Hem Blogginlägg Om mig Kontakt
Hem
Om mig / Kontakt

Älskat av folket, hatat av designbranschen

2014-10-31 @ 11:18:06
Godmorgon! Snabb fråga: vad hatar ni mest av allt i världen? Jag vet svaret: Comic Sans. Det finns inget värre val av typsnitt oavsett omständighet punkt slut. Jag är lite extra insatt för tillfället, har nämligen precis skrivit om detta. "Älskat av folket, hatat av designbranshen." Men seriöst, finns det något fulare? Jag hoppas inte ni som läser detta använder typsnittet på eran blogg eller något... i så fall (förlåt men) BYT.
 
Varför tar jag upp detta? Det cirkulerade på min Facebook att typsnittet fyller 20 år idag, that's why. Men vi lämnar det. Blev klar med och skickade in slutinlämningen igår kväll. Jag firade med att se ikapp på Vampire Dairies (det var förvånandsvärt bra) resten av kvällen och med en sovmorgon idag.
 
» Undrar om någon hade tagit mig på allvar med den här headern?

Promenad med Linus

2014-10-30 @ 21:13:01
 
Titta. Så söt han är, lilleponnyn. Titta i bakgrunden. Ett träns - hans träns. Jag var faktiskt ute och gick med honom idag! Helt ärligt så är det ANDRA gången jag är ute med honom "själv", utan Fantasia. På 1½ år... 
Jag gick bort till paddocken och tänkte väl att han skulle få springa av sig. Det var mer jag som sprang ;-) Han ville rulla sig. Men såläge han inte försökte smita under paddockstaketet var jag mer än nöjd.
 
Fantasia är nog mer beroende av honom än vad han är av henne faktiskt, haha. Det är inte ofta Fantasia får stå själv i hagen (max 2 gånger per år att döma av ovanstående statistik) så när det händer blir hon inte lite ledsen, haha. Hon gnäggar hjärtskärande oavbrutet de första 10 min typ!

Äntligen någorlunda klar

2014-10-30 @ 15:44:40
Pluggade effektivt hela förmiddagen utan distraktioner i form av musik, tv eller mobil. Man tror att man kan plugga trots dessa saker, men sen märker man ändå att det går mycket bättre utan dem ;-) Unnade mig därefter en paus och frukost (kl 12 typ). Äter aldrig någon riktig frukost när jag är hemma har jag märkt, jag tar en kopp te när jag gått upp med jag brukar inte äta något förrän efter typ 3-4 timmar.
 
Nu är det dags för mat igen.Jag känner mig ganska klar nu! Igår kväll när jag fortfarande hade 1½ reflektionstext kvar att skriva trodde jag att jag skulle få sitta varje timme framtill imorgon (fredag) kl. 12.00 men icke! Tror jag behöver korrekturläsa men annars är det KLART. Så skööönt. Ska unna mig med några avsnitt av serier jag inte hunnit med. Fantasia vilade igår och tanken var att hon ska få vila idag också.

Ännu en hudslipning

2014-10-29 @ 21:57:39
Igår var jag på salongen igen, jag gjorde hudslipning för tredje gången. Har en kvar som jag ska göra nästa vecka.
 
De här bilderna tog jag i helgen, alltså efter två gånger. Jag vet inte om jag ser resultat såhär på bild, tycker det är tillräckligt svårt att försöka se resultat i verkligheten. Svårt att säga hur nöjd jag är med behandlingarna, jag tänker att det tar ett tag innan man ser ett tydligt resultat (om man nu gör det). Jag köpte en kräm för 500 spänn som ska underhålla huden med vitaminer så jag hoppas ju att det kan ge resultat. Annars vore det ju att ha slängt en jävla massa pengar i sjön.
Som jag skrev sist: för några år sedan hade det inte funnits på kartan att visa bilder som dessa. Osminkad, oredigerat.

Skoluppgifter

2014-10-29 @ 13:29:12
Hej på er! Jag tar en liten paus i plugget, måste ju säga hej. Tänkte även visa er lite av det jag hållt på med i skolan. 
 
Hela denna veckan pluggar jag hemifrån. Det var bara i måndags jag var i skola för vi hade handledning med lärarna. Denna och nästa veckan har vi slutinlämningar i båda kurser, om två veckor börjar vi nästa kurs. Är i full gång att skriva reflektionstexter på uppgifter vi haft i Digital Grafik. Här får ni se några av uppgifterna vi haft i just den kursen!
- Fotomontage där jag klippt in katten (min egen katt Mimmi närmare bestämt)
- En fotouppgift där vi skulle ta tre olika typer av bilder, jag fotade min vän Jessica
- Visualisering av ett ordspråk
- Den här uppgiften gick ut på att göra tre olika redigeringar på en objektbild vi fotograferat

Känns inte helt OK

2014-10-28 @ 22:07:51
Glömde änna av bloggen lite. Fixade stallet och red Fantasia efter några timmars plugg, därefter fick jag skynda till salongen för nästa hudslipning, och sen satte jag mig vid plugget igen och glömde bort mig. Älskar när man hittar ett sånt flyt!
 
Ridningen idag då. Jag skrittade fram ute med min syrra (som gick). Tog lite trav och galopp på en grusväg innan jag red upp till paddocken och red där. Det var något som inte kändes rätt idag. För det första hostade hon jättemycket. Vissa dagar hostar hon inte alls, andra dagar hostar hon lite grann i uppvärmningen, men idag var det mer. Förutom det så kändes hon släpig på något sätt och hon halkade såklart några gånger också... pga underlaget? Asså jag vet inte ens. Det är tydligen bara jag som upplever det som halt?!
 
I alla fall hon kändes släpig och konstig så jag satt av och släppte henne lös. Men jag såg inget så jag vettefaaan...

Back on track

2014-10-28 @ 10:32:57
Godmorgon! Det var rena rymdvetenskapen att starta upp någons gamla iPhone som sin egen, när hon inte tömt och "raderat" den. Men vi lyckades lösa det, så nu har jag en fullt fungerande mobil igen. Med FUNGERANDE KAMERA. Snapchat <333 Varför inte mobilblogga med en gång?

Jag fick med "några" skal på köpet... Haha! Borde jag lägga upp ett rullande schema för användningen av dem? Haha

Impulsköp

2014-10-27 @ 21:38:31
Gjorde ett impulsköp i väntan på tåget hem idag. Har funderat på att köpa ett ny klänning till en kommande "100"-årsfest jag ska på (moster+morbror), men det kan också vara kul att ha något nytt ifall det blir någon 20-årsfest (det närmar sig!) eller rentav till nyår. Gick in på Vero Moda som jag hade en rabattkupong på och köpte denna klänningen för 208 kr efter en snabbprovning.
 
Det lutar mot att den får stanna i min garderob :-) Diggar spetsärmen!

Dags att börja blogga på riktigt igen

2014-10-27 @ 20:28:41
Äntligen har jag en fullt fungerande telefon igen - Eller tja, förhoppningsvis snart! Fick köpa min kusins gamla iPhone 4S fast den verkar vara låst till deras operatör så vi ska se om den går att låsa upp.
 
När jag har en fullt fungerade mobil igen så ska jag ta tag i bloggandet. Den har hamnat i TOTAL lä. Kommentarerna har nästan lyst med sin frånvaro den sista tiden och statistiken är inte vad den varit, men jag klandrar er inte. Det är dags att börja blogga på riktigt igen! Jag tänkte börja mobilblogga, typ på bussen till skolan. Jag har aldrig varit ett fan av mobilinlägg men jag ska ge det en chans. Kanske gillar ni det och kanske får det bloggen att rulla på bättre? Det är inte alltid det finns tid på kvällarna så därför hade det varit kanon att kunna utnyttja tiden jag sitter på bussen till/från skolan tll exempel.
 
Vad saknar NI på bloggen? Hade vart jättesnällt om ni ville kommentera så jag vet att ni finns.
 
Kanske ska jag satsa på en ny design också? Känner för något mer livligt!

Fantasia v. 43

2014-10-26 @ 16:59:28
Måndag - Kort pass i paddocken, väldigt lugnt pga halt underlag
Tisdag - Vila
Onsdag - Skrittade ut, Fantasia var sinnes nervig ett tag för vi red några hundra meter efter Ida & Boppan (läskigt?)
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Travade och galopperade på grusvägarna (passade på nu när det regnat så mycket)
Söndag - Skrittade ut barbacka

Dåligt väder och icke fungerande mobilkamera

2014-10-25 @ 17:53:29
Börjar känna av bildbristen ordentligt nu. Så tråkigt att alltid lägga upp bilder man har visat förut. Även om man bara lagt up dem 1 enda gång och det var över 1 år sedan (och läsarna antagligen inte tänker på det) så känns det tråkigt, håller ni inte med? Måste ha nya bilder snart! Jag kan inte ens bjuda på några fräsha vardagsbilder från mobilen. Den "lilla fuktskadan" som blev efter den där ridturen i ösregn tog död på kameran, på hela Wi-Fi funktionen och fuckade upp mobilen i allmänhet.
 
Får försöka använda systemkameran flitigare. Ska be någon fota när jag rider snart. Vill passa på någon helg innan det blir kallare. Vill använda min Spookströja ju! Och något av de snygga schabraken, dem bara samlar damm. All snyggutrustning samlar damm. Medan "vardagsutrustningen" ser ut som skit, hehe. Fast jag var duktig och tvättade några schabrak förra veckan dock.

Studier på turbofart

2014-10-24 @ 23:43:52
I'm back. För tillfället. Har fått klart det som skulle vara klart idag. SÅ SKÖNT. Det blev inte riktigt som jag skrev på twitter - att jag sjöng högt och dansade på bordet när jag var klar, men ni fattar känslan? Har suttit vid min dator sedan jag kom hem från skolan igår. Skojar typ inte. Igår satt uppe och skrev på skolbloggen och på ett debattinlägg till efter midnatt, sen har jag skrivit nästan oavbrutet mellan 09 och 22. Puhh. 
 
Vi hade i uppgift att skriva ett "debattinlägg" om en bild som t ex är provocerande eller sexistisk. Jag har skrivit 1000 ord om en vidrigt sexistisk reklamkampanj. Det är då inget ämne som är svårt att tycka gällande! Men trögt att få ner 1000 ord kan jag lova.
 
Ni som följer mig på andra kanaler än bloggen kanske märker min frånvaro? Här uppdateras dåligt, instagram är helt bortprioriterat, likaså videofyme och vine. Twitter och facebook används nästan enbart i skolsyfte. Har knappt ens koll på bloggar längre, asså hur illa? Hinner inte meeed. Det känns inte som att jag studerar på helfart, det känns som att jag studerar på turbofart!
Varsågoda. Detta är vad som får mig att le i dessa tider.

Saker som suger

2014-10-22 @ 17:03:34
Höstdeppet. Alla vet vad jag menar för alla går igenom det.
 
Att högskolan inte har några lov </3
 
- Visdomständer. Varföööööööör är min enda fråga? Så onödigt och orättvist att bara vissa får uppleva problemet, Ömmar som fan till och från. Fick precis en ny tandläkartid, ja men va kul då kan dem få se hur de kommande visdomständerna börjat möblera om bland övriga tänder också. Skevt som sjutton blir det.
 
- Wordpress och jag veeeet att jag tycker det bara för att jag inte lärt mig det än. Men att det finns typ 3 olika sätt att se över sin blogg är sjukt förvirrande. Man fattar inte vad man gör vart och någon egen design går inte att göra såvida man inte har webbhotell.

Flummigt

2014-10-21 @ 23:02:35
Ni anar inte hur skönt det är att skriva här efter att ha skrivit en del på skolbloggen. Jag behöver inte analysera varenda mening, jag behöver inte skriva ett visst antal ord och framförallt slipper jag leta källor för att stärka MINA EGNA jävla åsikter, haha. HALLELUJAH. Det är det mest frustrerande vad gäller att skriva vissa reflektionstexter, att man ska ha källor på allt oavsett om det är man själv som tycker.
 
Har så mycket att skriva denna veckan, orkar knappt tänka på det. Längtar som in i helvete tills dessa kurser är slut, den ena är så jävla flummig så man orkar inte ens, haha. På dagens lektion fick vi inte befinna oss på högskolan utan satt gruppvis utspridda i staden (eller andra städer för den delen kanske?) och diskuterade begrepp med varandra och med alla andra grupper via en Facebookgrupp. Det var kul och gott för vi satt på Espresso House och köpte varma drycker och goa mackor. Men gud så flummiga diskussioner.
 
Jaja, tagga att skriva jobbiga jävla texter hela dagen imorgon!
Typ så känner jag för det, hehe.

Halt underlag

2014-10-20 @ 22:07:33
Idag var jag på föreläsning på förmiddagen som vanligt. Sen åkte jag hem och fixade stallet och red Fantasia.
 
Red i paddocken idag, dressyr. Det blev ett lugnare pass än tänkt för det var löv överallt, Fantasia hakade några gånger och jag litar inte på det underlaget ens i vanliga fall. Sen tyckte jag hon gick konstigt ner för backen efteråt också men jag vet inte? I alla fall, paddocken - så som underlaget är nu är ingen höjdare faktiskt (bortsett från löven). Sen det las på nytt så känns det ännu läskigare att rida i den lilla paddocken. Har knappt vågat hoppa alls sen det nya, det har ändå legat i flera månader nu typ. Nej jag gillar det inte alls, men det kanske bara är inbillning att det är halare. Men idag var det ju som sagt extra halt pga löv!

Fantasia v. 42

2014-10-20 @ 08:14:05
Har ridit 2 gånger denna veckan (eller förra blir det ju nu) så detta inlägget är inte ens värt att göra typ. I måndags och i lördags red jag och that's it, how sad??? Men vad mer kan jag berätta... Hästarns stallades in i veckan, sånt skitväder det blev! Och kallt! Nu är det back to rutinerna med mockning och insläpp/utsläpp.

Grym helg

2014-10-19 @ 22:18:15
Är äntligen klar med inlämningen som skulle va inne senast idag men helst i fredags, hehe. Nu har jag bara x antal reflektionstexter att ta igen i andra kursen + att kommande vecka lär bli ett helvete. Ja ni märker, nästan alla veckor är helveten numera. Men då uppskattar man helger desto mera! (Även om man får plugga då också)
 
Denna helgen har varit grym! Först klassfesten som ägde. Jättekul att göra saker ihop med klassen så att man lär känna varandra bättre. Det är inte som på gymnasiet där man kände alla efter en månad typ. Nu är det fler människor, med lite skilda scheman pga halvklasser, så man träffar inte alla varje dag och när vi gör det så är det för en enda föreläsning typ. Men nu har man börjat lära känna några stycken (och jag har lärt mig namnen på 90%, success), så det är kul!
 
Igår blev det ändrade planer i sista sekund. Jag, syrran och Jennifer craschade Emils grabbkväll hemma hos honom. Det var trevligt! Lite mer vin, massa tjöt med min goa kusin (och hans kompisar) och saknade Jennifer slår aldrig fel.

På't igen

2014-10-18 @ 17:48:29
Festen igår blev riktigt grym, har en jäkligt go klass alltså! Kom hem tidigt i eftermiddags, gick ut till stallet med en gång. Såklart började det regna precis när jag sadlat färdigt men det var ändå härligt att ta en ridtur, har inte hunnit rida på flera dagar! Nu ska jag skriva på en inlämning som ska in så snart som möjligt. Suck... känns som att jag inte gör annat än skriver och skriver och ordbajsar.
 
Ikväll ska jag gå ut med Jennifer, Hanna, Lovis och Emily. Har saknat dem jättemycket så det kommer bli kul!

Stressig morgon

2014-10-17 @ 12:11:00
Idag försov jag mig för första gången typ någonsin... men jag hann till skolan och fick en extra timmas sömn så det gick ju bra ändå, haha. Mamma ringde mig typ fem minuter innan jag skulle ha åkt och ba "Ska du precis åka eller?" Jag sov typ fortfarande och ba "hmm ööö vaaa?". Sen bah OJÄVLAR klockan är 07:02. Jag som skulle ha släppt ut hästarna... Jag drog på mig närmaste plaggen och en mössa, sprang ut och gav hästarna hö i sina boxar istället och åkte. Har bara en kort lektion på fredagar så skulle släppa ut dem när jag kom hem igen (fast pappa var hemma och hade släppt ut dem).
 
Nu är jag hemma och har äntligen ätit frukost i alla fall! Ska titta på lite plugg, kanske sova lite och sen fixa mig för kvällen. En i klassen har ordnat klassfest, kommer bli superkul!
Fina saknade tjejer ♥

Vilka produkter fungerar?

2014-10-16 @ 21:45:49
Jag har haft sååå mycket att göra i skolan, har saknat bloggen så mycket! Har inte bloggat sedan tisdag eftermiddag, herreguuud. Kan inte säga något om hudslipningen ännu, det brukar inte synas resultat efter bara en gång sa hon. Jag bestämde mig för att köra på en "kur" och gå tre omgångar till. Nästa gång blir på onsdag.
 
Har fått några nya frågor, mer än dem jag redan brukar få vill säga. Vilka produkter använder jag? Vad rekommenderar jag? Vilka produkter fungerar? (Det sistnämnda undrar jag också!) Ska jag gå igenom vilka produkter/metoder jag provat så skulle det ta 10 år, dvs lika lång tid som jag levt med skiten. Jag tror inte ens jag kan rekommendera något visst framför något annat. Jag har ännu inte hittat någon mirakelprodukt. Eller rättare sagt ingen mirakelprodukt har fungerat på mig.
 
Jag har provat typ allt. Förutom apotekets alla krämer och medel (både vanliga och receptbelagda) har jag testat naturliga alternativ såsom ansiktsmasker och rengöringsoljor, ansiktsbehandling på salong, piller (både vitaminer och läkemedel), slutat med smink, bytt smink, klämt, inte klämt. Vilket av allt detta som faktiskt gjort det bättre är ett mysterium - eller snarare OM något av detta bidragit överhuvudtaget. Den som vet får gärna tala om det för mig, haha. Jag tror det mesta hänger på hur man mår, hur man tar hand om sin kropp och på vad man äter... faktist.
Bild som min kära vän Jennifer har fotat

Acne och ärr

2014-10-14 @ 16:51:00
Jag vet att såå många unga tjejer kommer känna igen sig i detta: Att det är djävulsk orättvist hur vissa människor har ett ansikte lika slätt och fint som de retusherade omslagstjejerna - oberoende av vad fan de kletar in i fejjan eller vad de stoppar i sig. Acne/finnar är en riktig bov i tonåren men för vissa också före och efter. Jag har haft acne halva mitt liv. Jag är snart 20 år så ni kan ju räkna ut hur länge det blir. På senare år har det blivit mycket bättre. Idag är min hud sjukt fin jämfört med för 4-7 år sedan. Jag får inte mycker finnar längre utan har mest ärr och ojämnheter. Sen har jag ju fräknar också vilket inte direkt bidrar till en för ögat slät hud, haha. 
 
Men ärren är inget kul alls. Så idag ska jag prova en sorts hudslipning. Om det verkar lovande kanske jag gör det ett par gånger till som det är tänkt, för att ge bäst resultat. För att kunna jämföra tog jag dessa bilder idag. Hade jag tagit såna bilder som 13-åring hade det inte funnits på kartan att visa upp dem oredigerade. Jag hade varit så äcklad av mig själv att jag själv knappt kunnat se på dem.
 
Idag är min hud mycket finare. Jag lider inte av det på samma sätt. Jag bryr mig inte på samma sätt längre. 
 
Det är rätt sjukt ändå. Röda ärr, ojämnheter, pigmentsfläckar, porer och finnar (ett ärr vid ögonbrynet har jag också) - hur naturligt det än må vara så är det ändå "fult & äckligt". Med tanke på att sånt här retusheras bort på varenda tidningsomslag. Finnar passar inte in i idealbilden. Helst ska väl modellen vara slät som en babyrumpa i ansiktet redan innan sminket och efter fotografering så retusheras bilderna trots att det knappt finns något att retushera bort. Klart som fan ingen vill ha finnar eller tycker det är vackert. Men liksom, LIVET är inte alltid vackert det heller.

Shettisarna goes crazy bananas

2014-10-14 @ 12:23:38
Godmorgon! Börjar dagen med att bjuda på den här filmen jag lyckades ladda upp från min mobil i sista sekund innan ridturen som tog livet av den... Den har legat i en påse ris nästan enda sedan dess men jag har tappat hoppet, hehe.
 
Hur som helst, när jag red förbi shettisarna häromveckan och de fick spel i hagen:

Man vill inte bli misstagen för en älg

2014-10-13 @ 19:28:18
Mådde inte bra när jag vaknade idag så jag stannade hemma. Har mest legat i soffan, glott på TV och tittat lite på skoluppgifter. Fått lite frisk luft också i form av en liten ridtur på Fantasia. Vi tog det rätt lugnt, har ont i kroppen så det var lite jobbigt att typ rida lätt... Ryggen gjorde ont idag också, både när jag red och nu efteråt. Så himla störigt!
 
Hörni, glöm inte att älgjakten startade idag! Spöka ut er i alla reflexer ni har om ni ska rida i skogen, även i dagsljus. Jag håller mig helt borta helt från skogen i några dagar, eller tja, så gott det går eftersom jag typ bor i skogen ;-)

Fantasia v. 41

2014-10-12 @ 21:14:59
Måndag - Basic dressyr i paddocken
Tisdag - Dressyr ute
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Försök till dressyr... (började spöregna)
Söndag - Vila
Hon ser sååå glad och nöjd ut på denna bilden.... Haha

Söndag

2014-10-12 @ 14:04:31
Hej! Idag ska jag jobba igen, i simhallen. Jag kommer inte fortsätta, detta är sista gången. Känner att jag inte kommer orka med ett "fast" jobb varje söndag. Hela söndagen går bort nästan. Men en gång till ska jag dit. Så denna dagen faller typ bort, sov länge, kände inte att jag hann rida och nu ska jag åka. Vi hörs ikväll när jag är hemma igen.

Det blev... blött

2014-10-11 @ 16:35:45
Red bort till paddocken idag och skulle rida lite dressyr. Det småduggade när jag hämtade Fantasia i hagen, sen slutade det. Men lagom tills jag precis "börjat rida" i paddocken så kom det världens skyfall. Det tog typ en minut tills jag var helt dyngsur, alltså fy sjutton va blött och kallt. Fantasia var inte nöjd hon heller, hon ville ogärna fortsätta leka dressyrhäst så jag gav upp och red hem. Sååå det blev inte så mycket av dressyren idag.
 
Jackan jag hade på mig är inget vidare regntät... inte in till fickorna i alla fall! Min mobil som låg där var helt blöt efteråt. Och död, den startar inte. Min vanliga tur. Har lagt den i en påse med ris, hoppas på det bästa.

Maggio är en gudinna

2014-10-10 @ 22:23:00
Jag vill inte glömma hur det kändes
Men jag orkar inte minnas allt som hände
 
Dessa textrader kommer från Veronica Maggio. Ingen låt har någonsin betytt så mycket för mig som just dem raderna i den låten. Dem väcker minnen... minnen som jag egentligen inte vill minnas för att dem är så fruktansvärt jobbiga. Men det är minnen av händelser som har gjort mig till den jag är idag. Att förtränga hur det kändes är som att säga varsågod, utsätt mig för dem igen, det är okej - lite så känner jag. Och det ÄR inte okej, det är ALDRIG okej. Därför vill jag inte glömma. Jag har inte glömt. Jag tänker på det varje gång jag går genom den staden. Staden och skolan jag flydde från i gymnasiet för att det finns förjävliga människor.
 
Veronica Maggio har något speciellt. Jag hade svårt för hennes musik i början men jag har insett vilken jävla gudinna hon är. Ville bara dela med mig av denna insikt såhär en fredagskväll.

Twitter rage

2014-10-09 @ 20:17:00
Hade ett sånt oflyt imorse ska ni veta. Inte nog med att jag i vanlig ordning fick stressa till tågstationen (pga oeffektiv och långsam) så hade jag med mig datorn till skolan och väskan vägde två ton med sladdar och all annan onödig skit man släpar med sig. När jag var framme på centralen insåg jag att min buss inte alls gick därifrån den tiden (eftersom jag åkt i "rätt" tid denna gången för att slippa komma 1 timma för tidigt som sist) så jag fick ta en annan buss till Kampenhof. Sen missade jag Trollhättanbussen pga att Kampenhof byggs om och jag inte fattade varifrån bussen skulle gå... hehe.
 
En sådan här händelse är en vanlig orsak till twitter rage. Största anledningen till varför man skaffar twitter.
 
Meeeeen annars har min dag varit rätt bra. Gött häng i skolan, kycklingrulle till lunch och lite mys med ponnyn på kvällskvisten. Njuter av att ta det lugnt. Denna veckan är fett mycket skönare än förra. Påtal om förra veckan, jag blev godkänd på tentan! Hemtentan from hell. Sååå nöjd med mig själv! EGOBOOST YAAAY.

Alla sagor tar slut

2014-10-08 @ 21:55:38
Jag hatar sånt här. När sagor tar slut, änglar återvänder till himlen och lämnar en sån enorm saknad och tomhet efter sig. Sorg och elände. Ni känner säkert till Linn Strelin. Det gör ont att läsa hennes inlägg på de olika sociala medierna. Linn är en av dem coolaste människorna jag vet och hennes utstrålning genom bloggen och allting visar på ett sån styrka. Hon är en av de mest färgstarka människorna jag träffat - med en blogg därefter. Den brukar i alla fall vara det :( Så mycket bilder jag tittat på och beundrat på Linn och hennes fläckiga ponny, så mycket fint hon skrivit som visar på hennes fantastiska känslor för den hästen. Man ska ta vara på det man har... den saken är säker.

R.I.P Picasso. Vill skicka massor av kramar till Linn. Hoppas hon vet att hon är en fantastisk människa.
 
Och jag hoppas att Fantasia vet att hon är det bästa i mitt liv... Sånt här får mig att tänka på vår framtid. Jag hatar det, jag vill inte tänka framåt. Hon är absolut, utan tvekan det bästa i hela mitt liv. Älskar henne mer än allt annat ♥

2 dagar dressyr

2014-10-07 @ 22:36:01
Har ridit dressyr två dagar i rad nu, är nästan värd en applåd för det tycker jag haha.
 
Igår trimmade vi i paddocken och idag harvade vi grusvägarna. Igår var det väldigt basic, inga större krav, men idag gick hon nästan "fint" till slut! Känns hur bra som helst. Nu kan jag med gott samvete lulla i skogen de närmsta veckorna igen ;-) (hehe, skämt åsido) Fick sanera ponnyn så gott det gick med en svamp och såpvatten innan ridningen igår, hon såg lagom grisig ut - bajs på bakbenen och i svansen, mysigt.

Throwback - Alanya

2014-10-07 @ 16:19:47
6-13/10 2013 - bilder som jag/vi tog med min kamera där nere. Gud vad jag saknar dessa tjejer när jag ser bilderna!

Smink från Body shop

2014-10-06 @ 20:59:00
Har länge velat testa The Body Shops smink (har dock en brynskugga sedan tidigare som jag använder), men jag har redan bra smink från bareMinerals så därför har det känts onödigt med tanke på priserna. Men så kom jag över ett suveränt erbjudande på Veckorevyn - 6 nr + dessa produkerna för sammanlagt 200 spänn! Jag behövde inte någon längre betänketid haha. Tidningen ser jag bara som ett plus, det är trevligt att läsa något i tryckt format för en gångs skull ;-) Idag anlände premien till mig, woohoo!
 
Shimmer Cube Palette - ord. pris 295 kr
Brush on radiance - ord. pris 240 kr
Ligthening touch radiance (concealer) - ord. 185 kr
All-in-one BB-cream - ord. pris 200 kr
 
Är särskilt spänd på att testa BB-creamen. Concealern har jag testat lite smått redan och den verkar ganska bra.

För ett år sedan

2014-10-06 @ 13:50:33
Idag är det exakt ett år sedan jag och två tjejkompisar satte oss på ett plan och flög ner till Alanya för en veckas fest, sol, bad och ännu mer fest. En av de roligaste veckorna i mitt liv helt klart! Den var sjukt instensiv. Och aningen ohälsosam, haha. Alla borde dra med sina bästa tjejpolare och åka på en resa till något festligt land, någon gång i sitt liv. Jag lovar er att det kommer vara bland det roligaste ni gjort. Man behöver ju inte festa varje kväll, bara upplevelsen och att få åka iväg bara med kompisar är så härligt.

Fantasia v. 40

2014-10-06 @ 12:28:16
Måndag - Uteritt
Tisdag - Uteritt
Onsdag - Vila
Torsdag - Vila
Fredag - Vila
Lördag - Skritt
Söndag - Vila

Helgjobb

2014-10-05 @ 22:50:00
Jobbet jag provade på idag var på simskolan i simhallen där jag bor. Det är kul med simskola och det är ju något jag jobbat med förut. Men jag ska fundera över om jag verkligen kommer orka med ett helgjobb. Det är på söndagar kl. 15-19, så fyra timmar. Inte så mycket egentligen, men t ex efter en sån här vecka hade det varit skönt med en riktig helg. Men jag ska som sagt fundera på detta, lite extra pengar i månaden hade ju inte varit fel.
 
Köpte med mig pizza hem. Kändes lite konstigt att köpa en pizza och äta själv, men övriga familjen var hos farmor och fick god mat under tiden jag jobbade. Jag har ju inga vidare matlagningskillz heller så pizza var enklast, haha. 
 
Imorgon ska klassen på studiebesök till ett tryckeri i Uddevalla och har vi inte fått några nya uppgifter efter det så lär jag få ta igen det som jag skjutit upp (t ex under hemtentan sköt jag upp saker i den andra kursen för att överhuvudtaget hinna färdigt med tentan). Hade så gärna velat ha en extra helgdag, är så trött! Alltså allt går ju i 180, har inte riktigt vant mig vid detta tempot än.

Distraktioner

2014-10-05 @ 13:43:00
Här försöker jag blogga. Men det finns å mycket distraktioner. TV:n, har precis skaffat kanaler (har bara haft 1:an, 2:an och 4:an i flera års tid) och jag är smått fascinerad av alla skitprogram (och bra program) som distraherar, haha. Min nya dator som jag älskar. Att jag ska börja på ett nytt jobb idag, jag ska i alla fall prova. Får se hur det går.

Unicorn

2014-10-04 @ 20:23:58
Ikväll var jag och Maria ute på promenad med hästarna. Jag red Fantasia och hon gick med Linus med vi bytte faktiskt sista biten. Wow, tror inte hon suttit på en häst dem senaste typ 4 åren, haha. Satan va mörk det blev under tiden vi var ute! Och satan va tjock Linus är, haha. Munkorg gör fan ingen nytta på honom. Flätade hans pannlugg för tänkte att det kunde vara trevligt att faktiskt se hans ansikte. Det blev en lång tjock fläta, som till en början stod rakt ut...

HP ENVY

2014-10-04 @ 13:37:00
Jag håller på att ladda ner progam och appar på min nya dator. Jag diggar Windows 8. Mammas dator har ju också det men jag minns hur störigt jag tyckte att det var i början, för att inte tala om min mamma som fortfarande inte kan det behärska det... Jag tycker det är behändigt och personligt! Hittade precis en app som visar ens instagramflöde och låter en ladda upp bilder från datorn. Har även skaffat Netflix som app, nu slipper jag gå in via webbläsaren. Gud så najs!
 
Förövrigt är jag hittills helnöjd med datorn. Och snygg är den! Nu ska jag fortsätta komplettera min USB-hårddisk med bilder från mammas dator, sen tömma hennes på onödiga filer och flytta lägga över bilder och dokument på min nya.

Bloggar från min nya dator

2014-10-03 @ 23:30:01
Min första hemtenta blev färdig och skickades in i eftermiddags. YEEEEESSSS, FINALLY! Den här veckan alltså..! Som jag skrev på twitter: Så mycket som jag pluggat denna veckan är typ lika mycket som jag pluggande under ett helt år på gymnasiet, hahaha. Denna veckan har jag spenderat varje vaken timme framför datorn käns det som... och det är lite extremt t o m för mig, haha. Idag satt jag och skrev och filade på tentan oavbrutet från kl. 9 till kl 17 i princip. Var helt körd i huvudet sen, gick typ in i dvala. Snacka om härligt att bara andas ut, göra fredagstacos och sen sätta sig i soffan framför Idol. Och öppna mitt paket! Håller alltså på att bekanta mig min nya dator, vi hörs när vi hörs vänner.

Min blogg på wordpress

2014-10-02 @ 22:54:00
Det blir ett nattligt inlägg idag också. Skrivit på hemtentan hela dagen lång och måste bara få lite vanlig trevlig datortid innan jag somnar. Btw, min nya dator ligger i sin låda på golvet och bara väntar på att få slitas upp som av ett barn på julafton... Men jag har lovat mig själv att vänta tills tentan är färdig.
 
Har jag sagt att jag skaffat en wordpressblogg? Jag tror inte det. Men det har jag, i skolsyfte. Är helt lost innanför wordpress väggar. Men jag har lyckats kläcka ur mig ett inlägg där - för att jag var tvungen men ändå. Förra veckan skulle vi skriva ett blogginlägg om två tweets (vi twittrar ju även i skollyfte) (om ni undrar varför jag börjat lägga upp filosofiska funderigar och hashtagga DML100) vi gjort under kursens gång och sen reflektera, referera till kurslitteraturen och blaha blaha.
 
Mitt inlägg handlar om hur vi alla blivit FOMO's och hur jag ser på Facebooks utveckling. Jag tänkte att någon där ute kanske är intresserad av att läsa? Tro inte att det är världens tråkigaste bara för att jag nämner skola! Tycker att det blev ett bra blogginlägg, blogga kan jag ju om jag får säga det själv. Sen om själva uppgiften är bra är en annan femma. Vill ni läsa den här reflektionen (vet att ni blev nyfikna på vad sjutton FOMO's betyder) och annat framtida säkert mindre intressant eventuellt dödstråkigt kursinnehåll surfar ni in på den här fancy adressen med ett ännu mer fancy utseénde (kan nätt och jämnt kallas design) → josefinepehrson.wordpress.com
 
Nog tjatat om det! Vi hörs imorgon kl. 18.01 när tentan är inskickad och out of my life (eller tja, man kan ju hoppas) (det gäller att hålla sig positiv). Hörs vi innan dess har jag varit duktig! Hejja mig. Har typ 800 ord kvar att skita ut. Av detta inlägget att döma börjar jag bli duktig, haha.
 

Mitt livs första tenta

2014-10-01 @ 22:37:50
...och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta levande, haha.
 
Om ni har mig på Facebook eller twitter vet ni kanske att jag tragglar med en hemtenta denna veckan, det är därför jag är så off på bloggen. Lämnar mitt ordbajs till kursen Lärande och Delaktighet i Digitala Medier. Bara namnet är flummigt, kan ni då tänka er innehållet? Har ett par näst intill obegripliga frågor att svara på tills på fredag. Fast det börjar släppa lite nu. Att ta tummen ur och verkligen försöker förstå istället för att lägga fokus på att man INTE förstår - det är ett steg på vägen i alla fall. Jag hoppas att ni håller tummarna för att mitt ordbajs är relevant och att mina referenser har sina paranteser, titlar och årtal på rätt plats. Japp, första tentan hörrni. 
 
En kul sak - min dator har kommit! Ska hämta ut den på posten imorgon! Fast bäst vore egentligen att hämta ut den på fredag när tentan är inlämnad, meeeen vi får väl se hur det går med den saken.