss dit om det går för sig. Får kolla med pappa, än tänker jag inte lära mig köra hästtransporten själv hehe.
 
VA FANTASIA FÄLLER DÅ! Får panik av allt hår som yr runt vad man än gör. Spelar ingen roll hur mycket man än borstar för det kommer bara mer hår, haha...

Typ bästa som finns

2014-05-02 @ 09:00:00
Mittersta bilden är lånad, de andra två har jag fotat.
 
Citat-bilder är typ det bästa som finns. Särskilt när en har tråkigt eller brist på inspiration, då öppnar jag weheartit-appen och bara kollar, scrollar och letar. Jag äääälskar citat-bilder, därav att jag ville göra egna hihi.

Ladda batterierna

2014-05-01 @ 11:15:45
Godmorgon! Idag kan ni hitta ett inlägg av mig på ztreliin.se, kul va? Linn bad mig gästblogga, det kunde jag inte tacka nej till! Jag har skrivit lite om hur jag upplevde henne som person innan jag träffade henne och om hur hon är efter att jag lärt känna henne lite.
 
Hur härligt med en röd dag? Imorgon jobbar jag, och jag måste ladda batterierna ordentligt för det lär bli en jobbig dag. Klämdag, vi slår ihop två avdelningar, många barn på få personal osv. (Jobbar på förskola) Så det är riktigt skönt med en dag hemma. Eller hemma och hemma, nu ska jag åka med mamma och Maria till Stenungsund för dem ska handla. Får se om jag bara hänger på eller om jag tittar i butikerna under tiden.
Läs vidare på Linns blogg HÄR.